20
dec
Seneste opdatering: 21/12-09 kl. 0919
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg tror det kan v√¶re en god id√© med j√¶vne mellemrum at poste disse videoer fra fredagsb√łnnen p√• post-Paris’ gader. Datoen for denne kendes ikke, men som man vil kunne se i forhold til tidligere viste klip, bliver stemningen mere og mere aggressiv. Omgivelsernes nysgerrighed opfattes som en provokation, og dette er ikke l√¶ngere offentligt omr√•de, hvad kameramanden m√• sande. Folkene bag m√• have is i maven, og sp√łrgsm√•let er hvor l√¶nge endnu kameraet kan komme s√• t√¶t p√•. Hvis nogen har kendskab til visning af disse optagelser p√• mainstream-tv h√łrer vi gerne n√¶rmere – forel√łbig ser det ud til at udspille sig i onlineverdenens parallelunivers. Perfekt at tr√¶kke frem til eventuelle multikultibajadser omkring julebordene. Vi ved noget de ikke ved (LFPC).

Familievoldtægter

Interessante, og for mig helt nye, oplysninger. Det der m√• v√¶re det afg√łrende sp√łrgsm√•l m√• v√¶re hvorvidt disse overgreb har legitimation i kultur og/eller religion. Vi ved at drab p√• egne b√łrn eller b√łrneb√łrn er straffrit i f. eks. sunni-retsskolen Shafi’i, som er den Abdul Wahid Pedersen f√łlger (se Shafi’i-manualen ‘Umdat al-Salik 01.1-2), et grundsyn der ogs√• afspejles i nationale lovgivninger i flere muslimske lande. Vi ved at voldt√¶gt af slaver er legitimeret i islam (Koranen 4:3). Vi ved at Ayatollah Khomeini sagde ‘god’ for sex med b√łrn, selv sp√¶db√łrn (Khomeini, “Tahrirolvasyleh” fourth volume, Darol Elm, Gom, Iran, 1990). Kan man af dette udlede at der er religi√łs sanktionering af interfamili√¶r sex med mindre√•rige? Eller er det ogs√• formelt set overgreb, som m√•ske florerer i ekstra h√łj grad p.g.a. kvinders mindrev√¶rdige status? Godt sp√łrgsm√•l som der kan v√¶re grund til at pr√łve at finde svar p√•. At henlede opm√¶rksomheden p√• f√¶nomenet er der selv sagt ikke nogen der skal forhindre os i med manipulerende og l√łgnagtige metoder (LFPC).

[…] L√¶s f.eks. beskrivelsen af, hvordan man i det somaliske milj√ł i Norge behandler sine pigeb√łrn i Amal Adens bog Se oss (Aschehoug 2008), hvor hovedpersonen bliver voldtaget af sin onkel, mens b√•de faderen og moderen kikker den anden vej. Om denne skildring bem√¶rker den norske b√łrneombudsmand Reidar Hjermann, at “hvis bare noget i den bog stemmer, har vi et vigtigt job at g√łre”. Det havde han vel ikke sagt, hvis han antog, at der var tale om et enkeltst√•ende tilf√¶lde.

I sin erindringsbog Meyebela: My Bengali Girlhood ‚Äď A Memoir of Growing up Female in a Muslim World (Steerforth Press 1998) beskriver Taslima Nasrin, hvordan hun ved to separate lejligheder blev voldtaget af sine onkler. Hvor mange bengalske piger har oplevet noget lignende ‚Äď uden at turde fort√¶lle det? Nasrins mod og √•benhjertighed medf√łrte, at hun m√•tte flygte for sit liv og fortsat lever i eksil i Vesten.

En amerikansk unders√łgelse, der i 1993 blev gennemf√łrt p√• initiativ af North American Council for Muslim Women, tydede p√•, at vold i hjemmet (der omfattede alt fra prygl til incest) mod muslimske kvinder og b√łrn forekom i 10 pct. af den muslimske befolkning

I 2006 var der en diskussion i web-magasinet FrontPageMagazine, hvor den tyske islam-ekspert Hans-Peter Raddatz fremholdt, at incest og voldt√¶gt er et af islams st√łrste problemer. Raddatz fik st√łtte af psykiateren og arabisten Nancy Kobrin, der mener, at “den arabisk-muslimske kultur pr. definition fremmer en incestu√łs familie, en ‘lukket cirkel'”. Kobrin henviser bl.a. til den arabiske sexolog Abdelwahab Bouhdibas v√¶rk Sexuality in Islam, hvis franske udgave udkom i 1975. […] Lars Hedegaard: Udsigt fra sumpen

Etnisk udrensning af kristne i Mosul, Irak

[…] A few days after a double attack against churches in Mosul left an eight-day baby girl dead, anti-Christian attacks continue. Sources had told AsiaNews that community ‚Äúwas destined to die‚ÄĚ.

The attackers drove up and shot dead Zeid Majid Youssef as he as entering his home after parking his car. Mohammad Abdel al-Jabbar, who saw what happened, said that one of the criminals ‚Äúgot out of the car to make sure that he was dead‚ÄĚ before the car took off ‚Äúquickly‚ÄĚ, execution style. Local sources said that the young man was buried in the cemetery near the Immaculate Church, in Tahira. In the past, the building has suffered a lot of damage as a result of two car bombs.

The murder is part of a plan to ‚Äúethnically cleanse‚ÄĚ Iraqi Christians through targeted killings. […] Another targeted killing against Mosul‚Äôs Christian community, Christians in lands across Middle East face uncertain time this Christmas.

Deadline 2. sektion: Folkehjem i forandring

Sverige er det land i Norden, der har taget mod flest flygtninge og indvandrere de sidste mange √•r. Hvad har indvandringen gjort ved Sverige? Hvad er der p√• spil i det gamle folkehjem? Jes Stein Pedersen har bes√łgt den svenske forfatter Kerstin Ekman i Stockholm.

Med Ekman kan tampen ikke undgå at brænde, men rigtig brandvarm bliver den sjældent. En ikke- kunstner vil have mere konkrete boller på suppen. Dette er for lidt og for civilliseret til titusindvis ad voldsofre og 900.000 fattigpensionärer, der må lide afsavn i et Folkhem de byggede, men hvis afvikling de ingen indflydelse har på. I depotier har kunstnere haft en central rolle med at sige sandheden, i velfærdsdemokratierne  ligger det unægtelig  tungere. Falder det dem mere naturligt at ville genvinde det tabte, end at forsvare det vundne, eller med andre ord, trives de bedst, når de har det værst ? Jeg har ikke svaret. Deadline 2 sektion kan ses her snarest.

ScreenShot004

ScreenShot003

ScreenShot007

ScreenShot008

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Kunstnere trives muligvis ikke bedst n√•r de har det v√¶rst, men noget af deres bedste kunst kan nok v√¶re fra s√•danne perioder eller stunder…Eksempler er jo kendte.
Vellevned og tryghed kan være bremsende for udfoldelse såvel som mangeltilstand kan være det.

Når alt blir målt og vejet-
pas på, med for lidt, og for Рmeget.

Liva
Liva
11 years ago

Det er en voldsom og meget selvsikker religi√łs magtdemonstration der foreg√•r i de parisiske gader og det lader ikke til at hensyn er en del af den form for gudedyrkelse og fromhed. At andre religi√łse retninger – og politikere – ikke siger fra over for denne klamme magtdemonstrative forestilling, stiller dem i et d√•rligt lys, synes jeg. Det er i √łvrigt noget af en mandeforestilling. Der er ikke skyggen af kvinder eller piger. Ikke engang kvinder med niqab. S√•ledes f√•r de fromme m√¶nd med macho religion gjort en hel offentlig gade fri for kvinder ‚Äď og ikke-troende. En offentlig gade… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
11 years ago

Jeg troede VI i Skandinavien var ret sekul√¶re samfund, og der findes RELIGI√ėSE samfund- ingen n√¶vnt…- der villigt overtager Skandinavien…

Egtvedpigen
Egtvedpigen
11 years ago

Jeg m√• indr√łmme, at jeg faktisk er lidt skuffet over Kerstin Ekman. Er det virkelig alt, hvad hun f√łler p√• dette omr√•de? N√•r man skriver s√• fortr√¶ffelige b√łger om menneskeliv, s√• m√• man for pokker have fattet et eller andet! Det er vel ogs√• d√©t, hun meget forsigtigt giver udtryk for med sin antipati for t√łrkl√¶der. Kan man virkelig, i s√• h√łj en alder, stadig v√¶re bekymret for sit renomm√©? Og hvem tror hun egentlig l√¶ser disse (i √łvrigt glimrende) b√łger om bl.a. livet i Norden igennem det sidste √•rhundrede? For jeg er ret sikker p√•, at det har den… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Egtvedpigen

Ja, hun er meget skuffende at h√łre p√•. Hun siger bl.a.: “Vi er ikke en √ł i verden”. Nej, men hun t√¶nker selv og lever som p√• en √ł. Hun skulle pr√łve at bo i de h√•rde kvarterer i Malm√ł, eller pr√łve at forestille sig hvordan det er at have b√łrn i skoler i omr√•der hvor skoler br√¶ndes af. Hun mangler jo ellers ikke fantasiens vingeb√•rne kraft. Men den r√¶kker i dette tilf√¶lde desv√¶rre ikke n√•r det g√¶lder andres virkelighed. √Örh, hvor kunstnere svigter en masse i disse her √•r. Men igen, deres kunst har ikke selv valgt sit ‘hjem’,… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Man kan vel sige at mange vestlige kunstnere nu forærer folkehemmet og i det hele taget vestlige værdier væk Рmed ynde.

Egtvedpigen
Egtvedpigen
11 years ago
Reply to  Liva

Ja, det er pr√¶cis hvad de g√łr! Det minder mig lidt om C. V. J√łrgensen sangen Costa Del Sol: For √łjeblikket har vi det herligt Her p√• Costa del Sol I vort ny-nazistiske & asociale sammenhold Men den dag r√łderusserne kommer & det g√łr de jo nok igen Har jeg solgt min hacienda & k√łbt en ny i Californien Det bliver den danske underklasse, der kommer til at betale den fulde pris. De kommer til at leve kummerligt og under en barbarisk religion. Alle kunstnerne s√¶lger ud af de aktier, de stadig har tilbage i det synkende skib Danmark. De… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Og hvis europ√¶iske kunstnere ikke ‘ynder’ vestlig kultur og frihed v√¶k, s√• laver de senget√łjsmotiver p√• l√¶rred eller spr√¶llem√¶nd der heiler, eller havenisser der heiler eller maler multikultur ideologi ind i gamle store, klassiske v√¶rker. M√•ske har vores kultur – den vestlige – virkelig toppet? Hvor blev i grunden den traditionsrige, vestlige akademiske kunst af i EU’s kamp for multikultur? Det kunne bare v√¶re s√• FEDT og sp√¶ndende hvis unge kunstnere gav sig i kast med at tage den tradition op igen. Virkelig provokerende. Nyskabende – fordi den n√¶sten er glemt. Men det kr√¶ver meget mere teknisk kunnen og noget… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

For 30-40 √•r siden lavede kunstnere – f.eks. Per Kirkeby og Per N√łrgaard – et voldsomt faderopg√łr i deres kunst. Fint nok med det. Men nu m√• der et moderopg√łr i gang. For det er en slags modermalerier Per Kirkeby og andre har lavet med den meget abstrakte kunst. Mudder kunst ligner det lidt. Uden nogen akademiske og tankem√¶ssige og tekniske referencerammer. Det ligner terapi kunst, synes jeg. Det er udm√¶rket kunst, bestemt, bare keeedeligt i l√¶ngden og for ensformigt – og for meget faderopg√łr, som sagt. Der tr√¶nger til nye boller p√• suppen. Noget andet end kunstnere der ikke… Read more »

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Ups, mente Bj√łrn N√łrgaard. s√¶f√łli.

Erling
Erling
11 years ago
Reply to  Egtvedpigen

N√•r man skriver s√• fortr√¶ffelige b√łger om menneskeliv, s√• m√• man for pokker have fattet et eller andet! Det er vel ogs√• d√©t, hun meget forsigtigt giver udtryk for med sin antipati for t√łrkl√¶der. N√•r man har v√¶ret r√łd et helt menneskeliv, eller bl√•, for den sags skyld, er det sv√¶rt at skifte gear. Nogen bem√¶rkede, at videnskabelige paradigmer skiftede ved, at det gamle paradigmers paragoner udd√łde og en ny generation kom til. Og her taler vi videnskabsfolk, ikke kunstnere. Jeg synes man skal give Ekman credit for det med t√łrkl√¶derne, hendes hjerne er ikke helt st√łrknet endnu. Og s√•… Read more »

Egtvedpigen
Egtvedpigen
11 years ago
Reply to  Erling

Har du l√¶st Ulveskindet??? G√łr det!

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Nu är det bara våld som kan rädda Europa. Tåget att lösa detta problem med muslimerna har för länge sedan gått. Vi kan bara befria oss själva genom blodbad.

Demokratbloggen
11 years ago

En kraftig vattenkanon och amunition med gummikulor hade gjort susen!

Universalgeni
11 years ago

Tja, – det er jo overst√•et for Paris’ vedkommende. Den muslimske demonstration har n√¶ppe v√¶ret lovligt anmeldt. Signalet dels, at muslimer nu kan g√łre, som det passer dem og dels at det er dem, der bestemmer, hvad de vantro m√• eller ikke m√•. Denne magtdemonstration, de mange ildsp√•s√¶ttelser mm. har til form√•l at f√• franskm√¶ndene til at fatte, at de ikke l√¶ngere bestemmer i deres eget land. S√• den dag muslimerne vil realisere deres potentiale og tiltage sig formel magt, er budskabet g√•et igennem: franskm√¶ndene, politikerne, politiet er udman√łvreret. L√łbet er k√łrt.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  LFPC

De har allerede masser at moskeer i Paris. Blandt andet Grande Mosqu√©e de Paris, der er den n√¶st st√łrste i Europa. At der skulle mangle moskeer er kun et skalkeskjul. Og en taktik – hvem vil dog skyde p√• fromme bedende? Europa og Mellem√łsten eksploderer i vold, hvis det sker. Det handler udelukkende om magt.

Universalgeni
11 years ago

Ja, der er en holocaust i gang overalt i Mellem√łsten. De kristne tvinges til at flygte eller myrdes. F√łr j√łdernes vedkommende er det n√¶sten overst√•et. Israel har hentet de fleste af dem dertil, f√łr det gik helt galt. Men i Vesten ignoreres problemet. Masser af kristne vil blive dr√¶bt…

Henrik J√łrgensen
Henrik J√łrgensen
11 years ago

Ærlig talt, jeg tror bestemt ikke at vores hjemlige hardcore multikulturalister på nogen vis lader sig slå ud af disse optrin fra gaderne i Paris, tværtimod, det er jo en berigelse for samfundet, at muslimer offentligt tilkendegiver deres fromhed. At gader og stræder spærres af og kvinder, vantro og presse nægtes adgang, er blot en lille ubetydelig detalje!

Casper | Borgerlig bums

Lidt uden for emne. Man kan levende forestille sig den sp√¶ndende folkelivsscene i Malm√ł lufthavn. Irak i Sk√•ne: http://www.skanskan.se/article/20091220/SVEDALA/912209993/1057/*/brak-pa-malmo-airport Br√•k p√• Malm√∂ Airport Av Erik Ljones 20 DECEMBER 13.37 (UPPDATERAD 16.32) Planet mot Bagdad, via Damaskus, skulle avg√• vid midnatt. Men p√• grund av en rad komplikationer kunde det aldrig lyfta. Enligt Lars R√∂hne p√• LFV:s pressjour fanns det problem med isbildning p√• planet. Dessutom ska det ha varit √∂verlastat. N√§r det mesta hade l√∂st sig valde en av passagerare att inte f√∂lja med p√• resan och man beh√∂vde lasta av dennes baggage. ‚Äď Det l√•g l√§ngst in s√• det… Read more »