14
apr
Seneste opdatering: 15/4-09 kl. 0810
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

De fleste husker nok Janne Josefssons Valstugareportage fra valget 2002: En mand to synspunkter, det private og det offentlige.  NĂĄr vi minder om den igen, er det fordi disse sammenklip er fuldstændigt nĂĄdesløse, men ogsĂĄ fordi SR´s spionage pĂĄ Sverigedemokraterna, har bragt historien i erindring. Valstugareportagen er pinagtig til det yderste, ikke først og fremmest for de par hĂĄndfulde politikere der fik bukserne trukket ned, men fordi billedet der gives er en miniature pĂĄ den svenske samfundsdebat i det større format. Løgn, fejghed og hykleri i særklasse fra stort set alle i samfundseliten. Det er en moralsk sygdom, der skal tage sig ud som godhed. Den har inficeret enhver med indflydelse, og kontrasten til befolkningen og virkeligheden ses ikke større i noget nordisk land. Ærgerligt at SVT “ikke kunne træffe repræsentanter for S, VP og MP” dengang. Et realitets-check af deres “menneskesyn” til hjemmebrug, havde ikke  været mindre interessant. De vandt valget. Vi befinder os syv ĂĄr efter indspilningen. Siden da har yderligere 426.992 udlændinge fĂĄet permanent ophold i Sverige, familiesammenføringerne ventes at overstige  40.000 i ĂĄr. Andet er der ikke sket. (hat-tip – Robsten)

»Danske tilstande« i Norge

Det må være den stedlige anstændighed, der  har opfundet udtrykket og næppe som en ros. Norske tilstande i Danmark ville i omvendt fald være et DF på 30 %, hvad siger anstændigheden så ?

Det norske Fremskrittspartiet stormer frem i meningsmålingerne efter, at partiet har advaret mod en snigende islamisering af Norge. I en meningsmåling for nylig var partiet Norges næststørste kun overgået af Arbeiderpartiet. Og islam ventes at blive et hedt emne ved efterårets Stortingsvalg. Medvirkende: Tore Lindholm, Hege Storhaug, DR P 1 Morgen ( ca. min. 22:00 inde i udsendelsen)

Burkaer blander sig med norske sweatre på Oslos hovedstrøg Karl Johan.Den norske hovedstad har mistet sit præg af provins, men internationaliseringen har en pris. Oslo vrimler med møder om islam, islamisering, hijab-tørklæde, sharia-lovgivning kontra norsk lovgivning. En af de ivrigste debattører er forfatter og journalist Hege Storhaug. Hun finder debatten vigtig og nødvendig:

– Politikere, journalister og intellektuelle har længe lagt lĂĄg pĂĄ af frygt for sĂĄkaldt danske tilstande med en polarisering af debatten.Hun er kendt som islam-kritiker. For to ĂĄr siden skrev hun en bog om den muslimske tilsløring af kvinder. Den vakte skarp kritik i intellektuelle kredse i Norge. I dag har hendes bekymring og frygt for yderligtgĂĄende muslimer bred folkelig opbakning. Hege Storhaug mener, at traditionelle norske rettigheder er i fare med forslagene fra regeringen: Vi mĂĄ værne om de norske friheds-rettigheder. Dem mĂĄ vi stĂĄ vagt om! Det er kapitulation overfor de mest yderligtgĂĄende muslimer, nĂĄr debatten bliver undertrykt, mener Hege Storhaug. Og det giver islamisterne meget større magt end i for eksempel Danmark: De har langt højere anseelse hos os. Islam ventes da ogsĂĄ at blive et hedt emne ved efterĂĄrets Stortingsvalg, ikke mindst fordi Arbeiderpartiets vælgere er dybt splittede i spørgsmĂĄlet. Herhjemme følger politikerne interesseret med. Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, deltog først pĂĄ mĂĄneden i et af Fremskrittspartiets møder for at vise sin opbakning til partiet. Hed islam-debat i Norge

The rise of piracy as a metaphor for the retribalization of the world

[…] Piracy on the high seas is an atavistic barbarism that England and the United States all but stamped out in the 19th century. That it is making an enormous comeback now is just one more reminder of the extent to which the world is more and more succumbing to the pressures of retribalization. The point is that civilization is never finally achieved: its triumph is always temporary, always subject to renegotiation, to erosion from the forces of anarchy without and existential fatigue within. Writing in 1938, when the world was undergoing another period of retribalization, Eveyln Waugh noted that

Barbarism is never finally defeated; given propitious circumstances, men and women who seem quite orderly will commit every conceivable atrocity. The danger does not come merely from habitual hooligans; we are all potential recruits for anarchy. Unremitting effort is needed to keep men living together at peace; there is only a margin of energy left over for experiment however beneficent. Once the prisons of the mind have been opened, the orgy is on. There is no more agreeable position than that of dissident from a stable society. Theirs are all the solid advantages of other people’s creation and preservation, and all the fun of detecting hypocrisies and inconsistencies. There are times when dissidents are not only enviable but valuable. The work of preserving society is sometimes onerous, sometimes almost effortless. The more elaborate the society, the more vulnerable it is to attack, and the more complete its collapse in case of defeat. At a time like the present it is notably precarious. If it falls we shall see not merely the dissolution of a few joint-stock corporations, but of the spiritual and material achievements of our history. […] Obama’s societal Blitzkrieg: the rise of piracy as a metaphor for the retribalization of the world

»Det har intet med tørklæder at gøre«

Det havde det så muligvis ikke, når den stakkels chauffør nu gik til psykolog efter overfald på sit arbejde:

Odense: Tørklædesagen har dog intet at gøre med afskedigelsen af chaufføren, understreger kommunikationsdirektør i Arriva Skandinavien, Jan Wildau. Den buschauffør, der for et par uger siden afviste en somalisk kvinde med tørklæde, fordi han på grund af tørklædet ikke kunne kontrollere, at hun var lig med personen på hendes buskort, er blevet fyret.Det oplyser hans fagforening, 3F, der finder opsigelsen af chaufføren ubegrundet.Chauffør fyret efter tørklædesag,En chauffør, der afviste en tørklædeklædt kvinde i en bybus i Odense, er nu blevet fyret.

»Världens modernaste land«


Tusentals drabbade av hederskulturen. Bara i Stockholm beräknas över fyra tusen tonåringar vara utsatta, det visar en ny undersökning från Stockholm stad.Våld och förtryck hör till mångas vardag.Fler unga söker dispens för äktenskap.

Det kan ikke vare længe inden der kommer en Andreas Malm typer og rĂĄber “isalmofob” efter rapportforfatterne. Der er flere onde ironier pĂĄ spil her: Det er hidtil lykkedes Sveriges græshoppesværme af superfeminister fuldstændigt at ignorere det importerede problem. Og den svenske venstrefløj, der jo stadig sidder pĂĄ hele den offentlige diskurs, har forsøgt sig med at “svenske mænd er jo lige sĂĄ undertrykkende som Talebaner”, som om kvindehad var et universelt fænomen. U-sjovt nok er  hele denne misĂ©re muliggjort af det min lærde kollega kalder “det post-maskuline samfund”, the permissive society, med de bløde, kvindelige og humane værdier. Det har været en motorvej for reaktionære barbarer. Er der mon mandfolk nok tilbage til at vende skuden ? Jeg ser dem ikke. Nu mĂĄ al landsens kvinder m/k selv nedkæmpe eller lide under det bagstræb, de har romantiseret sĂĄ stærkt.

Bibliotekernes  EU service

mandag-026

mandag-0251


og de nye nummerplader – DF vil have den nederste model. Det vil jeg ogsĂĄ, hvis  jeg – det ske sent – igen skal udskifte cyklen med en bil.  ( fotos © Snaphanen )

mandag-015

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
11 years ago

Vedr. ‘DK/EU AD 99800’
Man behøver vel ikke en hel DK eller EU nummerplade. Hvorfor ikke lade det lille felt stå frit og overlade det til en entreprenant skiltemaler for en billig penge at udfylde feltet i mere relativistisk retning. Så kan vi både få anbragt hamer&segl, hagekors, korancitater med halvmåne og kristne symboler efter sande tilhørsforhold.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Tak for den søde rose.

Du ĂĄbnede selv for troldspejlet, og det har moret mig at kigge ind i det – selv om det er splintret – alligevel, fornøjelsen har været gensidig.

Med venlig hilsen

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Kære Janne (II). Eftersætning: NĂĄr jeg i fraværet af ikke-muslimske, skandinaviske alfa-hanner (eller bare ‘rigtige mænd’) i stedet anbefalede vore alfa-hunner (de er jo rollemodeller og lette at fĂĄ øje pĂĄ), sĂĄ gjorde jeg det, fordi det – alt taget i betragtning er sikrere at anrĂĄbe disse power-girls om hjælp i en svær tid end at anrĂĄbe et overnaturligt væsen om at forbyde genkomsten af den maskuline dominans i det offentlige rum (et muslimsk take-over). Jeg kan oprigtigt talt heller ikke fĂĄ øje pĂĄ nogen europæisk mand i den fertile alder, som har modet eller lysten til igen at skulle… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

For resten sĂĄ husker jeg kun alt for godt da bĂĄde kvinder og mænd gik i hønsestrik og fløjls pludderbukser, andefødder og havde langt hĂĄr og skæg – og sĂĄ dansede vi færøsk kædedans og drak urte the – og ved du hvad – vi var flere der syntes at mændene var rigtige mænd. Det er lidt skægt at tænke pĂĄ nu. Det var sejt at være blød dengang. Men trods alt vil jeg hellere se mænd som de var dengang end mænd som dem der rapper nu, eller rĂĄber at allah er stor og kritiserer og fordømmer alt der… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

Emeritus

Det er altid en fornøjelse at læse det du skriver. Det er ikke altid jeg er enig men jeg bliver oplyst og ogsĂĄ godt underholdt – det er stensikkert. :o)

Helt støvsuget for mandfolk er Danmark nu heller ikke. Nogle mænd gør deres bedste for netop at forsøge at vende skuden – bl.a. her. Tak for det. :o)

Jeg vil hverken have kvat mænd eller kvinder, men ligeværdige ditto. Hvis det kan lade sig gøre…

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Kære Janne. ‘…”Er der mon mandfolk nok tilbage til at vende skuden ? Godt spørgsmĂĄl…’ Har du tænkt over, hvor kontradiktorisk det, du fremfører, er i en feministisk sammenhæng? Rødstrømperne gjorde alt, hvad de kunne for at kastrere manden og standse ethvert tilløb til alfahanner. Jeg husker endnu det lysende eksempel, et kæmpestort, venligtsindet mandfolk, Otto Sigvaldi (Hindbærbrus og Kragetæer), som dengang dannede par med Kirsten Delholm, mens han fredsommeligt skubbede rundt pĂĄ en barnevogn op og ned ad Strøget iført hendes tĂĄbelige papegøjestrik og stofklunker i stedet for at vise sine egne medfødte klunker lidt større respekt. Som den… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

Nu har vi jo -med god grund- meget travlt med at kritisere den Svenske udlændingepolitik herinde, men her er dog en enkelt historie hvor Sverige er foregangsland. Sverige har fĂĄet en aftale med Irak om hjemsendelse af afviste Irakiske asylansøgere, mens den Danske regering tilsyneladende snorksover og stadig ikke kan slippe af med de afviste asylansøgere fra Irak vi har været sĂĄ uheldige at fĂĄ: http://politiken.dk/indland/article689778.ece Nu kan man jo sige, at det er grotesk at et land nægter at tage imod sine egne borgere, og at de Danske myndigheder ĂĄbenbart ikke kan ikke tvinge dem til at rejese hvis… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

”Burkaer blander sig med norske sweatre pĂĄ Oslos hovedstrøg Karl Johan. Den norske hovedstad har mistet sit præg af provins…” stĂĄr der… Burkaer er netop udtryk for provins. Burka er udtryk for U-landsprovins der er importeret til Oslo. Ja, til mange lande i EU. EU borgere betaler fortsat for denne mærkværdige og frihedsforskrækkede import af U-landsprovins hvor kvinder skal have heldækkende kønsapartheid dragter pĂĄ. Men hvor længe vil EU borgere betale for det? Hvor længe endnu vil EU kvinder betale for import af kultur og skikke der gør kvinder usynlige i det offentlige rum? …. ”Er der mon mandfolk nok… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Ny EU-nummerpladeserie ad bagdøren i Danmark. Efter forbogstaverne ZZ startes forfra med AD -blot med den forskel, at EU-stjernerne er præget pĂĄ nummerpladen uden alle danskeres samtykke. Behændigt tales ingensinde mere om Danmarks Edinbourg-undtagelser, dvs. Danmarks EU-forbehold. Dette er klart efter metock-dommen, som underkendte Danmarks egen stramning af udlændinge og integrations-loven i 2002, og som fungerede fint til midt i 2008. Udskiftning til en ny mĂĄde at lave en nummereplade-serie pĂĄ er sammenligneligt med et EU som tilgodeser en ny tilvandrende befolkningsgruppe -muslimer. Europas oprindelige nationers befolkninger kan lige sĂĄ godt pakke sammen, synes EUs toneangivende toneangivende elite, for de… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Och Ninjan kan fortsätta åka buss maskerad? Är ordningen återställd?

JensH
JensH
11 years ago

OT

Den Fynske buschauffør, som korrekt afviste en Somalisk kvinde med buskort, der ikke ville vise sit ansigt, er nu blevet fyret af busselskabet:

http://politiken.dk/indland/article689374.ece#poll682585

3F finder fyringen helt “ubegrundet”, men historien melder ikke noget om hvorvidt de vil tage sagen i retten for at fĂĄ dom for uberrettiget fyring.