29
okt
Seneste opdatering: 29/10-09 kl. 2008
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Gustav Mahler’s Second Symphony in C-Minor, “Resurrection”

Egentlig synes jeg ikke store symfonier gør på sig You Tube, men essayet A Conservative Obligation: Gustav Mahler’s Second Symphony in C-Minor, “Resurrection” kalder på en undtagelse. Selvom jeg foretrækker Klemperer, Walter eller Hermann Scherchen, er ovenstående rigtig god, især med høretelfoner og  alle 87 minutter er med. Amerikanerne klapper mellem satserne (!) Mahlers anden blev min egen indgang til den klassiske musik for mange år siden, mærkeligt nok. Det plejer at være mere let tilgængelige ekspressive ting som Tjajkovskij eller Stranvinskij, der fanger begyndere ind. Det unddrager sig forklaring, hvorfor det blev denne symfoni, men nu har den været med mig i 40 år som en bagage, der kommer frem ved særlige lejligheder. Den er den helt store oplevelse levende opført en koncertsal. “Hör’ auf zu beben! / Bereite dich zu leben!”

Sofia Karlsson: Du Liv

Tekst af Dan Andersson. Sofia Karlsson er i Danmark i øjeblikket.

Hamid El Mousti -rap

Vi tager en genre-rundtur, nu vi er igang. El Mousti slår faktisk Erhard Jakobsens gamle : Dybbøl Mølle Maler Stadig! Vennerne kalder ham “kult”. Han kan umuligt blive arbejdsløs, hvis han ikke opnår valg til Borgerrepræsentationen:  (BT.DK)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
hp
hp
11 years ago

Kender ikke socialdemokraternes årsag til at hælde Mousti ud. Men undrer mig over, at han – efter minimum 25 år i landet – taler så elendigt dansk.
Kommer nok ikke til at savne ham, men savner da Ritt Bjerregaard langt mindre. Og Frank Jensen? Ja, så får vi vel den sædvanlige alliance af uduelige borgmestre fra S, SF, R og Ø.

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Jeg startede mere traditionelt med Mozart og Beethoven, dem man havde hørt om. Men jeg er også endt med Mahler som favorit. Han var en komponist, der ikke blot føler sin musik, eller former den efter følelserne og stemninger, men også tænker og grubler den. Både romantiker og modernist. Jeg vil nu sige, at den nær eneste gang jeg har oplevet danskere klappe mellem satserne, var ved en Mahler koncert, hvor symfoni 4 blev opført, en ellers almindelig opførelse af Århus Symfoni orkester, hvor der mig bekendt ikke altid bliver klappet før til sidst. De gjorde det sandelig også helt… Read more »

KE
KE
11 years ago

Off Topic

Jeg vil lige takke for rapporterne fra Sverige, og især for en henvisning til Hans Magnus Enzensbergers “Ach Europa” for noget tid siden, som jeg nu læser.

Enzensbergers forsøg på at forstå, hvad der foregik i Sverige ved Palmes valg i 1982 er en særdeles god øjenåbner – f.eks. for årsager til behandlingen af Åkesson. Enzensberger er helt nede i både embedsværkets opståen i 1500-tallet og i den gældende svenske grundlov, når han finder årsager til den manglende – eller bortviste – uenighed. Og så er den letlæst. Bogen kan anbefales til enhver.

Mvh. KE

li
li
11 years ago

Hold da op! et billigt grin el mousti her får givet os vantro.
Moské el mousti skulle forsvinde over til enhetzlisten hos sin artsfælle! den affaldsækkeklædte islamist ASSma, moské de også kan få forsvindnings stenings wanvid pedersen med der over, så vi efterhånden kan få samlet alle paphoved idioterne et sted.
De sgu skøre, de islamister!

Erling
Erling
11 years ago

Wow! Nogen der har frk. Karlssons telefonnummer?

Jutta
Jutta
11 years ago

Jeg synes at god musik kan hjaelpe os i kampen mod islamiseringen!

Jutta
Jutta
11 years ago

Tak Steen! “hvorfor det blev denne symfoni, men nu har den været med mig i 40 år som en bagage, der kommer frem ved særlige lejligheder. Den er den helt store oplevelse levende opført en koncertsal. “Hör’ auf zu beben! / Bereite dich zu leben” Det er vel ogsaa derfor, du har denne blog! Min efternoeler af fem boern er i aften og i morgen med som Student (Praxis) som Cello i “Also sprach Zarathustra op. 30” Richard Strauss http://www4.ndr.de/sinfonieorchester/konzerte/abonnementkonzerte/hamburg/abod116.html “…Wenn ein Einzelner sich gegen die Menge stellt, nennt man das je nach den Umständen Individualismus, Revolution – oder Solokonzert.… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  steen

Ja, for søren, hun er ganske flot. 🙂

M.h.t. Mahlers musik så er det en stor og medrivende fortælling i lyd, som Anna Karenina af Tolstoj er en stor fortælling i ord. Uha det er go’e sager!

Janne
Janne
11 years ago

Vedr. Sofia Karlsson, så vokser poesiens træ i det svenske sprog. Uha, hvor hun formidler svensk sprog og musik skønt! Tak for link.

I Danmark kan der til gengæld laves motorcykler. Nimbus har ikke levet forgæves:

h t t p://www.laugejensen.dk/galleri/laugejensen-black.html

Crass Børsting
11 years ago

Kommentar til symfonien (fra en amerikansk humorist):

The last movement [of Johannes Brahms’ Symphony No. 2, Op. 73], Allegro con Spirito, is nothing short of a miracle. Lush, organic, effortlessly powerful, it resolves the major themes of the symphony with phenomenal grace and imagination. Like all great art, it imparts to the audience a profound sense of empathy and belief, as well as a tremendous desire to urinate.
(Yoni Brenner)

Victor
Victor
11 years ago

goe gamle stenings-pedersen:

http://www.youtube.com/watch?v=G73UNDWhFhk

Mia
Mia
11 years ago

Kvinder under islam:

http://www.youtube.com/watch?v=u5eKYf2uc18

Lyden er ikke god, men billederne taler også for sig selv.