1
nov
Seneste opdatering: 10/11-09 kl. 1411
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 062

Trykkefrihedsselskabet fejrede sin fem√•rsf√łdselsdag med et symposium i Vartov i K√łbenhavn l√łrdag, d. 31. oktober 2009. Talerne var Henrik Jensen, historiker og forfatter, David Gress, professor og Mikael Jalving, historiker, forfatter. P√• dagen udkom bogen “Frihedens v√¶sen ‚Äď fra Perikles til Hirsi Ali.” Talerne vil foreligge p√• video i l√łbet af de kommende dage.

Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 075
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 055
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 112

P√• billederne ses ¬†i nogenlunde kronologisk r√¶kkef√łlge: ¬†Lars Hedegaard, Rachel Johansen, Jette Dali, Ahmed Mohamud, Mikael Kai Henriksen, Lene Kattrup, Pia Kj√¶rsgaard, Rita Karlsen, Hege Storhaug, Helle Merete Brix, Niels Carl Lille√łr, Katrine Winkel Holm, Kasper St√łvring, Mikael Jalving, Alex Ahrendtsen, Kai S√łrlander, S√łrine Gotfredsen, Thue Kj√¶rhus, Mrutyuanjai Mishra, Uwe Max Jensen, S√łren Krarup og Lone N√łrgaard. Blot en br√łdel af de sm√• 200 deltagere. F√łrste gang ¬†man har m√•ttet rekvirere ekstra stole p√• Vartorv.

Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 132
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 127
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 135
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 138
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 161
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 163
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 170
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 175Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 104

Og fra min personlige udkigspost:

Selskabets f√łrste m√łde foregik torsdag den 28. april 2005 , kl. 19 i Forfatterforeningen. Er der ytringsfrihed i Sverige ?¬†Jan Milld og John J√§rvenp√§√§ deltog sammen med Simon Emil Ammitzb√łl (dengang Radikal) og Martin Henriksen, Dansk Folkeparti. Jan Millds foredrag findes p√• video her. Siden er Sverige som bekendt g√•et fra ondt til v√¶rre, og mon ikke Selskabet engang i fremtiden er n√łdt til at holde et st√łrre anlagt m√łde om samme stadig mere akutte emne ?

Det har v√¶ret fem begivenhedsrige √•r at fotografere. Fotografisk kommer jeg fra en helt anden emnekreds, kunsten, og ogs√• min baggrund er helt anderledes og upolitisk. Min familie betragtede politik som et kun delvist n√łdvendigt onde. Den luksusholdning kunne man indtage i en ikke alt for fjern fortid, i al fald indenrigspolitisk. Politisering ser jeg derfor delvis som et symptom p√• sygdom. At det er mere n√łdvendigt for hver enkelt idag, er et afgjort tilbageskridt. (Man ser det endnu tydeligere i Sverige. D√©r har man ikke i det store hele siden 1932 haft brug for √¶gte politisk kamp, og nu hvor man beh√łver instrumentet, kan befolkningen ikke finde ud af det. Den politiske diskussion sovser ind i fade moralismer, selv fra spidsdeltagerne.)

Dermed har jeg ogs√• sagt, at jeg betragter min egen generations venstrefl√łj fra 70 erne, som et ufrivilligt komisk luksusf√¶nomen. Som en hund der af n√łd m√• kopulere med den n√¶rmeste lygtep√¶l. I processen kastede den sin k√¶rlighed p√• en bred vifte af despoter og folkemordere, men det er nu tvunget lidt i baggrunden, for i mellemtiden er der kommet nye kuld af dr√łmmere til. De har nu indforskaffet rigtige, √¶gte, delvis ul√łselige problemer, og det var m√•ske det ubevidste form√•l: At f√• en mening i tilv√¶relsen, en rigtig kamp.

Men hvad kan en fotograf √łnske sig andet end gode motiver? I de fem √•r har jeg v√¶ret ¬†privilligeret i den henseende. En perler√¶kke af personligheder, hvoraf nogle antagelig er med til at skrive vor tids verdenshistorie: Ayaan Hirsi Ali, Ibn Warraq, Geert Wilders, Flemming Rose, Kurt Westergaard, Daniel Pipes, Wafa Sultan, Robert Spencer, ¬†Henryk Broder, Amir Taheri, Gregorius Nekschot, Philip Dewinther, Irshad Manji, Michael Ledeen, Patrick Sookhdeo, Sam Solomon, Robert Redeker, Melanie Phillips, Bruce Bawer, Andrew Bostom, Hans Janssen, Nidra Poller, Diana West, K√•re¬†Bluitgen og mange, mange andre, ikke mindst af den dansk, norsk og svensk debats akt√łrer. Dertil skal l√¶gges utalte √łresnegle, bombehunde og r√łntgengennemlysninger. Man m√• tage det som en oplevelse. Mest af alt husker jeg m√•ske et m√łde p√• Hirsi Alis hotelv√¶relse under otte √łjne i vinteren 2005. Den upolitiske fotograf er ogs√• blevet lidt klogere, og jeg er ikke i tvivl om at Selskabet har givet mig mere, end jeg har givet dem, nemlig blot dokumentation p√• fotos og videos.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i DDR. Dertil kommer alle de store udenlandske navne, der er ikke-eksistenser i ¬†svenske medier, Pipes, Waraq, Sultan, Bostom, Janssen, Redeker, Bostom, Phillips, Raddatz, Broder -forts√¶t selv. Uvidenhed er denne journalistiks v√•ben, Lena Sundstr√∂m er deres […]

trackback

[…] Henrik Jensen, historiker og forfatter, David Gress, professor og Mikael Jalving, historiker, forfat… […]

JensH
JensH
11 years ago

@Kimpo “Svaret er sandsynligvis, at de kedede sig. Nu keder vi os ikke l√¶ngere..” Tjah Kimpo, du er faktisk inde p√• noget interessant der: “Den islamiske verden er blevet en mangfoldig del af vores hverdag med sp√¶ndende butikker og smilende folk. Uden denne p√•virkning ville Danmark v√¶re farvel√łs. Jytte Hilden (Socialdemokratiet), √Örhus Stiftstidende 26/3 1996 T√¶nk p√•, hvad vi kan l√¶re af muslimerne, jeg synes, at vi skal lade verdens flygtninge v√¶lte ind over vore gr√¶nser, og labbe al deres kultur i os. Dirckinck-Holmfeld, TV-v√¶rt, EkstraBladet 3/10 1986 Og det er ganske vist, at kan vi ikke hamle op med… Read more »

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  JensH

Ovenn√¶vnte personer er udset til en h√¶dersplads i i snarlig “Hall of Shame”. Heldigvis er internettet indrettet s√•ledes at har en ting f√łrst v√¶ret publiceret der, kan det ikke fjernes. Ligesom tandpasta der er kommet ud af tuben, man kan ikke stoppe det tilbage igen.

Kimpo
11 years ago

I √łvrigt glimrende kommentar, Steen. Man sp√łrger sig jo ofte, hvordan de dog kunne finde p√• at spille hasard med Danmark og alle de almindelige mennesker som lever her. Svaret er sandsynligvis, at de kedede sig. Nu keder vi os ikke l√¶ngere..

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  steen

Jeg var ogs√• i √Örhus, men selv om √Örhus i egen indbildning er verdens navle, s√• er det ikke centralt i Danmark. Lokalet var stort, og det var kun halvt fuldt, men der var nok det samme antal som n√•r de sm√• lokaler i forfatterforeningen er fyldt til bristepunktet. Det er fint og absolut rosv√¶rdigt at vi kan se det her, men det er passivt. Og ligesom det er fint at se en fodboldkamp p√• fjernsynet, s√• er det alts√• noget andet at v√¶re der. Man kan blandt andet sige hvad man mener, og m√•ske p√•virke debatten og bringe nye… Read more »

PeterK
PeterK
11 years ago

Ja, det er en skam at Trykkefrihedsselskabet ikke kan se ud over Valby bakke. Jeg har utallige gange opfordret Hedegaard til at afholde noget f.eks i Odense, der ligger centralt i Danmark. Hvis jeg skal derover, hvad jeg trods alt har gjort nogle gange, s√• er det tidligt fri fra arbejde, 250 km’s k√łrsel hver vej, 2 timers godt selskab og hjemme igen efter midnat. Prisen er 50 liter benzin og en brobillet plus en bid br√łd, i alt omkring en tusse. Det er meget for 2 timer.

Ulla N√łrtoft Thomsen
Ulla N√łrtoft Thomsen
11 years ago

Ja, Kimpo, og hvor er jeg misundelig. Jeg skulle v√¶re taget med. Det er langt at k√łre for at stykke kage… Men n√•r jeg ser billederne, s√• t√¶nker jeg, at det er jo simpelthen familien, der er samlet der! Jeg elsker jer! *lightere*

Janne
Janne
11 years ago

Den med *lightere* f√•r mig til at tr√¶kke p√• smileb√•ndet. haha.. go‚Äô humor. Det er noget mere humor og satire vi skal have frem i forbindelse med den om sig gribende religi√łse intolerance – og problemet med at religi√łs intolerance fredes for kritik i s√• mange sammenh√¶nge. Meget mere humor og satire m√• der til i kampen mod religi√łs intolerance og kynisme. En oplagt opgave for bl.a. danske komikere og stand up’ere og revy kunstnere. Bob bob.. n√•√•, nej, ogs√• mange af dem freder religi√łs intolerance. P√• nogle omr√•der minder nogle stand up’ere faktisk om indholdet i koranen. Begge parter… Read more »

Kimpo
11 years ago
Reply to  Janne

->Janne:
Jeg hader tidens danske underholdning, men i fredags var der faktisk noget grin med muslimske terrorister i den der Bremen-ting. Og der skulle også være noget i de der Klovn-ting, så måske er der et eller andet der (uendeligt langsomt synes det) går den rette vej.

Kimpo
11 years ago

Haha, og så så jeg en af mine påståede inkarnationer. Pinstripe er alligevel ikke mig (som visse paranoide debatmuslimer tror), men lever faktisk i virkeligheden. Det er jeg nu glad for. Min skizo var ved at blive for uoverskuelig :o)

kimpo
kimpo
11 years ago

En herlig komsammen, hvor 90% af Danmarks fornuftige kendisser var samlet.

JensH
JensH
11 years ago

Hvor er det dog heldigt, at den Polske m√•lmand Arek Onyszko har udgivet en bog med st√¶rkt homofobiske udtalelser. Det giver selvf√łlgelig endnu en anledning til at s√¶tte muslimerne i almindelighed, og Stenings-Petersen i s√¶rdeleshed, i den vante offer-rolle:

http://blog.politiken.dk/madsen/2009/11/02/hvis-arek-onyszko-var-muslim/comment-page-1/#comment-774

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  JensH

Politikens fokus her viser avisens oprindelige v√¶rdis√¶t – avisen er imod b√łssehad – og viser dermed ogs√• den voldsomme dobbeltstandard der nu desv√¶rre er p√• avisen, fordi den kun tager sig af n√•r b√łssehad viser sig i alle andre religioner og ismer end islam. Det bliver s√• andres opgave at tage sig af de problemer som Politiken ikke t√łr at besk√¶ftige sig med. Det er bl.a. Snaphanen og Uriasposten – og DF – der m√• tage sig af det Politiken ikke magter/v√¶gter mere. I den multikultur ideologiske verdensorden bliver Politiken den samfundsbevarende pamflet. Ikke den kritiske og sandhedss√łgende avis.

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  steen

Jeg er enig med dig i at ordet homofobi er forf√¶rdeligt. Lige s√• forf√¶rdeligt som islamofobi. Men hvad g√łr vi for at v√¶rne om homoseksuelles frihedsrettigheder – og ikke mindst ytringsfrihed og ligev√¶rdighed? Hvis vi siger at det er ok det den enfoldige fodboldspiller siger, s√• er det vel ogs√• ok, det der st√•r om homoseksuelle i koranen? Eller hvad? Jeg synes at fodboldspillerens ord om homoseksuelle er primitive og fjendtlige (ogs√• over for kvinder), lige som jeg synes at holdningen til homoseksualitet i koranen er primitiv og dybt, dybt intolerant. S√• hvad g√łr vi? Politikere og s√¶rligt centrum-venstre siger… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Janne

Jeg mener: Der v√¶rnes om religi√łs intolerance i mange forskellige sammenh√¶nge i dag (halal slagtning, burka, niqab, t√łrkl√¶der, k√łnsapartheid, k√łnsleml√¶stelse, flerkoneri, foragt for frihedsrettigheder og ikke mindst ytringsfrihed og demokrati, koranens syn p√• anderledes troende/t√¶nkende mennesker og homoseksualitet), hvad g√łr vi for at mindske religi√łs intolerance? Og ikke kun en fodboldspillers intolerance og sn√¶versyn.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Mohamed Omar starter eget parti. Mohamed Omars hybris v√§xer hela tiden. Nu har han meddelat Sveriges Radio att han t√§nker bilda ett antisemitiskt parti. I det ska han samla islamister, nazister och brunv√§nstern. Den minsta gemensamma n√§mnaren ska vara just antisemitismen….. ** Som SR presenterar r√∂relsen: – En ny gr√§ns√∂verskridande r√∂relse h√•ller p√• att ta form i Sverige. En ohelig allians, som redan finns i flera andra l√§nder i Europa. Det √§r ett n√§tverk av en grupp fr√•n extrem- h√∂gern, ett antal radikala muslimer och n√•gra personer med v√§nsterbakgrund som f√∂renas i en enda sak: sin √∂vertygelse att sionismen, judendomen… Read more »