4
sep
Seneste opdatering: 4/9-08 kl. 2210
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

[OpinionsundersĂžgelse: “Mener De at: Der er lige akkurat nok, ikke nok, eller overhovedet ikke nok indvandrere?” L’Histoire de Rechtser en Français ]

Et nyt, lille point mĂ„ tildeles Holland i kaplĂžbet med Storbritannien og Sverige om at vĂŠre Europas suicidale stat nr. 1. Landet der burde prioritere dets femtekolonne af tilvandrede antidemokrater over alt andet, har som bekendt udvist en sĂŠrlig nidkĂŠrhed i forhold til Geert Wilders’ filmplaner eller Gregorius Neckschots bramfrie karikaturtegninger. Nu ses der med stor alvor pĂ„ en fĂžlelsesladet kommentar pĂ„ en hjemmeside, en kommentar der ikke rummer det mindste reelle trusselsindhold, men blot er en spontan reaktion pĂ„ langt mere konkrete folkemorderiske erklĂŠringer fra det iranske regime. At Ăžnske at give Iran igen af samme mĂžnt er, i den stĂŠrkt udvidede betydning af ordet, “racistisk”. De forstĂ„r virkelig at prioritere, den hollandske regering. Frygten for at landet skal opleve optĂžjer der eskalerer ud af kontrol mĂ„ ligge som en lammende dyne over regeringen dernede. Via Gates of Vienna (LFPC):

Dutch biggest blog Geenstijl.nl is warned (NL) by the Dutch governments Complaints Bureau for Discrimination on the Internet (MDI) because Geenstijl.nl refuses to censor a comment (NL) on it’s news website spitsnews.nl. The MDI claims that a reaction to a news message about Israel preparing to bomb Iran was offensive. The commenter had written: “Bomb them now!” a statement that the MDI censor deemed unacceptable racists.

Weblog geenstijl.nl however did not understand what was racist about the remark and refused to censor the comment from it’s website. They asked the MDI officials to clarify their position and describe what was actually racist about the comment. The weblog received this answer of the MDI:

“We have also internally discussed the comment. Eventually we concluded that according to our opinion it is nevertheless punishable by law. The call for bombing a country includes a call for violence against the people living in that country, in this case Iranian people. It’s after all not possible to bomb a country without hurting it’s inhabitants. These kind of calls are prohibited by article 137d Sr [of the Dutch criminal law]”

To clarify, Article 137 is an article that prohibits discriminatory defamation, incitement to hatred and discrimination. It was also the MDI that was involved in the arrest and incarceration of a Dutch cartoonist of which we reporter earlier. Dutch Government: Bombing Iran is Racism!

»Svenskar sÀmst utbildade i Norden«

Fortvivl ej. Rigets bedste mĂŠnd og kvinder – Riksdagen er Europas dĂ„rligst uddannede parlament. Det er nok derfor, der skal vĂŠre dobbelt sĂ„ mange af dem, som i Danmark. Vores reprĂŠsentanter skal ligne os og i al fald ikke vĂŠre for meget vĂŠrre:

Knappt var tredje svensk har genomgÄtt högre utbildning. Det gör Sverige till sÀmst i Norden nÀr det gÀller invÄnarnas utbildning. Enligt en fÀrsk rapport frÄn Högskoleverket ligger Sverige pÄ trettonde plats i vÀrlden efter Finland (4), Danmark (5), Norge (6) och Island (9) med 30 procent av invÄnarna mellan 25 och 64 Är som har genomgÄtt högre utbildning. BÀst utbildade Àr invÄnarna i Kanada dÀr 46 procent av invÄnarna har gÄtt ut högskola eller liknande utbildning. Samtidigt satsar Sverige mer pengar pÄ högre utbildning i förhÄllande till BNP Àn mÄnga andra lÀnder i vÀrlden. Mest satsar USA med 2,8 procent medan Sverige, Danmark och Finland satsar mellan 1,7 till 1,8 procent av BNP. Italien lÀgger knappt en procent pÄ högre utbildning.. DN

Handlare bakom vapensmuggling


Skjutvapen smugglas över grÀnserna av godkÀnda vapenhandlare och sÀljs vidare illegalt i bland annat Sverige. Bristande regler och kontroll gör det lÀtt. Det visar en internationell underrÀttelserapport. PÄ svenskt initiativ har en första gemensam kartlÀggning nu gjorts av beslagtagna vapens hÀrkomst. Projektet, som gÄr under namnet Crossfire, slutredovisades för de tio lÀnderna i vÄras. DN har efter sekretessprövning fÄtt lÀsa delar av rapporten.

Den första av de aktörer som pekas ut för illegal handel Ă€r godkĂ€nda vapenhandlare, alltsĂ„ företagare med tillstĂ„nd frĂ„n polisen. Peter Kröjs vid Tullverket slĂ„r i rapporten fast att “smuggling av skjutvapen under tĂ€ckmantel av legal vapenhandel har identifierats”.- Exempel finns frĂ„n bĂ„de Sverige och andra lĂ€nder. I fjol upptĂ€ckte vi att en svensk handlare fört in hundratals vapen utan att deklarera dessa som han skulle, sĂ€ger han. DN.SE og en ikke helt vellykket DSB annonce:

Anyway the wind blows: Fredrik goes halal

Det er interessant som valgene nÊrmer sig i Norge og Sverige, at de styrende pludselig har noget andre tanker om asylpolitiken end de havde lige fÞr. For fÄ Är siden var Danmarks-bashingen unison, men nu har Hardangerfelen fÄet en anden lyd. Man har populistiske vÊlgere at tage hensyn til, de kan ellers rende og hÞnse til daglig. Reinfeldt spiller dog stadig pÄ to heste pÄ én gang. Han taber ligegyldigt hvilken han vÊlger. Svenskerne vil stemme pÄ den Êgte vare, og jeg er i al beskedenhed en noget pÄlideligere spÄmand end Aftonbladet.

Fredrik Reinfeldt besöker mÄndagen 1 september Qibbla Halal Kött AB, som bedriver handel med Halal-produkter som Àr framstÀllda i enlighet med muslimsk tradition. Fredrik Reinfeldt ska trÀffa personal och prata om olika vÀrdegrundsfrÄgor och hur det Àr att driva ett Halal-slakteri i Sverige.Under hösten besöker Fredrik Reinfeldt verksamheter och företag för samtal om vÀrdegrund, problemen kring diskriminering av utrikes födda och hur man kan förbÀttra integrationen och egenmakten i Sverige.
Regeringen se: Fredrik Reinfeldt besöker företag i Johanneshov (Slaktaren Fadel Azawi visar statsminister Fredrik Reinfeldt hur nötkött ska styckas.)”HĂ€r finns pengar att tjĂ€na”

Inger Siw Mattsson stiller igen nogle spÞrgsmÄl, hun aldrig vil fÄ svar pÄ:

Brev till Statsminister F. Reinfeldt frÄn ISM
Nacka den 3 september 2008

StatsrÄdsberedningen, Statsminister Fredrik Reinfeldt, Jordbruksdepartementet. Jordbruksminister Eskil Erlandsson v g diarieför tack

Ämne: Halalslakt och integration

I Er iver att fjĂ€ska för muslimerna besöker Ni StockholmsmoskĂ©n, bjuder in muslimska företrĂ€dare till dialog pĂ„ Rosenbad samt högtidlighĂ„ller Arabförbundens dag i demokratins högborg – Sveriges riksdag.

Nu har Ni som krona pÄ verket besökt ett halalslakteri. Jag förmodar att Ni slapp bevittna djurens dödsÄngest och hur livet sakta under mÄnga, lÄnga minuter rinner ur de plÄgade djuren efter snittet i halsen.

PÄ bilden i DN av Er och Era guider Samman Hussein och Nemir Zetali pÄ Qibbla Halal Kött i Johanneshov sÄg det hela ju hur trevligt och oblodigt ut som helst!

Med kĂ€nnedom om muslimernas vĂ€lutvecklade kĂ€nsla för iham – svindel – och taqija – rĂ€tten att ljuga och föra bl a myndigheter bakom ljuset, nĂ€r det gagnar islam eller dem sjĂ€lva var allt förmodligen vĂ€l tillrĂ€ttalagt och alla spĂ„r efter blodbaden avlĂ€gsnade inför Ert besök.

I sitt standardsvar pĂ„ frĂ„gor om halalslakt hĂ€vdar Eskil Erlandsson att ”regeringens instĂ€llning Ă€r att djur ska behandlas med respekt och vĂ€rdighet.” Anser Ni att de djur som utsĂ€tts för halalslakt behandlas med ”respekt och vĂ€rdighet”? Respekt för djuren och deras vĂ€rdighet har – som bekant (?) – aldrig varit ett utmĂ€rkande drag i islam.

Jordbruksministern pĂ„stĂ„r ocksĂ„ att ”all slakt utan bedövning Ă€r förbjuden i Sverige – det gĂ€ller Ă€ven halalslakt”. Hur efterlevs och övervakas detta? Jag betvivlar att det finns en svensk veterinĂ€r eller annan tillsyningsman – t ex en statsminister – nĂ€rvarande vid varje halalslakt. Eller
?

Jordbruksministerns floskelsamling fortsĂ€tter: ”” Precis som vid all slakt Ă€r det viktigt att den person som sköter bedövning och slakt har tillrĂ€cklig erfarenhet och kunskap.” Återigen: hur och av vem/vilka kontrolleras denna ”erfarenhet och kunskap”?

Jag befarar att jordbruksministerns ”krav” pĂ„ ”respekt och vĂ€rdighet” mest Ă€r en from förhoppning; Ă€nnu en av de dimridĂ„er, som regelmĂ€ssigt lĂ€ggs ut som försvar för det mĂ„ngkulturella projektet!

Halalslakt – en del av integrationen?

Ni anser uppenbarligen att halaslakt skall utgöra en del av regeringens integrationspolitik och kamp mot segregationen: ”Att det inte finns halalkött i de stora butikerna fĂ„r aldrig bli ett skĂ€l till att mĂ„nga invandrare vill stanna i Rinkeby eller pĂ„ RosengĂ„rd.”

Det finns sĂ€kert helt andra skĂ€l till att de stannar i Rinkeby och RosengĂ„rd. MĂ„nga utlĂ€nningar har bosatt sig i RosengĂ„rd, Bergsjön, Hammarkullen, Ronna, Fittja, Rinkeby, Tensta etc etc för att enligt egen utsago ”slippa Sverige.” DĂ€r kan de leva utan att arbeta och utan att behöva lĂ€ra sig svenska. DĂ€r har de sina moskĂ©er, sina egna förskolor och skolor, sina egna socialkontor, sina egna lĂ€kare, affĂ€rer, kafĂ©er, restauranger, sin egen kat-försĂ€ljning etc etc.

DĂ€r behöver de aldrig komma i kontakt med det förhatliga svenska samhĂ€llet. I DN den 18 juli 2001 kunde man lĂ€sa att ”Invandrarna har det faktiskt sĂ„ bra i RosengĂ„rd att de inte vill flytta hĂ€rifrĂ„n. HĂ€r slipper de konfronteras med det frĂ€mmande svenska sĂ€ttet att leva. ”

DÀr lever de inte bara i en sjÀlvvald isolering frÄn det svenska samhÀllet. DÀr lever de segregerat Àven inom sina egna grÀnser: araber bor för sig, somalier för sig, serber för sig, kosovoalbaner för sig osv osv. Det blir förmodligen lugnast sÄ.

”Den moderata frihetskampen mĂ„ste ocksĂ„ handla om att ge egenmakt till nysvenskarna, stötta integrationen och fĂ„ bort en massa onödiga regler som skapar vĂ€rdegrundskrockar i det svenska samhĂ€llet. Det Ă€r en uppgift för alliansregeringen.”

Den uppgiften torde alliansregeringen – precis som den förra regeringen – gĂ„ bet pĂ„. En av Era berikare – Michael Alonzo punksĂ„ngare och f d byrĂ„chef pĂ„ Kulturdepartementet – har uttryckt utlĂ€nningarnas sjĂ€lvvalda avstĂ„ndstagande frĂ„n svenskarna och det svenska samhĂ€llet pĂ„ sitt eget vĂ€ltaliga sĂ€tt. I en intervju i en film finansierad med skattemedel sade han: ”Svenskarna dom
 jag menar det Ă€r klart att dom fĂ„r bo hĂ€r ocksĂ„. Dom frĂ„ bo hĂ€r ocksĂ„ och jag har inget emot det bara dom inte försöker beblanda sig för mycket med oss, va. Dom fĂ„r va’ som dom e’. Dom har sin kultur, javisst, skitbra. KĂ€ka er jĂ€vla surströmming. Det Ă€r helt OK, men inte i min port liksom. I Sverige lever det invandrare och ju mer vi lever tillsammans och ju mindre vi slipper ha svenskarna i nĂ€rheten ju bĂ€ttre mĂ„r vi.” I sin film konstaterade han ocksĂ„ att ”vi vĂ„ldtar deras barn. Dom tycker om det, faktiskt.” Han sjöng vidare en sĂ„ng med titeln ”Fy fan svenska flicka” tillĂ€gnad ”alla blonda, vackra, blÄögda, jĂ€vla krĂ€k.”

Lucianatten 1994 – det vill sĂ€ga Ă„tta dagar efter Stureplansmassakern – framtrĂ€dde Alonzo i ett extremt vĂ„ldsfixerat sammanhang och sjöng sin sĂ„ng: ”Död, död, död Ă„t alla prĂ€ktiga blonda vikingar 
 Ni kommer att drabbas av en terror som kommer att förfĂ€ra er” samt ”jag hatar er, era jĂ€vla arschlen.”

Mot denna bakgrund Àr det bara att önska statsministern lycka till med integrationen!

Men att sÀlja halalslaktat kött pÄ Ica och Konsum torde knappast hjÀlpa! Tror man pÄ det konceptet tror man förmodligen ocksÄ att jorden Àr platt, att mÄnen skall trilla ner, att tomten kommer med julklapparna och storken med de smÄ barnen.

Det dunkelt tÀnkta


Vad menade Ni f ö med att ”stötta integrationen och fĂ„ bort en massa onödiga regler som skapar vĂ€rdegrundskrockar i det svenska samhĂ€llet”? Är det vĂ„rt svenska djurskydd, som successivt skall avskaffas för att möta de muslimska kraven bl a pĂ„ halalslakt utan bedövning?

Avslutningsvis


Vi Àr mÄnga svenskar som inte vill konfronteras med halalslaktat kött i vÄra livsmedelsaffÀrer. Det kanske vore lÀmpligt att nÄgon enda gÄng ta hÀnsyn till ursprungsbefolkningens krav och önskemÄl!

De som kritiserade den grymma, barbariska och otidsenliga slaktmetoden fick det föga statsmannamĂ€ssiga svaret ”Ja men Ă€t nĂ„t annat dĂ„.” Varför ger Ni inte det rĂ„det till muslimerna som – pĂ„ grund av sina religiösa och vidskepliga vanförestĂ€llningar – inte kan acceptera vĂ„ra slaktmetoder?

Jag ber Er notera att frÄgorna i detta brev icke Àr retoriska utan krÀver konkreta svar, tack!

ISM

PS F ö hjĂ€lper det inte alliansregeringen i valet 2010 hur mycket ni Ă€n fjĂ€skar för muslimerna m fl sĂ„ kallade ”marginaliserade” grupper. De kommer Ă€ndĂ„ att rösta pĂ„ (s) eftersom de förknippar namnet ”socialdemokraterna” med ordet ”socialbidrag”! Dessutom har ju Mona Sahlin lovat drĂ€nka förorterna i skattemiljoner/miljarder nĂ€r de vunnit valet! DS

(overskriften har jeg tyvstjÄlet fra Bill Wyman, Gary Brooker og Georgie FameŽs og The Rythm Kings.)

GÄ ikke glip af Behrang Kianzad: Billström jagar blattar (perkere)

Ett praktexempel Ă€r SkĂ„ne. Än idag finns det en högljudd och aktiv del av SkĂ„nes befolkning som anser sig ha lĂ€ttare för danska vĂ€rderingar och kultur Ă€n den svenska och som med fysiska medel försöker bĂ€nda loss SkĂ„ne frĂ„n Sverige genom att Ă„rligen köra ner sina jĂ€rnspett i trakten kring SkĂ„ne och Halland och ta i för kung och fosterland. FrĂ„gan Ă€r just vilken kung och vilket fosterland.

Billström och resten av den moderata samligen har nÀmligen missat att medan brunhögern i tvÄ decennier varit uppptagen med att flörta in tvÀttÀkta fascister frÄn samhÀllets olika led, har vÀrlden gÄtt vidare och blivit global.

Dele af svensk politisk retorik, har ikke ĂŠndret sig et ord siden 1974. Det er som at hĂžre Hanne Reintoft, Ole Sohn eller Anne Grethe Holmsgaard anno dazumal.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
8 years ago

TillĂ€gg: TV-media hade minglat runt som bekant i TV-rutan – grannens, mĂ„ste jag betala? – och dĂ€r stod till sist vĂ„ra egna honoratiores och sjöng vĂ„r förbjudna nationalsĂ„ng. Jag tittade noga och sa till min generöse granne: “Men kan inte Reinfeldt, vĂ„r statsminister, den svenska nationalsĂ„ngen?” Hans mun var ett hĂ„rt vinklat streck medan andras munnar rördes. Grannen: “Ser inte bĂ€ttre ut. Men han lĂ€rde sig vĂ€l aldrig stamsĂ„ngerna som du och jag.” Eller… gillar inte Reinfeldt Sverige? Han Ă€r ju statsminister, för tusan! Det Ă€r INTE hans land! Han Ă€r vald för att LEDA detta land. Han ÄGER det… Read more »

HH
HH
8 years ago

Nobelfest… Jag sĂ€ger – strĂ€ck pĂ„ dig skĂ„ning! Naturligtvis hade massmedia ingen susning om bakgrunden till denna för Sverige sĂ„ förnĂ€mliga donation. Alfred Nobel, var kom hans slĂ€kt ursprungligen ifrĂ„n? SĂ„ hĂ€r Ă€r det: Petter Nobelius föddes 1655 i Östra Nöbbelöv i SkĂ„ne och dog 1707 i Uppsala som hĂ€radshövding frĂ„n vilken slĂ€kten Nobel hĂ€rstammar! Petter Nobelius var född Petter Olofsson. Han latiniserade Nöbbelöv. Han studerade vid Uppsala universitet, tog examen och gifte sig med Olof Rudbecks dotter Wendela. “Urfaderns” sonson hette Immanuel Olof Nobelius som pĂ„ 1780-talet förkortade namnet till Nobel. Denne Nobel var farfar till Alfred Nobel. Allt… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Hade ingen aning om att Zappa var involverad men jag har mer fokuserat pĂ„ hans 70-tals material. I Bohemian Rhapsody kan man ocksĂ„ höra: “Bismillah! Let me go! No we will not let you go!” Islam i ett nötskal eller hur?

trackback

[…] Den nederlĂ€ndska regeringen trappar upp censuren. Som om det inte var nog med försöken att tysta Gregorius Nekschot och Geert Wilders sĂ„ har man nu varnat Hollands största blogg Geenstijl.nl för att man inte tagit bort en kommentar (sic) till en artikel om konflikten mellan Israel och Iran. Kommentaren* var ”Bomba dem nu”, nĂ„got som enligt “KlagomĂ„lsbyrĂ„n för diskriminering pĂ„ Internet” (MDI) Àr rasistiskt. Via Snaphanen.  […]

Victor
Victor
12 years ago

Jeg gad vide, hvordan billedet ville vÊre i Sverige, hvis kun etniske svenskere var blevet mÄlt.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

Anyway the wind blows, does it really matter avslutar Bohemian Rhapsody vilket förmodligen inte har nÄgot med saken att göra.