26
okt
Seneste opdatering: 5/12-10 kl. 1603
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hvad der virkeligt er foregået er måske uklart, men bemærk at gerningsmanden i sit forsvar anførte den upassende påklædning (LFPC).

An 11-year-old girl has been set on fire by a relative in India’s northern city of Jaipur for wearing lipstick and being inappropriately dressed.Police say the girl suffered burns over 90 per cent of her body and her chances of survival are bleak.

They’ve arrested her great uncle who allegedly poured kerosene on the girl and set her alight yesterday.Investigators say the 55-year-old man, a conservative Muslim, told the police he was enraged at the girl wearing lipstick and being scantily dressed.

But relatives have accused the man of trying to molest the girl and setting her on fire when she objected. Girl set alight for wearing lipstick

Københavns næste biskop ?

Gadegaards stillere er alt for beskedne. Her er, hvad de burde have skrevet om domprovsten: »Allerede i 1984 viste Gadegaard sit overblik ved at støtte kollegaen Birte Andersen, der netop havde omdefineret julegudstjenesten i Lundehus til en fredsgudstjeneste under temaet ”ned med USA og kapitalismen”. I 1991 deltog Gadegaard modigt i en aktion i Blågårds Kirke for at forhindre udvisningen af en stor gruppe palæstinensere. Resultatet af hans forhandlingsevner ses i Københavns natteliv i dag. Derpå involverede Gadegaard sig i organisationen ”Flygtninge Under Jorden”. Da Gadegaard i 2004 blev spurgt, om han selv havde begået civil ulydighed, svarede han ærligt: ”Det vil jeg ikke svare på”. Stem på Anders Gadegaard, så blir´det sjovt

Appeaseniks pĂĄ ryggen af en tiger

Dialog og en “sharia-compliant” udenrigspolitik, sĂĄ mĂĄske og om Allah vil.

Britain will face a threat from radicalised young Muslims for another 30 years. No matter how much work the Government puts into improving Britain’s ability to detect and thwart terrorist plots, the threat will only be overcome by persuading Muslims not to engage in violence.

“We cannot arrest and protect our way out of this problem,” Lord West said.
Tacitly accepting that the conflicts in Iraq and Afghanistan have contributed to radicalisation, he said: “We would accept that certain aspects of our foreign policy have caused difficulty with them.” Britain faces threat from radicalised Muslims for 30 years, says security minister

De journalistiske  beskæftigelsesterapier

Der er de  store terapier og sutteklude, som den  nu 20 mĂĄneder lange  amerikanske valgkamp. Over 600 dage ! (Den danske i 2007 varede i tre uger, det var to uger for længe.)  Og sĂĄ er der de  smĂĄ indlagte mellem- terapier, lige nu den ideologiske rabalder i Kristendemokraterne, er  parti der var et misfoster allerede  fra  starten i 1970 (hvis man undskylder metaforen). Den “realistiske” del af partiet, er  rigeligt  dækket  ind i  K, S og R, og fundamentalisterne er  omend endnu mere fĂĄ, irrevlevante og ligegyldige. SĂĄ fĂĄ det dog overstĂĄet. Lad dem snakke  abort oppe i bibelbæltet i fred og lad os fĂĄ vores  normale terapier tilbage: krisen i folkeskolen, i folkekirken, i hospitalsvæsnet, i DR, i Socialdemokratiet, i bladverdenen. Trygge, bekendte, nemme at overhøre.

Demokratikanoner

Der er som bekendt to danske demokratikanoner, den officielle og Sapphos alternative kanon. Den ene starter i de græske bystater og Sapphos med fortalen til Jydske Lov. De adskiller sig begge en hel fra folkpartisten Birgitta Ohlssons udkast, der flakser rundt i verden og ikke ser meget baglæns. Så forskellige verdener:

Efter Sovjetunionens sammanbrott i början av 1990-talet tycktes världen destinerad att gå i demokratisk riktning. Visst har stora framsteg gjorts, men också bakslag. Främlingsfientliga partier har vuxit allt starkare. Fundamentalistiska krafter har fått fotfäste runt om i Europa och lyckats genomföra brutala terrordåd. Dessa ideologier utgör ett hot mot idén om varje människas unika och oinskränkbara värde.

Demokratikanon skall illustrera hur tryckfriheten tidigt fick fotfäste i Sverige, kampen för kvinnors rösträtt och jämställdhet, striden för social rättvisa, framväxten av ett mångkulturellt Sverige, men också inkludera de internationella texter som influerat, utvecklat och fördjupat vår demokrati både från västvärlden och andra kontinenter.
Det är en grundläggande rättvisefrĂĄga att alla skall ha möjlighet att känna till de viktigaste texterna som har format den svenska demokratin. För mĂĄnga som har vuxit upp i akademikerhem är det självklart att känna till suffragetternas kamp för kvinnors rösträtt, Torgny Segerstedts motstĂĄnd mot nazismen eller amerikanska oavhängighetsförklaringens betydelse för demokratins framväxt. “Inför en demokratikanon”

Rules of engagement

“Hejs ikke Dannebrog” – sĂĄ blir der forespørgselsdebat i Folketinget med videbegærlige Villy:

Danske soldater i Afghanistan har bevidst provokeret en lokal talebanleder til at angribe for at kunne slå hans krigere. Ifølge chefen for den danske bataljon trængte de danske soldater ind i en talebanleders forladte hovedkvarter og gennemsøgte det for at provokere ham nok til at vise fjendtlig hensigt, så de danske soldater måtte angribe ham uden at overtræde Natos såkaldt rules of engagement. Reglerne skal sikre, at Nato ikke deltager i en angrebskrig i Afghanistan. Kampsoldater fra Bravo-kompagniet fortæller selv, at de hejste Dannebrog over hovedkvarteret og en lille landsby med omkring 300 indbyggere, som var det andet mål for operationen. Da talebanerne derefter angreb, blev 30 til 50 af dem slået ihjel, skønner soldaterne. Det tal vil chefen for den danske bataljon dog ikke bekræfte, og han afviser, at de danske soldater har bevæget sig ud i en angrebskrig. Taleban provokeret til angreb (foto Snaphanen)

Fra “ingen sammenhæng” til ingen sammenhængskraft

Det er som bekendt oppe i tiden hos myndighederne at bedyre at der ingen sammenhæng er mellem forskellige kriminelle aktiviteter i de daglige nyheder, og sĂĄ visse underliggende variable – etnicitet, religion/ideologi, den slags. I stedet martres bestemte segmenter af befolkningen af en epidemisk “kedsomhed” eller “utilpassethed”. Hvis man engang imellem zoomer perspektivet lidt ud, tales der om sociale forhold eller “udsathed” (af hvem?), og nogle særlige problemer der er med at holde drengebørn hjemme om natten. Men det store perspektiv der handler om historiske erfaringer med den omtalte religion/etnicitet vil ingen i mainstreammedierne røre med en ildtang. SĂĄledes ogsĂĄ med de pĂĄ det seneste meget omtalte somaliske “pirater”, hvor der ellers er flere ĂĄrhundreders erfaringer at relatere til. Men nej – man mĂĄ gĂĄ til netmedierne, som her den altid interessante Bill Warner (LFPC):

[…] What have we learned in the last 200 years? Not a thing. Why is it that a civilization that can send a man to the moon cannot learn a simple word-jihadist? There are two answers-we are not intelligent or we are too afraid to learn. The right answer is that we are too afraid. If we were to face the fact that there are no pirates off the Somali coast, but only jihad, we would be connecting the dots, seeing the pattern.

If the pirates are only jihadists, then the terrorists might only be jihadists. It might be Islam. Under no circumstances must we ever connect the dots. There “ain’t no Islam” that connects the dots. We insist that there is no connection between the attack on the World Trade Center and Sharia law being implemented in England. There is no connection between the videos showing the beheading of kafirs on the Web and Muslims at a university shouting down a lecturer about Islam. Under no circumstances must we connect anything to the deaths of 270 million kafirs over the last 1400 years. In 2007 there were 2324 attacks, 12,073 killed, and 24,292 injured in 39 countries-all by Muslims. Any connections? No, not a single connection. Ain’t no Islam connections.

We kafirs are all about never connecting the dots. If we don’t see any pattern to the violence around the world, then we will never see that we have a major problem. Oh, well, some Muslims cause a little trouble, but, hey, there are Christians who cause trouble also. No, move along, there is no problem here. There is no universal, eternal jihad. A thousand times no.

Of course, if there were actually a problem with systemic Islamic violence, we would learn about it in our schools. See, there is nothing bad about Islam in the school curriculum, so there is no problem. If there were a problem then our media would tell us. See, no problemo. Go back to sleep. […]There Ain’t No Stinkin’ Pirates

Værdifri eller -løs forskning?

En af de kronikker der fĂĄr Ă©n til at drage et mærkbart lettelsens suk, fordi den sætter de helt rigtige ord pĂĄ fænomener man iagttager i det daglige. For mig personligt taler vi om fænomener der giver anledning til ikke ubetydelig vrede, fordi dette udtrykker en – ikke ĂĄbent fremlagt – politisering ud fra forskningsresultater der i sig selv blot burde være udgangspunktet for debat og forskellige konklusioner, men som fremlægges som udtryk for noget ønskværdigt eller uomgængeligt. Kort version: “Er” bliver til “bør”.

Bemærk, at sprogforskernes tilgang til forrĂĄelsen af det danske sprog har en præcis parallel i den akademiske islamapologi: I sidstnævnte tilfælde iagttager forskeren verden som et objekt i bevægelse: Kristendommen blev statsreligion i Danmark fordi nogle mennesker bestemte dette for 1000 ĂĄr siden. Nu er der imidlertid en anden dynamik der betyder at islam ogsĂĄ gør sig gældende – sĂĄdan er det, verden bevæger sig, og det ene er ikke mere rigtigt end det andet. Dette er hvad f. eks. Jørgen Bæk Simonsen og Tim Jensen giver udtryk for.

Men selvfølgelig er hverken sprogforskernes eller islamapologeternes iagttagelser normgivende eller forpligtende for os som samfundsborgere. Vi har den fulde ret til at sige at denne udvikling ønsker vi ikke, og vi ønsker den imødegĂĄet. Banalt, men dette glemmes altid nĂĄr medierne laver historier hvor overskriften starter “Forsker: …..” ‘Forsker – kolon’ bør altid fĂĄ alarmklokkerne til at ringe. Bemærk, at det uden undtagelse er fænomener der opløser vestlige værdier eller borgerlige dyder der præsenteres som naturlige eller uafvendelige. Man vil aldrig se en forsker sige f. eks. at modstand mod moskĂ©byggeri er en naturlig reaktion fordi borgerne frygter en totalitær ideologis indtog, eller at nultolerance over for sproglig forrĂĄelse er en logisk konsekvens af et skred i værdierne. Læs endelig hele denne vigtige kronik (LFPC).

Førende sprogforskere bagatelliserer forråelsen af unges omgangsformer og hylder pubertære sprogfejl som kreative nydannelser.
“Shit mand, min læ’er hun er bar’ en fĂĄcking luder!”

Kommer dit barn hjem fra skole og siger sådan, bør du ikke løfte din pegefinger, men rose det for sproglig opfindsomhed. Sådan lyder budskabet fra højeste videnskabelige niveau på danskinstituttet ved Københavns Universitet.

Professor Jens Normann Jørgensen har nemlig forsket i sagen med adjunkt Pia Quist, og forleden udkom deres resultater i bogform: Unges sprog. Her bliver forældre, lærere og pædagoger beroligede: “NĂĄr ordet luder bruges blandt unge, har det almindeligvis en anden betydning, end det har for de voksne. Det er ikke altid direkte forbundet med noget seksualiseret”, (citeret i Horsens Folkeblad 17.09.2008).

Vi fĂĄr ogsĂĄ historien om en lærer fra Helsingør, der følte sig krænket over, at en 11-ĂĄrig elev havde kaldt ham for “pedo”. Skoleledelsen m.fl. ønskede drengen bortvist, men byrĂĄdet i Helsingør besluttede, at drengen skulle blive, da “pedo”, kortformen af “pædofil”, er ligesĂĄ harmløs blandt unge som “bøsse” eller “møgso”(!). Der var altsĂĄ ikke tale om en beskyldning fra den 11-ĂĄriges side, men om en talemĂĄde. Som Quist og Normann Jørgensen siger til Politiken (d.13.09.2008): “Bekymring er der ingen grund til, nĂĄr det gælder unges sprog”.

Et pinligt udtryk for kulturtab? Jovist da, men samtidig et sprogligt omsorgssvigt pĂĄ niveau med den for længst fejlslagne 68’er- børneopdragelse; en art selvudslettelsens pædagogik – med farlige følger.

For når forskere, forældre og lærere begynder at tale deres børn og elever efter munden, mister de ikke blot børnenes respekt, de berøver dem tillige pejlemærker i livet. Naturligt indlejret i ethvert menneskes identitetsdannelse ligger således et behov for nogen at spille bold op ad; nogle myndigheder, normer og rammer. Når de, der skulle være garant for disse, lægger sig på maven for alt, hvad de unge kommer med, i stedet for at udvide deres synskreds, ender det med at blive de blinde, der leder de seende.

Den sprogpædagogik, som Quist, Normann Jørgensen m.fl. gør sig til troskyldige fortalere for, er sĂĄledes en stilstandens pædagogik: Børn hyldes fra første færd som færdigfabrikerede smĂĄ orakler; de har intet at stræbe efter, for som Quist og Normann Jørgensen siger til Politiken: “Der er ikke nogen rigtig mĂĄde at tale pĂĄ, som er mere efterstræbelsesværdig end andre”. […] Christian Nicholas Eversbusch: “Fuck dig, din smatso”

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til LFPC.
Jeg kommer sør’me’ i tanker om endnu et propagandaord fra Omvendtslev!
Indvandring forstĂĄs udelukkende som indvandring af ‘MANGFOLDIGHED’!
Godhedsapostle forsøger ved enhver given lejlighed at prakke os plusordet: MANGFOLDIGHED på. Hvem kan modstå POSITIVISMEN I det ord. Ingen. Det kalder på omfavnelse og kærlighed og i alle mennesker velbehag.
Hvor naivt.
Jeg finder ikke velbehag i alle of enhver.
Der er nemlig ikke tale om MANGFOLDIGHED, som de tror, eller vil bilde os ind. Under begrebet findes kun forklædt islamisk ENFOLDIGHED, men den enfold er ikke naiv som apostlenes.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
12 years ago

LFPC. ‘.. sproglige nyskabelser som “utilpassede”…’ Som vi dog kan. Ord som ‘utilpassede’ stammer fra Omvendtslev. Disse ‘utilpassede’ unge er ganske tydeligt og bevidst ikke tilpasset vor vantro kultur, det er rigtigt, men det betyder jo ikke, at de ikke samtidig er ekstremt veltilpassede modkulturen Islam hjemmefra. Derudfra tænker og handler de – og derudfra ender de indtil videre som tabere, fordi mange af dem oven i købet er genetisk skadede og for dumme til at klare det danske højhastighedssamfund. Som gadepøbel fungerer de sĂĄdan set udmærket – de er ‘dispensable’, som man ville sige pĂĄ amerikansk. Det er heller… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til LFPC.
Kontant snak. Man skulle tro, Erdogan har kigget mig over skulderen!!

Med venlig hilsen
Emeritus

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Til LFPC. ‘…men der er kun Ă©n religion/ideologi der har nedvurdering og bekæmpelse af vantro indbygget som dogme, og det vil være mere end letsindigt at afskrive dette forhold som mĂĄske den vigtigste motivationsfaktor, ogsĂĄ hvor det mĂĄske ikke fremgĂĄr eksplicit…’ Ja, det ligger pĂĄ muslimens rygmarv – indoktrineret fra han kunne kravle. Synet pĂĄ vantro medfører automatisk de kendte robotreaktioner i knolden pĂĄ drengene og senere de voksne. Det er svært at aflære, men ogsĂĄ derfor, at ufredens brændpunkter findes overalt, hvor Islam støder op til omrĂĄder beboet af vantro. Nu er ilden imidlertid sprunget over Middelhavet ikke som… Read more »

Emeritus
Emeritus
12 years ago

*…nogle særlige problemer der er med at holde drengebørn hjemme om natten…’ Dette er en central sætning. NĂĄr talen er om street-jihad, ildspĂĄsættelser, narko etc, er det absolut pĂĄfaldende, at muslimske forældre intet pĂĄfaldende natligt besvær har med at kontrollere deres hættemĂĄger (tilgiv mig), men er pĂĄfaldende helt ude af stand til at kontrollere deres drengebørns natlige færden. Logikken eksisterer ikke. Enten kan de, eller ogsĂĄ kan de ikke kontrollere nattelivet. Pigerne er beviset pĂĄ, at de godt kan kontrollere drengene, men at de ikke vil: Hvorfor???? – Her mĂĄ vi godt gætte, og vi kan vel kvalificeret gĂĄ ud… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Johansen Jeg har ingen links til det du efterspørger. M.h.t. moskeer sĂĄ er det grotesk at se at nogle religiøse retninger og personer kræver at respekt for kvinder kun vises ved at kvinder pakkes af vejen eller pakkes ind. Kun kvinder der aktivt spiller andenviolin opnĂĄr de religiøse mænds og kvinders respekt og accept. Kun kvinder der accepterer at blive stuvet af vejen væk fra mændene og det centrale omrĂĄde i moskeer accepteres i den religiøse macho kultur. M.h.t. sprog sĂĄ vil ovennævnte sprogforskere ogsĂĄ hyppe sprog bedet ved at lade børn og unge sige ludere til f.eks. kvindelige skolelærere.… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

Det risler mig koldt ned af ryggen, når jeg ser disse stormoské byggerier i Europa. Islamiseringsbølgen skyller ind over Vesten og digerne er hullede som en si.
Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad den tyrkiske moské syd for den dansk-tyske grænse hedder. Erobrermoskéen.

Jeg har ladet mig fortælle, at man nu forbyder det islamiske tørklæde i offentlige institutioner i flere delstater i Tyskland, fordi man ser dem som en politiske. Kan nogen bekræfte dette eller linke til artikler, hvor dette er omtalt?

Janne
Janne
12 years ago

Johansen

Det er i hvert fald trist at se at det netop er universitetsansatte der forsøger at overflødiggøre universiteter, universitetsansatte på humaniora og akademisk stræben. Humaniora har det skidt i disse her år og det kan man faktisk godt forstå når man ser hvad et par sprogludere (jeg forsøger bare at gå ned på forskernes niveau) som ovennævnte praktiserer.

OT

Tyskland har fået en ny stor moske og som det kan ses så er kvinderne grundigt stuvet af vejen. EU har givet støtte til denne form for religiøs sexisme og kønsapartheid og intolerance.

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/modules/xphoto/slideshow.php?slideshowid=172551&imageid=184618

Johansen
Johansen
12 years ago

Ja, det kan vel ikke bare være legitimt at kalde skolelærere af hunkøn for ludere. Så må det gælde alle. Hvad skal vi så kalde mændene, alfonser?

Gad vide hvad Birgitta Ohlsson mener med fremmedfjendske partier? Hvem er det, hun hentyder til?
Gad vide om det er de fædrelandskærlige og frihedselskende partier, hun hentyder til? Er der nogen, der ved det?

Janne
Janne
12 years ago

“Shit mand, min læ’er hun er bar’ en fĂĄcking luder!” Hvis det ikke betyder noget at børn og unge kalder kvinder for luder, hvorfor skal det sĂĄ kriminaliseret at gĂĄ til en luder? Hvis det ikke betyder noget at børn og unge kalder kvindelige lærere for luder, hvorfor skal en luder sĂĄ ikke have mindst samme overenskomst og løn som en skolelærer? Hvis det ikke betyder noget at børn og unge kalder en kvindelig lærer for luder, hvorfor sĂĄ ikke indfører at lærere ogsĂĄ kalder elever for ludere? Og forældre for ludere? Det er vel ogsĂĄ bare udtryk for opfindsom… Read more »

Niels Kristensen
Niels Kristensen
12 years ago

Bill warner er lidt af et amerikansk tågehorn. At tilskrive Jihadideologi som årsag til alle angreb af muslimer til lands og til vand, er lige så tunnelsynet som benægtelsen af sammenhængen mellem islam og muslimers umulige integration i vesteuropa.