12
okt
Seneste opdatering: 12/10-09 kl. 1957
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

10.20 Ulrik Haagerup: Skammelig kollektiv hetz mod DF, det er ikke journalistik
10.22 Seidenfaden: OK med en anden tilgang til DFs ekstremisme, (Seidenfaden chokeret over Haagerup)
10:24 Haagerup svarer Seidenfaden: Et lovligt politisk parti med synspunkter du kan være uenig i
10:34 Ulrik Haagerup: Forkvaklet syn pĂĄ journalistik, jeg har deltaget i utallige redaktionsmøder “I sidder og diskuterer ideologi”

ScreenShot015

I går, søndag d. 11. oktober, var en historisk dag i dansk presse. I programmet, Presselogen, på TV2 News erkendte fire indflydelsesrige medierepræsentanter, nyhedschef Ulrik Haagerup fra DR, Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose, Chefredaktør Bent Falbert fra Ekstra Bladet og – du læser rigtigt – Politikens ditto, Tøger Seidenfaden, at de danske medier i lang tid ikke behandlede Dansk Folkeparti ordentligt. Seidenfaden havde selvfølgelig sine forbehold: Det var kun i begyndelsen af DF’s historie, og det samme er tilfældet for alle nye partier, bedyrede han og undlod ikke at fortælle, at han stadig mente, DF var et racistisk og fremmedfjendsk parti. Også Søren Espersen deltog i programmet, og den tidligere pressechef for DF og nuværende udenrigsordfører gjorde en rigtig god figur. Se Presselogen via Omnial.

Sygemeldinger

En gruppe unge har siden foråret chikaneret sognepræst Ulrich Vogel fra Tingbjerg Kirke i København så groft, at han nu har forladt sin embedsbolig og er blevet sygemeldt. Sognepræstens hjem er ikke bare blevet udsat for indbrud, også inventaret og præstens personlige ejendele er blevet ødelagt og vandaliseret. Nu frygter flere af menighedsrådets medlemmer, der mener, at det er indvandrebander i området, der står bag, at de vil blive udsat for samme behandling, hvis de står frem. Præsten har måske sagt nogle ting om, at det ikke kunne være rigtigt med al den hærværk og den utryghed, banderne skaber herude. Han turde sige det, som alle ved foregår, men som ingen tør sige noget om. Nu har man så lukket munden på ham. Vi er alle sammen utrygge, men vi tør ikke sige noget. Der er ingen ytringsfrihed i Tingbjerg. Menighedsråd tier af frygt.

Brandfolk i landets største byer er sĂĄ udsat for chikane, at flere nu bukker under for det psykiske pres og siger op. Nogen steder er problemerne med chikane sĂĄ store, at brandfolkene kun kan udføre deres arbejde under politibeskyttelse. – Vi er begyndt at opleve, at brandfolk finder et andet job, fordi de ikke længere kan overkomme det psykiske pres. Det er helt klart en ny tendens, som jeg i mine 21 ĂĄr ved brandvæsenet ikke har set før. Brandfolk kvitter jobbet pga chikane.

Gennemsnitsalderen for lærere, der ender på invalidepension, falder og falder. Nu ligger den på 47 år og tre måneder. Flere og flere lærere på private og offentlige skoler går ned med flaget og forlader arbejdsmarkedet med en invalidepension. Det viser tal fra Lærernes Pension, som fagbladet Frie Skoler har gennemgået. I 2004 modtog 485 lærere invalidepension fra Lærernes Pension, fordi de var så syge, at de ikke længere kunne arbejde. I 2008 hed det tilsvarende tal 1577. Det svarer til en stigning på 273 procent over fire år. Over dobbelt så mange lærere havner på invalidepension

Når årsager kan findes i fravær

En klassiker: Ghettoproblemer forĂĄrsaget af derboende muslimske unge er ikke begĂĄet ud fra udtrykkelige religiøse motiver. Hærværk mod og chikane af kirker og deres personale udøves ikke i Allahs og Muhammeds navn – hvorfor vi fĂĄr at vide at det ikke har noget med religion at gøre. SĂĄdan vil de enfoldige og berøringsangste ræsonnere. Det rette perspektiv at anlægge ville derimod være at kigge pĂĄ hyppigheden af overgreb mod moskĂ©er og andre islamiske centre i samme bebyggelser, eller f. eks. taskerøverier eller seksuelle overgreb mod indpakkede kvinder. Først nĂĄr det er dokumenteret at disse handlinger er helt uafhængige af religiøst/etnisk ophav af den krænkede part, kan man konkludere at ‘det ikke har noget med religion at gøre’.

De enfoldige og de berøringsangste vil formentlig forvente at der eksplicit står en Osama bin Laden bag med skriftligt belæg i Koranen, før de vil acceptere religiøs motivation. At islam opdeler verden skarpt i muslimer/kuffar og halal/haram, og at denne opdeling udpeger lovlige mål uanset hvor bevidst gerningsmanden er om religiøs dogmatik, er ikke noget vi umiddelbart får gjort til almenviden. Per Larsen og Kristeligt Dagblad er dog formentlig udenfor rækkevidde (LFPC).

[…] – Det er en lille gruppe hĂĄrdkogte rødder, der begynder at udvise bandeligenende tendenser. De har brændt containere af og kastet med sten mod politiet. Vi har dog ingen grund til at tro, at de skulle rette deres frustrationer eller vrede mod kristne symboler eller personer. Det er ikke en religionsproblematik, men en generel ungdomsproblematik, vi ser i Tingbjerg, siger Per Larsen. MenighedsrĂĄd tier af frygt

[…] Johanne Haastrup, provst i Brønshøj Provsti, som Tingbjerg Kirke hører under, forstĂĄr medlemmernes frustration og afmagt, men hun advarer mod at blande spørgsmĂĄlet om religion ind i en sag, hvor det mĂĄske slet ikke hører hjemme.

– Meget tyder pĂĄ, at det er en gruppe af drenge – hvoraf langt de fleste har anden etnisk baggrund end dansk – der stĂĄr bag chikanen, men vi skal passe meget pĂĄ at drage konklusioner pĂĄ baggrund af deres religiøse baggrund. Det her drejer sig om en gruppe utilpassede unge, der har lavet nogle meget grove og kriminelle handlinger. Det er ikke en religionskrig, siger Johanne Haastrup. […] Præst chikaneret ud af embede og bolig

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Hvad ved Tøger om noget som helst? Han udtaler sig ellers gerne om løst og fast, han kan næppe vide så´meget om alt det han udtaler sig omkring. Han ved ikke meget om Islam, hvilket han sĂĄ vidt jeg husker har ĂĄbent indrømmet, trods alt. Men han udtaler sig stadig gerne, som om han ved, hvor hunden er begravet, nemlig i DFs baghave. Lad os tage det her forsvar for Stenings Petersen: “Abdul Wahid Pedersen kalder stening for »en afskyelig straf«, og han ønsker ikke stening praktiseret hverken herhjemme eller ude i verden. Men han vil ikke tage afstand fra… Read more »

erik pedersen
11 years ago

Det er kun glædeligt at man bekender kulør om noget som selv “svagt begavede” mennesker har luret i ĂĄrevis. At Seidenfaden er sĂĄ gennemsyret i sine fordomme overfor DF og fortsætter sine verbale udgydelser,kan ikke undre,- ´Seidenfaden´,ved bedst,-[…] Men hvad med bestyrelsen for Politiken.? Er den stadig med pĂĄ hans korstog mod DF og dermed i praksis ogsĂĄ de næsten 500.000 vælgere der stemte pĂĄ partiet ved sidste valg,et tal der ikke er blevet mindre,tværtimod! bifalder den mon slagsmĂĄlet nĂĄr vi kommer frem til mĂĄlstregen? Seidenfaden er sĂĄ egocentreret at en “kollega” fik dette prædikat,hvad ved en sportsjournalist om dette!!… Read more »

Henrik
Henrik
11 years ago

Hvorfor beskæftiger i jer ikke med Herta Müller som vandt nobelprisen i litteratur? Hun har mange gode ting at sige om Islam. Prøv at læse Weekendavisen!

Mosemanden
11 years ago

MĂĄske ser vi det samme om 10-15ĂĄr i Sverige. Studiet kulisen bliver nok bare i stedet en bunker dybt i granitten nord for Kiruna . . Men ellers et ok positivt program hvor specielt Haagerup´s “hold kæft” fortælling viser hvilket ideologisk hønsegĂĄrd det kan skaber nĂĄr for mange røde kællinger , af begge køn mødes pĂĄ div redaktioner . Det billed der tegnet sig for mig var det der mødte en pĂĄ friskolen´s læreværelse tilbage i start 80Ă©rne , nĂĄr man omkring kl 13 blev valgt til at gĂĄ op og høre om vi fik en lære her over middag… Read more »

ole burde
ole burde
11 years ago

Den eneste maade at bryde det politsk korrekte monopol i danskt TV og radio , er ved at etablere alternative TV og radiostationer som ikke paa nogensomhelst maade er afhaengige af det eksisterende system . I USA har man FOX news,som har gjort det til en maerkesag at vaere imod mange former for PC , og det er lykkedes for FOX at finde et alternativt FORMAT som er istand til konkurere med de “almindelige” stationer som fx CNN ,BBC osv paa GLOBAL basis. Maaske sku man foreslaa FOX at lave en dansk TV station , med lidt hjaelp fra lokale… Read more »

Limewoody
Limewoody
11 years ago

Et skammeligt kapitel for dansk presse.

Man ihukommer engang da Dansk Folkeparti blev udelukket af TV under en valgkamp og “journalisten”, som hed Klaus Hagen Petersen sĂĄ sig nødsaget indtil flere gange at understrege at fravalget var begrundet “journalistisk” – hvad sĂĄ det er?

Janne
Janne
11 years ago

Apropos partiet DF:

“Det er ikke os i Dansk Folkeparti, der vil forandre det danske samfund. Vi er sĂĄdan set lykkelige for Danmark – det Danmark der var, og det Danmark, der kunne have været. Men tredive ĂĄrs fejlslagen udlændingepolitik har tvunget os til at forandre helt grundlæggende ting i vort samfund – simpelthen for at overleve.” – Skriver Pia K. bl.a.

Jeg er helt enig.

http://www.berlingske.dk/kronikker/vi-maa-aendre-spillereglerne

Mette
Mette
11 years ago

Det var glimrende tv, hvor der kom meget frem. Haagerup fik flere gange understreget, at Seidenfaden er chefredaktør for en “menighedavis”, og at han selv kunne ønske sig, at han skulle tage færre hensyn til alle sider. Nu synes jeg ikke, at Haagerup har virket voldsomt tynget af dette faktum, men jeg kan godt lide, at han bidrog til, at det fremgik, at vi andre er tvangsindlagt til licensen, og at DR er købt og betalt af politikerne. Det gælder vel ogsĂĄ ham selv. Jeg sidder her med en udgave af Jyllands-Posten fra søndag den 15. juli1990. Den gang var… Read more »

Mia
Mia
11 years ago
Reply to  Mette

Efter en lang hård dag er det er ærligt talt en lise at læse dine anekdoter 🙂
Hvis du ikke allerede er forfatterinde, så burde du måske overveje at nedfælde det hele i en bog, for du skriver særdeles godt.

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Mia

Det var pænt af dig, Mia. Nej, jeg er ikke forfatterinde, men hvis jeg skulle få et barnebarn, skriver jeg mine memoirer. Det blev jeg allerede foreslået, da jeg var i slutnngen af tyverne, og der er også sket meget, siden da. 🙂

Emeritus
Emeritus
11 years ago

‘Skriftestolen’ eller Presselogen var fremragende TV, fordi maskerne faldt – i forsigtig grad, men de faldt. Fremragende TV ogsĂĄ fordi rollerne fordelte sig pĂĄ en genkendelig mĂĄde. Ingen dansker med kendskab til den offentlige debat har nogensinde været i tvivl, men at fĂĄ hele fire hovedaktører i medierne serveret pĂĄ et sølvfad og fĂĄ dem til at indrømme den dybt usympatiske mobbekultur, som de med flid og anvendelse af dæmoni har dyrket – det var ikke ventet. Manipulatoren og hurtigsnakkeren, sødmælksbarnet, Tøger havde det sværest i selskabet, selv om han er gjort af teflon – alt prellede af. Kosteligt var… Read more »

Nils
Nils
11 years ago

“Det multikulturella samhället”, som vänstern i gemen kallar det, är extremvänsterns slutgiltiga lösning pĂĄ borgarfrĂĄgan.

Janne
Janne
11 years ago

Ak, ja, der er tilsyneladende et stykke vej endnu, før at df’ere fĂĄr lejlighed til at give sin mening til kende, uden ununaceret at blive anklaget for had mod snart dit og snart dat. Her er det Sennels det gĂĄr ud over. Og flere gange beskyldes han for had. Hvordan kan det, at kritisere et komisk og underdanigt buk af Obama for mullaher, laves om til had mod alle muslimer? Det forstĂĄr jeg simpelthen ikke. For mig at se er det Claus Elholm der har et rimeligt stort problem, og ikke Sennels. “Nu skal Nicolai Sennels have lov til at… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Janne

Jeg mener, tænk at blive så rasende, fordi en mand kritiserer et dybt buk for mullaher. Elholm er dhimmi-agtig underdanig.

Janne
Janne
11 years ago

Dels synes jeg at DF fortjener oprejsningen og dels sĂĄ er det vel gĂĄet op for de fleste mediefolk, at det ikke hjælper at dæmonisere/dehumanisere DF og vælgere, som det er sket i mange ĂĄr. Tværtimod har det mĂĄske været med til at skaffe DF 500.000 stemmer i forbindelse med det seneste valg. Nu mĂĄ vi se hvilken vej det gĂĄr, hvis mediefolk og politikere nu mĂĄske prøver med dialogens vej med DF i stedet for. Det var en smule underholdende at se Seidenfaden gĂĄ lidt ud af sit gode skind i programmet. Det har ikke hjulpet at Politiken har… Read more »