3
mar
Seneste opdatering: 4/3-09 kl. 1744
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Wilders‚Äô historic address to Massachussetts synagogue, min 32:27,¬†NUTS ! (min. 16:00),Synagogue Hails Dutch Lawmaker as a Hero,Radio: An intimate conversation with Geert Wilders in Boston,Video: Geert Wilders and Fitna at The Conservative Political Action Conference. R√¶kkef√łlge: Andrew Bostom, Robert Spencer, Geert Wilders (fra min.20:00)

Venstre v√•gner af slummeren, eller hur ……….

og hvor længe mon det varer ?

Venstre har tirsdag har fremlagt en bandepakke med en kraftig stramning af v√•benloven, en ny b√łrnebeskyttelseslov, der tvangsfjerner umyndige bandemedlemmer, samt afskaffer strafrabatten til unge under 18 √•r.Venstre vil blandt andet sk√¶rpe straffen for besiddelse af skydev√•ben til en s√•kaldt normalstraf p√• √©t √•rs ubetinget f√¶ngsel. Hvis man er tidligere straffet med ubetinget f√¶ngsel, sk√¶rpes straffen med 100 procent for hver overtr√¶delse af v√•benloven eller straffeloven, hvis det st√•r til Venstre.¬†Derudover foresl√•r regeringspartiet, at der fremover i f√łrstegangstilf√¶lde skal ske udvisning af Danmark for bestandigt af personer, der ikke er danske statsborgere, hvis de bliver taget med ulovlige skydev√•ben eller besiddelse af ulovlig kniv p√• offentligt tilg√¶ngelige steder. Berlingske

‚ÄėWill You Open Fire on UK Citizens’ Army Personnel Being Asked

……… Nu er dette p√• nuv√¶rende tidspunkt rent ‘hearsay’, men at der er overvejelser undervejs om forholdsregler i tilf√¶lde af uro i Storbritannien er ingen hemmelighed. Hvis det er sandt at man sp√łrger briter om de vil skyde p√• deres landsm√¶nd i en given situation, er jeg ikke i tvivl om at √©n bestemt minoritetsgruppe ikke vil blive bedt om at skyde p√• andre medlemmer af samme minoritetsgruppe – men nok p√• etniske briter (LFPC).

In a stunning conversation with a friend, who is a serving member of the Armed Forces, over the weekend, it was revealed that transfers to regiments and other units in the UK on home duties are being undertaken by the MOD based upon whether an individual was prepared to ‚Äėopen fire’ on UK citizens during civil disturbances.

I found this long and extracted conversation to be both bizarre and frightening. I will state at this point that he is someone that I have known for years, and trust implicitly. The fact that service personnel are actually being asked in special briefing sessions whether they would fire on their own nationals indicates that the rumours about the Army being put on standby are indeed very true.

As if to add weight to this, it was reported yesterday as a tag on a posting about UKIP by Richard North on EUReferendum that plans for Army involvement were well advanced… ‚ÄėWill You Open Fire on UK Citizens’ Army Personnel Being Asked

Muslimer – eller ekstremister – i dialog med politi?

Af Helle Merete Brix

I disse dage er den amerikanske imam Khalid Latif i Danmark. Den unge imam er ansat som religi√łs r√•dgiver ved New York Police Department. Derudover er han blandt andet tilknyttet New York University som imam. Latif er inviteret til Danmark af organisationen Muslimer i Dialog, en af underorganisationerne i den for tiden i medierne meget omtalte paraplyorganisation, Muslimernes F√¶llesr√•d.

Under Danmarksbes√łget har imamen indtil videre talt i Odense og √Örhus. Foredraget i Odense foregik if√łlge hjemmesiden for Muslimer i Dialog (MID) i Vollsmose Kulturhus og havde overskriften: ‚ÄĚAt g√łre en forskel i samfundet kr√¶ver oprigtig tro og f√¶llesskab‚ÄĚ.

S√łndag den 1. marts taler imamen p√• N√łrrebro i K√łbenhavn under overskriften: ¬†‚ÄĚKender vi nok til Profeten?‚ÄĚ P√• plakaten, der reklamerer for foredraget ses en lille √łrkenkaravane, der bev√¶ger sig afsted gennem sandet. Ude i siden er der indsat et foto af Khalid Latif, der ser t√¶nksom ud. Alt sammen meget betryggende.


Danmarksbes√łget tog dog sin begyndelse et andet sted. Den 25. ¬†Februar var Latif if√łlge MIDs hjemmeside hovedtaler p√• Politiskolen i Br√łndby√łster. Et arrangement, der var blevet til i samarbejde mellem Muslimer i Dialog, Politiskolen og Nationalt Efterforskningscenter. Centret er en afdeling under Rigspolitiet.

Overskriften p√• seminaret var: ‚ÄĚPolitiarbejde i muslimsk kontekst‚ÄĚ. Her studser l√¶seren m√•ske, det gjorde jeg i hvert fald. Kunne man forestille sig et seminar med overskriften ‚ÄĚPolitiarbejde i buddhistisk kontekst?‚ÄĚ Eller: ‚ÄĚPolitiarbejde i kristen kontekst?‚ÄĚ

N√¶ste sp√łrgsm√•l, der melder sig, er: Hvad menes der egentlig med ‚ÄĚpolitiarbejde i muslimsk kontekst?‚ÄĚ ¬†Som m√•ske en art uddybende forklaring tales der om, at ‚ÄĚDer vil ogs√• v√¶re fokus p√• erfaringer fra Danmark, hvor en taler fra politiet vil tale om politiets indsats overfor unge, is√¶r unge med anden etnisk baggrund‚Ķ..‚ÄĚ

Heilen, råben og beklagelse

Jeg kom til at t√¶nke p√• om det er s√•dan noget som denne episode, der menes: P√• MIDs hjemmeside ligger en beklagelse fra s√łstrene G√ľlay og Hawa Kocbay, der trak sig ud af bestyrelsen efter en noget uheldig opf√łrsel ved en moddemonstration januar i √•r p√• R√•dhuspladsen. Her fors√łgte en ophidset muslimsk menneskem√¶ngde at g√łre livet besv√¶rligt for en fredelige demonstration til fordel for Israels ret til at forsvare sig mod Hamas¬ī angreb.

Min medredakt√łr Lars Hedegaard var til stede og beskrev optrinnet i en artikel: ‚ÄĚHvor anderledes (end den fredelige demonstration, red.) optr√•dte ikke de ca. 60 larmende arabere og enkelte autonome typer, der havde taget opstilling uden for Industriens Hus omringet at talst√¶rkt politi, efter at de have fors√łgt at komme i karambolage med de fredelige demonstranter? De smed med kanonslag, r√•bte og skreg, h√¶vede h√łjre arm og r√•bte Heil Hitler, forlangte udryddelse af alle j√łder. “Down down demokrati, Down down Danmark, Allahu akbar, Takbir (erobring, ekspansion)” br√łlede de uafladeligt, mens de viftede med plakater med fotos af d√łde b√łrn, som Hamas havde taget som gidsler i deres langvarige terrorkampagne.‚ÄĚ

G√ľlay Kocbay har skrevet om episoden p√• sin blog: ‚ÄĚDa weekendens heftige oplevelse havde lagt sig, og jeg reflekterede over det skete, var det meget for sent. I al den tid havde jeg netop med vrede skrevet mine indl√¶g p√• min blog, og med vrede og med st√¶rke f√łlelser havde fors√łgt at modarbejde en demonstration, som er alles ret i et demokratisk land. Jeg vil dog understrege at hverken mig eller min s√łster har heilet, og som historiskbevidste personer ville heller aldrig g√łre det.‚ÄĚ

Stening og dialog

Kocbay-s√łstrene trak sig ud af MIDs bestyrelse, fordi, som G√ľlay Kocbay skriver, ‚ÄĚhverken jeg eller min s√łster har kunnet leve op til de v√¶rdier Muslimer i Dialog str√¶ber efter‚ÄĚ. If√łlge G√ľlay Kocbay arbejder organisationen p√• ‚ÄĚat fremme dialogen i det danske samfund‚ÄĚ.

Set udefra forekommer det overfl√łdigt at s√łstrene trak sig, da der er h√łjt til loftet hos MID. S√•ledes har formanden Fatih Alev aldrig villet tage afstand fra stening. Det er heller ikke et krav at man er historisk bevidst. For nylig mindede jeg i en klumme p√• netavisen 180grader om det tidligere bestyrelsesmedlem i MID Safia Aoude, der i 2007 p√• sin blog s√•ede tvivl om hvorvidt Zyklon B blev brugt til at myrde j√łder i tyske koncentrationslejre.

Da Sappho skrev om sagen udstyrede Aoude p√• et fotomanipuleret billede min medredakt√łr Lars Hedegaard og jeg med naziarmbind. I forbindelse med tumulten i medierne gik MID ud med en pressemeddelelse, hvor man sk√¶ldte ud p√• sappho og fremh√¶vede tilliden til Aoude.

Jeg går ikke ud fra, at disse episoder er blevet omtalt på det pågældende seminar. Jeg går heller ikke ud fra, at de politifolk, der har entreret med MID har ringeste idé om, hvem der tegner Muslimer i Dialog. Eller hvad den unge amerikanske imam Khalid Latif står for.

Forhindrede visning af Muhammed-tegninger

I 2006 fik Latif forhindret, at de danske Muhammed-tegninger blev vist ved et arrangement på New York University. Historikeren Daniel Pipes, der ved flere lejligheder har gæstet Trykkefrihedsselskabet, har nævnt sagen her. Bella Rabinowitz og Willliam Mayer har omtalt sagen på militantislammonitor.org

Latif sendte i marts 2006 et brev til President of New York University, John Sexton. En studentergruppe med navnet the Objectivist Club havde planer om at diskutere tegningerne ved et m√łde og ville i den forbindelse naturligvis vise, hvordan de s√• ud. Latif br√łd sig ikke om ideen og skrev til Sexton, for at forhindre det. Naturligvis var der intet problem var i, at tegningerne blev diskuteret. Men ‚ÄĚtegningerne selv er udelukkende udtryk for hadefuldhed og intet kan retf√¶rdigg√łre, at man pr√¶diker noget, der fremkalder den form for had‚ÄĚ.

Latif havde, ikke overraskende, s√¶rligt set sig gal p√• Kurt Westergaards ber√łmte tegning med bomben i turbanen. Den sidestillede islam og terrorisme, mente Latif, der videre skriver i brevet: ‚ÄĚHvis s√•danne ideer ikke er tilstr√¶kkeligt til at forhindre s√•danne tegninger i at blive vist er muligheden for hvad der kan ske efter at de er vist noget andet der burde tages med i overvejelserne og ikke noget, der b√łr tages let p√•‚ÄĚ.

En slet skjult trussel? Jihad over New York? Latif mindede også Sexton om, hvordan nyheder i dag hurtigt går verden rundt. Der bor muslimer over hele verden, og når balladen tog form, påpegede Latif, ville man ikke tænke, at det var en studenterklub med ti-tyve studerende, der viste tegningerne, nej, man ville tænke, at det var New York University, der tog beslutningen.

Latif gik af med sejren og tegningerne blev ikke vist. Hans brev til rektoren cirkulerede ogs√• p√• en mailingliste for muslimer, der blev opfordret til at skrive og protestere p√• lignende m√•de til Sexton. Det er muligvis s√•dan noget, der menes med den tidligere omtalte overskrift for et af Latis foredrag: “At g√łre en forskel i samfundet kr√¶ver oprigtig tro og f√¶llesskab‚ÄĚ.

En af de muslimer, der tog opfordringen til at protestere op, var Yvonne Ridley, den radikale britiske konvertit.

I en mail skrev Ridley, at hun ville fors√łge at skaffe st√łtte til aktioner i Europa og opfordrede til at man viste New York Universitys administration at ‚ÄĚhvis de generer vores br√łdre og s√łstre i New York, s√• generer de os alle sammen‚ÄĚ.

Yvonne Ridley g√¶stede i september 2005 Danmark indbudt af s√•m√¶nd, Muslimer i Dialog. P√• det offentlige m√łde forklarede Ridley, at de videofilm fra Irak, der viser de islamiske opr√łreres slagtning af gidsler, er en nyttig alternativ nyhedsformidling. Hun havde ogs√• godt at sige om talebanerne i Afghanistan.

Alt dette blev der formentlig ikke talt om ved m√łdet p√• politiskolen forleden. Men m√•ske skulle politiet og den nye rigspolitichef til en anden gang overveje om det ikke kan betale sig at unders√łge sine samarbejdspartnere lidt n√¶rmere. I dette tilf√¶lde kunne man m√•ske kalde deres holdninger for ja, n√¶rmest ekstreme? ¬†Sappho.dk

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
12 years ago

@Hanzi

“fordi de har s√•dan nogle smukke kvindelige Afro-Amerikanske eller British-Caribbean nyheds-opl√¶sere.
(Nu nedstammer jeg jo selv fra negerslaver fra Dansk Vestindien, s√• det kan v√¶re, at jeg er genetisk disponeret)”

Overhovedet ikke. Zeinab Badawi fra BBCWORLD er en utrolig smuk kvinde:

http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2005/04_april/26/badawi.shtml

Hanzi
Hanzi
12 years ago

CNN har i √łvrigt en dansk chef, som har arbejdet i Atlantas hovedkvarter i mange √•r. Han har bl.a. foretaget rejser til Zimbabwe og Afghanistan. Nu arbejder han i Europa: http://www.business.dk/article/20010705/nyhedsoversigt/107050941/ Min mor er n√¶r ven af hans for√¶ldre. (De er naboer i Fredensborg). For√¶ldrene er begge to medlemmer af Dansk Folkeparti, og var bl.a. for ikke s√• langt tid siden til middag med Pia Kj√¶rsg√•rd og hendes mand (og Ole Hyltoft). Jeg er selv meget glad for CNN og ogs√• BBC og Sky TV, fordi de har s√•dan nogle smukke kvindelige Afro-Amerikanske eller British-Caribbean nyheds-opl√¶sere. (Nu nedstammer jeg jo… Read more »

PB
PB
12 years ago

Magga, ja jeg syntes det kunne fornemmes at konen ikke aner sine levende r√•d men hun er vist allerede godt igang at give regeringen og DF skylden for tilstandende i K√łbenhavn. Til overflod havde man for√łvrigt Malene Callisen og en eller anden kindelig konvertit(med klud), med p√• sidelinjen,ikke at de kunne bidrage med noget, det var mere af sangen om inkludering, respekt,offerrolle, n√łrrebro som et fedt sted osv osv, plus igen”send fler penge”. , s√• ja, det var alt i alt ikke et tillidsv√¶kkende indslag. Det er jo s√• muligt at man som l√¶ser af div. blogs efterh√•nden er blevet… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

PB.

Du skriver, at Ritt Bjerregaard virkede konfus. Er du sikker på, at det er det rette ord?

Det ville i bekræftende fald være et godt tegn, for er der noget, den dame normalt ikke er, så er det konfus. Det vil være godt, hvis hun er rystet.

JensH
JensH
12 years ago

@PB “Det gik kort sagt p√• , flere penge, flere tilbud og flere p√¶dagoger, s√•dan groft sagt”. Den s√¶dvanlige ‘l√łsning’. N√•r politkerne stadig bruger den skyldes det de ikke aner hvad de skal stille op. Dertil kommer, at for Ritt som Socialdemokrat n√¶rmest er et ‘must’ at kr√¶ve flere penge til ‘integration’. Dermed signalerer hun, at problemerne har sociale √•rsager, og er noget der kan klares med et stykke socialt ingen√łr-arbejde. D.v.s. lige en opgave for velf√¶rdsstaten. N√•r ¬īintegrations-konsulenter’ kr√¶ver ‘flere penge’ skyldes det for f√łrste, at de dermed kan bortlede opm√¶rksomheden fra egen in-kompetence, og dermed undg√• kritik af… Read more »

PB
PB
12 years ago

Ritt Bjerregaard virkede mere eller mindre konfus og resten af “panelet” var absolut heller ikke betrykkende mht. forslag. Det gik kort sagt p√• , flere penge, flere tilbud og flere p√¶dagoger, s√•dan groft sagt.

Emeritus
Emeritus
12 years ago

Der var rundbords-sniksnak p√• TV2news mellem Ritt Bjerregaard, Hanne Bech Hansen m. fl. i dag. Meldingerne var flad symptombehandling, som vi kender den. Men kropsvisitationer og stop for mad til hj√¶lpel√łse er foragt for civilsamfundet. Rockere og civile myndigheder har modtaget et umisforst√•eligt og vigtigt signal fra Islams paramilit√¶re fortropper, de kriminelle bander. Dette er p√• en m√•de enden p√• begyndelsen. Udfordringen er ikke til at misforst√•. N√łrrebro vil bl√¶se os andre et stykke. Der er ikke tale om racekrig som h√¶vdet i medierne. Rent sludder. Islam afpr√łver uafbrudt de vantro, men indvandrerbanderne ved det ikke selv. De k√¶mper bare… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Naboen er rejst. ( Det er vist ikke mig, der er årsag til beslutningen.)

Svaret p√• de udfordringer vor tids eventuelle brug af ganske lokal mindre destruktion og masse√łdel√¶ggelse af st√łrre omr√•der af millionbyer er forholdsregler og handlinger p√• flere niveauer.

Gode forslag med fornuftige svar kan også sendes til Peter Buch
S√łndre Fasanvej 35. 1.t.h.
2000 Frederiksberg.

På forhånd tak.

Janne
Janne
12 years ago

Finder DR det ogs√• n√łdvendigt at forklare hvorfor forh√¶rdede rockere skyder mennesker i K√łbenhavn?

“Indvandrerbanders trusler mod de madvogne, der bringer mad ud til √¶ldre i den k√łbenhavnske N√łrrebro-bydel har fundet en forklaring.”

h t t p://www.dr.dk/Nyheder/Indland/kriminalitet/2009/03/03/03130521.htm

Magga
Magga
12 years ago

“s√• er det ogs√• et vink med en vognstang, at selv lande som Israel der har disse ting inde p√• livet, stadig er splittet mellem realister/hardlinere, og appeasenikker.” Ja, det virker jo s√¶rt, men det svare rtil min teori om, at vi selv kommer til at dele os i dem, der giver efter for angsten, og dem der tager kampen op, og begge parter vil h√¶vde, at de er styret af fornuften.. Jeg bygger min teori p√• mine erfaringer fra mine √•r indenfor sygehusv√¶senet og i bedriftssundshedstjenesten. Til sidst kunne jeg efter f√• √łjeblikkes samtale i de fleste tilf√¶lde se… Read more »

polinos
polinos
12 years ago

En f√łlge af den globale finans- nedsmeltning, der under overfladen d√¶kker over konvergensen af en r√¶kke akutte kriser, der hver for sig ville v√¶re dybt alvorlige (is√¶r peak oil) bliver ogs√• et sammenbrud i globaliseringen. Globaliseringen har v√¶ret drevet frem af billig kredit (tryllet frem ud af den bl√• luft) og billig energi. Begge dele er slut nu. Den billige kredit afhang af forventningen om en fortsat √łkonomisk v√¶kst, og den fortsatte √łkonomiske v√¶kst afhang af den fortsatte tilg√¶ngelighed af billig energi. Det er slut med det sidste (det er jo ikke mere end trekvart √•r siden olien var oppe… Read more »

LFPC
12 years ago

“Vendepunktet kommer f√łrst den dag de dropper bomben over TelAviv”. Jeg tvivler. Jorden er allerede g√łdet med flere √•rs anti-israelsk propaganda, s√• dette vil blive set som en fortjent straf, ikke som noget der kan overg√• os. I √łvrigt n√•r vi snakker om hypotetiske vendepunkter, s√• er det ogs√• et vink med en vognstang, at selv lande som Israel der har disse ting inde p√• livet, stadig er splittet mellem realister/hardlinere, og appeasenikker. Og andre europ√¶iske lande med langt mere gadevold har ikke oplevet noget skred i den retning. I og med at vi kun er p√• begyndelsen af denne… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago

@Magga,

Jeg er bange for at du tager fejl. Der vil ske en drastisk √¶ndring i vores indvandringspolitik, men til det v√¶rre. De politikere der i √łjeblikket appeaser islam af frygt for banale gadeopt√łjer som en fast h√•nd kunne fjerne p√• 2 d√łgn, vil reverenter talt pisse i bukserne af skr√¶k, den dag de har en bombe og en raket. En af hver er nok. Hvis du tror vi har set appeasement, s√• vent – det bliver v√¶rre.

Vendepunktet kommer f√łrst den dag de dropper bomben over TelAviv.

Magga
Magga
12 years ago

“Det √łjeblik de har bomben og fremf√łringsmidlerne er vores situation forandret for altid.”

Ja, og det er kun et tidssp√łrgsm√•l.

Jeg tror ikke, at Obama vil t√łve l√¶ngere end McCain, n√•r man sk√łnner, at det er tid at foretage det n√łdvendige rent milit√¶rt.

Men fra det √łjeblik m√• noget ogs√• √¶ndre sig drastisk i vores indvandringspolitik og synet p√• menneskerettigheder og vores ansvar overfor resten af verden.

LFPC
12 years ago

“at amerikanerne tror, at Iran har bomben.”

Dette var vist en redaktionel opstramning i overskriften, for det var vist ‘kun’ tilstr√¶kkeligt fissilt materiale til √©n bombe, som de mente de havde. Iranernes opsendelse af en satellit skulle iflg. andre formodninger v√¶re et signal om at deres missiler kan n√• Europa. Det √łjeblik de har bomben og fremf√łringsmidlerne er vores situation forandret for altid.

LFPC
12 years ago

“Samrtidig er det vigtigt at v√¶re klar over, at disse forhold er n√łje indkalkuleret i det pres, som de mest destruktive kr√¶fter i ummaen s√¶tter ind. De ved, hvad de g√łr og kender vesterl√¶ndingens svager sider. De kalkulerer helt koldblodigt med angsten … ” Ogs√• med bel√¶g i dette meget citerede Koranvers, hvor “s√¶tte en skr√¶k i” i den engelske overs√¶ttelse gerne er gengivet som “strike terror into the hearts”. Sura 8 (Byttet) vers 60 Udrust imod dem s√• stor en styrke og s√• mange kampheste, som I form√•r, for dermed at s√¶tte en skr√¶k i Guds og jeres fjende… Read more »

Magga
Magga
12 years ago

Et af de emner, som jeg flere gange har kredset om i den sidste tid er angst, for angst fratager folk handlekraften eller f√•r dem til at handle kortsigtet og overilet. Angst har det ogs√• med at g√łre blind og manifestere sig som noget andet, end den er og p√• omr√•der, hvor det er mindre farligt at give den frie t√łjler. Jeg mener for eksempel, at Hans J√łrgen Bonnichsen har fungeret som katalysator b√•de for harml√łs udenomssnak, som de konfliksky kan lade sig tr√łste af. Og for en diffus uro hos dem, der t√¶nker, at den mand ikke er intelligent… Read more »

LFPC
12 years ago

Artiklen her af den fhv. police detective Tim Priest: The rise of Middle Eastern crime in Australia som jeg linkede til i g√•r viser med al tydelighed, at vi er ved at gentage de fatale fejl som det australske politi begik. Priest frygter at skaderne der er s√• omfattende at det er uopretteligt p√• nuv√¶rende tidspunkt. Det var interessant med skandalen om den √•benhjertige video fra Malm√łs politi, for den antydede jo at den menige betjent ikke plaprer multikulturalistiske floskler af sig. Vi har i d√©n grad brug for whistle blowers p√• alle planer, for der m√• sidde rigtig mange… Read more »

polinos
polinos
12 years ago

-> LFPC Det er rigtigt, at politiet tilsyneladende skyr at ud√łve magt; det er jo netop angsten for at st√• ved retten til at ud√łve magt og bruge voldsmonopolet, der er problemets kerne og √•rsagen til opl√łsningen p√• gaderne. Banderne har mistet respekten for ordensmagten, og almindelige borgere g√łr det hastigt. At det nu g√•r ud over den type borgere – beboerne p√• det r√łde N√łrrebro – der traditionelt har bakket op om de politiske kr√¶fter, der har fors√łgt at kastrere statsmagten, er blot en s√¶rlig delikat ironi. Jeg tror blot, at der meget hurtigt kan ske √¶ndringer. Der er… Read more »

LFPC
12 years ago

“Police departments will crack down on protesters. From the use of counter-insurgency tactics and legal pressure against organizers to a rapid escalation to violence in the street”. Det der g√łr dette s√• vanskeligt at se for sig er jo, at politietaten i hvert fald herhjemme s√• √•benlyst skyer gammeldaws magtud√łvelse, som vi s√• det da de autonome fik lov til at h√¶rge for et par √•r siden. Man har fors√łgt at pakke det ind med managementtermer og p√•stande om at den slags var helt umoderne. Politikerne – med de velkendte undtagelser – vil helst bare kaste flere penge ned i… Read more »

polinos
polinos
12 years ago

Dette er paranoide tider, og desv√¶rre ser det ud til, at paranoiaen er velanbragt. Hvor hurtigt volden kan eskalere og mutere fra bandekrig om krimininelle forretninger til noget helt andet, ser vi alt for tydeligt i K√łbenhavn lige nu. I en verden, der i realiteten er i fuld gang med en total reboot, vil det, t√¶nkeren Nicolas Taleb kalder “Black Swan”-begivenheder florere – d.v.s. h√¶ndelser, som ingen har forudsagt, og som ingen har kunnet forudsige (m√•ske bortset fra nogle f√• r√łster, der har r√•bt i √łrkenen), men som totalt √¶ndrer spillereglerne. 9.11 var en “Black Swan”, nedsmeltningen af den globale… Read more »