1
okt
Seneste opdatering: 2/10-09 kl. 1404
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Muslims need to develop a sense of humor and an appreciation of satire ‚ÄĒ and they need to understand that they are not “free of being mocked or being offended,” says the Danish caricaturist whose cartoon depicting the Prophet Muhammad incited rage throughout the Muslim world four years ago.¬†Kurt Westergaard told roughly a dozen listeners Wednesday night that he will “always” be ready to defend an individual’s right to religious freedom.

“As the Danish tradition is for satire, we say you can speak freely, you can vote, you can speak out anytime, but there’s only one thing you can’t do ‚ÄĒ you can’t be free of being mocked or being offended,” Westergaard said. “That’s the conditions in Denmark and so many countries.”¬†Westergaard spoke at a private residence in midtown Manhattan in conjunction with the Hudson New York Briefing Council. …Members of the Yale Muslim Students Association have said they are “deeply hurt and offended”.¬†FOX.TV

The 74-year-old Westergaard said the cartoons ‚Äúhave been the catalyst in a necessary process,‚ÄĚ forcing people around the world to confront the issue of free speech. He also compared Islamic extremism to other ideologies such as fascism and communism, calling all three ideologies forms of fanaticism.¬†‚ÄúLike communism had its commissars, Islam has its imams,‚ÄĚ he said. Lars Hedegaard, president of the International Free Press Society, spoke before Westergaard and emphasized the importance of free speech both in Denmark and in the rest of the world, calling the right to criticize religion ‚Äúfundamental.‚Ä̬†Hedegaard praised the refusal of Westergaard and then-Danish Prime Minister Anders Fogh Rasmussen to apologize for the cartoons, saying that doing so ‚Äúwould be tantamount to accepting that Islam is a sort of √ľber-religion, something that holds sway over everything else in our society.‚Ä̬†Princeton:¬†Controversial cartoonist defends free speech.

Dailyprincetonian: Why I drew the cartoon: The ‘Muhammad Affair’ in retrospect,¬†N.Y.T. Artist Who Set Off Muslim Fury Visits City. Michelle Malkin: Now Yalie Muslims Start Crying Over Cartoons.¬†2008: ¬ĽVi hedder alle Kurt Westergaard¬ę. Vi lader posten st√• √•ben da der ¬†nok kommer ¬†mere ¬†fra New York i l√łbet af aftenen. Westergaard kommer ¬†p√• Michael Coren Show, der er en tale i Toronto om et par timer og sikkert meget andet.

Ahmed Akkari om halal-kærlighed

Efter en karriere som imam, landsforr√¶dder, l√łgnhals, bombehumorist og d√łmt b√łrnemishandler p√• Lykkeskolen, mener Kristeligt Dagblad nu, at Ahmed Akkari er den rette til at bestyre en brevkasse i bladet og sprede sine form√łrkede uh√¶lpeligheder p√• et sprog, der vistnok skal v√¶re dansk. Hvad kan egentlig diskvalificere √©n i KrD¬īs √łjne ? En kvinde sp√łrger om en kur for sin homoseksuelle bror. Akkari svarer:

K√¶re sp√łrger, jeg forst√•r godt din bekymring, og jeg h√•ber inderligt, at du vil f√• succes med at overbevise din bror om det forkerte i det, han s√łger. Vi mennesker er skabt med et form√•l og vi er skabt med henblik p√• at s√łge det andet k√łn i et organiseret halal forhold.

Jeg vil i denne sammenh√¶ng ogs√• g√łre dig opm√¶rksom p√•, at hvis du skulle opleve fiasko med at overbevise din bror, s√• m√• du endelig ikke opgive h√•bet og din b√łn til Allah. De europ√¶iske samfund mener generelt, at homoseksuelle b√łr nyde anerkendelse i samfundet, og det bygger de p√• en meget ensporet filosofi om menneskets frie vilje og rettigheder, mens de glemmer at tage s√¶rlig meget h√łjde for vigtigheden af at bevare samfundet mod forfald og tilbagegang i samme omfang som man vil tillade den personlige frihed i at udbrede sig.

Vi kan desv√¶rre ikke s√• nemt overbevise dem om det forkerte i at tillade s√•danne forhold og de negative konsekvenser deri, s√• vi m√• v√¶bne os med t√•lmodighed og s√łrge for at v√¶re √¶rlige og √•bne om vores holdning til homoseksualitet. Med venlig hilsen, Ahmed Akkari, L√¶rer og tidligere imam,

(Oplysningerne om imamernes rejse fik Pia Kjærsgaard til at kalde dem landsforrædere. Ahmed Akkari var tudehistorie i 1994, fik opholdstilladelse af Birte Weiss, Imam Ahmed Akkari truer Naser Khader på livet.)

Ogs√• i Allahs ‘paradis’ bliver kvinderne hjemme (i teltet)

Faktisk lyder beskrivelsen her ikke ligefrem paradisisk for kvinderne, hvoraf alts√• nogle skal betjene herren her. En af de surrealistiske tv-optagelser fra det √ėsten vi aldrig skal m√łdes med: Gravalvorlige m√¶nd sv√łbt i lagner sidder uden at fortr√¶kke en mine og udl√¶gger skriftens mange uhyrligheder. Det var i √łvrigt samme klerikale der √łnskede Mickey Mouse d√łdsd√łmt. Lad os nu f√• √•bnet de gr√¶nser (LFPC).

‘Fremmedfjendske’ Danmark – med en twist

Historien er ubehagelig, men ironien er betragtelig: Til det Danmark som de anst√¶ndige nu messer i kor er lukket for omverdenen og fremmedfjendsk, kommer rent faktisk et hold udenlandske g√¶stestuderende; rigtige studerende, og ikke lykkej√¶gere og fattigdomsflygtninge i sv√łb. Og hvad sker: De bestj√¶les groft alle deres ejendele af ‘de andres’ offerk√¶led√¶gger – i selveste Gellerupparken (LFPC).

Den brasilianske studerende Kurt Windich har mistet alt, hvad han havde med til Danmark.

‚Äď De har taget mit t√łj, mine penge, min computer, ja, selv min kuffert. Og fordi jeg ikke havde n√•et at f√• et dansk CPR-nummer, s√• havde jeg ingen forsikring. Lige nu er jeg ved at finde ud af, hvordan jeg kan f√• det til at h√¶nge sammen √łkonomisk, for jeg vil gerne blive her, men jeg er √¶rligt talt temmelig modl√łs, siger han. […]

Sammen med 11 andre udenlandske studerende var han, som beskrevet i sidste nummer af Campus, flyttet ind i en af tre store lejligheder i Gellerupparken for at f√• tag over hovedet, mens han l√¶ser p√• en kandidatuddannelse p√• Handelsh√łjskolen, Aarhus Universitet (ASB).¬†Men hvad der i f√łrste omgang virkede som en rigtig god ide, har forvandlet sig til et mareridt, da to af lejlighederne med en uges mellemrum havde bes√łg af indbrudstyve.¬†Ved det sidste indbrud, hvor den ramte lejlighed n√¶sten bogstaveligt talt blev fuldst√¶ndigt t√łmt, havde tyvene tilmed nerver nok til at ringe p√• d√łrtelefonen, fem minutter efter at politiet var k√łrt, for at tilbyde de studerende at k√łbe deres stj√•lne ting tilbage mod et anseeligt pengebel√łb ‚Äď et tilbud, de studerende m√•tte sige nej til.

‚Äď Vi er dybt chokerede over deres fr√¶khed, og vi er rystede over, at politiet ikke kan g√łre mere. Da vi anmeldte det, var betjentene flinke og rare, men de sagde samtidig ligeud, at de ikke kunne g√łre noget, medmindre vi kendte navnene p√• dem, der havde beg√•et indbruddet eller havde nogle andre konkrete spor. Det virker temmelig m√¶rkeligt, siger Kurt Windich. […]

Kurt Windichs hjemby S√£o Paolo i Brasilien har i mange √•r k√¶mpet med at f√• en voldsom og omfattende kriminalitet under kontrol. Men han har aldrig oplevet samme mangel p√• respekt over for ordensmagten i Brasilien. […] AU.DK Avis:¬†D√•rlig studiestart i Gellerup.

Winston Smith vs. grisehandler Oluf Larsen?

Jenni Russell p√• the Guardian kommenterer et eksempel, ud af en endel√łs r√¶kke, af rigid autoritetsud√łvelse i Storbritannien, denne gang om en l√¶rerinde der blev fyret for at fort√¶lle en veninde, uden om de korrekte procedurer, at hendes barn var kommet til skade i skolen. Dette land er mig en g√•de. Jeg har ingen som helst anelse om hvordan det er drevet ud i denne kvasi-totalit√¶re blindgyde som vel ikke har sin lige i Europa. Frankrig falder m√•ske p.g.a. sprogbarrieren gerne under radaren, men er selvf√łlgelig ogs√• kendt som et s√¶rdeles topstyret land med en rigid magtud√łvelse, men vistnok uden de bindegale eksempler p√• formynderi vi h√łrer om i overflod fra den anden side af kanalen. Er det mental indavl grundet i landets status af en √ł? Desparate fors√łg p√• at indd√¶mme konsekvenserne af hovedl√łs multikulturalisme? Jeg har ingen anelse om det, men interessant og gl√¶deligt er det, at Danmark, s√• vidt jeg kan se, ikke har den mindste antydning af den britiske syge, tv√¶rtimod. Dette er v√¶rd at holde sig for √łje n√•r vores egne redepissere ford√łmmer Danmarks angivelige indelukkethed og kolonihavementalitet, og fremh√¶ver Storbritannien som en multikulturel Paradisets Have (LFPC) :

[…] This removal of general authority from adults, and its gradual replacement by state-sanctioned interventions, is utterly corrosive. It infantilises grown-ups, who lose one of the roles that societies have always expected them to fulfil. It makes them timid, and demeans them in the eyes of their children, who see that they are powerless in the face of injustice. And by suggesting that adults may not approach, discuss or reprimand a child, it completely undermines the notion of a community, and the importance of social pressure and shame.

Exchanging these traditional bonds and constraints for sanctions imposed by schools, courts and police is not only wrong-headed, it is doomed to failure. The state can’t enforce order everywhere and at all times; nor should we want it to. Last week’s inquest into the appalling deaths of a disabled teenager and her mother, who burned themselves to death after years of bullying by a local mob of children, showed how powerless communities now are in the face of monstrous behaviour. The police were indifferent to their torment, and no adults dared to fill the vacuum. The children jeered that they could do what they wanted, and that no one could stop them. They were right. And the longer we continue on this deluded path, the more divided and out of control our society will be. Jenni Russell: School seeks dinner lady. Humans need not apply

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Proclus
11 years ago

Allah=Muhammed=Allah! L√¶g feks. m√¶rke til at: Allah altid er et skridt bagefter begivenhederne og tilmed indr√łmmer at han kan blive n√łdt til at omg√łre beslutninger undervejs og det ovenik√łbet i en bog han har haft i sine himle siden f√łr han skabte universet!!! Det er grove l√łjer! N√•r Islam imidlertid har godt tag i sine slaver er det fordi den giver dem en enest√•ende mulighed for at dyrke sig selv. Man er de rene, de retledte, de retf√¶rdige, de udvalgte osv. osv. osv. Faris√¶rismen l√łber i blodet p√• os alle og i Islam har den fundet sit ultimative, mest n√•desl√łse… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Tja. Men kunne Akkari have svaret meget anderledes, og l√¶rd har han jo aldrig v√¶ret, blot en barfodspr√¶dikant? Jeg tror, at Akkari denne gang har gjort sig umage for ikke at st√łde nogen, men det er jo √•benlyst, at vi lever p√• l√•nt tid, hvis ikke vi f√•r indvandringen og islamiseringen standset. Citat fra biskop Niels Henrik Arendts lille bog “Gud er stor. Om Islam og kristendom”, der udkom f√łrste gang i 1994: “kristendommen er ikke bagudstr√¶bende som s√•dan. Selve Tidens forandring af kulturen og samfundet kan den forholde sig afslappet til. Mere grundl√¶√¶ggende m√• man samtidig sige, at kristendommens… Read more »

Proclus
11 years ago

“Vi mennesker er skabt med et form√•l og vi er skabt med henblik p√• at…” En lillebitte s√¶tning og s√• meget af Islam AFSL√ėRET!!! Lille Akkari √•benbarer her sin sin ideologis giftige indre mekanik. Mennesket er af Allah skabt til et form√•l ikke som et m√•l i sig selv. Livet, som hos de kristne er en betingelsesl√łs gave fra den treenige Vorherre, er i Islam kun middel for den oph√łjede Allah. Hvormed han skaber sig tjenere (slaver-Abd Allah) til at slide for sig i hans fineste konstruktion: Shariastaten. Mennesket er als√• givet livet for at tr√¶lle under Allahs √•g. Allah… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Proclus

Gode observationer. Som s√• ofte. Eks-imamen, bruger samme slags argumentation som flere t√łrkl√¶de uniformerede kvinder bruger som argument for at have hijab p√• i offentligt embede – til trods for at arbejds dresskode er en anden. At de ellers ikke kan f√• frelse og at det er deres allah der siger at de skal have t√łrkl√¶de p√•. Det er bare s√• robot-agtigt og hjernevasket. Tingsligg√łrelse af mennesker. Hele deres liv er tvangsstyret af religi√łse l√¶res√¶tninger og udenadsl√¶re. Desv√¶rre er flere offentlige institutioner ved at overtage den m√•de at opfatte mennesker p√•. S√•ledes ser vi at mennesker der kritiserer hijab i… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Janne

Apropos tingsligg√łrelse af mennesker ‚Äď her kvinder: “‘En kvinde er som en blomst ‚Äď er hun sammen med en mand f√łr √¶gteskab, visner blomsten.’ S√•dan lyder et gammelt arabisk ordsprog, der stadig den dag i dag f√•r muslimske kvinder i Danmark til at betale mellem 6 og 8.000 kroner for at f√• en s√•kaldt m√łdomsoperation. For en kvinde skal v√¶re ‘ren’, og hendes tilkommende mand skal v√¶re den f√łrste (og eneste) hun er sammen med.” Kvinder reduceres til kusse og livmoder. Ordet kussetyv har f√•et en helt ny betydning. h t t p://ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1232296.ece Her kan der l√¶ses om en ung… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  steen

Har snaphanerne ogs√• kontaktet Kristeligt(?) Dagblad? for at f√• et svar p√• avisens ‘halal forhold’?

Mette
Mette
11 years ago

Er Erik Bjerager ikke fortsat chefredakt√łr for Kristeligt Dagblad? Han skrev for tre √•r siden bogen “Gud bevare Danmark” og har endnu l√¶ngere engageret sig i problematikken omkring Tyrkiets optagelse i EU. Det er bestemt mit indtryk, at han ikke er positivt indstillet til optagelsen. Jeg har flere gange holdt Kristeligt Dagblads fredagsnummer som reklametilbud, det er deres flagskib og s√¶tter fokus p√• bl.a etiske sp√łrgsm√•l. Der var mange gode artikler fra h√łjst forskellige mennesker og ikke n√łdvendigvis kristne. Bladet ligger vel i de fleste pr√¶steg√•rde. Det kan sagtens t√¶nkes, at Akkari f√•r lov til at skr√¶mme folk langt v√¶k… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

2.oktober. Samme skæbnedatoer for folkeafstemninger i Danmark i 1972, såvel som i Irland i 2009.
Bliver det til et flertal for Lissabon-Traktaten (egentlig Forfatnings-Traktaten)
er vejen banet for at EU kan g√łre hvad det passer dem, uden folkelig forankring.
F.eks. får Tyrkiet lettere fuldgyldigt medlemsskab.

JensH
JensH
11 years ago

Skal man vise ID for at k√łbe en teske i Storbritanien?? De er blevet rablende gale derovre, og der er desv√¶rre ingen udsigt til det bliver bedre. Ganske vist s√•r New labour til en velfortjent afklapsing ved n√¶ste valg i 2010, men desv√¶rre er deres Tory’er ikke meget mere bevendt. De britiske ‘konservative’ er lige s√• ‘hooked’ denne d√łdsyge multikulturalisme som Labour er det, og faktisk kan de nogen gange v√¶re v√¶rre. For et √•rs tid siden foreslog den konservative London-borgmester, Boris Johnson, at man skulle give amnesti til op mod en 0,5 million illegale indvandrere i UK, da man… Read more »

LFPC
11 years ago

Endnu en historie fra et Storbritannien der har afskaffet almindelig d√łmmekraft til fordel for autoritarisme: Are you old enough to own a spoon? Woman asked for ID when buying teaspoons in Tesco A shopper was asked for proof of age when she tried to buy a packet of teaspoons from a supermarket. Emma Sheppard was forbidden to buy the cutlery unless she showed identification to a shop assistant at her local Tesco. Till operators at the store in Evesham, Worcs, wouldn’t sell the pack of five teaspoons on Monday night as part of their ‘Think 25’ scheme, which demands ID… Read more »

Johansen
Johansen
11 years ago

Janne

Vel talt!

Det er helt uvirkeligt, at Akkari har fået en brevkasse på Kristeligt Dagblad.
Han var √©n af de islamiske m√łrkem√¶nd, som rejste rundt i Mellem√łsten i forbindelse med Muhammed-konflikten og opildnede til had mod Danmark. Senere i 2006 blev han af den danske stat hjulpet ud af Libanon, efter at de islamiske fascister fra Hizbollah havde kidnappet to israelske soldater og den s√•kaldte Hizbollah-krig begyndte.

Er der dog ingen nedre gr√¶nse for, hvor bl√•√łjede danskerne er?
Akkari er ikke og bliver aldrig dansker. Han er ikke loyal over for Danmark og moderne, vestlige værdier.

LFPC
11 years ago
Reply to  Johansen

Kristeligt Dagblad ligger p√• maven af benovelse over islam, som √•benbart kan gribe sj√¶lene i en grad som kristendommen ikke rigtig evner l√¶ngere. Du vil aldrig se KD tage principfast afstand fra f. eks. Akkari med udgangspunkt i hvad han har sagt eller st√•r for. Dette ville jo i √łvrigt ogs√• give dem nogle alvorlige problemer med at finde islamiske autoriteter der st√•r for demokrati, pluralisme og tolerance p√• ubestemt tid – dvs. ingen herrefolksambitioner. Det kan de bare ikke, og vi og andre ville kunne skyde nye h√•b ned p√• f√• minutter ved lidt s√łgning p√• nettet. S√• hvad… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

Det kan vist ikke komme bag p√• nogen det eks-imam Akkari siger om ‘halal forhold’. Hvorfor skulle han ikke sige det? Halal opdeling af mennesker (rettroende vs. vantro, rene vs. urene og m√¶nd vs. kvinder) og mad og bekl√¶dning vinder indpas mange steder i offentlige institutioner i Danmark. Centrum-venstre politikere hj√¶lper godt med til at indf√łre den ordning. Bederum, t√łrkl√¶der, k√łnsapartheid, halalmad, ramadan fester p√• r√•dhuspladser, p√• r√•dhuse og p√• Christiansborg osv. Og hele boligomr√•der g√łres til hundefri omr√•der. Hunde er ikke halal. Madvarer i butikker m√¶rkes med symboler der g√łr opm√¶rksom p√• om maden er halal eller ej. Har… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Janne

Hvor er jeg glad for at Sappho tager sagen med imam/koran/halal synet p√• homoseksualitet – som der gives udtryk for p√• Kristeligt(?) Dagblads hjemmeside – op. Tak for det. Jeg er sp√¶ndt p√• at h√łre avisens svar til Sappho. Akkari er jo desv√¶rre heller ikke den eneste imam der kommer til orde i Kristeligt(?) Dagblad regi med mildest talt m√¶rkv√¶rdige svar til mennesker der tumler med problemer. Og det er ogs√• set at Safia, der p√• et tidspunkt var medlem af det konservative folkeparti (hende der gav islamkritikere virtuelle nazi-tegn p√•) har skrevet at kvinder skal bede hjemme. P√• et… Read more »

Adde
Adde
11 years ago

P√• tal om det “Fremmedfjendske Danmark”: I en artikel som handlar om Obama-bes√∂ket och dess eventuella effekter p√• turistn√§ringen i dagens DN (http://www.dn.se/nyheter/varlden/padrag-nar-obama-landar-i-danmark-1.964551) kan man l√§sa Ole Rothenborgs analys av orsakarna till minskad turism i Danmark:

“Inom branschen anser man att det beror p√• att Danmark anses som fr√§mlingsfientligt.”

Rothenborg nämner inget om försämrad ekonomi och relativt svagare valutor bland prospektiva turister i Danmark, så som fattigare svenskar och den försvagade svenska kronan.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago
Enkefru Madsen
Enkefru Madsen
11 years ago

“Men han har aldrig oplevet samme mangel p√• respekt over for ordensmagten i Brasilien.” Nej, de har vel heller ikke haft masseindvandring fra Mellem√łsten?

LFPC
11 years ago
Reply to  Enkefru Madsen

Sammenligningen med latino-poliser er selvf√łlgelig bem√¶rkelsesv√¶rdig, men det den siger er selvf√łlgelig at ‘playing nice’ bliver opfattet som svaghed, og derved foragtet og udfordret. Arabere i latinamerikanske lande skulle nok vide at finde deres plads p√• lige fod med de lokale latinoer, ligesom de n√¶ppe render rundt og spiller smarte overfor arabisk politi.

bl
bl
11 years ago
Reply to  LFPC

Der er mange (kristne) arabere i Brasilien og i Latinamerika generelt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Arab_Brazilian

Jutta
Jutta
11 years ago

@Victor
Ja, og den sandhed bliver han nu anklaget:
http://www.pi-news.net/2009/10/staatsanwaltschaft-ermittelt-gegen-sarrazin/

Janne
Janne
11 years ago

‚ÄúThe 74-year-old Westergaard said the cartoons ‚Äúhave been the catalyst in a necessary process,‚ÄĚ forcing people around the world to confront the issue of free speech.‚ÄĚ

Det er en stor dansker ‚Äď en rigtig frihedsk√¶mpende viking ‚Äď der g√¶ster USA i √łjeblikket. Tak til b√•de Westergaard og Hedegaard for at tale vores og vores frihedsrettigheders sag i USA.

Victor
Victor
11 years ago

Novra – Berlins tidligere finansminister, Thilo Sarrazin, han er socialdemokrat, tager bladet fra munden….i d√©n grad:

“Ich muss niemanden anerkennen, der vom Staat lebt, diesen Staat ablehnt, f√ľr die Ausbildung seiner Kinder nicht vern√ľnftig sorgt und st√§ndig neue kleine Kopftuchm√§dchen produziert.”

http://www.tagesspiegel.de/berlin/Thilo-Sarrazin;art270,2912564