15
dec
Seneste opdatering: 15/12-09 kl. 2131
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

EU træder ind i den postdemokratiske tidsalder. Alene Wallström og Barosos ansigter er hele videoen værd. Nigel Farage er ikke ansat i diplomatiet. EU parlamentet den 25 november:

Margot Wallstr√∂m siger farvel til kommisionen med bundkarakter, men som multimillion√¶r med en blogpost om, hvor skr√¶kkelig mange papirer hun skulle l√¶se, hvor mange receptioner hun skulle g√• til, og hvor mange middage hun skulle spise: So what are my thoughts after almost five years of blogging? Hendes gigantiske pension kan man l√¶se om her, s√• har man r√•d til en hjemmeg√•ende mand.Til geng√¶ld er hun d√łdpopul√¶r i Sverige og er blevet den f√łrste modtager af Svend Auken prisen. For mange svenskere er hun dr√łmmestatsminsteren, som efter ¬†Lindh synes at skulle v√¶re en kvinde, der er absolut uden uddannelse. Om sine statsministermuligheder siger hun: ” Jag tror att just i Sverige har vi l√§rt oss vad som kan ske om vi s√§ger aldrig, aldrig, aldrig. Det kan till och med h√§nda att n√•gon blir m√∂rdad och du m√•ste kliva in i en roll du aldrig har f√∂rest√§llt dig.” Det er ganske vist.

Ikke-sp√łrgsm√•let

G√łteborg Universitet dokumenterer det, enhver har vidst i 30 √•r. “Genom att v√§lja motsatt strategi” er dagens eufemisme:

Riksdagspartierna har, med n√•gra f√• undantag, valt att inte ta upp invandring i n√•gon st√∂rre omfattning.¬†Erfarenheterna fr√•n andra l√§nder i Europa visar att om etablerade partier tar upp invandring p√• dagordningen, sk√§nker det legitimitet √•t h√∂gerpopulistiska partier. S√• har skett i √Ėsterrike, Belgien, Danmark och Norge.¬†Genom att v√§lja motsatt strategi i Sverige har inget h√∂gerpopulistiskt parti kommit in i riksdagen under 2000-talet, enligt en forskarrapport fr√•n G√∂teborgs universitet.¬†Samtidigt g√•r politiken i otakt med den allm√§nna opinionen. Andelen svenskar som f√∂respr√•kar minskad invandring har varierat mellan 65 och 43 procent sedan 1990. Faktum √§r att invandringen √§r den politiska fr√•ga d√§r gapet mellan v√§ljare och valda √§r st√∂rst. Etablerade partier f√∂rlorar p√• att ta upp invandring.

Politologen Dahlstr√łm har desuden skrevet artikler som Utfrysning gynnar sd, ‚ÄúWhy no anti-immigrant party in Sweden?‚ÄĚ i den uendelige meta-genre Sverige har p√• det omr√•de, hvor andre ville foretr√¶kke en diskussion om de faktiske forhold, ikke mindst den √•rlige, tusindtallige skare af familiesammenf√łrte. Resten af main-stream diskussionen handler stadig om, hvorvidt det er “racistisk, xenofobisk og anti-demokratisk” overhovedet at ville begr√¶nse tilstr√łmningen. Imens skrues der op og ned p√• knapperne administrativt. Hvorfor ¬†snakke om det, s√• l√¶nge man kan blive fri ? Hvis vi m√• citere Reinfeldt og os selv:

Vi har undg√•et at f√• debatten delt op i et “vi” og “dem”, og jeg tror ikke det bliver s√•dan i fremtiden. Jeg lytter gerne til danske regering n√•r det drejer sig om globaliseringsr√•det og velf√¶rdsreformen, men der er andre dele som jeg ikke vil foresl√• i Sverige, blandt andet integrationspolitikken”

S√•dan taler en bogholder, der for at skjule √©t stort bedrageri, indf√łrer sit undersl√¶b under en masse forskellige poster, og h√•ber ¬†at ingen opdager det.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Liva
Liva
11 years ago

“Jeg lytter gerne til danske regering n√•r det drejer sig om globaliseringsr√•det og velf√¶rdsreformen, men der er andre dele som jeg ikke vil foresl√• i Sverige, blandt andet integrationspolitikken‚ÄĚ

Sverige har en socialdemokratisk Sahlin regering uanset hvem der er statsminister.

Casper | Borgerlig bums

Niels > Du overvurderer EU-parlamentet hvis du tror at man via saglige indl√¶g kan opn√• indflydelse. Konstellationerne er givet p√• forh√•nd. En EU-skeptisk politiker er p√• forh√•nd sat uden for enhver indflydelse. Plenumdebatterne er spil for galleriet, men kan i visse tilf√¶lde v√¶re ret underholdende. En mulig vej til indflydelse er at blive valgt ind i en af de store partigrupper og arbejde h√•rdt der. Det g√łr f.eks. Anne E. Jensen og m√•ske den mindre talentfulde Dan J√łrgensen. Men deres indflydelse er alligevel som en dr√•be i havet. S√łren S√łndergaard er vistnok ganske respekteret for sin indsats p√• budgetomr√•det, fordi… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

engelske forkortelse…
-jeg beklager

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Niels O to gange o “Commons”, ikke et o og et e som n√¶ste volkal i- det skrevne house of commeners. Det er givet sv√¶rt at v√¶re med p√• hr. Farages niveau, omend det n√¶ppe er umuligt. Did you mean: house of commoners? http://en.wikipedia.org/wiki/Commoner Herfra: “…Traditionally, members of the House of Commons were commoners, though the name of the House of Commons comes from the communities they represent not their rank, while members of the House of Lords were peers. Peers whose only titles are in the Peerage of Ireland have been able to stand for election to the House… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Ser du dig selv som dansker? Lidt over 60 pct af muslimerne p√• Dj√¶vle√łen siger nej… godt 1/3 af de, der er f√łdt i Europa siger ogs√• nej.

Det viser rapporten Muslims in Europe: A Report on 11 EU Cities, som netop er publiceret af George Soros Open Society Institute….

Der er mere; men jeg har ikke tid til at kn√¶kke tabellerne f√łr efter nyt√•r,

http://www.soros.org/initiatives/home/articles_publications/publications/muslims-europe-20091215

Niels
Niels
11 years ago

Han har argumentationen iorden og det er meget underholdende, men der er alligevel noget fortvivlende ved freml√¶ggelsen. N√¶gter han at f√łlge formen, for han naturligvis mindre indflydelse. Pointerne i indl√¶gget bliver af mange ikke h√łrt, alene pga den h√łjt svugne stil, det samme g√¶lder for de f√• borgere der ser indl√¶gget. M√•ske det bare er forskellen p√• debatstil i folketing og house of commeners? Ser mig selv som ret habil hvad ang√•r det engelske, men ville andre acceptere at diskutere politik med andetsprog mod modersm√•l, slet ikke med det niveau det polske og ungarske medlem udviser. Ikke at det √¶ndrer… Read more »