10
aug
Seneste opdatering: 10/8-08 kl. 2354
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Efter den svenske kirke  blev skilt fra  staten i år 2000 (som fhv. statsminister Persson fortrød efter sin afgang* ) og  blev en aflægger af SF og De Radikale, forlader  små medlemmer 60.000 foretagendet om året. Nu er kun 74 % i Svenska Kyrkan imod 82,1% medlemmer i danske folkekirken. Man kan kalde det “globalisering” eller  “historieløshed” efter  behag – men det går  stærkt med at miste sig selv i Sverige:

I LILLA LIDS KYRKA I SÖRMLAND nekas sockenrådet att sätta upp ett träkors i en ny minneslund, eftersom ingen religion ska ­FAVORISERAS i ett sekulariserat Sverige.

Ulla-Britt Zetterholm är en av tio medlemmar i sockenrådet: –Utan att vara alltför kyrklig blev jag väldigt bestört när jag fick reda på att vi inte skulle få använda korset. Jag skulle inte kräva ett kors om jag var i till exempel ett muslimskt land. Jag förstår det inte, säger hon.

Juristen  Robert Tholén och är också begravningsombud för Nyköpings och Oxelösunds kommun:

–Korset är ett kristet tecken som gör att andra samfund kanske inte kan nyttja kyrkogården. Begravnings­väsendet ska vara sekulärt, eller i alla fall anpassat så att de flesta kan använda kyrkogården. Jag tycker inte att man ska sätta upp en sådan uttalat religiös symbol i en minneslund, vilket gör att andra religiösa eller framför allt ateister inte tycker att platsen är gångbar, säger Robert Tholén.   Kampen om korset  ( * ”Beslutet att skilja kyrkan från staten var fel. Jag beklagar utvecklingen. Svenska kyrkan var en av få nationella symboler i vårt land som erbjöd en daglig närvaro och hade en vardaglig innebörd“. oktober 2007)

Er Dagens Nyheter en avis ?

Efter en vecka i vårt södra grannland kan jag konstatera att den stora nyheten i danska medier varken var Alexander Solsjenitsyns död eller OS i Kina. I stället handlade det – ännu en gång – om utlänningar. […] 

Sverige behöver även i framtiden injektioner av arbetsvilliga, företagsbenägna och utbildade invandrare. På den punkten kommer EU, tvärt emot vad Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna vill lura i oss, att visa sig vara en välsignelse.

DN  leder: Ligger Danmark i Europa?.  “Også i fremtiden……”  Hvad  med  de  ca.  1.3 mio 3. verdensborgere  der  allerede  er kommet, hvoraf under  halvdelen er i arbejde ? Hvordan kan et land med en ungdomsarbejdsløshed  på  20 %, behøve  arbejdskraftindvandring ? Journalist Niklas Ekdal læner sig tungt op ad Tøger Seidenfaden, og befinder sig om muligt i en endnu større  fantasiverden. Imens øger kriminaliteten   rutinemæssigt  i Sverige og det brænder lige så rutinemæssigt videre i Malmø.   Se også: “Ligger Sverige i Europa?”

Liberale tosserier: Nu med åbne grænser

Jeg har efterhånden sværere og sværere ved at adskille de forskellige positioner i det politiske landskab. Venstreekstreme fantasier om ‘asyl til alle’ har deres pendant i Politikens Anita Bay Bundegaard, Uffe Ellemann er ikke til at skelne fra de kulturradikale, og industriens folk pludrer feelgoodsludder om tolerance og respekt. Alle er de enige om én ting: Dansk Folkeparti er de urørlige kasteløse. Læser man de jubel-liberale debatkommentarer på 180-grader-på-hovedet mindes man om den ungdommelige naivitet der ellers forbindes med pubertære sværmerier for socialismen. Vil ‘åbne grænser’ føre til et grønt-rødt multikulti-paradis, eller til et højeffektivt samfund hvor varer og tjenesteydelser suser rundt, og post-borgerne tager vare på eget liv? Og er der nogen forskel?

Leder for tankesmien Civita, Kristin Clemet, har Stortinget rett utenfor kontorvinduet. […]

For mens stortingsrepresentantene slåss om justeringer av innvandringspolitikken – litt slakkere, litt strammere – tar Clemet like godt til orde for fri innvandring, eller vandring, som hun gjerne kaller det.

– Hvis vi mener at det bør være fri flyt av varer og tjenester, slik vi prøver å få til gjennom Verdens handelsorganisasjon (WTO), bør det prinsipielt også gjelde for mennesker. Det er det eneste riktige standpunktet, både moralsk og ut fra et nytteperspektiv, sier Clemet.

Nytten er som følger: Norge trenger arbeidskraft, mange andre land har overskudd av det. Det blir med andre ord en vinn-vinn-situasjon. […]

For Kristin Clemet er politikk kamp om ideer. Men også noe mer.

– Det er en kamp om å sannsynliggjøre det som høres helt uvirkelig ut å gjøre, sier hun.

Fri innvandring høres unektelig uvirkelig ut. Og Clemet tror ikke det er lett å innføre, ikke minst hvis nabolandene opprettholder sine stengsler.

– Det er så lett å peke på problemer, men det ser ikke ut til at forsøk på å regulere innvandring løser problemene heller. Dessuten tror jeg ikke det sitter så mange mennesker og venter på å få reise til Norge, sier Clemet. […] Clemet vil åpne Norges grenser

Clemet “tror” ikke der vil komme uforholdsmæssigt mange mennesker til Norge ved frie grænser. På denne præmis vil hun altså gennemføre et eksperiment uden fortrydelsesmulighed, og med hendes land som forsøgsobjekt (LFPC).


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10
Deltag i debatten...

avatar
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
EmeritusVivian ClaybornJohansenDag Selander Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Johansen
Guest
Johansen

Jeg har noteret mig, hvad du har skrevet.

Èn af de mange vise udsagn, som Jesu udsagde, var f. eks. da de hellige, ypperstepræsterne ville straffe en kvindelig synder (en protitueret!):
“Lad den der er ren kaste den første sten”. Og ingen kastede.

For hvem af os kan sige sig fri, hvem af os har en fuldstændig ren samvittighed, der gør, at vi føler os berettigede til at dømme andre?
Her burde nogle af de skinhellige og selvretfærdige i dag tage ved lære af Jesu ord. Tage ved lære så de afstår fra dømmesygen og moralismen.

Emeritus
Guest
Emeritus

Til Johansen. Når jeg kaldte Islam for en gedehyrde- og beduinfilosofi er det i kontrast til Jesu lære, der var alt andet. Muhameds tanker kan med al respekt dårligt kaldes for filosofi og hævede sig ikke op over middelmådigheden noget sted, men udtrykte udelukkende noget, som allerede var typisk for hans tid på godt og ondt – og især opportunt for ham. På den måde er han meget menneskelig, og vi slår stadig ihjel – også på helt andre måder, end han foreskrev. Med moderne sprogbrog: “Det er lissom ikke lige det der med at slå andre ihjel, Jesus går… Read more »

Emeritus
Guest
Emeritus

Til Johansen. Tak for de smukke ord. Jeg må give dig ret i, at det ikke ser godt ud. Vi har desværre alt for mange i Europa, der stadig drømmer om idealstaten, nu farligst også om Kalifatet. Vi har alt for mange gode, der i stedet gør det forkerte og hjælper Fanden. “Hvorfor er det ikke også synd for ham, når han kan se så sølle ud?” Islam! – en gedehyrde- og beduinfilosofi fra ørkensandet som den del af verden så ud anno 600. Vor herre bevares. Et agressivt orientalsk sammensurium. Intet match for rationel tænkning og kildekritik. Men Europa… Read more »

Johansen
Guest
Johansen

Emeritus Smukt formuleret og fuldstændig korrekt. “At hjælpe sin næste er godt – at hjælpe Islam er skidt, for Islam er ikke din næste.” Her har du fat i et helt essentielt budskab. Islam udnytter Europas svaghed til at trænge frem og kolonisere. I kølvandet på det følger censur, vold mod anderledes troende, massiv underkuelse af kvinder, apartheid mellem muslimer og ikke-muslimer, etc. Kort sagt islamisk formørkelse. Erkendelsen af dette, som bl. a. er vældig godt beskrevet i “I krigens hus” er ubærlig og ildevarslende. Det er også påfaldende, at de to andre gange, der er gjort anslag mod Europa… Read more »

Emeritus
Guest
Emeritus

Til Johansen om afmontering (5.36 p.m.). Billedet er godt, fordi man ser en minør for sig, som afmonterer en bombe. Associationen til de mange terrorbomber, gør ikke billedet ringere. Problemet er praksis. Set fra rummet kan alle de tændte lys på Jordens natside minde om metastaser, der har bredt sig over det meste af Jorden og truer med at tage livet af naturen. De lys kan ikke afmonteres. Den muslimske infiltration, vi oplever, er heller ikke sådan at afmontere. Man kan blive i det billede og sige, at Europa skal slukke de lys, der brænder og leder Islam på vej.… Read more »

Johansen
Guest
Johansen

Vivian Clayborn

Jeg er bevidst om, at en del præster agerer som islams nyttige idioter.
Der er dog også en del, som heldigvis ikke gør. Her tænker jeg specielt på Tidehvervs præster og medlemmer af islam kritisk netværk i folkekirken. Dem holder jeg mig til.

Der er for mig noget helt principielt i at opretholde grundlovens §4. Kristendommen har 1000 års hævd i Danmark, og det skal vi aldrig kaste væk ved en ophævelse af dens særstilling.
Kristendommen skal ALDRIG ligestilles med ideologien islam. Så graver vi for alvor vores egen grav.

Vivian Clayborn
Guest
Vivian Clayborn

# Johansen

Hvad forskel skulle en statlig kirke gøre, når storkapitalen (EU) har bestemt, at Europa skal oversvømmes med muslimer, og vores folkevalgte politiker (undtagen DF) bøjer sig i støvet for EU-domstolens dom?

Hvad angår Folkekirkens præster ser flere og flere ud til at skamme sig over at repræsentere kristendommen.
Med deres logren for Islam og dens rabbiate foretrædere, er de vel igang med at sikre sin egen fremtid i et Islamiskt Europa.

Hvad er der så tilbage af Folkekirken, at værne om udover bygnaderne?

Johansen
Guest
Johansen

Det er §4 der selvfølgelig ikke må ophæves – islamiseringen skal afvises og afmonteres 🙂

Johansen
Guest
Johansen

Lad os tage ved lære af Sverige mht. det forkerte valg de traf om at adskille stat og kirke.

Vi skal værne om grundlovens §4, som giver den danske folkekirke en særstilling.
Kristendommen er fundamentet, hvorpå vores samfundsorden er bygget. Jfr. giv kejseren hvad kejserens er og giv Gud hvad Guds er.
Guds rige er ikke på denne jord lyder det i kristendommen.
Dette står i skærende kontrast til islam, som netop indeholder stræben efter teokratiet.

Grundlovens §4 er et meget vigtigt værn mod islamiseringen, som aldrig må ophæves.

Dag Selander
Guest

“Ulla-Britt Zetterholm: –Utan att vara alltför kyrklig blev jag väldigt bestört när jag fick reda på att vi inte skulle få använda korset. Jag skulle inte kräva ett kors om jag var i till exempel ett muslimskt land. Jag förstår det inte” Så säger kyrkorådsledamoten i Lilla Lids församling i Sörmland, Sverige. Själv är jag svensk och dessutom f.d. prelat i Svenska kyrkan under tre decennier men hade inte – som man säger i Sverige – “en aaaning” om tillståndet i mitt land Sverige. Tack Snaphanen! Genom en kommentar på dagens blogg om STOPPA SHARIA i Sverige vet jag nu… Read more »