5
sep
Seneste opdatering: 5/9-08 kl. 1700
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

PM Gordon Browns ramadanhilsen på tv. Temmelig vanskeligt at sluge Browns lyrik, her så få dage efter at man har hørt de racistiske had- og voldsprædikener, der strømmer fra Englands “største moderate moské” , Regents Park og  andre  saudisk betalte propagandantstalter. (Channel Four, Undercover Mosque, the return, alle 47 minutter i en video– kan downloades). Se det! – for dansk TV kommer aldrig til at nævne Dispatches med ét ord. Der er jo dem, der  blir fornærmede  over at se sig  citeret på film. jvf de citerede i Fitna og så er det sikkert for “smalt og højpandet” for  danske  seere.

Brown: Muslims making huge contribution to Britain’s success,

De der husker “Islam, what the west needs to know”, ( 1 t. 34 min.), hører et ekko af Blair og Bush, der optræder i filmens indledende sekvens. Det er måske den vigtigste film at se overhovedet for vores generation. Findes også på DVD. De aner ikke hvad de taler om, og for såvidt som de gør det, er de rystende nervevrag over det samfund, de nu er ledere for. Naturligvis er Brown ikke så enfoldig, som han spiller. Han sidder med skødet fuld af alarmerende MI 5 rapporter. Men TV er TV og en statsminister en en statsminster, også for de 22.000 personer, 200 netværk, og 30 “aktive” terrorplaner, der vil lave landet om til et eskalerende blodbad. Om et år, siger indenrigsminister Smith, når politiets ressourcer ikke længere kan følge trop. Herhjemme har vi den luksus, at vi stadig kan nøjes med onkel Bonnichsens sukkersnak. Nyd det, så længe det varer.Hele øvelsen går ud på at være beroliget. Dagens engelske pastorale:

This running battle between black and Asian youths – a sickening example of brutal Britain today – was captured by a photographer who had been waiting in the street to take a photo of the actress Julie Christie, who lives nearby.Gang warfare on the streets of London as Asian and black youths battle.) (Skal givetvis læses “jamaicanere og pakistanere)

Alarmér Morten Kjærum: Nu kræver biblioteker også ofre

Historien her er ikke noget i sig selv. Biblioteker må have en vis kontrol med hvem der benytter deres computere, det siger sig selv. Krav om login er enkelt og oplagt. Det kræver at brugeren er registreret låner. Det er logisk og rimeligt. Længere er den ikke. Men prøv at se hvordan retorikken i denne artikel om sagen kører problematikken helt op i det høje toneleje:

Når der indføres bruger-login på Århus Kommunes Biblioteker, vil det kræve lånerkort at bruge bibliotekernes pc’er. Det kan gå ud over unge, der ikke må få lånerkort for deres forældre.[…]

»Vi frygter, at et brugerlogin kan give et fald i antallet af brugere. Det er et skrækscenarium for mig,« siger Lone Hedelund, der er leder af Gellerup og Hasle biblioteker. […]

Her mødes børn om eftermiddagen og spiller spil med og mod hinanden. Det er denne socialisering, Lone Hedelund frygter går fløjten, hvis brugere uden lånerkort udelukkes fra computerne.

For at kunne bruge bibliotekernes computere i fremtiden skal man være registreret som låner på biblioteket […]

Det vil ramme den gruppe af unge under 18 år, som ikke har lånerkort allerede. […]

»Et bruger-login må ikke afskære dem fra at bruge computerne, så vi arbejder på at finde en løsning, der også tilgodeser denne gruppe,« siger Bo Fristed, der er chef for IT og Kommunikation ved Århus Kommunes Biblioteker.[…] [mine fremhævelser, LFPC]  Krav om login rammer de unge

Et sammenfald af faglig bekymring på arbejdspladsens vegne med en brugergruppe i belastede etniske bydele udløser en Pavlov’sk offerrefleks hos journalisten. Et lille eksempel måske, men en illustration af den tilsyneladende umulige opgave det er at fjerne offervinklen i forhold til omtalen af etniske minoriteter og gøre dem til ansvarlige individer. Når selv bagatelagtige forhold retfærdiggør offerstatus, hvordan er så mulighederne for at gøre dem ansvarlige og tildele dem en fri vilje i forhold til kriminelle og samfundsbelastende aktiviteter? (LFPC).

Det sikreste er at holde sin mund

Både socialdemokraterna och moderaterna vill skärpa kraven på invandrare men kritiker menar att man har lånat argumenten från sverigedemokraterna (sd). Nu varnar även forskare för att sd kan fortsätta öka i opinionsmätningarna när de etablerade partierna väljer att fokusera på deras hjärtefråga. ”Det finns risk att sd gynnas av ett förstärkt fokus”,
”Asyldebatt kan gynna sd”

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Fatter ikke Englænderne vil affinde sig med den usympatiske, spytslikkende mand til Brown.

På den anden side – hvad har vi ikke herhjemme af spytslikkere!

Janne
Janne
12 years ago

Gordon Brown har da også et ansvar for at meddele den engelske befolkning at der forekommer en del problemer under ramadanen – både for muslimer og os andre:

Helle Løkke Nielsen, ansat på SDU, har været inde på problemer vedr. ramadan og det har en ernæringsekspert og politiets færdselsafdeling også:

http://www.berlingske.dk/article/20051007/danmark/110070754/

Gordon Brown bør også fortælle befolkningen at ramadan dyrkere ikke skal forlange at andre end de selv faster:

http://www.thisislondon.co.uk/news/article-23546190-details/Muslim+council+chiefs+ban+ALL+members+from+%27tea+and+sandwiches%27+in+meetings+which+take+place+during+Ramadan/article.do#readerComments

Broholm
Broholm
12 years ago

Jeg skal da ikke bruge login på mit lokale biblo, der skal man bare opgive navn (ingen kontrol) og så er du fri på nettet.
Men måske er kravene et andet, hvis biblo ligger i nærheden af kultur-no-go-zoner, der kan der måske være en fornuft i at overvåge hvem der downloader hvad.

Casper | Borgerlig bums

Forældrene bestemmer at deres børn ikke må få lånerkort – og dermed ikke låne bøger eller bruge bibliotekets computere.

Dermed er problemstillingen jo egentlig en hel anden, nemlig: hvor skal man afgrænse forældrenes ret til at hundse med deres børn, over for børn ret til at bruge biblioteket?

Indvandrerbørn er tit i klemme mellem på den ene side ultra-gammeldags forældre der ikke har indblik i det danske samfund, og på den anden side de danske omgivelser og myndigheder, der reagerer med en blanding af flødeblød pædagogik og kraftig fordømmelse.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til LFPC.
En fin iagttagelse.
Med venlig hilsen
Emeritus.

LFPC
12 years ago

Bemærk hvordan denne historie ikke så meget som nævner at, hallo, dette er forældrenes eget ansvar. Forældrene er “udsatte” (af hvem? Fra hvad?), og er åbenbart blot klienter, ikke individer med forpligtelser og fri vilje. Denne klientgørelse er en gennemgående antagelse i medierne og i behandler- og kulturindustrien som der ikke bliver reflekteret over. At disse Gutmenschen herved patroniserer de ædle vilde, og derved giver udtryk for et ‘uanstændigt menneskesyn’ er en ironisk pointe som vi aldrig vil kunne få dem til at forstå.

Janne
Janne
12 years ago

“Mange børn må ikke få et lånerkort for deres forældre, fordi de ikke har råd til at betale bøder. Det giver ulige muligheder for børnene.

Et enkelt og endda billigt råd kunne være at lære sine børn at aflevere bøger retur til biblioteket til tiden. Men det er måske krænkende at skulle lære børn det?

Casper | Borgerlig bums

Baggrundsinfo her. Det er dog samme klagesang. Det drejer sig om fattigdom, mener journalisten, bibliotekarerne og kulturrådmanden (S). Jeg kunne nu også godt forestille mig at det skyldes dårlig oplysning. Måske tror nogle familier at man kan blive udvist, hvis man ikke kan betale biblioteksbøden, eller at bøden er noget strafferetligt? Jeg spekulerer lidt på om der er et religiøst motiv. Måske er der alt for mange haram bøger? Men jeg har aldrig hørt om at muslimer ikke må gå på vantro biblioteker. Journalisten spurgte kun dem der har professionelt ondt på andres vegne, han glemte at spørge målgruppen selv,… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Den kære Gordon Brown taler ligefrem arabisk. “Ramadan mubarak”, og desuden forsøger han at udtale Muhammed på den rigtige arabiske måde. Fuldstændig overdreven imødekommenhed.

Det er trist at der findes unge der ikke må få lånerkort for deres forældre. Gad vide hvem det drejer sig om? Sikkert børn fra Dansk Folkeparti-stemmende familier og White Pride… 🙂 (ironi)

Mon ikke bare de unge forfalsker deres forældres underskrift. Det ville jeg da selv have gjort i den situation.

Hvorfor skal man i øvrigt spille computerspil på biblioteket? Det kunne man vel gøre i en ungdomsklub.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Hvorfor skal et bibliotek sørge for at stille computere til rådighed så unge kan spille ? Det er sågu da et bibliotek og ikke en ungdomsklub! Med hensyn til England er det værd at holde øje med udviklingen derovre. Den dagligdag Englænderne må døje med bliver også vores, og det øvrige Europas, virkelighed. Det er forfærdeligt at læse om og det er ínteressant at læse de forskelliges forklaringer på hvordan det kan være gået så galt. Labourfolk har alverdens bortforklaringer og som deres politikere vil de ikke have med sandheden at gøre. Problemerne forårsages af inkompatible muslimer . Hvorfor er… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Man må konstatere at det altså ikke har hjulpet på ‘de unges’ adfærd på århusianske biblioteker at der er ansatte der har ‘lokalkendskab’.