19
jun
Seneste opdatering: 20/4-14 kl. 2056
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 

i Trykkefrihedsselskabet, Forfatterforeningen. En video af talen følger.  I mellemtiden kan man se en lille  mobilvideo fra debatten bagefter fra Vimeo, hvor billedkvaliteten er betydeligt  bedre end Googles. Der vil vi nok uploade for fremtiden.    (fotos © Snaphanen, klik !)

Daniel Pipes. org

Dansk medie-jurist: Big Brother-lov er ulovlig

Sveriges spritnye lov, der tillader overvågning af mail og telefoni, vil blive dømt ulovlig ved Menneskeretsdomstolen i Strasbourg, vurderer den danske mediejurist Oluf Jørgensen. Men den samme lov kan vedtages i Danmark. [..]
Han er ligesom det svenske journalistforbund overrasket over, at det netop er Sverige, der vedtager den kontroversielle lov. »Det er overraskende, at det er Sverige, der nu går i front med hensyn til at svække retssikkerheden og pressefriheden i terrorbekæmpelsens navn.« Fagbladet Journalisten

Den grædende  Riksdagsmand

jeg ved ikke om han mener  det tager  kegler i et trekvart-matriarkat, eller det er fordi han som homoseksuel besidder en særlig  følsomhed,  men ikke alle er lige tilfredse med forestillingens værdighed. Tårer  eller ej, – verdens  5 skrappeste  overvågningslov stemte  han igennem. Den er  også til at græde  over.

Jag vet inte om jag någonsin kommer att rösta igen. I går kväll tryckte riksdagsledamöterna slutligen på rätt knappar och upphävde flera av de mest grundläggande medborgerliga rättigheterna. Staten får totalkoll på våra hela liv. Och ändå är det inte det värsta.

Under tisdagens gång maldes de borgerliga fritänkarna ner en efter en.  Som i en dokusåpa grät centerpartisten Fredrick Federley framför kamerorna i plenisalen och lade sig sedan ner som första klassens politisk dörrmatta för försvarsministern.  Expressen leder

Kurt Lundgren skriver i Bölande Fredrick

Allt mer häpen lyssnade jag till Fredrick Federly i talarstolen – stod han inte och hulkade och grät? Makalöst, svek han sin mamma, sina väljare. Det hade varit bättre att han bölat över alla de fordringsägare han blåste i konkursen för salladsbaren. Om detta har jag skrivit så här.

Det fanns en tid, och det är inte så länge sedan, då riksdagsmannauppdraget var det finaste som fanns och då en endaste liten fläck på ryktet var förödande, till exempel en konkurs – en sådan var helt enkelt otänkbar för den som skulle representera folket i dess högsta beslutande organ, riksdagen.
Men tiden den går, värdena devalveras, en riksdagsman kan nu göra en planerad konkurs utan att skämmas, bara skaka av sig kreditorerna och gå vidare som om ingenting hänt.
Den som lyssnade till centerns riksdagsman Fredrick Federly när han i radions P1 kommenterade sin egen konkurs med en salladsbar i Göteborg fann en påfallande arrogans, han hade minsann betalat skatt så konkursen hade inte så stor betydelse, dessutom handlade det om lite pengar, ca 250 000 kr. Han följde bara marknadsekonomins och kapitalismens lagar, så vad är problemet? Att en riksdagsman inte förstår den moraliska dimensionen i en konkurs säger väl det mesta om den värderelativism som präglar yngre generationer av politiker och som är direkt förödande för demokratin och allmänhetens förtroende för politiken.
Jag mejlade till Federly och frågade honom om det inte vore på sin plats att han gjorde rätt för sig, till exempel tog ett lån och lade upp en avbetalningsplan. Detta svar kom från Federley:
”Våra ekonomiska förehavanden i denna del precis som i alla andra hanterar jag utanför media.” (Han talar om sig själv i tredje person, vi, Fredrick Federley)
Detta skriver alltså en politiker som frodats och vuxit i medias blixtljus, som springer så fort han ser en journalist, inte bort från utan till denne. Svaret är häpnadsväckande i sin arrogans.
Fredrick Federley bör lämna sin plats i riksdagen.
Men är inte detta gammaldags moral?
Helt rätt, det är det.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Abu Laban på Christiansborg Slotsplads. Ayaan Hirsi Ali i København, Ibn Warraq i København. Daniel Pipes i København, Robert Spencer i København. Hvad man sidder og synes i énrum, er noget andet og det rager ofte […]

trackback

[…] er varmet godt op under kedlerne de sidste uger. – (Se evt. Daniel Pipes, Copenhagen 2007, Daniel Pipes i København 2008, Daniel Pipes – The threat towards Israel, […]

LFPC
12 years ago

Fredrick får mig til at tænke på Lou Reed: “Vicious / you hit me with a flower”.