25
aug
Seneste opdatering: 25/8-09 kl. 1233
73 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ban on headscarves: The ban on headscarves at the Koninklijk Atheneum in Antwerp and the Athenaeum in Antwerp-Hoboken led to massive protests by the Muslim community beginning during the summer holidays. These were the last two secondary schools in Antwerp that permitted the wearing of headscarves. In the new school year, which begins September 1, there will be none. Three hundred pupils threatened to leave the school in protest, although they will not find a single school in Antwerp which allows headscarves.

This decision caused a great deal of fuss. A hundred Muslims (two thirds of whom are not pupils of the school) protested in the court area of the Royal Atheneum in Antwerp. The Imam Nordin Taouil, called for a school strike and even threatened a school revolt of Muslims throughout Flanders.

‚ÄúThe aggressive manner in which the radical Muslims responded, convinced me that the headscarf ban was the right decision,‚ÄĚ said Karin Heremans, director of the Royal Athenaeum of Antwerp, where all political and religious symbols ‚ÄĒ including the headscarf ‚ÄĒ are now banned.¬†How the Imam, with whom she just had a constructive conversation, could turn 180 degrees in a second like that she still does not understand. ‚ÄúBut we stick to our position,‚ÄĚ she declares. SE videre p√• Gov:¬†No Headscarves in Antwerp‚Äôs Schools

Burka og frisind

af Torben S. Hansen

Chefredakt√łr Erik Bjerager argumenterer i¬†Kristeligt Dagblad (22.08.2009), at burkaer ikke er et stort samfundsproblem. Det kan tilf√łjes – “ikke i Danmark og Vesten i det hele taget”. Men dermed er sagen ikke afgjort, for der findes andre problemer end de sociale og kulturelle. R√łvere og terrorister maskerer sig! F√łrst og fremmest er burkaen en maske og en uniform. Den er en krigserkl√¶ring og et politisk symbol – p√• line med hagekors, Ku Klux Klans mundering og kommunistiske symboler. Men nazisme, kommunisme og hvid racisme fra USA’s sydstater h√łrer fortiden til. I dag er Vesten i krig med islamiske fanatikere. De l√¶gger stor v√¶gt p√• at vise deres magt – ogs√• rent visuelt. De betaler kl√¶kkeligt for at f√• piger og kvinder udstyret med t√łrkl√¶der, niqab og burka. Diskussionen f√•r kun jordforbindelse, hvis den forankres i en forst√•else af den f√łrwestfalske og forhistoriske krig, fanatikerne f√łrer mod frihed og demokrati over den halve verden. Hvorn√•r v√•gner redakt√łr Bjerager? ¬†(Se ogs√•¬†Danmark diskuterar burka-f√∂rbud ‚Äď s√• ser det ut i andra l√§nder.)

Da d√łdstrusler var comme il faut

headshotringoZombietime har en lang post med billeddokumentation fra en ikke s√• fjern fortid, hvor d√łdstrusler og d√łds√łnsker mod George W. Bush var up√•agtet mainstream. At vi ikke n√łdvendigvis taler om konkrete trusler er irrelevant; enhver ytring af denne art er absolut strafbar i USA, hvilket er oplevet p√• det seneste, hvor lignende udfald mod Pr√¶sident Obama har f√łrt til ganske anderledes reaktioner i medierne, og en demonstrant med et truende skilt er blevet arresteret og forh√łrt af Secret Service (LFPC). Death Threats Against Bush at Protests Ignored for Years

Mere, ikke mindre, ytringsfrihed mod svensk antisemitisme

Der er selvf√łlgelig nogle overfladiske symmetrier mellem Muhammedkrisen og postyret over en antisemitisk rygteartikel i et svensk dagblad. For mit vedkommende betyder dette at jeg ikke kan v√¶re enig, n√•r en hustru til en fhv. israelsk ambassad√łr i Stockholm taler nedvurderende om “the sanctity of the freedom of the press”. Selvf√łlgelig skal en regering ikke undskylde eller beklage underl√łdige avisskriverier, heller ikke her, og selvf√łlgelig ville alting skride hvis man skulle til at definere tilladelige og forbudte ytringer.

Er regeringen ikke direkte part i sagen, s√• burde denne i det mindste v√¶re et vink med en st√¶rkt forsinket vognstang til den om at der er noget bundr√•ddent i den svenske politiske kultur. Den rette reaktion ville derfor v√¶re for den at sende st√¶rke signaler fra topplan om at debatten b√łr v√¶re fri, og at der i √łvrigt er nultolerance mod venstreekstremistisk og muslimsk trusselskultur. N√•h ja, og s√• stoppe med at poste penge i det bundl√łse pali-arabiske hul. For hvad ambassad√łrfruen beskriver her er en syg, syg svensk politisk kultur (LFPC).

[…] A FEW WEEKS later, the University of Stockholm Student Union decided to hold a “Palestine Day” which was to end with a debate to which the Israeli ambassador was invited. Zvi gave a nice diplomatic speech about the need for compromise and reconciliation which was met with silence. Then the Palestinian representative took the floor and launched into a diatribe about the savage Israeli soldiers: “When they spy a pregnant Palestinian woman these beasts start betting on whether it’s a boy or a girl and then CUT OPEN THE WOMAN to know who won. Furthermore”, he went on, “no young Palestinian woman is safe from them. If she is pretty, they will strip her naked and force her to walk through the streets of Jerusalem.”

I can still remember the shock I felt. We were after all in the auditorium of a university in a modern Western country, not in Ramallah or in Teheran.

The audience duly hissed and booed the hated Israelis. And why not? We were daily pilloried in the press. But it got worse. Soon enough some of this hatred turned to the Jewish community. In October 2003, one Jan Samuelsson, a so-called expert on religion and religious history published an article in one of the leading dailies – Dagens Nyheter, a morning paper with a circulation that equals that of Aftonbladet – explaining that it was legitimate to hate Jews as long as Israel occupied Arab territories.

Here are some choice quotations out of that article: “Muslim hatred of Jews is justified”, “hatred of Jews is primarily a modern phenomenon sparked by the violations that the State of Israel commits against Arabs in the Middle East.” Incidentally, the Israeli Embassy protested, but guess what? The sanctity of the freedom of the press prevailed and nothing was done. […] Michelle Mazel: Abusing freedom of speech

Stockholms j√łder holder lav profil

En illustration af at det er nettokonsekvenser der skal fokuseres p√•, ikke individers personlige kvaliteter – det store muslimske flertal beg√•r n√¶ppe antisemitiske overgreb, men deres tilstedev√¶relse hj√¶lper bare ikke de derboende j√łder det mindste, og der findes ingen m√•de at udskille de aktive antisemitter p√•. Og hvis der gjorde, ville man s√• g√łre noget ved dem? Dertil kommer det ubehagelige sp√łrgsm√•l om enabling. Bundlinjen: Skidt for j√łderne, n√¶ppe meget der kan g√łres (LFPC).

The strong Muslim presence in Stockholm makes the Jewish community there apprehensive about taking a public stand against the recent article in the Aftonbladet tabloid reporting Palestinian claims that IDF soldiers stole body organs from Palestinians, Rabbi Isak Nachman, the spiritual leader of two Orthodox synagogues in the Swedish capital, said on Sunday.

“We want to combat this type of thing, but some Jews here are afraid – there are between 400,000 and 500,000 Muslims out of a population of about nine million,” said Nachman, a member of the Rabbinical Centre of Europe. […] Stockholm’s rabbi: Large Muslim population intimidates local Jews, Sverige har f√•et deres egen ‘Muhammedkrise’

Der er 20.000 j√łder overfor en halv million muslimer i Sverige. M√•ske er det ikke ganske usymptomatisk, at en svensk avis f√•r en krise med Israel, mens en dansk f√•r en med Islam. Fjordman opsummerer historien her, for os der hidtil kun har f√•et set overskrifterne: FJORDMAN: SWEDISH HYPOCRISY REGARDING ISRAEL AND MUSLIMS. Mine j√łdiske kilder siger, at organ-historien er en gammel myte, der allerede lanceredes for over ti √•r siden.(Steen)

Salontonen, tak !

F√łlgende udsagn optr√¶der i Kroniken ‘ Modstandsbev√¶gelsen mod Pia K. s bes√¶ttelse‘ (23.8). ¬ĽVi er tr√¶tte af at se vort land smurt ind i Kj√¶rsgaards opkast, der daglig siver ned over spalterne i landets aviser og f√•r luksuslancering i TV-avisen og TV 2/Nyhederne¬ę. De charmerende ord er forfattet af Malene Fenger-Gr√łndahl, Rune Engelbreth Larsen og Flemming Chr. Nielsen, som da vist ellers har haft travlt med tonen-i-debatten, ikke sandt? Ak ja. Sp√łrgsm√•let til de tre pennef√łrere m√• af indlysende grunde v√¶re: Hvorfor ser du splinten i din broders √łje, men l√¶gger ikke m√¶rke til bj√¶lken i dit eget?¬†Lone N√łrgaard i¬†Politiken | 25.08.2009 |

Lige for lige ?

Vi tar den lige kort: AEL protesterer over at Wilders ikke bliver tiltalt for at have brugt Kurt Westergaards tegning, der ikke længere findes i FITNA.

Arab-European League comes up with dubious way to protest decision not to indict maker of anti-Islamic film.¬†The Arab-European League in Holland has republished a cartoon mocking the Holocaust three years after it has been removed from its website.The move was aimed to protest the decision not to indict Dutch Lawmaker Geert Wilders over an anti-Islamic movie he produced.The group said authorities in Holland were adopting a “double standard,” as Wilders was not charged despite including Prophet Muhammad caricatures in his film, which angered many Muslims. Arab group republishes Shoah cartoon on website, link til tegningen

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

73 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sbobet unblock
7 years ago

May I simply say what a relief to find an individual who really knows
what they’re talking about over the internet.

You actually know how to bring an issue to light and make it important.

A lot more people must look at this and understand this
side of the story. I was surprised that you’re not more popular because you surely possess
the gift.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

bl

Tak for oplysninger om Belgien

Jutta
Jutta
11 years ago

@ Mette
Bare tak Mette
Bag det hele staar jo Islamiseringen med hlaelp af de egne venstre hjlaelperer, der ikke ved, hvad kristendom er ,og vhordan den er grundet i vores grundlove.
I maa bare se paa eu- programmet, som giver vore samlede penge til islamislke lande, som ydeligheder sender deres unge maend til kamp for at islamisere EU.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Gunnar Biering

Jeg tror vi er enige om det meste.

Janne
Janne
11 years ago

OT

L√¶s her hvordan b√łrn (b√•de muslimske og ikke-muslimske) og danske skolel√¶rere chikaneres af ‘det religi√łse politis’ ramadan tyranni i folkeskolen.

“Landet over oplever skolel√¶rere i disse dage nogle elevers tr√¶thed og passivitet overfor undervisningen, fordi de faster. Og det er ikke altid frivilligt, for flere og flere b√łrn og unge presses af kammeraterne til at f√łlge ramadanen”

h t t p://www.berlingske.dk/article/20090825/kronikker/708250061/

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Mette: Det er min mening, at jeg allerede betaler en horribel skat, og at planerne om at h√¶ve ejendomsskatterne kan g√łre mig meget vred. Desuden mener jeg, at det kun kan g√• galt for os med alle de offentligt ansatte og folk p√• overf√łrselsindkomster.

Der gives heller ikke andre muligheder, √łkonomien er lig med, at enten er pengene der, eller s√• er de der ikke, uanset hvad man mener politisk.
………

JensH
JensH
11 years ago

@Mette “Jeg har aldrig fattet det, der gik i gang, da de startede Ny Alliance. Hvordan kan folk melde sig ind i et parti, der end ikke har gidet at udarbejde et partiprogram?” √Örh, der var s√• mange forskellige motiver, der vist alle k√łrte mere eller mindre p√• folks mavefornemmelse af, at dette nye (utroligt medie-hypede) parti ville lige pr√¶cis det de gerne ville. Da man ikke havde noget partiprogram, s√• kunne allle till√¶gge partiet deres egne holdninger. Eskempelvis havde liberalisterne sukket efter en afskaffelse af top-skatten siden Fogh kom til i 2001, og de s√•kaldt ‘anst√¶ndige’ havde sukket efter… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> HelgeD-H Der er tale om, at Danmark er tilmeldt EUs ERM II-aftale, som indeb√¶rer, at vi skal opfylde visse m√•ltal. Hvis vi ikke opfylder dem, kan vi evt. f√• aftalen opsagt. Den drejer sig bl.a. om, at EUs centralbank i samarbejde med Nationalbanken skal holde kronen indenfor et vist interval overfor Euroen. Men de f√¶rreste af Euro-landene opfylder selv deres egne m√•l, s√• vi f√•r n√¶ppe p√•tale forel√łbig. L√¶g ogs√• m√¶rke til, at regeringen bevidst freml√¶gger et finanslovsforslag, der ikke opfylder m√•ltallene. Det er da ret st√¶rkt gjort? I√łvrigt mener jeg ogs√•, at vi ikke skal afgive mere bestemmelsesret… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

HelgeD-H Det er min mening, at jeg allerede betaler en horribel skat, og at planerne om at h√¶ve ejendomsskatterne kan g√łre mig meget vred. Desuden mener jeg, at det kun kan g√• galt for os med alle de offentligt ansatte og folk p√• overf√łrselsindkomster. ……… Jutta. Tak for de p√¶ne ord. S√• du var igen p√• Fan√ł i √•r. Jeg h√•ber, at du n√łd det. Som et lille land, har vi udviklet noget Asterix-agtigt, og omtale af Muhammed-krisen kan hurtigt s√¶tte os op i et h√łjt gear. Jeg har det som JensH, jeg g√•r ikke rundt og er stolt af… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> Poul H√łjlund De fleste, der tiltr√¶der et arbejde, skriver under p√•, at de ikke vil r√łbe udadtil, hvad erfarer p√• jobbet. L√¶ger og pr√¶ster har speciel tavshedspligt. Det er strafbart at opfordre til ulovligheder. Det er strafbart at kr√¶nke privatlivets fred. osv, osv. Det var s√•m√¶nd bare det, jeg mente med, at ytringsfriheden ikke er absolut. Jeg fornemmer, at det her er en strid om ord. >Peter Buch siger: “Kritikpunkter kan man stadig v√¶lge at tage sig af eller ej. At kritik forekommer kunne v√¶re noget modne mennesker forventede h√¶ndte i verden. Ellers er de ikke modne i min… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

Det islamofile EU har fat i lille Danmark igen. Ikke med Metock-dommen ligesom for et √•r siden, men med Danmarks offentliggjorte budgetunderskud p√• 86,3 Milliarder Kroner. Jeg l√¶ste p√• TekstTV p√• DR1 dags dato, at Danmark bliver sat i EU’s skammekrog i 2010. Underskuddet oplyses at udg√łre 4,9 % af BNP. , hvor EU tillader h√łjst 3 % underskud p√• de offentlige finanser. “Derfor m√• regeringen im√łdese en EU-reaktion p√• finansloven. Det betyder at EU landenes √łkonomi og finansministre giver Danmark besked om at rette op p√• overskridelsen med i hvert fald mellem ¬Ĺ og 1 % om √•ret. ”… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

@Jutta “Dengang var jeg meget glad for hans (A.F.Rasmussen) konsequente holdning overfor muslimerne.” Tro mig, det var jeg ogs√•. Nu er det ikke s√•dan, at jeg i det daglige l√łber rundt og f√łler mig “stolt” over at v√¶re Dansker. Jeg t√¶nker i grunden ikke over det. Jeg er det bare. Men under Muhammed-‘krisen’ var jeg faktisk stolt over at v√¶re Dansker, og specielt efterh√•nden som alle de Europ√¶iske ledere kujonagtigt fik travlt med at ford√łmme Jyllands-Postens tegninger, hvorved de reelt undsagde en af grundpillerne i vores demokratier, nemlig ytringsfriheden. Men jeg er da glad for at h√łre vi har en… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Skrevet p√•: http://jp.dk/opinion/kronik/article1792632.ece 13:20 For et generelt forbud – ud over det allerede eksisterende forbud mod maskering ved demonstrationer- taler, at maskering kan bruges til diverse vi n√łdigt ser foreg√• og at hurtig identicifering er n√łdvendig b√•de grundet menneskehedens m√¶ngde, og det behov der eksisterer i moderne tider hvor umiddelbar identicifering er n√łdvendig i offentlige rum, i forretninger med videre. 13:29 At v√¶re uidentificerbar og begr√¶nset i sin orientering qua sin p√•kl√¶dning har intet med religion, frihed eller frit valg at g√łre. Et forbud vil dels formindske muligheden af at der sker ulykker p√• basis af bekl√¶dningsmodes medf√łlgende nedsatte orientering.… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

@Mette “For det tredje er Khader ved at afspore v√¶rdikampen” Der er jeg helt enig med dig i. Forslaget om forbud mod at b√¶re Burka er lodret t√•beligt, n√•r vi samtidig oplever hvad der vel m√• betegnes som en ‘on-going’ intifada. Jeg kan forst√• baggrunden, da en s√•dan Burka-kl√¶dt kvinde i det offentlige rum er et direkte frast√łdende syn. Men det afsporer debatten fra de virkelige trusler der er imod vores samfund. Og hvad v√¶rre er, s√• ved at lave et s√• stort st√•hej ud af et s√•dant psuedo-problem, s√• kan vi risikere at folk ikke gider at interessere sig… Read more »

Jutta
Jutta
11 years ago

@Mette Tak for dine indlaeg vedroerende Lene Espersen (Burkasag) men ogsaa Anders Fogh Rasmussen under Muhammedsagen i forhold til den svensk-israelsk sag. Dengang var jeg meget glad for hans (A.F.Rasmussen) konsequente holdning overfor muslimerne. Jeg takkede ham som tysker i et brev for at forsvare ytringsfriheden – og fik et tak tilbage. @Victor “Heldige kartoffel: Du har vist aldrig set tyske badeg√¶ster uden en tr√¶vl p√• kroppen, en del kilo for meget omkring bugen og en Prinz-Heinrich-M√ľtze p√• hovedet.” .Hej Victor, jeg har lige nydet en dejlig ferie paa Fanoe. Der var nu nogle naturister, men jeg gik jo ikke… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Af hensyn til udenlandske l√¶sere kan det m√•ske v√¶re p√• sin plads at fort√¶lle, at formanden for Det Konservative Folkeparti, vicestatsminister Lene Espersen er kommet i vanskeligheder pga. den verserende burkasag og ser h√¶rget ud i disse dage. For f√• dage siden var hun partiets kronede dronning, som ingen gjorde rangen stridig. Nu har en rival, Peter Norsk, set en lille bitte chance for at v√¶lte Lene Espersen af pinden og en stor mulighed for selv at bllive lagt m√¶rke til og har udfordret hende til et kampvalg om formandsposten. Det vinder LE sikkert, men efter burkasagen er glansen er… Read more »

bl
bl
11 years ago

Artiklen i Standaard har overskriften : intet t√łrkl√¶de, ingen elever. Her en fri overs√¶ttelse, af det jeg mener er det vigtiste afsnit: Da imam Nordin Taouil, som for 2 √•r siden var opstillet for SP.A. (socialdemokraterne) til kommunevalget, tager order sl√•r stemningen om. Under tilr√•b med Allah Akbar tager han plads bag mikrofonenen. ‚Äěfred v√¶re med jer‚Äú begynder han. Hvad f√łlger er en ophidset tale som er fyldt med klicher og generaliseringer. Den ny minister skal stoppe den organiserede diskrimination. ‚ÄěVi udg√łr ogs√• en del af dette samfund‚Äú siger han. ‚ÄěIngen skal tie overfor dette had‚Äú. Da han slutter sin… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Noget kunne tyde på, at Lena Posner mener det samme:

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1109614.html

Poul H√łjlund
Poul H√łjlund
11 years ago

til Gunnar Biering: Du tager fejl: Ytringsfriheden er absolut, – pr√¶cist som Fogh Rasmussen sagde. Du forveksler det efterstillede ansvar for domstolene med begr√¶nsning i ytringsfriheden. Der er ingen begr√¶nsninger, l√¶s nu din grundlov ordentligt, ingen kan forhindres i at ytre sig. Injurier og blasfemier er en sag for domstolene, – alts√• efter, at du har ytret dig. Hvem skulle da i √łvrigt p√• forh√•nd afg√łre, om du ville ytre dig lovstridigt? Embedsv√¶rket?? Pr√¶sterne?? Den gode smag??

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Kritikpunkter kan man stadig vælge at tage sig af eller ej. At kritik forekommer kunne være noget modne mennesker forventede hændte i verden. Ellers er de ikke modne i min opfattelse af begrebet.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> JensH
Jeg tror heller ikke, det havde √¶ndret meget i forl√łbet, hvis Fog havde holdt det m√łde, og jeg tror ogs√•, at MO-krisen var kommet alligevel, og jeg beklager den heller ikke. Jeg mener blot, at Fog havde vundet nogle taktiske points ved ikke at n√¶gte det m√łde. Afvisningen af m√łdet er jo sidenhen blevet brugt ofte som kritikpunkt.

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

Nu ville ambassad√łrerne jo m√łdes med statsminister – og pressens minister – AFR, for at diskutere, hvordan man kunne straffe journalister, der hetzede mod islam. (Desv√¶rre kan jeg ikke finde ambassad√łrbrevet l√¶ngere)

Nogle gange m√• det v√¶re i orden at signalere: “Det pis gider jeg ikke h√łre p√•”.

Det her var en af de gange.

Mette
Mette
11 years ago

Gode argumenter, JensH.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

B√ėR MAN er stadig kun en opfattelse nogle kan have. Tag dig sammen.

JensH
JensH
11 years ago

@Gunnar Biering “Fog reagerede ogs√• p√• ambassad√łrerne, men ikke s√¶rlig smart. Han skulle have holdt et m√łde med dem og forklaret sit standpunkt” Har du drukket af natpotten???!!! Det havde ingen forskel gjort om Fogh havde vlagt og holde det √•ndsvage m√łde elelr ej. Havde han holdt havde han m√•ttet forklare dem, at han ikke kunne leve op til de krav de stillet p√• forh√•nd, hvilket bl.a. var at Fogh og regeringen skulel tage retslige skridt mod JP. Den besked var de s√• blevet (planlagt) forn√¶rmet over, n√łjagtig som de nu valgte at blive forn√¶rmede over han valgte ikke at… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

JensH Kan du huske, at jeg skrev forleden om det gamle romerprincip “Del og hersk”. Jeg kan ikke vide, hvor bevidst Naser Khader har handlet i burka-sagen, men jeg har konstateret, at han igen er lykkedes med at skabe opbrud i den borgerlige lejr og dermed true det borgerliges flertal. Jeg tror, at det er i det lys du skal se Brian Mikkelsens t√•belige handlem√•de. Han er nemlig altid der, hvor magten er, det har vi Hans Engels ord for, og det tror jeg p√•. Brian Mikkelsen fors√łger at klinke sk√•rene fra Lene Espersens og Khaders udmeldinger. M√•ske har du… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> Mette

Jeg mener blot, at n√•r ambassad√łrer beder om et m√łde, b√łr man afholde det, og s√• benytte lejligheden til at sige sin egen mening – ikke andet! Jeg er meget enig i din √łvrige beskrivelse af begivenhederne.

Jeg mener ogs√• stadig, at det er normal praksis, at regeringer deltager i den offentlige debat – det har intet med indskr√¶nkning af ytringsfriheden at g√łre.

JensH
JensH
11 years ago

OT er der to torsdage denne uge?? Eller er helvede frosset til?? N√•r sp√łrger skyldes det, at jeg aldrig nogensinde havde forstillet mig, at jeg skulle kunne v√¶re mere enig med en Soicaldemokrat fra K√łebnhavns kommune end med en Konservativ justitsminister. Ihvertfald ikke hvad ang√•r retspolitiske sp√łrgsm√•l. Jeg m√• indr√łmme, at jeg studsede lidt ig√•r over Brian Mikkelsens kritik af K√łbenhavns kommune. Der findes masser af ting man kan kritisere denne r√łde kommune for, men Mikkelsen kritiserede Kommunen for at den ikke havde gjort nok for ‘de unge utilpassede’. Det er jo s√• at sige at k√łre med p√• den… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

√Ürlig talt, Gunnar Biering. Nu er du langt ude. Fogh skulle aldeles ikke have afholdt m√łde med ambassad√łrerne Ambassad√łrerne opf√łrte sig intrigant og fors√łgte at involvere Danmarks regering i et anliggende, som ikke vedkom den. Ambassad√łrerne opf√łrte sig desuden uforskammet. Dels burde de vide, at statsministeren ikke kunne involvere sig, da landets demokrati bygger p√• ytringsfrihed og i √łvrigt er afh√¶ngigt af en fri presse, et begreb som man ikke kender i muslimske lande, fordi det ville v√¶re alt for farligt for diverse muslimske regimer. S√• det havde de helt p√• det rene, ellers burde de ikke have v√¶ret udn√¶vnt… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Fog KUNNE have holdt et m√łde med ambassad√łrerne. Han SKULLE ikke, andet end efter nogles opfattelse.
Havde du ikke været lærer?

Victor
Victor
11 years ago

“er det fordi naturisterne ikke stammer fra udlandet”

Heldige kartoffel: Du har vist aldrig set tyske badeg√¶ster uden en tr√¶vl p√• kroppen, en del kilo for meget omkring bugen og en Prinz-Heinrich-M√ľtze p√• hovedet.

Mia
Mia
11 years ago
Reply to  Victor

Har du set mange n√łgne tyske badeg√¶ster g√• omkring i de danske byer?
De danske naturister er hovedsageligt af dansk oprindelse.
Forhold dig til min pointe i stedet for at spilde min tid på at dissekere hvert ord.

Viktor, synes du det er rimeligt, at naturisterne skal diskrimineres ved ikke at f√• lov til at g√• uden t√łj, n√•r kvinder i burka ikke m√• diskrimineres ud fra det argument at man herved begr√¶nser deres frie valg?

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Mia

Gode pointer du har, Mia.

Mia
Mia
11 years ago

Vi har jo ikke 100% beklædningsfrihed i Danmark!
I Danmark begr√¶nser vi over 2000 naturisters frihed, ved at fort√¶lle dem at de ikke m√• g√• n√łgne rundt i byerne.
Denne begr√¶nsning af naturisternes frihed har vi ikke haft noget problem med at acceptere, men et par hundrede fanatikeres ret til at g√• fuldt tild√¶kket, d√©t bekymrer os meget, og det sk√łnt den fulde tild√¶kning kan blive et sikkerhedsm√¶ssigt problem i en tid med terror.
Er det fordi naturisterne ikke er voldelige, at man finder det okay at diskriminere dem? Eller er det fordi naturisterne ikke stammer fra udlandet?

Victor
Victor
11 years ago

“du er godt klar over, at ytringsfriheden er begr√¶nset p√• alle leder og kanter, ikke”

When you are in a hole, stop digging.

Det var et citat – brugt af Rumsfeld, Dennis Healy oa.

Victor
Victor
11 years ago

Yup – den samme ambassad√łr som nu, i √łvrigt:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3406041.stm

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> Victor, du skriver:
“Den vil jeg lige lade st√•. Det lyder som abu Laban.”

Smart sagt, men mener du virkelig, at han var demokrat? Og du er godt klar over, at ytringsfriheden er begr√¶nset p√• alle leder og kanter, ikke? Jeg pr√łver bare at beskrive, hvad den virkelig drejer sig om.

Fog reagerede ogs√• p√• ambassad√łrerne, men ikke s√¶rlig smart. Han skulle have holdt et m√łde med dem og forklaret sit standpunkt. Bl.a. sagt, at MO-tegningerne ikke var en religionssag, men en privat politisk kommentar til islams politiske implikationer, som regeringen ikke var indblandet i.

Mette
Mette
11 years ago

Gunnar Biering Ja, det er der, jeg vil hen. Dette er en sag mellem Israel og Aftonbladet og kun dem, og s√• m√• en svensk domstol eventuelt afg√łre, om Aftonbladet overskred, hvad man anser for tilladeligt ift. svensk injurielovgivning. . Men regeringen skal ikke blandes ind i den sag. S√• vidt jeg kan se med det overfladiske kendskab, jeg har til sagen, begik den svenske ambassad√łr en bommert ved at lade sig involvere personligt. Normalt har man diplomater til uden for offentlighedens s√łgelys at d√¶mpe de opr√łrte vande. Hun tog parti mod et svensk blad, og det skal diplomater v√¶re… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Biering

Victor
Victor
11 years ago

“Det er kun vedr. politiske ytringer og sandf√¶rdige politiske informationer, at ytringsfriheden er total.”

Den vil jeg lige lade stå. Det lyder som abu Laban.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Nej hr. Bering

Den svenske regering KAN reagere på henvendelser fra hvem som helst, ingen ting bortset fra nogles opfattelse siger den- skal. Som jeg forstår tingene.

Victor
Victor
11 years ago

Gunnar: Mit eneste citat her var “L√¶s mellem linjerne”. Det kommer fra filmen “School of Rock” – og er, if√łlge imdb, citeret ordret. Kan du ikke spotte et citat i en tekst?

Igen Рen artikel i en svensk, eller dansk, avis er ikke et regeringsanliggende. At hævde det, er udtryk for en totalitær, næsten sovjetisk eller islamistisk, tankegang.

I √łvrigt var muhammed-krisen osse “regeringssager”. Der var vist noget med et ambassad√łr-brev.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> Mette
Ytringsfriheden har faktisk gr√¶nser. Man m√• ikke frems√¶tte injurier, bl.a. Eller downloade b√łrneporno.

Det er kun vedr. politiske ytringer og sandfærdige politiske informationer, at ytringsfriheden er total.

Den israelske regering vil ikke sætte nogen dagsorden i Sverige. Den finder sig blot ikke i injurier mod dens hær.

Det ville måske afklare begreberne, hvis den israelske regering anlagde injuriesag mod Aftonbladet.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> Victor, du fejlciterer Рog det er for dårligt.

Jeg mener og skrev, at den svenske regering ikke skal undskylde noget, den ikke har ansvar for. Men den skal reagere på en henvendelse fra en anden regering og tage afstand fra injurier mod denne regerings hær.

Du bliver ved med dine pjattede små-eksempler. Dette er regeringssager!

Specielt den svenske regering har jo tidligere ikke været mundlam, når det drejede sig om at afsige moralske domme over alt og alle.

Mette
Mette
11 years ago

Gunnar Biering Sverige har i princippet pressefrihed, og selv n√•r det giver sig udslag i nogle r√•dne artikler – Snaphanen bringer n√¶sten dagligt eksempler – skal regeringen ikke blande sig i det. Uanset hvad den end m√•tte mene. Det er uhyre vigtigt at holde fast i dette, og det var ogs√• den overordnede holdning p√• store svenske dagblade, da vi v var ude i Muhammed-krisen. Man forsvarede JP’s ret til at bringe tegningerne – n√•r det nu ikke kunne anderledes, end at dette allerede var sket. Samme princip forsvarede vores statsminister Anders Fogh Rasmussen. For det er skruen uden ende,… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Gunnar:

Igen: Det er dig, der definerer det som ikke-sm√•ting. Du lyder faktisk som Th√łgher Saidenphanden under Muhammed-krisen. (og det er ikke en kompliment).

En Scientolog ville m√•ske mene, at en d√•rlig anmeldelse af operation Valkyrie kr√¶nker ham. En Asatroende over, at der bliver lavet for lidt svin p√• veganer-kanalen. Min teenage-s√łn over en d√•rlig anmeldelse af en Metallica-koncert.

HVER eneste af os har ting, vi definerer som vigtige.

Selvf√łlgelig skal den svenske regering ikke give en undskyldning. Den skal holde ringfinger, langemand og pegefinger op og sige: “L√¶s mellem linjerne”.

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> Victor Her er der ikke tale om enkeltpersoner eller sm√•ting. Der er tale om, at et israelsk statsorgan, IDF, som i Israel af gode grunde har en helt s√¶rlig status, bliver beskyldt for mord og ligsk√¶nding for vindings skyld. Det har den israelske regering reageret p√• overfor den svenske regering, med krav om, at den tager afstand fra avisen. Jeg synes, det ville v√¶re passende, at den svenske regering gjorde det. Der er tale om en reaktion fra en af de f√• √łvrige seri√łse, demokratiske regeringer i verden – dine sammenligninger holder ikke en meter. Der er ikke tale… Read more »

LFPC
11 years ago
Reply to  Gunnar Biering

“Der er tale om konkrete injurier mod en anden stat. B√łr en regering ikke tage stilling til det?”

S√• ville de jo ikke f√• andet at lave. T√¶nk p√• hadet mod og nedrakningen af alt amerikansk under Bush, f. eks. Det √łjeblik en regering begynder at forholde sig til avisskriverier fanger bordet jo.

Mette
Mette
11 years ago

Burkakrigen forts√¶tter. “Kan man forbyde sig til frihed” sp√łrger overskriften til et l√¶serbrev, og mit svar er et klart nej. Selvf√łlgelig kan man ikke det, friheden b√•de begynder og slutter i det enkelte menneskes sj√¶l, og selv med optimale betingelser vil der altid findes mange mennesker, der af vidt forskellige grunde √łnsker at underkaste sig andre, og disse andre er der heller aldrig mangel p√•. I netdebatten har vi ofte set m√¶nd, der skrev, at Naser Khader er damernes valg, men jeg vil nu mene at Khader l√¶nge har haft nogle af sine h√•rdeste kritikere blandt kvinderne. To af dem… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Mette

Om ikke andet s√• er der nu virkelig kommet gang i burka debatten og det er godt. Og der ses ogs√• i artiklen en tydelig erkendelse af at der faktisk eksisterer kvindeundertrykkelse i islamiske kredse. S√• Khader og ‚Äôde konservative‚Äô har p√• bedste Georg Brandes man√©r (god gammel dansk tradition) f√•et √•bnet op for debat om reelle problemer – ogs√• i islamiske kredse. Slut med kun sk√łnmaleri og biedermeier hvad islam og islamiske samfund ang√•r. Nu kommer den krasse socialrealisme p√• banen for fuld skrue i den politiske debat. B√•de hos Khader, hos ‘de konservative’ og hos Khaders meningsmodstandere. Eksempelvis… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

@Victor

“Nu havde Muhammed-krisen jo et politisk efterspil i Sverige, hvor Freivalds blev fyret og, efterf√łlgende”

Nu var det vist mere hendes totalt inkompetnete optr√¶den under Tsunamien i 2004 der fik den dav√¶rende statsminister G√∂ran Persson til at fyre hende. Dette med web-bloggen var blot en ‘god’ anledning, og havde hun ikke haft ‘sagen’ fra 2004 var hun ikke blevet fyret.

Victor
Victor
11 years ago

Sl√•fejl: Den der f√łrst bliver kr√¶nket vinder.

Undskyld.

Victor
Victor
11 years ago

Gunnar – siger du. Nu havde Muhammed-krisen jo et politisk efterspil i Sverige, hvor Freivalds blev fyret og, efterf√łlgende, fik en n√¶se af KU. I g√•r havde Jyllands-posten en artikel (blog) om seksuelt hykleri i USA, som nok kan virke anst√łdelig op√• nogle konservative – bl.a. fordi den beskriver et bj i en skoleklasse. Focus on the family kunne kr√¶ve en undskyldning. Berlingske havde en artikel, hvor Jamie Oliver brokkede sig over maden i England. Der er m√•ske osse brug for en undskyldning. Og s√•dan kunne vi blive ved og ved og ved. Det der f√łrst bliver kr√¶nket vinder. Jeg… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

> JensH
Jeg tror, du fejlvurderer denne sag. Den er ikke en del af den daglige rutine.

JensH
JensH
11 years ago

@Gunnar Biering

” I√łvrigt kan en regering vel ogs√• godt beklage, at dens land rummer m√łg-aviser?”

Det kan en regering da sagtens. Men s√• kan den ogs√• v√¶re sikker p√• en daglig str√łm af ‘kr√¶nkede parter’ der √łnsker den p√•g√¶ldende regerings beklagelse over alt mellem himmel og jord. S√• jeg vil kalde dit forslag ‘ikke tilr√•deligt’