25
feb
Seneste opdatering: 26/2-09 kl. 0725
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

der gjorde sig kendt i ugen i Sverige ved at anvende Roseng√•rd som skr√¶keksempel. En delegation fra Frp er p√• vej til Roseng√•rd p√• studiebes√łg. Hele Debatt kan ses her, 28 minutter(ogs√• om tennis Sverige- Israel) .Programmet var popul√¶rt, SVT¬īs ¬†server ¬†var overbelastet hele aftenen i g√•r.

Diskrimination ?

SElvf√łlgelig diskriminerer en stat mellem sine ¬†statsborgere ¬†og andre. Gl√¶deligt at integrationsministeren har taget f√łrste skridt til at stoppe N√łrrebros Mogadishu udvikling. Flere bliver n√łdvendige, vi har ingen illusioner om at retsstaten ligefrem er “p√• forkant” :

Khalid Alsubeihi har i flere √•r arbejdet med unge med indvandrerbaggrund p√• N√łrrebro i K√łbenhavn. Han advarer mod at indf√łre lovgivning, der straffer en gruppe h√•rdere, end en anden.- ¬†Det er et forkert signal at sende til de unge. Kriminalitet skal d√łmmes h√•rdt, men det skal v√¶re lige for alle, siger han.¬†V√•bendom skal medf√łre udvisning

Terrorisme i Ritzaus sk√łnmaleri

Ritzau er et bureau du ikke kan n√•. En spamproducent der kr√¶ver kl√¶kkelig betaling. Det mest beklagelige er at aviser som Jyllands-Posten ukritisk kolporterer deres vildledning, men igen skal man nok sondre mellem livsstilsbloggen JP.dk, og den l√łdige papiravis Jyllands-Posten, en mastodont i broadsheet-format. N√•h nej.

Det meget store flertal af befolkningerne i overvejende muslimske lande afviser brugen af terror som et middel til at opn√• politiske m√•l. Den viser en unders√łgelse af opinionen, som er foretaget af organisationen WorldPublicOpinion.org, der er baseret i USA. Samtidig findes der store flertal i de muslimske lande, som erkl√¶rer sig enig med terrornetv√¶rket al-Qaeda i presset for at f√• USA til at tr√¶kke sine milit√¶re styrker ud af den islamiske verden. […] Muslimske befolkninger afviser terror

Hvis De vil vide mere skal De som altid g√• til blogosf√¶ren. Her kommer den ubesmykkede virkelighed frem i sin tr√łstesl√łshed (LFPC):

They differ with Al-Qaeda on the means, not on the goals.

Here is a pdf of the full report. See especially pages 27 through 30: “Islamist Groups and Shari’a.” On page 27, the report says: “The Islamist goal of giving Shari’a a larger role in Islamic society is viewed positively.” And on page 29: “In Egypt 81 percent said they agreed with the al Qaeda goal of “requir[ing] a strict application of Shari’a law in every Islamic country” (65% strongly); only 12 percent disagreed. Pakistanis were similar with 76 percent agreeing with this goal (52% strongly); 5 percent disagreed. Indonesians, however, agreed by only a narrow plurality: 49 percent supported the goal (just 14% strongly), while 42 percent disagreed. In Morocco in late 2006, 76 percent agreed.” […] International poll: Muslims support strict Sharia, Islamic supremacism

Muslimsk apartheid i Australien

Selvvalgt apartheid fra det omgivende vantro samfund, skal man skynde sig at tilf√łje. Et lignende initiativ er p√• vej i Rotterdam, og canadierne har allerede f√•et den f√łrste ‘kuffarrein’ muslimske by ved navn Peace Village udenfor Toronto. ‘Fred’ i muslimsk sammenh√¶ng har i √łvrigt ikke noget med naivt John Lennon-sv√¶rmeri at g√łre, men er her udtryk for islams overh√łjhed – f√łr denne er indf√łrt hersker krigen med de vantro. I Peace¬† Village er sproget urdu, og det kan v√¶re en anledning til at n√¶vne at Pakistan betyder ‘de renes land’. Hvem de urene er, er umiddelbart klart p√• baggrund i denne statsdannelses historie.

Den farverige multikultur synes alts√• endegyldigt opgivet i disse kredse, eller har den egentlig nogensinde v√¶ret √łnsket? Hvor dette m√•ske vil forblive et radikalt og √•benlyst fravalg af v√¶rtslandets kultur, afspejler det en tendens til ghettoisering som giver anledning til vigtige sp√łrgsm√•l: Hvad bliver konsekvensen for vantro der forvilder sig ind i enklaven? Vil politiet have adgang? Vil enklaven blive √łkonomisk selvopholdende, eller forventes der ydet √łkonomisk st√łtte i form af overf√łrselsindkomster og vand, varme og renovation?

[…] Muslims want to build residential areas to which non-Muslims have no access. And in Australia, non-Muslims are outraged and furious about this. Rivervale is located about 6 kilometers from the Australian city of Perth. Until 1884 this suburb on the Swan River was also called Barndon Hill. According to figures from the Australian Bureau of Statistics, in Rivervale currently about 44 persons speak Arabic and 239 persons are Islamic believers. That is 3.4% of residents of Riverdale. The Muslims of Rivervale now want to build a district to which non-Muslims will have no access. A pure Muslim neighborhood, where apartheid will exist and “unbelievers” must remain outside. A parking garage only for Muslims, housing only for Muslims, a hall only for Muslim weddings, an Islamic religious center – all that makes for a lot of turmoil in Australia at the moment. Islamic leaders find this all very normal. They emphasize that the strict separation of believers and “infidels” would have only advantages: “infidels” would thus not be harassed by the exotic odors coming from the Islamic [sic] cuisine. […] Islamic Apartheid in the West [originalartiklen p√• hollandsk: Terugkeer van de apartheid: aparte woongebieden voor moslims baren opzien in Australi√ę]

Ironisk at påskuddet til denne selvvalgte isolation er madlugt, når nu spændende eksotisk madlavning har været multikulturens tilbagevendende (og eneste valide!) argument (LFPC).

Borgerlig politik: Den ægte vare

læserbidrag af Gunnar Biering

Hvad er borgerlig politik? Hvad √łnsker borgerlige v√¶lgere, at deres valgte repr√¶sentanter arbejder for? Mit bud p√• de vigtigste borgerlige principper er:

Retfærdighed

Sparsommelighed

Samh√łrighed

Handlefrihed

Retf√¶rdighed: At alle f√•r, hvad de har gjort sig fortjent til. Fordi der skal v√¶re sammenh√¶ng mellem handlinger og deres konsekvenser. Det er n√łdvendigt, for at tingene skal have mening, og samfundet fungere. Mods√¶tningen er godhed: Her f√•r alle tildelt ret til at kr√¶ve, hvad de har behov for, uanset hvad. Retf√¶rdighed betyder markeds√łkonomi i mods√¶tning til statsstyring, og at en velf√¶rdsstat er et sikkerhedsnet for alle arbejdsvillige, ikke en livsstil med permanent ubekymret fors√łrgelse.

Sparsommelighed: Fordi klodens ressourcer er begr√¶nsede, og de tilh√łrer ikke kun os. Fordi statens ressourcer er begr√¶nsede, og de tilh√łrer oprindeligt borgerne. Fordi vores egne ressourcer er begr√¶nsede, og fr√•ds s√•vel som overdrevent arbejdspres er d√•rligt for os selv.

Samh√łrighed: Fordi samfundet kun kan indrettes efter et enkelt s√¶t spilleregler. Fordi vi har behov for at leve i samklang med vores historie og traditioner sammen med ligesindede. Fordi tilh√łrsforhold giver overskuelighed, identifikation og gensidig tillid.

Handlefrihed: Ikke ubegr√¶nset, for det er anarki og kaos, men indenfor lovens og rimelighedens rammer. Indenfor disse rammer frihed, fordi det er menneskev√¶rdigt og hensigtsm√¶ssigt, at den enkelte og samfundet normalt styres af sin egen fornuft og samvittighed. Hverken markedskr√¶fterne, statsdirigering, love eller religi√łse forskrifter kan alene s√¶tte m√•lene ‚Äď det kr√¶ver medvirken fra vores fornuft og samvittighed og f√łlelser, alene og i f√¶llesskab.

Disse principper f√łrer til nogle politiske m√•l og midler, heriblandt:

1. Offentlige udgifter: Der skal udvises sparsommelighed overalt. En r√¶kke kerneydelser b√łr v√¶re en offentlig opgave eller i hvert fald ansvar, f.eks. transportnettet, sygehuse og forsyningsanl√¶g, og der skal ofres det n√łdvendige p√• dem. Men alle offentlige ydelser skal l√łbende vurderes kritisk med henblik p√• at overlade ansvaret for dem til brugerne.

2. Offentlige indtægter: Der skal over længere tidsrum være balance mellem indtægter og udgifter.

3. Skatter: Er en konsekvens af de valgte udgifter og √łnsket om balance. Hvis det herefter er muligt, er det i sig selv √łnskeligt, at skatterne s√¶nkes over hele skalaen.

4. Skole: Skal give indlæring af viden og færdigheder. Holdningsindlæring er familiens sag.

5. Udl√¶ndingepolitik: Nej tak til masseindvandring, fordi en inhomogen befolkning giver problemer. Kun indvandring af enkeltpersoner, og kun ved tilh√łrsforhold til Danmark eller ved green card-lignende ordning. Flygtninge skal enten vende hjem, s√• snart det er muligt, eller bos√¶ttes i deres egen region, s√•ledes at ethvert land kun modtager flygtninge fra sit eget omr√•de.

6. Kultur: Religioner, hvis lære indeholder politiske programpunkter, skal behandles som politiske partier, d.v.s. de får ingen særlig beskyttelse eller respekt. Hvis de er modstandere af vort vestlige demokratiske sekulære samfund, skal de aktivt bekæmpes.

7. Retspolitik: Retfærdighed er målet, ikke eftergivenhed overfor forbryderne. Kriminelle, danskfjendtlige og arbejdsuvillige udlændinge skal om muligt hjemsendes administrativt, og ellers hjemsendes ved dom. Udvisning fra Danmark ville for danskere være en total omvæltning, for udlændinge er det en hjemsendelse og altså ikke på samme måde en straf.

8. Socialpolitik: V√¶rdigt tr√¶ngende skal have st√łtte i rimeligt omfang og tidsrum. Personer, der kan arbejde, men forbliver ledige, skal efter et passende tidsrum aktiveres eller passivt fors√łrges p√• lavere ydelse. Kommunerne skal fritages for forpligtelse til at skaffe bolig p√• h√łjt niveau.

9. Boligpolitik: Beskatningen skal ikke √¶ndres. Lejeboligmarkedet skal g√łres frit ligesom f√łr 2. Verdenskrig, ved at huslejen frigives ved lejligheders nyudlejning. Almennyttige boliger g√łres billigere i starten ved finansiering med indexl√•n.

10. EU: Nej til yderligere union. En europ√¶isk EU-nationalisme skal ikke dyrkes oppefra. EU beh√łver ikke at vokse konstant, som der st√•r i Romtraktaten. Euroen: Da landene ikke har f√¶lles l√łn- og finanspolitik, kan de ikke p√• l√¶ngere sigt have f√¶lles m√łntfod. Derfor er Euroen et usikkert eksperiment, som vi m√• forholde os afventende overfor.

11. Forsvar: Den prim√¶re opgave er kontrol over Danmarks territorium. Internationale opgaver er ogs√• vigtige, men sekund√¶re. Derfor b√łr v√¶rnepligten opprioriteres og mobiliseringsforsvaret genoprettes. Et traditionelt nationalt forsvar er grundlaget for at opstille gode enheder til internationale opgaver.

12. Religion. Religionsdyrkelse skal være en privatsag, og religion skal ikke påvirke de politiske beslutninger. Men det må erkendes, at nogle religioner er forstenende og fordummende, mens andre, herunder kristendommen i dens nutidige fremtræden, har vist sig opbyggende for den enkelte og for samfundet. Det erkendes, at kristendommen er en del af Danmarks og den vestlige verdens historie og kulturelle grundvold.

13. Energi og milj√ł. Det er politisk helt uholdbart, at den vestlige verden ikke er selvforsynende med energi. Vedvarende energi b√łr fremmes, men atomkraft er stadig uundv√¶rlig. N√¶sten alle andre industrilande end Danmark satser st√¶rkt p√• den. Det m√• vi ogs√• n√łdvendigvis g√łre, ogs√• af milj√łhensyn.

14. Menneskerettigheder. Skal underordnes danskernes borgerrettigheder. Danske borgeres ret til at leve i fred for kriminelle skal v√¶gtes h√łjere end udenlandske forbryderes ret til uforstyrret familieliv i Danmark.

Disse principper, m√•l og midler virker sikkert meget yderligg√•ende p√• en del mennesker. Men hvis man tr√¶der et skridt tilbage og ser n√łjere efter, svarer de stort set til de synspunkter, som b√•de Socialdemokratiet, Venstre og de Konservative havde indtil ca. 1968, hvor den vestlige verden gik af sine h√¶ngsler, hvad v√¶rdipolitik ang√•r.

De, der er enige i ovenst√•ende, kan bruge det som checkliste til sammenligning med de eksisterende partiers programmer og daglige ageren. Man kan ogs√• overveje at stifte endnu et nyt, (rigtigt) borgerligt parti, eller man kan fors√łge at p√•virke de eksisterende partier indefra.

Men ovenst√•ende er kun et personligt udkast. I bedste ‚ÄĚopen source‚ÄĚ – stil b√łr alle interesserede byde ind med forslag til √¶ndringer eller tilf√łjelser.

Gunnar Biering

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

>Torben S. Hansen

Jeg er enig i alt, hvad du skriver Рdet er de konservatives glidning fra borgerligt til halv-radikalt parti, der har skabt det tomrum, som jeg peger på.
Dog kan man vel sige, at hvis staten virkelig satsede p√• retf√¶rdig behandling af lovlydige s√•vel som forbrydere, var der ikke noget selvst√¶ndigt behov for at √łnske sikkerhed – s√• ville forbryderne nemlig v√¶re holdt p√• plads, som f.eks. i New York.
Og vi har endda et virkemiddel, som amerikanerne ikke rigtig har, da deres bander er mest indf√łdte – vi kan udvise fremmede kriminelle.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Det er en forn√łjelse at se at Casper Borgerlig Bums her tilsyneladende er den eneste der sprogligt i udtryk her hos Snaphanen er i stand til at analyserer logisk- borgerlig politik er at pengene ligger bedst i borgernes lommer og “skat” er som udgangspunkt derfor logisk en uting, synspunktet er ikke ultraliberalisme, men logik- en f√łlge af det definitoriske udgangspunkt af hvad borgerlighed er. Den ansvarsl√łse praksis med stor og udbredt opkr√¶ven af midler taget fra andre til fremme af √łnskede projekter fra repr√¶sentanter fra s√•kaldt borgerlig side har fra mit synspunkt derfor intet med borgerlig politik at g√łre. Det… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

>Casper Jeg indr√łmmer gerne, at mine 14 punkter var meget groft skitserede, og det er klart, at der skal arbejdes meget med detaljerne. Dine synspunkter om aktivering mv. er meget sympatiske. Jeg tror heller ikke, at man kan l√łse alting ved tvang – selvom en del h√•rdkogte nassere i den grad tr√¶nger til et los. Men der er ogs√• en hale i normalfordelingen af svagt kvalificerede. Jeg tror, at de er ramt af det, afd√łde Thomas Nielsen beskrev med “fagbev√¶gelsen har sejret ad helvede til”. Dvs. f√•et gennemtvunget meget store krav. Han mente det selv positivt, men situationen er vel… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Gunnar > Jeg tror bestemt ikke du er radikal, men jeg synes bare at dit program var lidt for forsigtigt og vagt formuleret. Jeg ville bestemt heller ikke v√¶re bitter, men du fortjener kritik for en intetsigende formulering som f.eks.: ‚ÄúV√¶rdigt tr√¶ngende skal have st√łtte i rimeligt omfang og tidsrum.‚ÄĚ Det sv√¶re i politik er jo at oms√¶tte idealerne til virkelighed. Dit program minder lidt om de lange diskussioner inde for KU og de konservative over emnet “hvad er konservatisme”, noget som de har sv√¶rt ved at give klare svar p√•. Ang√•ende princippet om at manskal v√¶re aktivt arbejdss√łgende, s√•… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> Casper: Du kan kalde mig mange ting, bare ikke radikal. Jeg tror, dit temperament l√łber af med dig – hvorfor er du s√• bitter? Jeg er godt klar over, at DF p√• de fleste v√¶rdipolitiske omr√•der f√łrer borgerlig politik. Jeg mener bare, at vi savner partier, der b√•de f√łrer borgerlig v√¶rdipolitik og borgerlig √łkonomisk/fordelingspolitik. Borgerlig, ikke ultraliberal. Selvf√łlgelig er jeg ikke s√¶rlig konkret, n√•r det g√¶lder socialpolitik. Jeg mener blot, at man skal reducere lidt p√• niveauet for f.eks. personer, der ikke viser interesse for at f√• eller fastholde et arbejde. Huslejesp√łrgsm√•l er en selvst√¶ndig videnskab, som jeg bestemt… Read more »

intel
intel
12 years ago

“Khalid Alsubeihi har i flere √•r arbejdet med unge med indvandrerbaggrund p√• N√łrrebro i K√łbenhavn. Han advarer mod at indf√łre lovgivning, der straffer en gruppe h√•rdere, end en anden.- Det er et forkert signal at sende til de unge. Kriminalitet skal d√łmmes h√•rdt, men det skal v√¶re lige for alle, siger han. V√•bendom skal medf√łre udvisning”

Hvorfor er det lige, at ekstremisten Khalid Alsubeihi skal sp√łrges?

Alle meninger er ikke lige gode.

Naturligvis skal udenlandske statsborgere, der bærer våben udvises til deres hjemlande.

Torben S. Hansen
Torben S. Hansen
12 years ago

Tak til Gunnar Biering for indl√¶gget om borgerlig politik, bygget p√• de fire principper og de 14 punkter. Jeg tillader mig at tilf√łje et femte princip eller krav til statsmagten: Maximal fysisk sikkerhed for alle. Det er n√¶ppe n√łdvendigt at g√• i dybden med den seneste sv√¶kkelse af politiet, for den kan m√¶rkes og ses i hverdagen – i det mindste i storbyerne. Det er derfor p√•kr√¶vet at konfrontere politikerne – i Folketinget og i kommunalbestyrelserne – med den konkrete ondskab – alts√• stigningen i den grove vold. Som socialdemokraten Jakob Haugaard (borgmester i Kbh.) erkendte, ved de folkevalgte ikke… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Magga: Der er mange m√•der man kunne reformere de nuv√¶rende ejendomsskatter p√• s√• de ikke belastede den l√łbende √łkonomi. I √łvrigt mener jeg naturligvis man skulle lette moms og indkomstskat tilsvarende. Grundpriserne indretter sig efter markedet, dvs. de finder det prisleje, som mennesker har r√•d til at betale, n√•r nettobel√łbet pr. m√•ned er gjort op. Hvis der ikke var nogen ejendomsskatter, ville ejendomspriserne stige tilsvarende, s√• man endte med at betale samme bel√łb – blot ikke til staten, men til s√¶lgeren og kreditforeningen.

Janne
Janne
12 years ago

Det er socialdemokrater m/k der er s√¶rligt forelskede i samarbejde med imamer og foreninger der praktiserer k√łnsapartheid kan vi se b√•de i Danmark, Sverige og i England.

“Ordf√∂randen i Roseng√•rds stadsdelsfullm√§ktige, Andreas Konstantinides (S), vill samarbeta med Islamiska kulturf√∂reningen. Enligt forskaren Aje Carlbom har f√∂reningen en odemokratisk kvinnosyn d√§r kvinnan √§r underst√§lld mannen.”

h t t p://sydsvenskan.se/malmo/article416074/S-vill-samarbeta-med-omstridd-moské.html

Godt at der er flere og flere der siger fra overfor helt igennem urimelig religi√łs diskrimination af kvinder.

Janne
Janne
12 years ago

Interviewet med Siv viser at der er muslimske kvinder der velkommer at Sivs parti kritiserer religi√łs undertrykkelse af kvinder og kritiserer islamisme i Norge.

Whodares (Islam skaber tabersamfund)

Tja den h√¶der Nordm√¶ndene h√łstede dengang de k√¶mpede imod en anden totalit√¶r invasionsmagt, har de vist i den grad f√•et form√łblet bort sammen med den anden “stolte” nation England. Norge er f√¶rdigt uanset hvad der kommer ud af FRPs studierejser, for det er muligt jeg er helt helt galt p√• den men er det ikke netop det parti der reelt bestemmer i Norge nu ? jeg mener ligesom DF sidder med regeringens taburetter i deres n√•de er det bem√¶rkelsesv√¶rdigt b√•de her og i Norge at det virkelig skulle v√¶re det ypperste de kan pr√¶stere, jeg gruer i den grad for… Read more »

Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Tjae, Magga, når jeg tænker på hvilke udgifter Danmark har fået i forbindelse med diverse EU-projekter og ikke mindst indvandring af inkompatible rettroende, så finder man pengene til dette bl.a. gennem stadig mere opfindsomme måder at beskatte folk på.

Tarmluften fra kreaturer er det n√¶ste, n√¶vnte mulige beskatnings emne – og derefter kommer vel de √łvrige dyrearter, incl. mennesket.

Magga
Magga
12 years ago

Casper Borgerlig bums.

Er du klar over, hvor meget v i efterhånden betaler i ejendomsskatter, fx den vanvittige ejendomsværdistignings skat?

Vis mig noget andet land, hvor folk, der ikke agter at sælge deres huse, alligevel skal betale store skatter af, hvor meget myndighederne mener, at deres huse er steget i værdi!

Magga
Magga
12 years ago

Siv Jensen minder b√•de i udseende og stemmen meget om Gro Harlem Brundtland som yngre. Alene den m√•de hun kraftigt betoner nogle ord, er som at h√łre den tidligere landsmoder.

Jeg har spurgt politisk interesserede svenskere, der har fulgt Sverigedemokraterne i en √•rr√¶kke, og de har ikke kunnet f√• √łje p√• noget nazistisk. Der var heller intet af den slags, da jeg l√¶ste partiets hjemmeside for ca. fem √•r siden. I betragtning af situationen var den n√¶rmest r√łrende blid, som om det drejede sig om en hjemstavnsforening.

Casper | Borgerlig bums

Gunnar Bierings politik svarer udm√¶rket til DF, temperamentet er derimod de radikales. Det hele er temmelig vegt formuleret: “V√¶rdigt tr√¶ngende skal have st√łtte i rimeligt omfang og tidsrum.” Goddag mand √łkseskaft. De eneste punkter der er i modstrid med DF er – m√•ske – afskaffelse af huslejeloft samt ja til atomkraft. Huslejeregulering er imidlertid i praksis totalt udhulet, da de f√¶rreste udlejere f√łlger de vejledende takster. S√• lejemarkedet er allerede frit, med de konsekvenser det medf√łrer. Jeg troede allerede i dag at huslejen “frigives ved lejligheders nyudlejning”? Det er muligvis borgerlig politik at g√łre uligheden mellem lejere og ejer endnu… Read more »

LFPC
12 years ago

“Jeg vidste ikke han s√• TV. N√•, nogen skal jo g√łre det”.

Det g√łr jeg faktisk heller ikke, bortset fra lidt Discovery HD og film p√• satellitkanalerne. Men Kim M√łllers og andres fyldige referater af hvad der bliver sagt eller fortiet p√• de danske kanaler g√łr at jeg f√łler jeg har bel√¶g for mine generaliseringer ūüôā .

Nina Hjerpset-√ėstlie

Vel, jeg har et problem med politikere som bevisst lyver meg opp i fjeset i beste sendetid og det gjorde dessverre Jensen i S√łviknes-saken. Og har man f√łrst hukommelse som en elefant…. Jeg begynner med andre ord √• slippe opp for politikere jeg har noen lyst til √• stemme p√• ūüôā

Det er valg i midten september, og det kan bli interessant. I det minste kan vi håpe at enkelte går under sperregrensen!

Nina Hjerpset-√ėstlie

God Aften, Steen – og takk for sist. H√•per alt er vel? Her hjemme er det jo liv, m√• vite! Og selv om “snikislamisering” ikke er noe spesielt gunstig ord i denne sammenhengen – det er tross alt v√•r √¶rede sosialdemokratiske regjering som h√łyst offentlig har fors√łkt √• p√•f√łre oss to idiotiske bakromsvedtak – s√• later det ikke til at det legger noen demper p√• stemningen for √łyeblikket ūüėÄ Det artigste er at flesteparten av de norske politikerne har reagert p√• autopilot ved √• unnlate √• holde seg til sak – men desto mer til alle de hjertevarmende beskyldningene vi… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

Et lille PS til mit oplæg:
Integrationsministeren vil nu frems√¶tte lovforslag om, at udl√¶ndinge, der id√łmmes f√¶ngsel for v√•benbesiddelse, skal udvises.
Og for nogle uger siden oplyste Undervisningsministeren, at han arbejder på nye, mere fagligt orienterede læseplaner for folkeskolen.
Jeg tror nok, at det går langsomt fremad Рi min optik Рi borgerlig retning. Men blot alt for langsomt, når man betænker, at vi har haft VKO-flertal siden 2001.
Årsagen er vel, at der er for mange valne borgerlige, også i Folketinget. Der bliver spildt mange år på grund af dem.

Johansen
Johansen
12 years ago

Det gl√¶der mig, at se en st√¶rk leder i front for Fremskridtspartiet i Norge. Kontant afvisning af islamiske s√¶rkrav og fornuftig argumentation for det moderne, sekul√¶re samfund. Og s√• er Siv Jensen en k√¶rkommen modv√¶gt til de kvindesagsfork√¶mpere, som vender det blinde √łje til kvindeundertrykkelsen inden for islam. Hun har ikke helt fidus til Sverigedemokraterne. Er det mon pga. at de tidligere har haft problemer med nazistiske elementer. Hvordan er det i dag med Sverigedemokraterne? Jeg synes, at jeg s√• nogle p√• videoen fra den pro-israelske demo i Malm√ł. Hvis det er sandt, s√• h√¶nger det jo ikke sammen med,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

En borgerlig person er glad for hr. Bierings opl√¶g. Men savner stadig flere af de foretagner og den organisering der kunne forventes etableret fra borgerlig side for at mindske behovet for at de valgte nu ogs√• fulgte et givet opl√¶g. Det vil i f√łrste omgang sige at privat finansiering s√łges for√łget p√• de tre store aktuelle offentlige udgiftsposter- sundhed, undervisning samt det sociale omr√•de. Med disse omr√•der √łkonomisk privatiseret i vid udstr√¶kning er behovet for skatteopkr√¶vning til sektorerne – der udg√łr over 85% af skatteindt√¶gterne ( – ikke unders√łgt men ansl√•et- ) n√¶sten minimeret. Energi-besparelser i ejendomme ved isolering, jordvarme,… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@PeterK Selvf√łlgelig kan Politiken ikke lade Kurt Westerg√•rd vinde. Pr√łv og forstil dig hvor pinligt det ville v√¶re for Th√łger Seidenfaden, der var ‘oppositionens sande leder’ under Muhammed-‘krisen’. Jeg er faktisk forbavset over, at de overhovedet har taget ham med, og samtidig overlod det til ‘almindelige’ net-brugere at afg√łre sagen. Politken burde vide fra de sidste tre Folketingsvalg, at ‘almindelige’ mennesker faktisk uden at skamme sig kan finde p√• at stemme imod ‘den gode smag’ ūüôā Men nu har redaktionen tilsyneladende f√•et rettet op p√• den fejltagelse, og tilrettet stemmeafgivningen, s√• den er i bedre overensstemmelse med hvad man i… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago

Bonnichsen f√łrer med 40 – 20!

Der er da vist sket noget. Nu er Bonnichsen oppe p√• 37% og Vesterg√•rd nede p√• 20%. Westerg√•rd har haft en bekvem f√łring hele tiden.
Er der nogen der kan huske stemmetallene? Hvis tallet 6552 er korrekt, er der ikke en eneste der har stemt på Westergaard de sidste par dage Рdet kan umuligt passe.

Magga
Magga
12 years ago

Steen

Min mor k√łbte i en √•rr√¶kke ens kjoler til sine piger. Jeg er heldigvis den √¶ldste, og min s√łster tilgiver mig aldrig, at hun p√¶nt m√•tte slide samme model to gange, og at r√łdt er min yndlingsfarve og helt umulig til hende. ūüôā

Desuden kan jeg roligt sige, at ingen fik s√• lidt i lommepenge, som jeg gjorde. Og den tradition blev videref√łrt. S√• ungen kom hurtigt til at g√• med aviser etc. ūüôā

Victor
Victor
12 years ago

Der er ved at ske noget sjovt i Politikens jagt p√• √•rets idealist. Lige nu f√łrer Jyllands-postens Kurt Westergaard klart over folk som Jacob Holdt og Knud Foldschack i avisens l√¶serafstemning:

http://politiken.dk/debat/article652771.ece#poll652771

Magga
Magga
12 years ago

Ang. sparsommelighed har den altid v√¶ret en √¶gte borgerlig dyd. Man sparer op og lever gerne under evne og l√¶gger til side. Det g√łr man ikke, fordi man er fedtet, sagen er langt mere kompliceret og handler om en lang historisk tradition, hvor man adskilte sig fra underklassen, der levede fra h√•nden i munden. Adelen viste sin rigdom frem, mens borgerne ofte underspillede den, hvis de var i besiddelse af den. Den nye borgerlighed, som vi f√•r smidt i synet i disse √•r, er de nyriges ofte brovtende forbrugeradf√¶rd og selviscenes√¶ttelse, som lige s√• godt kan rettes politisk ind efter… Read more »