13
nov
Seneste opdatering: 14/11-09 kl. 0513
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er sÄ vovet som SVT nu engang bliver, med frygt og megen bÊven og indkaldte imamer, udlÊggere og tydere i kaffegrums. Hirsi Ali var ikke til at komme udenom. Det er ikke noget tilfÊlde at svenske seere ikke kender Wafa Sultan, der har vÊret i dansk TV flere gange. Eller Nonie Darwish. Eller Chahdortt Djavann. Eller Brigitte Gabriel. Eller Phyllis Chesler. Eller den lange liste a mandlige kritikere, Warraq, Pipes, Spencer, Bostom, Solomon. You Tube trailer. Hele programet min. 26:27, synligt til 16 januar 2010.

DM 2 003

SkolelĂŠrere: 84.8 procent stemmer rĂždt

Hvis vi regner Radikale med, og det gĂžr vi jo vĂŠrdipolitisk:

NÄr en skolelÊrer sÊtter sit kryds i stemmeboksen pÄ tirsdag, havner krydset med stor sandsynlighed til venstre for midten.Det viser en undersÞgelse, som DR har lavet. SkolelÊrere stemmer rÞdt

Enkeltbillet fra Rinkeby til Paradis

Flera av de unga mÀn som rekryterats frÄn Sverige av den islamistiska rebellgruppen al-Shabab, till strider i Somalia, har vÀrvats frÄn en fritidsgÄrd som startades av moskén i Rinkeby i nordvÀstra Stockholm. SR Islamister rekryterade pÄ ideell fritidsgÄrd

Men betraktar ni [SÄPO] sĂ„dana personer som hot?

– Vi har inte sett att det finns en förĂ€ndring i att det, för dem, skulle vara legitimt att utföra attentat mot Sverige och svenska mĂ„l – Ă€n sĂ„ lĂ€nge. Utan det Ă€r i Somalia som det Ă€r okej för dem att utföra vĂ„ldshandlingar. Men det Ă€r klart att de har en kompetens som de inte hade tidigare. Shabaab-krigare Ă„tervĂ€nder till Sverige, You Tube: Ungdomar rekryteras till al Shabaab.

SĂžren Krarup og The New Totalitarians *

Systemskiftet i 2001 er i sidste ende et opdragelsesprojekt. Systemet Politiken har tabt.

Og derved – siger jeg – er Danmark blevet et slags foregangsland i Europa. For nylig fik jeg endnu en gang lejlighed til at konstatere det. Danmark fik nemlig besĂžg af en svensk journalistpige, der har produceret en film om Danmark og danskerne, som hun med alle midler sĂžger at mistĂŠnkeliggĂžre og bagvaske, naturligvis i sĂŠrlig grad Dansk Folkeparti. Der var slet ingen ende pĂ„ bagtalelsen af de grimme, grimme danskere.

Jeg fik lejlighed til at se filmen og siden diskutere med den svenske journalist pÄ TV 2 News, og for mig, der igennem Ärene har haft lejlighed til at stifte nÊrt bekendtskab med nutidens politiske korrekthed, var det slÄende, hvorledes dette var forsÞget pÄ at tvinge fortidens ideologiske spÊndetrÞje ned over danskerne og mÄske isÊr svenskerne.

For danskerne skulle kun bruges som skrĂŠmmemiddel for den svenske befolkning, der svagt, ganske svagt, er begyndt at foretage samme opgĂžr med de ideologiske magthavere, som Danmark har gennemfĂžrt. Jeg mĂ„tte minde journalistpigen om, at i 1970’erne udgav den engelske journalist Roland Huntford en bog om det Olof Palme-Sverige, i hvilket han havde arbejdet i adskillige Ă„r, og kaldte bogen for ’The New-Totalitarians’. SĂ„ledes karakteriserede han det moderne Sverige, som regeres af Olof Palme-politikere og -journalister. Et land af uforfalsket Svend Auken-type.

Et land derfor, hvor skĂŠldsordet ’racisme’ bestemmer den offentlige debat, og hvor de menige svenskere, der under trykket af en overvĂŠldende og utĂ„lelig indvandring kalder deres landsmĂŠnd til modstand, bliver kulet ned og forfulgt af magthaverne i medier og politik. Dertil skulle denne film om et Danmark, hvor systemskiftet har fundet sted, tjene.

Og jeg kunne i debatten med den svenske journalist ikke lade vÊre med at fortÊlle om en oplevelse, jeg for nogle Är siden havde pÄ Tidehvervs sommermÞde. En mig ukendt Êldre mand rejste sig og bad om ordet og fortalte, at han havde i mange Är vÊret bosat i SkÄne, selv om han var fÞdt dansk. Og under den tyske besÊttelse, sagde han, sÄ danskerne fra det mÞrklagte Danmark lÊngselsfuldt over mod den svenske kyst, der lÄ badet i lys. Nu er det omvendt. Nu sidder svenskerne i et mÞrklagt Sverige og ser misundeligt over pÄ et Danmark, hvor der er lys og Ändsfrihed, fordi danskerne har taget det opgÞr med ufriheden og ensretningen, som Sverige lider sÄ stÊrkt under. Jeg fortalte dette til den svenske journalist. Men konstaterede jo, at det var spildte Guds ord pÄ Balle-Lars. SÞren Krarup kronik: Danmark er blevet et foregangsland i Europa. (*The New Totalitarians)

Roger Scruton om TVÂŽs skadevirkninger

Australia has come out against television – but some of us have known of its dangers for years. To my amazement the Australian Government has come out against television. Admittedly its report is confined to the effect on small children, and takes the form of undemanding guidelines: the report says that no child under the age of 2 should be allowed to watch telly.

[..]It has been known for 20 or more years that television induces mental disorders, such as enhanced aggression, shortened attention span and reduced ability to communicate, and that these disorders involve an even greater social cost than the obesity and lethargy that are TV’s normal physical side-effects. Research by the psychologists Mihaly Csikszentmihalyi and Robert Kubey has shown that television is also addictive, setting up pathways to pleasure that demand constant reinforcement. As a threat to the nation’s health, it stands far higher than alcohol, drugs or tobacco, and the worry is that it may be too late to do anything about it, since the addiction is all but universal.

Yet worse than the effect of television on adults is its effect on small children. The human brain is not fully developed at birth and goes on growing through the early years, in ways that depend on a constant exploration of the environment. This feature of our development is unique to our species and lies at the heart of what it is to be human. Many of the connections vital for a fulfilled life — notably those involved in social understanding — do not exist at birth, and come into being as the brain develops in the first five years.
Brains subject to the wrong input in early years will be wrongly wired; vital capacities, both intellectual and emotional, will fail to be acquired, and the result will be a stunted human being. If you don’t believe this, just ask how you might explain the sudden emergence in the age of television of so many young people who are inarticulate, short-fused and unable to form lasting or genial social relationships.

This syndrome — which we witness everywhere, in the classroom and in our streets — is exactly what neurologists predict. When children are distracted by a flickering screen from the earliest age and never encouraged to explore the real world, they will not develop the capacity to communicate with other humans, or to cope with the stresses of real encounters. They will take the short way out, which is not the way of communication but of aggression.
Like every medium of communication, television has its uses. There are important educational programmes, in which visual images communicate what can be conveyed in no other way. There are TV classics, and forms of innocent entertainment ideally suited to the screen. A serious TV programme should be treated like a book, or a visit to the theatre — to be absorbed in a critical frame of mind.

But that is not how television is used. It is a constant flickering presence that competes for attention with all the necessary goings-on of everyday life. Over the years, as its impact has stalled, it has had recourse to ever more vulgar colours, ever grosser language and ever more mesmerising facial close-ups. When the telly is on, and in a third of Australian households, apparently, it is never off, conversation is impossible, and conversational skills cannot develop. Moreover, even the wisest and most affectionate remark will lose its flavour when heard against the clamorous vulgarities that issue from the screen. [..]

All that was obvious long before psychological research confirmed it. I have to say that this research came as no surprise to me. In my childhood television was a rare luxury; broadcasts would begin at 6pm and were constantly interrupted by technical faults. My father took a principled attitude to this intruder, which his mother-in-law had smuggled into the household, and would turn it off whenever he walked through the sitting room. In the few years before he finally dispatched it with a hammer, the telly never gained a foothold that would enable it to compete with books and music. So I grew up outside the culture that television has spawned.
And it is why there is no television in Scrutopia today.

Times Online: TV will never poison my children’s minds

Hvis Scruton har ret, er vi meget heldigt stillede her pĂ„ bloggen; vi ser ikke fjernsyn. Der var ikke noget TV i mit liv fĂžr jeg var 13 (og da var der nĂŠsten ingen programmer i kassen). Idag har jeg godt nok et stort skrummel stĂ„ende, men det er kun fordi jeg ikke  har fĂ„et det kylet ud, det er for tungt. Det virker ikke, og da det virkede, brugte jeg det ikke. At dĂžmme efter det DR Update og TV News jeg en sjĂŠlden gang passerer ude i byen, flimrer  TV mere end nogensinde, med mindre indhold en nogensinde. Det giver ikke  appetit pĂ„ et TV hjemme, som fungerer. Det er mit indtryk, at det er forblĂžffende lidt, jeg gĂ„r glip af: NĂ„r jeg ser  Billed Bladet hver anden mĂ„ned mens  jeg bliver klippet, kender jeg ingen af “kĂ€ndissarne” eller hvem de nu er blevet skilt fra. Det er Ă„benbart hvad jeg gĂ„r glip af, stakkels mig. “TV personlighederne” lader stadig til at tro, de er lige  betydningsfulde og landskendte, nĂ„r der  gĂ„r 1000 pĂ„ dusinet.  Til gengĂŠld gĂ„r jeg tit i Filmmuseet, som jeg stadig kalder det. Glimrende TV.

Hvad Scruton mener om nettet eller blogging ved jeg ikke, men min erfaring er, at det ikke egner sig for “deep reading”, som Harold Bloom kalder det. Den lĂŠsning krĂŠver foruden sĂŠrlige skribenter, ogsĂ„ en sĂŠrlig form. Vi ved at blogging er fast food, men vi prĂžver at holde tempoet ned  pĂ„ forskellige mĂ„der. Blandt andet ved sjĂŠldent at lege nyhedsmedium, hvad der ogsĂ„ ville vĂŠre  halslĂžst.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Benjamin
Benjamin
10 years ago

Problemet er jo ikke udelukkende reduceret til folkeskolen: OgsĂ„ (mĂ„ske isĂŠr?) pĂ„ universiteterne regerer den rĂžde agenda og sĂŠtter deres standarder for “politisk korrekte holdninger”. Nu har jeg desvĂŠrre ikke tal for rektorerne, professorerne og dekanerne osv. pĂ„ landets universiteter, men jeg mĂŠrker helt klart, at det der kommer “fra oven” i universitetssystemt er kraftigt farvet. Se bare f.eks. seneste nummer af iniversitetsavisen, hvor politisk neutrale(??) studerende ved KU opfordres til at boykotte Israel pga. landets angivelige “besĂŠttelse” af de stakkels muslimers land. At palĂŠstinenserne affyrer snesevis af raketter af mod Israel med mange civile ofre til fĂžlge, er Ă„benbart… Read more »

LFPC
10 years ago

Hugh Fitzgerald pĂ„ Jihad Watch er bestemt ingen beundrer af Manji. Denne kommentar er stĂŠrkt anbefalelsesvĂŠrdig for hans sammenkĂŠdning af spĂžrgsmĂ„let om Nidal Malik Hasans evt. sindssyge, og sĂ„ hans religion – kort sagt er pointen den at en muslim i personlig krise vil have et forudbestemt verdensbillede med opdeling i troende og vantro osv., at falde tilbage pĂ„, og som kan disponere ham for at reagere som Hasan. Derfor er det at gĂ„ uden om problemet at tilskrive massakren “sindssyge”. Det gĂžr en forskel om man har sĂ„dan et verdensbillede i baghovedet (som Hasan) eller om man ikke har… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  LFPC

LFPC

SmÄting, men alvorligt nok:
Kun i fÞrstnÊvnte tilfÊlde har man en ud fra religiÞse skrifter og eksisterende praksis hÊvdet legitim grund til at begÄ ugerningen.
ForeslÄs anvendt som formulering i stedet for din valgte.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Om vandringer i mindre mÄlestok, der blev noteret:
http://jp.dk/indland/krimi/article1884356.ece

PerH
PerH
10 years ago

Manji tilsviner europĂŠiske antiimmigrationspartier og kalder dem vulgar populists. http://www.theglobeandmail.com/news/opinions/lets-analyze-fort-hood-not-sanitize-it/article1357062/ Of course, Canada is hardly alone in avoiding this most public of questions. Some European countries are electing ultra-right politicians precisely because mainstream elites fear touching the “Muslim problem,” thereby creating a vacuum for vulgar populists to fill. DesvĂŠrre sĂŠtter hun ikke navne pĂ„ hvilke ultra-right politicians og vulgar populists, det er hun hentyder til. Det havde ellers vĂŠret meget informativt, men allerede denne formulering – uden nogen forbindelse til emnet – er jo tĂ„belig. At hun sĂ„ ovenikĂžbet bruger “Muslim problem” som et beskidt associationstrick til at trivialisere europĂŠiske… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago

Gospodar, hospodar- tal om en ting eller om madpriser, sygehuse, bĂžrns pasning, der er ingen ende pĂ„ lyksaglighederne…Ja jeg indrĂžmmer, jeg kom til at se tv. Ingen gennemfĂžrte politiske initiativer har for mig at se for alvor gjort sĂ„ meget som hundredetusind eller flere danske fri for uheldige fĂžlger af finanskonjuktures udsving, eller den reelt eksisterende frie ankomst til nationen og tagen ophold heri for potentielt millioner. Men det lyder da interessant med et foretaget systemskifte, et fortsat skifte blandt andet ophandlende og relateret just sidstnĂŠvnte problematikker lyder mĂ„ske endnu mere interessant i mine Ăžrer. Stemmer selv DF da jeg… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  steen

NĂŠh, kender ikke sĂ„ meget til det omrĂ„de – men i dette tilfĂŠlde var det mĂ„ske bare fordi, jeg glemte at skrive mit “nom du guerre” i fĂžrste omgang. Det kommer nemlig ikke op automatisk – som normalt -, nĂ„r man lige har haft et program til at rengĂžre PC’en for alskens gammelt snask 😉 Eller mener du, at de faste brugeres kommentarer bliver godkendt automatisk? Det er sĂ„ ok. Hmm, mĂ„ske pga. nogle skjulte tegn? ( SĂ„ mit navn ikke er 100 % identisk med det i jeres brugerfortegnelse? ) Eller manglende e-mail-adresse? Den er sĂ„ godt nok pĂ„… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

NĂ„, nu virker det da – sĂ„ mĂ„ske var det bare den manglende e-mail-adresse?

( altsÄ at jeres program krÊver en sÄdan for at kunne registrere en bruger som godkendt )


SVAR: Godt, du burde gÄ lige sÄ nemt igennem som alle andre. S

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Kronik: Krarup: Danmark er blevet et foregangsland i Europa http://politiken.dk/debat/kroniker/article831285.ece AF SĂžren Krarup Lad os bare stille spĂžrgsmĂ„let her otte Ă„r efter. Var det et systemskifte i 2001? Er der virkelighed og alvor i dette begreb i denne situation? Det er klart, at nĂ„r man som jeg bruger udtrykket systemskifte om det, der skete med november 2001, forudsĂŠtter jeg, at perioden op til 2001 reprĂŠsenterede en slags system. Har jeg ret heri? Hvis jeg mĂ„ vĂŠre en smule selvoptaget, vil jeg svare, at mit snart mangeĂ„rige forfatterskab hĂŠvder og begrunder en sĂ„dan pĂ„stand. IsĂŠr i bogen ’Det moderne Sammenbrud’ fra… Read more »