20
dec
Seneste opdatering: 8/8-13 kl. 2145
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

man husker at danske socialdemokrater i 2001 sagde, at 12.500 “familiesammenf√łrte” var smertegr√¶nsen. Sverige ¬†har √•benlyst ingen √łvre¬†smertegr√¶nse. ¬†Landet ¬†er ¬†sat til salg ude i verden ¬†for lavest bydende. Befolkningen ¬†snorksover, og svensk ¬†presse er en ¬†hovedmedskyldig i det. ¬†Intet udtryk er i virkeligheden groft nok, ¬†til at beskrive svensk journalistiks forr√¶dderi, men svenskerne¬† m√• selv opdage p√• egen krop, at de mister deres land. Vi andre st√•r bare¬† p√• sidelinjen. Om ti, tyve √•r, er de ikke l√¶ngere herrer i eget hus, s√• “√§r det k√∂rt”, og¬†¬†temmelig for sent at gr√¶de over. Det g√łr ondt for et land man holder af. P√• den anden¬†side m√• man forsone sig: ¬†Det er¬†ikke vores ¬†land. Det er ikke mit. ¬†Det er svenskernes. Og de m√• g√łre ved det, hvad de vil.

anhrig1995_2008_24021937

Prognosen för anhöriginvandringen pekar på ca 33 000 personer under 2008 och det är givetvis nytt rekord. Hur regeringen och migrationsverket tänkt sig att dessa 33 000 människor skall kunna försörja sig i Sverige med sin i de flesta fall mycket bristfälliga utbildning är en gåta för mig. Thoralf Alfsson

Utryg kollektivtrafik

Folk blir i √łkende grad forulempet, bestj√•let eller opplever truende situasjoner p√• kollektivtrafikken, viser en unders√łkelse Transport√łkonomisk institutt har foretatt.

Utgangspunktet for unders√łkelsen er utsp√łrring av 844 personer fra Oslo og Kristiansand. De svarer blant annet f√łlgende:
* 53 prosent er blitt utsatt for ubehagelige kommentarer, blant annet av seksuell eller rasistisk art, i forbindelse med reiser.
* 45 prosent har vært vitne til kriminelle handlinger, som hærverk eller trakassering.
* 38 prosent har opplevd truende ungdomsgjenger.
* 26 prosent er blitt forfulgt av innpåslitne personer.
* 23 prosent er blitt utsatt for vold eller trusler.
* 13 prosent er blitt ranet eller utsatt for tyveri.
* 11 prosent er blitt ufrivillig bef√łlt av fremmede.

Document.no

Fra blasfemi til racisme

Norge overf√łrer blasfemiparagraffen til “hate speech” . Alts√•: blasfemi er¬† i orden, bare man ikke¬†g√łr grin med¬†islam, ¬†for muslimer¬† skaber sig s√• tosset, at det forstyrrer samfundsordenen, og s√• er de en s√•rbar minoritet.

Et straffansvar som verner ulike religioner og den enkeltes religi√łse f√łlelser kan derfor avverge alvorlige konflikter i samfunnet. Dette kan i tiden fremover vise seg √• bli viktigere enn f√łr, ikke minst som en f√łlge av den religi√łse pluralismen som innvandringen til Norge har medf√łrt. Departementet vil i stedet, i forbindelse med den kommende ikraftsettingsproposisjonen, fremme forslag om √• utvide ¬ß 185 om hatefulle ytringer slik at denne bestemmelsen varetar behovet for et strafferettslig vern mot kvalifiserte angrep p√• trossetninger og livssyn.Regjeringen vil fjerne blasfemiparagrafen ,¬† Regjeringen vil innskrenke ytringsfriheten

‘Arvesmerten’: Det der f√•r Jacob Holdt til at tikke

Måske er Jacob Holdt for excentrisk en personlighed til at være værd for Snaphanen at beskæftige sig med. På den anden side kan man måske hævde, at han i rendyrket eller ligefrem karikeret form udtrykker nogle af de faldgruber som vores opponenter Рherfra hvor vi står Рer faldet i. Hvad kan man anstændigvis indvende mod denne rendyrkede idealisme?

Ahmed Mohamud skriver i JP 17/12, at det er let at v√¶re hvid europ√¶er med de rigtige holdninger. Men ogs√• jeg, AM, uds√¶ttes for trusler, kaldes muslimsk feltmadras, f√•r brosten i hovedet, spyttes p√• og overd√¶nges med menneskeekskrementer, n√•r jeg marcherer med nazisterne (for at beskytte deres ytringsfrihed) eller med de homoseksuelle i det √ėsteuropa, der selv indtil for nylig var undertrykt.

Nu er jeg slet ikke anst√¶ndig, men en arme synder, s√• jeg kan lige s√• godt spytte ud med det: N√•r Holdt “marcherer med nazisterne” og ligefrem, det er ganske vist, “f√•r brosten i hovedet”, er det jo en n√¶sten messiansk udlevelse af de bedste af vores idealer – frihed for Loke s√•vel som for Thor, eller Voltaires (eller hvis det nu var) ber√łmte udsagn om ytringsfriheden. N√•r Holdt s√• alligevel skurrer s√• uanst√¶ndigt i √łrerne at ordet ‘√łret√¶veindbydende’ falder √©n ind, kunne man h√¶vde, at det blot er fordi jeg – arme synder som jeg er – ikke udlever idealerne s√• konsekvent som ham. M√•ske, men humlen i det hele vil jeg p√•st√• er hans uvillighed til at erkende ondskabens eksistens, og dermed medansvaret for de ganske uanst√¶ndige metoder denne m√• bek√¶mpes med af et demokratisk samfund. Han har s√• rene h√¶nder at det kun er set √©n gang i historien f√łr. Her m√• vandene deles: Kan man sluge den, eller f√•r man br√¶kfornemmelser?

Onde handlinger i det Holdt’ske univers beror ikke p√• en arvesynd med rod i et mytisk brodermord.¬† I stedet er det en k√¶de af offerstatus der f√łrer tilbage til … ja, hvad er egentlig¬† urbegivenheden i denne s√¶rlige livsforst√•else? I¬†ondskabens sted¬†sted har Holdt indf√łjet “smerte”, som taget ud af amerikansk feelgoodpsykologi – karikaturfrasen “I feel your pain” er velkendt, og Holdt inkarnerer den. Resten af l√¶serbrevet her er en tour de force i kvalmende offersprog som jeg vil sk√•ne vores l√¶sere for, kun p√•pege den alt for velkendte retoriske manipulation i opstillingen af moralsk √¶kvivalens, og den totale fortielse af islamisk tekstlig og dogmatisk legitimation for overgreb:

pride__che_156

I din smerte mister du empatien for kvinden, som ikke spytter p√• dig som muslim, lige s√• lidt som folk p√• Jamaica sl√•r b√łsser ihjel, fordi de er kristne. Jacob Holdt: Tag del i kampen mod racismen

Min p√•stand er at Holdt repr√¶senterer yderenden af en skala, hvor f. eks. Morten √ėstergaard ligger ca. tre fjerdedele i samme retning (LFPC).

PETs old boys’ network: En r√łst fra fortiden

Kunne man bare sl√• det fast √©n gang for alle: Sp√łrgsm√•let om H. J. Bonnichsens eller Ole Stig Andersens ret til at at ytre sig i debatten handler ikke om deres ytringsfrihed som privatpersoner, som selvf√łlgelig er ukr√¶nkelig. Det handler derimod om den forplumring som opst√•r, n√•r de som forl√¶ngst fratr√•dte fra PET udtaler sig med en v√¶gt som stammer fra deres tidligere ans√¶ttelsesforhold, og hverken de eller de taknemmelige medier der sidder ved deres f√łdder understreger at der er tale om civile borgeres synspunkter, ikke om deres arbejdsgiveres nuv√¶rende holdninger. Jeg mener de to i fatal grad svigter denne distancering, at de puster sig op med de fhv. titler, som n√•r den f√łrstn√¶vnte henviser til sig selv som en s√¶rlig autoritet p√• omr√•det – samtidig med at hvad han siger er himmelr√•bende dumt – og s√•ledes mener sig immun for modsigelser. Dette er ikke acceptabelt for debatten og ikke acceptabelt for tilliden til de myndigheder der – uden Bonnichsen og Andersen ved roret – skal beskytte os alle.

Ole Stig Andersen siger dog heldigvis i dette interview: “Men det er fuldst√¶ndigt absurd at basere en retsstat p√• en blind tro p√•, at politiet altid har ret”. Dette m√• vel ogs√• betyde at det er absurd at tro at en fhv. rorg√¶nger ved PET altid har ret? At man har ‘ret’ til at udtrykke uenighed med ham? Ikke at jeg beh√łver denne tilst√•else af ret … S√•ledes skurrer det f√¶lt i √łrerne p√• undertegnede civilist uden security clearance p√• noget plan, at den fhv. Andersen henregner jihadiske aktiviteter til det kriminelle dom√¶ne, snarere end til det sikkerhedspolitiske:

Den tidligere √łverste PET-chef Ole Stig Andersen har f√•et nok af den indskr√¶nkning af afg√łrende retsprincipper, som politikerne er villige til at acceptere i terrorsager. Un√łdvendigt og underminerende for retsstaten, kalder han det. […]

Hans kritik er is√¶r udl√łst af sagen om de to tunesere og en dansk-marokkaner, der af PET mist√¶nkes for at ville dr√¶be tegneren Kurt Westergaard. […] “Man kan sagtens t√¶nke sig terror s√• voldsom, at det er rimeligt at tale om statens sikkerhed. Men hvad har mordplaner mod en tegner med statens sikkerhed at g√łre,” siger Ole Stig Andersen.

Han erkender, at PET og politiet har et behov for at beskytte sine kilder. “Men hvorfor er en agent, der arbejder for PET i Vollsmose, mere hemmelig og s√•rbar end en agent, der arbejder i et meget kriminelt og farligt narkomilj√ł? Forklaringen er nok, at efterforskning i terrorsager finder sted i efterretningstjenesterne. Og dermed har man overtaget det samme begrebsapparat om statens sikkerhed og forholdet til fremmede magter som dengang, hvor man bek√¶mpede spionage og KGB. […] Tidligere PET-chef: Terrordebat er farlig

Hvad “mordplaner mod en tegner [har] med statens sikkerhed at g√łre”, er, at trusler af denne art undergraver dette samfunds centrale v√¶rdier – s√•ledes er ytringsfriheden de facto indskr√¶nket p.g.a. bevidstheden om denne slags trusler. Statens sikkerhed eller samfundets sikkerhed? Tja, det er i hvert fald noget langt mere indgribende i vores alles liv, end simpel kriminalitet. Er det virkelig n√łdvendigt at p√•pege dette? Og er det virkelig n√łdvendigt at p√•pege, at jihadister ikke bare spr√¶nger bomber for sjovs skyld og narrestreger, men at de har et eksplicit politisk m√•l, der handler om statens nedl√¶ggelse til fordel for religi√łst diktatur? Og at disse handlinger forl√łber parallelt og i tandem med ‘stealth jihad’, eller salamitaktik, som ogs√• gradvist afvikler den stat som PET skal beskytte? Der er ingen tegn p√• erkendelse af dette hos Ole Stig Andersen. Ingen p√•visning af at denne trussel kan h√•ndteres inden for de s√¶dvanlige spilleregler. Jeg tror godt jeg kan tillade mig at v√¶re uenig med ham (LFPC).

“Vuxna uppmuntrar de unga till v√•ldet”

Bensinfyllda flaskor, slangbomber och gatstenar som kastas mot polis. Nu kräver integrationsministern att de vuxna stoppar våldet i stadsdelen Rosengård i Malmö. HBL.FI

Aje Carlbom om ekstremisterne i kældermoskéen: Så länge offerperspektivet dominerar tänkandet kommer det att vara svårt att förstå stadsdelen Rosengård

Den wahhabistiska läran som praktiserades i källarmoskén i Rosengård är extrem och destruktiv, särskilt för ungdomarna. Konflikten kring den är till stor del en konflikt inom islam och majoritetssamhället har all anledning att motarbeta de extrema lärorna. Det skriver Aje Carlbom som bott i Rosengård och forskat på de wahhabistiska grupperna.

F√∂r tillf√§llet √§r det en ideologisk r√∂ra som dominerar tolkningarna av h√§ndelserna i Roseng√ārd. M√•nga √§r alltf√∂r snabba att g√∂ra som Anders Lago i S√∂dert√§lje och rama in h√§ndelsef√∂rloppet i det s√• kallade “utanf√∂rskapet”.

Konflikten i Rosengård är även en konflikt mellan muslimska grupper. Inbyggt i detta ligger olika idéer om att invandrare i Rosengård inte släpps in i samhället, att samhället inte gör tillräckligt mycket för invånarna, att trångboddhet och kackerlackor helt och hållet är fastighetsägarnas ansvar och så vidare. Det är ett märkligt synsätt. Fastighetsägarna kan ju knappast beskyllas för att ha dragit in ohyra eller fuktskadat sina egna fastigheter.

Fr√•gan √§r om det finns n√•got land i Europa som gjort mer √§n Sverige de senaste decennierna f√∂r att integrera m√§nniskor fr√•n andra l√§nder. Ett or√§kneligt antal projekt har genomf√∂rts, muslimer har kunnat praktisera islam fritt och uttrycka vilka kritiska id√©er om samh√§llet som helst utan att drabbas av repressalier. Muslimer har dessutom i minst tv√• decennier haft goda relationer med regering och riksdag som ofta lyssnat till deras id√©er. S√• l√§nge offerperspektivet dominerar t√§nkandet kommer det att vara sv√•rt att f√∂rst√• stadsdelen Roseng√•rd och andra etniskt och religi√∂st segregerade omr√•den. M√§nniskorna i de h√§r omr√•dena √§r ocks√• i allra h√∂gsta grad akt√∂rer som medvetet beslutat sig f√∂r att dra sig undan svenska milj√∂er. Sk√§len f√∂r detta kan variera. M√•nga vill bo n√§ra familj, v√§nner och landsm√§n och v√§ljer d√§rf√∂r tr√•ngboddhet i Roseng√•rd framf√∂r egen l√§genhet i andra st√§der eller stadsdelar. Bland muslimer √§r det vanligt att v√§lja boende i Roseng√•rd av det enkla sk√§let att det redan bor m√•nga muslimer d√§r. Det √§r enklare att leva som muslim i omr√•det √§n utanf√∂r. Mosk√©n √§r utan tvekan den viktigaste religi√∂sa institutionen f√∂r muslimer. I Roseng√•rd finns flera olika s√• kallade “k√§llarmosk√©er”, b√∂nerum som √§r inhysta i cykelf√∂rr√•d eller f√∂rvaringslokaler. En uppfattning om den h√§r situationen √§r att muslimer etablerat k√§llarmosk√©er i v√§ntan p√• att kunna bygga upp arkitektoniskt riktiga mosk√©er. Detta √§r en id√© som beh√∂ver modifieras, √•tminstone n√§r det handlar om Roseng√•rd. H√§r avspeglar mosk√©strukturen politiska och religi√∂sa skillnader i √•sikter mellan islamistiska och andra grupper. Dessa problem har ingenting att g√∂ra med det svenska samh√§llet utan √§r en “intern” fr√•ga mellan muslimer. Det ser likadant ut i andra l√§nder. I Roseng√•rd etablerades den stora mosk√©n (Islamic center) 1984, det vill s√§ga f√∂rst av alla mosk√©er. Genom √•ren har mosk√©n dragit till sig muslimer fr√•n olika delar av Sverige och v√§rlden. Dessa har tr√§ffats i mosk√©n och etablerat grupper inom gruppen som initierat politiska diskussioner som lett till konflikter. Den stora mosk√©ns ledning, med grundaren Beijzat Becirov i spetsen, har p√• grund av konflikterna tvingat bort “fraktionerna” fr√•n mosk√©n och detta har gjort att de etablerat egna mosk√©er. K√§llarmosk√©n som avhysts av fastighets√§garen har ing√•tt i det religi√∂sa n√§tverket kring en av Roseng√•rds √§ldsta k√§llarmosk√©er, Islamiska kulturf√∂reningen. Jag intervjuade f√∂retr√§dare f√∂r den h√§r mosk√©n i b√∂rjan av 1990-talet och redan d√• var det k√§nt att det var en s√• kallat “wahhabistisk” tolkning av islam som dominerade aktivisternas syns√§tt. Enkelt uttryckt √§r det en mycket konservativ uppfattning som handlar om att etablera en stark religi√∂s kontroll av individer och samh√§llen. Typiskt f√∂r den h√§r sortens islamister √§r att praktisera en bokstavstrogen trosuppfattning. Till skillnad fr√•n m√•nga andra islamiska aktivister avvisar wahhabister f√∂rs√∂ken som g√∂rs f√•r att anpassa islam till europeiska f√∂rh√•llanden. Wahhabister √§r inte speciellt popul√§ra hos muslimer i allm√§nhet utan betraktas som fanatiker och sekterister. Muslimer som praktiserar den h√§r typen av religi√∂sa uppfattningar √§r ofta “isolationistiska”. Deras starka id√©er om religi√∂s “renhet” g√∂r att de √§r noga med att inte besmittas av sekul√§ra ideal eller v√§rderingar. Att “bryta” med det dominerande samh√§llets normer √§r d√§rf√∂r vanligt f√∂r wahhabister. Det kan handla om att man vill kl√§ sig p√ā ett annat s√§tt √§n andra, att man bos√§tter sig i segregerade omr√•den, att man undviker milj√∂er som uppfattas som religi√∂st orena. Under 1990-talet drogs m√•nga somalier in i den h√§r religi√∂sa r√∂relsen. F√∂ljden av detta blev att m√•nga av religi√∂sa sk√§l undvek h√∂gre utbildning p√• h√∂gskolor och universitet eftersom det enligt wahhabistisk ideologi riskerade att f√∂rst√∂ra den religi√∂sa tron. Wahhabisterna i Roseng√•rd har f√∂rs√∂kt att rekrytera ungdomar till sin verksamhet i flera √•r. F√∂r tolv √•r sedan tog de √∂ver och islamiserade verksamheten i en hyresg√§stf√∂rening i omr√•det och i samband med det exkluderade man en grupp romer. Att avhysa den h√§r gruppen fr√•n k√§llarmosk√©n i Herrg√•rden kan uppfattas som diskriminerande och ok√§nsligt men det finns ingenting som hindrar ungdomarna h√§r fr√•n att bes√∂ka den stora mosk√©n (eller andra mosk√©er) i omr√•det. Det √§r √∂nskv√§rt att unga muslimer i omr√•det s√∂ker sig till andra mosk√©er i eftersom den wahhabistiska l√§ran allvarligt f√∂rsv√•rar integrationsprocessen f√∂r kommande generationer. Extrema l√§ror, oberoende av ideologi, riskerar att g√∂ra m√§nniskor till “outsiders” som f√•r det mycket sv√•rt att bli delaktiga i majoritetssamh√§llet. Muslimska ungdomar i Roseng√•rd beh√∂ver inte fler mosk√©er. De beh√∂ver svensk utbildning och fler v√§gar in i det svenska samh√§llet. Newsmill Aje Carlbom

Om författaren: Aje Carlbom är forskare på Malmö högskola och har under många år bott i Rosengård och forskat på de wahhabistiska grupperna i området.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Bolding Hansen
12 years ago

“Du synes ikke allerede ‚Äėintegrations-indsatsen‚Äô har v√¶ret b√•de ‚Äústor og dyr‚ÄĚ??? Vi har gennem de sidste 30-40 pumpet milliarder og atter millarder af skatteyder-kroner” Jo jeg mener at den tidligere politik harv√¶ret t√•belig og dyr og kun resulteret i at vi har skabt problemer som vi kunne v√¶re foruden. F.eks over 800000 p√• overf√łrselsindkomst, store integrations og kriminalitets forbyggendeomkostninger. jeg mener ikke, vi skal lukke flere ind. jeg mener stadig, det er at gamble med vores fremtid. “‚ÄúJeg mener ikke Islam er i stand til at udg√łre en reel trussel mod andet end sig selv‚ÄĚ ‚ÄúWell jeg mener stadig Islam… Read more »

Per N
Per N
12 years ago

Ubs, jeg fik ikke dette med.

Der beh√łver ikke at sidde 179 mullager i folketinget for at have magt.

Per N
Per N
12 years ago

Jeg vil tage nogle s√¶tninger ud i denne omgang. F√łrst dine. “Jeg mener ikke Islam er i stand til at udg√łre en reel trussel mod andet end sig selv” “Well jeg mener stadig Islam er en trussel” 2 forskellige s√¶tninger 2 forskellige meninger. I den f√łrste er det kun et problem for dem selv, hvilke er en utrolig usandhed, skal vi ikke lige f√• realiteterne p√• plads, det er uh√¶derlig at sige at jeg ikke skal f√łle at det er ikke mig men dem selv de skader (tale om blindhed) og direkte l√łgn at p√•st√• dette, det skriger til himlen… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

Thomas Bolding Hansen Du skriver, at du stort set stadig st√•r for det samme, men blot siger aktivt fra, n√•r du er uenig. Det er vel en erfaring, som du deler med flere, der har deltaget hyppigt i debatten. Selv med mig der altid har sagt fra og ofte sp√¶ndte ben for mig selv, fordi jeg gjorde det i stedet for at manipulere og slippe nemt om ved tingene. Jeg har l√¶rt at blive endnu bedre til at forsvare mig. Engang citerede du et digt af Piet Hein, som jeg sendte videre ud i verden, hvor det blev godt modtaget.… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

Jeg kan heller ikke genkende den Thomas Bolding Hansen, der citerede Longfellow.

JensH
JensH
12 years ago

@Thomas Bolding Hansen “Det kr√¶ver dog en stor indsats og en dyr en.” Du synes ikke allerede ‘integrations-indsatsen’ har v√¶ret b√•de “stor og dyr”??? Vi har gennem de sidste 30-40 pumpet milliarder og atter millarder af skatteyder-kroner i ‘integrations-tiltag’, og alligevel bliver problerme kun st√łrre og st√łrre. Der er gennem de sidste par √•rtier fremvokset en hel ‘integrations-industri’, og det er trods finanskrise en branche i virkelig v√¶kst. Dem der har ans√¶ttelse der beh√łver ikke frygte arbejdsl√łshed uanset hvor langvarig recessionen bliver. Havde job-titlen ‘Integrations-konsulent’ eksisteret i 1980’erne, da jeg skulle beslutte mig for studium, s√• var det sgu det… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Well jeg mener stadig Islam er en trussel, mine synspunkter har ikke flyttet sig så meget, forskellen er blot jeg mere aktivt siger i mod, når jeg er uenig.

LFPC
12 years ago

Jeg tror jeg må kaste håndklædet i ringen, Thomas. Vi kommer vist ikke videre. Jeg sidder bare tilbage med en undren over at sammenholde hvad du nu skriver, med de kommentarer en person med samme navn som dig skrev på Uriasposten og engelsksprogede blogs for ikke så længe siden. Lange citater med bloddryppende islamisk mainstreamdogmatik, f. eks. Det du skriver her er for mig absurd og selektiv udvælgelse ud fra et forceret optimistisk det-går-nok-alt-sammen-skal-du-se-paradigme. Underlig aflæring af tidligere indsigt. Vi kommer vist ikke videre end det.

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

“Det lille antal Z p√•virker hele det danske samfund,og det opvejes ikke af at endnu flere er i arbejde. Der vil tilsyneladende (kender du nogle mekanismer der vil f√• dem til at forsvinde over tid?) altid v√¶re s√•dan et segment, og der vil tilsyneladende altid v√¶re ghettoer og bydele med dette pr√¶g (kender du nogle mekanismer der vil f√• dem til at forsvinde over tid?).” Ja, de amerikanske erfaringer i New York f.eks. Ikke at alle ghettoer forsvinder, men problemet kan mindskes, kriminaliteten er halveret der. Og ja, jeg tror problemet kan tackles over tid, med de rigtige midler. Det… Read more »

LFPC
12 years ago

“Overrepr√¶sentationen inden for kriminalitet, betyder jo ikke at flertallet er kriminelle”. Jeg tror jeg kan se hvor det er vi grundl√¶ggende er uenige: Du ser, s√• vidt jeg kan se, verden i statiske st√łrrelser. Der er et antal X der er kriminelle, og et st√łrre antal Y der ikke er det. S√• er problemet ikke st√łrre end X, og X og Y h√¶nger ikke sammen. Jeg mener dette er helt uholdbart. N√•r f. eks. et antal Z i Vollsmose eller Gellerup laver ballade eller giver sig ud i bombefremstilling, skal man s√• klappe i h√¶nderne fordi det store flertal i… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Godt Iranere, Tyrkere, Bosnier. Deres besk√¶ftigelsesgrad er n√¶sten lige s√• god som vestlige indvandreres. Kvindernes noget lavere besk√¶ftigelses grad er det som tr√¶kker ned. Tyrkiske m√¶nds besk√¶ftigelsesgrad er bedre end f.eks Norske m√¶nds og den samme som Tyske m√¶nds. Overrepr√¶sentationen inden for kriminalitet, betyder jo ikke at flertallet er kriminelle. Det kunne for s√• vidt v√¶re 2000-3000 mennesker som beg√•r rigtig meget kriminalitet, og bliver snuppet for den, mens resten er lovlydige. “S√• skal der hvist ikke meget fantasi at se hvis et par tusind musliman g√•r p√• gaden og er meget utilfreds med tingenens tilstand” Det skete i Frankrig,… Read more »

Per N
Per N
12 years ago

T.B.H. Jeg s√¶tter ikke tvivl om at statastikker og tal som du henviser til ikke er holdbare, s√• det er fint. Nu laver vi alle den √łvelse at ref. en eller flere linier fra debatten, alts√• taget ud af kontekts (p√• Dansk, samenh√¶ng) i dette tilf√¶lde glider du uden om n√•r du siger “ja og indvandrer ungdom kan og vil g√łre hele kvarterer usikre. men det er ikke det samme som overordnet magt, enden p√• demokratiet, danmarks ende” Jeg skrev ogs√• “myndighederne var stor set hj√¶lpel√łse i at stoppe den slags angreb p√• samfundsordenen” S√• skal der hvist ikke meget… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

LFPC: ?????? “Jeg har vist adskillige gange givet udtryk for at min freml√¶gning af pessimistiske scenarier selvf√łlgelig bunder i at jeg gerne vil overbevises om at de er usandsynlige”. Det er jeg godt klar over. Jeg pr√łver nu ogs√• at overbevise om det s√• om ikke usandsynlige, s√• om proportionerne. I sidste instans er det de st√¶rke argumenter som vinder, ikke de overdrevne. Per N “Nu har du regnemaskinen fremme igen, din forklaring tyder p√•, at du ser tal og statistik som v√¶rendene det, det kommer til at handle om,” Ingen kan sp√• om pr√¶cist om hvor stor overfertiliteten er… Read more »

Niels C
Niels C
12 years ago

Ja og selv Dagens Nyheter har betænkeligheder eller så er det opgivende besværinger, jeg kan især godt lide afslutningen på dagens leder
‘Invandrare m√•ste till√•tas att – inom vissa ramar – bevara en egen kultur som kan skapa sj√§lvrespekt i st√§llet f√∂r kravaller. Arbetsmarknaden m√•ste anpassas s√• att √§ven den med sm√• kunskaper om Sverige kan klara sig sj√§lv. Omst√§llningen kommer inte att bli sm√§rtfri – men alternativet √§r mycket v√§rre’

Det som Dagens Nyheter foreslår er jo at afindustrialisere Sverige

Tjah

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=866294

Fine Line
Fine Line
12 years ago

“I √łvrigt er Jacob Holdt ualmindeligt nedladende over for Ahmed Mohamud. Jeg ville blive vred hvis jeg blev patroniseret p√• denne m√•de.”

Det ligger jo implicit i Jacob Holdts holdning, at andre racer er den hvide underlegen og derfor skal patroniseres af den store hvide tolerante mand i skikkelse af Jacob Holdt.

LFPC
12 years ago

“Hvis jeg m√• stille et provokerende sp√łrgsm√•l, er det s√• vigtigt, at verdenen g√•r under i jeres levetid?” ?????? Jeg har vist adskillige gange givet udtryk for at min freml√¶gning af pessimistiske scenarier selvf√łlgelig bunder i at jeg gerne vil overbevises om at de er usandsynlige, og at der findes optimistiske scenarier der medf√łrer, at den nuv√¶rende fred, frihed og velstand vil bevares. Is√¶r det sidste tror jeg aldrig jeg har set nogle bud p√•. Jeg har ogs√• adskillige gange skrevet her og p√• Uriasposten, at konkrete fremskrivninger er for usikre, fordi s√• mange variable kan bestemme hvordan fremtiden bliver.… Read more »

Per N
Per N
12 years ago

T.B.H. Nu har du regnemaskinen fremme igen, din forklaring tyder p√•, at du ser tal og statistik som v√¶rendene det, det kommer til at handle om, alts√• fysisk tal p√• individer, bevares det skal nok komme p√• et tidspunkt, din analyse tager ikke konkret viden fra realiteterne som det ser ud i dag, alts√• du ser kun tal. Lad mig opfriske din hukommelse, starter med jagtvej 69, nogle hundrede anarkister (b√łller) var i stand til at s√¶tte hele indre k√łbenhavn i brand i flere dage, nogle blev anholdt og sigtet, her er virkeligheden, myndighederne var stor set hj√¶lpel√łse i at… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

“Der er flere uforudsigelige variable som kan forrykke tidshorisonten i negativ retning: T√łrke eller √łkonomisk kollaps i de nordafrikanske lande kan (og vil, iflg. prognoser) f√łre til massive str√łmme af fattigdomsflygtninge mod nord” Det er bare ikke realistisk at Sverige tager 2 millioner mere af dem, det er √łkonomisk, socialt, bolig og strukturm√¶ssigt umuligt. N√•r krisen kradser, statsfinanserne bryder sammen, samfundet forfalder, arbejdsl√łsheden vokser, vil man ikke kunne afholde mennesker, ikke engang Svenskere, fra at sp√łrge hvad der gik galt? Som sagt tror jeg ikke der er en million muslimer i Sverige, og de har under alle omst√¶ndigheder ikke en… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

LFPC Du udbad dig en pr√¶cisering, og her kommer den. Min juleg√¶st ankom tidligere end beregnet, og jeg indr√łmmer, et jeg slap lidt nemt over nogle af de ting, som jeg √łnskede at fremh√¶ve. Lad mig f√łrst sl√• fast, at dette ikke drejer sig om at fratage Kurt Westergaard en n√łdvendig beskyttelse men om kasset√¶nkning og effektivitet. Den tidligere embedsmand Ole Stig Andersen betragter denne opgave som en udpr√¶get politiopgave, og han har ikke tiltro til, at bodyguards kan beskytte Westergaard mod en professionel morder. Det kan jeg kun give ham ret i. Briterne vidste det, da de gemte Rushdie… Read more »

LFPC
12 years ago

I √łvrigt er Jacob Holdt ualmindeligt nedladende over for Ahmed Mohamud. Jeg ville blive vred hvis jeg blev patroniseret p√• denne m√•de.

Johansen
Johansen
12 years ago

Ang. utryg kollektivtrafik Jo tak, men det er ikke blot et norsk f√¶nomen. Sidste sommer havde jeg den “forn√łjelse” at blive begramset af en – formentlig – somalier i bybussen. Det er √•benbart sv√¶rt at holde sine h√¶nder omme p√• sit eget s√¶de. Jeg vil ikke kalde det utrygt, men totalt gr√¶nseoverskridende at befamle andre mennesker. En klar overskridelse af intimsf√¶ren. Da jeg konfronterede ham med hans ugerninger kiggede han blot overrasket p√• sine h√¶nder – som om at de levede deres eget selvst√¶ndige liv. Gad vide om n√¶vnte somaliske mand ogs√• ville have forgrebet sig p√• en kvinde, der… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

OT
Storbrittanien har stor gavn af kulturberigerne og deres civiliserede adfærd.
Onani dræber to mennesker:

http://amtsavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081210/RAM/797855610/0/temaall

Per N
Per N
12 years ago

Er i klar over at vi er 10 år efter Sverie i ntegration?

“Lektor i etnologi ved Malm√∂ H√∂gskola, Jesper Fundberg, vurderer, at Sverige er 10 √•r foran Danmark, men han fastsl√•r samtidig, at der stadig er plads til forbedring i sit hjemland”

http://spn.dk/article1549947.ece

Der skal mere fodbold på bordet så klare vi det fint, så enkelt er det.

Janne
Janne
12 years ago

Fine Line

Holdt er i hvert fald påfaldende selektiv i sin love making.

Fine Line
Fine Line
12 years ago

Holdt er muligvis selv racist, da han tydeligt hader den hvide race.

Janne
Janne
12 years ago

M.h.t. Holdt s√• betragter jeg ham som et pr√¶mie eksempel p√• en ubehagelig fantast der med sine forblommelser og grumme idealisme er med til at skabe konflikter i vores ellers fredelige samfund. Jeg mener at hans dialog med islamister skaber konflikter i Danmark og g√łr danske soldaters tilstedev√¶relse i Afghanistan ekstra usikker. Mange danske soldater er nu d√łde i Afghanistan mens Holdt forf√¶ngeligt fletter sit gedesk√¶g. Vi lever i en m√¶rkelig tid hvor unge og modige danske soldater s√¶tter livet p√• spil i fors√łget p√• at skabe fred ude i verden ‚Äď i fors√łget p√• at beskytte vores frihedsrettigheder –… Read more »

Per N
Per N
12 years ago

I den konkrete verden som den er idag, er det ikke n√łdvendig at muslimerne kommer op i klart flertal, de vil som mindretal f√• magten lang tid f√łr at de er i fysisk flertal, at pr√łve at fremskrive x antal er kun statistik interesant, den reelle magt har de lang inden at de fysisk er flere end urbefolningen.
Med den hastighed at lovgivningen bliver lavet om, ja så ser jeg at max 20 år, lever de mest udsatte lande under islamisk lovgivning.

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Glistrup advarede utvetydigt, men det blev druknet i DR-interviewer-fnidder.
Og medierne stemplede ham som danmarks ondeste mand.
Hans forudsagte tidshorisonter passer utroligt godt.
Hvordan kunne det dog komme såvidt, at europas oprindelige nationers befolkninger
er blevet sat sådan i skak ?
(Wir sitzen in dem sack) – nu sidder vi i suppedasen, kringsat af muslimer.
Det er n√¶sten samme tanker Byzantinske Kejsere havde, lige f√łr det
√ėstromerske riges fald.
Eneste forskel er, at dengang forstod de at kæmpe som soldater mod
den muslimske hær gennem Lilleasien gennem et par århundreder.

LFPC
12 years ago

Der er flere uforudsigelige variable som kan forrykke tidshorisonten i negativ retning: T√łrke eller √łkonomisk kollaps i de nordafrikanske lande kan (og vil, iflg. prognoser) f√łre til massive str√łmme af fattigdomsflygtninge mod nord, implementeringen af det euro-mediterrane samarbejde med fri(ere) bev√¶gelighed, og tyrkisk medlemsskab af EU. Jeg er uenig i din tilsyneladende opfattelse af ‘velintegrerethed’ som en statisk st√łrrelse der virker som en slags garanti for os. Islam adskiller sig s√• vidt jeg kan se ved at have bevidstheden om ummaen, og loyaliteten mod denne frem for det omgivende samfund, som et altid aktiverbart potentiale. Der er vist flere eksempler… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Og i √łvrigt 50 √•r er ogs√• for lavt sat, eftersom kun de 40000 er fra ikke vestlige lande. N√•r ikke engang alle de 40000 er muslimer, og flertallet af muslimer er velintegreret, samt at det er usandsynligt, at man vil have en konstant dobbelt fertilitet gennem flere generationer af indvandrere. samt uholdbart at fortsat lukke s√• mange ind. S√• er en demokratisk takeover en umulighed i dette √•rhundrede. Men et √łkonomisk, socialt sammenbrud, vil vi nok se senest om 20-30 √•r og det er fuldst√¶ndig ligegyldigt, om man lader EU borgere eller 3 verdensborgere indvandre, det g√•r blot hurtigere,… Read more »

Thomas Bolding Hansen
12 years ago

Nu har Sverige l√¶nge haft en liberal indvandringspolitik. Store dele af den indvandring, er f.eks danskere, personer fra √łstlande og andre ikke muslimer. En stor andel af muslimerne er fornuftige mennesker. S√• det her er matematisk umuligt medmindre indvandringen som minimum tredobles: “Om ti, tyve √•r, er de ikke l√¶ngere herrer i eget hus, s√• ‚Äú√§r det k√∂rt‚ÄĚ” Selv hvis man satte den oprindelige svenske befolkning 7 millioner og indvandrere til 2 millioner. Selv hvis den svenske befolkning skrumper med en million gennem dette √•rhundrede, p√• grund af en lavere fertilitet, vil de stadig v√¶re 6 millioner √•r 2100. Selv… Read more »

LFPC
12 years ago

OK, “netv√¶rk” var en redaktionel opstramning i overskriften, men du vil vel give mig ret i at Ole Stig Andersen i Informations gengivelse sk√łjter let og elegant udenom de aktuelle problemers natur, og bare implicerer, men giver ingen antydning af hvordan, at de kan l√łses med ellers fortrinlige metoder og retsgarantier?

Ang. “ikke alene de sidste dages l√¶serskribenter men ogs√• politikere i √łjeblikket er ude med en meget lille m√•lestok og har tr√•dt Ole Stig Andersen kraftigt over t√¶erne” m√• du gerne pr√¶cisere, m√•ske har jeg ikke l√¶st s√• grundigt p√• debatten som jeg burde ūüôā ,

Christian W.
Christian W.
12 years ago

Norge er vist efterh√•nden en saga blot som fri nation. Det bedste ved den nye lov er da, at nordm√¶ndene qua deres begr√¶nsede sans for humor i forvejen ikke lavede meget l√łjer med de langsk√¶ggede fanatikere. S√• tabet for deres vedkommende er nok til at overse. Den muslimkritiske pakastanske Shabana ? havde jo allerede opgivet kampen for det frie ord. Alligevel er jeg lidt trist til mode.

Magga
Magga
12 years ago

Ang. p√•standen om, at de gamle drenge fra PET har sl√•et sig sammen i et netv√¶rk og kv√¶kker fra gravens rand, har jeg allerede taget afstand fra denne opfattelse. At et s√•dant netv√¶rk ikke har noget p√• sig fremg√•r med al √łnskelig tydelighed af den f√łrste af Ole Stig Andersens kronikker. Medmindre man tror, at han lyver og forstiller sig. Andersen har et overb√¶rende forhold til Bonnichsen (lad dog barnet) men var i skrivende stund end ikke helt klar over, hvilke bef√łjelser Bonnichsen har haft i PET, da der har v√¶ret organisations√¶ndringer: “Bonninchsen var chef for kriminalpolitiet i PET, og… Read more »

Johansen
Johansen
12 years ago

Det er islamisterne sammen med de nyttige idioter, dhimmierne, som √łdel√¶gger vores moderne, sekul√¶re samfund.
Hvis blot danskerne stod sammen mod den indvaderende trusselskultur, så ville den ikke få fodfæste.

Norge er på regulær selvmordskurs. Lovgivningen er et knæfald for the new master race.

KALLE
KALLE
12 years ago

Fine Line said
December 20 2008 @ 8:45 pm

Det bliver ikke islamisterne, der √łdel√¶gger demokratiet.

Det bliver os selv.

Vi sejrede dengang forskellige diffuse grupper ud√łvede terror i -70′, men st√•r vi ikke overfor en ganske anden problemstilling i dag? Dette er mennesker, der √łnsker at bo i separarte samfund, og ikke √łnsker, at √¶ndre samfundet p√• anden m√•de end det til formodentlige middelalderlige, men tv√¶timod at bevare deres medbragte kilturarv. med al den institutianolerede sygelighed dette indeb√¶rer.

Fine Line
Fine Line
12 years ago

Det bliver ikke islamisterne, der √łdel√¶gger demokratiet.

Det bliver os selv.

Whodares
12 years ago

Det lyder helt grotesk er Nordm√¶ndene da blevet splitterravende gale, de minder mig sgu efterh√•nden om Svenskerne, men Ok siden de H√łrte under Dansk styre er det vist kun g√•et ned af bakke, Nazipenge (S) og Oliemilliarder (N) til trods.

Men igen vi skal n√łdig grine (der er heller intet at grine af, jeg har mere ondt af de normale Svenskere og Nordm√¶nd)EUrabia p√łnser jo p√• pr√¶cis det samme, men af en eller anden uforst√•lig grund klapper b√•de socialister og liberale i h√¶nderne over at vores suver√¶nitet er deponeret i Bruxells….hip hip hu-fucking-ra.

Norbergssonen
Norbergssonen
12 years ago

Norge tycks tycks t.o.m. värre än Sverige i politisk korrekthet. Har man inte begrepp att ta lärdom av vad som sker på denna sidan Kjölen?