5
jul
Seneste opdatering: 5/7-09 kl. 2114
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Rigtig journalistik bliver i dag lavet af grĂŠsrĂždderne. Glem nyheder distribueret i dĂžde trĂŠer, glem “eksperter”, “stĂŠrkt kontroversiel”, “utilpassede”, “unge aktivister”, “tordner” eller “hĂžjreekstremistiske”, hasta la vista, baby, den moderne teknologi har givet alle med mod og talent mulighed for at vise verden hvad mainstreammedierne ikke vil fortĂŠlle os. En brandaktuel reportage fra det USA hvor vi jo ellers fĂ„r at vide at muslimer er langt bedre integreret end i Europa, fordi man her respekterer folks ret til religion, bla bla. Fantastisk reportage, via Gates of Vienna, som man kan opleve akkurat magen til i Danmark og Sverige, eksemplerne stĂ„r i kĂž. (LFPC):

Carlbom: “Vi har kun set begyndelsen i RosengĂ„rd”

Carlbom formulerer sig omhyggeligt: “Invandringen til MalmĂž”. Endnu omhyggeligere ville “indflytning” have vĂŠret:

”Om vi inte stoppar invandringen till Malmö har vi bara sett början”, sĂ€ger forskaren Aje Carlbom.

Aje Carlbom tror att de svenska normerna ligger sĂ€mst till i konkurrensen om pojkarna. De svenska normerna erbjuder en mycket otydlig bild för dem av vad en beundransvĂ€rd man Ă€r eller ska vara.

Vad hÀnder nÀr samhÀllet inte kan svara pÄ killarnas utmaningar?

De uppfattar samhÀllet som svagt. BrandmÀnnen fÄr inte vÀnda sina brandslangar och spruta vatten mot stenkastarna, men det kanske de borde göra i alla fall. Som ett experiment. De hÀr pojkarna behöver bjudas ett hÄrdare motstÄnd. Visa mer allvar. Killarna möts ju inte av nÄgra repressalier i dag. Man borde plocka in Àven minderÄriga och tydligt visa var grÀnserna gÄr. Skolorna borde ha absolut nolltolerans nÀr det till exempel gÀller oförskÀmdheter mot flickor.

Ska man fÄ acceptans för ett mÄngkulturellt samhÀlle i de breda befolkningslagren i Sverige mÄste man visa att man har situationen under kontroll. Annars uppstÄr ett uppror mot det mÄngkulturella.

De flesta anser att oroligheterna beror pÄ utanförskap, arbetslöshet och fattigdom?

Jag har svÄrt att se sambandet. Det finns mÄnga som Àr arbetslösa men ytterst fÄ som gÄr ut och kastar sten. Jag vet inte hur mycket intifadan och upproret i Gaza har spelat in för att inspirera stenkastarna. TyvÀrr har ingen studerat den saken.

Varför?

MÄnga uppfattar Àmnet som alltför kÀnsligt att forska i. I Sverige kan mÄnga vara vÀldigt toleranta mot invandrares intolerans, men inte ett dugg toleranta mot svenskars intolerans. Det ena kan tolereras men inte det andra. Det Àr konstigt.

Polisen jobbar treskift för att hĂ„lla lugnt i RosengĂ„rd, DN kan ikke  sige det, Carlbom kan ikke sige det, vi kan godt: MalmĂž og i videre udtrĂŠkning Sverige, er blevet pĂ„fĂžrt en krig af sin Ăžvrighed. SkĂžnt den endnu kun er lille, er ordet krig alligevel det eneste dĂŠkende. andre forklaringer – sociale – er udflugter. Husk det til, nĂ„r den har vokset sig stĂžrre. Varför mörkar makthavarna islamiseringen som problem i svenska storstĂ€der ?,Islamist radicalization – a Swedish problem denied, i hvilken Magnus Ranstorp siger:

“I think we are blessed so far for having rather moderate Muslims in Sweden”, he said, describing how different extremist are able to fuel each other. He pointed to the situation in Denmark where the public discussion is more polarised. “It’s only a mater of time before there is a terrorist attack in Denmark”, Ranstorp said. The other panellist agreed that the problem must be handled with care, and that a polarised discussion atmosphere only makes things worse.

Tror han  selv pÄ, at det sikreste er at fodre tigeren, at en kuperet samfundsdiskussion kan holde agressorer i skak ? Vi tror Ranstorp er under indtryk af alle de politiske stryg, han har fÄet for sin RosengÄrds-rapport. Konsensus tilsiger stadig, at problemet  ikke er der, hvis bare man ikke omtaler det og det er hans politiske faux pas,  overhovedet at have  Äbnet munden.

Manipulerer journalister, eller kan de bare ikke lĂŠse indenad?

Tidens store spÞrgsmÄl. Ritzau er en pest over Danmark (LFPC).

UPDATE: Har lige haft et kĂŠmpeskĂŠnderi med Ritzau. Dette det fĂžrende nyhedsbureau i Danmark mener, at nĂ„r jeg har skrevet, at “At vi i 2009 skulle se rockere og mordere trĂŠde frem som samfundets beskyttere er forfĂŠrdende” er det samme som “Rockere er samfundets beskyttere”. Det er jeg rasende over. Mediet har samtidig krĂŠnket min og berlingskes ejendomsret ved at undlade at henvise til kilden og samtidig citeret forkert. Men i sĂ„dan en situation er politikere magteslĂžse. Det er ikke fĂžrste gang Ritzau har prĂŠsteret at opfĂžre sig sĂ„dan. OgsĂ„ under urolighederne i 2008 blev mine synspunkter forvredet, og gjort til et generelt angreb pĂ„ politiet, skĂžnt det var politiledelsen, jeg skosede. Det udlĂžst sĂ„ i Ăžvrigt en lang rĂŠkke ubehagelige reaktioner. Jeg har nu valgt at prĂŠcisere min tekst, skĂžnt det burde vĂŠre unĂždvendigt – ikke mindst nĂ„r man lĂŠser indlĂŠgget i sin helhed – og skrive “prĂŠsentere sig som samfundets forsvarere” i stedet.

Det er svÊrt at udlede andet, end at der ogsÄ pÄ Ritzau er tydelige hang til at leve op til de afstemninger pÄ journalisthÞjskolen, hvor Enhedslisten og SF kan danne regering alene. SÞren Pind: Update, Hvad nu hvis JÞnke har ret?, What if Hells Angels Are Right?

»Selv trÊerne dÞr pÄ Islams vej«

En helt nĂ„deslĂžs artikel af Hugh Fitzgerald i New English Review, der kommer grundigt rundt om Europas livfarlige pseudointellektuelle og politikere. Mord, voldtĂŠgt, bomber, skyderier – vi har  kun set ouverturen. I Sverige diskuterer de stadig mere febrilsk, men jeg hĂŠlder til, at Ulf Nilson havde ret i marts 2005: “Personligen tror jag att vi redan gĂ„tt över stupet (afgrunden). Sverige Ă€r kört.” Det er en  trossag, men en kvalificeret sĂ„dan:

In the last few decades, the very decades in which the political and media elites of Europe have permitted millions of Muslim migrants, in an act of civilisational heedlessness and historical amnesia. In a mass democracy, even the elites are badly educated, have forgotten or never knew what an education should be and once was, managing to overlook or deny, what Islam inculcates.

Occasionally, in all this, someone in Israel who had studied Islam managed to utter a home truth or two. There is one example that is known to me, and to others, and it comes from an article by Dr. A. Carlebach published in Ma’ariv in 1955. It goes like this:

“These Arab Islamic countries do not suffer from poverty or disease, or illiteracy, or exploitation; they only suffer from the worst of all plagues: Islam. Wherever Islamic psychology rules, there is the inevitable rule of despotism and criminal aggression. The danger lies in Islamic psychology, which cannot integrate itself into the world of efficiency and progress, that lives in a world of illusion, perturbed by attacks of inferiority complexes and megalomania, lost in dreams of the holy sword. The danger stems from the totalitarian conception of the world, the passion for murder deeply rooted in their blood, from the lack of logic, the easily inflamed brains, the boasting and above all: the blasphemous disregard for all that is sacred to the civilized world
their reactions – to anything – have nothing to do with good sense. They are all emotional, unbalanced, instantaneous, senseless. It is always the lunatic that speaks from their throat. You can talk “business” with everyone, even with the devil. But not with Allah
This is what every grain in this country shouts. There are many great cultures here, and invaders of all kinds. All of them – even the Crusaders – left signs of culture and blossoming. But on the path of Islam, even the trees have died.”


Now what is piquant about this statement is not its now self-evident truth, but how it was preserved for, and brought to the attention of, posterity. I would never have known about it, nor I suspect would you, had it not been kept for posterity in the text of “The Question of Palestine” by Edward Said, who included it because, when he wrote that book, Islam had still not strode across the world stage, and he thought that by quoting it, it would appear to be self-evidently absurd. The reverse, of course, is true. Now it is that perceptive observation that seems so prescient and piercing, and Said who, in dismissing it, has made himself seem so foolish in the eyes of discerning posterity. Strategies of Denial by Hugh Fitzgerald (July 2009)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Vivi Andersen
Vivi Andersen
12 years ago

Hvordan kan det vĂŠre, at politikerne i Vesten er sĂ„ forstokkede at de simpelthen ikke vil erkende hvad det er der foregĂ„r ? Uanset hvor mange Hugh Fitzgerald ÂŽer der skriver, og ad den vej prĂžver at fĂ„ folk til at forstĂ„ hvad det er der sker med os, vores lande og vores fremtid om hvorfor Islam er som Islam er, sĂ„ trĂŠnger der tilsyneladende ikke sĂ„ meget ind at man begynder at reagerer imod islamiseringen af Vesten. EfterhĂ„nden fremtrĂŠder der et billede af en VILLET blind-og dĂžvhed. SpĂžrgsmĂ„let er sĂ„ HVORFOR – hvorfor skal vi islamiseres – hvilken hensigt… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Steen

Sen eller manglende erkendelse af foretagne beslutningers nĂŠppe Ăžnskede konsekvenser eller manglende stillingtagen til hvert Ăžjebliks udfordringer medfĂžrer stadig ikke der er tale om fornufts totale fravĂŠr.
Det gĂŠlder vist for alle.

Eyvind Dk
12 years ago

DesvĂŠrre har SĂžren Pind ret og desvĂŠrre er “Sjakalmanifestet” sandt. Jeg boede i mange Ă„r i “Den Sorte Firkant” og har set udviklingen. Sjakalgrupper i “Folkets Park” smadre hjemlĂžse. Sjakalgrupper pĂ„ BlĂ„gĂ„rds Plads hĂŠrge. Sjakaler der brĂŠndte “bumsernes” skur af. Knivstikkerier i gaderne – ogsĂ„ med dĂždelig udgang!!! Jeg er selv venstreorienteret, men mine venstreorienterede xvenner i kvarteret nĂŠgter at se noget. Jeg er buschauffĂžr og ser eller hĂžrer nĂŠsten dagligt om konflikter med sjakaler i busserne. En gang var jeg i slagsmĂ„l med 6 sjakaler (undermĂ„lere ganske vist men dog 6) og fik dem endelig ud af bussen sĂ„… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Steen

Ganske uden at kende meget til Pekguls baggrund og motiver synes jeg, det lĂžd fornuftigt.
Selv med de yderligere oplysninger lyder det stadig fornuftigt.
Det er sikkert selvmodsigende med artiklen sammenholdt med den hele fĂžrte politik, men artiklen forekommer mig at vĂŠre fornuftig alligevel.

Bjovulf
Bjovulf
12 years ago

OT – og alligevel ikke … “sjovt” som muslimer og ballade ALTID fĂžlges ad.

http://www.bt.dk/udland/uro-i-kinas-xinjiang-provins

Skal vi gÊtte pÄ at kineserne ikke lader sig stoppe af
muslimernes endelĂžse krav, evige forfulgthed og hypersensitive mentallitet?

MĂ„ske vi burde satse pĂ„ nogle flere kinesiske indvandrere i stedet 😉

Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
12 years ago

Ritzau MÅ til at underskrive deres telegrammer med signatur. De er fuldstĂŠndig utrovĂŠrdige indtil de begynder pĂ„ det. Ritzau drives af journalister med en dagsorden, der er brug for gennemskuelighed sĂ„ afsenders motiv kan tages i betragtning.

Peter Buch
Peter Buch
12 years ago

Sverige, via Jihad i MalmĂž:
Uddrag:
Nalin Pekgul said that the biggest problem in Sweden, in relation to Islamist radicalisation, is that it is so denied. There is almost a taboo against talking about it, and she mentioned how questioned she herself was when she spoke out about the situation in Tensta. She saw a parallel to how the report of Dr. Ranstorp was received in the public debate.
http://www.stockholmnews.com/more.aspx?NID=3522

Peter Andersen
Peter Andersen
12 years ago

Og sĂ„ er det jo, iĂžvrigt, sjovt, at se hvordan multikulturalisme er blevet udlagt som “de selve vise sten”. Kun tre!!! steder i verden forekommer dette at vĂŠre tilfĂŠldet. I Nordamerika, Australien og Europa. Alle andre steder svĂŠrger de til en lidt anderledes udlĂŠgning. Interessant…

Peter Andersen
Peter Andersen
12 years ago

Det er simpelthen een af de mest prĂŠcise analyser jeg, endnu, har set. Islam er ikke en religion, ej heller en ideologi men simpelthen en Tro – en Livsanskuelse ( the True Faith ). Beskyttet under betegnelsen Religion. Og under denne betegnelse kan alle midler tages i brug. SĂ„dan er lĂŠren fra barnsben. EndemĂ„let er ikke det vigtige men, derimod, selve kampen ( the Jihad ). Efterlever man dette, ender man i himlen – intet mindre. Efterlever man det ikke fĂ„r man stryg. SĂ„ lĂŠnge vi modtager muslimerne i stort antal og kĂžber olie, yder nĂždhjĂŠlp, bygger moskeer, implimenterer muslimske… Read more »