12
feb
Seneste opdatering: 6/7-13 kl. 0541
36 kommentarer - Tryk for at kommentere!

….Der er modstridende oplysninger i √łjeblikket, men vi f√łlger selv sagt situationen (LFPC).

It just became known that the ticket with which Geert Wilders wanted to go to Britain has been cancelled.

Bomb threat? Defect on the landing gear? Qassams on the beach of Scheveningen?

No such thing. The reason is that airlines have the right to refuse passengers when the country of destination has already announced that the passenger is not welcome. That is why the airline “British Midlands” decided to strike out the best paid airline ticket of the year. [GeenStijl bought last minute expensive tickets] He’s Leaving on a Jet Plane…or Is He?,Dutch MP ¬†Boards Plane for London

“Denne svage, uduelige, kapitulerende engelske regering”

Interview med Lord Malcolm Pearson på hollandsk TV om Wilders:

UK Home Secretary Jacqui Smith behind ban; defiant Wilders says ‚ÄėLet them arrest me‚Äô,og Bloggers save Norway from creeping Sharia law

Pind tordner mod briterne i Wilders-sag

Den britiske afvisning af islamkritikeren Geert Wilders ¬Ľrejser alle faresignaler¬ę, mener V-ordf√łrer S√łren Pind.S√łren Pind drager paralleller til de to store skikkelser i britisk politik i 30’erne og 40’erne ‚Äď premierminister Neville Chamberlain og Winston Churchill ‚Äď som stod for hver deres linje i forhold til Hitler.

Chamberlain stod for den s√•kaldte appeasement-policy p√• dansk eftergivelsepolitik i optakten til 2. verdenskrig.¬†Det kom til udtryk, da han 1938 underskrev M√ľnchen-aftalen og dermed reelt lod Hitler overtage Sudeterland og efterf√łlgende Tjekkoslovakiet uden indgriben fra De Allierede. Han blev senere efterfulgt af Winston Churchill, som befriede Europa fra nazismen.¬†¬ĽJeg tror enhver politiker helst ville se sig selv som Churchill frem for Chamberlain. Jeg er ikke i tvivl om, at vi de kommende 30 √•r kommer til at tr√¶ffe de valg, som de to herrer traf¬ę, siger Pind. Politiken

Det åbne samfund, en boomerang i nakken  

Vi ved endnu ikke om de australske skovbrande er blevet ant√¶ndt af jihadister, eller ‘bare’ af utilpassede unge der keder sig i deres ferie. Hvis det sidstn√¶vnte skulle vise sig at v√¶re tilf√¶ldet, er jeg er sikker p√• at social- og integrationsborgmester Jakob Hougaard vil rejse ned og yde australierne kompetent assistance. Men tragedien afspejler jo i ekstrem grad den s√•rbarhed som vores frie og √•bne samfund er underlagt som et grundvilk√•r. Mod dem der fors√¶tligt og m√•lbevidst vil os det ondt kan vi ikke stille meget op, og enhver kan p√• ingen tid udt√¶nke simple m√•der hvorp√• ogs√• Danmarks infrastruktur og milj√ł kan p√•f√łres betydelig skade, med neds√¶ttelse af livskvaliteten for os alle til f√łlge. Det er faktisk uhyggeligt enkelt, og foruds√¶tter ikke n√łdvendigvis penge, v√•ben eller logistisk support fra udlandet. I virkelighedens verden vil der sikkert v√¶re et glidende spektrum fra ‘utilpassedes’ ildsp√•s√¶ttelser og h√¶rv√¶rk til egentlig lavteknologisk terror. Vi er bare s√• ‘heldige’, at f√łrstn√¶vnte uro indtil videre kan sniksnakkes v√¶k som, netop, udtryk for utilpassethed som m√• l√łses ved m√•lrettet brug af offentlige midler.

Gennemgangen herunder afsl√łrer ogs√• p√• en lidt ufrivilligt komisk m√•de de vestlige landes afmagt: Justitsministeren der buldrer en “warning that anyone caught lighting a fire as a weapon of terror would feel the wrath of anti-terror laws”. D√©n skal nok f√• eventuelle lokale jihadist-aspiranter p√• bedre tanker (LFPC).

As more than 31 major fires continued to rage in the Australian state of Victoria and the death toll approached 200, there was speculation on Tuesday that some of the blazes may have been set by Islamists waging a “holy war”, or jihad. No official has come out and voiced this suspicion, and most of the fires were attributed to lightning strikes during one of Victoria’s hottest days on record. However, investigators have determined that some of the fires were deliberately set by arsonists, prompting Australian Prime Minister Kevin Rudd to say that whoever was responsible for lighting the fires had committed “mass murder”. But bloggers have pointed to a report from September 2008 which warned that Australia had been singled out as a target for a “forest jihad” by a group urging Muslims to deliberately light bushfires as a weapon of terror.[…]

The posting instructs jihadis to remember “forest jihad” in summer months. The article in The Age reported, “It says fires cause economic damage and pollution, tie up security agencies and can take months to extinguish so that ‘this terror will haunt them for an extended period of time.'” “Imagine if, after all the losses caused by such an event, a jihadist organisation were to claim responsibility for the forest fires,” the website allegedly says. “You can hardly begin to imagine the level of fear that would take hold of people in the United States, in Europe, in Russia and in Australia.”

The September report in The Age added that “Australian intelligence agencies are treating the possibility that bushfires could be used as a weapon of terrorism as a serious concern” and that “Attorney-General Robert McClelland said the Federal Government remained ‘vigilant against such threats,’ warning that anyone caught lighting a fire as a weapon of terror would feel the wrath of anti-terror laws.” […] Suspicion: Some Australian Fires were Set by Jihadis

Indvandrere vil forbyde angreb på religion

Hver anden indvandrer og efterkommer fra muslimske lande mener, at dansk lov b√łr forbyde b√łger og film, der angriber religion. Angreb p√• religion b√łr v√¶re strafbart i Danmark. Det svarer halvdelen af indvandrere og efterkommere fra muslimske lande i en meningsm√•ling, som Danmarks Statistik har gennemf√łrt for den liberale t√¶nketank Cepos. 2.792 personer har svaret p√•, om loven b√łr forbyde film og b√łger, der angriber religion. Ja, mener 50 pct. af b√•de indvandrere og deres efterkommere. Nej, siger 35 pct. af indvandrerne og 40 pct. af deres efterkommere. JP.DK

Breaking: Valentine’s Day farligere end ebola, AIDS og kolera

“Puritanism is the haunting fear that someone, somewhere is having a good time” (LFPC).

Survival of the fittest religion

Kan de religi√łse ikke enes om Darwins tankers forenelighed med deres tro, er det derimod indiskutabelt at i ideernes zoologiske niche vil den religion der ingen skrupler har med at s√¶tte sig igennem – og ingen skrupler har i det hele taget – udkonkurrere den religion der i p√¶nhedens navn opgiver assertivitet/mission til fordel for ubegr√¶nset social inklusivitet. Lad v√¶re med at fort√¶lle mig at kristendommen vil sejre i Europa fordi den repr√¶senterer offerets triumf over d√łden, og derfor er bedre end den skruppell√łse herrefolksreligion. Nogle gange er det de onde der ler. Dette g√łr sig m√•ske allermest g√¶ldende i Storbritannien, men selv om ordet er frit her i Danmark i mods√¶tning til derovre, har vores pr√¶stestand id√łmt sig selv tavshed, og st√•r som m√•bende offerlam n√•r de har inviteret slagteren p√• bes√łg i folden (LFPC).

A minister from a black majority church in London told members of the Church of England’s governing body, the General Synod, that many Christians appear to see community cohesion as more important that evangelisation. She warned that Christians must not “walk on eggshells” at a time when followers of other religions are “unrelentingly” spreading their message to the public, and said that everyone should be seen as a potential convert. The Rev Nezlin Sterling, general secretary of the New Testament Assembly who is an ecumenical representative of the Synod, made her passionate comments during a debate on “the uniqueness of Christ in multi-faith Britain”.

She said: “We cannot allow ourselves to be marginalised. This process of marginalisation of Christianity seems to be moving at a rapid rate in our country. “I am of the belief that we in the church are so anxious to be politically correct that we on occasions forget to reflect on whether our actions are Christ-correct. “We have positioned ourselves like the disciples did after Christ died, behind closed doors, paralysed with fear of the world recognising that we are Christians and bearers of the good news of salvation. “It would appear that the church is making a choice between community cohesion and evangelisation, and the former seems to be given priority.

“Why do we complain about the decline or our membership? What meaningful measures are we taking to correct this negative process? “Why should we as Christians have to walk on eggshells to preserve community cohesion and accommodate everyone else when the world around us is becoming more aggressive to Christians, and the mere mention of the words Jesus Christ is an offence to so many of those whom we are seeking to working relationship with? “Other faiths are unrelentingly spreading their message and gaining ground that we unwittingly have vacated. “There is no room for complacency, no room to procrastinate or retreat but like a mighty army of the church we Christians must go forward, spread the Gospel and the good news of salvation. Every person in my mind is a potential convert.”

The Rev Andrew Dow, a rector in Cheltenham, said Christians were terrified of “the dreaded ‘c’ word” – conversion – but went on: “We need to recover our nerve. We need to refute the life that to be evangelistic is to be a bigot or a fundamental fanatic.” […]Christianity in decline because of political correctness

HVALS√ė: ¬ĽMuslimsk propaganda i Hvals√ł Pr√¶steg√•rds Sogneg√•rd¬ę. S√•dan beskriver Lis Dam-Jensen et foredrag i fredags i en velbes√łgt Hvals√ł Sogneg√•rd, hvor imam Fatih Alev talte over emnet ¬Ľforholdet mellem kristendom og islam ¬ę. Hvad der is√¶r er faldet Lis Dam-Jensen for brystet er med hendes egne ord et manglende modspil til imamen:
¬ĽIkke engang pr√¶sten kunne mande sig op til at komme med teologisk velfunderede kritiske sp√łrgsm√•l¬ę, skriver Lis Dam-Jensen i et l√¶serbrev.
Lis Dam Jensen er præstekone i nabosognet Osted, men understreger, at hun handler helt på egen hånd i denne sag. Til DAGBLADET siger hun, at hun udmærket ved, at hun er meget provokerende:
– Men jeg synes simpelthen, at gr√¶nsen blev overskredet. Imamen var meget flink og venlig, men han sagde mange ting, som helt enkelt ikke passede, blandt andet om √¶gteskaber mellem muslimske kvinder og kristne m√¶nd, konvertitter og behandlingen af vantro. Men han fik intet modspil; han fik bare lov at k√łre derudaf, og der var endda en pr√¶st tilstede. Folk sad bare og √•d det r√•t. Jeg m√• √¶rligt indr√łmme, jeg var dybt chokeret, siger Lis Dam-Jensen.
– Jeg synes ikke, man kan tillade sig slet ikke at modsige ham. Han skal sandt for dyden ikke have lov at agitere uimodsagt i en sogneg√•rd, tilf√łjer hun. […] Pr√¶stekone raser over imam-bes√łg [Dagbladet K√łge 10.2.2009, ikke online]

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

36 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Rasmussen
Hans Rasmussen
11 years ago

Hvordan stiller Politiken sig til indrejseforbudet?

GWdefender
11 years ago

Don’t forgeert Wilders!
Stop talking, start acting.
Isn’t Geert’s freedom worth a stamp?

If Geert Wilders falls, then Freedom of speech is dead in Europe. We are launching an extensive International Action SITA including two possible texts ; one comparing Wilders and Winston Churchill and another Wilders and Charlie Chaplin:

http://sitamnesty.wordpress.com/2009/01/23/i-support-democrat-geert-winston-wilders-against-islamic-fascism-and-its-dhimmis

http://sitamnesty.wordpress.com/2009/01/23/i-support-democrat-geert-charlie-wilders-against-islamic-fascism

To support Geert Wilders and our dearly acquired freedoms please participate to the 2 suggested actions and transmit this message to your friends owners of a website in order they publish it.

An other way to support Geert Wilders is to give some money. To donate: http://www.geertwilders.nl

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Det är väl belagt med dödsstraff för en kafir att bara vidröra en koran? Den är så helig att vi kufr inte ens får hålla i den. Det faktum att jag lyckats bryta mot detta ett antal gånger får mig att känna mig som Mathias i Life of Brian. :S

li
li
11 years ago

Hvordan kan man beskyldes for at hetze mod iSLAM, hvis man læser op fra idelogiens tekster???

Magga
Magga
11 years ago

JensH

Ja, ja, det det er en tragikomisk udmelding fra Holland, men jeg finder den alligevel velkommen, for det er jo slet atypisk, at folk kan se, at noget er rivravruskende galt, når de får det hele sådan lidt på afstand, og den hollandske regering er jo blevet bombarderet fra alle kanter i et stykke tid.

TSJ
TSJ
11 years ago

Cepos’ notat “Muslimske nydanskeres holdninger til de liberale frihedsrettigheder”

Dev√¶rre kun en sammenskrivning p√• 2 sider. Unders√łgelsen er en del af et st√łrre forskningsprojekt og er gennemf√łrt fra oktober til november 2007

http://www.cepos.dk/fileadmin/user_upload/dokumenter/Muslimske_nydanskeres_holdninger_til_de_liberale_frihedsrettigheder.pdf

Janne
Janne
11 years ago

Hvis Wilders ikke kan få lov til at være i England, hvorfor kan koranen så?

JensH
JensH
11 years ago

@Magga

Den Hollanske regering har ellers selv b√•ret til b√•let med denne politiske retssag mod Wilders ‘for hetz mod islam’. S√• dens forargelse forekommer mig √¶rlig talt noget hul.

Magga
Magga
11 years ago

Ha! Selv den hollandske regering er rystet.

JensH
JensH
11 years ago

@Janne “Men nu har England s√• i dag givet Wilders film en masse ekstra reklame. Var det m√•ske tilsigtet?” Hvis ikke det var tilsigtet, s√• har den Britiske regering lavet et helt utroligt selvm√•l. Havde de givet Geert Wilders lov til at tale til dette m√łde, s√• havde der m√•ske st√•et en 4-500 frysende islamister og demonstreret udenfor parlamentet i Londonistan, og nogle f√• medier havde m√•ske lige kort n√¶vnt m√łdet. Ved at afvise Wilders i Hetahrow har samtlige vestlige medier taget sagen op. Jeg har netop set CNN for en times tid siden, og der havde de et telefon-interview… Read more »

Magga
Magga
11 years ago

Skriv læserbreve.

Janne
Janne
11 years ago

Men nu har England så i dag givet Wilders film en masse ekstra reklame. Var det måske tilsigtet?

Janne
Janne
11 years ago

Gad vide hvorn√•r England og mange europ√¶iske politikere indser at ogs√• i religi√łse kredse (b√•de islamiske og kristne) findes der alts√• mennesker der dyrker Hitlers r√¶dselsfulde syn p√• mennesker og samfund?

Janne
Janne
11 years ago

Det undrer mig at England Рhvor islamister sprængte borgere ihjel i London Рforbyder manden, der netop kritiserer islamisters vold og det der er værre, at rejse ind i England.

Og det huer mig ikke at K√łbenhavn (der mere og mere agerer som en reaktion√¶r mellem√łstlig provins – hvorimod det er en provins i Danmark – Odense – der nu har en udstilling om PH) nu mener det er en god ide at samarbejde med imamer, n√•r det netop var imamer der rejste til Mellem√łsten og viste falske billeder og fik opildnet til hetz mod Danmark og danskere.

Janne
Janne
11 years ago

Nogen gange skriver William Jansen nogle gode artikler p√• sin blog. Bl.a. g√•r han ind og kritiserer det at en journalist har brugt ordet ‘angreb’ p√• religion. Jeg er enig med Jansen. Religion kan ikke angribes, men kan og skal kritiseres som den ting og det tankesystem som religion er, og det skal religion – alts√• kritiseres – hvis religion skader mennesker og samfund og vores frihedsrettigheder. Ligeledes skal religi√łse mennesker kritiseres verbalt hvis de skader andre mennesker (b√•de b√łrn og voksne) med religi√łse dogmer og hvis de skader samfund og vores frihedsrettigheder og vores demokrati.

Magga
Magga
11 years ago

JensH

Gad vide, hvor han fik pengene fra?

JensH
JensH
11 years ago

Endnu mere ‘Politcal correctness gone mad’ fra det multikulturelle England:

http://jp.dk/udland/europa/article1600587.ece

“Genopdragelse”??!! Det troede jeg var noget man brugte i de kommunisttiske diktaturstater, (incl Sverige).

JensH
JensH
11 years ago

@Magga Denne Baron Ahmed er en hyggelig fyr: “In 1998 Ahmed was appointed to the House of Lords, becoming the first Muslim life peer as Baron Ahmed, of Rotherham in the County of South Yorkshire. He was only the second Muslim peer ever, the first being the 3rd Lord Stanley of Alderley (1827‚Äď1903). Lord Ahmed took his oath on the Qur’an. He was also one of the youngest peers to achieve this position at the age of 40. As a Muslim peer, much of his activities relate to the Muslim community, both at home and internationally. Ahmed led one of… Read more »

Magga
Magga
11 years ago

Det har vist sig, at Tony Blair s√łrgede for at f√• adlet en lille flok, der bidrog √łkonomisk til hans valg, og at de nu virker som lobbyister i overhuset. Dette har vakt stort st√•hej.

Kan nogen oplyse mig om, hvordan, hvorn√•r eller hvorfor Lord Ahmed har erhvervet sin nobilitering? Blev den k√łbt?

AN
AN
11 years ago

Der er jo fast forbindelse til UK. Kan Wilders ikke k√łre gennem tunnelen? Med alt det her Schengen-hall√łj er der vel heller ikke gr√¶nsekontrol, det er der da ikke for nogen andre, de r√¶ser lige igennem…

li
li
11 years ago

Dette er kun toppen af iSLAM-bjerget! vi oplever med Wilders, det bliver desv√¶rre v√¶rre og v√¶rre som √•rene g√•r, hvis vi ikke f√•r sat en stopper for iSLAM’s h√¶rgen og trusler og terror.
Det s√• grotesk, s√• hvis ikke de lalle gode humanister og vensterfl√łjen v√•gner op nu, s√• er jeg desv√¶rre bange for, at vi er solgt til iSLAM for en t√łnde olie!

Johansen
Johansen
11 years ago

Man må virkelig knibe sig selv i armen, når man konstaterer, at et vestligt land, Storbrittanien vil forhindre en europæisk valgt parlamentariker i at rejse ind i landet efter at være blevet indbudt til at vise sin film. Det er grotesk.
Lord Ahmed viser ikke vestligt samfundssind, n√•r han fors√łger at intimidere ved at sige, at han kan samle 10.000 muslimer, der kan demonstrere mod Wilders foran det brittiske parlament. Det er religi√łs pression mod andre folkevalgte politikere og meningsmodstandere.

Magga
Magga
11 years ago

Fint set og turneret.

JensH
JensH
11 years ago

@Magga

“Kristjar Skajaa p√• Skejby er en god mand, der er blevet dansk i handlem√•de. Begge for√¶ldre er norske.”

Hvilket selvf√łlgelig endnu minder om hvor forkert det er n√•r vi i den Danske debat taler om problemer med ‘indavndrere’ og eksempelvis ‘indvandrer-bander’ I alt overvejende grad har Danmark ikke et “indvandrer-problem”. Vi har et “Muslim-problem”.

Magga
Magga
11 years ago

JensH

Kristjar Skajaa på Skejby er en god mand, der er blevet dansk i handlemåde. Begge forældre er norske.

Mosemanden
11 years ago

Nogen der har den film eller link til den han taler om “Kill or be killed” ?

morlille
morlille
11 years ago

Inden nogensomhelst overhovedet t√¶nker p√• at indskr√¶nke kritik af religioner (hvorom det ihvertfald for den ene store religion er tvivlsomt, om den ER religion), m√• der forlanges, at de der kr√¶ver indskr√¶nkelsen f√łrer bevis for, at det de p√•st√•r som v√¶rende eviggyldig sandhed er videnskabelig bevist som v√¶rende eviggyldig sandhed. Hvis de ikke kan bevise dette indenfor en overskuelig fremtid, lad os sige 14 dage, s√• meld dem for samfundsomstyrtende virksomhed og bur dem inde. Der skal sparkes igen og det nu! T√¶nk, at vi er kommet i den situation, at vi i dag skal sidde og tage massepsykoser alvorligt… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

@PeterK

De er blevet bortvist. Her fra TV2.dk:

“De implicerede kommer alle fra en fremmed kultur, hvor abort ikke er velset. Skejby Sygehus ser med alvor p√• sikkerhedsbruddet og har bortvist samt politianmeldt den ansatte.

“Det er fuldst√¶ndigt afg√łrende for vort virke, at patienterne med tryghed kan komme og f√• behandling, uden at man oplyser ting og sager om dem til andre,” siger chefl√¶ge Kristjar Skajaa.

√ėstjyllands Politi efterforsker sagen som brud p√• tavshedspligt og ulovlig indtr√¶ngen. For begge dele risikerer den ansatte en b√łde eller f√¶ngsel i op til seks m√•neder”

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-20390369.html

PeterK
PeterK
11 years ago

Det er et klart brud på tavshedspligten, og jeg forventer at vi får at vide at de implicerede er bortvist.

JensH
JensH
11 years ago

Utroligt, men selv blind h√łne kan jo som bekendt finde korn. Information.dk har idag et glimrende debat-indl√¶g om den r√• vold fra (mellem√łstlige) indvandrer-bander, i b√•de Danmark og vore nabolande.

http://www.information.dk/182346

Pr√łv ogs√• at l√¶se nogle af kommentaerne i den efterf√łlgende debat-tr√•d. Der kommer virkelig et par uhyggelige beretninger fra Dagens Danmark anno 2009.

Janne
Janne
11 years ago

“En ansat i sygehusets it-afdeling ville hj√¶lpe en ven, der havde problemer med sin k√¶reste og mist√¶nkte hende for at have f√•et foretaget en abort. Derfor fandt den it-ansatte via computeren oplysninger om aborten i kvindens journal og videregav dem til kammeraten.”

(…)

“De implicerede kommer alle fra en fremmed kultur, hvor abort ikke er velset.”

h t t p://jp.dk/indland/aar/article1600148.ece

Fra hvilken kultur?

Janne
Janne
11 years ago

“Hver anden indvandrer og efterkommer fra muslimske lande mener, at dansk lov b√łr forbyde b√łger og film, der angriber religion. Angreb p√• religion b√łr v√¶re strafbart i Danmark.”

Angreb på religion? Hvordan er de blevet spurgt?

Janne
Janne
11 years ago

Jeg er helt enig med den g√¶ve pr√¶stekone i Hvals√ł. Der er s√• mange der robot-agtigt siger: “Vi har pligt til at vise respekt”. Men det har vi da ikke n√łdvendigvis. Det kommer helt an p√• hvad der siges og g√łres – om der skal vises respekt eller ej.

Janne
Janne
11 years ago

N√•, s√• England vil angiveligt ikke lukke Wilders ind i landet. Hvem bliver den n√¶ste der ikke m√• komme ind i England? Hirsi Ali? Andre religionskritikere? Godt lord’en st√•r fast med at ville vise filmen. Det er da mere n√łdvendigt end nogensinde. I √łvrigt har nogle ex-muslimer nu lavet en omredigeret udgave af Fitna. S√• det var godt Wilders lavede sin udgave. Den har helt klart √•bnet op for en n√łdvendig debat i mange kredse og samfund.

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

¬ĽDu ikke forn√¶rme min profet, og min religion¬ę siger indvandrere og deres efterkommere if√łlge en unders√łgelse i Jyllands-Posten. http://jp.dk/indland/article1600091.ece Det er kommet dertil, at muslimerne banker p√• bordet fordi ikke-muslimerne ikke l√¶ngere h√¶vder kristendommen. Personligt husker jeg stadigv√¶k hvordan det var for netop 3 √•r siden. Manu Sareen, som ogs√• har online underskrevet protest mod Durban II, siger: ¬ĽEfterkommere af indvandrere fokuserer p√•, at alting er bedre i for√¶ldrenes hjemland 6.000 Km v√¶k¬ę -Det er ligesom f√łrhen med begrebet “hjemme-tyskere” i vore dage kan der passende anvendes begrebet “hjemme-tyrkere”. ūüėÄ Endvidere er der blandt Folketingets medlemmer delte meninger om hvorvidt… Read more »

monse
monse
11 years ago

Forstyr ikke mine cirkler, sagde Arkimedes til den romerske soldat, som derp√• slog ham ihjel. Man kan lege med tanken om, hvordan historien ville v√¶re blevet, hvis Arkimedes i stedet havde grebet passeren og stukket soldaten ned. Han ville jo i det mindste have haft overraskelsesmomentet p√• sin side, s√• m√•ske … Det gjorde han imidlertid ikke, og jeg tror selve tanken var ham for fjern. En civiliseret intellektuel i en r√• tid (ogs√• dengang), som tilsyneladende var s√• civiliseret og intellektuel, at han ikke erkendte den voldelige d√łdstrussel lige for √łjnene af ham. Det kostede ham i logisk konsekvens… Read more »