7
jun
Seneste opdatering: 8/6-09 kl. 1544
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

med st√łrste fremgang p√• 8.5 %, en fordobling af stemmetallet. SF med den n√¶stst√łrste.¬†Us√¶dvanlig stor valgdeltagelse – n√¶sten 60 %.

screenshot0011

Socialdemokraternes begejstring kendte ingen ende. De er g√•et rekordagtige 11.1 % tilbage, men Thorning var lige s√• glad og kvidrende som efter nederlaget i 2007. Margrethe Vestager tog lussingen mindre stiligt. Agressiv og kamplysten talte hun kulsort, hver gang DR gav hende taletid. ¬†VKO g√•r samlet ¬†11 % frem og Morten Messerschmidt n√¶rmest fordoblede DF partiet ene mand. Endvidere kan venstrefl√łjen kan skyde en hvid pil efter en st√łrre grundlovsrevision, der vil udgr√¶nse ¬†monarkiet og indskrive menneskerettighederne, vejrudsigten, den globale retf√¶rdighed og cirklens kvadratur i Grundloven. Line Barfoed og Margrethe Auken har forklaret s√• udm√¶rket, hvad det n√¶rmere gik ud p√•, og de er not amused. Det er vi til geng√¶ld. Man afskaffer ikke verdens √¶ldste kongehus, basta! Ikke engang det noget yngre i Sverige, hvor der har v√¶ret Riksdagsflertal flertal for det i generationer. De t√łr ikke for folket. Foghs sidste “Laudrup-finte” gav forsinket katte-pote: Se til venstre, aflev√©r til h√łjre. (Morten Uhrskov uddyber synspunktet p√• sin blog idag)

“Og s√• tilbage til virkeligheden”

Pia Kj√¶rsgaard efter at DR klipper 30 billedsekunder ud af hendes partiledertale, for at bes√łge Socialdemokraterne, lige efter at Thorning og Dan J√łrgensen havde talt alenlangt og uforstyrret p√• kanalen.

I Sverige kom ¬†fildelerne i Piratpartiet ¬†ind med over 7 %. Svenska Dagbladet har en en l√łbende opdateret svensk grafik her. SD har pt. 3.3 % af stemmerne lig med nul mandater, i Sk√•ne L√§n er det dog det fjerde st√łrste parti med 7.7 %. ¬†Bladet meddeler at valget har gavnet “Europas ekstrem- og populistpartier“. Sjovt nok kalder ingen svensk journalist Piratpartiet for populister. I Sverige stemte kun 44 % . I f√łlge Expressen kan man takke storbyerne, ikke ut√¶nkeligt ogs√• deres h√łje indvandrerandel, for at Sverigedemokraterna ikke kom ind:

Ett tag såg det riktigt dystert ut. Sverigedemokraterna var uppe och nosade på fyraprocentssprärren och junilistan såg ut att bli kvar i EU-parlamentet. Men det var innan storstadsbornas röster hade räknats. Nu ser man hur Sd tappar decimal för decimal. Tack för det, nollåttor!  (08= Stockholm)

screenshot0031

Den samlede fordeling i Europa Parlamentet ser nu således ud. Den borgerlige kritik markant styrket.

Demokratiets festdag?

Et parlament ¬†man √łnsker flyttet fra Bryssel og Strasbourg til Wandsbeck og Pommern, og en grundlovs√¶ndring man er imod, men som er et led i et taskenspilleri, man er for? Fest og fest. Jeg tr√łstede mig med en dyrl√¶gens natmad hos mine foretrukne kinesere, og med at jeg endnu aldrig har valgt sofaen, sk√łnt det n√¶ppe har v√¶ret t√¶ttere p√•. Lidt har ogs√• ret.

valg-017

P√• R√•dhuspladsen havde Socialdemokraterne en vognpark af kampagnebusser og r√łde roser. Deres kandidat, Dan, ligner grangiveligt en popsanger fra da Otto Brandenburg var ung. Her i bydelen stemte 65 % ¬†r√łdt i 2007, l√¶gger man Ny Alliance og Radikale oveni, n√•r man 85 %, s√• her man er p√• fornavn med ¬†sine kandidater. “S√łren og Margrethe”, siger vi indforst√•et. Svarer nogen “S√łren hvem?”, er de femte kolonne eller jyder og n√¶rmest selv ude om det. I Sverige havde Mona Sahlin denne grund til at stemme p√• SAP: “D√§rf√∂r att det √§r ett bra parti som har ett bra politiskt program“, s√• er det alligevel ¬†ikke idag, at verden g√•r under, og s√• g√•r de ind for retf√¶rdighed, det skal man ikke kimse af.

I Sverige, business as usual

Lidt à la valg i Moldavien eller Hviderusland:

Under natten misshandlades två ungdomspolitiker grovt av ett gäng vänsterextremister, som använde sig av knogjärn och sedan sparkade på de liggande ungdomarna. Tyvärr är nattens händelse symbolisk för denna valrörelse. Genom hela valrörelsen har Ung Vänster och andra vänsterorganisationer utmärkt sig genom ett organiserat, frekvent och grovt våld riktat mot sverigedemokrater.

Blodig avslutning p√• valr√∂relse,¬†Hvis svensk presse overhovedet omtaler det, er der s√• mange mishandlinger at v√¶lge ¬†imellem, at det er en n√•l i en h√łstak. Update:¬†Tv√• personer gripna f√∂r misshandeln av Sverigedemokraternas pressekreterare.

It came from the south

Jeg har ingen rigtig f√łling med situationen i USA vis-a-vis mexificering og illegal indvandring sydfra, og jeg kan derfor heller ikke helt s√¶tte mig ind i de tydeligvis helt reelle problemer denne medf√łrer i form af kriminalitet og belastning af politi og andre myndigheder, men det er interessant at parallellisere med vores situation her i Europa med kriminalitet og demografiske forskydninger for√•rsaget af muslimske indvandrergrupper. P√• mange m√•der er der jo store ligheder, hvor faldende f√łdselstal hos den oprindelige befolkning og en ustoppelig indsivning og h√łjere f√łdselstal hos fattige tredjeverdensborgere uv√¶gerligt vil f√łre til store √¶ndringer i dette √•rhundrede.

Men der er selvf√łlgelig en afg√łrende forskel: Latinoerne medbringer m√•ske tilsvarende f√łrmoderne √¶resbegreber og iltre temperamenter, men hvad de ikke har i bagagen er en herrefolksideologi forkl√¶dt som religion der driver v√¶rket. Derfor er jeg ogs√• tilb√łjelig til at tro p√• denne skribents optimisme med hensyn til assimilering p√• l√¶ngere sigt. Havde det v√¶ret en af vores apologeter ville han ikke have n√¶vnt den religi√łse legitimering med √©t ord, og hans trov√¶rdighed ville have v√¶ret lig nul i mine √łjne. Pajamas Media er for √łvrigt en konservativ site (LFPC).

[…] Some people seem to be holding out hope that they can turn back the tide, and that more aggressive immigration crackdowns can return the United States to what it was fifty years ago.

Sorry, folks. No such luck. Ready or not, and like it or not, the country’s demographics will continue to change. And whether the tipping point comes in 2042, or 2050, or 2055 is irrelevant. These Census projections were always based on those who were already here as opposed to those expected to arrive in the coming decades. So unless we have a mass exodus of millions of people with no one coming to replace them, there is not much anyone can do to alter the nation’s destiny.

No worries. Yes, America is becoming more Latinized. But at the same time, Latinos are becoming more Americanized. As was the case of earlier waves of immigrants from Germany, Italy, Ireland and other countries, over one or two generations, Latinos will learn English, adopt American values, and take their place in the mainstream. And with their optimism, family values, and work ethic, they are – far from being a threat to the country – likely to be one of its most valuable assets.¬† Ruben Navarette jr.: It’s the Demographics, Stupid

¬ĽTalentl√łse perler?¬ę

F√łrst fik de hjeml√łse deres taler√łr, Hus Forbi. Nu er det asylans√łgernes tur. I g√•r lancerede Asyl Dialog Tanken f√łrste nummer af VisAvis – en gadeavis lavet af og med asylans√łgere.¬†I Danmark portr√¶tteres asylans√łgere i medierne ofte som ofre uden talent, evner eller muligheder. Et billede som i h√łj grad er med til inddele samfundet i to grupper: ‘os’ og ‘dem’.¬†Megafon for asylans√łgere,¬†Visavis.dk

Integrationen af indvandrere og flygtninge fra fjerne lande har s√• meget rygvind, at vi b√łr skynde os at √•bne portene og tage imod nogle flere, mener forfatteren Hans Larsen. Hit med perlerne

To gange st√¶rk vinkling og abstraktion fra virkeligheden, hvor det er sv√¶rt at se forskel p√• Information og Berlingske. DREAM har lige regnet ud, at hver indvandrer og efterkommer fra “mindre udviklede lande” i basisudgifter koster os 29.000 om √•ret. (Det er minus et over- sygehus- og f√¶ngselsforbrug, nedbr√¶ndte b√łrnehaver, svie og smerte og alt det l√łse.) Alts√• godt 2 mio. pr. n√¶se p√• 70 √•r, absolut lavt sat. Og s√• taler vi endda slet ikke om, at landet segregeres og fragmenteres i uoverskuelig fremtid, med det Balkan, der kan f√łlge af det.¬†Invandringens pris: En √ėresundsbro om √•ret, scroll lidt.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

I 3 af de 13 valgdistrikter i Skåne er SD over 10 %.
For få, for lidt, for sent?

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Det skulle ikke undre mig. Et parlament uden nogen demografisk relevans laver regler for fordeling der ikke har demografisk relevans. Klart nok.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> Peter Buch
Mandatfordelingen mellem landene: S√• vidt jeg husker, har EU-parlamentet selv forhandlet sig frem til fordelingen, som er tilstr√¶bt at favorisere de sm√• stater, jo mindre de er, jo mere fav√łr.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Victor

Beklager manglende respons. Tak for de oplysninger. Det var jo ikke n√łdvendigvis et citat fra pi jeg selv er 100% enig i, det var √¶rlig talt mest slutningen jeg faldt over og fandt skulle s√¶ttes p√• siden her.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Tak for det!

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Tak for det Steen

Du kan altså ikke se direkte hvormange der KUN ser på siden af det samlede antal, og dermed hvormange der også ser på kommentarerne?

Peter: Nej, det mener jeg ikke. Google analytics er blevet uhyre detaljeret, s√Ö detaljeret er den vist ikke blevet, og jeg har ikke tid til at studere den mere end √©n gang om √•ret. Det er i√łvrigt ogs√• s√•dan, at man skriver friere, n√•r man bilder sig ind, at man n√¶sten skriver for sig selv ūüôā

polinos
polinos
11 years ago

-> Robin_Shadowes Som mange danskere holder jeg meget af Sverige, har rejst der meget, og f√łler mig besl√¶gtet med svenskerne. Taler man med almindelige svenskere, forekommer det mig, at deres holdninger til nation, multikultur etc. ikke er meget forskellige danskeres. Alligevel er den politiske og kulturelle udvikling i de to lande vidt forskellig, og jeg er ganske enig med dig: Det ser ud til, at Sverige har valgt en kurs, der f√łrer til nationalt selvmord og opl√łsning af b√•de nationalstat og Folkhemmet. Jeg gad godt at h√łre din forklaring som svensker: Hvad er det, der sker i Sverige? Hvorfor har… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Hvad er det for et grundlag der er benyttet for at sætte antal af mandater på de enkelte lande?

Tyskland med over 80 millioner indbyggere har 99 parlamentsmedlemmer.
Danmark med omkring 5 eller 6 millioner har 13 parlamentsmedlemmer.
Malta med 400.000 indbyggere har 5 parlamentsmedlemmer.
Det virker totalt absurd. Indbyggerantal synes dermed ikke at være benyttet som grundlag.

Er der en forklaring? Eller flere forslag til hvad det egentlig går ud på?

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Ja, Steen.
Relateret- Det med de svenske mediers ikke laden de tunge islamkritikere komme på, eller blive omtalt overhovedet.

Er der tal du kan og vil oplyse om hvormange af de der ser på hjemmesiden Snaphanen, om hvormange af de der ser på hjemmesiden, der OGSÅ ser på kommentarerne?
Ikke for de enkelte poster men et tal groft afrundet procentuelt?
Er det 2%, 5%, 11%, 17 % eller er vi oppe på 21 %?

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

8.8 % fildelere i G√łteborg kommune.
Er de blevet helt tossede?

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Ja, de svenskere.
Malta med 400.00 indbyggere har 5 mandater i EP.
Danmark med 5.3 mill. har 13 mandater i EP.
???
Mindretals / fåtals hvad hedder det- begunstigelse?

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Dansk resultat klar.

dana
dana
11 years ago

Den svenske demokratiske debat ville have godt af, at SD kom ind.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Stockholm mangler kommunen altså, SD står til 3.3 %.

JensH
JensH
11 years ago

@steen “Kan intet finde om SD p√• svenske medier – de ligger under √łvrige” Ja, de liggger under √łvrige, og sidst jeg s√• p√• SVT havde ‘√ėvrige’ vistnok 5,3 procent af stemmerne, men ‘√ėvrige’ inkluderer ogs√• gudrun schymans Feministisk Initiativ. Hende havde SVT i studiet for et interview, men alts√• ikke Jimmy √Ökesson fra SD, (surprise, surprise). I√łvrigt, der er ogs√• EP-valgaften p√• BBCWorld, og hovedfokus er selvf√łlgelig p√• UK, men de har ogs√• ind imellem en opdatering p√• resultaterne fra de √łvrige EU-lande, herunder Danmark, og DF bliver konsekvent omtalt som “far right”. S√• Morten Messerschmidt m√• nok indstille… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Det verkar som Sverige forts√§tter mot underg√•ngen i ren warp speed. Fr√•gan √§r nu bara om det har varit rent spel eller inte. √Ėvriga Europa s√§ger nej till m√•ngkultur och islam men Sverige skall tydligen bli ett kalifat, det har tydligen eliten gett sig fan p√•.

Victor
Victor
11 years ago

Peter – du kan godt bande over die Linke. Men et faktum er, at det er det eneste parti i Tyskland, som afviser Lissabon-traktaten. Jeg har lige v√¶ret i Tyskland et par dage og haft lejlighed til at diskutere EU valget med folk fra SPD, de Gr√łnne og CDU. CDU og de gr√łnne f√łrst – begge partier er ikke alene fuldblods f√łderalister. De kunne heller ikke se noget problem i, at op mod 80 pct af v√¶lgerne har stemt for en politik – og s√• f√•r p√•duttet en anden. De har ogs√• begge denne ulyksalige tyske hang til at mene,… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

@steen Jeg sidder og ser valgudsendelse SVT2, og der tog de en rundtur til deres korrespondenter i de forskellige EU-lande for at h√łre om valget i disse lande. Jeg skal love for at b√•de disse ekorrespondenter og i studiet i Stockholm er de dybt bekynrede over den fremgang de “fr√§mlingsfientliga partier” har f√•et rundt omkring i Europa. Ja, faktisk ligger SD if√łlge SVT lige p√• vippen til at komme ind i EP., (det g√łr SD nu ikke, s√• de beh√łver ikke yage valium p√• SVT). Det der vistnok specielt bekynrer dem er, at tidligere har repr√¶sentation i EP for disse… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

BBC news kl 19:51:
UK Independence Party leader Nigel Farage hopes his share of the vote, which was 16% in 2004, will “push up towards 20%” tonight. But he fears that the way ballot papers were folded will have hurt UKIP more than other parties.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Nogle vælges andre går, nogle arbejder med noget helt andet:
http://www.guardian.co.uk/uk/2009/jun/05/afghan-gang-pizza-takeaways

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Tysk kommentar fra pi-news:
In Deutschland w√§hlt man lieber Gr√ľne √Ėkofaschisten und Kommunisten statt demokratisch Rechts zu w√§hlen‚Ķ.Dieses Volk verdient was es w√§hlt : Islamisierung Deutschlands.

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Og udgifterne til offentlig orden og sikkerhed er steget siden 1970 – fra panserbasse f√łlger andefamilie over gaden tiden – fra 1,455 milliarder til 18,058 milliarder i 2008. Eller 12,4 gange. Men det er dog mindstedelen af stigningen, som er mest markant i sociale ydelser, og mindre end den samlede stigning i offentligt forbrug p√• over 15 gange siden 1970.

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

29.000 kroner, og ja plus fængsel og integration, sundhedsomkostninger osv.

Og s√• mangler der et vigtigt element i regnestykket stadigv√¶k – nemlig de indirekte udgifter i form af danskere som er blevet skubbet p√• f√łrtidspension og efterl√łn, i et desperat fors√łg p√• at skabe mindre arbejdsl√łshed.

Tonny
Tonny
11 years ago

Suprise, suprise! Sjovt nok s√• arbejder registraten for asylavisens hjemmeside,Sylvester Roepstorff, for DR…

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Maskinen er heller ikke perfekt. Jeg s√• lidt p√• siderne man kan g√• til, dels brokker nogen sig over det ene og det andet ikke er at finde, dels skal “firmaet” slette ting folk vil have fjernet. Det er noget der lige skal bruges lidt tid p√• for at finde den eller de bedste metoder, til at f√• det frem man gerne vil finde. Hurtigst.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Steen du fandt vel frem til:
The wayback machine: en ting der gemmer m√¶ngder, jeg ved ikke hvad det hedder hvis tingen har et navn p√• dansk, det er i hvert fald det den g√łr-

http://www.archive.org/web/web.php