16
sep
Seneste opdatering: 16/9-08 kl. 2303
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Amnesty: Bristande rättstrygghet för våldtagna kvinnor

(Bemærk at Amnesty af én eller anden grund, kun medtager over 15-årige. Det rigtige tal er som alle ved 4750 anmeldte i 2007, en seks-dobling på tredive år. Det står ikke helt klart, hvad Danmark har at gøre i denne sammenhæng.)

På tisdagen publicerar Amnesty International i Sverige, Danmark, Finland och Norge en nordisk rapport om våldtäkt, Fallet nedlagt – Våldtäkt och mänskliga rättigheter i de nordiska länderna. Av rapporten framgår att det visserligen finns skillnader vad gäller omfattning och lagstiftning i de olika länderna, men att det finns en gemensam nämnare och det är att flertalet våldtäktsärenden läggs ned. Enligt en uppskattning från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) begås det cirka 30 000 våldtäkter per år i Sverige. År 2007 anmäldes 3 500 våldtäkter och av dem var det endast en bråkdel som blev prövade i domstol. En överväldigande majoritet av alla anmälda våldtäkter mot person över 15 år läggs ned. Ofta med motiveringen att “brott kan ej styrkas” – Det faktum att man i de nordiska länderna misslyckats med att förhindra våldtäkt och att skydda kvinnor och flickor från sådana brott, utgör en av de största utmaningarna då det gäller att värna kvinnors mänskliga rättigheter i dessa länder, säger Lise Bergh, generalsekreterare för svenska Amnesty. Amnesty Sverige , faktablad, pdf 2 sider

“Dagligstueægteskaber”

Der er helt unge piger i alderen 14-16 år med muslimsk baggrund, som bliver gift.
Forleden var det den 16-årige Mariam fra Vollsmose i Odense, som blev muslimsk viet til en 22-årig ung mand med indvandrerbaggrund. Det er en lokal imam, som står for vielsen.Ifølge Mariam og hendes veninder, som TV 2 talte med, er det almindeligt, at piger helt ned til 14 år bliver gift. Miriam kendte endda en veninde, som var 14 og skulle have barn. Det er givetvis helt almindeligt i den kultur, som nogle muslimske familier kommer fra. Men det er ikke acceptabelt her i landet.

Af Jane Jegind, rådmand i Odense og Karen Jespersen, velfærdsminister  , (Moroccan theologian: Muslim girls can wed at nine.)

Dansk Journalistforbund advarer sine medlemmer om svensk overvågning

Vel at mærke vedrørende kommunikation der foregår internt i Danmark. Var dette ikke engang noget man kaldte ‘spionage’? Via Gates of Vienna (LFPC)

[…] A new Swedish anti-terror law that takes effect on 1 January will allow the country’s intelligence services to monitor all correspondence going in and out of the country and may include phone calls placed entirely within Denmark, according to the Danish Union of Journalists (DJ).

DJ has told its members to stipulate in all their phone calls, emails and other correspondence to Sweden that the material may be listened to or read by the Swedish authorities.The union has also indicated that some emails and phone calls within Denmark may be at risk of being intercepted if the signal passes through Swedish air- or cyberspace. Mogens Blicher Bjerregaard, DJ’s president, said the new law will result in many reporters’ sources ‘clamming up’ for fear of reprisals. […]In the interim, DJ has advised its members to end all emails with the following disclaimer:

‘Warning: this email could be read by Swedish intelligence due to a new law that takes effect 1 January 2009. Be aware of this when and if you answer this email. This warning also goes for all telephone conversations.’ (rc) Journalists union warns of Swedish surveillance

Hvad hjertet er fuldt af

Der bliver med garanti ikke tale om konsekvenser for nogen. Modsat hvis “vrøvle-teksten” havde lydt “politiet mejer Nørrebro-bander ned og sender de overlevende hjem til Libanon”. Så var der faldet brænde ned (LFPC).

“Fogh giver sin uforbeholdne undskyldning til det amerikanske folk efter attentatet på Bush”. Bedst som TV2-Nyhedernes vært, Jesper Steinmetz, i aftes var i fuld gang med 22-Nyhederne, poppede ovenstående tekst med overskriften “BREAKING” pludselig frem på skærmen.Nyheden om Bush-attentatet stod at læse på skærmen i omkring et sekund, men var tilsyneladende ikke vigtig nok til, at redaktionen bag udsendelsen fandt lejlighed til at uddybe den. […] Ifølge ham var “nyheden” en vrøvle-tekst, som vist nok var opfundet i forbindelse med en grafiktest.

– Det var selvfølgelig en mega brøler, at den så ved en mystisk fejl også havnede på skærmen, lyder det fra Jesper Steinmetz, der med slet skjult underdrivelse tilføjer, at han ikke tror, at den samme fejl vil ske igen. “Bush-attentat” var kæmpe tv-kiks

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
12 years ago

@steen Ingen tvivl om det er den samme person. Egentlig utroligt at en person som Lise Bergh har så lidt selvrefleksion, og ikke ‘stopper op’ et øjeblik og tænker over eget ansvar for den tragedie der udspiller sig i dagens Sverige. Nå, men klokken er nu 21:45 så jeg formoder det er på tide at tune ind på TV2NEWS, og følge den videre udvikling på Nørrebro i hvad der efterhånden må beskrives som en lav-intensiv borgerkrig. Men i det mindste kan Københavnerne da glæde sig over, at deres overborgmester sikrer at rådhusets mødelokaler bliver istandsat. Ingen tvivl om, at Ritt… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

“Det er en lokal imam, som står for vielsen. Ifølge Mariam og hendes veninder, som TV 2 talte med, er det almindeligt, at piger helt ned til 14 år bliver gift.”

Kan det passe at den form for religiøse pædofile ægteskaber forekommer i Danmark? I så fald skal dem der foretager vielserne og de mænd der gifter sig med de umyndige piger anholdes og dømmes for pædofili.

Tak til Karen Jespersen og Jane Jegind for klart at tage afstand fra religiøs pædofili – og for at tage afsand fra pædofili i det hele taget.

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

I en anden tråd, om muslimer som ofre for Englændernes had, skriver LFPC at der ikke går røg uden en brand. Een af de brande der giver røg er f.eks. de gutter der sidder ved det lange bord og lover Englænderne at ” The flag of Islam will rise over Downing STreet”. Hvem skal vi tro, den engelske journalist der fremhæver muslimer som ofre for engelskmandens islamofobi eller de fyre der lover os at England vil blive en islamisk stat ? Selv vil jeg helst at vi alle, muslimer,jøder, kristne, hinduer, buddhister, taoister osv. vil kunne leve sammen i fred… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

“Sep 16»The flag of islam will rise over Downing Street«”

Englænderne ligger som de har redt. Sharialove i England skal nok hjælpe på udviklingen (afviklingen) i islamisternes favør.

Bl.a. socialdemokratiske politikere gør det heller ikke lettere at bevare vores kultur og frihedsrettigheder i Danmark med den megen og urimelige opbakning til islamisering af Danmark som mangen en socialdemokrat lægger krop og partifarve til.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Ofte grøn fane med trosbekendelsen- den muhammedanske- på.
Det er muligvis den der ses på bannerne på stillbilledet, det kan jeg ikke helt se..

Johansen
Johansen
12 years ago

Hættemågerne/kivndetilsløringen er islamismens flag.

Det flages der med på samtlige kvindehoveder i de islamofascistiske rædselsregimer/teokratier som Saudi-Arabien, Somalia, Iran, etc.

Og så de sorte flag med den påtrykte islamiske trosbekendelse.
Meget passende med et sort flag til en sort ideologi.

JensH
JensH
12 years ago

“säger Lise Bergh, generalsekreterare för svenska Amnesty”

Jeg formoder Lise Bergh er den tidligere socialdemokratiske statssekretær for “integreringspolitikken”, som Norske Hege Storhaug havde følgende ord-udveksling med på et møde i stavanger for nogle år siden:

“Er svensk kultur verneverdig?”
Jeg stilte dette spørsmålet til den svenske regjeringens representant for integreringspolitikken, statssekretær Lise Bergh, på en nordisk konferanse om integrering i Stavanger 7. april. ”Ja, hvad är svensk kultur? Och då har jag vel svarad på frågan”, sa Bergh, uten forsøk på å skjule kulturell selvforakt i verken ord eller mimikk.”

http://dansk-svensk.blogspot.com/2005_04_01_archive.html

Tobias
Tobias
12 years ago

Islams flag? Hvilket flag benytter islamisterne?