6
sep
Seneste opdatering: 6/9-08 kl. 2054
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Digtet af Tom Kristensen (1927) var standard-pensum  da jeg gik i gymnasiet. Hvis det ikke  er  det længere, kan man læse det her.    (foto © Snaphanen, klik)

“Fordybelsesrapporten”

Danmarks Radios planlagte omlægning af trosstoffet fra kirkelige programmer til en ny stor og bred satsning på religion møder nu kritik fra kanalens bestyrelse.Som omtalt i Kristeligt Dagblad i sidste uge skifter P1-radioprogrammet ”Folk og Kirke” fokus og vil fremover hedde ”Religionsrapporten”.

Teolog og bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm mener, at omlægningen risikerer at nærme sig kristianofobi – det vil sige frygt for eller had til kristne – og at bryde med Danmarks Radios public service-forpligtelse.

– Det her er en licensfinansieret mediekoncern, hvor over 80 procent af dem, der indbetaler licens, er medlem af folkekirken. Det bør afspejle sig i programmerne, og jeg mener, denne omlægning bryder forpligtelserne om at dække og afspejle danskernes liv og behov, siger Katrine Winkel Holm.   KrD

 Det er  langt  nemmere  i Sverige. Der  har den ny religion allerede  sejret  ad  Helvede til – hvis man kan sige det sådan –  på alle kanaler. Bare prøv at følge  denne søgning. Her  på P 3:

Programmet Människor og Tro burde retteligen hedde “Islams vellykkede Blietzkrieg i svenske medier” eller  “Svenska Kyrkans kapitulation og  død.” Men hvordan skulle det ellers  gå, når man lukker 3-500.000 repræsentater for en imperialistisk trosretning ind i et afkristnet, sækulært  samfund?

Nogle er  mere lige  end andre

Muslimske advokater skal også  rejse  sig når dommeren kommer  ind  i retssalen . Partierne CDA og VVD kritiserer  Rotterdam-rettens tilladelse til, at en muslimsk advokat  bliver siddende, når dommerne træder ind i retten. I Holland er det det sædvanlige, at de tilstedeværende rejser sig, når dommerne kommer  ind.. Men advokaten siger, at alle er lige ifløge hans tro og at han ikke rejser sig for en dommer.

Efter en samtale med manden, har Rotterdam domstolen besluttet ikke at gøre et problem ud af sagen. CDA-medlem af parlamentet Haersma  og VVD medlem af parlamentet Kamp har henstillet, at manden må respektere hollandsk lov, eller søge  sig  andet arbejde. Den islamiske jurist, Enait har tidligere  givet anledning  til problemer, fordi han ikke  vil give  kvinder  hånden. Nosjournal via PI

Radikal muslim öppnar vårdcentral


Sjukvård Mahmoud Aldebe, radikal muslim som föreslagit särlagstiftning för muslimer i Sverige, är med i styrelsen för en ny vårdcentral vid Telefonplan.Sagt av Mahmoud Aldede, ordförande i Sveriges muslimska förbund.Hans krav i ett brev till regeringen april 2006

• ”Den islamiska idén om yttrandefrihet är betydligt överlägsen den som är rådande i västerlandet”
I skriften ”Att Förstå Islam”

Skrämmande att en man som är för sharialagar kan öppna en vårdcentral, säger politikern Nalin Pekgul, S.  Favos familjevård och skyddsnät heter företaget som fått tillstånd av landstinget att öppna en vårdcentral vid Telefonplan. Enligt Nalin Pekgul är syftet att bygga en etnisk vårdcentral dit i första hand muslimska män ska kunna ta sina kvinnor.– “De vill inte att deras fruar ska gå på en vanlig vårdcentral där man kan föreslå abort eller preventivmedel. De vill ha kontroll över sina kvinnor.” Stockholm City.

April 2006: AB: Han kräver islamsk lag – i Sverige.  –  Abu Laban og Abdul Wahid Petersen støttede en lignende  tanke i Danmark,  KrD 29 april 2006. Det åbne  brev til svenske politikere op til 2006  valget, “Det glömda minoriteten”, syv sider, pdf

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
Janne
12 years ago

Svensk radio har også et ansvar for at meddele den svenske befolkning at der forekommer en del problemer under og med ramadan – både for rettroende og andre. Ikke at fortælle om bagsiden af ramadan mønten er kun at vise en halv sandhed og det kan svenskerne ikke være tjent med:

http://www.berlingske.dk/article/20051007/danmark/110070754/

Der er også sundhedsproblemer forbundet med ramadan. Det er der skrevet om i Danmark bl.a. i Ugeskrift for Læger.

I England har ramadan taget overhånd i intolerant retning. Det bør svenskere også vide.

http://www.thisislondon.co.uk/news/article-23546190-details/Muslim+cou ncil+chiefs+ban+ALL+members+from+%27tea+and+sandwiches%27+in+meetings+ which+take+place+during+Ramadan/article.do#readerComments