13
nov
Seneste opdatering: 14/11-09 kl. 0513
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er så vovet som SVT nu engang bliver, med frygt og megen bæven og indkaldte imamer, udlæggere og tydere i kaffegrums. Hirsi Ali var ikke til at komme udenom. Det er ikke noget tilfælde at svenske seere ikke kender Wafa Sultan, der har været i dansk TV flere gange. Eller Nonie Darwish. Eller Chahdortt Djavann. Eller Brigitte Gabriel. Eller Phyllis Chesler. Eller den lange liste a mandlige kritikere, Warraq, Pipes, Spencer, Bostom, Solomon. You Tube trailer. Hele programet min. 26:27, synligt til 16 januar 2010.

DM 2 003

Skolel√¶rere: 84.8 procent stemmer r√łdt

Hvis vi regner Radikale med, og det g√łr vi jo v√¶rdipolitisk:

N√•r en skolel√¶rer s√¶tter sit kryds i stemmeboksen p√• tirsdag, havner krydset med stor sandsynlighed til venstre for midten.Det viser en unders√łgelse, som DR har lavet. Skolel√¶rere stemmer r√łdt

Enkeltbillet fra Rinkeby til Paradis

Flera av de unga män som rekryterats från Sverige av den islamistiska rebellgruppen al-Shabab, till strider i Somalia, har värvats från en fritidsgård som startades av moskén i Rinkeby i nordvästra Stockholm. SR Islamister rekryterade på ideell fritidsgård

Men betraktar ni [S√ĄPO] s√•dana personer som hot?

‚Äď Vi har inte sett att det finns en f√∂r√§ndring i att det, f√∂r dem, skulle vara legitimt att utf√∂ra attentat mot Sverige och svenska m√•l ‚Äď √§n s√• l√§nge. Utan det √§r i Somalia som det √§r okej f√∂r dem att utf√∂ra v√•ldshandlingar. Men det √§r klart att de har en kompetens som de inte hade tidigare. Shabaab-krigare √•terv√§nder till Sverige, You Tube: Ungdomar rekryteras till al Shabaab.

S√łren Krarup og The New Totalitarians *

Systemskiftet i 2001 er i sidste ende et opdragelsesprojekt. Systemet Politiken har tabt.

Og derved ‚Äď siger jeg ‚Äď er Danmark blevet et slags foregangsland i Europa. For nylig fik jeg endnu en gang lejlighed til at konstatere det. Danmark fik nemlig bes√łg af en svensk journalistpige, der har produceret en film om Danmark og danskerne, som hun med alle midler s√łger at mist√¶nkeligg√łre og bagvaske, naturligvis i s√¶rlig grad Dansk Folkeparti. Der var slet ingen ende p√• bagtalelsen af de grimme, grimme danskere.

Jeg fik lejlighed til at se filmen og siden diskutere med den svenske journalist p√• TV 2 News, og for mig, der igennem √•rene har haft lejlighed til at stifte n√¶rt bekendtskab med nutidens politiske korrekthed, var det sl√•ende, hvorledes dette var fors√łget p√• at tvinge fortidens ideologiske sp√¶ndetr√łje ned over danskerne og m√•ske is√¶r svenskerne.

For danskerne skulle kun bruges som skr√¶mmemiddel for den svenske befolkning, der svagt, ganske svagt, er begyndt at foretage samme opg√łr med de ideologiske magthavere, som Danmark har gennemf√łrt. Jeg m√•tte minde journalistpigen om, at i 1970‚Äôerne udgav den engelske journalist Roland Huntford en bog om det Olof Palme-Sverige, i hvilket han havde arbejdet i adskillige √•r, og kaldte bogen for ‚ÄôThe New-Totalitarians‚Äô. S√•ledes karakteriserede han det moderne Sverige, som regeres af Olof Palme-politikere og -journalister. Et land af uforfalsket Svend Auken-type.

Et land derfor, hvor skældsordet ’racisme’ bestemmer den offentlige debat, og hvor de menige svenskere, der under trykket af en overvældende og utålelig indvandring kalder deres landsmænd til modstand, bliver kulet ned og forfulgt af magthaverne i medier og politik. Dertil skulle denne film om et Danmark, hvor systemskiftet har fundet sted, tjene.

Og jeg kunne i debatten med den svenske journalist ikke lade v√¶re med at fort√¶lle om en oplevelse, jeg for nogle √•r siden havde p√• Tidehvervs sommerm√łde. En mig ukendt √¶ldre mand rejste sig og bad om ordet og fortalte, at han havde i mange √•r v√¶ret bosat i Sk√•ne, selv om han var f√łdt dansk. Og under den tyske bes√¶ttelse, sagde han, s√• danskerne fra det m√łrklagte Danmark l√¶ngselsfuldt over mod den svenske kyst, der l√• badet i lys.¬†Nu er det omvendt. Nu sidder svenskerne i et m√łrklagt Sverige og ser misundeligt over p√• et Danmark, hvor der er lys og √•ndsfrihed, fordi danskerne har taget det opg√łr med ufriheden og ensretningen, som Sverige lider s√• st√¶rkt under.¬†Jeg fortalte dette til den svenske journalist. Men konstaterede jo, at det var spildte Guds ord p√• Balle-Lars. S√łren¬†Krarup kronik: Danmark er blevet et foregangsland i Europa. (*The New Totalitarians)

Roger Scruton om TV¬īs skadevirkninger

Australia has come out against television ‚Äď but some of us have known of its dangers for years.¬†To my amazement the Australian Government has come out against television. Admittedly its report is confined to the effect on small children, and takes the form of undemanding guidelines: the report says that no child under the age of 2 should be allowed to watch telly.

[..]It has been known for 20 or more years that television induces mental disorders, such as enhanced aggression, shortened attention span and reduced ability to communicate, and that these disorders involve an even greater social cost than the obesity and lethargy that are TV’s normal physical side-effects. Research by the psychologists Mihaly Csikszentmihalyi and Robert Kubey has shown that television is also addictive, setting up pathways to pleasure that demand constant reinforcement. As a threat to the nation’s health, it stands far higher than alcohol, drugs or tobacco, and the worry is that it may be too late to do anything about it, since the addiction is all but universal.

Yet worse than the effect of television on adults is its effect on small children. The human brain is not fully developed at birth and goes on growing through the early years, in ways that depend on a constant exploration of the environment. This feature of our development is unique to our species and lies at the heart of what it is to be human. Many of the connections vital for a fulfilled life ‚ÄĒ notably those involved in social understanding ‚ÄĒ do not exist at birth, and come into being as the brain develops in the first five years.
Brains subject to the wrong input in early years will be wrongly wired; vital capacities, both intellectual and emotional, will fail to be acquired, and the result will be a stunted human being. If you don’t believe this, just ask how you might explain the sudden emergence in the age of television of so many young people who are inarticulate, short-fused and unable to form lasting or genial social relationships.

This syndrome ‚ÄĒ which we witness everywhere, in the classroom and in our streets ‚ÄĒ is exactly what neurologists predict. When children are distracted by a flickering screen from the earliest age and never encouraged to explore the real world, they will not develop the capacity to communicate with other humans, or to cope with the stresses of real encounters. They will take the short way out, which is not the way of communication but of aggression.
Like every medium of communication, television has its uses. There are important educational programmes, in which visual images communicate what can be conveyed in no other way. There are TV classics, and forms of innocent entertainment ideally suited to the screen. A serious TV programme should be treated like a book, or a visit to the theatre ‚ÄĒ to be absorbed in a critical frame of mind.

But that is not how television is used. It is a constant flickering presence that competes for attention with all the necessary goings-on of everyday life. Over the years, as its impact has stalled, it has had recourse to ever more vulgar colours, ever grosser language and ever more mesmerising facial close-ups. When the telly is on, and in a third of Australian households, apparently, it is never off, conversation is impossible, and conversational skills cannot develop. Moreover, even the wisest and most affectionate remark will lose its flavour when heard against the clamorous vulgarities that issue from the screen. [..]

All that was obvious long before psychological research confirmed it. I have to say that this research came as no surprise to me. In my childhood television was a rare luxury; broadcasts would begin at 6pm and were constantly interrupted by technical faults. My father took a principled attitude to this intruder, which his mother-in-law had smuggled into the household, and would turn it off whenever he walked through the sitting room. In the few years before he finally dispatched it with a hammer, the telly never gained a foothold that would enable it to compete with books and music. So I grew up outside the culture that television has spawned.
And it is why there is no television in Scrutopia today.

Times Online: TV will never poison my children’s minds

Hvis Scruton har ret, er vi meget heldigt stillede her p√• bloggen; vi ser ikke fjernsyn. Der var ikke noget TV i mit liv f√łr jeg var 13 (og da var der n√¶sten ingen programmer i kassen). Idag har jeg godt nok et stort skrummel st√•ende, men det er kun fordi jeg ikke ¬†har f√•et det kylet ud, det er for tungt. Det virker ikke, og da det virkede, brugte jeg det ikke. At d√łmme efter det DR Update og TV News jeg en sj√¶lden gang passerer ude i byen, flimrer ¬†TV mere end nogensinde, med mindre indhold en nogensinde. Det giver ikke ¬†appetit p√• et TV hjemme, som fungerer. Det er mit indtryk, at det er forbl√łffende lidt, jeg g√•r glip af: N√•r jeg ser ¬†Billed Bladet hver anden m√•ned mens ¬†jeg bliver klippet, kender jeg ingen af “k√§ndissarne” eller hvem de nu er blevet skilt fra. Det er √•benbart hvad jeg g√•r glip af, stakkels mig. “TV personlighederne” lader stadig til at tro, de er lige ¬†betydningsfulde og landskendte, n√•r der ¬†g√•r 1000 p√• dusinet. ¬†Til geng√¶ld g√•r jeg tit i Filmmuseet, som jeg stadig kalder det. Glimrende TV.

Hvad Scruton mener om nettet eller blogging ved jeg ikke, men min erfaring er, at det ikke egner sig for “deep reading”, som Harold Bloom kalder det. Den l√¶sning kr√¶ver foruden s√¶rlige skribenter, ogs√• en s√¶rlig form. Vi ved at blogging er fast food, men vi pr√łver at holde tempoet ned ¬†p√• forskellige m√•der. Blandt andet ved sj√¶ldent at lege nyhedsmedium, hvad der ogs√• ville v√¶re ¬†halsl√łst.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Benjamin
Benjamin
10 years ago

Problemet er jo ikke udelukkende reduceret til folkeskolen: Ogs√• (m√•ske is√¶r?) p√• universiteterne regerer den r√łde agenda og s√¶tter deres standarder for “politisk korrekte holdninger”. Nu har jeg desv√¶rre ikke tal for rektorerne, professorerne og dekanerne osv. p√• landets universiteter, men jeg m√¶rker helt klart, at det der kommer “fra oven” i universitetssystemt er kraftigt farvet. Se bare f.eks. seneste nummer af iniversitetsavisen, hvor politisk neutrale(??) studerende ved KU opfordres til at boykotte Israel pga. landets angivelige “bes√¶ttelse” af de stakkels muslimers land. At pal√¶stinenserne affyrer snesevis af raketter af mod Israel med mange civile ofre til f√łlge, er √•benbart… Read more »

LFPC
10 years ago

Hugh Fitzgerald p√• Jihad Watch er bestemt ingen beundrer af Manji. Denne kommentar er st√¶rkt anbefalelsesv√¶rdig for hans sammenk√¶dning af sp√łrgsm√•let om Nidal Malik Hasans evt. sindssyge, og s√• hans religion – kort sagt er pointen den at en muslim i personlig krise vil have et forudbestemt verdensbillede med opdeling i troende og vantro osv., at falde tilbage p√•, og som kan disponere ham for at reagere som Hasan. Derfor er det at g√• uden om problemet at tilskrive massakren “sindssyge”. Det g√łr en forskel om man har s√•dan et verdensbillede i baghovedet (som Hasan) eller om man ikke har… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  LFPC

LFPC

Småting, men alvorligt nok:
Kun i f√łrstn√¶vnte tilf√¶lde har man en ud fra religi√łse skrifter og eksisterende praksis h√¶vdet legitim grund til at beg√• ugerningen.
Foreslås anvendt som formulering i stedet for din valgte.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Om vandringer i mindre målestok, der blev noteret:
http://jp.dk/indland/krimi/article1884356.ece

PerH
PerH
10 years ago

Manji tilsviner europ√¶iske antiimmigrationspartier og kalder dem vulgar populists. http://www.theglobeandmail.com/news/opinions/lets-analyze-fort-hood-not-sanitize-it/article1357062/ Of course, Canada is hardly alone in avoiding this most public of questions. Some European countries are electing ultra-right politicians precisely because mainstream elites fear touching the ‚ÄúMuslim problem,‚ÄĚ thereby creating a vacuum for vulgar populists to fill. Desv√¶rre s√¶tter hun ikke navne p√• hvilke ultra-right politicians og vulgar populists, det er hun hentyder til. Det havde ellers v√¶ret meget informativt, men allerede denne formulering ‚Äď uden nogen forbindelse til emnet ‚Äď er jo t√•belig. At hun s√• ovenik√łbet bruger ‚ÄúMuslim problem‚ÄĚ som et beskidt associationstrick til at trivialisere europ√¶iske… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Gospodar, hospodar- tal om en ting eller om madpriser, sygehuse, b√łrns pasning, der er ingen ende p√• lyksaglighederne…Ja jeg indr√łmmer, jeg kom til at se tv. Ingen gennemf√łrte politiske initiativer har for mig at se for alvor gjort s√• meget som hundredetusind eller flere danske fri for uheldige f√łlger af finanskonjuktures udsving, eller den reelt eksisterende frie ankomst til nationen og tagen ophold heri for potentielt millioner. Men det lyder da interessant med et foretaget systemskifte, et fortsat skifte blandt andet ophandlende og relateret just sidstn√¶vnte problematikker lyder m√•ske endnu mere interessant i mine √łrer. Stemmer selv DF da jeg… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  steen

N√¶h, kender ikke s√• meget til det omr√•de – men i dette tilf√¶lde var det m√•ske bare fordi, jeg glemte at skrive mit “nom du guerre” i f√łrste omgang. Det kommer nemlig ikke op automatisk – som normalt -, n√•r man lige har haft et program til at reng√łre PC’en for alskens gammelt snask ūüėČ Eller mener du, at de faste brugeres kommentarer bliver godkendt automatisk? Det er s√• ok. Hmm, m√•ske pga. nogle skjulte tegn? ( S√• mit navn ikke er 100 % identisk med det i jeres brugerfortegnelse? ) Eller manglende e-mail-adresse? Den er s√• godt nok p√•… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Nå, nu virker det da Рså måske var det bare den manglende e-mail-adresse?

( altså at jeres program kræver en sådan for at kunne registrere en bruger som godkendt )


SVAR: Godt, du burde gå lige så nemt igennem som alle andre. S

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Kronik: Krarup: Danmark er blevet et foregangsland i Europa http://politiken.dk/debat/kroniker/article831285.ece AF S√łren Krarup Lad os bare stille sp√łrgsm√•let her otte √•r efter. Var det et systemskifte i 2001? Er der virkelighed og alvor i dette begreb i denne situation? Det er klart, at n√•r man som jeg bruger udtrykket systemskifte om det, der skete med november 2001, foruds√¶tter jeg, at perioden op til 2001 repr√¶senterede en slags system. Har jeg ret heri? Hvis jeg m√• v√¶re en smule selvoptaget, vil jeg svare, at mit snart mange√•rige forfatterskab h√¶vder og begrunder en s√•dan p√•stand. Is√¶r i bogen ‚ÄôDet moderne Sammenbrud‚Äô fra… Read more »