3
apr
Seneste opdatering: 4/4-09 kl. 0050
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hans kone blev smidt af en bybus i √Örhus for at b√¶re niqab. I g√•rsdagens Jyllands-Posten dukker denne oplysning op i Hj√łrnesparket :

‚ÄúKan der mon v√¶re tale om samme Mohamed Belgacem, der kom til landet som asylans√łger i januar 1994 uden identi-fikationspapirer? Den mand, der if√łlge samtidige artikler i B. T. kort efter blev sigtet for flere v√¶bnede r√łverier, og som undslap Blegdamsvejens F√¶ngsel i K√łbenhavn ved at overmande og bagbinde to f√¶ngselsbetjente?‚ÄĚ

belgacem600dpi-2bilde

(Foto-udsnit fra BT 21/10-94 & Århus Stiftstidende 31/3-09. Der er  15 år imellem billederne, men der ses en vis lighed ved hårgrænsen og en kraftig amorbue på overlæben.)

Fra BT – Asyls√łgere bandt f√¶ngselsbetjente (21. oktober 1994; ikke online).

‚ÄúS√• skete det igen. Torsdag aften blev endnu en fangeflugt f√łjet til den efterh√•nden lange r√¶kke af undvigelser fra danske f√¶ngsler. De fire flugtfanger – alle fra Algeriet – havde tilsyneladende n√łje planlagt deres flugt ud i friheden. Torsdag sidst p√• eftermiddagen var de p√• g√•rdtur sammen med f√¶ngslet √łvrige fanger. Da de andre fanger havde forladt g√•rden og var g√•et til deres celler, slog de fire algeriere til. Bev√¶bnet med en jernstang fra f√¶ngslets kondirum og en sk√•ret sodavandsflaske overfaldt de f√¶ngselsbetjentene‚Ķ

Politiet betegner de fire fanger som farlige, blandt andet fordi de brugte vold under flugten. Tre af de flygtende afsonede mindre domme for tyverier og butikstyverier. Det er den 30-√•rige Nami Mihoubi, den 24-√•rige Isseri Badraddine og den 25-√•rige Mohammed Tolba. De tre er asylans√łgere og er flere gange flygtet fra Sandholmlejren og st√•r til udvisning efter afsoning. Den fjerde fange – 28-√•rige Mohamed Belgacem – er ekstremt farlig. Han opholder sig ogs√• i Danmark som asylans√łger og kom til landet i januar 1994 uden identifikationspapirer‚Ķ

Han sad f√łr flugten varet√¶gtsf√¶ngslet sigtet for flere grove v√¶bnede r√łverier. Den 18. april i √•r r√łvede han sammen med flere medgerningsm√¶nd en pengetransport fra Den Danske Bank. R√łveriet skete, netop som et bankbud kom ud fra ISO-supermarkedet p√• Centrumgaden i Ballerup. Bankbudet blev stukket ned med en kniv, og flere tilf√¶ldige forbipasserende blev overfaldet med t√•regas. I alt syv personer blev k√łrt til behandling p√• Amtssygehuset i Herlev efter m√łdet med r√łverne. Udbyttet ved r√łveriet i Ballerup blev 675.000 kroner. Mohamed Belgacem er endvidere sigtet for r√łveri mod Fakta, Vangede Bygade, Gentofte, den 15. februar 1994, hvor udbyttet blev 54.437 kroner, og for r√łveri mod Irma, J√¶gersborg All√© den 3. marts 1994 med et udbytte p√• 71.861 kroner. Han er ogs√• sigtet for et r√łverifors√łg i Aller√łd og yderligere et r√łverifors√łg i Gentofte, hvor et skarpladt oversavet jagtgev√¶r blev smidt ved Gentofte S√ł under flugten og fundet af en 10-√•rig pige, der uforvarende kom til at affyre det farlige v√•ben.‚Äú

En algierer af samme navn, ogs√• f√łdt i 1966, fik i 2007 indf√łdsret i Danmark. ¬†Det m√• v√¶re af interesse at f√• af- eller bekr√¶ftet, om det er samme mand.¬†Ritzaus Bureau skrev den 22.08.1995:

To udl√¶ndinge d√łmt for voldeligt r√łveri

To algeriske asylans√łgere har i √ėstre Landsret i et n√¶vningeting f√•et hver tre og et halvt √•rs f√¶ngsel for et voldeligt r√łveri mod en pengetransport fra Den Danske Bank.R√łveriet fandt sted den 18. april sidste √•r, hvor de to overfaldt chauff√łrerne p√• Centrumgaden i Ballerup. En af chauff√łrerne blev stukket i l√•ret med en kniv og v√¶ltet omkuld, hvorefter r√łverne forsvandt med en v√¶rdis√¶k med 675.000 kr.De to d√łmte er den 29-√•rige Mohammed Belgacem og den 25-√•rige Tayeb Syrabet. Efter afsoningen udvises de af landet for bestandig.

Kurt Westergaard accuses BBC of ‘appeasing Muslim fanatics by not showing interview’

The BBC has been accused of appeasement of radical Islam by the artist behind one of the infamous cartoons of Mohammed.Mr Westergaard, 73, gave his first-ever English interview to BBC journalist Malcolm Brabant four weeks ago.¬†It had been expected to go out on BBC World, the BBC News channel, across radio services and on its website. But the corporation has kept the report under wraps amid claims it is frightened that it will ‘inflame’ Muslims around the world.

Mr Westergaard told the Daily Mail last night: ‘I am disappointed on behalf of the freedom of speech. Every time you are afraid I think you make a step backwards. That is depressing me.’¬†He compared the BBC’s behaviour with the way countries tried to appease Hitler before the Second World War and added: ‘If you have an appeasement policy towards the radical Muslims then you are on a very wrong way and you have to start marching backwards.’ Mail Online

Mikael Jalving: Berlingskes båtnakker

Nu be’r jeg dem fru………det er vist ikke et sprog man taler p√• den Berlingske Avertissmentstidende. Jeg passerede den ogs√• i dag uden at gide √•bne den:

Berlingske Tidende er en besynderlig avis. B√•tnakker i ledelsen, korrespondenter blottet for format, iltd√łd og gr√łnne alger p√• gangene og et hastigt skrumpende antal betalende l√¶sere, der bliver stadig mere fremmedgjorte over for en avis, der graver sin egen grav ved at levere socialdemokratisk pop og propaganda. S√• hellere k√łbe Politiken og f√• den √¶gte vare ‚Äď eller se DR. Det v√©d man da, hvad er.¬†Ny Cavlingpris til Berlingske

Godhedens stormtropper

Daily Mail har infiltreret en gruppe anarkister under planl√¶gningen af demonstrationer i anledning af G20-topm√łdet. Edderkoppen i dette britiske spind af autonome viser sig at v√¶re – en 66-√•rig underviser i antropologi. Ringen er sluttet. Via Gates of Vienna (LFPC):

godhedensstormtropper[…] A group calling itself the Whitechapel Anarchist Group – or WAG – is using the ramshackle building as its ‘war den’, where tales of violence against the police and capitalist buildings are swapped. It was here that my infiltration began. During the secretive discussions in the shabby building, it soon emerged that this group was central to the violence and incitement which marred yesterday’s protests. At the first meeting, the leader of the bizarre group of misfits – mostly white working class British men in their twenties – revealed that he was taking orders from Chris Knight, a 66-year-old anthropology lecturer.

With his trademark top hat and coattails, Professor Knight has become known as the public face of G20 Meltdown, the umbrella group which represents more than 100 protest factions. While his occasional incendiary remarks have ruffled a few feathers – not least his employers’ – he is unlikely to pick up a chair and hurl it through a bank window, despite his theatrical public protests. He is more content to pull strings behind the scenes and let others do his dirty work.

At each of these anarchist meetings, or ‘war summits’, the leader has stood up to announce the ‘latest orders from Chris Knight’. Dressed in anarchist attire – black hoodie, dark scruffy jeans and trainers – all eyes were on me as I joined their ‘discussion group’ in what I realised was a converted chapel.

As a newcomer, I was told that any police officer or journalist who tried to get into their building would ‘get it’.[…]Their priority, they say, is to leave a calling card – a smashed window, an injured police officer.

‘If a copper has to die to get our point across then so be it,’ an anarchist known as Seth said. ‘I’m happy if the filth get sent crashing to the floor and don’t get up – then we’ve had a good day out.’ Undercover with the anarchist mob: How the Mail infiltrated the group at heart of the violence

CEPOS: Tilliden mellem danskere og indvandrere

Tillid mellem mennesker opfattes normalt som et samfundsm√¶ssigt gode. Den gensidige tillid er h√łj i Danmark, men ofte ses dette som truet af indvandringen. P√• denne baggrund har Danmarks Statistik i oktober til december 2007 lavet en unders√łgelse for CEPOS, hvor etniske danskere og indvandrere/efterkommere med oprindelse i muslimske lande sp√łrges, hvor stor tillid de har til hinanden. Konklusionen er, at hele 90 pct. af de etniske danskerne har tillid til danskere i almindelighed, mens tilliden er v√¶sentligt lavere til muslimer i Danmark (55 pct.). De adspurgte indvandrere og efterkommere fra muslimske lande har generelt lavere tillid, men der er ikke stor forskel mellem deres tillid til danskere i almindelighed og deres tillid til muslimer. En meget interessant pointe er, at den indbyrdes tillid mellem etniske danskere og indvandrere faktisk er meget h√łjere, end grupperne tror. Indvandrerne har betydeligt h√łjere tillid til danskerne, end de tror, og etniske danskerne har st√łrre tillid til de muslimske indvandrere, end de tror.

screenshot002

Konklusion:

Tillid opfattes af mange samfundsforskere i dag som et af det helt afg√łrende tr√¶k ved et samfund. Der fokuseres ofte p√• indvandringens betydning for tillid, da man ofte ser, at mennesker har mere tillid til personer, der ligner dem selv. Da Danmark har v√¶ret et meget homogent land, og ligger h√łjt placeret med hensyn til tillid mellem individer, er det interessant at se p√•, hvorledes indvandringen kan p√•virke tilliden.

P√• baggrund af unders√łgelsen resultater kan man konkludere, at:

B√•de indvandrerne der deltager i unders√łgelsen og danskerne tror, at den anden gruppe har mindre tillid til dem, end den anden gruppe rent faktisk angiver at have. Eller med andre ord: Ali har mere tillid til Svend end Svend tror, og Svend har mere tillid til Ali end Ali tror.

P√• basis af resultaterne m√• man dog konkludere, at Indvandringen alt andet lige vil medf√łre noget mindre tillid i den danske befolkning som et hele. √Örsagen til dette er dels, at danskerne har mindre tillid til muslimske indvandrere end til danskere i almindelighed, og dels at de adspurgte indvandreres tillid – b√•de til danskere i almindelighed og til muslimer ‚Äď er mindre end tilliden danskerne har til hinanden. Se ¬†hele dokumentet fra konferencen den 29.3, ¬†fem sider pdf.

(Man kunne tilf√łje: I det at begge grupper ¬†i den grad fejlvurderer tilliden til hinanden, ligger ¬†der i sig selv en grad af mistillid. Snaphanen)

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] netstedet Snaphanen.dk bringer et foto af Mohamed Belgacem fra 1994 og et foto af den Mohamed Belgacem, der netop har […]

trackback

[…] postede i forg√•rs et billede fra britiske the Daily Mail af en deling anarkistiske gadesoldater. Stilm√¶ssigt var der √łjensynligt ogs√• tale om en h√łj […]

hans olo
hans olo
12 years ago

Leder: Maskerade i bussen

I det store udland findes de s√¶reste skikke, og nogle af dem kommer ogs√• her til landet, f.eks. denne her som byder visse muslimske kvinder at tild√¶kke sig selv fuldst√¶ndig, s√• man kun lige kan se deres √łjne. (Pas p√• med at klikke p√• linket, for man kan blive helt forskr√¶kket ved synet af s√•dan et sp√łgelse – og s√• endda p√• Fyn!) Befordrende for tilliden til sine medmennesker er det i hvert fald ikke, hvis trenden med at gemme sit udseende bort skulle vinde st√łrre indpas end i dag.

http://www.180grader.dk/leder/Leder_Maskerade_i_bussen.php

li
li
12 years ago

Efterh√•nden begynder jeg at tro, at vi har med en meget f√łlelsesm√¶ssig ustabil person at g√łre. Skal offerrolle-historien nu forties af de politiske korrekte medier, hvis den f√łlelses iskolde islamist muhamed belGALcem er den samme muhamed belGALcem. Jeg syntes vi vantro godt kan forlange en forklaring p√•, hvordan det h√¶nger sammen, at en dybt tudef√¶rdig f√łlelsesladet belGALcem kan fremture med p√•stande om kr√¶nkede f√łlelser, hvis belGALcem’s tidligere iskolde volds adf√¶rd m√łnster √•benbart ikke p√•virkede hans f√łlsomme sind! Jeg forst√•r simpelthen ikke, vi skal have medlidenhed med belGALcem, og bekrafte ham i hans ofrerolle, hvis han selv er en f√łlelsesl√łs iskold… Read more »

Ulla Lauridsen
Ulla Lauridsen
12 years ago

Det er et reelt fund, det her, Snaphane – kender du ikke en journalist der kan finde ud af, om denne mand, der er dansk statsborger, er identisk med ham, der blev udvist for bestandig?

trackback

[…] Svaret er desv√¶rre symptomatisk for den bl√łde please mentalitet, der har gennemsyret stortset alle myndighedsomr√•der. En regel, der foregiver at udstikke klare retningslinier, er ikke en regel, hvis kontrollanten skal lade borgeren tvivlen komme til gode. Enten er der hjemmel, eller ogs√• er der ikke. Nu kan vicedirekt√łr Mette Julbo naturligvis have f√•et eksemplet med barnet lagt i munden af intervieweren, men mest sandsynligt er det, at hun bedre kan lide at please end at forklare reglerne. Kimpo har sikkert en forklaring, som jeg uden at foregribe begivenhederne vil afvente med sp√¶nding. Dog kan man heller ikke ben√¶gte, at… Read more »

LFPC
12 years ago

Nej, det var vist et andet medlem af storfamilien Mohammed: For f√łrste gang siden terrorangrebene 11. september 2001, udleverer Danmark nu en person, der anklages for at v√¶re terrorist. Justitsminister Lene Espersen (K) oplyser, at Justitsministeriet 3. august har ¬Ľtruffet afg√łrelse om, at der kan ske udlevering af en person til Frankrig til straffuldbyrdelse af en dom afsagt i 1999 vedr√łrende deltagelse i en kriminel organisation med forberedelse af terrorhandling og overtr√¶delse af v√•benlovgivning i forbindelse med terrorvirksomhed¬ę. ¬ĽDen p√•g√¶ldende har ikke √łnsket at indbringe Justitsministeriets afg√łrelse for domstolene¬ę, hedder det i et svar til Frank Aaen fra Enhedslisten. R√łvede… Read more »

Elefanten
Elefanten
12 years ago

Det var muligvis Mohammed Belgacem, der fors√łgte at forkl√¶de sig i muslimsk kvindet√łj og der blev “afsl√łret” af en opm√¶rksom togf√łrer.

Victor
Victor
12 years ago

Sp√¶ndende –

i √łvrigt er Kurt Westerg√•rd nu r√łget i fl√¶sket p√• BBC:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1166912/Mohammed-cartoonist-accuses-BBC-appeasing-Muslim-fanatics-showing-interview.html

174-3
174-3
12 years ago

Mohamed Belgacem:

“Han (Mohamed Belgacem) er ogs√• sigtet for et r√łverifors√łg i Aller√łd og yderligere et r√łverifors√łg i Gentofte, hvor et skarpladt oversavet jagtgev√¶r blev smidt ved Gentofte S√ł under flugten og fundet af en 10-√•rig pige, der uforvarende kom til at affyre det farlige v√•ben.”

(“Asyls√łgere bandt f√¶ngselsbetjente”, B.T. 21. oktober 1994)

Hvis der er tale om den samme Mohamed Belgacem, er det en ualmindeligt usympatisk person, √Örhus Stiftstidendes journalist Ole Jessen, Ritzau og en stribe andre medier fremstiller som offer.