14
sep
Seneste opdatering: 16/9-09 kl. 0534
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(*Piet Hein)  86-83 for regeringen. Stemmeprocent kun 73. Den laveste siden 1927. Stoltenberg er omgivet af fede, mætte landsmænd, men også af sultne, der er bristefærdige som kastanjer i maj:

Let me have men about me that are fat, sleek-headed men and, such as sleep o’nights. Yond Cassius has a lean and hungry look. He thinks too much, such men are dangerous. (William Shakespeare, Julius CaesarAct I, )

På grund af et valgsystem, der gavner de tyndt befolkede fylker, kunne regeringssiden vinde selvom den fik færre stemmer:

Ap+SV+Sp (venstreblokken) = 1.257.303 stemmer
KrF+V+H+FRP (h√łjreblokken) = 1.302.572 stemmer

Valget er en udskydelse og en polarisering af norsk politik, “en kannibalisering fra fl√łjene”, en tendens mod at udslette s√•kaldte midterpartier, den upolitiserede ¬†nydeligheds bridge-klubber, som vi har gjort i Danmark med KrF, CD, Ny Alliance og formentlig snart de Radikale. Fremskrittpartiet g√łr sit bedste resultat hidtil. H√łyre og AP g√•r frem. Norges Kristelige og Radikale, Senterpartiet¬†Venstre st√•r til at ryge ud trods fire % sp√¶rregr√¶nse. ¬†N√•r de borgelige taber sn√¶vert denne gang, ¬†er det fordi de ikke gjorde som i Sverige, at formerede en alliance i god tid inden valget. Det er t√¶t knyttet til holde-sig -for -n√¶sen- strategien overfor FrP. Man har lov at kalde det amat√łragtigt. Nu vil Norge polarisere yderlige de kommende fire √•r. Endnu et ¬†land der stemmer tryk op, delt af indvandringssp√łrgsm√•let. I Norge 50-50. I Danmark cirka 80-20. I Sverige ? Ingen har rigtig nogen anelse i et dysfunktionelt teater-styre, der satser p√• andre kanaler: Cover-ups og gadens demokrati.

TV-journalistene later som om det er politics as usual, men det er det ikke. Det er et politisk jordskjelv vi er vitne til: sentrumspartiene utraderes fra norsk politikk. Partilederne smiler stivt, men gr√•ten kan ikke v√¶re s√¶rlig langt unna. Enten de beholder regjeringsmakt eller faller ut av Stortinget slik Venstre kan komme til √• gj√łre: Det er katastrofe for Krf, Senterpartiet og Venstre.Politisk jordskjelv

Asle Toje  blev You Tubet.

Man kan sige om DR hvad man vil, men det er dog noget andet end SVT: R√∂dgr√∂n spurt – men r√§cker det? Sverige f√łlger ogs√• Norge, skriften p√• den svenske v√¶g. Video: Fremskrittspartiet har lockat m√•nga v√§ljare i Norge. Expos chefredakt√∂r Daniel Poohl och f√∂rfattaren Lena Sundstr√∂m diskuterar fr√§mlingsfientlighet i Norden. Den er ogs√• p√• You Tube, for en sikkerheds skyld.

DN¬īs ekspertpanel: en venstre-sosse, Sundstr√∂m, det anst√¶ndige Sveriges nuv√¶rende spydspids mod ondskaben, og chefredakt√łr for nazij√¶gerne p√• Expo, Poohl, der i al fald √•ndeligt er V√§nsterpartist og ikke s√• meget demokrat, s√• det g√łr noget. DN og Politiken har malet sig op ¬†i det samme hj√łrne. I Stockholm bides der negle. Aftonbladet bider med: De vill ha l√§ger f√∂r flyktingar, En seger f√∂r Siv,¬†en kick f√∂r SD. N√•r man t√¶nker ¬†p√• alle ofrene for tilvandret kriminalitet, d√łde, fysisk og psykisk skadede, s√• f√•r man kvalme over dette formynderiske, svenske propagandashow og √łnsker kun at Norge s√¶tter en lavine i gang i Sverige. Et land der i fremskridtet og frisindets navn har genindf√łrt sl√¶gstfejder, dagens svenske grotesque.

Dagen indledes norske muslimers politisering imod en kandidat for Arbeiderpartiet. L√łbeseddelen her har v√¶ret uddelt p√• gaden og ligget fremme i moskeen p√• Mortensrud. ¬†“Bedehusenes” amat√łrpolitikere f√•r deres gyldne √łjeblik ligesom Sveriges muslimska f√∂rbund havde med deres sharia krav i den svenske valgkamp 2006:

Tajik er sjokkert. Jeg reagerer veldig sterkt p√• dette. Det er lavm√•l √• spre l√łgner og det er lavm√•l √• bruke moskeen som arena for dette, sier hun.

“Den kvinnelige kandidaten Hadia Tajik sine upassende tanker om islam, Bekymringsfullt””Den kvinnelige stortingskandidaten Hadia Tajik som i disse dager fisker stemmer b√•de fra nordmenn og norsk-pakistanere, har upassende og uaksepteble tanker og holdninger, noe som er bekymringsfult. Folk m√• vite at Hadia Tajik mener at Islam er en diskriminerende religion. Hadia Tajik mener at arrangerte ekteskap er tvangsekteskap og har de siste √•rene jobbet aktivt for √• √łke aldersgrensen for gifterm√•l. Hun har heller ikke gode tanker om moskeene. (…) Hadia Tajik sine tragiske uttalelser er √• finne p√• nettet. Hvis hun kommer inn p√• stortinget vil muslimene ha mer √• frykte. P√• grunn av slike som henne i Arbeiderpartiet har vi ikke behov for et parti som FRP. Slike mennesker forblir i Arbeiderpartiet for √• jobbe p√• FRP sin agenda. Muslimer m√• v√¶re ekstra forsiktig n√•r de avgir stemme. De m√• absolutt ikke gi sin stemme til slike.” Hadia Tajik utsatt for grov sjikane, Tajik utsatt for sjikane,¬†Hadia Tajik sjikanert av muslimer. L√łbeseddel, foto.

Som bekendt mener vi, at politisering er et sygdomstegn. Politik er et n√łdvendigt redskab, men jo mindre der er brug for det, desto bedre. Enhver der har rejst i Mellem√łsten ved, hvor sygt det er. Bare at k√łbe noget i en bazar, er politik – man tinger om prisen. Alt er til forhandling, ikke mindst sandheden. Vi har haft det privillegium at leve i uskyldsamfund siden 1945, hvor man kunne tillade sig at v√¶re upolitiseret. 70 ernes politisering er en opbl√¶st myte, den var koncentreret til redaktioner, universiteter overvejende i K√łbenhavn, der havde fjerne, ideelle og abstrakte m√•l, men i deres hverdag var der ikke noget der kr√¶vede deres politiske tilstedev√¶relse. Nordens befolkninger kunne v√¶re ligeglade, og det var de for tingene fungerede hvad enten de var “samfundsengagerede” eller ej. Politik var i det store hele en gratis flirt. Den tid er ovre. Politik er kr√łbet ind p√• menigmands dagligdag. Nogle tror Muhammedkrisen er ovre, andre ved at vi skal leve med den igenerationer endnu. D√©t er den nye tids politik, og den er opblandet med vold og trusler. Man kan ikke sige sig fri eller f√łle sig h√¶vet over det. Vi ¬†har importeret en agressiv, politiserende kultur, der kr√¶ver at vi er p√• vagt, k√¶mper og v√¶lger side. Hvor gerne man end vil, kan man ikke melde sig ud af den kendsgerning. “Er det ikke snart ovre?”, “Jeg troede det var overst√•et” – det er kun lige begyndt. Det er venstrefl√łjens arv til os, nu 1968 alligevel ikke blev en revolution. Majoriteten i Danmark er omsider v√•gnet op og p√• vagt. Det tog 18 √•r. Det officielle Sverige snorksover, hallucinerer og censurerer. Hvem har i 100 √•r haft mindre brug for politik, end svenskerne, og hvem er kommet mere fra asken i ilden fordi redskabet er rustent? Elitens fantaster fangede dem med bukserne nede p√• “utedass“. Norge er v√•gnet, men hvor meget ? Det ved vi i aften. (Se ogs√• i dag: Helle Merete Brix: Mens vi venter p√• fredagsb√łnnen,¬†Lad os lave et moratorium for mosk√©er og Selvcensur og selvhad i Vesten, Steffen Ravn J√łrgensen domprovst, Helsing√łr)

Velferdsstaten d√łr

‚ÄĚValgkampen har v√¶rt kjedelig. Journalistene beviser nok engang at de mangler den mest banale innsikt og analytiske evne, eller de forst√•r og velger √• tie. Det er bortenfor enhver kritikk at en s√• stor sosio√łkonomisk omveltning som innvandringen er, ikke f√•r et regnskap. Jeg skulle sett den administrerende direkt√łren i Statoil som hadde beholdt jobben etter √• ha nektet aksjon√¶rene innsikt i en bestemt utgiftsside.‚ÄĚ Dette skriver Ola Mikalsen til rights.no. Han jobber i helsevesenet, og mener at hans erfaring tilsier at velferdsstaten er d√łd innen 20 √•r.

Ola Mikalsen, intensivsykepleier:

Med tidligere erfaring fra arbeid i Trondheim Kretsfengsel, Hauk√•sen Psykiatriske Sykehus, Verneplikt, UNIFIL, to runder i Afghanistan som sykepleier og n√• arbeid v/intensivavdelingen St. Olav i Trondheim, ble jeg tidlig oppmerksom p√• at diverse avdelinger innen det offentlige kan overkj√łres av stigende behov for held√łgns kriminal eller helseomsorg.

Avdelingene er forpliktet til √• stille med ei celle eller ei seng. Konkret kan det rett og slett bli for mange forbrukere/mottakere og for f√• ytere. Br√łken forskyves i gal retning for mottaker og yter. Alt dette erfarte jeg mens jeg fremdeles var uvitende om innvandringens konsekvenser. Jeg hadde ingen innsikt i demografien og f√łdselstallene, hverken for nordmenn eller utlendinger. Det har jeg n√•. Derfor, ang√•ende velferdsstaten og dens videre liv som dere tok opp, s√• m√• jeg si at min tro p√• dette prosjektets videre eksistens er lik null. Og hvorfor det?…… ¬†HRS.NO

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Casper | Borgerlig bums

P.S. Snaphanen skriver “Senterpartiet Venstre”, men det er alts√• to forskellige partier. B√•de Venstre og Fremskrittspartiet taler meget om liberalisme. Venstre svarer til de Radikale eller Liberal Alliance, hvorimod Frp ret klart svarer til det danske Venstre (populistisk-liberalt parti med flair for livsnydere i middelklassen). Der er ikke noget norsk parti som svarer til DF. Kystpartiet kommer t√¶ttest p√• – de kalder sig v√¶rdikonservativt centrumsparti og har ogs√• kritiseret indvandringen, men Kystpartiet blev n√¶sten udslettet. Bem√¶rk hvordan Kystpartiet pr√¶senterer sig p√• sin hjemmeside, det minder en del om DF: “Kystpartiet ble stiftet som en reaksjon mot salg av Norge bit… Read more »

Casper | Borgerlig bums

Det er ikke rigtigt at de “billige” mandater i tyndt befolkede fylker er skyld i valgresultatet. Det skyldes snarere sp√¶rregr√¶nsen.

Venstre kom jo under de 4 % og m√• n√łjes med to kredsmandater, hvilket giver et stemmespild p√• ca. 70.000 stemmer.

Hvis man ikke regner Venstre med, s√• st√•r de to fl√łje s√•dan:

Regeringen – Ap, SV og SP: 1 280 490
Oppositionen – Frp, H og KrF: 1 225 633
(stemmetal fra Wikipedia)

JensH
JensH
12 years ago

@PeterK

Du skal her opfatte begrebet ‘ikke-vestlige’ som en eufisme for indvandrere fra muslimske lande. Beklager jeg ikke var specifik i det jeg skrev. Jeg ved faktisk godt, at ‘ikke-vestlige’ indvandrere ogs√• d√¶kker folk fra ikke-muslimske lande.

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “En halv million med indvandrerbaggrund i en befolkning p√• ca. 4,8 mio” Tjah, det ville jo ikke have v√¶ret et problem hvis denne halve million kom fra de √łvrige Nordiske lande samt Europa. Men nu kommer en stor del af dem fra ikke-vestlige lande, og som s√•dan er det alt for stor en ‘mundfuld’ for en s√• lille befolkning at skulle modtage s√• mange. Men jeg kan se, at den r√łd-gr√łnne regering speccielt klarede sk√¶rene via de sm√• tyndt befolkede fylker, hvor indvandringssp√łrgsm√•let sikkert ikke st√•r h√łjest p√• den politske dagsorden, (der er vel ikke ret mange derude ‘hvor… Read more »

PeterK
PeterK
12 years ago
Reply to  JensH

Jens,
m√• jeg h√łfligst g√łre opm√¶rksom p√• at opdelingen vestlig ikke-vestlig er fusk af v√¶rste skuffe. Ukraine, Belarus (Hviderusland), Gr√łnland, Moldavien er ikke vestlige. De regnes med i samme pulje som Pakistan, Yemen, Congo og andre af den slags. Det g√łr Singapoore, Vietnam og Thailand ogs√•, og de er jo absolut ikke vestlige, men de tr√¶kker s√¶rdeles positivt op i de statistikker andre ikke-vestlige lande bidrager s√¶rdeles negativt til. Opdelingen er falsk, og beregnet p√• at f√• den muslimske indvandring pyntet, og ikke en gang det hj√¶lper.

Mette
Mette
12 years ago

En video med glade smil og fortjent bifald.

http://www.aftenposten.no/video/article3269337.ece

Mette
Mette
12 years ago

Jwns H.

Der er mange fordele ved ikke at se tv,

Har du set Hodja’s link til den sidste nye statistisk, der kommer her dagen EFTER valget? En halv million med indvandrerbaggrund i en befolkning p√• ca. 4,8 mio.

http://tiny.cc/RGxis

JensH
JensH
12 years ago

@Mette “at i Norge svarer Venstre til vores Det Radikale Venstre” Jeg kan tage Norsk TV2, og det var en fryd at se denne selvgode Venstre-partifomand, Lars Sponheim, holde sin valgtale til i partiets valghovedkvarter efter det stod kalrt, at de var r√łget under sp√¶rregr√¶nsen. Og selv i denne ydmygende stund forn√¶gtede slevgodheden sig ikke, da fjolset naturligvis gav udtryk for, at han var glad for at man var g√•et lodret imod “fremmedfjendskheden” i valgkampen. S√• bet√łd det √•benbart mindre at man havde f√•et en ordentlig lussing af v√¶lgerne, n√•r bare man havde bevaret sit ‘anst√¶ndige menneskesyn’. Tro mig, jeg… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

JensH Der sker trods alt noget i Norge, men herregud hvor de tager sig tid til det. Ikke desto mindre har de nu f√•et udraderet midten, fordi de s√łgte det mest trygge, H√łyre eller Arbeiderpartiet. Som du ved, har jeg hele tiden frygtet, at mange ville springe fra Fremskrittspartiet, n√•r det kom til stykket. Fordi “eliten” sidder h√•rdt p√• medierne. Men lad os gl√¶de os over, at nogle emsige politikere har f√•et sparket af v√¶lgerne. Ikke mindst g√¶lder det advokat Abid Raja fra Venstre, der m√•ske er mediedarlingen over dem alle,. Her skal man lige v√¶re opm√¶rksom p√•, at i… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

Okay, s√• har Nordm√¶ndene alts√• gen-valgt denne r√łd-gr√łnne regering, selvom de ved at det indb√¶rer en forts√¶ttelse af den nuv√¶rende ekstremt gener√łse asyl-politik. S√•vidt jeg husker regner man med at antallet af asylnas√łgere n√•r 18.000 i √•r, og i 2008 havde man ikke f√¶rre end 20.766 familiesammenf√łringer, hvilket ligger langt over ‘Danmarks-rekorden’ p√• omkring 12.000. Og denne politk har Norm√¶ndene med ‘√•bne √łjne’ givet deres ‘godkendelse’ til, at regeringen kan forts√¶tte med at f√łre i endnu fire √•r. N√•r jeg skriver ‘med √•bne √łjne’ skyldes det, at det var et emne der i h√łj grad blev diskuteret i valgkampen, og… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

RIP Norge

Ironisk nok bliver oliemilliarderne jeres d√łd, i har penge nok til at ignorere problemerne lidt endnu, snart er det for sent ligegyldigt hvor mange penge i s√• har

kimpo
kimpo
12 years ago

Hun er nuttet nok. Der er nu også noget Kirsten Jacobsensk over hende, men hende kunne jeg også godt li..

Hænger det hele ikke på om Venstre kommer ind, de ligger på 3,9%. Er det ikke muligt, at det lige tipper til blå?

trackback

[…] er (selvf√łlgelig)¬†p√• Snaphanen folk h√¶nger ud. Stakkels Norge.. Oploadet mandag 14 september 2009 kl. 22:43 af Il Kimpo — […]

Elefanten
Elefanten
12 years ago

Og så påstås der, at magtfulde kvinder ikke kan være tiltrækkende.
Siv Jensen, vi elsker dig!

Mette
Mette
12 years ago

Steen. Meget interessant med de indvandrerstemmer til Fremskrittspartiet, men de kan vel se, at det g√•r st√¶rkt den forkerte vej. Det v√¶lter jo ind med asylanter, og husk p√• at befolkningen er en million mindre end den danske og spredt over et langt st√łrre omr√•de, mens indvandrerne hober sig op i Oslo-omr√•det. Der er ingen tvivl om, at man nemt kan st√łde ind i mere moralsk ford√łmmelse i Norge end i Danmark, men ogs√• i sporadisk en frigjorthed i sprogbrug, som kan f√• os til at rykke bagl√¶ns. I sin tid blev “Life of Brian” markedsf√łrt i Danmark som filmen,… Read more »

Mette
Mette
12 years ago

PB Du har ret, Siv Jensen har trukket partiet i mere acceptabel borgerlig retning og i det hele taget givet det en fastere kontur. Jeg mener, at Siv Jensen gjorde det fantastisk godt, da hun gik enegang i januar og under stor opm√¶rksomhed holdt en tale til benefice for Israel men ogs√• med √łnsket om fred for begge de stridende parter i Gazakrigen. Det var utvivlsomt en smuk og varm tale. Hvor var det modigt gjort, og hvor blev hun hun behandlet usselt af de fleste. Siv Jensen og hendes partif√¶ller blev endda n√¶gtet at g√• med i det store… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
12 years ago

P√• DDR i g√•r havde de en et indslag om en fantastisk ny succes, Direkt√łren for Tryg forsikring i Danmark tog p√• vandretur sammen med 4-6 unge kriminelle indvandrere i et par dage og for√¶rede dem alle praktikpladser eller job i firmaet bagefter. Fantastisk m√•de at fort√¶lle de 5-6000 danskere der ikke kan f√• en praktikplads hvad de skal g√łre for at f√• en chance i vores apartheid samfund

PB
PB
12 years ago
Reply to  Niels Hansen

Direkt√łren for Tryg forsikring ,Stine Bosse er ogs√• Socialdemokrat.
De vil så gerne please muslimerne, hvilket vel er ret sikkert at det er, når der er tale om når det er kriminelle indvandrere der er på tur.

Victor
Victor
12 years ago

Vil lige g√łre reklame for Mona Eltahawys kommentar om Farouk Hosnis UNESCO-kandidatur:

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/09/13/AR2009091302248_pf.html

Mette
Mette
12 years ago

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article3267595.ece

Siv Jensen ser for en gangs skyld træt og anspændt ud. Det er forståeligt, for det er meget, der hviler på hendes skuldre.

Det er ikke for at s√¶tte lus i skindpelsen, men hun opponerer kraftigt, n√•r man sammenligner Fremskrittspartiet med DF og understreger, at det er Venstre, der er hendes partis s√łsterparti i Danmark.

Anonymous
Anonymous
12 years ago
Reply to  Mette

“Det er ikke for at s√¶tte lus i skindpelsen”.
Det syntes jeg heller ikke du g√łr, da det er mit indtryk at Fremskritspartiet har valgt en mere borgerlig stil, hvor DF jo efterh√•nden bliver opfattet som Socialdemokratiet anno 1950.
En anden ting er vel så at i de så pokkers politiskkorrekte nabolande, er en sammenligning med DF vel stadig noget nær det værste, det spiller nok også ind.

PB
PB
12 years ago
Reply to  Mette

“Det er ikke for at s√¶tte lus i skindpelsen”.
Det syntes jeg heller ikke du g√łr, da det er mit indtryk at Fremskritspartiet har valgt en mere borgerlig stil, hvor DF jo efterh√•nden bliver opfattet som Socialdemokratiet anno 1950.
En anden ting er vel så at i de så pokkers politiskkorrekte nabolande, er en sammenligning med DF vel stadig noget nær det værste, det spiller nok også ind.

Mette
Mette
12 years ago

Der var ogs√• jubel i Odense. Bilkorteger med pal-arabiske flag vajende ud ad vinduerne k√łrte gennem byen, og i Vollsmose stod folk p√• altanerne og sang sm√¶deviser om j√łder.

Krydser fingre for Siv men bliver overrasket, hvis det hjælper. Tror desværre, at den småborgerlige, hovmodige pænhed har for stærkt tag i for mange.

Hvem der end danner regering efter det norske valg vil imidlertid få en hård tid, og det under jeg både Stoltenberg og Solberg. Begge har i den grad fortjent det efter mange års hykleri.

Victor
Victor
12 years ago

To ting Рlad lige være med at offermale Hadia Tajik Рhendes rolle under sagen om hijab til norske betjente indbyder ikke til det.

Og nu i n√¶vner, at folk jublede i Cairo – det gjorde de jo osse p√• dj√¶vle√łen. Ved I hvad Tarek Asmar laver i dag?

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
12 years ago

L√§ste p√• GoV att dom tre “svenska” d√•rarna som √•kte fast i Pakistan tydligen hade en dansk ambassad som m√•l f√∂r sina planer att sj√§lvmordsbomba. M√•tte dom aldriga mera komma tillbaka till Sverige. Ingen h√§r utom eliten vill ha dom tillbaka. Hoppas dom blir d√∂mda enligt den sharia dom sj√§lva propagerar f√∂r och blir h√§ngda h√∂gt.