28
jul
Seneste opdatering: 28/7-08 kl. 2239
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg tilegner¬† denne lille overs√¶ttelse fra Die Welt til tyskprofessor Per √ėhrgaard, der¬† i den forgangne¬† uge sagde¬† til Politiken:

¬ĽJeg synes, at asylpolitikken og Dansk Folkepartis position viser, at danskerne er blevet bange for verden. Vi vil godt have globaliseringen som en ensrettet gade, men vi vil helst ikke have, at den kommer til os¬ę.

Blandt  fjender


I mange tyske bydele vover politiet sig knapt ind, fordi de straks bliver angrebet. Et bes√łg i ‚Äúet¬† farlig sted‚ÄĚ i Ruhr-omr√•det:

Endnu et par¬† skridt over¬† Viehofer Strasse, og en usynlig gr√¶nse er overskredet. Den er usynlig, der er¬† ingen advarsel om den p√• Essens bykort . Bagved gr√¶nsen g√¶lder andre love.¬† Ved¬† Viehofer begynder ‚Äúde farlige steder ‚Äú. S√•dan kalder det lokale politi, den nordlige del af det centrale Essen.¬† De ‚Äúfarlige steder‚ÄĚ omfatter 35-40 gader. De lokale¬†¬† embedsm√¶nd kommer¬† kun i store grupper med politieskorte, n√•r de¬† skal inspicere ‚Äúkulturforeninger‚ÄĚ, snackboder, mobiltelefonbutikker og internetcafeer.¬† De er¬† forsigtige¬† og h√łflige, som om de betr√¶der¬† udenlandsk territorium.

I den nordlige del af¬† Essen er¬† forbrydelse¬† dagens orden. Parkeringsovertr√¶delser, narkotikasalg, h√¶leri, slagsm√•l , sort arbejde. ‚ÄúDet er ikke¬† acceptabelt, at dette er et juridisk tomrum‚ÄĚ, sagde lederen af Essen vigtigste station, politichef Dietmar Jensen, i april 2007. Derfor er omr√•det af Nordrhein-Westfalens myndigheder udn√¶vnt til¬† ‚Äúfarligt sted‚ÄĚ. Siden da er strengere justits indf√łrt. “Men hvis vi l√łsner¬† grebet, taber vi omr√•det igen”.

‚ÄúProblemer med vold mod politifolk¬†er i de seneste √•r √łget. Politiet skal i tiltagende grad¬† koncentrere sig om egen sikkerhed,‚Ä̬† formanden for den f√łderale¬†politi union (BNP), Konrad Freiberg. ‚ÄúHvis politifolk skal foretage en indsats, ved¬† de ikke¬† l√¶ngere om de kommer godt fra det‚ÄĚ.
Unge som selv¬†kalder sig¬†‚Äúarabere‚ÄĚ, kender ingen¬†gr√¶nser og respekt¬† mere.¬† Otte-√•rige¬†¬†foresl√•r forbipasserende kvinder¬†¬† samleje, smider fyldte vand balloner mod butikskunder p√• gaden g√•r over for r√łdt lys og fremprovokerer trafikpropper. Hele tiden¬†s√łger de¬† konflikter, ogs√• n√•r¬† der er en patruljevogn i n√¶rheden.¬† ‚ÄĚDette er vores gade‚ÄĚ, siger de.

Die Welt: Unter Feinden – koncentreret¬† uddrag¬† af artiklen, min overs√¶ttelse. √ėhrgaard m√• jo mene, at politiet i Essen lider af en slags “etnocentrisk fobi” . ¬†L√¶s resten !

“Fler poliser som √§r kvinnor och invandrare”

Jeg så godt læserbrevet i papiravisen i sidste uge. Og jeg kender forresten Nilsson som en pålidelig og vidende mand, der kunne skrive gode kronikker, hvis Sydsvenskan var interesseret i den slags. Det er de ikke.

F√∂r att f√• fler poliser som √§r kvinnor och invandrare har rapporten “Framtidens polisutbildning (SOU 2008:39)”, av bland andra rikspolischefen Bengt Svenson och S√§pochefen Anders Danielsson, f√∂reslagit att i stort sett samtliga fysiska och psykiska krav f√∂r att bli polis ska slopas. P√• sidorna 15 och 16 skriver rapporten f√∂ljande:

“Vissa av de krav som g√§ller i dag vid antagningen till polisutbildningen kan emellertid slopas. Hit h√∂r de nuvarande kraven p√• svenskt medborgarskap, de fysiska kraven (styrka, kondition, simning), de personliga egenskaperna (l√§mpligheten f√∂r polisyrket) och svenskprovet. Genom att ta bort dessa krav b√∂r skapas st√∂rre f√∂ruts√§ttningar att rekrytera kvinnor och personer med utl√§ndsk bakgrund”.

Jag ser rapportens förslag att slopa dessa krav som ett hån mot alla poliser som har haft just dessa krav när de antogs till polisutbildningen.

Paul Nilsson” “Ett h√•n mot alla poliser – se mere p√• den fortrinlige blog “Muslimska Friskolan”

“Monokulturel sommerferie”

Ingen der f√¶rdes i K√łbenhavn i disse sommedage, har undlagt at bem√¶rke at herrer i pyjamas, √¶gte √łrkenbeduiner* og damer udkl√¶dt til omvendt s√¶kkev√¶ddel√łb, er betydeligt f√¶rre end til daglig. Et slag p√• tasken – en formindskning med 60-70 %. Da jeg ikke har melding om at de er i Hornb√¶k, Skagen eller Bl√•vand, m√• man tro at de er hjemme i de lande de er flygtet fra, for at tjekke om de stadig er uvenner med de indf√łdte magthavere. Det er nok ogs√• nu, de g√•r og bider negle i Undenrigsministeriet for, om Hamas skulle benytte sommeren til en rask offensiv mod Israel, at Pakistan bliver ramt af jordsk√¶lv, eller at Tyrkiet bryder sammen i t√łrkl√¶destridigheder. Hvor mange evakueringer af danske pasholdere der skal til, f√łr der er folketingsflertal for at be dem blive derhjemme og f√• pensionen tilsendt fra Vestager og √ėstergaard, med venlig hilsen og tak for bes√łget – det er ikke godt at vide. Det forlyder at politiet har en velundt rolig tid. (* foto:¬†f√łr ferien, kraftig zoom, ¬© Snaphanen )

En utilsigtet indr√łmmelse

Britiske Channel 4 viser en dokumentar om Koranen – trods en relativt beskeden procentandel i samfundet giver muslimerne af en aller anden grund anledning til betydeligt st√łrre opm√¶rksomhed – og som forventeligt aff√łder den et hylekor af forargelse fra de implicerede parter. Det m√• de selv ligge og rode med. Hvad der derimod er tankev√¶kkende er den up√•talte indr√łmmelse af vi vantros mindrev√¶rd, og vores status af fjender der skal bek√¶mpes. N√•r vi siger dette, er vi islamofober som overser at islam er mange forskellige ting – n√•r en shia-muslimsk leder siger det samme, er det taget for givet, og bare registreret i en bis√¶tning. Verden anno 2008 (LFPC).

One of those who signed the letter to Channel 4 was Yusuf al-Khoei, grandson of Grand Ayatollah Sayyid Abul-Qassim al-Khoei, spiritual leader for much of the Shia world until his death in 1992. He told the Guardian: “The film-maker depicted Shia Islam as a foreign belief system that has no place in Islam. It promoted the idea that Shias, as well as Wahhabis, are extremists. It even featured one academic, Taj Hargey from Oxford, referring to Shias as sinners. There are already people who think of us as kaffirs [infidels], and a primetime documentary airing these opinions will only inflame that view and provide justification for sectarian hatred and violence.” [min fremh√¶velse, LFPC] Misleading and defamatory: Channel 4 accused over documentary on Qur’an

Alt imens, i et parallelt univers: “Det officielle Danmarks etablering af et parallelsamfund”

M√•ske er det ikke fair at fremdrage Ole Espersen fra historiens glemsel. Ligesom Bj√łrn Elmquist og J√łrgen Poulsen kunne man for Espersens vedkommende tale om et syndrom karakteriseret ved rigid antiautoritet, alts√• et begreb af typen ‘oxymoron’, et selvnegerende udtryk. Rigiditet associeres jo netop med autorit√¶re holdninger, men dets mindre velbeskrevne mods√¶tning har overtaget mange af fjendens karaktertr√¶k – bare med modsat fortegn. Disse institutioner i den danske debat er m√•ske s√• rundet af en anden tid, at de ikke retf√¶rdigg√łr fremh√¶velse for andet end spot og h√•n for adspredelsens skyld. N√•r jeg alligevel, her i agurketiden, holder Espersen ud mellem to fingre for Snaphanens l√¶sere, er det fordi han godt her kan ses bekr√¶fte nogle formodninger jeg l√¶nge har haft: At vores modstandere p√• venstre- og kulturradikale fl√łj allerede nu er ved at komponere en alternativ forklaring p√• det sammenbrud for multikulturalismen som bliver vanskeligere og vanskeligere at ignorere – en slags dolkest√łdslegende, hvor onde, uanst√¶ndige gammeldanskere ved deres afvisning og manglende forst√•else for at vi lever i en globaliseret verden har kuldsejlet de ellers s√• smukke visioner.

Vi er ved at opbygge et parallelsamfund, bygget p√• en forskelsbehandling, som vil f√łre til alt andet end ‘sammenh√¶ngskraft’.

Dannelsen af et parallelsamfund med henblik p√• indvandreres og flygtninges forhold m√łder generel modstand. […]

… at vi ‘danskere’ i de senere √•r i fred og ro har etableret, hvad der kun kan kaldes et parallelsamfund for de mange udl√¶ndinge, der befinder sig her i landet, eller som m√•ske, efter at v√¶re blevet danske statsborgere, fortsat b√¶rer udenlandsk klingende og naturligvis is√¶r muslimske navne.

Det er ikke overraskende, at det ikke f√łrer til samme frygt, n√•r det er vores egne behov, vi tror, vi s√łger d√¶kket, og ikke andres behov for at lade dem – p√• visse omr√•der – f√łlge deres skik og brug. Vi er s√• ogs√• villige til at acceptere, hvad der jo i h√łjere grad er en udskubningseffekt end sammenh√¶ngskraft.

Dette parallelsamfund er ikke bygget i l√łbet af en m√•ned eller et √•r. Det er opst√•et ved en r√¶kke forskellige initiativer taget og vedtaget i adskillige √•r – initiativer, der alle nok m√• f√łles negativt af de ber√łrte. Og ikke positivt s√•ledes som et parallelsamfund indf√łrt af dem selv m√•tte antages at g√łre. […]

N√•r vi nu er ved Folketinget: Det er ikke l√¶nge siden, at flere folketingsmedlemmer, valgt p√• Gr√łnland af et af vore folketingspartier, blev omtalt i en st√¶rkt nedladende tone: ¬ĽDe er lige kommet ned fra indlandsisen, og s√• tror de at…¬ę. Man mener, at de ikke burde stemme i sager, der ikke direkte vedr√łrer Gr√łnland. Man kunne n√¶ppe t√¶nke sig medlemmer fra det sydlige Danmark behandlet p√• samme m√•de, selv om de m√•ske kom fra et afgr√¶nset geografisk omr√•de. De p√•g√¶ldende gr√łnlandske medlemmer fik parallelsamfundet at f√łle. Men de har jo ogs√• en anden etnisk baggrund end den s√¶dvanlige. […]

Megen snilde udfoldes af det danske folketing for at s√• tvivl om de fremmedes loyalitet og lovlydighed. De afkr√¶ves troskabs- og loyalitetserkl√¶ringer i stigende omfang. […]

Vist for f√łrste gang har man i Folketinget i fuld alvor diskuteret, hvad man ville g√łre, hvis en suppleant blev indkaldt, og den p√•g√¶ldende m√łdte op med en bestemt p√•kl√¶dning. […] Jeg har meget bevidst sparet l√¶serne for en omtale af, at vi nu ogs√• vil fasts√¶tte regler om tilladelig p√•kl√¶dning for parallelsamfundets medlemmer. Kriteriet for, om man tilh√łrer det ene eller det andet, er oftest, om man har dansk eller fremmed statsborgerskab […] {mine fremh√¶velser, LFPC]Ole Espersen: Det danske parallelsamfund

I et parallelt univers, hvor t√łrkl√¶der bare er “p√•kl√¶dning”, og “de p√•g√¶ldende gr√łnlandske medlemmer fik parallelsamfundet at f√łle” ikke har med den etniske fordrivelse fra Gellerup at g√łre (Espersen har h√łjst t√¶nkeligt slet ikke h√łrt om dette) (LFPC).

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Det er set f√łr. Tysk politi er i fare mange steder, men i forg√•rs trappede det op. Havde angriberne brugt skydev√•ben, som der ikke er mangel p√•, kan man pr√łve at forestille sig resultatet. You Tube finder videoen “upassende”, s√• vi har downloadet en kopi. Uploaderen kalder den “politi-brutalitet”. Man kan finde en passende titel, n√•r man har l√¶st teksten. (Se ¬†ogs√• :¬†Blindt had mod tysk politi,¬†Hamburg-Billstedt: En bydel tipper,¬†‚ÄúDet er vores bydel. Vi er arabere!‚ÄĚ, ‚ÄúAngstrum‚ÄĚ ‚Äď no-go zoner i Tyskland.) […]

Janne
Janne
12 years ago

‚ÄúVi er ved at opbygge et parallelsamfund, bygget p√• en forskelsbehandling, som vil f√łre til alt andet end ‚Äôsammenh√¶ngskraft‚Äô.‚ÄĚ Det er da helt utroligt. Det er ikke os der √łnsker at der skal s√¶ttes skilte op p√• arabisk og ikke dansk i Danmark. Skilte som vi gammeldanskere ikke kan l√¶se og forst√•. Det er ikke os der fremmedg√łr etniske danskere i Danmark. Det er ikke os der kr√¶ver at kvinder skal deles op i indpakkede og det modsatte. Det er ikke os der kr√¶ver at kvinder i forskellige sammenh√¶nge skal parkeres for sig selv (som det sker i moskeer, i… Read more »

O. Jensen
O. Jensen
12 years ago

Den f√łrste person jeg s√• n√¶sten 100% maskeret kun med en spr√¶kke hvor √łjne er var for omkring to √•r siden p√• Valby Bakke.
Hvor det store sp√¶ndende udenbys begynder hvis man starter i staden K√łbenhavn.
Der var dog endnu en eller m√•ske den samme maskerede gestalt at se ved et r√•dhuset sidste uge, s√• personen eller flere med samme trang til “stofmisbrug” er skam ikke alle v√¶k.

LFPC
12 years ago

En anden gang må vi huske at eksportere kommentarerne med over i den nye post. Det ser ikke ud til at kommentarer bliver bevaret i historikken.

JensH
JensH
12 years ago

Jeg m√• stille samme sp√łrgsm√•l somn Janne. Vivi Andersen og jeg havde startet en debat om hvad vi kan forvente i fremtidens Europa.

LFPC
12 years ago

De kommentarer der var kommet til denne post er desv√¶rre forsvundet i forbindelse med nogle tekniske problemer i koderne. Vi har ikke slettet jeres kommentarer, men vi blev n√łdt til at opbygge posten igen fra bunden af. Hvis I stadig har teksten liggende lokalt er I meget velkomne til at poste dem igen.

Janne
Janne
12 years ago

Der var i denne tråd startet en debat om hvad/hvem der skaber parallelsamfund i Danmark, hvor bl.a. Vivi Andersen og jeg deltog, hvor er de indlæg blevet af?