1
apr
Seneste opdatering: 2/4-09 kl. 1508
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der er ¬†over 16 m√•neder til valget i Sverige i 2010, men der varmes tidligt op i teaterfoyeren. Replikkerne er allerede slidt ned til absurditet. Hvem forbinder l√¶ngere noget med ordet “fr√§mlingsfientlig”, som forekommer i hver anden s√¶tning ? Enoch Powell var skr√¶kslagen for at hans land skulle havne ¬†i en tragedie, lig den han havde set i Indien, han havde de √¶dleste politiske motiver: forebyggelse af ulykker. Alligevel gik han over ¬†i historien som en afskyelig person, en ikke-humanist, den Onde selv. Hele den s√•kaldte debat, var √©t langt symptom p√•, at der var noget der ikke kunne debatteres, at √¶stetikken lapper langt ind over selve “sakfr√•gorna”, indholdet. Det samme ser vi i Sverige nu fyrre √•r efter. Man diskuterer ikke de masssive problemer, Sverigedemokraterna er et symptom p√•, selvom der trods ¬†pressens √łkonmisering med sandheden, er h√•rde facts nok som diskussionsunderlag. Man diskuterer Sverigedemokraterna og deres mulige “fr√§mlingsfientlighet” og retorik. Det er ikke en politisk diskussion, det er en leder i ¬†et glittet modeblad. Det er et demokrati, der piller h√•r op af suppen, mens restaurationen br√¶nder. Det er ukvalificeret og impotent og det tegner til en udmarvende og sejg valgkamp, der bliver en pine at overv√¶re. En d√•rlig fodboldkamp, som m√•ske endda ender 0-0. Det er antagelig for meget at h√•be ¬†p√•, at valgkampen nogensinde kommer om bag ordene og ind til sagen. Det hele er facade. “Gener√łs flygtningepolitik”, “alla m√§nniskor lika v√§rde”, ¬†“fr√§mligsfientlig”, –¬†det er alt sammen tomhed og jag efter vind i et teaterspil med ¬†mere eller mindre gode skuespillere. Tilskuerene forlader ikke forestillingen som mere ¬†overbeviste demokrater, men de g√•r ud i et land, der er ¬†√¶ndret for altid mens forestillingen spillede.

“Avgrundsh√∂gern” –¬†C’est Nous !

Andreas Malm finner hennes svenska motsvarighet i kulturskribenten och samhällsdebattören Dilsa Demirbag-Sten. Det är i denna borgerliga hegemonistiska världsbild som Muhammedkarikatyrerna och Lars Wilks rondellhundar får sin islamofobiska kontext. Danmark har ju sedan länge passerat anständighetens gräns gällande synen på invandrare och musimer i synnerhet.

Hur bred och djup misstron är mot muslimer vet vi ännu inte. Det har, precis som Andreas Malm påpekar, funnits en viktig orsak att känna stolthet över att vara svensk: vi har hittills varit förskonade från avgrundshögern till skillnad mot exempelvis Danmark.

Muslimen-v√•r tids syndabock. Den sidste nye er “parasith√∂gern“. Sprogakrobatikken har trods alt ¬†underholdningspotentiale.

I fraværet af sheriff, et stk. Smith & Wesson og fire alen reb

D. 3.3.2009 kunne √Örhus Stiftstidendes Bente Tahmasbi Hansen meddele de glade nyheder at

Stemningen er god og kaos i √Örhus V er aflyst. Beboerne har rejst sig mod ballademagerne. En stor del af Trilleg√•rdsbandens h√•rde kerne sidder nu bag tremmer og resten f√łlges t√¶t.

√ÖRHUS: ¬ĽVores svind er nu p√• niveau med alle andre Faktabutikker, s√• der er ikke mere organiseret kriminalitet i butikken. Ogs√• stemningen er god, s√• vi har kun vagter i det samme omfang som i alle vores andre butikker,¬ę siger lederen af Fakta p√• Kappelv√¶nget i 8210, Michael Christiansen.[…] Det lovl√łse vest er blevet lydigt

Men ak, det blev en stakket glæde, for d.d. 2.4.2009 ser det ud til at banditterne er vendt tilbage:

To unge fra Trillegårdsbanden blev onsdag aften anholdt efter stenkast mod den hårdt plagede Fakta-butik på Kappelvænget.

√ėstjyllands Politi fik anmeldelse om stenkast mod forretningen klokken 20. Da betjentene kom til stedet ville de unge ikke f√łlge en henstilling om at forf√łje sig. Det medf√łrte anholdelse af to unge p√• henholdsvis 17 og 19 √•r.[…] Stenkast mod plaget butik

Der er selvf√łlgelig flere velkendte sider i dette: √ėnsket om solstr√•lehistorier som kan give en illusion af at det g√•r den rette vej f√łrer til overdreven optimisme, en provinsavis karakteriseret ved konfliktskyhed og enfoldighed er s√¶rligt tilb√łjelig til ikke at se de videre perspektiver, og, m√•ske, en journalist der er personligt fedtet ind i historiens problematik, og ingen redaktionssekret√¶r der kunne dr√łmme om at sk√¶re igennem her (LFPC).

Geert Wilders’ Freedom Party rises to 32 seats

The Freedom Party of populist right-wing leader Geert Wilders has climbed again in the polls, this time to a record of 32 seats in the 150-seat parliament. The Freedom Party is in first place and is now four seats ahead of the Christian Democrats, the largest of the three parties in the governing coalition. Pollster Maurice de Hond attributes the rise in popularity to his departure from a parliamentary debate on Thursday. He walked out of the debate in a huff, describing the debate on the economic crisis as “a sham”. Sixty percent of voters who describe themselves as right-wing say they will vote for Wilders’ Freedom Party. Radio Netherlands

Kurt Lundgrens minnesfond til gagn för det fria  ordet

se her og her. Ordet er friere i Sverige end i al den tid jeg husker, men det siger desværre ikke alverden.

En avis med hænderne over dynen

jessenOvre i √Örhus har de en lille hensygnende avis der vistnok kun holdes i live af pengeinfusioner fordi det Berlingske Hus √łnsker et fremskudt brohoved i JP-land. √Örhus Stiftstidende kalder sig stadig for en borgerlig, liberal avis, men det er mange √•r siden de var en regul√¶r partiavis for de konservative, og det borgerlige skal under alle omst√¶ndigheder forst√•s p√• nutidens betingelser, hvilket formentlig kan indsn√¶vres til noget med samfunds√łkonomien. P√• det v√¶rdipolitiske omr√•de ligner de s√•m√¶nd alt andet: P√¶nhed og en dr√¶bende konsensus og konformitet der overlapper den yderste venstrefl√łj. Som s√•dan illustrerer pjoskeren ret fint det borgerlige h√¶ngedynd og profill√łsheden. Man er anst√¶ndig, t√¶nker gode tanker, og Dansk Folkeparti er den magiske talisman som man rituelt stiller sin stuerenhed til skue ved hj√¶lp af. Hykleriet i shamingen af dette demokratiske parti, samtidig med at man selv har ansat en journalist som Ole Jessen som ikke kan betegnes som borgerlig efter noget kriterium, er s√• tykt at man kunne sk√¶re i det. Men de ville aldrig fatte det selv. Venstreradikalisme betragtes i disse kredse som ren livsstil, ikke som noget samfundsundergravende, og derfor ikke √¶kvivalent med den ekstremisme p√• den anden fl√łj som de mener at DF tilh√łrer.

S√Ö G√ėR DANSK Folkeparti det igen. Puster til ilden. […]

Dansk Folkeparti benytter desv√¶rre enhver lejlighed til at skabe splid mellem de mange befolkningsgrupper af forskellig herkomst, der har et √łnske om at bo i Danmark. Den optr√¶den er med til skabe det modsatte af, hvad partiet p√• det yderste h√łjre i dansk politik siger, det st√•r for.

DANSKE FOLKEPARTI VIL nemlig ikke integration. Dansk Folkepartis popularitet n√¶res ved fortsat at l√¶gge nogle befolkningsgrupper for had. De grupper, der ikke religi√łst eller p√• anden vis indordner sig under, hvad Dansk Folkeparti mener, er dansk. Men det parti har vel ikke patent p√• danskhed endsige p√• definitionen p√• danskhed. […] Det Udanske Folkeparti

Til illustration af den tilgang til emnet islam som Stiftstidendes journalist Ole Jessen repr√¶senterer, og som alts√• angiver avisens anst√¶ndige alternativ til DF, kan flg. eksempler n√¶vnes: “Det er samtidig meget sm√• grupper af muslimer, som er langt, langt ude i ideologisk ekstremisme i forhold til det store flertal af moderate muslimer, som i √łvrigt bor og f√¶rdes i en by som √Örhus” (22.8.2005), “De Islamiske Domstole [i Somalia] havde skabt fred, og det er overdrevet at sammenligne dem med Taliban i Afghanistan. De best√•r af 13 grupper, hvoraf kun √©n eller to er meget ekstreme, siger Osman Farah” (20.1.2007), “Vi bestemmer alts√• selv, om vi vil g√• med t√łrkl√¶de. Det er ikke noget, vores for√¶ldre skal bestemme,¬ę siger de tre piger i munden p√• hinanden” (20.1.2009), “Flere muslimske organisationer i Danmark t√łrster stadig efter retf√¶rdighed, og derfor hives to redakt√łrer fra Jyllands-Posten i landsretten i n√¶ste uge med krav om, at de d√łmmes for blasfemi og injurier” (2.5.2008). Jessens arbejder er karakteriseret ved overfladiskhed, rene plusordsreferater uden perspektivering eller kritiske sp√łrgsm√•l, mikrofonholderi og enfoldighed, alt sammen velkendte nutidsjournalistiske dyder, men her alts√• i en grad man formentlig kun kan slippe afsted med i en provinsavis. Trods alt. Men alt i alt m√•ske en kompakt opsummering af journalistik, borgerlig profill√łshed og hykleri i dagens Danmark (LFPC). [foto: √Örhus Stiftstidendes Ole Jessen i marken med venstreradikale demonstranter, 11.10.2008]

 

 

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
S√łren Ferling
S√łren Ferling
12 years ago

Til det med uddannelsesborgerskabet og arbejderklassen og solidaritet… Som jeg har forst√•et det, har det venstreorienterde borgerskab idag vendt sin solidaritet mod den tredje verden. Vi i i-landene er, i deres fort√¶lling, alle – rig som fattig – middelklasse, ‘kapitalister’ og arbejderklassen er de befolkninger i den tredje verden, der udf√łrer lavtl√łnnet arbejde beregnet p√• eksport. Venstrefl√łjens racisme mod hvide er alts√• i sit teoretiske udgangspunkt ikke biologisk racisme, selv om det selvf√łlgelig bliver det i de brede masser, men klassekamp, hvor vi hvide s√• bare er s√• uheldige at have rollen som vor tids kulakker, der jo ogs√• blev… Read more »

174-3
174-3
12 years ago

@Janne

Flemming Hvidtfeldt foretrækker sine kvinder i kort snor.

li
li
12 years ago

@ PeterK Ja, jeg var ogs√• ved at falde ned af stolen af forbavselse over, dhimmi-tanten Kaj Majlunds naiv udtalelser. S√•dan en f√łlelses m√¶ssig bange mandslinge, der √•benbart ikke er mand nok til at forklarer de altid tudefj√¶smaskerede muslimer om, at regler g√¶lder for alle OGS√Ö allahs underkastede. Tilmed er SUT-SKO mandslingen stolt over at efterkomme s√¶rkrav for tilh√¶ngere med synlige symboler p√• koran-bogstavstro terrorisme, med s√¶rrum til de underkastede voldslydige ud√łvere af koran-terrorismen, og s√• i en lufthavn! Jeg er ikke sikker p√• denne overf√łlsomme bange konfliktsky mandslinge Kaj M√łglund er placeret i det rigtige job. T√¶nk hvis denne… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Johansen

Jaja, nogle af Farshad Kholghis forslag er da okay. Men hvis jeg imorgen blev udn√¶vnt til Integrationsminister, s√• ville min f√łrste minister-handling v√¶re, at √¶ndre ministeriets navn til ‘Repatrierings-ministeriet’.

Findes der i dagens Danmark et mere intetsigende ord end ‘integration’?? Det eneste formidlende ved ordet er, at det i det mindste ikke er direkte farligt for demokratiet som ordet ‘dialog’, som n√•r det bliver brugt i dagens Danmark reelt betyder eftergivenhed for form√łrkede islamister.

Johansen
Johansen
12 years ago

Kronik af Farshad Kholghi i Berlingske Tidende i dag:

“Hvis jeg var integrationsminister”

http://www.berlingske.dk/article/20090401/kronikker/704010102/

Janne
Janne
12 years ago

Hov Antorini er fra Socialdemokratiet. Men min pointe gælder også for Socialdemokraterne.

Janne
Janne
12 years ago

Karsten, objektivist

SF og Antorini skal jo bare huske at t√¶nke p√• at det kan v√¶re sv√¶rt at f√• nye v√¶lgere og medlemmer til SF hvis potentielle v√¶lgere a priori latterligg√łres… T√¶nk at SF ikke har l√¶rt det endnu.

Janne
Janne
12 years ago

“Hvis den p√•g√¶ldende kvindes religion p√•byder hende at g√• kl√¶dt, som tilf√¶ldet var, skal hun naturligvis have lov til det.” Utroligt at en chefredakt√łr p√• en dansk avis kan v√¶re s√• ignorant. Kvinden m√• skjule sit ansigt for at g√• i danske gader i 2009!

Karsten, Objektivist
Karsten, Objektivist
12 years ago

Det seneste eksempel p√• tilsv√¶rtningen af DF h√łrte jeg s√• sent som imorges p√• P1. Christina Antorini var i diskussion med DF’ere Christian Hansen (tror jeg det var) om DF’s forslag om indf√łrelse af en seksual-kanon i folkeskolen (ja, det ser lidt underligt ud p√• skrift ;O). Antorini p√•st√•r i indslaget, at det er DF’s politik, at unge skal vente med sex til efter √¶gteskabs indg√•else !! Christian Hansen var ved at falde ned af stolen af overraskelse/grin…. Jeg er overbevist om, at der er vedtaget en skjult konsensus om, at latterligg√łre DF ved enhver given lejlighed…..med alle tilr√•dighedst√•ende midler…ogs√•… Read more »

Janne
Janne
12 years ago

Individuel frihed og tryghed/sikkerhed for det enkelte individ og samfundet m√• st√• h√łjere end religi√łs frihed til at undertrykke og forskelsbehandle kvinder.

Janne
Janne
12 years ago

Tak for kaffe en sur gammelpatriark og t√łrkl√¶devogter denne Flemming Hvidtfeldt er. Religion og religi√łs adf√¶rd og dogmer er udtryk for holdninger som skal kunne diskuteres p√• lige fod med alle andre holdninger. Det forekommer mig at den √•rhusianske avismand har det lidt sv√¶rt med ytringsfriheden. Hvor er det godt at der er politikere der holder liv i ytringsfriheden – vores samfunds nerve og √•ndedr√¶t. Der er mange avisfolk og kulturfolk der bestemt ikke er de bedste rollemodeller n√•r det handler om at holde debat √•ben for alle. Tankev√¶kkende at se hvor mange √¶ldre m√¶nd der vogter t√łrkl√¶der og alts√•… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

@Gunnar Biering

“I dag stemmer de, s√• vidt jeg kan forst√• opinionsunders√łgelser om sagen, p√• Venstre og Dansk Folkeparti, og det er jo utilgiveligt”

Ja, og venstrefl√łjen har i mods√¶tning til f√łr fuldst√¶ndig opgivet tnaken om at “bevidstg√łre arbejderklassen”. Men nuvel, nu har de jo ogs√• fundet en ny offergruppe de kan kaste al deres forlorne solidaritet over p√•.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> JensH: Du skriver: “Men det forklarer jo trods alt ikke hvorfor den gamle offer-gruppe, arbejderkalssen, lige pludselig n√¶rmest er blevet foragtet p√• venstrefl√łjen.” Lige den vinkel med de pseudointellektuelles modvilje mod arbejderklassen: Den har nok altid v√¶ret der – og ihvertfald har der altid v√¶ret modvilje den anden vej. De to grupper har jo helt modsatte livssyn: Arbejderne har et borgerligt, maskulint (?) livssyn, kontant afregning, enhver skal have, hvad han har gjort sig fortjent til, mens de pseudointellektuelle har et funktion√¶rlivssyn, feminint (?), alle skal have det, de har brug for – ogs√• udl√¶ndinge, der nok har brug… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago

@HelgeD
Du lokkede mig obver på ekstrabladet hvor jeg ellers kun k ommer når jeg skal have adrenaline lidt op. Her er et klip:

Citat
Og det går uden problemer, siger Kaj Majlund til ekstrabladet.dk

Han understreger, at det er noget, man g√łr meget ud af at undervise i i K√łbenhavns Lufthavn.

– For vi √łnsker netop ikke, at der sker misforst√•elser, der kan tolkes i retning af racisme eller omvendt racisme, siger han.
Slut citat

Her blev man s√łrme klogere, der findes alts√• b√•de racisme og omvendt racisme. Hvad er omvendt racisme? Positiv s√¶rbehandling, som jo ogs√• er racisme?

JensH
JensH
12 years ago

@Gunnar Biering “Mon ikke indvandrerne har erstattet ‚Äúarbejderklassen‚ÄĚ som objekt for den politisk korrekte pseudoakademiske overklasses messiaskompleks?” Du har nok ret. Men det forklarer jo trods alt ikke hvorfor den gamle offer-gruppe, arbejderkalssen, lige pludselig n√¶rmest er blevet foragtet p√• venstrefl√łjen. Kan Nasar Khadar mon v√¶re inde p√• noget af forklaringen, da han for nylig skrev en JP-klumme om venstrefl√łjens tankegang mht. den ‘udvalgte’ offergruppe. Under overskriften “Venstrefl√łjens ‚ÄĚskabsracisme‚ÄĚ: Hold k√¶ft og v√¶r offer!” skrev Khadar bl.a.: “Her synger Venstrefl√łjen den samme sang om, at Gode Mennesker kun befinder sig til venstre for midten. Til det form√•l skal Lille Hassan… Read more »

steen
Editor
12 years ago

@ Jens – nu kender jeg ikke N√łrresundby s√• godt, s√• jeg kan ikke s√¶tte mig ind i Bornedals traumer, men det hele lugter af at “nu skal min baggrund ha sm√¶k, og ogs√• et par sm√¶k til mig selv”.: ¬ĽJeg ville s√•dan √łnske, at vi var nogle andre end os to¬ę, ¬ĽDen scene er det st√¶rkeste filmkunst, jeg har v√¶ret med til at lave. Alt ligger i den scene: fortvivlelsen, k√¶rligheden, udsigtsl√łsheden, gl√¶den, den forstilte folkelighed, fortabelsen ? Vi sk√łd den, vi cuttede scenen. Og s√• gr√¶d vi alle sammen. Jens¬īteori har nok noget for sig. DF er jo… Read more »

Niels H
Niels H
12 years ago

JensH

Jeg har p√• fornemmelsen at det h√¶nger sammen med at den “originale” arbejder klasse betaler topskat og bor i egen villa, en del af dem er nok netop cafe latte-segmentet idag. Venstrefl√łjen er s√• blevet n√łd til at finde nye unders√•tter og da der ikke er megen prestige i at forsvare bistandssegmentet og kassedamerne, har de kastet sig over de sp√¶ndende fremmede fra de sofistikerede kulturer, som kun venstrefl√łjen form√•r at v√¶rds√¶tte og forst√•

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

> JensH Det er en interessant vinkel. Mon ikke indvandrerne har erstattet “arbejderklassen” som objekt for den politisk korrekte pseudoakademiske overklasses messiaskompleks? Efter 1968 skulle alt i samfundet indrettes for at im√łdekomme den formodede undertrykte arbejderklasse, idag er det indvandrerne – dvs muslimerne – som caffe latte-segmentet vil indrette samfundet til at betjene. Jeg savner tiden f√łr 1968! Jeg tror, LFPC engang skrev om lektor Blomme-typerne, der styrede samfundet dengang – dog uden Scherfigs figurs sadistiske og perverse tr√¶k. Aviserne berettede forleden, at man taler om igen at niveaudele skoleklasserne, ligesom dengang. S√• mon ikke pendulet langsomt svinger tilbage mod… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

OT Jeg ved ikke om det er mig der overfortolker dette Politiken-interview med filminstrukt√łr Ole Bornedal, men det forkommer mig at v√¶re udtryk for en ny tendens p√• venstrefl√łjen. Om sin nye film udtaler Bornedal bl.a. at “Det er p√• tide, at proletariatet f√•r sm√¶k p√• film”, og i filmen beskrives “proletaren” (eller “jyden” som √•benbart er det samme), som en vanvittig rablende gal rascist, der ikke g√•r af vejen for vold mod flygtninge: “Bosnieren jages i forl√¶ngelse af en v√•d byfest af en fuld hoben af borgere, der vil klynge ham op, og han bliver taget ind hos et… Read more »

Niels H
Niels H
12 years ago

Helge jeg m√• indr√łmme jeg har samme skepsis som dig, hele vores land er ved at g√• nedenom og hjem. En ting er den alt√łdel√¶ggende politiske korrekthed men en anden er de forebilleder den nuv√¶rende ungdom bliver flasket op med. X-faktor, reality tv stjerner og gangsta rappere det er hvad en masse unge dr√łmmer om at blive og det er absolut ikke godt for samfundet i l√¶ngden

Gunnar Biering
Gunnar Biering
12 years ago

Jeg m√łder l√łbende svenskere, og en gang imellem er der anledning til at sp√łrge dem om, hvad de mener om den svenske indvandringspolitik. De er alle imod den, men mener ikke, at de kan g√łre noget. De fleste kan ikke forestille sig at stemme p√• Sverigesdemokraterne. Sveriges politiske billede er nok som Danmarks var i ca. 1995. Der er store muligheder for det etablerede parti, der f√łrst kaster korrekthedens maske, ligesom Venstre herhjemme gjorde i slut-1990erne. Det drejer sig vel om at stille den svenske udl√¶ndingepolitik 20 √•r tilbage, til f√łr alt gik amok under Carl Bildt. S√• m√• de… Read more »

Niels H
Niels H
12 years ago

Her er en der har pr√łvet buskort tricket:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1149050.ece

intel
intel
12 years ago

Det er groft, at Snaphanen omtaler Ole Jessen som journalist.

Det rigtige ord er PROPAGANDIST.

HelgeD-H
HelgeD-H
12 years ago

Ak! Naivismens inerti m.h.t. Den Politisk Korrekte mening. Hvad er det vi g√łr med vort land? Og hvad er det de andre oprindelige befolkninger g√łr med deres oprindelige nationer rundt omkring i (Vest)europa? Virkelighedsflugt, tant og fjas, “X-faktor”, “sandhedens time”, underholdning, gr√¶nseoverskidende tabubrydende sex til frit skue, og politisk fnidder. Det er den sikre deroute til afgrunden. Hele tiden skal man stadig h√łre hvor fremmedfjendske vi etniske danere er. Sir Enoch Powell og Mogens Glistrup blev stemplet som afskyelige personer, nogle ikke-humanister, og de onde selv. Pia Kj√¶rsgaard, DF-m√¶nd og DF-kvinder og Geert Wilders f√•r ustandselig de samme betegnelser i… Read more »