3
nov
Seneste opdatering: 3/11-08 kl. 1944
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

The Moroccan government has banned an issue of the French magazine L’Express International, claiming it insults Islam in articles exploring the relationship between that religion and Christianity.

Information Minister Khalid Naciri said Sunday that he had no choice but to ban the current issue because of the offensive nature of the articles it contained. The minister said the kingdom’s press code allows the government to shut down or ban any publication deemed to offend Islam or the king.The cover of this week’s L’Express is titled “The Jesus-Muhammad Shock” — also the title of a book by Christian Makarian, one of the magazine’s chief editors. The weekly said the series of articles was inspired by a meeting planned this week in Rome between Christian and Muslim scholars and is intended to “help the dialogue between Islam and Christianity.”

A statement on L’Express’ Internet site said the magazine did not understand Morocco’s reaction, particularly because pains had been taken to adhere to Islamic norms, notably by covering the face of Muhammad with a white veil in side-by-side cover portraits of Jesus and Islam’s prophet, in line with Islamic law. The French edition leaves the face uncovered.
“We were banned despite this particular attention that shows our respect for the Moroccan public and the Muslim faith,” he said. “I don’t understand.”

L’Express interdit au Maroc (her kan man se den franske version af coveret), Morocco bans French magazine for insulting Islam

Vi forstår til gengæld godt hvad det drejer sig om. Bladet har gjort sine hæderlige, facile anstrengelser for ikke at støde an, men der er ikke nogen nedre grænse der kan ophæve deres status af kuffar, og derfor ingen anden mulighed for at undgå konflikt end underkastelse. Må dette seneste i en eskalerende række kultursammenstød medvirke til at skællene også falder fra bladredaktørens øjne.

Fredsprocessen er brudt ud

Muslim scholars due to meet Pope Benedict and Roman Catholic officials this week hope the Vatican will agree to joint crisis management plan to defuse tensions that flare up between Christianity and Islam.Violent protests in the Islamic world after a Danish newspaper printed cartoons of the Prophet Mohammad might have been averted if Christians and Muslims had spoken out jointly against such unrest and the provocation behind it, they say.This proposal is one of several ideas for better interfaith cooperation that the Common Word group, a broad coalition of Muslim leaders and scholars pursuing dialogue between the world’s two largest religions, will present at the November- 4-6 talks.

“We should develop a crisis reaction mechanism so if there is another cartoon crisis, we could get together and make a joint statement,” said Ibrahim Kalin, an Islam scholar from Turkey who is spokesman for the group. Muslims seek crisis management plan with Vatican

Antisemitter angriber Berlinsk rabbiner

Reuters prøver at kæde det sammen med tysk højreekstremisme, men det har ingen støtte i lokale kilder .

Danskerne siger nej til flere udlændinge

Regeringens planer om at hente faglært arbejdskraft støder på modstand i befolkningen. Kun 21 procent af danskerne mener, at det er en god idé at hente flere udlændinge til Danmark, viser ny A4-undersøgelse. 84 procent mener til gengæld, at det ville være en god idé at få flere herboende indvandrere beskæftiget.

Trods finanskrise er arbejdsmarkedet mange steder stadig rødglødende, og nu vil regeringen med sin arbejdsmarkedspakke, som i disse dage forhandles med Folketing­ets partier, åbne for øget indvandring af udlændinge for at mætte virksomhedernes behov for ledige hænder. Hvis det sker, skal de nye udlændinge imidlertid ikke forvente den varmeste velkomst. Det store flertal af danskerne mener nemlig, det ville være en bedre idé at gøre noget for at få flere af de indvandrere, som allerede bor i Danmark, i arbejde. Ugebrevet A4 Danskerne siger nej til flere udlændinge

Tre helt almindelige svenske tjejer

‘Se Sverige genom slöjan’ – video min 2:58. Cherin Awads kollega kallar kritiker för rasister

Muslim ultra light

så bli’r det ikke lightere. Sofie Nerbrand undlader at nævne, at Khader i praksis er ude af Folketinget. Hvordan vi både kan have “en generøs flygtningepolitik”, og samtidigt styre fri af mere islam, har Khader tilbage at forklare. Men han er legitimt guf for en svensk liberal, der vover sig ud på tynd, forbudt is: nation og kultur. Svenska Dagbladet: En liberal med ­livet som insats

Per ‘pink’ Larsen drager vestpå

Det må nu kunne konkluderes at appeasementstrategien der senest førte til optøjer med udgangspunkt i Christiania ikke har sit udspring i en enkelt ledende politimands idiosynkrasier. Per Larsen ved Københavns Politi tryglede som bekendt lokalpolitikerne om at give ‘de unge’ deres urocentral, formentlig med optøjerne forleden som den direkte konsekvens. Nu gentager historien sig så ovre i Århus:

Hvis man ikke udlåner Huset til de unge, bliver det besat, mener politiet. De konservative kritiserer politiet for eftergivenhed. Hvis de unge ikke havde fået forlænget aftalen om at låne Huset, så var det bare blevet besat. Derfor var det en god idé at lade dem blive, mener Østjyllands Politi. […]

»Vi synes, at det er en god idé, at man forlænger lejemålet, indtil Huset skal bruges til noget andet. Vi har gjort den erfaring, at hvis der står tomme bygninger, så er der visse grupper, der besætter husene, og så skal vi bruge ressourcer på at rydde dem igen,« siger chefpolitiinspektør John Jacobsen. […]

»Man skal ikke føre politik ud fra, at man har en trussel om ulovligheder hængende over hovedet. Der er intet i verdenshistorien, der tyder på, at appeasement-politik virker godt,« siger Marc Perera Christensen, konservativ gruppeformand.

Strategien minder om den københavnske sag om Ungdomshuset, hvor de autonome fik et hus i Nordvest-kvarteret for at undgå yderligere ballade, mener han. […] De unge i Huset får opbakning fra politiet

Legitimeringen af venstreekstremisternes adfærd er et problem på flere planer, således også her JP-journalistens fastholdelse af eufemiserende sprog som “de unge” (LFPC).

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PerH
12 years ago

@LFPC Min personlige erfaring med selv tilsyneladende moderate kulturmuslimer er desværre den, at de altid tager deres trosfællers parti, når de føler religionen bliver angrebet. Meget muslimsk forudrettelse skal ikke nødbvendigvis tages for pålydende, for selv om den isoleret set kan være formuleret som en grievance, samfundet teoretisk set kunne imødekomme med større sensitivitet , er dens kilde en uudtømmelig paranoia og selvynk, vi som samfund aldrig kan afhjælpe. Krav på respekt, ligebehandling og inklusion er kun plusord, som de moderate muslimer udslynger, når de skal forklare, hvorfor vi som samfund bør føle dårlig samvittighed, men kilden til deres følelse… Read more »

LFPC
12 years ago

“Hvorfor kan ovenstående indlæg ikke ses på snaphanens kommentar oversigt?”

Oversigten viser de seneste af samtlige indlæg i forskellige posteringer, så måske har der på det tidspunkt du bemærkede det været flere nye i andre tråde, så der ikke var plads til din i oversigten? Bare et gæt, men jeg kan se at dette gælder på nuværende tidspunkt – de efterfølgende indlæg er nyere end den post du ikke kan se.

Janne
Janne
12 years ago

Johansen

I mellemøstlige lande er de tre piger helt almindelige.

Janne
Janne
12 years ago

Hvorfor kan ovenstående indlæg ikke ses på snaphanens kommentar oversigt?

Janne
Janne
12 years ago

OT

Samarbejde mellem Unicef og Pampers.

h t t p://unicef.pampers.dk/

Unicef der har sløjfet en vestlig fridag. Et stykke vestlig kultur.

h t t p://epn.dk/erhverv_samfund/article1476669.ece

Boykot Pampers og Unicef. Find i stedet for en hjælpeorganisation at støtte, en organisation der ikke er kulturforkastende i forhold til vestlig kultur.

Johansen
Johansen
12 years ago

Politiets appeasementstrategi overfor voldelige forbrydere som venstrefløjsekstrmisterne, indvandrerbanderne, etc. viser, at ordensmagten desværre er gået hen og blevet testosteronløse.
Hvor fejt og hvor ynkeligt.

Janne
Janne
12 years ago

LFPC

Koranen er i hvert fald ikke moderat. Ikke over for ikke-troende eller anderledes troende. Heller ikke overfor kvinder og homoseksuelle.

Johansen
Johansen
12 years ago

Lige meget hvor mange anstrengelser man gør sig for ikke at støde de hypersensitive korantilbedere, så kan man være sikker på, at de altid vil føle sig krænkede. De er ganske enkelt kronisk krænkede.

Kun den totale kapitulation for shariaen er “tolerant” nok.

Gad vide om rabbineren i Berlin er blevet ramt af “kulturkriminalitet” ligesom denne 16 årige dreng lige er blevet det?

http://jp.dk/indland/krimi/article1502499.ece

.
.
12 years ago

Ikke moderate handlende:

“Bande hærger butik

Offentliggjort 03.11.08 kl. 07:04

Unge bøller terroriserer Fakta-butik i Århus. Benytter den som tag-selv-bord.

En mindre gruppe unge bruger Fakta-butikken på Kappelvænget i det vestlige Århus som ta’selv bord og er truende over for personalet, hvis det mener, at de unge skal betale for varerne.”

http://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article1502293.ece

LFPC
12 years ago

Måske giver det mening at skelne mellem fundamentalister og ‘almindelige’ muslimer på individplanet, men problemet er jo at dette ikke finder bekræftelse i en tilsvarende moderat islam – som ikke findes. Som Ibn Warraq tit bliver citeret for: “Der findes moderate muslimer, men islam er ikke moderat”.

.
.
12 years ago

Kun fuldstændig underkastelse stiller en fundamentalist tilfreds.

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Billedforbudet håndhæves efter forgodtbefindende tolket efter Koranens (reaktionære) bud.
Det synes skinhelligt, at afbilde og idolisere
Ruhllah Mussvi Hendi Khomeini fra Iran,
og Hassan Nashrellah fra Hizbollah, på plakater og husmure.
Når Muhammed ikke en gang må illustreres, eller højst må illustreres uden ansigt som tegneseriefiguren Fantomet.
-Den som tager masken af Fantomet vil lide en frygtelig død, ifølge
legenden.
Det synes belejligt at give Fatwa (bandbuller) til højre og venstre
mod islamkritikere.

barfbag
barfbag
12 years ago

Hvad er imaginær- (dvs billed-)fornærmelse mod virkelig fornærmelse:

Mange sexovergreb på børn i Jordan

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2008/11/02/203027.htm?rss=true

Johansen
Johansen
12 years ago

“Tre helt almindelige svenske piger”

Paradoksalt med denne sammenblanding af tilslørede kvinder og så tung make-up. Når de træder så markant ud fra omgivelserne med denne hovedindpakning, er kvinderne jo præcis seksualiserede.

Halal-tv i Skandanavien/Europa virker fuldkommen absurd og surrealistisk. Hvorfor skal vi høre om og stopfodres med islamisk intolerance, der går ud på at dele alt op i “rent” og “urent”, forbudt og tilladt, rettro og vantro?
Hvornår går det mon op for folk, at vi ikke køber det bagstræberiske, intolerante system, der går under navnet islam?