27
nov
Seneste opdatering: 15/10-13 kl. 0454
72 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Idag bejler Mona Sahlin til Folkpartiet og Centern. “Det har jeg l√¶rt fra Danmark, hvor hurtigt det gik ilde da man gav et parti som DF mandat til at v√¶re mellem blokkene. Det blev farligt for demokratiet”, hvilket skal l√¶ses “farligt for socialdemokraterne”, et ret vidt begreb i Sverige. Det er en yndlingsklich√©, som det officielle Sverige deler med en absolut minoritet i Danmark, (de der f√•r taletid i DN.) I popudgaven hedder det: “DF bestemmer alt i Danmark,” noget √•benlyst sludder man skal v√¶re Radikal eller intellektuel, for at tro p√•, de to ting er jo ikke l√¶ngere helt det samme. Vi fik den mest stabile regering i Danmark i min levetid, s√• langt fra en Anker J√łrgensen og Poul Schl√ľter som t√¶nkes kan, men langt vigtigere, en regering i nogenlunde overensstemmelse med flertallet i landet. Det √•benlyse faktum har v√¶ret uendeligt sv√¶rt for politikere og journalister i Sverige¬†at bortforklare .¬†En blogkommentator ridser det svenske valg op:

I det förestående vägskälet har de etablerade partierna att välja mellan som i Danmark gå Sverigedemokraterna till mötes i frågor rörande asylhanteringen, och därmed bromsa upp SD vid 10%. Alternativt som i Norge frysa ut och försöka komma runt SD vilket då resulterar i 25% för SD. Valet ligger på de etablerades bord, några andra alternativ kan man bortse ifrån.

Der ¬†kommer til at ske n√łjagtigt det samme i Sverige, som f√łrst i Danmark og nu i Norge er midt i. Jo senere de ¬†styrende indser det, desto v√¶rre for landet. Det er sent i forvejen. Socialdemokraterne er f√¶rdige som Partiet, selvom Sahlin n√¶ppe har set det komme endnu. Hvad hun ikke er i stand til at overse ! Reinfeldt st√•r ved en korsvej. Vil han v√¶re en del af fremtiden som Anders Fogh, eller vil han klynge sig til fortiden? En konsekvens af fortsat indvandring, vil v√¶re de s√•kaldt borgeliges exit fra regeringsmagten, en interessant og meget lidet omtalt bieffekt. Jeg g√¶tter Reinfeldt vil v√¶lge fortiden, og det vil s√• g√• i fem eller ti √•r. S√• kommer det hele tilbage i meget v√¶rre skikkelse. Svenskerne accepterer heller ikke uendeligt politikere, der giver landet v√¶k i fuldfede lunser. Det burde ¬†ikke v√¶re nogen match at sl√• Sahlin, trods den massive import af stemmekv√¶g til SAP, men vil Reinfeldt vise sig at have n√¶se for fremtiden, eller er han for fedtet ind i systemet til at tage tyren ved hornene ? Er han teknokrat eller politiker ? Er han Nyrup eller Fogh? Det bliver valgets sp√¶nding, som det ser ud lige nu. V√¶lger han uden at h√łre hvad vinden bl√¶ser i bladene, er det ikke bare hans parti, der er p√• spil. Det er tilliden til hele det demokratiske system, som i forvejen ikke har det godt i Sverige.

–¬†Valget i Danmark 2001 var en “sejr for demokratiet”, som BT ¬īs Erik Meier Carlsen skrev dagen efter valget. Sverige tr√¶nger meget, meget h√•rdt til en s√•dan sejr. Kig rundt omkring p√• nettet og sammenlign vox populi med det, man kan l√¶se i aviserne og se i SVT. Men der tilbydes desv√¶rre masser af politiske overspringshandlinger, der kan s√¶tte et SD i Riksdagen udenfor indflydelse, og man b√łr ikke undervurdere hvor determineret Riksdagen er p√• at fuldf√łre det, den er i gang med: at opl√łse nationalstaten Sverige. Selvom enkeltmedlemmer givet har f√•et “second thoughts”, er de fanger af begivenhederne og deres egen retorik. Ganske f√• er brudt ud, som den tidligere Malm√ł moderat, Sten Andersson. Lemminger stiller sig ikke op og siger: “Undskyld, vi tog fejl, det hele var en fejltagelse.” De skal stoppes af befolkningens sunde fornuft og civilcourage som i Danmark, for ikke at g√łre som en vis anden historisk skikkelse, der trak et helt land med sig i faldet. Der er mange grunde til at tvivle p√•, at det vil ske. De er n√¶sten allesammen at se ¬†p√• denne blog gennem √•rene.¬†DN: Sahlin √∂ppnar f√∂r styre med C och FP,¬†Reinfeldt: “Jag kan inte t√§nka mig att regera med SD”.

-N√•r man ser ud over Europa i dag, som vi pr√łver at g√łre s√¶rligt med nabolande, ser man demokratier der er fuldst√¶ndigt liges√• impotente, forvildede og uvidende som Chamberlain var i 1938 og 1939. Undenfor magtens korridorer ser man nogle af vor tids Churchills, han der i 1935 var sikker p√• der blev krig, men ikke kunne datere den til 1 september 1939. Der er urov√¶kkende mange paralleler at drage til i dag, selvom en kommende krig i Europa vil v√¶re helt anderledes at udk√¶mpe. Den vil ligne Afghanistan, Pakistan, Irak og Libanon mere end Dunkerque, Stalingrad og Normandiet, den vil foreg√• via sk√¶rme, overv√•gningskameras, i cyberspace og p√• Europas gader, den vil have f√• afg√łrende slag og v√¶re kronisk lurende. De der interesserer sig for fremtidsscenarier, b√łr l√¶se Pipes Eurabian Nights* en gang om √•ret og justere artiklen ind efter begivenhederne. De advarerende r√łster i dag, er “hetzere og alarmister” som Churchill dengang, i sig selv interessant at mennesker, der vil forebygge tragedier, udmales som onde og “antidemokrater”. Forskellen p√• 1935 og nu er, at det der blev l√¶kket til Churchill ¬†fra Marineministeriet, kunne enhver ikke vide. I dag kan enhver der vil, vide betydeligt mere end dengang. Ingen beh√łver v√¶re frivilligt slagtekv√¶g for politikerne af ren uvidenhed, det indgiver et vist h√•b. En svensk politisk anti-blog rundede en million sidevisninger p√• en m√•ned forleden. Vi kan ikke vide om demokratierne vil gentage deres styrke og beslutsomhed fra “their finest hour”, n√•r den en dag kommer. Vores st√łrste aktiv er viden, oplysning, uddannelse, organisationstalent. Vores svaghed er ubeslutsomheden. Men n√•r beslutsomheden kommer til, kan f√• true os. Indtil videre sparer vi ulykker op, hvad der burde interessere enhver med efterkommere, ikke mindst de af muslimerne, der i voldsom og evig minoritet tester de indf√łdtes t√•lmodighed overalt i Europa. Om det mest er modigt eller dumt, kan enhver fors√łge at vurdere.¬†Gathering Storm (hele filmen)¬†:

*A Belgium-based imam: ‚ÄúSoon we will take power in this country. Those who criticize us now, will regret it. They will have to serve us. Prepare, for the hour is near.‚ÄĚ

‚ÄúFar from enjoying the prospect of taking over Europe by having babies, Europe‚Äôs Muslims are living on borrowed time. . . . predictions of a Muslim takeover of Europe ignore history and Europe‚Äôs ineradicable viciousness.‚ÄĚ Instead, depicting Europe as the place ‚Äúthat perfected genocide and ethnic cleansing‚ÄĚ, he predicts its Muslims ‚Äúwill be lucky just to be deported‚ÄĚ and not killed.

Storbritannien: 2,921,000 indvandrere på 12 år

THREE million immigrants have come to Britain during 12 years of Labour rule, shock figures revealed yesterday.The statistics show that as asylum seekers and others flood in, skilled East European workers like Poles are leaving. Now fears are growing that cash-strapped Britain will be unable to cope as immigration swells its population to massive new levels. If the immigration rate continues, there will be 70million people here in 2029 and 80million in 2063.

Sir Andrew Green, chairman of think-tank Migration Watch UK said: “Today’s figures blow out of the water Government claims that they are getting immigration under control.”The official figures showed 590,000 people came to live in Britain in 2008 alone.That pushed the total influx since 1997 to 2,921,000 – enough to fill three cities the size of Birmingham. Labour’s 3million migrants. Alene 100.000 pakistanere f√•r visum til England hvert √•r. Herfra vil de n√¶ste muslimske terrorangreb p√• den engelske civilbefolkning komme: Al-Qaeda terrorists are exploiting loose visa and immigration rules to enter Britain, the security services fear.

UK: Kors og bånd og stjerner til indre fjende

Omend det st√¶rkt kristofobiske Storbritannien formentlig for l√¶nge siden har fjernet alle kors i officielle ordener. Man bem√¶rker at dette livslange s√¶de √•benbart ikke tildeles efter fortjeneste, men som n√łdvendig balanceakt i et rigidt multikulturelt samfund der helst s√• sine j√łder langt pokker i vold. Hu hej, hvor det g√•r mod afgrunden.

Gordon Brown will offer a life peerage to the head of the Muslim Council of Britain, Muhammad Abdul Bari – even though government links with the organisation are officially suspended.

The news comes from an unexpected quarter – the Jewish Chronicle, which explains that ministers are keen to find a prominent Muslim to enter the House of Lords as a way of balancing the peerage given to Chief Rabbi Dr Jonathan Sacks earlier this year. […] Muslim Council of Britain leader to get life peerage

Bem√¶rk ansvarsfral√¶ggelsen og undvigelse af sp√łrgsm√•let om hvem der iflg. islam kan anses for uskyldige. Lige efter manualen (LFPC):

[…] In Dr Bari’s view, suicide bombers are victims as well as aggressors. “I deal with emotionally damaged children,” he explains. “Children come to hate when they don’t get enough care and love. They are probably bullied, it makes a young person angry and vulnerable.

“The extreme case could be suicide bombers, it is all they have ‚Ķ The people who become suicide bombers are really vulnerable.”

Although he stresses there is no justification for suicide bombing – “killing innocent people is completely forbidden, Islam is very emphatic on that” – he says British foreign policy has driven Muslims into the arms of the extremists. […] Dr Bari: Government stoking Muslim tension

Den korrupte blæksputte i Bryssel

Lord Malcolm Pearson has been elected the new leader of UKIP (the United Kingdom Independence Party). This is his acceptance speech:

Johnny Cash: Wayfaring Stranger

Det er ikke let at v√¶lge mellem Johnny Cashs og Emmylou Harris’ versioner af denne fine gamle amerikanske spiritual, men heldigvis beh√łver man ikke frav√¶lge nogen. De g√•r fint lige efter hinanden. Mon ikke alle kender til at √©n YouTube f√łrer videre til flere man lige skal se? Jeg fandt netop denne lille perle: Emmylou Harris’ version af The Carter Familys Hello Stranger. Som Alex siger i A Clockwork Orange om Beethovens 9., “bliss, heavenly bliss” (LFPC).

¬ĽThe Enigmatic Electrician¬ę

Vi samler musikken her.

Som egentlig skulle have handlet om Thelonius Monk, men nu ved et tilf√¶lde blev anderledes. Ingenting g√•r som planlagt, vi gemmer ham. Hvis Frank Sinatra havde haft den stemme oveni sin timing, en stemme med en s√•dan fylde og udemonstrativ mandighed. Min overbo, orgel og klaverspiller i et engang meget kendt orkester, har hans syrede “Tilt”. Er der andre end ham og mig i hele byen, der har den ? Hvem kan f√• David Bowie, Laurie Anderson, Marc Almond, Brian Eno og Radiohead til at lyde som forlegne, fnisende skolepiger af ren √¶refrygt ? Vil ikke v√¶re kendt, udgiver sj√¶ldent CD er, giver ingen interviews (Jeg fandt dog √©t, se nederst), synger Ne Me Quitte Pas med mere vemod men mindre desperation end Jaques Brel ? Scott Walker, den n√¶sten glemte musikernes musiker. St√• af eller st√• p√•, det er ikke halbal p√• kroen l√łrdag aften:Biography
One of the most enigmatic figures in rock history, Scott Walker was known as Scotty Engel when he cut obscure flop records in the late ’50s and early ’60s in the teen idol vein. He then hooked up with John Maus and Gary Leeds to form the Walker Brothers. They weren’t named Walker, they weren’t brothers, and they weren’t English, but they nevertheless became a part of the British Invasion after moving to the U.K. in 1965. They enjoyed a couple of years of massive success there (and a couple of hits in the U.S.) in a Righteous Brothers vein. As their full-throated lead singer and principal songwriter, Walker was the dominant artistic force in the group, who split in 1967.

While remaining virtually unknown in his homeland, Walker launched a hugely successful solo career in Britain with a unique blend of orchestrated, almost MOR arrangements with idiosyncratic and morose lyrics. At the height of psychedelia, Walker openly looked to crooners like Sinatra, Jack Jones, and Tony Bennett for inspiration, and to Jacques Brel for much of his material. None of those balladeers, however, would have sung about the oddball subjects — prostitutes, transvestites, suicidal brooders, plagues, and Joseph Stalin — that populated Walker’s songs. His first four albums hit the Top Ten in the U.K. — his second, in fact, reached number one in 1968, in the midst of the hippie era. By the time of 1969’s Scott 4, the singer was writing all of his material. Although this was perhaps his finest album, it was a commercial disappointment, and unfortunately discouraged him from relying entirely upon his own material on subsequent releases.

The ’70s were a frustrating period for Walker, pocked with increasingly sporadic releases and a largely unsuccessful reunion with his “brothers” in the middle of the decade. His work on the Walkers’ final album in 1978 prompted admiration from David Bowie and Brian Eno. After a long period of hibernation, he emerged in 1984 with an album, Climate of Hunter, that drew critical raves for a minimalist, trancelike ambience that showed him keeping abreast of cutting-edge ’80s rock trends. This notoriously reclusive figure, who has rarely been interviewed or even seen in public since his days of stardom, emerged from hibernation in 1995 with a new album, Tilt. During the next several years, he contributed to soundtracks (To Have and to Hold, The World Is Not Enough, Pola X) and assisted with recordings by Ute Lemper and Pulp. He didn’t release another album until 2006. Around that time, the documentary film Scott Walker: 30 Century Man premiered. In 2009, the album Music Inspired by Scott Walker: 30 Century Man appeared featuring songs inspired by the film sung by such various female Walker-devotees as Laurie Anderson and others. Also in 2009, Walker dueted with British singer Natasha Khan on her Bat for Lashes album Two Suns.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

72 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Er jeg for hård ved geniet?
T√¶nk hvis l√¶serne p√• bloggen kunne stemme om problematikken, “er det hr. Buch eller m/k Universalgeniet, der skal stemmes hjem?
Eller “f√łlgende standpunkter skal indtages af akt√łrerne” med diverse optioner mulige. Stem nu.
Det kunne blive et interessant scenarie med geniet som fortaler for det oplagte og kulturelt selvf√łlgelige og tillige √łkonomisk rentable i at natur f√•r mere plads, og mig som fortaler for statslig samlen mest muligt i det mindst mulige antal storbyer verden over…

Vil vedkommende overhovedet vende tilbage?

Jobs√łgning fra hjemmet kalder under alle omst√¶ndigheder…

Godmorgen.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Nej vel tror jeg ej, du er ultraliberalist.
Du er som du er.
Ligesom jeg er, som jeg er.
Jeg er nok blot mere privatiseringsrubricerbar h√łjrefl√łj end du. Du synes at have noget med staten kunne give…og det kan den da godt, men er privat investering ikke at foretr√¶kke?

Monet√¶r hj√¶lp givet venner der befandt og befinder sig i forhold til mine vilk√•r i primitive umoderniserede forhold skyldes da i h√łj grad deres og mine √łkonomiske forhold samt deres lokalisering i natur. Kulturchauvinisme p√• et andet plan.

Universalgeni
11 years ago

Du tror stadigv√¶k, at jeg er ultraliberalist og vil privatisere alting. Men faktisk ser jeg hellere, at skyskrabere og landbrugshj√¶lp blev givet v√¶k som ulandshj√¶lp af den danske stat. Jeg har ikke det mindste imod, at fattige f√•r noget for√¶ret. Man kunne give alle lejlighederne v√¶k. Det vil jeg have det fint med. Selvf√łlgelig skal udviklingslande have nogle anst√¶ndige byer at bo i. Hvor renovation, kloakering, elektricitet, vandforsyning med videre fungerer. Men jeg er ogs√• kulturchauvinist. De kulturer, der har vist sig at kunne h√•ndtere moderinsering skal have mest hj√¶lp.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Universalgeni H√łjrefl√łjen eksisterer ikke, ikke som faktor af format. Det ville for mig at se- for at h√¶vde dens eksistens som betydende faktor- v√¶re ensbetydende med stor og overv√¶ldende privat kapital finanserede st√łrstedelen af √łkonomien, herunder de store tunge poster i dansk √łkonomi- sundhedsomr√•det, uddannelsesomr√•det og det sociale omr√•de. Personlig foretr√¶kker jeg i stedet for ordet overbefolkning ord som “stor t√¶thed”. Den store t√¶thed der g√łr jeg ikke umiddelbart ops√łger tidligere n√¶vnte steder. Der er vist f√• her der vil begr√¶nse dig i finansiering af skyskrabere eller effektivisering af hvad du v√¶lger som hensigtsm√¶ssigt. Jeg kunne ikke dr√łmme om noget… Read more »

Universalgeni
11 years ago

Peter, det er ikke hensigtsm√¶ssigt, at h√łjrefl√łjen giver sig til at brygge l√łs p√• en falsk forestilling om “overbefolkning”. Den eksisterer overordnet set ikke. N√•r venstrefl√łjen inden l√¶nge kaster sig over “overbefolkningen”, s√• bliver det i den hensigt at pl√¶dere for mere indvandring. For hvor skal alle disse “overbefolkede” egne eksportere deres f√łdselsoverskud hen? Til Vesten, vil venstrefl√łjen sige. Der er stadig brug for oplysning om pr√¶vention, familieplanl√¶gning flere steder i den 3. verden. Og der er behov for at vi hj√¶lper med at f√• bygget storbyer i u-landene og at vi hj√¶lper med effektivisering af deres landbrug. Og en… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Universalgeni Jeg sov lidt. Vasker nu. I morgenstundens svagt tindrende optimisme m√• jeg erkende, at det fremsatte projekt sovev√¶relse er lagt lidt i bero. Det bliver godt nok besv√¶rligt at skulle f√• 4 reolelementer, et garderobeskab, en kommode, nej to kommoder, et natbord, en seng, nogle kasser og sm√•ting ud af sovev√¶relset og ind i stuen. Omend jeg har overvejet en indvendig stolpekonstruktion med hylder under loftet er selve rumh√łjden for lav til dette lokalt. Nej, jeg m√• se at f√• bes√łgt en udstilling med minimalistisk kunst, respektivt mennesker der bor uden for meget- for at f√• inspiration, eller m√•ske… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Må hellere få linket placeret her, nu jeg faldt over det, noget om natur, klima og befolkningstal:
http://blogs.jp.dk/kulturkloeften/2009/10/05/overbefolknin-giver-klimaproblemer-klimaproblemer-giver-folkevandringer/

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Universalgeni Det har ikke hjulpet meget karrierem√¶ssigt eller arbejdsm√¶ssigt, bortset fra p√• hum√łret. Smil med hjertet. De stillinger, jeg s√łger, er ofte nogle flere hundreder andre ligeledes er ans√łgere til, og en del af disse har b√•de erfaring og alder og diverse andet hvor jeg er som den netop til byen ankomne bonder√łv, der intet aner om ret meget og det animerer ikke just. Men hvad. Der er stadig job der er s√łgt hvor tilbagemelding muligvis kommer, og nye jobs kan s√łges og det st√•ende tilbud om loftet i bondehuset i bakkerne i Alperne hvis det hele ramler og det… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Ja, Peter – du m√• lige tage en √łl eller noget. Du er ikke den f√łrste, der har v√¶ret between jobs. Det k√łrere igen lige pludselig, bare vent og se.

Universalgeni
11 years ago

@ Peter Buch, det kommer nok til at gå. Det er jeg sikker på. Man kan klart se, at du mestrer lidt af hvert.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Det kan katolikker og rige da g√łre mens jeg hygger mig i min k√łkkenhave.

Universalgeni
11 years ago

Hvis man endelig vil v√¶re ked af det, kan man jo s√¶tte sig ned og gr√¶de over Vatikanet og Monaco. Her er befolkningst√¶theden betydeligt v√¶rre end den er i Bangladesh. ūüė•

Benjamin
Benjamin
11 years ago

Jeg kan for s√• vidt ikke se noget problem med denne “overbefolkning”. Ud fra et logisk standpunkt b√łr i hvert fald en dansker ikke bekymre sig om den. Det er den inkompetente danske regering der g√łr, at en dansker tivinges til at bekymre sig om noget, der slet ikke forreg√•r i Danmark (eller noget andet vestligt land for den sags skyld). 1) Selv hvis det havde v√¶ret sandt, at udt√łmningen af enegiressourcerne vil medf√łre lavere produktion ogs√• i Danmark, s√• har vi jo med al sandsynlighed til den tid fundet alternative energikilder eller helt omlagt produktionen for at v√¶re forberedt… Read more »

Universalgeni
11 years ago

Den reaktion er mig komplet uforst√•elig. Hvorfor er blive ked af, at det slet ikke er s√• slemt? Skulle man i stedet lyve og p√•st√•, at der vitterligt var overbefolkning? Skabe et nyt climagate? Faktisk er der da tale om gode nyheder: f√łdselstallet er faldende over hele verden. Der er ingen lande, der er overbefolkede. Konklusion: problemerne er kulturbestemte. Der skal arbejdes med holdnings√¶ndringer, urbanisering, mekanisering/indistrialisering af landbruget.

Problemet er s√• bare, at man ikke kan √¶ndre islam. Men kristne, hinduer, buddhister m.fl. kommer igennem. S√• m√• vi jo betale for de andre…

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg n√¶vner nogle steder jeg ikke lige tager hen, da jeg finder t√¶theden af mennesker for stor for mig. Det passer mig fint der bor en masse mennesker der, s√• er der s√• mange flere andre steder jeg kan bes√łge. Hvorfor der absolut skal arbejdes med holdnings√¶ndringer, urbanisering, mekanisering/indistrialisering af landbruget uden at lade en stor del, om muligt st√łrstedelen af handlingerne v√¶re op til privat initiativ forst√•r jeg ikke fra en der p√•taler venstefl√łjsromantiks optr√¶den p√• bloggen. Er der en ensidig “den rette vejs” venstrefl√łjser i geniet, der her ses √•benbaret i ordvalget “skal”, der tr√¶der mere og mere… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Jeg er ikke ultraliberalist. Jeg har det fint med at hj√¶lpe √łkonomisk med bla. modernisering af landbrug. N√•r bare de ikke flytter herop. Men det er mit synspunkt, at man burde arbejde med kulturen i de ber√łrte lande. Og at slum b√łr erstattes af ordentlige byer.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Jeg er heller ikke ultraliberalist selv. Blot mere p√•passelig med at bruge “skal”.

Jeg kunne fors√łge at f√• ryddet sovev√¶relset, renoveret det og fors√łge at leje det ud, for neds√¶ttelse af det monet√¶re bel√łb, jeg skal have for samlet at d√¶kke lejen. Ja, det m√• jeg nok, og melde jeg g√•r til “passiv” i den ene forening, melde min udmeldelse af andre og opsige abonnementet p√• det blad. Som arbejdss√łgende m√• jeg jo fors√łge at klare mig p√• overlevelsesplanet…

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Det handler om holdninger, idealer, planer, projekter ud√łvet p√• virkeligheden.

Der synes her forelagt flere forslag til l√łsninger, fra mit personlige projekt med lokal dyrkning p√• et par hundrede kvadratmeter til bud p√• hvordan lande og specifikt Vesten br√łdf√łdes.

At der kunne eksistere mennesketyper der er mere sociale end andre og dermed bedre egnede end andre til tæt omgang i Monaco, Singapore, Gaza, Bangla Desh eller New York synes indsigt i beklagelig fraværende om hos Universalgeniet. Men jeg er ikke deprimeret over det. Eller specielt optimistisk heller. Vist blot realistisk- uden meget energibehov tillige.

Universalgeni
11 years ago

Jamen, den stopper skam ogs√•. Der er faldende f√łdselsrater i langt de fleste udviklingslande. Kine er nede p√• 1,7 barn per kvinde. I Indien er den netop faldet til under 3. Du har ret med hensyn til Etiopien. Jeg havde vendt tabellen forkert…

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Men problemet er vel Afrika, vores nabokontinent – hmm. Her er befolkningstilv√¶ksten stadig eksplosiv, og befolkningsoverskuddet v√¶lter ud af alle knaphuller – selv til Sydamerika, efter de sidste oplysninger. Dertil kommer de arabiske lande i Mellem√łsten og Nordafrika. K√¶mpe problemer i de n√¶rmeste √•r.

Universalgeni
11 years ago

PS: du skal ikke være bekymret for overbefolkning i Etiopien. Der er 66,3 km² til rådighed per indbygger ! :mrgreen:

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago
Reply to  Universalgeni

> Universalgeni

Du lever ikke helt op til dit valgte navn. Der er 66,3 indbyggere pr. km¬≤ i Etiopien, hvilket er 4.395 gange mere, end du anf√łrer.

Hvad er det for en kampagne, du har gang i for fortsat eksponentiel befolkningsvækst? Hvornår har du tænkt dig, at væksten skal stoppe? Kan du slet ikke se problemerne ved overbefolkning i U-landene, allerede i dag?

Universalgeni
11 years ago

Det handler mere om realisme end om optimisme. Der er ikke nogen grund til at opfinde f√¶nomenet overbefolkning, n√•r det nu engang ikke eksisterer. Hvis de involverede lande kunne f√• styr p√• deres kultur, kunne de f√• samme forhold som vi andre. Hvad ang√•r markeds√łkonomi vs. statsstyring, har landene brug for en blandet l√łsning. Ligesom vi har i Skandinavien.

Naturen er jeg ikke bekymret for. Overordnet set kan den sagtens klare sig. Hvad ang√•r energi (olie) er der brug for mere. Om ikke andet s√• bio-br√¶ndsel. Vi har jord nok til at dyrke den p√•…

PB
PB
11 years ago
Reply to  Universalgeni

“Hvad ang√•r energi (olie) er der brug for mere. Om ikke andet s√• bio-br√¶ndsel. Vi har jord nok til at dyrke den p√•‚Ķ”

Men det kræver jo også energi at dyrke.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  PB

Der er ingen, der beh√łver at d√ł af sult eller hungersn√łd, Benjamin. Hvis de islamiske lande ellers bare kunne producere p√• et nogenlunde anst√¶ndigt niveau. Men mange af dem lever af indvandrere. Indonesien lukrerer eksempelvis p√• det, kinesiske indvandrere har sat i v√¶rk. Kineserne st√•r for mellem 60 og 70 pct. af de private investeringer i Indonesien (udenfor landbrugssektoren). Mange arabiske lande lever af olie og indvandrere.

Det er ikke sådan, at der ikke er problemer. Men overbefolkning er ikke et af dem.

Kilde: h ttp://books.google.com/books?id=nvt6Me2NPEwC&pg=PT209&lpg=PT209&dq=lawrence+harrison+chinese+indonesia&source=bl&ots=qHwQ4wqqww&sig=AppdwDOTj5ke67BcMhrJBgZAYbo&hl=da&ei=RqYRS9ToK9SF-Qay57C1AQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAsQ6AEwAA#v=onepage&q=2.5%20percent%20of%20Indonesia’s%20population&f=false

polinos
polinos
11 years ago

-> Universalgeni et.al. Jeg er forbl√łffet over jeres afslappede forhold til overbefolkning og ressourceoverforbrug (og nej, jeg er IKKE gr√łn fanatiker, bare en bekymret konservativ (i dette tilf√¶lde i mere end politisk forstand)). Jeg kommer fra landet, og er s√• gammel, at min far kunne fort√¶lle mig om landbrug i “gamle”, energifattige dage – d.v.s. f√łr 1950, billig benzin, oliebaserede pesticider og naturgasbaseret kunstg√łdning. Folk sultede ikke – ikke i Danmark, i alt fald, men der skulle GODT NOK SLIDES i det for at f√• mad p√• bordet. Selv er jeg vokset op med de eksplosive forandringer af landbruget, som… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Der er vist ingen der her √łnsker at forbyde nogen at f√• f√łdevarer noget sted fra.

Dog fornemmer jeg et Universalgenis modvilje mod jeg lokalt skulle have et par hundrede kvadratmeter, der kunne give mig det meste. Burde- hvad forestiller geniet sig i sin store klogskab, der er dog endnu noget der hedder frit valg, og privat initiativ for ikke helt at overg√• til venstrefl√łjsk styren af hvad der anses for det rette “at burde”.
Venstrefl√łjsk, hmmm…geni…tjaaa…

Universalgeni
11 years ago

Den europ√¶iske del af Rusland. Det er jo helt absurd. Den burde jo v√¶re de hyperfrugtbare egne, der kan h√łste 3 til 4 gange om √•ret b√•de ris, hvede, majs med mere, der forsynede Vesten med mad.

Benjamin
Benjamin
11 years ago

Ang√•ende det med overbefolkning vil jeg give U.Geniet lidt ret: Der ER faktisk mad nok til alle, hvis man organiserer sig ordentligt og udnytter ressourcerne fuldt ud. Det er kultur/indstilling (eller snarere mangel p√• samme), der skaber hungersn√łd i de underudviklede lande. Ikke mangel p√• frugtbar landbrugsjord. Alene den europ√¶iske del af Rusland kunne ern√¶re hele verden med landbrugsvarer. Men lortet ligger brak eller er d√¶kket af skov i stedet pga. menneskelig ineffektivitet og forkert indstilling. I sovjettiden blev togvogne med friskh√łstede tomater koblet af og k√łrt ind p√• et sidespor, hvor de derefter stod og r√•dnede uden nogen tog… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

I hvert fald havde det set anderledes ud.

Universalgeni
11 years ago

Eller overbedyring. :mrgreen: Eller noget…

Universalgeni
11 years ago

Ja, jeg har altid boet i storbyer. Det har jeg t√¶nk mig at blive ved med. ūüėÄ Gad lide at vide, hvad “dyret√¶theden” ville have v√¶ret, hvis vi ikke var her? S√• skulle du bare se overbefolkning! ūüėÜ

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Menneskets antal, af nogle betegnet overbefolkning af andre befolkningstal, er- såfremt man ikke tror eller mener andet- skabt som resultat af menneskers handlinger.

Jeg foretr√¶kker stadig l√¶ngst mulig tid i bakkerne og lidt tid i van Gogh museet for al tid i en moderne forstad til Amsterdam, eller i Bangla Desh…

Bor du selv i en lokalitet med h√łj befolkningst√¶thed Universalgeni?

Universalgeni
11 years ago

Man skal huske, at overbefolkningen er skabt af de samme knaldr√łde aktionsforskere, som har fabrikeret climagate og the global warming swindle. Man kan ikke kassere det sidste og s√• kritikl√łst acceptere det f√łrste, for de to teorier h√¶nger sammen. De bygger p√• forkerte antagelser om, hvad b√¶redygtighed er.

Universalgeni
11 years ago

Holland er en af verdens st√łrste eksport√łrer af landbrugsprodukter. Holland er nummer 15 p√• listen over verdens t√¶ttest befolkede lande. I Bangladesh er befolkningst√¶theden 2¬Ĺ gange st√łrre. Men de kan h√łste 3 gange om √•ret. Holland kan kun h√łste en gang om √•ret. T√¶nk hvor rig en befolkning, man kunne have haft i Bangladesh, hvis de havde haft lidt protestantisk etik og lidt kapitalistisk √•nd. Der er jo tilmed potentiale til en st√łrre nettoeksport.

Det er kultur, der er barrieren. Islam er verdens mest mislykkede samfundsmodel. En tragedie uden sidestykke i verdenshistorien. Men overbefolkning er og bliver noget fis.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Det er mangel på individuel ansvarlighed kunne jeg hævde, der ligger bag ændring af strukturer fra mere direkte ansvarlighed til overladen ansvar til andre. Ren reaktion- gult grin.

Universalgeni
11 years ago

Ok, vi springer venstrefl√łjen over. Den er heller ikke bedre v√¶rd. ūüôā Men klimaet i Bangladesh betyder, at de kan h√łste 3 gange om √•ret. Selv d√©r kunne det have ladet sig g√łre. Det er manglen p√• urbanisering, manglende effektivisering af landbruget, mangel p√• industrialisering, der er achillesh√¶len.

Pointen er, at overbefolkning er et st√¶rkt politiseret begreb. Det er viklet ind i teser om CO2, b√¶redygtighed, forurening etc. Og der er traditionelt p√• venstrefl√łjen, at man finder alle de alarmister, der mener, at jorden g√•r under i morgen, hvis man ikke smider nogle brosten efter politiet. ūüėÜ

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

At Universalgeniets rubriceringer ikke holder med for strikte rammer vel sagtens.

Skulle jeg have n√łdigt at finde links frem hvor jeg eksempelvis opfordrer til privatisering eller lader du dig n√łje med mindre end et s√•dan bel√¶g?

Hvorn√•r er man venstrefl√łjsromantiker overhovedet eller h√łjrefl√łs ditto, og hvorn√•r er man “bare” romantiker?

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Hvad har mine pr√¶ferencer med venstrefl√łjen at g√łre, Universalgeni?

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Universalgeni

Jeg kender ikke omtalte chattering.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chattering_classes

Tak for links, der er stadig synspunkter & holdninger jeg ser som fornuftigere, at have end andre, steder jeg ops√łger hvor venner bor, og steder jeg frav√¶lger hvor venner bor at l√¶gge vejen forbi. At det kunne have at g√łre med jeg i grunden holder mere af natur end asfalt spiller nok ind.
Hver sin k√¶phest…

Universalgeni
11 years ago

Det er underligt at st√łde p√• s√• meget venstefl√łjsromantik p√• en blog som Snaphanen. Hvad sker der her? Venstrefl√łjsere er anti urbanisering, fordi folk bliver “materialister” og begynder at opf√łre sig som kapitalister med forbrugermentalitet, forurening og det hele. N√¶ nej, de skal bo p√• landet – helst som “oprindelige folk” – i pagt med naturen og dyrene. Kun dyrke til eget behov og ikke udlede CO2. De kalder det b√¶redygtighed. Og hele regnestykket bygger p√• fis og humburg.

Nej, verdens st√łrste problem er mislykkede kulturer: islam.

Universalgeni
11 years ago

Hvis der er noget, de ikke mangler i Bangladesh, s√• er det da vand. De har ogs√• noget af verdens bedste landbrugsjord, hvilket g√łr, at landet i nogle √•r kan br√łdf√łde sigselv. En nation beh√łver nu ikke at kunne br√łdf√łde sigselv. Man kan producere/eksportere s√• meget andet end landbrugsprodukter.

PeterK
PeterK
11 years ago

“Miraklet i Bangladesh” kom desv√¶rre for sent. Bangladesh fordoblede indbyggertallet p√• 30 √•r, og 40 procent af befolkningen er under 14 √•r – de har slet ikke f√•et b√łrn endnu. I Gaza og √Ügypten er meridanalderen – der hvor der er ligev√¶gt p√• begge sider, hvilket ikke er det samme som gennemsnitsalderen – 14 √•r. En aktuar eller anden habil matematiker kan sikker regne ud, hvor f√• af alle de unge mennesker der m√• f√• b√łrn for at regnestykket g√•r op, og befolkningstallet falder til et b√¶redygtigt antal. Det vil sige det antal landet kan skaffe vand og f√łdevarer til.… Read more »

Universalgeni
11 years ago

@ Steen – slet lige den kommentar, der landede i filteret…

Universalgeni
11 years ago

@ Peter Buch: Du lyder som noget fra The chattering classes ! ūüėÜ B√•de Holland og Belgien er t√¶ttere befolket end Indien er. Kina har l√łst deres problem – her √¶ldes befolkningen og f√łdselstallet er 1,7 per kvinde. I alle u-lande g√•r det fremad med industrialiseringen/mekanisering af landbruget. Der er skub i afvandringen fra land til by. Det betyder, at folk ikke bruger s√• meget jord til at bo p√• eller til sm√• familiebrug. F√łdselstallet er ved at stabilisere sig i de fleste u-lande. Her – g√• ind og se lidt video hos svenske Hans Rosling. Det bliver man meget… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Universalgeni Det er ikke kun et sp√łrgsm√•l om regnemaskiner. Det er ogs√• et sp√łrgsm√•l om holdninger, der hos mennesker vel kan optr√¶de fra synspunktet, at mennesker er en fejl og dets udslettelse fra jorden vil v√¶re en velgerning, til at der ikke kan blive mennesker nok. Urbanisering vil med et udvalg af argumenter kunne fremstilles som hensigtsm√¶ssig. Men om det h√¶vdede hensigtsm√¶ssige da ogs√• er fornuftigt er et sp√łrgsm√•l om holdninger og hvilken v√¶rdi argumenter brugt da b√łr till√¶gges. Hvad der med andre ord ses som v√¶sentligt og fornuftigt overfor hvad der ses som t√•beligheder af individer. Personligt mener jeg,… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
11 years ago

Hmm, men det har alts√• √•benbart v√¶ret n√łdvendigt med s√•dan et forbud, n√•r VISSE elever r√•ber efter l√¶rerne p√• arabisk (!) i frikvartererne. Det kunne jo v√¶re interessant, om det blev optaget med skjult kamera, s√• vi kunne f√• at h√łre hvilke uds√łgte arabiske ukvemsord, der indgik. Skal vi g√¶tte p√•, at “hund”, “vantro”, “luder” & “knepper din mor” indg√•r? ūüôā http://www.bt.dk/danmark/elever-barnligt-med-forbud-mod-arabisk Elever: Barnligt med forbud mod arabisk – L√łrdag den 28. november 2009, 11:52 | Opdateret: 12:10 Danske Skoleelever kalder det “barnligt”, at en skole i Odense har forbudt eleverne at tale fremmedsprog i frikvartererne for at komme chikaneproblemer… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Bjovulf

“- Mange andre skoler kan l√łse de her problemer p√• andre m√•der, n√•r det er de danske elever, der r√•ber efter l√¶rerne. P√• denne her m√•de tager man en vigtig del af de her elevers kultur [!!!!!] fra dem..”

Tager man ikke danske elevers og skolel√¶reres kultur fra dem, hvis man ikke vil tale dansk med dem i folkeskolen? Det vil jeg da mene at man g√łr. Den danske folkeskolen skulle da gerne tale dansk til danske b√łrn og l√¶rere, eller hvad?

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Janne

Hvis man gerne vil v√¶re elev i arabiske omgivelser og elev i en arabisk-talende skole, s√• er det ikke her, der foreg√•r. Der stilles danske skoler til r√•dighed. Under foruds√¶tning af integration. Hvilket bla. indeb√¶rer, at man behersker det danske sprog. Hvis man ikke vil det, s√• smut dog hjem…

Janne
Janne
11 years ago

OT

Hvor er det godt at se at Rachel har en artikel i KD hvor hun sp√łrger om det der st√•r om j√łder i koranen. Tak til Rachel. Og godt at se at KD trykker artiklen.

h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/347553:Debat–Joedehadet-vokser–Mediedaekningen-er-tendentioes

polinos
polinos
11 years ago

-> Universalgeni Forst√•r ikke, at du afviser overbefolkning som et problem. Det giver ingen mening at dividerer f.eks. Afrikas areal med antallet af afrikanere, og s√• sige, at der er rigelig plads til alle. Hvis man stuver menneskeheden t√¶t nok sammen, er der plads til os alle p√• Bornholm. Overbefolkning er et problem set i forhold til de ressourcer, der er til r√•dighed. Det grundl√¶ggende er, at der skal v√¶re dyrkningsegnet jord og adgang til vand samt til energi – enten i form af menneskers og dyrs muskelkraft eller f.eks. fossile br√¶ndstoffer. Ud fra den betragtning er store dele af… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  polinos

Der er overhovedet ingen p√•lidelige data, der st√łtter myten om overbefolkning. Myten er opst√•et som en f√łlge af teorien om global opvarmning. Som ikke eksisterer.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Eller rettere sagt: når myten har fået en renæssance i moderne tid, er det pga. teorien om global opvarmning.

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Antallet af mennesker er en problematik der eksisterer, set herfra.
Om der er overensstemmelse mellem muligheden for give mad og drikke til et antal mennesker p√• et n√¶rmere defineret omr√•de eller ej- uden f√łdevarer og vandm√¶ngder skal transporteres af enorme forsyningsveje i store kvantiteter i p√•g√¶ldende omr√•de er en problematik, der eksisterer.
Om det betegnes overbefolkning eller “at de umiddelbare betingelser for mennesker i omr√•de nn viser tydelig uoverensstemmelse mellem de direkte til r√•dighed st√•ende resourser af mad og vand for livs opretholdelse og antallet af mennesker”, eller andre formuleringer er vel som s√•dan problematikken ganske irrelevant.

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  polinos

“Men politisk t√łr man ikke at r√łre ved det, for overbefolkning i den tredje verden (og s√•m√¶nd ogs√• i vor egen del af verden set i forhold til de ressourcer, der er til r√•dighed) er ikke noget, man m√• snakke om. Det lugter jo af kulturimperialisme, racehygiejne og andet fy-fy fra den vestlige verdens grimme fortid. Derfor skyggebokser vi med CO2-sp√łgelset, mens de virkelige problemer ligger andre steder ‚Äď overbefolkning, t√łmning af naturressourcer, lokale klimaforandringer som f√łlge af LOKALE menneskelige aktiviteter og f√łrst og fremmest, som klangbunden under det hele: Peak oil.” Ja, ville vi selv leve under s√•danne kummerlige… Read more »

Janne
Janne
11 years ago
Reply to  Janne

Hvis det er et problem at der er for mange elever i en skoleklasse eller i en b√łrneinstitution i DK, s√• er det vel ogs√• et problem at der bor alt for mange mennesker for t√¶t – og uden nok mad og bolig – i ulande? Det er bl.a. venstrefl√łjen der synes at det er for mange elever med 24 b√łrn i hver klasse i DK. Hvorfor s√• ikke bare sende danske elever til Afrika f.eks., for der er antallet √•benbart intet problem – for en del venstrefl√łjsere…

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago
Reply to  Janne

Dog findes: http://jp.dk/indland/trafik/article1696090.ece
Andre kilder eksisterer, det er ikke den eneste, men emnet har ikke mediers store interesse.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Peter Buch

Man kan tale om manglende eller uhensigtsm√¶ssig urbanisering. Det giver overbefolkningsproblemer lokalt. Men vil man kalde New York overbefolket? Jeg vil ikke. Afvandringen fra land til by er hensigtsm√¶ssig. Og det er det, der er l√łsningen. Det er et sp√łrgsm√•l om infrastruktur og institutionel velf√¶rd. Skyskrabere ekempelvis. Det kommer an p√•, hvem der har fat i regnemaskinerne. Hvis man er milj√ł-fundamentalist og mener, at vi alle skal have et lille stykke jord og dyrke √łkologiske gr√łnstager for ikke at udlede for meget CO2. Og hvis man mener at den halve verden skal v√¶re et stort fredet naturereservat, s√• kan man… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Vores svaghed er beslutsomheden. Det er ikke en svaghed, for det er ikke sagen afg√łrende om man er beslutsom eller om man har en vilje af st√•l som hr. Messerschmidt skrev fornylig jvf., http://jp.dk/opinion/kronik/article1884105.ece . Med mere indg√•ende kendskab til Hitlers ordvalg i taler havde han udeladt ordvalget, men lad blot det ligge…Det viser blot han ikke har n√¶rstuderet personagen, for mig at se. Det der er v√¶sentligt nu som f√łrhen er p√• lokalt som nationalt plan- for territoriets umiddelbare beherskelse, store og sm√• territorier med f√• og mange mennesker, infrastruktur og forsyninger. Svagheden er kort og yderst generelt beskrevet-… Read more »

Janne
Janne
11 years ago

OT

“Efter en r√¶kke episoder, hvor enkelte tosprogede elever har r√•bt efter og chikaneret andre elever og l√¶rere p√• arabisk, har skolens ledelse og l√¶rergruppe besluttet at forbyde eleverne i 7., 8. og 9. klasse at tale andre sprog end dansk i pauserne mellem timerne. Cirka 30 procent af eleverne er tosprogede.”

h t t p://www.fyens.dk/article/1374800:Odense–Odense-skole-forbyder-fremmedsprog-i-frikvartererne

Pk
Pk
11 years ago

Een har l√¶nge f√łlt at f.eks. Svend Aukens store interesse for milj√łet
var en form fortr√¶ngning. s√• beh√łvede han ikke at tage sig af ISLAM I
DANMARK.
Hele SF reagerer p√• denne m√•de og mange andre.. Jeg mener, vi skal holde √łjne med klimaet
og reagere n√•r fare opst√•r, men hvor ville det v√¶re sk√łn, hvis fremmedes
overfald p√• danskerne kunne komme ind under milj√ł-loven.
Truede demokratisk art kunne dække hvad det handler om.

Demokratbloggen
11 years ago

Vi är lydigare än vi tror!

L√§s blogginl√§gget “Den kontrollerade svensken”

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/28/den-kontrollerade-svensken/

Universalgeni
11 years ago

Nej, nogle af disse fantaster tror p√• global opvarmning og overbefolkning. De er sikre p√•, at det eksisterer. Men det, der er s√• alarmerende er, at nogle af disse idioter er kommet helt t√¶t p√• magtcentre flere steder i verden. Blandet er Obamas r√•dgiver for videnskabelig anliggender og klimasp√łrgsm√•l, John Holdren, decideret sindsyg. Faktisk er han s√• langt ude, at det er sv√¶rt at forklare andre. Folk tror umiddelbart, at det m√• v√¶re en selv, der er gal i hovedet, n√•r man kan finde p√• at sige s√•dan noget om et White House r√•dgiver. John Holdren har skrevet b√łger om… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Fox News artikel om denne galning: h ttp://www.foxnews.com/politics/2009/07/21/obamas-science-czar-considered-forced-abortions-sterilization-population-growth/

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Dom pladdrar om √∂verbefolkning bara f√∂r att f√• en urs√§kt att minska jordens befolkning drastiskt. F√§rre m√§nniskor √§r l√§ttare att kontrollera helt enkelt och inte minst att f√∂rslava. Illuminatis Modus Opernadi √§r att hitta p√• ett problem s√• att man sedan kan erbjuda en l√∂sning. Problem 1: Svininfluensan. L√∂sning 1: Svininfluensa-vaccinet. Problem 2: Global uppv√§rmning. L√∂sning 2: Beskatta folk till d√∂ds, inf√∂r nya “milj√∂-lagar” s√• att man f√•r en anledning att inr√§tta Milj√∂-Gestapo. Det √§r s√• dom arbetar, denna v√§rldens onda elit.

Universalgeni
11 years ago

@ Steen: next stop vil blive “overbefolkning” – det kunne give jer til at f√łlge med i. Den eksisterer heller ikke – overordnet set. Man har f√¶nomenet pletvis i form af manglende eller uhensigtsm√¶ssig urbanisering. Pjalte-byer vs. skyskrabere. New York er jo ikke overbefolket som en pjalteby er det. Her kommer 2 “regnestykker”, som er vigtige for forst√•elsen. Jeg har skrevet om det herinde f√łr, men never mind. F√łrste regnestykke – g√łr G√łr mig den tjeneste at regne nedenst√•ende efter. Det tager ikke lang tid. Kilderne og det hele er herunder. Matematik: Staten Texas i USA er p√• 696.621 km¬≤… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

Jeg kan ikke fortå at snaphanen ikke siger lidt mere om climategate, det er århundredets skandale og det bliver ignoreret i de danske medier. EB har lige lavet en lille artikel efter hård pres: http://ekstrabladet.dk/nationen/article1260814.ece

Det er s√• stor en l√łgn og skandale at man m√• undre sig over hvem der st√•r bag, og evt. hvad mere de st√•r bag, m√•ske st√•r de ogs√• bag det problem som er snaphanens gebet.

LFPC
11 years ago
Reply to  Niels Hansen

Jeg er helt enig i at dette er en vigtig sag at d√¶kke, men som Steen har jeg slet, slet ikke sat mig s√• grundigt ind i det som dygtige bloggere rundt om har. Jeg n√¶vnte sagen da den var helt ny, s√• vi er nok blandt de allerf√łrste herhjemme. Jeg kunne godt forestille mig at komme ind p√• sagen igen hvis jeg f√•r √łje p√• en vinkel der er s√¶rskilt dansk, mere end jeg vil kunne sige noget begavet om det klimavidenskabelige. Ser jeg gode og grundige artikler kunne jeg ogs√• henvise til dem.

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago
Reply to  LFPC

Ok det var skam heller ikke en ment negativt, bare en undren når nu nyheden er så stor. Jeg ved godt at i postede om det for flere dage side, det var derfra jeg begyndte at sætte mig ind i sagen, så tak for det.

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago
Reply to  LFPC