16
okt
Seneste opdatering: 17/10-09 kl. 2017
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“…og religon,” kommer Choudhary i tanker om. En invitation:

Islam eller islamisme?

Do you make a distinction between mainstream and radical Islam?

I refuse to do that because one gives birth to the other. You are born into mainstream Islam. You are taught: Do not question the prophet; everything in the Koran is true. And then the radicals come and they expand on that, they build on that. So it is up to so-called mainstream Islam to tackle the radical element. [Mainstream Muslims] have to question the infallibility of the prophet Muhammad. They have to quit teaching children and young people that everything in the Koran is true and has to be taken seriously. Interview L.A.Times: AYAAN HIRSI ALI, Feminism’s freedom fighter

Britiske prioriteter

Police investigating the disappearance of a teenage girl allegedly ‘chopped up’ for kebab meat have been criticised for a catalogue of failures which led to the collapse of a murder retrial. An independent review found that police surveillance techniques were ‘handled poorly and unprofessionally’ and as a result nobody is now likely to be convicted of killing Charlene Downes, 14, who was last seen in 2003.

[…] The prosecution in the 2007 trial alleged that Jordanian immigrant Mr Albattikhi, who owned Funny Boyz fast food shop in Blackpool, strangled the teenager after having sex with her. […]

Police started a murder inquiry when David Cassidy, a former friend of Mr Albattikhi, said the accused’s brother had told him the schoolgirl had been strangled and chopped up. Detectives later bugged both Mr Raveshi’s home and car with secret listening devices and claimed the defendants could be heard on the tapes discussing her murder, with references to eating her body and a burial place. […] Police rapped for blunders in murder case of girl ‘turned into kebab meat’

A two-year-old girl accused of hitting a car with a stick was investigated by police on suspicion of vandalism. The vehicle’s owner called the police claiming the child had deliberately damaged his car. It has emerged that the toddler’s name and details are being held on file with Wiltshire Constabulary following the incident. Officers say they were obliged to respond to the call-out, even though the toddler, who could barely walk, was too young to be arrested or even formally questioned about her actions. […] Girl, 2, investigated by police for ‘vandalism’ after being accused of hitting car with stick

Wilders mødt af protester i London

TOPSHOTS-BRITAIN-NETHERLANDS-POLITICS-ISLAM

(foto: Wall Street Journal)

Når Storbritannien kan acceptere en Anjem Choudhary – hvad der måske endnu er det rigtige, selvom han bør være faretruende nær en grænse, – burde det være en smal sag at acceptere demokraten Wilders:

He landed at London’s Heathrow Airport this morning and is due to hold a press conference later.Wilders, head of the Freedom Party, is not planning to show Fitna while he is in the UK.A Home Office spokesman said the original ban was the ”right decision” at the time. Geert Wilders arrives in Britain, Wilders receives Islamic welcome in UK. Isn’t a march for Sharia in London bad for ‘community relations’?

Demonstrators held placards reading “Islam will dominate the world” and “Sharia for the Netherlands” and “Wilders go to hell, Sharia is Islamic law”. The demonstration attracted a great deal of media attention. In response, Mr Wilders said “They have a right to demonstrate and I respect that. I am proud that people can use their democratic right.” Wilders plans Islam debate in House of Lords

Hvor lang vej vi har med vores oplysningsprojekt illustreres næppe bedre end af denne overskrift i Jyllands-Posten – landets sidste borgerlige bastion på avisområdet, og en avis der, hvis erindringen ikke spiller os et puds, selv har haft alvorlige problemer med at blive opfattet som den provokerende part: Provo-politiker mødt af demonstranter . Sørgeligt. Geert Wilders’ situation er så illustrativ som det overhovedet er muligt, og alligevel er der ingen medier der vinkler historierne om ham efter de nøgne kendsgerninger: En demokratisk politiker må beskyttes døgnet rundt og året rundt, blot fordi han ytrer sig kritisk om antidemokratisk adfærd med udspring i en religion. Dette burde være udgangspunktet for al lødig dækning – men er det aldrig. I stedet udgør medierne et memernes ekkokammer: Wilders er “højreorienteret” og “kontroversiel”, og vi har altså også Bombeturban-Postens ord for at han er en “provo”. Og så har han en markant frisure.

Lyspunktet i denne falliterklæring og elendighed er de nøgne billeder som de her gengivne: På billedet man se hvem Wilders er oppe imod, og hvad de udtrykker ønske om. Vælg selv side – en lidt kikset frisure som et frit og ikke-konformt samfund muliggør, eller kloner med uappetitlige sorte skæg: Historien på allermest minimale kompaktform. Journalisterne er gået i selvsving, men det visuelle fortæller en nødtørftig, men essentiel, historie.

Hvis læseren undrer sig over hvad den evindelige etiket “stærkt højreorienteret” egentlig dækker over, nu hvor den jo altid hæftes på Geert Wilders, kan man henvise til denne definition fra Jihad Watchs uforlignelige Marisol Seibold:

“Far-right”: Media-speak for “frightens children, barks at other people’s dogs, and makes Cratchit work on Christmas.”

Video hvor Wilders kaldes “en hund” og Lord Ahmed frisk antyder, at Wilders er i England for at fremprovokere vold. Altså: hvad besøget måte koste i liv, helbred eller ejendom, vil være Wilders´skyld. Geert Wilders er folkevalgt, det er lord Ahmed ikke. Han er endda smidt ud af labour i jan 2009 efter at have slået en mand ihjel i trafikken fordi han havde travlt med at sende SMS´er  fra rattet i sin Rolls Royce.

Flere nedslående optagelser fra frontlinjen i et kontinent der ikke kan tage sig sammen til at forsvare sig. Hvad er mest skræmmende, disse barbarer på fri fod i et engang civiliseret land, eller den slikkede reportage herover [“Rushy Mohammed Saleh, Press TV, London”] der ikke gør opmærksom på at Fitna består af autentiske klip, og ikke postulater fra Wilders, og lige får indsparket at “Wilders faces charges for inciting hatred” og at de britiske myndigheder er “closely monitoring” ham – uden perspektivering og uddybning? (Steen/LFPC)

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Victor
Victor
11 years ago

Hele debatten Aslak Nore – Simen Sætre, ligger her:

http://www.youtube.com/watch?v=OYCWsw8VXHE&feature=related

Følg linkene videre

Janne
Janne
11 years ago

Hvor er journalisterne der godt vil finde ud af hvem der laver journalistisk arbejde på Ritzaus?

Janne
Janne
11 years ago

Wilders er rigtig demokrat, når han roser de mennesker (med skilte hvor der står at islam skal dominere i verden), der demonstrerer mod ham i Londons gader. Flot at han gør det og at han har overskud til det. Tankevækkende at der er så mange, mange journalister der ligger på knæ for en religion – islam og koranen – det gør de ved at forsøge at tabuisere kritik af samme. Væk er den kritiske journalist, væk er den opsøgende journalist, væk er den nysgerrige journalist, væk er den indignerede journalist, væk er den uenige journalist, væk er den modige journalist,… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Janne

Vores kunstmuseer er taget som gidsel af hjælpeorganisationer og asyl industrien. Hvor er de kritiske journalister, der ser på den politiserende fødekæde?

Pk
Pk
11 years ago

Ca. 1990 er det slut med Politiken, og nu kæmper jeg med JP.
Min tanke er hvorfor støtte dansk presse, de støtter f.eks ikke mig
i min kamp for demokratiet og imod islamisme.

PB
PB
11 years ago
Reply to  Pk

Ja, JP undlod feks. at gå alvorligt til Kirkeasyl og Ramsdal, så også her hænger abonnementet i en tynd tråd, løssalg må kunne gøre det.

Frank Kitman
11 years ago

Det forklarer jo en del Det ærgrer mig at der ikke er navne på de journalister der skriver for ritzau. Det kunne være interessant at se forskellige mønstre og gentagelser i deres måde at fordreje nyheder. Nogle af dem er jo jo fremragende til det. Der sidder især een derinde som er helt forrygende til ligesom at vinkle stemningen i teksten i retning af det harmløse. Især i voldssager er det uhyre effektivt -Gennem en eller to velvalgte vendinger kan han få det hele til at lyde ligeså muntert som et værthus slagsmål med bud spencer. Vendinger som “tage benene… Read more »

LFPC
11 years ago
Reply to  Frank Kitman

Ja, man føler at man er oppe mod et navnløst bæst der har forskanset sig for ikke at blive modsagt. Vi er også anonyme, men os kan man da emaile eller skrive kommentarer til. Jeg synes jeg kan huske jeg engang søgte på Ritzaus site efter emailadresser på propagandisterne, men der var vist ingen.

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  LFPC

LFPC, jeg har prøvet det samme. Ritzaus site er som støvsuget for kontaktmuligheder, det er envejskommunikation. Propagandaministeriet, don’t call us – we’ll call you.

Universalgeni
11 years ago

Mange gange har aviserne sat autopilot på om nattten. Det vil sige at telegrammer fra Ritzau og Reuters publiceres direkte på netaviserne. Det er et abonnement, de har, der laver automatiske offentliggørelser. Redaktionerne på de små aviser er mennesketomme om natten. Og på de større har nattevagterne andet at lave end at godkende telegrammer. Så de røde lejesvende på Reuters/Ritzau har frit spil i nattens mulm og mørke.

Universalgeni
11 years ago

Wilders pressemøde i London varede i mindst 18 minutter og her er første og anden del. Om der er flere ved jeg ikke. Det er muligt, at uploaderen ikke er helt færdig endnu

http://www.youtube.com/watch?v=SBtsScLjV8M

http://www.youtube.com/watch?v=i3KKYvW9AHc

Frank Kitman
11 years ago

Nogen gange spekulerer jeg over om man rent faktisk holder møder inde på redaktionerne, hvor man diskuterer den strategiske værdi af forskellige tillægsord og omsagnsled til grundled. Eller om det bare overtages fra de røde hunde, inde på ritzau?
Det virker ofte lidt for koordineret til blot at være den enkelte journalist, der i omskrivningen hele tiden lige får sneget det evindelige indirekte postulat om “gennemsnitsdanskerens naturlige afstandtagen” ind i teksten.

Universalgeni
11 years ago

Den sidste video er lavet af Press TV, der er iransk. Den er et skalkeskjul for præstestyres aktiviteter i Vesten. Jeg har ikke læst, hvad Wikipedia skriver om tv-kanalen: http://en.wikipedia.org/wiki/Press_TV

Universalgeni
11 years ago

Og lad lige være med at skrive, at de 2 mænd ikke kan sammenlignes. De hhv. var og er demokratisk valgte. Jeg ved godt, at Haider gik betydeligt længere end Wilders. Men sålænge man ikke vil skade demokratiet, skal man respektere folkestyret. Jeg hader ordet populist. I vore dage er en populist en person, der er enig med flertallet af en befolkning. Hvad er det for et svineri at kalde demokratiske flertal for populisme?

Universalgeni
11 years ago

Det er jo vildt urimeligt at behandle Wilders sådan. Mandens parti er det største i Holland i alle nyere meningsmålinger. Glædeligt at se, at alle bloggere reagerer kraftigt imod den slags. Der er jo risiko for, at vil Vesten reagere, som det skete, da Jørg Haiders parti fik magtfulde positioner i Østrig. Det må bare ikke gentage sig. EU var en ren skændsel i den sag.

LFPC
11 years ago
Reply to  steen

Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg at kendskab til dette historiske kapitel ligger over det niveau som livsstilsbloggen jp.dk sigter efter.

Mosemanden
11 years ago
Reply to  steen

DR kaldte ham “Islam kritisk” det må da siges at være et skridt i den rigtige retning fra “indvandræfjerske” som de så pænt kaldte ham efter han blev afvist første gang .

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
11 years ago

Jeg synes det er ganske interessant, at man på Jyllands Posten kalder Geert Wilders for en: Provo-politiker:

http://jp.dk/udland/europa/article1853531.ece

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

OT:

Det er nogle gode rollemodeller de ansætter i København:

Pistolmand kan rykke i fængsel

“Det er langtfra første gang, at manden er i nærkontakt med ordensmagten. Han var blandt dem, der i 2005 blev anholdt for at befri en sigtet, der var indlagt på Rigshospitalet efter et skyderi foran spillestedet Rust. Og sidste år fik han ni måneders fængsel for i sit arbejde som klubmedarbejder at have kørt et tæskehold ud til deres offer i en kommunal minibus.”

http://ekstrabladet.dk/112/article1239640.ece