5
sep
Seneste opdatering: 6/9-08 kl. 0035
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ostindiefararen G√∂theborg ved afgangen fra Helsingborg i onsdags p√• sidste etape¬† af sin Baltikum tur. I 2005 var den helt i Shanghai og Hong Kong. Afsejlede med kanonafskydning mod hjemmehavnen G√łteborg. Den¬†pt. mest synlige del af de svenske¬† stridsstyrker.¬†(foto ¬©¬† Kirsten Damgaard, klik.)

Forbehold  I

Sidste dans med Fogh

Eksperterne er enige om, at Birthe R√łnn Hornbechs kurs i udl√¶ndingepolitikken er uholdbar. Det mener den Radikale udl√¶ndingeordf√łrer Morten √ėstergaard ogs√•. Vi m√• have klarlagt, hvordan de g√¶ldende regler for dansk udl√¶ndingepolitik er, siger han. Men endnu mere p√•tr√¶ngende m√• det dog v√¶re at f√• afgjort, hvem der fastl√¶gger reglerne, for der er √•benbart flere konkurrerende regels√¶t. Og her er eksperterne – denne gang juristerne i Integrationsministeriet – ikke i tvivl: De bestemmes af EF-Domstolen, og hvis vi ikke afvikler hele den udl√¶ndingepolitik, der har v√¶ret g√¶ldende siden 2002, vil EU f√łre sag mod Danmark.

Hvis det nu var en almindelig borger, der blev bedt om at betale for en vare, han ikke havde k√łbt, eller opfylde en forpligtelse, han ikke havde indg√•et, ellers ville han f√• en sag p√• halsen, var der jo n√¶ppe andet at g√łre end at tage sagen. Men regeringen, der hele tiden har h√¶vdet, at den ikke har overdraget udl√¶ndingepolitikken til EU, foretr√¶kker at b√łje sig for vinkelskriverne i Luxembourg. S√• vil den hellere demissionere eller udskrive valg – for selv ikke landets rundtossede ledelse har vel forestillet sig, at Dansk Folkeparti vil beg√• selvmord ved at demontere hele partiets eksistensgrundlag?¬† Lars Hedegaard, Groft Sagt,5.9.¬†

 Forbehold II

af¬† Michael Pihl,¬† lektor og¬†formand for DF i Sor√ł

I Danmark havde vi folkestyre. Folketinget bestemte. Troede vi. Men det gjorde Folketinget bare ikke. I Danmark havde vi et forbehold over for unionsborgerskab samt retslige og indre anliggender, som skulle sikre os en selvst√¶ndig udl√¶ndingepolitik. Troede vi. Men det passer ikke. EF-domstolen har undergravet dansk udl√¶ndingepolitik, og regeringen og dens embedsm√¶nd har ikke villet forhindre det. Regeringen har accepteret ikke at aktivere det danske retsforbehold over for EU-systemets underminering af dansk udl√¶ndingepolitik. Regeringen har uden diskussion accepteret, at noget, der handlede om udl√¶ndingepolitik, blev omdefineret til et indre markedssp√łrgsm√•l for at omg√• det danske retsforbehold. Der er tale om demokratisk svigt og v√¶lgerbedrag i stor stil.

¬†Nogle siger, at det er vore politikeres egen skyld, fordi de laver for brede og upr√¶cise EU-beslutninger, som g√łr det muligt for EU-systemets ikke-folkevalgte magthavere at forf√łlge deres egen dagsorden. Interessen har s√¶rlig v√¶ret rettet mod et EU-direktiv fra 2004, som skulle v√¶re formuleret s√• upr√¶cist, at EF-domstolen nu kan beslutte, at indvandrere og efterkommere uden videre kan f√• familiesammenf√łring til Danmark efter et par ugers proforma arbejde som avisbud eller kioskarbejder i Sverige .

¬†Det forekommer mig, at et afg√łrende sp√łrgsm√•l ikke har v√¶ret rejst i hele denne sag: Hvor loyalt har regering og embedsv√¶rk i virkeligheden administreret de 4 forbehold? L√¶ser man Intergrationsministerens Grundnotat fra september 2003 vdr. det fam√łse direktiv 2004/38 om ¬Ľunionsborgere og deres familiemedlemmers ret til at f√¶rdes og opholde sig frit p√• medlemsstaternes omr√•de¬ę, kan man l√¶se i ministerens indledning at: ¬ĽDirektivforslaget er ikke omfattet af det danske forbehold over for samarbejdet i s√łjle 1 vdr. retlige og indre anliggender.¬ę Det skrev alts√• integrationsminister Bertel Haarder i 2003, selvom indholdet af direktivet helt klart drejede sig om udl√¶ndingepolitik. Men fordi EU-systemet alts√• selv af taktiske grunde omdefinerer udl√¶ndingepolitik i direktivet til et indre markedssp√łrgsm√•l, der ikke aktiverer det danske forbehold, s√• har regeringen og embedsv√¶rket valgt kritikl√łst at f√łlge EU-systemets egne definitioner. Man kan ogs√• sige, at regeringen frivilligt har solgt dansk udl√¶ndingepolitk til EU.

Regeringen har administreret imod meningen med de fire forbehold fra 1993. Og bedraget vælgerne. Hvorfor har ingen Рheller ikke i pressen Рgransket i, hvordan udlændingepolitik kan blive omdefineret til et indre markedsanliggende? Fogh står nu med håret i EU-postkassen.   (Weekendavisen, 5 september, 2008, ikke online)

Forbehold  III

af en lidt anderledes prekært:

Det stekta fläsket blev för mycket för den muslimske mannen. Han hotade kvinnan som lagade maten i det gemensamma köket i asyl- lägenheten.
Migrationsverkets lösning på den typen av kulturkrockar är att ge muslimerna egna grytor.
Muslimska grytor ska lösa kulturkrock

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Emeritus Dette tal som DS nu kommer med holder med garanti heller ikke vand. For de muslimer, der enten er f√łdte her i landet eller har f√•et dansk statsborgerskab, regnes ikke ind under indvandrer ben√¶vnelsen. De regnes med som danskere, hvilket vil sige, at vi sagtens kan v√¶re i n√¶rheden af et antal muslimer p√• omkring 1/5 del af det samlede befolkningsantal. Naturligvis smidsker man for indvandrebanderne. Bl.a. fordi de er endnu mere uregerelige end andre bander. De er kolde og totalt ligeglade med Kuffar. S√• er der det med Fogh-regeringen. Ryger den af pinden hvad f√•r vi s√• andet… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Janne
Vi er ikke uenige, men der er 1.3 mia. muslimer i hele Verden, t√¶nk p√• det, t√¶nk politisk, det g√łr Christiansborg – hvis ikke man skulle tage hensyn, s√• ved jeg virkelig ikke….?

Ber√łringsangsten er falsk, som s√• meget andet. Danskere er i bund og grund et sympatisk folk. De har m√łdt for mange ‘fremmede’ til ikke at vide, at muslimer er lige s√• forskellige som alle andre.

Det er Islam og den politiske forf√łrelseskunst omkring indvandringen blandet med erhvervspolitiske hensyn, der ender med at blive en h√łjeksplosiv cocktail.

Med venlig hilsen
Emeritus

Janne
Janne
12 years ago

Migrationsv√¶rket i Sverige st√łtter med deres tiltag desv√¶rre religi√łs intolerance og apartheid. Migrationsv√¶rket g√łder i den bedste mening jorden for √łget religi√łs intolerance. Som det ogs√• sker her i Danmark n√•r traditionel dansk spise fjernes fra skolemadordninger og der indf√łres intolerant k√łnsapartheid i sv√łmmehaller og i klubber.

Janne
Janne
12 years ago

M.h.t. at nogle svenske rettroende ikke vil dele gryde med svenskere der spiser svinek√łd, s√• mener jeg at det er endnu et udtryk for religi√łs intolerance overfor andres madtraditioner. De behandler andre som om de spiser skidt.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

√Örsagen til, at jeg udtaler mig s√• skr√•sikkert, ligger i tallene og det ut√•lelige. Der er efterh√•nden mange tegn p√•, at det knager. Her endnu et: Det er √•benbart g√•et op for Danmarks Statistik, at der er andre, end dem selv, som har adgang til de oplysninger, som de selv benytter sig af ved udarbejdelsen af politisk korrekt udf√łrt statistik. En kedelig aff√¶re for et ‘objektivt’ institut. Disse andre kan retouchere det korrekte billede, s√• helt andre tal dukker op. Den omstridte nedjustering fra 347.250 til 330.700 indvandrede holder DS fast i, men supplerer nu overraskende med antal f√łdte b√łrn… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Emeritus Der er ligesom to standarder. En der g√¶lder danske rockere og en der g√¶lder for indvandrerbander. L√¶g m√¶rke til hvordan flere politikere og politiet taler om rockere og s√• hvordan de taler om indvandrerbander. Der er forskel. Som om at kriminelle bander, s√• l√¶nge de ikke er danske i traditionel forstand, kan f√• lidt l√¶ngere snor og forst√•else og s√• f√łlger der flere integrationspenge med i k√łlvandet p√• dem, n√•r de laver problemer i gaderne og ellers. Det g√łr der s√• vidt jeg ved ikke i forhold til utilpassede og kriminelle rockere. Der har s√• vidt jeg ved aldrig… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til Steen. Tak. Sker det igen, g√łr jeg brug af dine links, som jeg opbevarer. Jeg havde v√¶ret p√• langfart med den gode Kina-farer ‘G√∂theborg’ i 24 minutter. Netop hjemvendt gik der ged i tingene. Til EH. Som Hedegaard og du, mener jeg, at DF ikke kan holde til lappegrejet fra VK. Kun entydige meldinger t√¶ller. Mange √•rs forf√łrelseskunst er nu til betaling ved kasse 1. Kampen for de danske v√¶rdier f√łres for tiden voldeligt af White Pride og AK 81, som det meget rigtigt antydes i pressen – og mod hvem? Ganske praktisk mod det muslimske narkomilj√ł. Med ondt… Read more »

EH
EH
12 years ago

Som bekendt deltager fru Fogh jo i udsendelsen `Vild med dans¬ī. Hr. Fogh har valgt en lidt anden genre:`Den sidste vilde dans¬ī. Det kan naturligvis dreje sig om en kalkuleret risiko for at m√•tte udskrive valg i utide, men sandsynligheden for at regeringen tror at den kan `narre¬ī, true eller overtale DF til at makke ret op til finanslovsforhandlingerne er formentlig n√¶rmere sandheden. Hvis det sidste er tilf√¶ldet, er der noget som tyder p√• at presset p√• statsministeren er ved at fordreje hans virkelighedsopfattelse. Jeg er enig med Lars Hedeg√•rd og til dels med Ralf Pittelkow i deres opfattelse af… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Din hjemmeside opf√łrte sig m√¶rkeligt p√• min sk√¶rm. Pludselig optr√•dte i posten ogs√• Lars Hedegaard.
Til gengæld forsvandt min kommentar. Den gen-uploadede jeg. Så forsvandt Lars igen fra posten. Til gengæld har du to næsten identiske kommentarer fra mig plus denne. Fjern den dublet, du bryder dig mindst om Рeller lev med dem.

Med venlig hilsen
Emeritus.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Michael Pihls betragtninger er n√¶rmest selvindlysende foruds√¶tninger for snakken p√• denne blog og baggrunden for vor mistillid. Man beh√łver hverken at v√¶re lektor eller fra Dansk Folkeparti for at forst√• det. Ladeporten, vi taler om, er en p√• langt sigt fuldkommen uh√•ndterbar tilstr√łmning af hovedsageligt muslimske indvandrere p√• mellem 60.000 og 70.000 individer √•rligt (2007), hvoraf de fleste er familie, som ikke har t√¶nkt sig at st√• til r√•dighed for arbejdsmarkedet, men som vil fors√łrges. Se p√• ghettoerne. Oprindeligt ordentlige kvarterer. Nu er de fovandlede til h√•bl√łst mellem√łstligt slum. og det bliver meget v√¶rre og vil brede sig. Politiet er… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Michael Pihls betragtninger er jo selvindlysende foruds√¶tninger for snakken p√• denne blog og baggrunden for vor mistillid. Man beh√łver hverken at v√¶re lektor eller fra Dansk Folkeparti for at forst√• det. Ladeporten, vi taler om, er en p√• langt sigt fuldkommen uh√•ndterbar tilstr√łmning af hovedsageligt muslimske indvandrere p√• mellem 60.000 og 70.000 individer √•rligt (2007), hvoraf de fleste er familie, som ikke har t√¶nkt sig at st√• til r√•dighed for arbejdsmarkedet, men som vil fors√łrges. Se p√• ghettoerne. Oprindeligt ordentlige kvarterer. Nu er de fovandlede til h√•bl√łst mellem√łstligt slum. og det bliver meget v√¶rre og vil brede sig. Politiet er… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Ja, det er jo ikke kun regeringen og dens embedsmænd hvis handlinger har promoveret EU-ret over dansk praksis, men ydermere det uden for regeringen værende flertal i folketinget, der ikke har været til stede for at fastholde forbeholdenes oplagte intenderede definition af hvad Danmark selv styrer.
Mindretalsregeringen Fogh er således ikke ene om forbeholdenes udhuling.
Alt for mange ser ud til at have svigtet, som jeg ser det.