17
okt
Seneste opdatering: 17/10-09 kl. 2229
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Eiffel tårnet var iklædt de tyrkiske farver fra den 6-11 oktober. En gruppe protesterede med en lysprojektion på Palais de Chaillot på den anden side af Seinen:

Turkey has seventy million inhabitants (ninety-five million in 2020), plus two hundred million Turkish-speaking peoples as far as Sakhalin Island. For Turkey, any Turkophone is considered to be a Turk. According to an official study, one third of the Turks would emigrate immediately, were Turkey admitted into Europe. Civitas.

Turkey – Resisting the Occupation, Illumination turque de la tour Eiffel : Les Identitaires ripostent sur le Palais de Chaillot !

Norges nye fremmedpolitik
Statsminster Stoltenberg er ikke dummere end vi andre, så han må have vredet armen om på Sosialistisk Venstreparti, og spurgt dem ligeud om de vil tabe  næste valg. Her er nogle af punkterne i den fremtidige  politik:

1. √ėkt bruk av adgangen til √• ¬ęfrihetsber√łve utlendinger som er i en utsendelsesprosess¬Ľ, s√¶rlig der det foreligger unndragelsesfare eller uavklart identitet. Regjeringen √•pner for at det ogs√• ¬ękan benyttes frihetsber√łvelse ved rettens kjennelse i utsendelsesprosessen overfor personer som beg√•r kriminelle handlinger og personer som utgj√łr en trussel mot grunnleggende nasjonale interesser¬Ľ.

2. ¬ęVurdere dagens adgang til √• fremme omgj√łringsbegj√¶ring¬Ľ

3. ¬ęUtvide bruken av meldeplikt og p√•legg om bestemt bosted blant annet overfor asyls√łkere som ikke medvirker til sakens opplysning eller beg√•r kriminalitet¬Ľ.

5. Gjennomf√łre opptak av biometriske kjennetegn i visumsakene

8. Flere asyls√łkere som har f√•tt avslag skal bare gis tilbud om √• bo i ventemottak frem til uttransportering kan gjennomf√łres.

9. Heve terskelen for oppholdstillatelse på humanitært grunnlag

10. Innf√łre et generelt krav om fire √•rs arbeid ‚Äď og eller utdanning som vilk√•r for familieetablering. (“21 √•rs regel”)

De allerfleste af de 18.000 asyls√łgere kommer ligesom til Sverige uden gyldigt ID. Dem vil man af med ¬†hurtigt. Et dansk tilknytningskrav har v√¶ret n√¶vnt, men indtil videre er det blevet til 21 √•rs reglen, der vil virke som et halvt tilknytningskrav. I 2008 giftede 51.200 personer sig til Norge, ¬†43 procent af disse med en indvandret eller efterkommer. Har Sverige set skriften p√• v√¶ggen til 2010 ? Ikke ¬†meget tyder p√• det endnu. Helt ¬†aktuelt ¬†r√•der der fuldt virvar ovenp√• Sverigedemokraternes partikongres i denne weekend. Ondskaben sniger sig ind p√• journalisterne, og der vrides h√¶nder og hjerner og hvis det ikke ogs√• var lidt komisk, ville det v√¶re trivielt. Det er dog utvivlsomt, at disse regler vil dirigere en betydelig del af menneskestr√łmmen mod Sverige i stedet for Norge. Tiden n√¶rmer sig hvor Reinfeldt og co. ikke kan skyde deres beslutsomhed ud i fremtiden: skal det v√¶re SD eller den n√łgne n√łdvendighed, der s√¶tter den svenske regering i bev√¶gelse ? D√łden skal have en √•rsag. Hvilken ? (HRS: Man kan gifte sig med hvem, man vil, men det er ingen menneskeret at bo i Norge,¬†En halv million innvandrere og norskf√łdte med innvandrerforeldre.) – Lidt fra moralsvadaen mod SD: Populismens profeter, Du √§r ute och far, √Ökesson!, Det g√•r inte ihop. Populisme burde v√¶re et udtjent ¬†udtryk. N√•r 40 procent af holl√¶nderne er enige med Geert Wilders¬īsynspunkter p√• Islam, er det s√• populisme eller et legitimt folkeligt synspunkt? Eller n√•r 4 af 10 svenskere mener at andre partier b√łr samarbejde med SD ? Eler n√•r over 50 procent af tyskerne st√łtter Thilo Sarrazin ?(Populisme etymologisk.)

En norsk skalle

Aslak Nore har en solid journalistisk og milit√¶r baggrund. Han er s√łn af forfatteren Kjartan Fl√łgstad og journalisten S√¶tre der fik en flad, er uden tvivl en pjalt at d√łmme ud fra hans nylige interview med professor Sigurd Skirbekk med overskriften “Kongen av grums“. Man mindes da den g√¶ve Dirch Passer smed en lagkage i hovedet p√• en smudsjournalist. S√¶tre l√łb en erhvervsrisiko og √•rets skandale er i kassen:

Jeg ga ham et klaps, og beklager det, sier ¬ęEkstremistan¬Ľ-forfatteren. Det ble sv√¶rt ampert b√•de under og etter et debattm√łte i regi av Morgenbladet p√• Litteraturhuset i kveld. Formatet var en samtale mellom Morgenbladets journalist Simen S√¶tre og forfatter Aslak Nore, om sistnevntes kontroversielle bok ¬ęEkstremistan¬Ľ. S√¶tres aggressive sp√łrsm√•lsstilling skal gjennom store deler av seansen tydelig ha provosert forfatteren, og da den offisielle delen av debatten ble avsluttet var begeret helt fullt for Nore. If√łlge folk som var til stede veltet han et mikrofonstativ og gikk fysisk p√• S√¶thre. Forfatteren bekrefter overfor Dagbladet at han deretter slo Morgenbladet-journalisten med flat h√•nd i ansiktet. Jeg ga ham et klaps. Jeg beklager det. Det skjedde i kampens hete, det var feil, og jeg legger meg flat, sier Aslak Nore. Aslak Nore slo journalist i ansiktet etter debatt, Det rant over for Aslak Nore. Hele debatten her p√• You Tube i 6 afsnit. Kommentar: Tenk at Morgenbladet legger navn til noe s√•nt √ľber-konformt svineri. D√©t er den st√łrste skandalen i det her.

Grasserende ‘ekspertise’

Helle Lykke Nielsen mestrer sniksnakanalyser af mellem√łstlige forhold til fingerspidserne, og er derfor en flittigt benyttet ekspert hos mainstreammedierne. Det er ikke helt klart om pegefingervinklingen her er hendes eller journalistens, men budskabet er at n√•r ‘vi’ laver Muhammedtegninger, s√• kan ‘vi’ ogs√• vente ufordelagtig omtale p√• Al-Jazeera. Det ene udligner alts√• det andet, forst√•r man. Som det ofte er tilf√¶ldet er der en ufortalt pointe i journalistens udeladelser: Frav√¶ret af gadehysteri og ambassadeafbr√¶ndinger oven p√• den dokumentar som vi i virkeligheden b√łr v√¶re taknemmelige for (LFPC).

Med den kritiske tv-dokumentar om Danmark er det danskernes tur til at smage mosten, mener mellem√łst-ekspert. Nu er det danskerne, der smager mosten. Det siger Helle Lykke Nielsen fra Syddansk Universitet i anledning af den kritiske film om Danmark, ‘ Konfrontation i K√łbenhavn’, som den arabiske tvstation, al-Jazeera, viste i aftes.

¬ĽMuslimerne er d√łdtr√¶tte af den m√•de, de bliver omtalt p√• i Danmark – ikke mindst af Dansk Folkeparti. S√• ude omkring i de arabiske stuer, vil der uden tvivl v√¶re mange der t√¶nker: Nu kan I selv pr√łve det, kan I,¬ę siger HELLE LYKKE NIELSEN.

Helle Lykke Nielsen peger p√•, at muslimerne verden over blandt andet har lagt ryg til karikaturtegningerne af profeten Muhammed og ikke mindst st√¶rkt unuancerede dokumentarfilm ‘ Fitna’ af den hollandske h√łjrefl√łjspolitiker, GEERT WILDERS . Og i disse situationer har muslimerne f√•et at vide, at de m√• respektere ytringsfriheden og finde sig i at blive kritiseret. […] Al-Jazeera-film er et tak for sidst til Danmark [Urban √ėst 9.10.2009]

Thilo Sarrazin: ¬†“Den √•ndelige brandstifter”

Jyllands Posten f√łrer i dag sine l√¶serne ajour med Sarrazin-sagen i Tyskland. Vi benytter ¬†anledningen til at linke til hele interviewet (p√• tysk) – 5 sider ¬†pdf.

Sarrazin har undskyldt sine bem√¶rkninger og afst√•r fra at ytre sig i debatten. Han deltager derfor heller ikke i talkshows i tv, hvor g√¶sterne kalder ham en √•ndelig brandstifter og racist.Lederen af Tyske J√łders Centralr√•d, Stephan Kramer, sammenligner ham med Goebbels og Hitler. Flere meningsunders√ł gelser viser dog, at lidt over 50 pct.af tyskerne st√łtter Sarrazin.¬†Hos alle partiers v√¶lgere, inklusive Die Linke, mener et flertal, at han beskriver virkeligheden. [..]
Der har ogs√• meldt sig prominente st√łtter til den tr√¶ngte Sarrazin. Necla Kelek, fremtr√¶dende sociolog og kvindesagsfork√¶ mper med tyrkisk baggrund, mener, at Sarrazin giver et pr√¶cist billede af forholdene i Berlin.¬†¬ĽJeg undrer mig over, at det tyske samfund viser s√• svag selvbevidsthed, at det ikke vil tale √•bent om sine problemer,¬ę kommenterer hun.¬†¬ĽMen den sociale virkelighed lader sig ikke mane v√¶k med forargelse og et “ikke den tone, tak!” Sk√łnsnakkens lak skaller hurtigere af , end man kan stryge den p√•.¬ę ¬†(fra JP:¬†Kritik af indvandrere udl√łser tysk drama, ikke online.)

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Grod√§tarna har, f√∂r att citera Zenster f√•tt “Le Bingo”.

PB
PB
11 years ago

Vive la résistance!

Victor
Victor
11 years ago

Ang Sarrazin Рhistorien er endnu mere grotesk. Bundesbankens spindoktorer havde læst interviewet inden det blev offentliggjort Рog havde ingen kommentarer.

Og så vil jeg lige anbefale en artikel i Economist:

Laggards trying to catch up

One reason that too many Arabs are poor is rotten education

Den siger ikke noget, som ikke er blevet sagt bedre i UNDPs rapporter – men den er osse noget kortere

http://www.economist.com/world/middleeast-africa/PrinterFriendly.cfm?story_id=14660446