18
jan
Seneste opdatering: 24/10-09 kl. 1658
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

den 18 januar ¬†2009. F√¶rdig og indviet i √•r 1145. Vi har dem ikke mere imponerende nord for K√łln. L√¶s om den hedenske ¬†j√¶tte Finn i krypten og se foto.Foto ¬© Snaphanen, klik f. helbillede.

lund-jan-2008-040

Og så træder  jeg ud af middelalderen og ud i den besværede samtid år 2009: Bränder hotar svenskt kulturarv. Två gånger i månaden brinner det i genomsnitt i en kyrka någonstans i Sverige. Åh, Sverige !

Slagmark I: Vores historie og vores kulturarv

Vi har tidligere omtalt den belgiske kirke der m√•tte under politibeskyttelse fordi derboende muslimer s√• sig vrede over en afbildning der m√•ske viste Muhammed i alt andet end herrefolkspositur. Potentialet for p√•kaldelse af ‘kr√¶nkelse’ er n√¶rmest uendeligt p√• det europ√¶iske kontinent, og det samme m√• siges at g√¶lde opgaven med at sikre kirker, statuer, museer og f√łrkristne efterladenskaber for fremtiden. Til de to sikre bud jeg postulerede i indl√¶gget herover vil jeg f√łje et tredje: Inden 2050 vil utallige europ√¶iske kulturskatte blive √łdelagt. Potentialet er der blandt de allerede tilstedev√¶rende muslimske enklaver, dette vil ikke mindskes, intet antyder at der vil opst√• en agtelse for vantro kultur, og der beh√łves kun et lille antal rabiate gerningsm√¶nd og lidt t√¶ndv√¶ske til at √łdel√¶gge uvurderlige historiske minder. Men ringeagten for vantro kultur, jahiliyah, bunder ikke kun i ‘kr√¶nkelse’ over statuer af n√łgne mennesker eller krucifikser, men har ogs√• et form√•l der hedder at omskrive historien i underkastelsesreligionens fav√łr (LFPC):

In all the cultures where Islam has become ascendant, the Muslim authorities have attempted to rewrite the history of the conquered lands to obliterate the memory of anything that went before Islam. By this method the cultural contribution of civilizations that preceded Islam – during jahiliyah, “the days of ignorance” – is minimized, denigrated, and distorted.

The destruction of physical evidence is part of the revisionist task. To the average Western scholar, the Bamiyan Buddhas and the archeological artifacts buried in the ancient rubble under the Temple Mount are priceless treasures which must be preserved, restored, studied, and admired. But to a Muslim they are abominations and must be destroyed. If not actual idolatry, they are evidence of non-Muslim civilizations that preceded the introduction of Islam, and are thus an affront to the pride of the entire Ummah.

It has recently been discovered that an exiled Iranian academic literally took a scalpel to valuable Persian history books in the British Library and the Bodleian Library, removing inconvenient and offensive text. His depredations have caused permanent and irrecoverable damage to the historiography of the periods involved.

According to Fravahr.org:

Muslim Academic Sliced Out Sections of Priceless Collection

Harvard-educated Farhad Hakimzadeh, 60, used a Stanley knife to cut out pages, plates and maps from up to 150 historic books. To the untrained eye the damage is barely visible. Yet within the handbound pages of books charting how Europeans travelled to Mesopotamia, Persia and the Mogul empire from the 16th century onwards, the damage caused by one Iranian academic to a priceless British Library collection is irreversible.

Leading scholars at the library are at a loss to explain why Farhad Hakimzadeh, a Harvard-educated businessman and publisher, took a scalpel to the leaves of 150 books that have been in the nation’s collection for centuries. The monetary damage he caused over seven years is in the region of ¬£400,000 but Dr Kristian Jensen, head of the British and early printed collections at the library, said no price could be placed upon the books and maps that he had defaced and stolen.

“These are historic objects which have been damaged forever”, said Jensen. “You cannot undo what he has done and it has compromised a piece of historical evidence which charts the early engagement of Europeans with what we now know as the Middle East and China.”

“It makes me extremely angry. This is someone who is extremely rich who has damaged and destroyed something that belongs to everybody.”

Hakimzadeh, 60, faces a jail sentence today when he appears at Wood Green magistrates court in London. The Muslim, Iranian-born academic left his country after the fall of the Shah and holds a US passport. He has pleaded guilty to 14 specimen charges of stealing maps, pages and illustrations from 10 books at the British Library and four from the Bodleian Library in Oxford dating back to 1998.

Dr. Jensen is mystified as to why Mr. Hakimzadeh would do so such a thing. But the last paragraph of the article sheds some light on a possible motivation for his historical vandalism:

Hakimzadeh was the CEO of UK charity Iran Heritage Foundation (IHF). IHF is believed to be a Para vent for propaganda activities of the Islamic Republic of Iran.
So in all probability Farhad Hakimzadeh was working for the mullahs, doing his small part in the sacred task of obliterating any texts which detract from the glories of Islam in Persia.

The same thing will happen as the Islamization of the West approaches its completion. The process is already underway, as school textbooks are modified to amplify the peaceful accomplishments of Islam and play down its violent expansionism, all the while denigrating European Christian civilization.

The histories of the Battle of Tours, the Siege of Vienna, and the Battle of Lepanto will be rewritten to reflect the glorious successes of Islam in Europe.

Charles Martel? Jan III Sobieski? Los Reyes Católicos? Who are they? Baron Bodissey: Historectomy

Slagmark II: De ubesmykkede tal

Jeg vil godt komme med to p√•stande som jeg anser for indiskutable p√• dette myteomspundne omr√•de: Flokkene af etageklippede drenge der har sat et st√¶rkere og st√¶rkere pr√¶g p√• de st√łrre danske byer i de senere √•r, vil ikke v√¶re mindre i 2050, tv√¶rtimod. Og det hypotetiske vendepunkt der vil f√• deres tredjeverdens- og f√łrmoderne adf√¶rd til at klinge af s√• de vil ende med at opf√łre sig som almindelige danskere, er ikke indtruffet endnu. I et best case-scenarie vil vi alts√• st√• med et byliv der vil v√¶re et stort tilbageskridt i forhold til det samfund der blev opbygget i √•rtierne efter Anden Verdenskrig. Der vil blive k√¶mpet ind√¶dt for at de omstridte tal skal forblive ukendte, men mon ikke konturerne af de overordnede tendenser vil blive tydelige inden for de n√¶ste par √•rtier? Og mon ikke det absolut h√łjest acceptable antal af den mest utilpassede gruppe blandt tilvandrere vil kunne afl√¶ses allerede nu i lande der er lidt l√¶ngere nede i afgrunden, som Indien der med et sted mellem 11-20% muslimer bliver mere og mere desperat for at l√¶gge l√•g p√• trykkogeren? (LFPC)

[…] I dag registrerer Danmarks Statistik automatisk en tredje-generationsindvandrer som dansk, n√•r mindst en af for√¶ldrene f√•r dansk statsborgerskab. De 1,3 millioner kroner skal bruges til at lave en s√¶rlig befolkningsfremskrivning, som ¬Ľ… vil omfatte alle b√łrn og unge med indvandrerbaggrund og deres efterkommere, uanset om disse bliver registreret som danske af oprindelse i den generelle befolkningsfremskrivning,¬ę som det hedder i forligsteksten. Unders√łgelsen, der skal v√¶re f√¶rdig ved √•rets udgang, vil ikke alene kraftigt p√•virke prognosen for befolkningens sammens√¶tning de n√¶ste √•rtier. Den tr√¶der samtidig direkte ind i det minefelt, som definitionen p√• danskhed er, samtidig med at sp√łrgsm√•let om religi√łs overbevisning naturligvis sp√łger i kulissen.

Reelt beder Dansk Folkeparti nemlig statistikerne svare p√• noget, de normalt slet ikke m√• besk√¶ftige sig med, nemlig religi√łst tilh√łrsforhold. Partiet er ved at indkredse, hvor mange muslimer der vil v√¶re i Danmark √•r 2050, som er det sidste √•r, fremskrivningerne fra Danmarks Statistik omfatter. Da statistikken ikke opererer med religion, f√•r man i stedet svar p√•, hvor mange ikke-vestlige indvandrere der er og vil v√¶re i Danmark. […]

If√łlge Danmarks Statistiks fremskrivning vil antallet af indvandrere – med talrige forbehold for alskens usikkerheder – stige med 43 procent fra 2008 til 2050, mens antallet af efterkommere vokser med 110 procent. I samme tidsrum sk√łnnes antallet af personer med dansk oprindelse kun at ville stige 1 procent. I tal stiger antallet af indvandrere og efterkommere til sm√• 800.000, men reelt er det ikke-vestlige indvandrere og efterkommere, der interesserer politikerne, og de sk√łnnes at udg√łre knap 550.000 af de knap 800.000. I procent betyder det, at 9,4 procent af befolkningen sk√łnnes at have ikke-vestlig herkomst i √•r 2050.
Men det er m√•lt efter den klassiske metode, hvor et barn af en efterkommer automatisk registreres som dansk, hvis en af for√¶ldrene f√•r dansk statsborgerskab. Hvis der opg√łres efter Dansk Folkepartis √łnsker, vil det selvf√łlgelig p√•virke tallene. […]

Noget kan Danmarks Statistik dog allerede sk√łnne. I opg√łrelsen fra december 2008 har man fors√łgt at kortl√¶gge gruppen best√•ende af b√łrn af ikke-vestlige efterkommere – popul√¶rt tredjegenerationsindvandrere. Denne gruppe er lille, men st√¶rkt stigende af den enkle grund, at antallet af efterkommere i den f√łdedygtige alder er st√¶rkt stigende i disse √•r. Gruppen er steget fra omkring 1.000 i 1997 til godt 7.000 et ti√•r senere. ¬ĽDenne udvikling vil forts√¶tte, og selv om antallet af b√łrn af efterkommere fortsat er relativt lavt, er der tale om en gruppe, der vil vokse de kommende √•r,¬ę som det hedder i december-opg√łrelsen fra Danmarks Statistik.
Venstre-manden Eyvind Vesselbo, som i √•rtier har besk√¶ftiget sig med indvandrerstatistik, vil godt pr√łve at kvalificere det sk√łn med henblik p√• 2050-scenariet. Han mener, at antallet af efterkommere med inddragelse af 3. generation skulle s√¶ttes 30-40.000 h√łjere, s√• antallet af indvandrere og efterkommere af ikke-vestlig herkomst i 2050 ville n√¶rme sig 600.000. […]

Selv uden Dansk Folkepartis krav om at indregne tredjegenerationsindvandrere i statistikken vil antallet af ikke-vestlige efterkommere if√łlge Danmarks Statistik stige med mellem 19.000 og 33.000 hvert √•rti, mens antallet af ikke-vestlige indvandrere vil stige med mellem 10.000 og 35.000 hvert √•rti frem mod √•r 2050. Antallet af personer med dansk oprindelse vil – selv med tilskud af tredjegenerationsindvandrerne – toppe op mod √•r 2040 og herefter falde en del.[…]¬†Arne Hardis: Mandtal: Kurvekamp (Weekendavisen 16.1.2009, ikke online)

Hizbollah heiler: Sandheden der ikke kan vises tit nok

hizbollahheilerhizbollah_salut_hitlerien-2Det er ikke os der spiller nazikortet, der vitterligt bliver skamredent i debatten, og endda har f√•et navnet Godwin’s Law, det er s√•m√¶nd Hizbollah selv. N√•r denne terrorbev√¶gelse overtager udtryk hentet direkte fra europ√¶isk fascisme og nazisme, og stuerene (!) politikere som Holger K. Nielsen, Frank Aaen, Asmaa Abdol-Hamid og Mogens Lykketoft ikke anser det for et no-go at deltage i demonstrationer med blafrende Hizbollahfaner, ja, s√• m√• denne sandhed punkes frem igen og igen. I √łvrigt vil jeg gerne modtage henvisninger fra vores l√¶sere der evt. kender flere billedeksempler med danske politikere fra den seneste tids demonstrationer. Det er s√• rart at have den slags i bagh√•nden hvis vinden skulle vende, og alt det snavsede vasket√łj skulle komme frem i lyset (LFPC).

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] En by danskere b√łr kende med den pr√¶gtige Trefoldighedskirken, Holmens Kirke i dobbelt st√łrrelse. Byen g√•r l√¶ngere tilbage. Lige indtil ligger V√§ fra det f√łrste √•rhundrede efter Kristus, allerede med brolagte gader. (Se ogs√• Lund Domkirke.) […]

Magga
Magga
11 years ago

Vigilius Hafniensis Det var interessant. Jeg fandt desv√¶rre intet om martyrbogen p√• wikipedia, men i stedet denne lille historie om √¶rkebiskop Anders Sunesen, og nu kan jeg godt huske, at jeg gl√¶dede mig over et Dannebrog i kirken en gang, jeg var der p√• sommerbes√łg. : “Ved Anders Sunesens sarkofag stilles der hvert √•r fra den 15. juni, Valdemarsdagen, et Dannebrogsflag op. If√łlge sagnet var det jo ham, der greb Dannebrog i Slaget ved Lyndanisse. Flaget st√•r i kirken til midsommerdagen, der var Anders Sunesens d√łdsdag i 1228. Dette har fundet sted siden 1969 ‚Äď traditionen er alts√• startet 750… Read more »

Vigilius Hafniensis
Vigilius Hafniensis
11 years ago

Ej at glemme………i Lund’s domkirke er digterpr√¶sten Kaj Munk, indskrevet i martyrbogen.

Mvh. Vigilius Hafniensis

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Det er jo en fuldst√§ndig gak befolkningsfremskrivning. Alene at f√• dem til at vokse med 209.000 fra 341.000 per 1 januar sidste √•r! Kan jo klares ved en nettoindvandring p√• lidt over 20.000 i 10 √•r, eller lidt over 4000 per √•r. At de kan “bilde”sig selv de tal ind, inklusiv Eyvind Vesselbo, er da at ligne med strudsen, der stikker sit hoved i jorden, eller noget som er baseret p√• en vanvittig formodning om, at de holder samme demografirate som os overordnet, trods de √•rligt f√∂der 25 b√∂rn per 1000 i forhold til omkring 10 b√∂rn per alle 100… Read more »

Kakao
Kakao
11 years ago

Interessant historie med Pernilla Ouis. (Gad vide om den er rigtig)

N√•r ret skal v√¶re ret, h√łrte Pernilla Ouis dog til de reelt dialogs√łgende muslimer.

steen
Editor
11 years ago

Robin : Mohammed Omar er vel en omvandrende intellektuel katastofe. Hans mor er svensk, hans far vist marokkaner. S√•vidt jeg ved er han konvertit ???? Han beh√łver ikke bekende i Expressen at han er radikal, det har han v√¶ret hele tiden.

H√łrte idag Lund at konvertitten Pernilla Ouis var konverteret tilbage til kristendommen ūüôā og nu betragter islam som radikalt kvindeundertrykkende. Det er en farce, der var undsluppet min opm√¶rksomhed. M√•ske man selv skulle begynde at shoppe rundt i religionerne og g√łre sig til grin p√• universiteter og i aviser ? Hvis det alts√• er muligt …………

Magga
Magga
11 years ago

Den beskedne landsbykirke har også fine linier. Her i Jylland har vi jo en del romanske stenkirker med samme enkle arkitektur, der typisk blev forsynet med et lille spir i 1800-tallet. Klokketårn som det svenske har vi også en del af..

Jeg er helt forgabt i de norske stavkirker, som vi jo nok har haft mage til her i landet, men som ikke har kunnet holde sig i vores klima. Her er en af dem, som jeg har et særligt forhold til.

http://www.stavechurch.no/

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

N√§r vi nu √§nd√• √§r inne p√• muslimsk historief√∂rfalskning, s√• vill jag bara erinra er om Mohammed Omar, han som helt nyligen kom ut ur garderoben som radikal muslim fr√•n att ha varit moderat innan. Han √§r en historief√∂rfalskare som h√§vdar att v√•ra vikingar var muslimer! Redan nu innan dom har tagit makten formellt kan vi se vad vi har att v√§nta oss. S√§kert skrattar m√•nga √•t dessa stollerier men vem vet hur l√§get √§r om 5-10 √•r. D√• kansje det har hunnit omvandlas till dogmer och skrattet fastnar ist√§llet i halsen. Utom m√∂jligtvis p√• mohamedanerna d√•. Jag vet inte… Read more »

steen
Editor
11 years ago

en anden type kirke, man kan se. Mere i upp-Sverige. En “anspr√•ksl√∂s” landsbykirke i Falu-r√łdt egetr√¶. (Eg og ene er de naturlige v√¶kst i det sydlige Sverige, ikke den kedsommelige industri gran man ser mest idag. T√¶t h√•rdt tr√¶, godt til alt muligt. Rigtigt arbejde for en motorsav). Denne st√•r p√• Kulturen i Lund, Boseby Kirke fra 1652, Sm√•land.. Jeg har set dem flere steder, stadig i funktion.

lund-jan-2008-076

Magga
Magga
11 years ago

Jeg holder også meget af den domkirke og kigger ind, hver gang jeg er i nærheden.

N√•r byggeriet er s√• helst√łbt, h√¶nger det vel sammen med, at vort f√łrste √¶rkebispes√¶de netop havde til huse i Lund med denne kirke som centrum. Og det fort√¶ller s√• yderligere, at Sk√•ne den gang blev anset for at v√¶re et centrum i det danske rige.

steen
Editor
11 years ago

Det er min mini Leica- Panasonic. M√łrk dag – 400 ASA 1/5 sek. B√¶nk som stativ. Ja, den er stor. Hvis du kender Viborg, der er en fattig efterligning, s√• kan den st√• inde i skibet. Lund er enorm ! Man har sv√¶rt ved at fatte hvordan mennesker i 1000 tallet kunne bygge s√•dan noget. Jeg kunne godt have undv√¶ret Skovgard. Men hvad, Carl Henning Petersen pr√¶ger Ribe………..

Benzon Рtak for tip. Jeg kender dem mest fra Palle Lauring og Martin A Hansen. Lauring er detaljeret med de gamle kirke i Skånelandene, og der er mange.

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Smuk Sk√•nsk kulturarv. Denne Domkirke m√• v√¶re st√łrre end jeg kan forestille mig.
Her kan Sankt Knuds Domkirke ikke være med.
Lund Domkirke kan man læse om i bogen: Vore gamle kirker og klostre. Af Gorm Benzon. Side 16-17.
Som ved enhver fotografering er kameralinsen en fattig erstatning for √łjets vidvinkel
. Bravo for dit foto. ūüôā

steen
Editor
11 years ago

Ja, ikke? Enhver dansk burde kende den. Den er smækfuld af dansk historie. Ribe og Roskilde fremstår som et tidsmæssigt misk mask udefra Рikke Lund. Jeg ville gerne post 10 fotos Рmen vi har jo ikke plads.

Jeg var der i anden anledning, men jeg kigger altid ind i kirken.

Johansen
Johansen
11 years ago

Lund domkirke er bjergtagende! ūüôā
Den m√• jeg tage i √łjesyn i indev√¶rende √•r.

Johansen
Johansen
11 years ago

Paradoksalt egentligt, at de islamiske fascister erstatter Davidstjernen med et svastika i det israelske flag, n√•r nu de selv er s√• pjattede med nazisterne og √•bentlyst heiler p√• gader og str√¶der. De er sgu ikke for kl√łgtige.

Magga
Magga
11 years ago

I den sidste tid er det ogs√• blevet voldsomt moderne at tale om “Pal√¶stina”.

Per Stig M√łller g√•r forrest, journalisterne f√łlger efter, og muslimerne har gjort det i lang tid. Det er deres retorik, der pt. har vundet over den kendsgerning, at der ikke findes et Pal√¶stina, og at det omr√•de, der f√łrhen kaldtes s√•dan, var vagt defineret og langt st√łrre end Israel og de pal√¶stinensiske selvstyreomr√•der til sammen.

Jeg ved ikke, hvad der går af udenrigsministeren.

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Vae Victis, som flygtninge i vores eget land, vort f√¶dreland. Jeg kan huske, at hvis man sagde: ¬ĽDe vil g√łre os til muslimer¬ę, en gang i slut-firserne, var man racist. Alle vore Kulturskatte er det bestemt til at √łdel√¶gges gennem operation Jahiliyah. -Fordi de sk√łnne kunster er skabt af ikke-muslimer. M√•ske lige med undtagelse af “Mein Kampf” oversat til muslimske sprog, og “Deutsche Wochenschau” propagandafilm som Jihad-krigerne vil bevare. Deres √łdel√¶ggelsestrang vil v√¶re gr√¶nsel√łs. Hvor havde Glistrup ret i, at de er verdens√łdel√¶ggere, og verdensforbrydere, indoktrineret gennem koranen. Men selv om de fik tilk√¶mpet sig deres idealsamfund vil de fortsat… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

F√łrste fors√łg √łnskes rettet til:

‚Äú‚Ķmen har ogs√• et form√•l der hedder at omskrive historien i underkastelsesreligionens fav√łr‚ÄĚ

Det ses ogs√• i og med at mange islamister nu √•benlyst i alle mulige sammenh√¶nge kalder Israelere og j√łder for nazister. Bare se alle de demo bannere vi for nyligt har set med nazitegn p√•. Bannere hvor der s√¶ttes lighedstegn mellem Israel og nazisme. Dette islamistiske stigmatiseringsfors√łg mod israelere og j√łder er massivt forekommende i Mellem√łsten og efterh√•nden ogs√• ofte forekommende i mange europ√¶iske byer.

Janne
Janne
11 years ago

“…men har ogs√• et form√•l der hedder at omskrive historien i underkastelsesreligionens fav√łr”

Det ses ogs√• i og med at mange islamister der nu √•benlyst i alle mulige sammenh√¶nge kalder Israelere og j√łder for nazister. Bare se alle de demo bannere vi for nyligt har set med nazitegn p√•.