5
nov
Seneste opdatering: 6/11-08 kl. 1025
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Passende afsluttende replik til de to svenske historier  nedenfor:

“An autopsy of history would show that all great nations commit suicide.”

Arnold J Toynbee

Socialkontoret for farlig en arbejdsplads

Arbetsmiljöverket tvingar kommunen stĂ€nga socialkontoret i Hovsjö. Det Àr för farligt för personalen. Det slĂ„r Arbetsmiljöverket fast, och hotar kommunen med vite om inte kontoret flyttas. Hot, sabotage och trakasserier Ă€r vardag för socialsekreterarna pĂ„ barn- och ungdom i Hovsjö. Ofta leder omhĂ€ndertaganden av barn till hot och hĂ€mndaktioner frĂ„n anhöriga. Bilar rispas, hot och okvĂ€dningsord skriks mot handlĂ€ggarna och till och med dödshot har uttalats. Bakom de flesta aktionerna stĂ„r ungdomsgĂ€ng – ofta anhöriga och kompisar till omhĂ€ndertagna barn och ungdomar. Men vissa Ă€r sĂ„ unga som tio Ă„r, andra 25 Ă„r.

DÄ kopplades Arbetsmiljöverket in, och sedan dess har socialsekreterarna inte fÄtt röra sig ensamma i centrum, inte göra hembesök och inte gÄ till och frÄn bussen i Hovsjö. Men det rÀcker inte, enligt Arbetsmiljöverket, som krÀver att verksamheten flyttas inom ett Är.

– Vi krĂ€ver att kommunen skaffar nya lokaler för att förebygga att personalen inte utsĂ€tts för sĂ„ stora risker. VĂ„r bedömning Ă€r att det inte rĂ€cker med de Ă„tgĂ€rder som vidtagits. Det hĂ€r Ă€r livsfarliga grejer som hĂ€nder, sĂ€ger HĂ„kan EdĂ©n, bitrĂ€dande tillsynsdirektör pĂ„ Arbetsmiljöverket. SödertĂ€lje kommun har anlitat vĂ€ktare för att följa personalen till och frĂ„n bussen. Men situationen har blivit sĂ„ ohĂ„llbar att Arbetsmiljöverket nu tvingar SödertĂ€lje kommun att stĂ€nga kontoret om inte kommunen ordnar sĂ„ att kontoret kan flytta.   Socialkontor i Hovsjö för farligt og LT.SE

Svenske bomber: “Man kĂ€nner viss oro”

Mens aviserne idag flyder over af billeder af John F. Kennedy (sic!) , med kone , bÞrn og dÄrlig ryg,  (men uden elskerinder og de ni receptpligtige prÊparater han tog  i lÞbet af de fÞrste  6 mÄneder  som prÊsident), er der en prosaisk men farverig hverdag, der gÄr videre, og det var nÊppe Obama* de  fejrede:

– Det var den vĂ€rsta smĂ€ll som jag upplevt sen jag lĂ„g i det militĂ€ra och vi fick kasta varsinn skarp handgranat, sĂ€ger Ulf Linehag som bor nĂ€ra den demolerade polisstationen.

”Man kĂ€nner viss oro” sĂ€ger Jan Ridder
Den sprÀngladdning som exploderade och förstörde entrén pÄ polisstationen i Högsby orsakade ocksÄ skador hos grannar till polisen. PÄ den mÀklarfirma som ligger vÀgg i vÀgg med polisens lokaler var under mÄndagen fönstret utblÄst, innertaket hade till stora delar ramlat ner.

– Som fastighetsmĂ€klare vill man ju att folk flyttar hit men nu kan man tĂ€nka sig att invĂ„narna istĂ€llet kĂ€nner en viss oro, sĂ€ger mĂ€klarfirmans Ă€gare Jan Ridder som nu fĂ„r anvĂ€nda konferensrummet som kontor

Experter undersöker bombskadad polisstation,  ”Riktat mot samhĂ€llet eller polisen som helhet”, ”Vi Ă€r inte förvĂ„nade”, En bomb utlöstes vid tre-tiden pĂ„ söndagsmorgonen mot polisstationen i Högsby, som blev totalförstörd.”     Bomb pĂ„ studentboende – en skadad. (Hvordan man kan nĂŠre en vis uinteresse i USAÂŽs valg ? Lad os sige det  kort, som Alkibiades: “Vi fik en flue i Ăžjet“. Man mĂ„ vĂŠlge. Til og fra. Og hvorfor mene noget om store emner, man kun har lidt indsigt i?)

Aje Carlbom og den svenske slummer

Svenskar har lĂ€nge förnekat kulturella skillnader. Av rĂ€dsla för frĂ€mlingsfientliga krafter. Det menar Aje Carlbom, social-antropolog pĂ„ Malmö högskola: “Kultur har varit reducerad till sĂ„ng, mat och dans. Men skillnaderna mellan kulturer Ă€r större Ă€n sĂ„”.

– OcksĂ„ jag var fast i den indoktrinering frĂ„n politiker som de flesta i vĂ„rt land var drabbade av, att det mĂ„ngkulturella enbart var nĂ„got positivt och att alla som kom till Sverige sjĂ€lvklart ville in och delta i samhĂ€llet. Det tog tid att slĂ€ppa den tanken, sĂ€ger Aje Carlbom. ………Aje Carlbom uppmanades till och med av kollegor att vara tyst om resultaten av sin fĂ€ltforskning.
– Jag tror att mĂ„nga gjorde det i en blandning av rĂ€dsla och vĂ€lvilja. Man var rĂ€dd för konsekvenserna, och ville ocksĂ„ sĂ€ga att jag skulle göra mig omöjlig som forskare om jag presenterade resultaten eftersom de var sĂ„ politiskt inkorrekta. “Blunda inte för kulturkrockar”

Steen og undertegnede har ikke behĂžvet at ‘lĂŠgge bĂ„nd pĂ„’ os selv

Undertiden kan fĂŠnomener i hverdagen vĂŠre sĂ„ tydeligt ‘viel Geschrei’, samtidig med at man selv befinder sig i opposition til en for en demokratisk kultur dybt suspekt konsensus, at man vĂŠlger at tie. Man ved bare at meget af dette Geschrei mĂ„ vĂŠre ren flatus der pĂ„ et tidspunkt mĂ„ slippe ud. SĂ„ bliver det mĂ„ske interessant.

John Lennons sang Sexy Sadie hed oprindeligt Maharishi, og handlede om sangerens desillusion med Guru Maharishi Mahesh Yoga. Man kan let hĂžre denne betydning i den reviderede tekst:

One sunny day the world was waiting for a lover

She came along to turn on everyone […]

She made a fool of everyone

Sexy Sadie, however big you think you are, Sexy Sadie (LFPC)

Karismatisk lederskab, flokmentaliteten og alarmklokkerne

Bent BlĂŒdnikow rammer helt rigtigt. Det er forrygende useriĂžst og ikke et tegn pĂ„ sund demokratisk kultur nĂ„r flokmentalitet og karisma overskygger substansen. Havde der – helt hypotetisk og helt utĂŠnkeligt – vĂŠret tale om f. eks. en stĂŠrkt karismatisk politisk leder med traditionel nationalisme og national sikkerhed pĂ„ programmet ved vi jo godt hvilken vinkel medierne ville have valgt. Et andet omrĂ„de der burde – men ikke gĂžr – vĂŠkke til stĂŠrk bekymring er de tilsyneladende 100% opbakning som araberne nyder i konflikten mellem Israel og ‘palĂŠstinenserne’ blandt muslimer bosat i Vesten. Enten er prĂŠgningen fra religionen og den fĂžrmoderne kultur umulig at sĂŠtte sig ud over, eller ogsĂ„ er det livsfarligt at trĂŠde uden for denne konsensus. Under begge omstĂŠndigheder er konklusionen at vores frie demokratiske samfund med fri demokratisk debat ikke er frit lĂŠngere. Dette er en konsekvens af at ‘Ă„bne sig mod verden’, som ellers implicit bliver udlagt som en gevinst (LFPC).

Jeg havde fornĂžjelsen i sidste uge at blive inviteret ud pĂ„ den amerikanske ambassade til et valgmĂžde. Ambassaden havde inviteret en gymnasieklasse fra ØregĂ„rden, der skulle overvĂŠre mĂždet og selv deltage med spĂžrgsmĂ„l. Min ĂŠrede modstander reprĂŠsenterede Barack Obama, og jeg skulle argumentere for John McCain. […]

Det var et vĂŠldigt skĂŠgt valgmĂžde og min ĂŠrede opponent gjorde det rigtigt godt. I hvert fald stemte 24 af de 25 sĂžde unge mennesker fra gymnasiet pĂ„ Obama efter en timelang debat. Der var en enkelt ung dreng fra klassen, der stemte for min mand. Jeg tror, det var klassens Kloge-Åge, der var vant til at have Rasmus Modsat-holdninger og ogsĂ„ ved denne lejlighed faldt ind i rollen.

24 ud af 25? Det var dog alligevel Satans. Kan det virkelig vĂŠre min egen svage evne til at argumentere, der gav sig udtryk i den kompakte majoritet – for nu at bruge et Henrik Ibsen-udtryk. Det var nok ikke noget tilfĂŠlde, for jeg ved fra andre gymnasieelever, at valget falder ud pĂ„ samme mĂ„de i alle andre gymnasieklasser. Hvordan kan det vĂŠre, at vi har fĂ„et Ăžsttyske stemmetal? Jeg refererer til dengang, at man afholdt pseudovalg i de kommunistiske lande, og magthaverne altid fik godt 98 procent af stemmerne. […] Bent BlĂŒdnikow: Østtyske tilstande

Michael Ledeen: Journalistikkens fallit

What makes me angriest: that there is no outcry against election fraud; that the media have become pure political instruments; that our “educational system” has produced an ignorant electorate.

Years and years ago, during Watergate, Barbara and I were living in Rome, and we had lots of journalist friends (I was then a correspondent for The New Republic, so…we saw lots of Italian journalists). They were all openly jealous of America, because they saw American journalism as clearly superior to theirs. American journalists reported, while they, the Italians, were doing politics. “We could bring down our entire Political Class,” they would say, “we all have information so devastating that no politician could survive,” but they didn’t publish it, because they didn’t see an acceptable alternative. We would tell them that their job was not to make political decisions, but to report the news, and let the people decide. But they couldn’t; they were doing politics. And we felt superior, because American journalism, we thought, just reported the news and let the people decide.

Well, that’s over and done with now. Never before has the ignorance of the electorate been so intensely cultivated as in this election. We all know that major publications and broadcasters have simply refused to report news, and what they did report was spun politically. And among the stories they are not reporting, is the massive electoral fraud, from the “where is all that money coming from?” to the “how dare state officials refuse to verify the identity of voters?” one, to the refusal to report, day by day, on Joe Biden’s scandalously inept, incompetent, and often meretricious campaign. Instead, they obsess on every real and imagined misstatement by Sarah Palin, who for me has been the most attractive of the four candidates. […] Election thoughts (foto: (c) Snaphanen)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
12 years ago

“Blunda inte för kulturkrockar” skriver AsylSvenskan. Er det egentligt ikke lidt for sent at nĂ„ til den erkendelse?? Burde de Svenske medier have opdaget det for 15-20 Ă„r siden??

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

24 ud af 25 sĂžde unge mennesker fra gymnasiet stemte pĂ„ Obama jĂŠvnfĂžr indlĂŠgget. Politisk Korrekthed og holdningsbearbejdning gĂžr meget. Magthavere ved, at det er bĂžrnene man skal have fat i for at prĂŠge en ny generation. Der skal mod til at stĂ„ mod strĂžmmen, dvs. den officielle mening, eller ogsĂ„ som refereret til Ăžsttyske stemmetal: “Die partei hat immer recht”. EUrabia vil ogsĂ„ gerne have ret i deres projekt, uden folkelig modstand. Snaphaner bliver nĂždt til at vĂŠre modige, mindst lige sĂ„ meget som Sophie Magdalene Scholl. Vor Herre, Gud, hvor skal jeg selv mobilisere mit mod fra ?,… Read more »

*
*
12 years ago

“Stenet pige tiggede om nĂ„de

Af MAGNUS HARALD HASLEBO

Offentliggjort 04.11.08 kl. 18:16

TalsmĂŠnd fra retten i Somalia har tidligere sagt, at den 13-Ă„rige pige, som blev stenet, indrĂžmmede sin skyld og accepterede sin straf. Det drages nu i tvivl af et vidne.

FĂžrst blev der sĂ„et tvivl om piges alder. Pigen blev beskrevet som “voksen”, men det kom hurtigt frem, at hun kun var 13 Ă„r og hed Kismayo Aisha Ibrahim Duhulow.”

http://jp.dk/udland/article1503885.ece