24
jul
Seneste opdatering: 24/7-08 kl. 2209
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

der er for dyrt og for varmt Рog Edith Piaf spiller helt gratis på Kultorvet i 26 graders varme, men sval nordisk brise.   (mobilvideo)

Rimelige  sharia-krav eller en forklædt krigserklæring ?

Fra en forening st√łttet af den svenske¬† stat: Hvor meget¬†er svensk lovgivning¬†om 20 √•r ?¬† (Jeg omskriver “√łnsker” og “m√•ls√¶tning” til¬† “krav”, for det er det, det er) :

I ALLAHS, DEN N√ÖDERIKES, DEN BARMH√ĄRTIGES NAMN
De islamiska församlingarnas målsättning

Citat:
Svårigheter som hindrar de islamiska församlingarna att nå sina mål
Den nuvarande religionsundervisningen ger en dålig bild av Islam samt fel information. Det är viktigt att både svenskar och andra muslimer får rätt undervisning och information om Islam för att undvika olika motsättningar i framtiden, vilket kan få allvarliga följder.
Många muslimer har fått svenskt medborgarskap, men de känner sig fortfarande som främlingar. Här borde myndigheterna skydda den islamiska minoriteten via lagar, speciellt när det gäller äktenskap, skilsmässor, testamente och vårdnad av barn.

Citat:
Specificering av de områden som arbetarna inom kallelsen måste inrikta sina ansträngningar på
Kallelse till den svenska befolkningen: radioprogram, övernattningar, personliga kontakter, etc.
Officiell representation: detta innebär omsorgen om muslimernas högsta intressen genom officiell kontakt med kommunala och statliga organ, upplysning om religionen, vigsel och skilsmässa, skolfrågor m.m.
Ekonomisk hjälp från stat eller kommun till religionslärare som skall undervisa muslimska barn i Islam och arabiska.

Citat:
Faktorer som påverkar muslimska barn
[…]
I Sverige lever de flesta muslimska familjer som minoritetsgrupp bland övervägande svenskar (antalsmässigt). Detta påverkar de muslimska barnen i deras karaktärsutveckling och religionstillhörighet. För att undvika detta måste skolan ge de muslimska barnen möjligheter till islamisk undervisning. Det finns inte s.k. islamiska skolor i Sverige, förutom sporadiska sådana i ett fåtal islamiska centra. Dessa skolor är ej tillräckliga. Samtidigt har Sverige givit möjligheter till hemspråksundervisning för invandrarbarn. Denna undervisning har dock visat sig vara ineffektiv, därför att den inte är förankrad hos religionsundervisningen, vilket gör att både lärare och elever tappar lusten att fortsätta samarbeta.

Det vore bäst om hemspråksundervisningen i första hand koncentrerar sig på religionsundervisningen.

Citat:
Vårdnadshavare till muslimska barn

Det är viktigt att vårdnadshavaren till muslimska barn själv är muslim och i första hand nära släkt, såsom mor, mormor eller morfar, etc., speciellt om föräldrarna har separerat. Därför måste svenska staten visa hänsyn när det gäller lagstiftning och lagtillämpning och ge vårdnaden till en muslimsk nära släkting.

Citat:
Problem som muslimska barn dagligen konfronteras med –

Vid födelsen
I islamisk rätt anses två barn vara mjölksyskon om de ammas av samma kvinna under flera amningsperioder och om barnet blir mätt av varje amningsperiod. Om barnet och kvinnans barn är av olika kön räknas de som syskon och det innebär att de inte får gifta sig med varandra när de blir vuxna. För att kunna lösa det här problemet måste personalen på förlossningsavdelningen och på kvinnokliniken avstå från att ge nyfödda muslimska barn mjölk från en främmande kvinna under flera amningsperioder, och det skulle bli bättre om man kunde använda bröstmjölksersättning som är helt fri från ister (grisfett).

I skolan

Barnen har inte tillgång till Halalmat, dvs. kött som är rätt slaktat (vilket dock inte alla muslimer ser som ett absolut krav) och mat som inte innehåller griskött och andra produkter som tillverkas av gelatin, ister etc. n Barnen tvingas att tacka nej till omgivningens. Utbud när det gäller deras sätt att behandla kroppen, dvs. att det är förbjudet att titta på andras nakna kroppar, t ex. i duschen, på badstranden och i bastun. Islam tillåter inte att man visar sin nakna kropp för någon annan (än för sin make eller maka). Det är oförenligt med den muslimska moralen att låta elever Рpojkar och flickor Рduscha och bada tillsammans och se varandras nakna kroppar. Undervisning om sex och samlevnad i skolor och att tala om samlag på ett detaljerat sätt, undergräver muslimernas moral. Genom skolan påverkas barnen av icke-islamiska världsåskådningar och de påverkas av majoritetens samhälle, som inte bryr sig om religion.

Lösningen på problemen

Införande av s.k. islamiska dagis för muslimska barn eller åtminstone avsättande av en del av de nuvarande dagisen till muslimska barn under ledning av muslimska vårdare.
Byggande av islamiska skolor.
√Ėverhuvudtaget vill vi inte ha anknytning till dem kristna religi√∂sa inneb√∂rden av bl.a. p√•skfirande, Lucia och julen. Man skall undvika att ge barnen t ex. en krubba med Jesusbarnet i, att muslimska barn m√•lar p√•sk√§gg och att ha p√•skris och sm√• p√•skkycklingar som dekoration samt att tala om Jesu d√∂d p√• korset inf√∂r de muslimska barnen.
√Ėvernattning p√• skolans l√§gerskola √§r helt f√∂rbjudet f√∂r muslimska flickor om de inte har s√§llskap av sin far eller en vuxen bror.
Undervisning i religionskunskap borde ordnas så att muslimska elever får sin religionsundervisning i muslimska församlingslokaler för att de skall lära sig Islam, samt behålla sin muslimska identitet, eller att bjuda en kunnig i Islam att undervisa eleverna i ämnet.

Citat:
Muslimska kwinnor

Inom sjukv√•rden: Det vore b√§st om muslimska kvinnor unders√∂ktes av kvinnliga l√§kare eller kvinnlig sjukv√•rdspersonal n√§r de s√∂ker sjukv√•rd. De flesta muslimska kvinnor drar sig f√∂r att s√∂ka v√•rd, p.g.a. bristen p√• kvinnliga l√§kare, vilket ofta leder till att deras sjukdomstillst√•nd f√∂rv√§rras. √Ąven vid f√∂rlossning f√∂redrar muslimska kvinnor kvinnlig personal samt en kvinnlig tolk. Liksom tidigare n√§mnts, ska de ha tillg√•ng till halalmat.

Citat:
Muslimska män

För de enskilda muslimerna kan det exempelvis finnas praktiska svårigheter med att genomföra den dagliga bönen, pga. Fastlagda arbetstider. Därför önskar vi att arbetsplatserna tillhandahåller särskilda platser för att utföra bön.
Det är mycket viktigt att arbetsgivaren har förståelse för att muslimen vill uppfylla sina plikter mot sin Skapare, likaväl som han uppfyller sina arbetsuppgifter. Det är svårt för muslimerna att vid begäran få ledigt för att fira de islamiska högtiderna. En del arbetsgivare vägrar att lyssna på en sådan begäran. De vägrar t.o.m. att ge några timmar tjänstledigt åt dem som vill gå till gudstjänsten på fredagarna, vilken måste äga rum i moskén.

Islamiska.org, Sverige –¬† Man¬† kan sige¬† ditten og datten om ovenst√•ende. Jeg¬†har lidt travlt, s√• jeg vil ¬†n√łjes¬†med at kalde det en d√•rligt¬† forkl√¶dt¬†krigserkl√¶ring mod Sverige, et angreb p√• centrale svenske¬† dogmer. Fremtiden har et sp√łrgsn√•l til Sverige : ¬†vil jeg underkaste mig dette, ¬†eller vil jeg¬†forsvare mig med de midler¬† der kr√¶ves ?¬†S√• enkelt¬† vil det uv√¶gerligt¬† blive. ¬†¬†Jeg finder yderligere¬†bel√¶g for krigserkl√¶ringen i¬†disse ord fra reformmuslimen Linda Ahmad. Fra et¬† helt¬† frisk Frontpage Interview:

So how did you come to be involved in Muslims Against Sharia?

Ahmed: The reason I got involved in MASH is because I wanted to do something about the radicalization of the Muslim population in Sweden, which leads to disintegration of Swedish society. The mentality of “I am a Muslim who happens to live in Sweden” seems to prevail over “I am a Swede who practices Islam.”

With one of the highest percentages of Muslims in Europe and very liberal immigration policies, Sweden is becoming one of the primary destinations for economic refugees from Islamic countries. While most of the new Muslim immigrants are not Islamists, upon arrival in Sweden, they fall under influence of radical imams who control the majority of Swedish mosques and Islamic cultural centers.

Thus, radicalization of Swedish Muslims is proceeding at an increasingly alarming rate. I believe that majority of Swedish Muslim want to live in an Islamic state governed by Sharia rather than in a democracy governed by a secular government. But if you want to live under Sharia, go to Saudi Arabia or Iran; do not attempt to change my home country.

FP: What sense does it make for Western nations like Sweden to allow in immigrants who hate freedom and want to set a totalitarian system? What do you think the West should do about this as a matter of policy?

Ahmed: Absolutely none whatsoever. Any person from a country where a substantial part of the population is pro-Sharia should not be allowed in the West, not only as an immigrant, but even as a visitor with a few exceptions, i.e., political asylum or as a diplomat etc.

A person claiming political asylum should be thoroughly screened and evaluated and if accepted, accepted on probationary basis long enough to establish his/her loyalty.  Every illegal immigrant should be immediately kicked out    Stop Honourcide

En god ven er  netop hjemkommet  fra Stockholm.  Det er  byens rådhus i forgrunden.  (foto H.S.)

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
12 years ago

@Vivi Andersen “Enten er de Vestlige ledere og meningsdannere totalt uvidende om Islam eller de er bevidst ignorante.” Eller osse forstod de islams natur for sent, d.v.s. da de havde ‘importeret’ millioner af dem til Europa, og nu er de n√łdt til at k√łre linen ud. De kan ikke g√• til v√¶lgerne og fort√¶lle dem de har lavet en historisk fejl som er irreversibel. Dertil kommer, at denne vanvittige indvandring √≠kke har fundet sted ‘over night’, men er forg√•et over de sidste 40 √•r. Det er f√łrst nu muslimerne er blevet s√• mange, at den brede middelklasse ogs√• er begyndt… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

JensH Et meget interessant sp√łrgsm√•l som vel kan besvares ud fra EUs regler om arbejdsmarkedets frie bev√¶gelighed ? Og endnu een grund til at beholde i hvert fald retsforbeholdene ? Det er ogs√• interessant som Islams Rettroende f√•r mere og mere mod p√• at √•benlyst freml√¶gge deres krav om, at de Vestlige indvandrere lande skal rette ind efter Islam regler. Hvor mange flere vognst√¶nger skal der vinkes med f√łr Kafir forst√•r at det ER den 3. Jihad vi er involveret i ? Islam har forl√¶ngst erkl√¶ret Dar al-Harb krig. Faktisk er denne krig lige s√• gammel som de Sura der… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@steen “siger han ikke det han har sagt i to √•r ?” Jo, men siger det ikke ogs√• noget om, at den Svenske regering ikke for alvor har t√¶nkt at stramme gevaldigt op. De har tilsyneladende i sinde at g√• linen ud, og s√• kunne man selvf√łlgelig sige; “Og hva’ s√• , det er deres sag”, men det er jo bare det det ikke er. Det kommer uundg√•ligt til ogs√• at f√• en effekt her i Danmark. Sverige er som den √łvrige vestlige verden p√• vej ind i en recession, og Sverige har p√•taget sig en enorm fors√łrgerbyrde. I sidste… Read more »

steen
steen
12 years ago

Antifascist: sandt nok, men det er toppen af S√∂dermalmmosk√©n p√• Medborgerplatsen, s√•vidt jeg kender motivet fra andre fotos. Nordens st√łrste. Endnu.

http://farm1.static.flickr.com/48/132960904_7fe1def81b.jpg?v=0

Johansen
Johansen
12 years ago

Steen

Det er formentlig sakset fra Dansk Folkepartis hjemmeside.
Det er én af deres pressemeddelelser i dag:

http://www.danskfolkeparti.dk/DF_Krav_om_visum_til_bulgarere_og_rum%E6nere.asp

Antifascisten
Antifascisten
12 years ago

Halvm√•nen er nu ikke us√¶dvanlig. Den indg√•r ogs√• i √Örhus’ byv√•ben og mange andre steder.

JensH
JensH
12 years ago

@steen S√• er Migrationsminister Tobias Billstr√∂m igen-igen p√• banen med et krav om, at de √łvrige EU-lande skal tage flere flygtninge fra Irak. Han n√¶vner der er 5 millioner p√• flugt fra volden i Irak, og at 2,5 million befinder sig udenfor Irak, og det er dem EU skal modtage: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=807686 Det virker ikke helt som om Migrationsminister Tobias Billstr√∂m har fattet, at i langt de fleste EU-lande drejer det sig mere om hvordan man undg√•r mere indvandring fra dysfunktionelle del af verden. Eller ogs√• √łnsker Billstr√∂m simpelthen, at de √łvrige EU-lande kommer og redder ham fra at skulle tage… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

Islam er politik med en religi√łs overfrakke.
Kritiserer man politikken/ideologien, s√• hyles der op om s√•rene religi√łse f√łlelser jfr. overfrakken.
Man kan vel egentlig sammenligne islam med den trojanske hest?!

Islam/bogstavtro muslimer ynder at fremstille sig selv som “Fredens religion”.Inde under dette sk√łnmaleri finder man imidlertid et menneskefjendsk og st√¶rkt politiserende system med en dertilh√łrende barbarisk gudgiven lov, shariaen.

Janne
Janne
12 years ago

Det ligner mere og mere at islam er en politisk religion.

Janne
Janne
12 years ago

“H√§r borde myndigheterna skydda den islamiska minoriteten via lagar, speciellt n√§r det g√§ller √§ktenskap, skilsm√§ssor, testamente och v√•rdnad av barn.”

Hvis de √łnsker disse s√¶rrettigheder og den s√¶rstatus s√• synes jeg at de skal rejse tilbage til lande der praktiserer disse normer. De skal holde sig fra at lave nordiske lande om til intolerante apartheidsamfund der svarer til den der forekom i Sydafrika.

Johansen
Johansen
12 years ago

Det l√łber mig koldt ned ad ryggen, n√•r jeg l√¶ser alle disse vanvittige islamiske s√¶rkrav fra Islamiska.org. Uforskammede og udannede krav om kvindelige l√¶ger til muslimske kvinder, s√¶rrum til b√łn p√• arbejdspladser, undervisning i islam for muslimske skoleelever. Et komplet udt√¶nkt islamisk apartheidsystem, som segregerer de “rettro” fra de “vantro”, de “rene” skal have s√¶rbehandling p√• bekostning af de “urene” og det retf√¶rdigg√łres med, at muslimer er en minoritet (l√¶s OFRE). Hvor er det uhyggeligt. De bogstavtro muslimer, som plager om denne s√¶rbehandling burde hurtigst muligt hj√¶lpes ud af vore sekul√¶re, moderne vestlige samfund og tilbage til middelalderen. Alle er… Read more »