19
apr
Seneste opdatering: 12/10-13 kl. 0131
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Rasismen rör sig alltid, så länge det finns ett samhälleligt behov av den. Det behovet tycks inte minska – tvärtom.Om muslimer inte fanns skulle alltså Europa vara tvunget att uppfinna dem, för att parafrasera Voltaire. Det betyder att ”muslimer” som position i samhällsdebatten i en möjlig framtid skulle kunna intas av helt andra människor. Vem vet, kanske är det hinduer eller danskar om ett par decennier.”  Muslimnytt: Intervju med Andreas Malm.

Som dansk læser man jo dette med angst og bæven, det rammer os danskjävlar i hjertekulen. Når som helst kan det habituelle svenske had ramme os her, men nu  er vi advaret, vi er forberedt på næste svenske lynkrig og er Andreas Malm taknemmelige. Det vil blive en bondehær, for den rigtige hær er jo sparet bort, men vi armerer Charlottenlund Fort, Tre Kroner og Flakfortet alligevel. Malm kan ikke undgå at få en stjernekarriere i svensk journalistik, ja det har han allerede fået på DN, selvom han bare er en årsunge.

Pernille Bramming, Cairo

Man bli’r ikke generet, man skal bare passe sig selv og lade være med at kigge på nogen – en vestlig kvinde kan gå på gaden i Cairo i 25 minutter, og kun blive  generet 6-7 gange. Hun skal ligne en businesskvinde og ikke en turist. Egyptiske kvinder er meget respekterede for deres store og vigtige arbejde i hjemmet.

(Journalist Pernille Bramming i P1 om kvinders vilkår i Egypten, P1 Vita, min 24: 27) Mette Starch:

“Ja, egypterne er meget tolerante og gi’r plads til mennesker, også fra fremmede kulturer, og det i højere  grad end Pernille Bramming opfattede det dengang. Arbejdet med bogen har perspektiveret erfaringerne, på for en for hende selv overraskende måde, både på det private plan, og skal vi sige på  det mere politiske, for det hedder det vel, når talen er om integration. Mere om det i VITA i morgen den 21. april”.

Desværre er budskabet ikke gået igennem til det store flertal af turister i dette land, eller til landets egne kvinder, indpakkede såvel som uindpakkede. Det er heller ikke helt klart om Brammings råd til kvindelige turister om at klæde sig som “businesskvinder” i deres ferie er en desavouering af Egypten som turistmål, eller en anklage mod turisterne for kulturel insensitivitet. Måske ville det være et snedigt modtræk hvis det offentlige uddelte solbriller gratis? Af statistikken her under kan man udlede, at forbløffende få businesskvinder besøger Cleopatras land (LFPC).

Sexual harassment of women in Egypt is on the increase and observing Islamic dress code is no deterrent, according to a survey published this week. The Egyptian Centre for Women’s Rights (ECWR) describes the problem as a social cancer and calls on the government to introduce legislation to curb it. The findings contradict the widely held belief in Egypt that unveiled women are more likely to suffer harassment than veiled ones. […]

SEXUAL HARASSMENT IN EGYPT
Experienced by 98% of foreign women visitors
Experienced by 83% of Egyptian women
62% of Egyptian men admitted harassing women
53% of Egyptian men blame women for ‘bringing it on’
Source: Egyptian Centre for Women’s Rights

Egypt’s sexual harassment ‘cancer’

Hyltofts bredside mod Islam

DR-bestyrelsesmedlem Ole Hyltoft melder sig nu ind i DF, der også har udpeget ham til bestyrelsen. Det sker med en bredside mod islam. Efter 49 års medlemskab af Socialdemokratiet har han et stykke tid stået uden medlemskab af noget parti. Således også mens han siden 2007 har repræsenteret Dansk Folkeparti i DR’s bestyrelse. Men jeg synes imidlertid, at DF’s indsats for at holde en dybt reaktionær og voldsorienteret ideologi som islam lidt på afstand af dansk kultur er en så vigtig humanistisk opgave, at jeg nu også gerne vil støtte den gennem et medlemskab. KrD

Ritazu- dette  må være dagens mest spredte historie fra bureauet: S: DR-næstformand dæmoniserer muslimer.

Breaking: Vestlig assertivitet

Når det endelig forekommer skal det ikke forbigås. Der er ikke nærmere oplysninger om hvem der står bag denne demonstration i Storbritannien, og stuerenheden kan derfor ikke garanteres, men jeg tror ikke man skal frygte at det er BNP der står bag – i hvert fald ses der sorte briter blandt de demonstrerende. Og de strakte arme er så vidt jeg kan se ikke heilen (se diskussionen på GoV om dette). Via Gates of Vienna (LFPC). Race hate arrest blogger (Lionheart)  has parade request turned down.

UPDATE: Det var klart for mig da jeg postede denne video hvis baggrund er uklar, at der ligger små kryb på lur i træværket og venter på at springe frem ved en mulig association mellem Snaphanen og – endnu ukendte – suspekte bagmænd i demonstrationen, hvorfor jeg også indsatte en disclaimer i kursiv. Mere generelt må man til denne problematik bemærke, at det ville føre til fuldstændig uacceptabel selvcensur hvis man skulle have i baghovedet hvad ‘ham’ og ‘ham’ og ‘ham’ (ja, dem) kunne finde på at belyve én med. Det må man hæve sig over, dette er en erhvervsrisiko i blogverdenen. Yderligere gælder der jo også generelt, at dét at Snaphanen poster information fra den-eller-den kilde ikke indebærer nogen form for blåstempling i sig selv – i tilfældet med demonstrationen her er det en nyhed der er interessant, uanset hvem der står bag, og en nyhed der med absolut garanti ikke vil blive dækket i mainstreammedierne. Dette blot for at gøre opmærksom på at Pamela Geller på Atlas Shrugs er blevet beløjet og smædet af den terminalt skingre Charles Johnson fra Little Green Footballs – netop over denne video fra Luton.

Hamas’ indflydelsesrige venner i Vesten

Til dette persongalleri må man jo også tilføje vores egen Mogens Lykketoft: “… jeg vil gerne advare imod den dæmonisering af Hamas som kører nu… Hvis man nogensinde vil skabe fred i det her område, så bliver man altså nødt til… også at forhandle med dem vi i dag kalder terrorister” (LFPC).

[…] Meanwhile, significant Western figures who have recently called for treating Hamas as a constructive force for peace include: Tony Blair (“I do think it is important that we find a way of bringing Hamas into [the peace] process”); David Miliband (“[talking to Hamas is] the right thing to do”); Gerry Adams (“[Hamas] want[s] peace with their Israeli neighbors”); George Galloway (“We’re all Hamas now”); Marrti Ahtisaari (“We have to start, I think, talking to Hamas…. I don’t think you can make peace if you try to eliminate those who have the support of the population”); Javier Solana (“The essence of Hamas is the liberation of the Palestinians…. The liberation of their people, not the destruction of Israel”]; Jimmy Carter (“I think [Hamas] can [be trusted], they’ve never betrayed any commitment that they’ve made to me or publicly…there’s no way to have peace in the Middle East without Hamas being involved”); George Soros (“…actively supporting the Israeli government in its refusal to recognize a Palestinian unity government that includes Hamas…precludes any progress toward a peace settlement”); George Mitchell (“[a Fatah-Hamas unity government would be] a step forward”); James Baker (“You have to get Hamas involved, because you cannot negotiate peace with only half the Palestinian polity”); and a group including Zbigniew Brzezinski, Brent Scowcroft, Paul Volcker, Lee Hamilton, Thomas Pickering, James Wolfensohn, Carla Hills, Theodore Sorenson, Chuck Hagel, and Nancy Kassenbaum Baker.[…] Hamas’s Anti-Semitic Theater

Det endeløse potentiale for ‘krænkelser’

Hvordan behandler man en kultur for kollektiv OCD? (LFPC)

Fem barn fra menigheten Ahmadiyya Muslim Jamaat er arrestert av politiet i Layyah-distriktet i Punjab-provinsen i Pakistan. Fire av de tiltalte er ungdommer mellom 14-16 år og studerer ved den engelskspråklige privatskolen Superior Academy. Disse fire heter Muhammad Irfan, Tahir Imran, Tahir Mahmood og Naseeb Ahmed. Barna har sittet i varetekt siden 28. januar.

Bakgrunnen for arrestasjonen er anklager om at de hadde skrevet navnet på profeten Muhammed på veggene på et toalett på Jamia Gulzar-e-Medina-moskeen. Ahmadiyya-menigheten bekrefter at deres medlemmer som er bosatt i Chak, i Layyah-distriktet, har blitt arrestert og tiltalt for brudd på § 295-C i den pakistanske straffeloven (som forbyr og foreskriver meget strenge straffer for nedsettende bruk av profetens navn, red. anm.). […] Barn arrestert for Profet-grafitti

En øjenåbner

Belgien på vej mod opløsning

19.04 2009 – af Lars Hedegaard

Godt 50 var mødt op i Vartov den 18. april for at lytte til Filip Dewinter og Frank Vanhecke fra Flanderns største politiske parti Vlaams Belang, og det var rare sager de to politikere kunne berette om demokratiets tilstand i landet, hvor EU har sine ledende institutioner.

Filip Dewinter er parlamentarisk leder af Vlaams Belangs gruppe i det flamske parlament. Frank Vanhecke var gennem 12 år formand for partiet og dets forgænger Vlaams Block, der blev tvangsopløst efter en 10-år lang politisk proces. Da VBs politiske modstandere ikke kunne få det normale belgiske retsvæsen til at forbyde partiet, selv om de forsøgte fire gange, nedsatte de en politisk udpeget særdomstol, som var villig til at gøre arbejdet.

dewinther-102


Den føderale belgiske stat, der i virkeligheden er sammensat af to nationer – 65 pct. hollandsk-talende flamlændere i nord og 35 pct. fransktalende vallonere i syd – er så skrøbelig, at Dewinter og Vanhecke ikke var i tvivl om, at den vil blive opløst i deres levetid. Det kan ske som resultat af en af de talrige politiske kriser, som Belgien har oplevet de senere år, og som i lange tidsrum har gjort det umuligt at danne en regering. Derfor gør det belgiske statsapparat alt hvad der står i dets magt for at undertrykke de flamske separatister. VB har 24 pct. af stemmerne og er således Belgiens største politiske parti.

Også Vallonien står til at tabe stort, den dag Belgien bliver opløst i to uafhængige stater. Flandern leverer 87 pct. af Belgiens eksport. Det er her det private erhvervsliv blomstrer, og de private arbejdspladser ligger, mens det socialistisk-styrede Vallonien – som de flamske gæster betegnede som nærmest stalinistisk – er stærkt afhængigt af økonomiske tilskud fra Flandern.

Ifølge Frank Vanhecke er der blevet overført 300 milliarder euro fra Flandern for at betale for den vallonske velfærdsstat. Det er mere end der blev overført fra Forbundsrepublikken til det gamle DDR som følge af Tysklands genforening.

Intet under at Vlaams Belang, der ønsker at standse denne massive overførsel, er ilde lidt blandt de vallonske magthavere. Det gælder også det vallonske politi. Den 11. September 2007 ønskede Vlaams Belang at holde en demonstration i Bruxelles til minde om terrordåden i USA samme dag i 2001, men fik forbud af byens socialistiske borgmester. Men da han ikke kunne stole på det lokale politi – som for en stor dels vedkommende sympatiserer med Vlaams Belang – indkaldte han vallonsk politi fra Liège, som angreb demonstranterne med stor brutalitet. Adskillige belgiske politikere og flere medlemmer af Europa Parlamentet blev arresteret og gennembanket – bl.a. Dewinter og Vanhecke – hvilket også fremgik af en video, som de belgiske gæster havde medbragt. Denne video vil senere i næste uge blive tilgængelig på Trykkefrihedsselskabets hjemmeside samt på Sappho.dk sammen med Dewinters og Vanheckes taler.

Massiv indvandring til Belgien

Ud over VBs nationale program arbejder partiet på at få standset den massive indvandring til Belgien, som truer med at fremkalde et muslimske flertal i løbet af et par årtier. Bruxelles – “Europas hovedstad”, som den stolt kaldes af EU-tilhængere – bliver formentlig Europas første muslimsk-kontrollerede storby. Til gengæld prøver de socialistiske partier at fremme indvandringen fra den tredje verden mest muligt, fordi de i stigende grad henter deres vælgere fra denne gruppe. Det er allerede sådan, at 11 ud af 19 socialistiske medlemmer af Bruxelles’ bystyre har muslimsk baggrund.

Dewinter og Vanhecke var meget åbne om VB’s historiske arv. Det var korrekt, sagde Frank Vanhecke, at partiets forgænger havde samarbejdet med tyskerne under besættelsen fra 1940 til 1945. Det var en historisk kendsgerning, som man måtte vedkende sig, selv om dagens VB er et normalt demokratisk parti og hverken racistisk eller antisemitisk. Kollaboration med tyskerne var i øvrigt normalt blandt andre undertrykte befolkninger, der naturligt nok betragtede de tyske hære som befriere. Det var også tilfældet i Estland, Letland, Litauen og Ukraine.

Man måtte forstå, sagde Vanhecke, at flamlænderne havde været undertrykt helt indtil den tyske besættelse. Deres sprog var forbudt i officielle sammenhænge. Der var forbud mod flamsk-sprogede skoler, og flamske børn blev undervist på fransk. Det tyske besættelsesmagt tillod derimod, at der for første gang siden oprettelsen af den kunstige belgiske stat i 1830 kunne oprettes flamske skoler.

Vanhecke nævnte, at 20.000 flamlændere havde kæmpet på tysk side på Østfronten under 2. Verdenskrig. Det samme havde 20.000 vallonere gjort, men det bliver der ikke talt så meget om. Sappho.dk

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] ytringsfrihedens vilkår i EUs hjerte,  Lørdag den 18. april, Vartov, Farvergade, København K.,Lars Hedegaard: Belgien på vej mod opløsning,Vlaams Belang in Copenhagen.Vanhecke omtaler nogle  gange begrebet Cordon sanitaire, læs om det […]

trackback

[…] has an account of the event in Danish (scroll […]

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

@ Robin

Jeg tror faktisk, at “bedick” er inkluderet i “behead” 🙂

Ellers gode forslag.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
14 years ago

Jag skulle kunna tänka mig fler plakat. “Be-dick all those who insults our women and girls”, “Geert Wilders is on his way!”, “Heckle all those who insult our pigs and dogs”, “Mohammed is on his way – to Hell!” och “Allahu Fuckbar!” Parodier på deras egna plakat. 🙂

Casper | Borgerlig bums

Washington DC (og Canberra og Brasilia m.fl.) er ikke et selvstændigt land, men underlagt en stat. Hvilken stat skal Bryssel underlægges – EU? EU er ikke en stat, men der er den løsning at gøre Bryssel til en selvstændig stat à la Danzig. Måske Kongeriget Bryssel? Det er dog ikke så sandsynligt, da hele eliten næppe vil gå med til det. Og kongen har ualmindelig stor magt i Belgien, han styrer bl.a. regeringsforhandlinger (ikke kun pro forma som i Danmark). Da konger naturligvis ikke har forstand på politik er det en af grundene til at det er gået så skævt.… Read more »

PeterK
PeterK
14 years ago

@Caspar

Man kunne sagtens forestille sig en holdbar variant af løsning 2. Opdeling i 2 lande, og Bryssel får status som Washington DC. Når EU så kollapser må Bryssel vælge side, men da der forinden alligevel er muslimsk majoritet i byrådet, så det bliver nok den første selvstyrende muslimske enklave i Europa. God fornøjelse!

Casper | Borgerlig bums

Jeg har beskæftiget mig meget med Belgien. Lars Hedegaards resumé gengiver i sagens natur Vlaams Belangs synspunkt, men det kan man da også godt unde dem for en gangs skyld, da de er udsat for en ekstrem, latterlig og ufin hetz i Belgien. Man skal imidlertid huske at der ikke er civile modsætninger mellem flamlændere og vallonere. Det hele skyldes den rådne politiske tradition i landet. Derfor kan man tænke sig flere udgange på konflikten: 1. At bevare Belgien i en eller anden form, men rydde fuldstændig op i det politiske system, pressen og så videre. Måske som en konføderation… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
14 years ago

Øjenåbner er et ord jeg ikke selv ville benytte. Om dette.

Det formodes herfra at hr. Hedegaard har set på blandt andet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vlaams_Belang

Janne
Janne
14 years ago

JensH

Der er grund til at kritisere dele af islam. Bl.a. de intolerante (mildt sagt) steder i koranen. Tænk hvis Mogens Jensen ville turde anerkende nødvendigheden af kritik af dele af islam.

Og det er ikke dæmonisering af ALLE muslimer at islam kritiseres. Mange muslimer kritiserer selv dele af islam. Mange kommer nemlig i klemme på grund af dele af islam og på grund af dele af konranen. De muslimer skal vi naturligvis lytte til og det skal islamiske lande også. Det bør Mogens Jensen også gøre.

JensH
JensH
14 years ago

Appropos Hyltofts bredside mod Islam, så tror jeg ikke Socialdemokratene skal gøre sig nogen forhåbninger mht. at overbevise vælgere om, at de ikke længere er noget islam-leflende parti. Ihvertfald ikke sålænge de har typer som Mogens Lykketoft og Mogens Jensen. Førstnævnte har hele dagen på TV2Knuzz forsvaret Durban II, og sidstnævnte er idag ude med en ‘stue-renheds’-kritik af Hyl toft på grund af hans udtalelser om islam:

http://jp.dk/indland/indland_politik/article1667651.ece

Ulla Lauridsen
14 years ago

Årh, LFPC – du er godt nok en kynisk gammel støder 😉
Nu var jeg lige så glad

LFPC
14 years ago

Det hænger formentlig sammen med strafferammen i Storbritannien.

Ulla Lauridsen
14 years ago

Så I skiltet

EXTREMIST MUSLIMS GO TO HELL

Er det ikke bare sødt at de synes, det er så vigtigt at skelne, at de skaffer plads til sådan et langt ord ekstra?
Made my day 🙂

Der ER kvinder med, men ikke ret mange. Jeg tænker, at det hele er organiseret af eleverne på en drengedomineret uddannelsesinstitution, f.eks. en teknisk skole – deltagerne er meget jævnaldrende, og skiltene er meget ens i størrelse, materialer og design.

LFPC
14 years ago

Godt spørgsmål. Men da denne slags demonstrationer er så ekstremt sjældne som de er (hvilket også var grunden til at jeg postede videoen), er der tale om ukendt territorium uden etablerede normer og uden appel til bestemte grupper. Måske er kvinder generelt mere tilbageholdende med at kaste sig ud i noget ukendt og måske farligt.

Morten - - -
Morten - - -
14 years ago

Der var ikke mange kvinder i den demonstration i Luton. Ubegribeligt få, faktisk. Hvorfor ?

– – –

PB
PB
14 years ago

Breaking: Vestlig assertivitet:

Respect to all people who make a stand against Islam. British culture and values are at stake, what could be more worth fighting for! Beware Islamic fascists you have gone too far…

Carsten Agger
14 years ago

Til eftertanke:

http://www.modspil.dk/wordpress/?p=547

General executive summary: Vlaams Belang er ikke til at stole på, og Lars Hedegaard står i et lidt ynkeligt skær som ukritisk formidler af deres “øjenåbner”. Surprise!

HelgeD-H
HelgeD-H
14 years ago

20.April, hvilken symbolsk dato! Durban II -FNs racisme-konference -At det gøres til racisme §265b at modsige andres religion (kun Islam). Jeg har online “underskrevet” at dette skal boykottes. Dette uantagelige kamelslugning Vesten skal acceptere. Måske bestemmes det fra oven, at snaphanerne skal fortælle hinanden “Den lille æsop fabler” for overhovedet at være tilladt. Det forlyder Holland, som nation, har boykottet Durban II -Det er da altid noget. Desuden er det HAM DER FYRERs fødselsdato. Under besættelsen 1940-1945 var det en humoristisk vittighed med: »Hvem er det som hersker i Helvede? -Det er Ham der fyrer.« Araberne og Palæstinenserne ærer Ham… Read more »

Janne
Janne
14 years ago

Stigende norsk og religiøs intolerance overfor homoseksualitet, alkohol og grisekød og individets selvbestemmelse hvad seksualitet og seksualpraksis angår:

“- Hvis nordmenn ikke hadde drukket alkohol, hatt sex før ekteskap og spist svin ville de vært verdens beste muslimer.”

“Nytt parti vil forby homofil praksis…”

h t t p://www.dagbladet.no/2009/04/19/nyheter/stortingsvalget_2009/politikk/innenriks/regjeringen/5783633/

Ulla Lauridsen
14 years ago

Andreas Malm er åbenbart ikke rigtig klog – men hvad med de svenske medier og offentligheden, som køber hans vrøvl? Noget andet er, at muslimerne da sagtens kunne tjene det gode formål i et meget mindre antal.

Janne
Janne
14 years ago

Til Malm og andre med hans holdninger er der bl.a. at sige: I Gellerup er grønlændere jaget væk. Vi ser også at jøder frarådes at lade børn gå på folkeskoler f.eks. i dele af Odense og vi ser at ‘bumsers’ opholdssted er fjernet fra Nørrebro. Man må ikke mere holde hund i Gellerup. Patienter kan ikke mere vælge den islamiske kønsuniform fra på sygehuspersonale. Kønsapartheid og parallelsamfund spolerer vores samfund og den sociale og tillidsmæssige kapital forringes væsentligt. Vi ser flerkoneri og kønslemlæstelse af piger og tvangsægteskaber. Vi ser også at kvinder der ikke ønsker at gå i islamisk kønsuniform… Read more »

Thomas Bolding Hansen
14 years ago

Andreas Malm må dog have fået hovedet forkert på, det tænker dog ikke skævt efter svenske forhold, det tænker slet ikke.

Hvorfor opfandt vi så ikke muslimer, eller lignende før 1970? Hvis trangen nu er så stor?

Hvorfor sendte vi jøderne til Sverige under 2 verdenskrig, og hvor skal vi sende dem hen i dag på grund af …..?

Vivi Andersen
Vivi Andersen
14 years ago

Gid de vil trykke MO i et mindre format så selv fattigerøve kan være med. Jeg vil virkelig holde af at have den tegning i glas og ramme på væggen, her ved computeren! Desværre har jeg ikke råd til at købe den udgave de sælger nu, men jeg glædes over der er gang i salget. Men jeg støttet ved at købe de bøger Trykkefrihedsselskabet udgiver. Forøvrigt er den sidst udgivne, Robert Raedeker´s ” Man må prøve at leve” uhyggelig læsning. Det må være rædselsfuldt at skulle leve som han og hans familie må. Det er svært at fatte at muslimer,… Read more »

Johansen
Johansen
14 years ago

Hvilket snapfoto af repræsentanter for Vlaams Belang, der får overrakt Big Mo billeder af Lars Hedegaard. 🙂
Det er dejligt at se, at de virkelig værdsætter denne genistreg fra Kurt Westergaards skarpe pen.

Janne
Janne
14 years ago

OT

Flere partier tager heldigvis helt klart afstand fra flerkoneri og mener også at imamer der gifter mænd med flere koner skal have frataget vielsestilladelsen. Kun niqab partiet Socialistisk Folkeparti har – ikke overraskende – tilsyneladende ingen kommentarer til flerkoneri. (EL kan der ikke rigtig forventes noget fornuftigt af) Det var ellers Søvndal der engang ville demonstrere mod religiøse mørkemænd…

“Venstre, Socialdemokraterne, Konservative og Dansk Folkeparti og vil alle have flere kræfter sat ind over for flerkoneri i Danmark. Socialdemokraterne kræver, at alene medvirken til flerkoneri skal kunne medføre udvisning”

h t t p://jp.dk/indland/indland_politik/article1666816.ece

Peter Buch
Peter Buch
14 years ago

Der beklageligt nok betragtede de tyske haere som befriere, skulle der vist staa.

falkeøje
falkeøje
14 years ago

Lad dog Belgien blive spaltet i to stykker.
Min sympati ligger hos de flamske.

falkeøje

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x