22
nov
Seneste opdatering: 22/11-08 kl. 1701
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

USA¬īs afg√•ende ambassad√łr. Sympatisk men naiv. Madrid bomberne er ikke direkte sammenlignelige med ETA terror. 7/7 i London og MI 5 ¬īs flere hundrede¬† l√łbende¬† overv√•gninger,¬†ikke med IRA og de sortes frihedskamp ikke med ¬†islam i Europa. Forskellene er st√łrre end lighederne og de er b√•de kvalitative og kvantitative.

James Cain was interviewed on the Danish TV show Deadline recently and expressed his views on how Denmark should deal with the Muslim minority. He doesn’t want to get involved in Danish internal politics, but his suggestion to Danish leaders: go visit a mosque. L√¶s videre p√• Islam in Europe:¬†Denmark: US ambassador and mosque visits

Medierne som skabere af moralske n√łglesager

Det er efterh√•nden et veletableret middel til at skabe avis- og tv-historier, men det har omfattende samfundsm√¶ssige konsekvenser hinsides de penge der i bladhusenes kister klinger: Fokus p√• enkeltpersoners sk√¶bne, i s√¶rdeleshed med billeder, g√łr stort set uimodsagt disse til moralske lakmuspr√łver – afviser du godheden her er du m√¶rket af uanst√¶ndighedens stigma. Men virkeligheden som burde v√¶re √•benlys for enhver er jo, at for hver sk√¶bne, for hver t√•re f√¶ldet p√• tv, er der millioner af andre mindst lige s√• tr√¶ngende mennesker rundt om i verden – m√•ske endda mere v√¶rdigt tr√¶ngende. Den Nye Berlinger g√łr s√•ledes her en person som utvivlsomt har haft en skidt sk√¶bne, men som alts√• ogs√• er d√łmt for narkokriminalitet, til et s√•dant moralsk br√¶ndpunkt. Men det kr√¶ver kun accept af et enkelt pr√¶mis, nemlig at der ikke er ressourcer til at hj√¶lpe alverdens n√łdstedte, til at fastsl√• at den p√•g√¶ldende pressehistorie alts√• er p√• bekostning af andre, negligerede sk√¶bner. Det kunne v√¶re en Taslima Nasreen, eller fordrevne kristne og j√łder fra Irak. Der er millioner at v√¶lge imellem. Men dette lille pr√¶mis har det med slet ikke at blive n√¶vnt (LFPC).

Iranske Hamid Reza Hosseini har siddet syv √•r i Sandholmlejren p√• t√•lt ophold. Hans st√łrste √łnske er et helt almindeligt liv. Men han har indset, at han nok aldrig f√•r det. […] Han er en de 18 udl√¶ndinge, der er udvist af Danmark, men lever her p√• t√•lt ophold. Ikke mange har dog gjort det lige s√• l√¶nge som han. Syv √•r er det blevet til for den 46-√•rige iraner.[…] ¬ĽJeg sidder bare her og ser TV hele dagen eller l√¶ser. Jeg ville √łnske, at jeg kunne f√• lov at f√• et helt normalt liv,¬ę siger han.

[…] Men under de politiske uroligheder i Iran blev han f√¶ngslet, gennembanket og systematisk udsat for tortur. Noget han i dag har kroniske traumer efter. Hamid Reza Hosseini endte med at flygte ud af landet, og i 1991 lykkedes det ham at komme til Danmark. […] Men han var stadig plaget af psykiske traumer efter tiden i f√¶ngslet. Han kom i psykologbehandling, men kom alligevel ud i et stofmisbrug og blev afh√¶ngig af heroin. Efterh√•nden skyldte efterh√•nden flere og flere penge og tjenester, som han m√•tte betale ved at transportere og handle narko.

I 1997 GIK DET GALT. Han blev taget for narkotikabesiddelse og fik fem √•rs f√¶ngsel og en udvisningsdom. Tiden i f√¶ngslet var dog noget helt andet og langt bedre end det, han havde pr√łvet i Iran. Han blev stoffri, og da han i 2001 havde afsonet sin straf, gl√¶dede han sig. […] Hamid Reza Hosseini var blevet udvist af Danmark, men fik t√•lt ophold, fordi han var politisk flygtning. Opholdstilladelse kunne han ikke f√• p√• grund af sin plettede straffeattest.[…] ¬ĽJeg har betalt for mine fejltagelser. Er det ikke nok?¬ę

Styrelsen ans√•g att Vilks konstn√§rskap inte h√∂ll den konstn√§rliga h√∂jd som passar museet”

En retrospektiv utställning med den kontroversielle konstnären Lars Vilks, som skapade rabalder efter sina skisser på profeten Muhammed som rondellund, stoppas på Kalmar konstmuseum.Kalmar konstförenings styrelse sätter sig därmed över museichefen och intendenten som vill visa utställningen, enligt lokala medier. Landshövding Sven Lindgren är ordförande i styrelsen. Han tycker inte att man kör över museichefen Clas Börjesson.
‚Äď I princip ska man inte l√§gga sig i men i det h√§r sammanhanget med ett nytt konstmuseum som √§r v√§ldigt uppm√§rksammat √§r det viktigt vilka utst√§llningar man har, s√§ger han till Sveriges Radio Kalmar. Sven Lindgren s√§ger till kanalen att det inte handlar om r√§dsla f√∂r att visa den kontroversiella konstn√§ren.
‚Äď Nej, tv√§rtom, vi √§r m√•na om att utst√§llningarna ska h√•lla en konstn√§rlig h√∂g kvalitet. Styrelsen ans√•g att Vilks konstn√§rskap inte h√∂ll den konstn√§rliga h√∂jd som passar museet. Lars Vilks utst√§llning stoppas , Det nye museum i Kalmar, der¬† grangiveligt ligner Kaba√©n i Mekka.

Der er dog premiere i Stockholm idag

S√• fort de h√łrer ordet “krenkelse” og “muslim” blir de hysteriske. Kunstkuratorer har st√•tt frem p√• rekke og rad og kritisert Vilks arbeid qua kunst, t. eks. Sune Nordstr√łm, og de er med i filmen. Det de sier er imidlertid noe helt annet. De blottlegger at de er i ferd med √• lobotomere friheten. Det er noe 68-talls over Vilks. Han avsl√łrer dagens smaksborgerskap, slik man gjorde p√• 60-tallet. De agerer like provosert som den gang. P√• den minste lille uskyldiget. Og de insisterer – som den gang – p√• at det ikke har noe med politikk √• gj√łre. Gullig ,¬† Inga muslimer inbjudna till musikaldebatt

Transfobiskt våld

Vi er vilde med nye¬† ord. Man kan sp√łrge¬† sig: hvor mange mennesker i Sverige har skiftet k√łn, og hvor mange¬† af dem f√•r t√¶sk ? Nok til V√§nsterpartisterne:

Transfobin i samhället är utbredd, för transsexuella är könsbytesprocessen ofta mycket påfrestande

Opinionsautomaterne

Af¬† og til er¬† man glad for ikke¬† at v√¶re¬† l√¶serbrevsskribent mere, og sj√¶ldent kronik√łr. At man bare nogenlunde har l√¶rt, hvorn√•r det er tid til at holde sin mund og ikke er p√• linjebetaling. Det er¬†langtfra kun Krause¬† Kj√¶r, der mener¬† l√łs om en bog han ikke har set, det er¬† alle mulige. Vi tar den √©n gang til for Prins Niels og alle de¬† andre: Der er ingen tegninger¬† af Muhammed i Hedegaards og Westergaards nye bog, selvom det ikke kan udelukkes at man i Politiken, Pakistan og omegn, vil f√• alle til at forestille profeten. Hvis man ikke vil tro mig, m√• man tage Westergaards ord for det. Der er¬† 26 andre skarpe tegninger, virtuost udf√łrt.¬†Hold krudtet t√łrt, der skal ¬†nok blive brug for det¬†-der¬†er ingen tegninger at sk√¶ndes om, selvom Krause Kj√¶r fremturer her i Deadline mod Winkel Holm – video 8 minutter. Kj√¶r er vant til problemer, der findes en l√łsning p√•. Han kan fordrive ventetiden med at v√¶nne sig til en ny konfliktversion¬†– problemer der netop ikke skal finde en l√łsning, men bare gennemleves ¬†uendeligt.¬†M√•ske burde Krause¬†g√łre som jeg: l√¶se lidt mere og skrive lidt mindre. Han kunne begynde med at l√¶se Koranen, som KWH foresl√•r.

Fascist, anl√łben, fjols, knald i l√•get, tosse, √•ndeligt d√łd. Ikke engang i livsfare kan han [Westergaard] finde ud af at v√¶re p√• en ordentlig m√•de. Sjov vane, vi har her i landet, med at g√łre ofrene til forbrydere. Endnu g√•r det vist ikke an at beskylde de udfordrende kl√¶dte piger og kvinder for selv at v√¶re √•rsag til voldt√¶gt, og uden for kredsen af For√¶ldre Mod Politivold kan der formentlig ogs√• mobiliseres en vis vilje til at fors√łge at forst√•, at det muligvis ikke er politiet alene, som f√•r unge med husbehov til at sl√¶nge brosten efter dem.

 

Tag Niels Krause-Kj√¶r, der i mods√¶tning til Hedegaard stadig er kommentator (endda bloggende s√•dan) i Berlingske Tidende. Da han blev klar over, at Westergaard illustrerer Hedegaard p√• Trykkefrihedsselskabets forlag, satte han sig efter erkl√¶ret moden overvejelse til tastaturet og skrev, at ¬ĽJyllands-Postens tegner Kurt Westergaard er et politisk fjols.¬ę Han og Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet m√• naturligvis g√łre, hvad de vil, forsikrer Krause, noget ¬Ľmen¬ę vil han heller ikke udstyre ytringsfriheden med, men et men er der nu alligevel, for denne insisteren p√• at vade rundt i Muhammedtegninger mv. g√łr Krause tr√¶t.¬† [..]

Bjarke Larsen anf√łrer i en indr√łmmelse af, at ikke alt, hvad Hedegaard har skrevet, er helt ved siden af: ¬ĽN√•r et svin roder tilstr√¶kkelig l√¶nge i sin mudderp√łl, kan det ikke undg√•s, at det finder noget spiseligt.¬ę Larsen efterlyser tunge lige i mund, nuancer og pr√¶cis kritik. M√•ske h√•ber han ligefrem, svinet kan l√¶re det……..¬† Med den slags nuanceringer kan selv Politikens l√¶serbrevsskribenter ikke rigtig v√¶re med. Eksempelvis J√łrgen Hartvig Andersen fra Gentofte, som i denne uge foreslog, at ¬Ľman lader tegneren og ytringsfascisten Kurt Westergaard passe sig selv.¬ę Andersen mener, at n√•r man gentagne gange af ren eksponeringshang forh√•ner det, andre anser for helligt, ¬Ľm√• man v√¶re parat til at tage konsekvensen heraf. Weekendavisen:¬† Westergaard : Skyldig! Af Arne Hardis

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
.
.
12 years ago

Islam får endnu et medlem:

“Michael Jackson skifter navn

Af NIKOLAJ WORM

Offentliggjort 21.11.08 kl. 11:29

Den skandaleombruste sanger er blevet muslim og har skiftet navn.

If√łlge den britiske avis The Sun har Michael Jackson svoret troskab overfor Koranen ved en ceremoni i en vens hus i Los Angeles.”

http://jp.dk/kultur/blitz/article1520853.ece

.
.
12 years ago

@¬ĽJeg har betalt for mine fejltagelser. Er det ikke nok?¬ę

Vi ved ikke om, det er de udvistes eneste domme. Der henf√łres til den dom, der har begrundet udvisningen. Men de kan sagtens have et langt strafferegister inden dommen, der har f√łrt til udvisningen. Mange af dem kan v√¶re kriminelle gengangere.

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Erik Boel f√łlger bare EU’s dagsorden.
-At prisgive europas oprindelige nationers befolkninger til muslimernes nåde, eller unåde, som endemål.
Hvordan de oprindelige europæeres skæbne bliver er for EU-lederne
rystende ligegyldigt, sålænge europas nye adel kan leve en
Corps-Diplomatic tilværelse med masser af penge.

Jeg har f√łr skrevet, at EU er skr√¶ddersyet til at blive et kalifat.
Eu tror man får mere loyale europæere ved at udskifte folket med
muslimer.
EU flirter med islam i form af Euro-islam.
Morten Uhrskov Jensen’s kronik af 15. august 2008 i
Jyllands-Posten holder stik, efter min overbevisning.
Derfor kalder jeg EU for Eurabia.

Johansen
Johansen
12 years ago

Erik Boel har islamiseret Europah√łjskolen. Han er √©n af de kapitulerende fortropper eller islams nyttige idioter, der g√łr honn√łr for s√¶rbehandling af muslimer. Under tolerancens og frisindets banner retf√¶rdigg√łr han middelaldernormer.

Boels vilje til underkastelse for islamiske værdier er beskæmmende. For nogle svage danskere gælder det, at der er gået inflation i underkastelsen.

Johansen
Johansen
12 years ago

Winkel Holm tager kegler.

Hun opfordrer Krause til at læse koranen. Her kan han nemlig finde forklaringen på den kaoskraft/voldskultur, som legitimeres i den gamle bog.
Koblingen mellem islamisk kultur og de opstande, vi har set i ghettoerne, turde være indlysende for enhver.
√Öndsform√łrkelsen i islam truer √•ndsfriheden i den vestlige civilisation.

Janne
Janne
12 years ago

Eller med andre ord en art madrassa i Danmark.

Janne
Janne
12 years ago

PB

“Europah√łjskolens leder, Erik Boel, der med stolthed meddeler at de har indf√łrt s√¶rskildt gang for piger, bederum og halal mad.”

Alts√• indf√łrt reaktion√¶r og intolerant religi√łs k√łnsapartheid kultur p√• en engang frisindet og vestligsindet h√łjskole. H√łjskolen b√łr ikke mere hedde Europah√łjskolen men den neo-missionske tilbageskuende skole.

Kimpo
12 years ago

De er ikke ret mange kendte filosoffer I DK som dur til noget, bortset fra S√łrlander. Kemp er en komplet nar.

Janne har 100% ret. Skr√¶ller man retorikken af den radikale tante Krause, er han helt afkl√¶dt. Men hellere Katrine WH, hvem mon ikke falder for hende en lille smule ūüôā

Vi skal videre til, hvad vi skal g√łre med den kendsgerning, at islamisk kultur er en d√łdelig sygdom.

PB
PB
12 years ago

#Traveler.
Den beskrivelse af en konfliksky, konsensuss√łgende dansker der s√¶lger ud p√• alle hylder og f√łler sig m√¶gtig god , passer egentlig meget godt p√• Europah√łjskolens leder, Erik Boel, der med stolthed meddeler at de har indf√łrt s√¶rskildt gang for piger, bederum og halal mad.
Den passer desværre også på alt for mange andre.

traveler
traveler
12 years ago

En anden debat foreg√•r mellem S√łrlander og Kemp (og Inger Christiansen) S√łrlander freml√¶gger den pr√¶cise adskillelse mellem ytringsfrihed og tolerance, at det er den, der lytter, der skal vise tolerance for at underst√łtte ytringsfriheden for den, der taler. De to futm√¶lksfilosoffer Kemp og Christiansen mener derimod, at tolerancen opst√•r p√• magisk vis igennem samtalen, formodentligt helst p√• en dialogb√¶nk, og formoder helt ubegrundet, at det vil v√¶re til gavn for ytringsfriheden. Man ser lige for sig en konfliksky, konsensuss√łgende dansker, der higer efter at v√¶re god, anst√¶ndig og tolerant og med et ub√¶rligt skyldbehov p√• Vestens vegne i samtale med… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

“…but his suggestion to Danish leaders: go visit a mosque.” Socialdemokratiske Sahlin i Sverige har som kvinde og politiker bes√łgt en moske og det kunne hun kun hvis hun tog det k√łnsdiskriminerende t√łrkl√¶de p√•. Hvilket hun villigt gjorde. Snaphanen har vist et foto af Sahlin i det sexistiske t√łrkl√¶de? Odenses borgmester Boye beh√łvede ikke at tage t√łrkl√¶de p√• i moske og han kunne godt sidde i mandeafdelingen hvor fredagsb√łnnen blev holdt. Han bl√•stemplede dermed religi√łs sexisme og k√łnsapartheid. Hvis Helle Thorning Schmidt en dag bliver statsminister, s√• skal hun (eller en hvilken som helst anden kvinde, der bliver statsminister eller… Read more »

Victor
Victor
12 years ago

Er der nogen af jer, som kan huske, om Fogh nogensinde har været i kirke Рbegivenheder i kongehuset undtaget?

Janne
Janne
12 years ago

Ang√•ende debatten mellem Katrine Winkel Holm og Krause. Hvor fattigt blot at beskylde sin debatmodstander for at have muslimer p√• hjernen, men s√• slipper han jo ogs√• bekvemt for at diskutere koranens indhold. F.eks. alt det der st√•r om ikke-troende og anderledes troende der kaldes for vantro. Han slipper ogs√• for at diskutere alt det barbariske der st√•r at der skal g√łres ved ikke-troende og anderledes troende. Han slipper for at diskutere den religi√łse sexisme og diskrimination. Bl.a. Krause er skyld i at debatten k√łrer i ring. Det har Katrine Winkel Holm ret i. Hold da helt op hvor er… Read more »

Kimpo
12 years ago

Go morgen –

Efter programmet, da lyden r√łg og man zoomede ud, sk√¶ndtes Krause og Katrine videre. Det var godt at se, n√•r man lige havde overv√¶ret klub Enighed p√• Debatten kl. 20 og en Jersild som mikrofonholder for Connie Hedeslag lidt senere. Det var nemlig milj√łflippernes aften og alle var enige om at tilbede Svend Auken og Al Gore..