9
sep
Seneste opdatering: 11/9-09 kl. 2222
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ScreenShot007

Sammenligner man TV med Politiken-interviewet forleden, s√• er ¬†informationsm√¶ngden i TV h√łjst 20 % af avisens, men det er da godt at se en mand som Toje, der ikke skal bruge et splitsekund for at finde sine ord. Hvordan Deadline f√•r norske kunstneres foragt for befolkningen til at blive til frygt, begriber vi ikke lige. Kurt Strands ¬†udgangsb√łn er v√¶rd at at tage med: ¬†“Alts√•, stor ros til Fogh og hans kulturkamp fra Norge. Ros til Fogh er der ogs√• i denne uges udgave af Time Magazine. Og med international ros til en dansk dansker – den slags kan vi jo rigtig godt lide. Tak for i aften.” Se glad ud, Strand ! ¬†Deadline indslag fra min 20:38., ¬†(Asle Toje: Samfunnet betaler prisen for kriminologenes naivitet, Information.dk: Kulturkamp eller skyggedans.)

Svenske journalisters provinsialisme

Peter Wolodarski har fat i nogle pointer her. Ogs√• i denne tid handler cirka¬†70 % af de svenske nyhedshistorier fra Danmark om sport. Men hans referat af Morten Messerschmidt-sagen er en halv sandhed, der bliver til en hel l√łgn. Han m√• inkludere sig selv i sine ¬†bebrejdelser.

Siffrorna √∂ver antalet utstationerade reportrar s√§ger det mesta om ointresset f√∂r Norden. Svenska korrespondenter i grannl√§nderna kan r√§knas p√• den ena handens fingrar. I Finland handlar det om n√•gra stycken, i Danmark och Norge om en eller ett par. Resten av rapporteringen sk√∂ts fr√•n Stockholm, G√∂teborg och Malm√∂ med det f√∂rutsebara resultatet att vi inte f√•r veta s√• mycket.Man kan j√§mf√∂ra med antalet nor diska reportrar i Sveriges huvudstad, som upp g√•r till ett 30-tal. Skevheten √§r inte ny men har √∂kat de senaste tio √•ren. Inte ens Sveriges Radio med sitt public service-uppdrag har l√§ngre korrespondenter i Helsingfors, K√∂penhamn och Oslo, utan n√∂jer sig med en reporter som ska t√§cka hela Norden.V√•ra grannar √§r betydligt mer intresserade av oss. Det bidrar ocks√• till att de vet mer, vilket nyligen framgick av en stor unders√∂kning fr√•n Kulturfonden f√∂r Sverige och Finland.¬†Resultat som dessa f√∂rst√§rker naturligtvis bilden av Sverige som sj√§lvgott och f√∂rn√§mare √§n andra. Eftersom vi √§r ‚ÄĚb√§st, modernast och j√§mlikast‚ÄĚ beh√∂ver vi inte bli upplysta om vad som h√§nder i samh√§llen som p√•minner om v√•rt eget. Det √§r grannarna som ska l√§ra sig av oss, inte tv√§rtom.S√• avtecknar sig den svenska formen av kulturimperialism.Varf√∂r struntar vi i Norden?

Fra Ph.d’ernes sk√łre, sk√łre verden

Blogredakt√łren havde foresl√•et at jeg lyttede til P1s interview med Manni Crone (ogs√• dimittend fra Forfatterskolen) – Ph.d’er har af en eller anden grund gerne m√¶rkelige navne – da denne akademiske grad vist uden undtagelse er garant for luftige postulater, serveret i en jargon der skal signalere sofistikation, men for udenforst√•ende blot antyder medl√łberi og kejserens nye kl√¶der. Crone skuffede da heller ikke hvad dette angik, og jeg var s√• heldig at slippe for at lytte – Kim M√łller p√• Uriasposten lytter og transkriberer utr√¶tteligt tirader der ville kunne sl√• en hest omkuld, s√• her blot nogle sm√• repr√¶sentative bidder:

[…] Alts√• jeg tror, da islamismen kom til Europa, der var det stadig det her projekt om at man ville lave en islamisk stat, som var baseret p√• sharia og s√• videre, og s√• videre. Men det er ikke det man ser l√¶ngere. Fordi islamismen har ligesom tilpasset sig den europ√¶iske kontekst. S√• det man ser i dag, er for det f√łrste, at man ligesom har forladt den her ide om den islamiske stat, og istedet fors√łgt at nyt√¶nke hvad sharia kunne v√¶re. Alts√• hvad er sharia, n√•r vi ikke l√¶ngere er i flertal, men i mindretal, og hvad er sharia n√•r det ikke l√¶ngere er en lov i en islamisk stat. […]

De radikale grupperinger vi ser i dag, der kan vi da sagtens forestille sig, at de vil udvikle sig, om ti √•r, vil de personer som er i de her grupper, at de vil v√¶re g√•et nogle andre steder hen, og m√•ske ogs√• v√¶re blevet lidt mere pragmatiske. Men s√• kommer der sikkert nogle nye radikale grupper, tror jeg. Hvis jeg lige p√• tilf√łje en ting, s√• er det, at de her radikale grupper vi ser i dag, det er ikke l√¶ngere kun et muslimsk f√¶nomen, man kunne kalde det salafisme, men man ser, at det faktisk i ret h√łj grad appellerer bredere end til bare muslimer. […] Seniorforsker Manni Crone: ‚Äúsharia er ikke n√łdvendigvis udemokratisk‚ÄĚ, H√łr P 1: Klarhed om islamisme

Der er ingen grund til at g√• i dybden med dette – der er ingen. Stilen er indholdet. Man kan ikke andet end tage den varme luft ad notam: Danmark er kl√łvet for altid i dette sp√łrgsm√•l, og jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig at B√¶k Simonsen-klonen Crone vil f√• en eneste islamofob eller -skeptiker over p√• sin side ved at sige ingenting. Hun p√• sin side burde finde det frustrerende ikke at kunne hverve feelgood-proselytter, men sandheden er formentlig, at hun taler ind i sit milj√łs ekkokammer, og ikke sk√¶nker gennemslagskraften nogen tanke. Sverige har nogle interessante skikkelser i denne boldgade: Mattias Gardell – Hedningen som f√∂rsvarar politisk islam. Nu har han blivit professor i teologi i Uppsala. (LFPC/Steen).

Sære sengekammerater: Bondam og IslamOnline

Er der noget som b√łssehadende, b√łssed√łdsd√łmmende IslamOnline.net og homoseksuelle borgmester¬†Klaus Bondam kan blive enige om, s√• er det at Dansk Folkeparti er nogen v√¶rre nogen. I disse sensekul√¶re tider er det politiske spektrum √©t stort tag-selv-bord, uden den mindste konsensus, og ‘h√łjreekstremistisk’ betyder s√¶dvanligvis ikke andet end ‘nogen vi ikke kan lide’. IslamOnline, oprettet af Sheikh Yusuf Al-Qaradawi, mener s√•ledes at DF er ‘ekstremt h√łjreorienteret’. Dansk Folkeparti, et parlamentarisk parti der st√łtter demokratiet over teokratiet, et parti hvis politik vil garantere mindretals rettigheder, undtagen dem der vil tage andres frihed fra dem, kaldes dette af en hjemmeside der har talt for at homoseksuelle skulle br√¶ndes eller stenes ihjel. Alts√• ogs√• Klaus Bondam. Men som man ser her er man villige til at glemme t√¶ndstikker og sk√¶rver en stund, n√•r man nu kan bruge manden i sin indblanding i et andet lands indre anliggender, imod en fjende man anser for farligere her og nu (LFPC).

[…] In spite of this flawless record on gay rights, Livingstone has repeatedly expressed support for radical Islamist cleric Sheikh Yusuf al-Qaradawi, a Qatar-based imam whom the mayor hosted at City Hall last year. The sheikh runs the Web site Islamonline, which, according to the British gay rights group Outrage!, has labeled homosexuals “perverted” and “abominable.” Qaradawi himself has called homosexuality a “disease that needs a cure” and his site suggests that gays be executed via “burning or stoning to death.” […] Multicultural dilemma in Britain

The extreme-right Danish People’s Party (DPP), a key government ally, launched on Wednesday, September 9, a massive ad campaign against the building of mosques, reported the EuropeNews website. […]

Klaus Bondam, the mayor for technology and environment, also spoke against the anti-mosque ad campaign.

“Danish People Party thinks they can get votes to run smear campaign against Muslims in this town,‚ÄĚ he said. ‚ÄúI am sure that most in Copenhagen, as I, will shake their head and flip past a lot of the ads, based on their policies of xenophobia and fear of the constitutional freedom of religion.” Danish Rightists in Anti-mosque Campaign

Hvad er Tablighi Jamaat?

De tre engelskf√łdte pakistanere der forleden blev d√łmt skyldige i fors√łg p√• at ¬†myrde mellem 2 og 10.000 flypassagere over ¬†Atlanten tilh√łrte bev√¶gelsen via Queens Road Mosque i √ėstlondon. Bev√¶gelsen udspringer af den ultrakonservative Deobandi bev√¶gelse i Nordindien. Den kontrollerer omkring ¬†halvdelen af Englands 1300 mosk√©er og det er de samme der ville opf√łre en “mega-mosque” i London til 70.000 mennesker. Mosk√©en er nu neddroslet til at rumme 12.000. The¬†Guardian skriver:

Instead of patronising and protestantising the Tablighi Jamaat, Christians in particular need to acknowledge the spiritual hunger of young men yearning for meaning, identity and a heroic role in life, as indeed is happening at the Springfield Project in Birmingham, opened by the Archbishop of Canterbury. Where secular Britain fails is where Tablighi Jamaat wins.

Herfra deler meningerne sig:

Beskyldningerne om terrorforbindeser er talrige. The Times skriver : Muslim group behind ‚Äėmega-mosque‚Äô seeks to convert all Britain. Robert Spencer skriver:FBI monitors Islamic group for terror ties.¬†John Walker Lindh, skobomberen Richard Reid, togattentatet i Mumbai 2006, et attentatfors√łg i Barcelona, 2008, 7/7 bomberen Mohammed Sidique Khan har alle ber√łringer med Tablighi Jamaat. Melanie Phillips skriver:

Tablighi Jamaat is often described as a ‚Äėworldwide Islamic missionary group‚Äô and is said to be pacific and apolitical. Two years ago, according to The New York Times, a senior FBI anti-terrorism official claimed it was a recruiting ground for al-Qaeda. According to the counter-intelligence expert Alex Alexiev, Tablighi Jamaat is a driving force of Islamic extremism and a major recruiting agency for terrorist causes worldwide.

Hvad der er op og ned kr√¶ver et studielegat, men “fishy” ser det ud. Hvis bare ti procent passer, er England i store vanskeligheder. The Middle East Quarterly har en grundig baggrundartikel: Tablighi Jamaat: Jihad’s Stealthy Legions. N√¶rmere kommer vi det ikke idag:

Conclusion

The estimated 15,000 Tablighi missionaries reportedly active in the United States present a serious national security problem. At best, they and their proxy groups form a powerful proselytizing movement that preaches extremism and disdain for religious tolerance, democracy, and separation of church and state. At worst, they represent an Islamist fifth column that aids and abets terrorism. Contrary to their benign treatment by scholars and academics, Tablighi Jamaat has more to do with political sedition than with religion.

U.S. officials should focus on reality rather than rhetoric. Pakistani and Saudi support for Tablighi Jamaat is incompatible with their claims to be key allies in the war on terror. While law enforcement focuses attention on Osama bin Laden, the war on terrorism cannot be won unless al-Qaeda terrorists are understood to be the products of Islamist ideology preached by groups like Tablighi Jamaat. If the West chooses to turn a blind eye to the problem, Tablighi involvement in future terrorist activities at home and abroad is not a matter of conjecture; it is a certainty.

Alex Alexiev is vice president for research at the Center for Security Policy in Washington, D.C.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
11 years ago

Til Steen. Du har sikkert ret i, b√•de hvad Toje mener om etniciteten, og at han forestiller sig et ‘best-case-scenario’. Jeg kender dog ingen som dig, der kan tage troen fra folk, der i forvejen er sortseere. Jeg er desv√¶rre enig med dig i, at alt er forandret og intet som f√łr, men jeg h√•ber virkelig, at vi trods alt t√łr tro p√•, at udviklingen med tiden kan vendes, s√• mangt g√•r bedre end ventet. Kasper St√łvring er, ligesom efterh√•nden en perler√¶kke af fortrinsvis skarpe, borgerlige debatt√łrer, klar i m√¶le og tanke, og jeg har med stor interesse l√¶st hans… Read more »

Balder
11 years ago

Asle Toje interviewes om Fremskrittspartiet i Norge i DR Deadline

Den norske samfundsforsker Asle Toje der er tilknyttet Norwegian School Of Management kommenterer på Fremskrittspartiets succes, Siv Jensen og valgkampen i Norge

Fra Deadline 9 september 2009 Рvært: Kurt Strand

http://www.youtube.com/watch?v=apqNR1lkBc8

Peter Olsen
Peter Olsen
11 years ago
steen
Editor
11 years ago

@ Emeritus: Toje mener vel mange etniciteter i √©n kultur. S√•dan vil Europa nok tage sig ud i en generations tid endnu. Men det er “best-case-scanario” Toje ser for sig. Europa ER allerede √¶ndret for altid, vi ER oppe p√• skinnerne p√• et tog, hvis destination vi ikke kan v√¶re sikre p√•. Vi er mandskabet p√• Columbus Santa Maria, det er kun de allerf√łrste der er begyndt at frygte at vi ikke rammer land, men ryger ud over kanten. Efterh√•nden vil den s√•kaldte multikultur vise sit sande ansigt, n√•r den skal pr√łves mod virkeligheden. Den vil blive m√¶ngder af uni-… Read more »

Emeritus
Emeritus
11 years ago

Toje introducerede i TV en sprogfornyelse – i hvert fald for mig. Danskerne siger efter hans mening NEJ til multikulturalisme, men JA til multi-etnicitet. Jeg foretr√¶kker personligt s√• langt MONOKULTUR hjemme og multikultur i det fremmede, de steder, hvor kulturerne naturligt h√łrer hjemme, og hvor jeg p√• mine dannelsesrejser kan bese dem og l√¶re om dem. S√• langt har han helt ret for mit vedkommende. Hvad Toje egentlig forst√•r ved forskellen – multi-etnicitet er en anelse uklart for mig. N√•r en muslim s√•ledes p√•st√•r, at jeg ikke kan lide at m√łde nogen, der er anderledes, er det selvf√łlgelig kun rigtigt… Read more »

trackback

[…] n√¶vner i en post islamisme-”forskeren” Manni Crone og g√łr sig nogle betragtninger over phDere i al […]

steen
Editor
11 years ago

@ Janne: Jeg kender ikke hr. Kvam, men noget af det f√łrste jeg t√¶nker p√• ved ordet Grundtvig og digtning, er den her, noget af hans smukkeste. Jeg er vokset op med salmesang og morgen b√łn i skolen, og jeg skal hilse at sige, at hvis det var forkyndelse, s√• virkede det ikke. (det er M√łllehave der introducerer) Derfor kom jeg i tanke om den anden salme. M√•ske den mest personlige salme, Grundtvig skrev i hele sit liv, “At sige verden ret farvel”. Som han skrev dels i 1843, dels i 1845. Jeg minder lige om, at Grundtvig var sv√¶rt… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  steen

Simon Kvamm er musiker og del af rockband. M.h.t. præster og salmer, så må jeg give dig ret. Her tænker jeg også på præst og forfatter Jakob Knudsen, men der er også mange digtere der har skrevet digte over samme læst som salmedigtning Рdog uden at have gudeforholdet som ingrediens. F.eks. naturlyrik. Uanset gudeindhold eller ej Рsprogligt og billedsprogligt er mange salmer enestående og vedkommende kunst.

Janne
Janne
11 years ago

OT Gud og troen p√• s√•dan en m√• Kvam godt holde for sig selv, der st√•r jeg af, men hans nye fokus p√• dansk natur og ikke mindst det danske sprog (bl.a. salmer), synes jeg v√¶ldig, v√¶ldig godt om: “Trods kortformen er det lykkedes Simon Kvamm at omslutte digtets hovedstr√łmninger i Grundtvigs lange og vision√¶re digt, fra det dybeste m√łrke i kolde hjerter til lyset og sluthilsenen “Guds fred over Nordens folk”. ‚Äď Jeg har interesseret mig for Grundtvig som kunstner og digter og er g√•et til ham uden √¶refrygt. Jeg kender ikke hele Grundtvigs bagkatalog og har v√¶ret ligeglad… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

“Alts√• hvad er sharia, n√•r vi ikke l√¶ngere er i flertal, men i mindretal, og hvad er sharia n√•r det ikke l√¶ngere er en lov i en islamisk stat.” ? Flertal beh√łves slet ikke.. Halal fodring af skoleb√łrn i danske folkeskoler. Hijab p√• ansatte kvinder i offentlige embeder, emsige hospitalsl√¶ger der promoverer islam via hospitalsansattes arbejdsdresskode, halal rusture (hvor dansk alkohol og svinek√łds kultur er bandlyst) for studerende, k√łnsapartheid i skoler og klubber og solo sv√łmmeundervisning for indpakkede kvinder, unges foragt for det danske politi, ambulancefolk og brandm√¶nd. Burka og niqab til kvinder. S√¶rregler og s√¶rhensyn til islam. Kun hijab… Read more »