17
dec
Seneste opdatering: 17/12-09 kl. 1629
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Skulle snakken om bordet i juledagene falde på tidens måske allermest upassende og familiesplittende emne, kan man passende lange ud efter nærmeste pc og vise levende billeder der siger så meget mere end alskens ubehagelige fakta. Der ligger efterhånden adskillige af disse videoer online med billeder af det frembrydende nye Europa, her fra d. 11. december (LFPC).

Frygtens pris

Jylland_Posten_CartoonHar den menneskelige psykes evne til fortr√¶ngning og selvbedrag nogensinde aff√łdt s√• omfattende resultater som det g√¶lder p√• lige netop dette omr√•de i disse √•r? Hvis tendensen hos Hollywood virkelig er som her beskrevet, m√• man i √łvrigt kunne f√• en id√© om hvor udbredt virkelighedsforn√¶gtelsen er. Markedskr√¶fterne skulle jo vise om disse sk√łnmalerier appellerer bredt, eller om publikum forkaster dem.

Hvad dette handler om er selvf√łlgelig ‘pars pro toto’: Enhver skildring af muslimske skurke hentet fra virkelighedens verden bliver opfattet som en ford√łmmelse af alle, i overensstemmelse med selvopfattelsen i netop denne religion, s√•¬† hvad fr. Al-Jaddas artikel i virkelighedens verden beskriver, er ren og sk√¶r frygt. Man bem√¶rker selvf√łlgelig, at der ikke er samme tilbageholdenhed i forhold til f. eks. sorte eller asiatiske skurke. Lige netop den omhandlede gruppe er ikke pr√¶get af samme modenhed, hvilket n√¶ppe heller er muligt, da temperamentet udspringer af herrefolksmentaliteten (LFPC).

Muslim voices are finally being heard by and from Hollywood, and it’s in Tinseltown’s best interest to listen.

Negative stereotypes of Muslim characters date to at least the black-and-white era, but by the 1990s and the end of the Cold War, one-dimensional Muslim terrorist characters were the generic “bad guy” in countless movies and television shows, including True Lies (’94) and Executive Decision (’96). Even the cartoon Aladdin (’92) portrayed villains with Middle Eastern accents while the hero and heroine had standard American voices. […] Souheila Al-Jadda: ‘Sinister Muslim’ stereotype fades

Fremtidens Oslo

Antall fremmedspr√•klige utgj√łr 40 prosent av elevene i grunnskolen i Oslo. Det opplyser Utdanningsetaten i Oslo.Per 01.10.09 var det 21051 elever fra spr√•klige minoriteter i grunnskolen av totalt 53120 elever. Elever fra spr√•klige minoriteter utgj√łr dermed 40 % av elevmassen.Det er et s√• h√łyt tall at de fleste nordmenn har vanskelig for √• fatte det: det beyr at om ti √•r er 40 prosent av ungdommene i Oslo av fremmedkulturell bakgrunn, og litt lenger frem er de 40 prosent av byen. N√• rommer tallet mennesker med bakgrunn fra mange ulike land, men fellesnevner er at Oslo allerede er i ferd med √• bli en helt annen by. Et stort sp√łrsm√•l er hvordan hovedstaden vil fungere i forhold til resten av landet. Oslo vil bli annerledesbyen, og samtidig skal den v√¶re hovedstad og makt- og kultursentrum for resten av landet. Hvordan vil det fungere? Antall fremmedspr√•klige har passert 40 prosent i Oslo

A Hard Rain’s A-Gonna Fall

Sp√łrgsm√•let er selvf√łlgelig hvem vreden vil regne ned over, os alle der ikke kan t√¶mme vores gr√•dighed i “jordklodens” navn, eller sv√¶rmeriske, medl√łbende politikere, meningsdannere og bl√łdende hjerter, n√•r illusionen krakelerer. To aldeles fremragende vinkler p√• klimareligi√łsiteten (LFPC).

[…] Billeder p√• tv fra R√•dhuspladsen i K√łbenhavn af en stor globus med folk vandrende og dansende omkring giver mindelser [om dansen om guldkalven]. Da kristendommen endnu havde sin magt over folk, satte man ikke sp√łrgsm√•lstegn ved skaberv√¶rket, og lod verden passe sig selv p√• godt og ondt og tog klima√¶ndringer med den n√łdvendige sindsro. […]

N√•r man i dag kaster sig over klimaforandringerne og mener med meget tvivlsomme videnskabelige beviser at kunne dokumentere s√•danne, er det ikke s√• meget for at g√łre noget ved dem, men et tydeligt eksempel p√• menneskets mangel p√• tro p√• et styrende princip. […]

Mit indl√¶g er ingenlunde et forsvar for et gudsbegreb, men en bitter erkendelse af, at verden atter en gang vil bedrages og n√¶rmest halvmasochistisk og narcissistisk nyder at blive det. […] Bent Liholm: Verden vil √•benbart bedrages

Det handler i √łjeblikket om jordkloden. Og ingen kan v√¶re imod jordkloden. Bag om alle uenigheder er vi alle enige om, at den klode, vi alle sammen bebor, skal have det s√• godt som muligt. Vi er enige om, at:

– Vi b√łr g√łre alt, vi kan, for at bevare jordkloden bedst muligt.

Uenighederne begynder, n√•r man skal konkretisere “alt vi kan” og “bedst muligt”. Men da alle – selv Bj√łrn Lomborg og Folketingets formand, Thor Pedersen (V), og andre “klimaskeptikere” – alene af sproglige grunde g√•r ind for p√•standen, som den st√•r, s√• er den altid god som opl√¶g til en hyldest af den jord, vi lever p√• og af vores f√¶lles forpligtelse til at passe godt p√• den. […]

Ingen ved sine fulde fem kan være imod. Det er umuligt at benægte dem uden samtidig at melde sig ud af det danske sprog. Sådanne påstande kalder sprogforskerne for platheder. Navnet er uheldigt, for det lyder negativt. Og det er ikke tilfældigt.

Mange forskere og andre gode mennesker, som n√¶rer omsorg for kvaliteten af den offentlige debat, kr√¶ver nemlig platheder afskaffet til fordel for indholdsm√¶ttede udsagn, som det er muligt at modsige. Men denne kritik af den indholdstomme, positive p√•stand er forkert. Den bygger p√• en alvorlig misforst√•else af det job, som s√•danne uimodsigelige p√•stande udf√łrer. Det er ikke p√•stande om kendsgerninger. Det er fanfarer, som indleder en hyldest af noget, vi alle har k√¶rt, f.eks. jordkloden, de unge, de √¶ldre – og om n√łdvendigt potteplanter. Politik er ikke kun diskussioner mellem rationelle v√¶sner. Politik er ogs√• at hylde det gode og udsk√¶lde det onde med lidenskab.

Derfor er vi i disse dage vidne til en hektisk konkurrence om at hylde jordkloden. Mens man deltager i hyldestfesten, vokser ens image. Og de, der ikke deltager, men surmuler i hj√łrnet, mobbes af alle og st√•r til tab p√• image-kontoen. […] Klaus Kj√łller: Klima som kult

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
PerH
PerH
11 years ago

@Vivi Andersen “Og egentlig forst√•r jeg heller ikke muslimerne, at de forts√¶tter med deres adf√¶rd overfor indvandrelandenes befolkninger. For de M√Ö s√•gu da have p√• fornemmelsen at det en sk√łnne dag bringer europ√¶erne ud over kanten og s√•‚Ķ..” Jeg tror desv√¶rre, at disse muslimer har forst√•et mere af europ√¶ernes faktisk assertivitet end vi til dagligt forestiller os. De ved, at Europa idag er et kontinent reduceret til nydelsessyge, moralrelativisme og generel mangel p√• assertivitet. Det store flertal vil aldrig f√łle sig g√•et for n√¶r, for den humanistiske indoktrinering og selvkorrektion g√łr det umuligt for flertallet at erkende at levende mennesker… Read more »

LWB
LWB
11 years ago

@Vivi

De kender den nyere historie, t√¶nk p√• Kosovo…

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Var noget sådant sket her i byen havde borgerne ikke affundet sig med det Рfor det ville have forstyrret den offentlige ro og orden.

Jeg forst√•r ikke at Paris¬īpoliti ikke fik fjernet disse Allahs Slaver, der med deres evindelige provokationer helt bevidst afpr√łver ikke-muslimernes gr√¶nser.

Og egentlig forstår jeg heller ikke muslimerne, at de fortsætter med deres adfærd overfor indvandrelandenes befolkninger.

For de M√Ö s√•gu da have p√• fornemmelsen at det en sk√łnne dag bringer europ√¶erne ud over kanten og s√•…..

Gad vide om muslimer i det hele taget kender til Europas historie ?

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Vivi Andersen

Det er for sent, Vivi. Muslimer opruster kraftigt over hele Europa. I Paris har de med sort sandsynlighed v√•ben nok til at nedk√¶mpe gendarmeri, politi og hele molevitten. Plus at de br√¶nder det halve af byen af undervejs i processen. I mange af Europas storbyer har myndighederne mistet kontrollen. Demokratiet er tabt. Det er andre styringsmidler, der definerer udviklingen nu….

Liva
Liva
11 years ago

Det siger en del om religions rolle i Europa, at gaderne i Paris nu fyldes op af bedende m√¶nd, der alle har afleveret/ofret en del af deres manddom – et stykke forhud – til guderne. En rigtig mand – i religi√łs og multikulturel forstand – er en mand der ikke har sit lem intakt, lader det til. Lemmet skal mindskes. Politikens rune har i samme stund lavet en (meget flot) billedbog om Danmark, hvor han kalder Dan-mark for en kvinde. Intet mindre. I islam opfattes kvinden som en mark. Det er samme mand der g√•r ind for t√łrkl√¶der til kvinder… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

Hvis vi havde en kritisk og analyserende presse, kunne den lave en sammenligning af klimasagen og folkevandringssagen: Klima: Ingen ved, om der i virkeligheden foreg√•r noget, som vi kan p√•virke. Vi ved ikke bestemt, om mennesker er √•rsag, og vi kender ikke virkningerne. Havene er ikke steget m√¶rkbart, s√• n√•r DR bringer indslag fra Asien om √łer, der er ved at forsvinde, m√• det logisk skyldes andre ting, erosion osv. Alligevel f√•r klimasagen enorm opm√¶rksomhed, alle verdens ledere er p√• dupperne, og store indgreb og enorme udgifter er p√• vej. Folkevandringen: Alle kan se, hvad der sker. Konsekvenserne for de… Read more »

Liva
Liva
11 years ago

“Politik er ikke kun diskussioner mellem rationelle v√¶sner. Politik er ogs√• at hylde det gode og udsk√¶lde det onde med lidenskab.”

T√¶nk om de mange klima religi√łse havde forsvaret og hyldet demokrati og ytringsfrihed og andre vestlige frihedsv√¶rdier med samme lidenskab.

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

“Negative stereotypes of Muslim characters date to at least the black-and-white era, but by the 1990s and the end of the Cold War”

Jeg har det s√•dan, der er for mange film med utrov√¶rdige Terrorister, Die hard filmene for eksempel. Tyskere? hvis det havde v√¶ret f√łr murens fald og marxister, ja s√• m√•ske, men efter murens fald?
Amerikanere som i forsm√•else over at v√¶re fyret fra CIA turn ugly, har man h√łrt om s√•dan nogle i virkeligheden?
Nej muslimske terrorister, det er trov√¶rdigt – og titusinder d√łde √•rligt vidner om det.-

Universalgeni
11 years ago
Reply to  LFPC

Popeye the sailor meets Alibaba’s 40 thieves http://www.youtube.com/watch?v=I6-v3Wj23Qc