5
dec
Seneste opdatering: 6/12-09 kl. 1238
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Political ideas have symbols: A swastika, a hammer and sickle, a minaret, a crescent with a star in the middle (usually on top of a minaret) all represent a collectivist political theory of supremacy by one group over all others.

The minaret is a symbol of Islamist supremacy, a token of domination that came to symbolize Islamic conquest. It was introduced decades after the founding of Islam. In Europe, as in other places in the world where Muslims settle, the places of worship are simple at first. All that a Muslim needs to fulfill the obligation of prayer is a compass to indicate the direction of Mecca, water for ablution, a clean prayer mat, and a way of telling the time so as to pray five times a day in the allocated period.

The construction of large mosques with extremely tall towers that cost millions of dollars to erect are considered only after the demography of Muslims becomes significant. The mosque evolves from a prayer house to a political center. Imams can then preach a message of self-segregation and a bold rejection of the ways of the non-Muslims. Men and women are separated; gays, apostates and Jews are openly condemned; and believers organize around political goals that call for the introduction of forms of sharia (Islamic) law, starting with family law. Swiss ban on minarets was a vote for tolerance and inclusion, In the battle of ideas, symbols are important. Expressen har vĂŠret hurtige til at oversĂŠtte den: Maktens torn.( Se apropos: Muslims must tackle injustices and corruption in their own countries before they can point a finger at the West. How Islam treats minorities is excessive, no question – Hindus, Buddhists, Christians, Jews.)

Kvinde dĂždsdĂžmt for hor ved shariadomstol – i Spanien

Men husk nu: Sharia er meget andet end hÄndsafhugning og stening, sÄ vi kan roligt acceptere islamisk retspraksis pÄ visse omrÄder. Kvinden undslap her, men nÊste salamiskive er skÄret, og Abdul Wahid Pedersen behÞver mÄske ikke vente pÄ muslimsk flertal for at se Allahs retfÊrdighed ske fyldest (LFPC).

[…] The woman was judged by her captors, who had decided to held a procedure in which they accused her of adultery. Supporting an extremist version of the Islamic law, the Sharia, the kidnappers decided to condemn her to death, according to investigation’s sources.

Luckily, she escaped and went to a police station (Mossos d’Esquadra). According to the agents, her kidnappers were planning to execute her in a short period of time. […] Spain: Islamic supremacists kidnap woman, condemn her to death for adultery

SVT/Sifo og resten af Europa

Forleden kom de frem til dette resultat om svenskernes holdninger til minareter: 26% för ett förbud.44% mot ett förbud.30% tveksamma/vet ej. I dag kom sĂ„ den danske  Megafon, jeg selv plejer at deltage i: 51 procents opbakning til forbuddet, mens kun 34 procent vil tillade minareter. I ingen af 11 andre europĂŠiske undersĂžgelser inkl netafstemninger, har minaretmodstandere under 46 % tilslutning. Er det  svenskerne der er “europa-unikke”,  er det SVT/Sifo der er det, eller findes gĂ„dens lĂžsning i ” 30 % tveksamma/vet ej?”

Anklageskriftet mod Geert Wilders

Staten mod lederen af landets stĂžrste parti. Potentiale for farce, skandale og/eller rent kaos. Wilders vil som bekendt indkalde hollandske imamer som sine vidner. Da jeg skimmede anklagepunkterne igennem, tĂŠnkte jeg: Hvad er mon vĂŠrst for Holland, at Wilders dĂžmmes eller frifindes ? Velkommen til advokatsamfundet :

SUMMONS OF THE ACCUSED
To: name: Wilders,  first names: Geert,  born on: 06 September 1963 in Venlo, residing in: 2513 AA The Hague.  address: Binnenhof 1 A

I hereby summon you to on Wednesday 20 January 2010 at 09:00 o’clock appear as the accused at the hearing of the three-judge criminal division in the district of Amsterdam, Parnassusweg 220, in order to be tried on that which is specified below. I refer to the notices under 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9 and 10 on the reverse side of this page. A notice of objection submitted by you will be handled on the date and time as specified in the summons. In case of dismissal the Court can directly proceed with deliberation of the case.

The Public Prosecutor,   Geert Wilders receives summons: a sledgehammer blow to the freedom of speech, Anklageskiftet som Word Dokument.

Girigbukarna banar vÀg för osunt samhÀlle

Anders_J0001af Anders Johansson, författare

Medan pensionerna skrivs ner formligen badar avgÄende direktörer i pengar. Bonusarna Àr tillbaka i den svenska finansbranschen, trots fallande vinster och omfattande kreditförluster. Börsens ÄterhÀmtning ger finansbranschen nytt guldregn, lÀser jag i Dagens industri den 16 november. Bara i Swedbank, Nordea och Handelsbanken vÀntas bonusar pÄ 4 miljarder i Är.

Man ser framför sig hur direktörerna, likt Joakim von Anka, nedsÀnker sina kroppar bland guldmynt och sedelbuntar. SÄ mycket handlar det nÀmligen om. En bekant till mig arbetade för en del Är sedan pÄ SE-banken. En dag i veckan bjöd banken pÄ Mariekex (sÄna dÀr torra oblatliknande uslingar som aldrig smÀlter i munnen) Men nÀr finanskrisen drabbade banken drogs dessa kex in, berÀttade han! Det lÄter som en skröna av Piraten men Àr fullkomligt sant. NÄgra indragningar bland ledningens bonusar och förmÄner förekom dÀremot inte sÄvitt kÀnt Àr.

Vi har i fÀrskt minne hur den avgÄende vd:n Christer Elmehagen i AMF inte bara tjÀnade hutlöst med pengar utan ocksÄ flyttade 33 miljoner, frÄn AMF pensionsfonder till rÀntefonder. Denne kapten pÄ lÄneskutan slÀngde sig sÄledes före alla andra i livbÄten och betedde sig dÀrmed som en skurkaktig tok. Vi lyssnade till Lundby-Wedin som slingrade sig som en mask pÄ en metkrok nÀr hon skulle förklara och rÀttfÀrdiga sin egen position som styrelseordförande. I stugorna undrade man om det Àr fysiskt möjligt att göra av med sÄ mycket pengar. Det Àr pÄ nÄgot vis som ett amerikanskt fÀngelsestraff pÄ 189 Är; man kan inte riktigt tillgodogöra sig allt.

Hur tror en man som Elmehagen att alla som fÄr sina magra pensionsbesked ska tÀnka nÀr de jÀmför sin egen situation med hans? Nej, den senare frÄgan har naturligtvis aldrig föresvÀvat honom.

SĂ„ ser det alltsĂ„ ut bland de mĂ€n och kvinnor som tar för sig, bĂ„de i offentlig och privat verksamhet, och jag anser att de Ă€r de mest samhĂ€llsfarliga personer vi har, fullt i klass med de brottslingar som sitter, eller borde sitta, i fĂ€ngelse. Kanske Ă€r de pĂ„ sĂ€tt och vis farligare Ă€n traditionella brottslingar, vilka med sina liv och verksamheter Ă€ndĂ„ utgör varnande exempel, medan ”direktörerna” stĂ„r överst i en pyramid och utgör trendsĂ€ttare som formar attityder och normer.

Maktens girigbukar rubbar hela fundamentet för en nÄgorlunda harmonisk samlevnad i det vi med ett högtidligt ord brukar kalla samhÀlle. Plötsligt ser vi som i blixtbelysning att samhÀllet bara var en kuliss. I sjÀlva verket var det en iskall tundra dÀr var och en sliter Ät sig vad han förmÄr. För kommunister och vÀnsterpartister innebÀr detta att frisk syresatt luft strömmar mot dem. Ju fler bonusar desto fler kommunister. De har fÄtt en fin bas och kommer sÀkert att göra ett utmÀrkt val nÀsta Är. I den meningen kan man dÀrför ocksÄ benÀmna de giriga direktörerna medlöpare och befrÀmjare av osunda och farliga ideologier.

Jag har undrat över psykologin bakom det som sker. De mĂ€n och kvinnor som helt in absurdum fortsĂ€tter att gnida pĂ„ Aladins lampa Ă€r inte mördare eller vĂ„ltĂ€ktsmĂ€n. Men de Ă€r roffare och jag ser framför mig hur de redan som mycket smĂ„ barn plockade Ă„t sig allt de kunde. Deras smĂ„ hĂ„rda, ovĂ€nliga hĂ€nder, som ivrigt grĂ€vt i sanden och gjort sandkakor, stoppade allt de kunde djupt ner i sina fickor: kapsyler frĂ„n flaskor, ett mynt eller tvĂ„, kanske ödlor, medan de mĂ„lmedvetet arbetade sig upp mot det som skulle hĂ€nda lĂ„ngt senare. Jag undrar över deras identitet som mĂ€nniskor? Varför blir de aldrig nöjda? Äger de aldrig det sinnes ro som kommer av ett vĂ€l utfört dagsverke? Varför mĂ„ste de alltid ha mer? För att brĂ€cka kompisarna i den referensgrupp dĂ€r de rör sig?

Nej, sÄ som lagarna Àr skrivna hör de inte hemma i fÀngelse. Men frÄgan Àr om de inte behöver vÄrd för en narcissism som sÄ till den grad förblindar dem att de bara ser sig sjÀlva i alla speglar som finns. De tycks ha gÄtt ur sina verksamheter pÄ samma sÀtt som de gick in i dem: som drömska tonÄringar som lÀmnar ett Àktenskap sÄ som det ingicks, vid ett halvfullt glas vin vid ett bord dÀr man Àr alltför mÀtta för att orka avsluta mÄltiden. För övrigt anses girigheten vara den vÀrsta bland de sju dödssynderna.

Anders Johansson, författare, Kalmar

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Anders Johansson, der ogsĂ„ har skrevet nogle klummer til denne blog, skriver om den svenske stemning efter valget. Post coitum triste omni est – en rejse ind i […]

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Jo det heter guldgris. Undrar om den har blivit haram Ă€n…

Hans Erling Jensen
11 years ago

I 1993 bodde min fru Ewa och jag i Risne. Bakom SE Bankens nya palats. Vi kunde se rakt ner i innergĂ„rden pĂ„ 1 milliardkoronorsbygget. Sedan var det ju kris dĂ„ ocksĂ„. I gĂ„rden stod det en guldgris med springvatten? (Heter det sĂ„dan pĂ„ svenska) och som var natbelyst! Harharhar. Vid krisens ankomst, och dĂ„ SE Banken fick sina statsgarantier, dĂ„ slĂŠcktes ljuset pĂ„ “guldgrisen” – vi kunde sova gott igen och banken sparade sĂŠkert 14 kronor i dygnet i el! NĂ„ 15 Ă„r senare var alla de gamle sparkade och scenen var den samma igen! Prata om kor minne… Read more »

HelgeD-H
HelgeD-H
11 years ago

@Liva
-“Men hvor lĂŠnge kan kvinder og piger (og mĂŠnd) i Vesten flygte til politistationer for at undgĂ„ sharialov? Hvor lĂŠnge? ” Mit svar er : indtil de spanske myndigheder selv bliver bange, eller indtil politistationen bliver omringet
af demonstrerende muslimer som krĂŠver den som er flygtet til politistationen udleveret, for ellers bliver
politistationen brĂŠndt af.
Det kan blive fĂžr man tror.

Liva
Liva
11 years ago

“Luckily, she escaped and went to a police station (Mossos d’Esquadra).”

Men hvor lÊnge kan kvinder og piger (og mÊnd) i Vesten flygte til politistationer for at undgÄ sharialov? Hvor lÊnge?

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

Sophists and democracy The sophists’ rhetorical techniques were extremely useful for any young nobleman looking for public office. In addition to the individual benefits that Sophistic-style teaching conferred, the societal roles that the Sophists filled had important ramifications for the Athenian political system at large. The historical context in which the Sophists operated provides evidence for their considerable influence, as Athens became more and more democratic during the period in which the Sophists were most active.[5] The Sophists certainly were not directly responsible for Athenian democracy, but their cultural and psychological contributions played an important role in its growth. They… Read more »

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

“Den diskret revolutionĂŠre embedsmand”

http://www.information.dk/155724

Der kostede en milliard:

http://www.information.dk/152900

Havde lige inden salget vÊret til et sÄkaldt Bilderberger mÞde

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  steen

Centrum-venstre flĂžjen lever af og dyrker klima-tabserfaring, gĂžr den ikke? Udtrykket tabserfaring har jeg lĂŠrt af Lykkeberg fra avisen Information.

Pk
Pk
11 years ago

Fru Vestager,de radikale, siger pĂ„ tv:”Klimaforandringerne er menneskeskabte og derfor kan vi gĂžre noget ved dem”.
Det lyder ganske fornuftig. Gad vide om ikke fru Vestager kunne vĂŠre istand til at sige:” Indvandrervolden har vi skabt, og
derfor kan vi gĂžre noget ved det”.
Kan man “pille” ved klimaet, sĂ„ kan man vel ogsĂ„ fĂ„ fat i nogle indvandrere og send dem UD AF VORES LAND.
5 til 10 familer hver uge i et Är, sÄ tror jeg det vil hjÊlpe.
En gratis ide til de radikale.

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

SpÊndende anmeldelse pÄ Weekend avisen, den slutter med disse ord:

“Til sidst sidder lĂŠseren tilbage med en fornemmelse af, at hvis man elsker Gaia, som Lovelock gĂžr, sĂ„ kan man ogsĂ„ se fordelene ved en grundig decimering af menneskeracen. Gaia-hypotesens fader er ikke i tvivl om, at Jorden vil overleve, men hvis han har ret, bliver vi langt fĂŠrre til at spolere idyllen.”

“Gaia udrydder os”

http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/1

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

Farcen vil ingen ende tage:

“I en lejlighed i Haraldsgade havde han sammmen med de meddĂžmte opbygget et stĂžrre vĂ„benlager, som bl.a. indeholdt formbart sprĂŠngstof og en fjernstyringsenhed, der sammen med en detonator ville kunne antĂŠnde sprĂŠngstoffet.

Vi betegner ham umiddelbart ikke som farlig. Men han er jo dĂžmt for vĂ„benbesiddelse, og det kan ikke udelukkes, at han kan have skaffet sig nye vĂ„ben,” siger John Hansen til jp.dk.

http://jp.dk/indland/krimi/article1909730.ece

Gad vide hvad der skal til for at man betegnes som farlig?

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Niels Hansen

Farlig?
Det kan man nemt blive. Du skal bare kritisere Islam, eller sÊtte Islam eller muslim i samme sÊtrning som vold eller terror, sÄ er du racistog hatespeecher og hjemfalden til mellem 1 og 3 Är ubetinget i slammeren ifÞlge de nye regler fra EU, der jo officielt sÊtter loven i Danmark fra 1/12.

Gud bevarede ikke Danmark.

Niels Hansen
Niels Hansen
11 years ago

OT: Kunne ikke lade vĂŠre med at grine af den her:

http://jp.dk/indland/krimi/article1909670.ece

“FugleredehĂ„r

Den formodede gerningsmand er stadig pÄ fri fod. Han er midt i tyverne og cirka 175 centimeter hÞj. Manden har kort hÄr i siden og en slags fugleredehÄr pÄ toppen. Han bar en hvid undertrÞje og blÄ cowboybukser.

Den mistÊnkte var desuden i selskab med to venner, som havde lignende udseender. Han blev sidst set gÄende pÄ StrÞget mod RÄdhuspladsen.

Ritzau”

Hmm vi fÄr alle detaljerne med fuglerede hÄr og to venner der ligner, men hvad farve var hans hÄr?

LFPC
11 years ago
Reply to  Niels Hansen

Beskrivelsen af hĂ„ret er fuldt tilstrĂŠkkeligt. Ingen kan vĂŠre i tvivl selv om det er Ritzau. Jeg plejer at kalde det etageklipning, men den rette betegnelse er vist ‘ranger’s cut’.

Lars
Lars
11 years ago
Reply to  LFPC

NemÂŽlig. Armycut eller “donÂŽt fuck with me” -stilen er blevet meget populĂŠrt pĂ„ nĂžrrebro de senere Ă„r. Endnu en grund til at jeg efter 15 Ă„r pĂ„ nĂžrrebro bare mĂ„tte vĂŠk fra alt det rif raf.