23
dec
Seneste opdatering: 23/12-09 kl. 2354
46 kommentarer - Tryk for at kommentere!

ScreenShot012

Et interview som det vi bragte i torsdags, har en uhyre kort produktionstid. Bortset fra at intervieweren naturligvis lige skulle l√¶se 1400 √•rs krigen p√• flere hundrede sider. Vi har flere interviews p√• bedding og vi gl√¶der os til at pr√¶sentere dem. Da Hedegaard var blogget torsdag aften, – efter at vi havde fort√¶ret h√łjtbelagt, fuldt integreret sm√łrrebr√łd fra vores yndlingskinesere p√• Vesterbrogade – v√•gnede denne fotograf op til en blomstrende influenza fredag morgen, samtidigt med at et st√łrre antal danske debatt√łrer, s√• sig ramt af en akut meningitis. Nu er det s√• viseligt indrettet, at for hver grad feberen stiger, jo mindre mener man om noget som helst, s√• jeg har ganske uforvarende befundet mig i den ¬†forundrede voyeurs rolle i disse dage. V√•genhed og dr√łm fl√łd i √©t og artikelstr√łmmen bidrog med sit. ¬†Vi er tilfredse med interviewet, hvis vi havde ment det indeholdt ulovligheder, ville vi selvf√łlgelig ikke have bragt det. Der er dem, der tror at dette er Lars Hedegaards blog, og dem der tror, at al opinion der st√•r her, ogs√• er vores. Begge dele er naturligvis sludder. Adskillige reaktioner inklusive en politianmeldelse, er skudt betydeligt over m√•let, og at h√łre Zubir Bait Hussain associere Hedegaard til fortidens retorik om j√łder, er lige vel mavest√¶rkt at h√łre netop fra hans mund, f√• d√łgn efter han har v√¶ret til kammeratligt tr√¶f med Ahmadinedjad, j√łdehetzeren par exellence. Hedegaard skaber ikke en konflikt, han accentuerer¬†√©n , som allerede er manifest, n√łjagtig som Flemming Rose gjorde for nu fire √•r siden. At den er mere manifest og umiddelbart samfundstruende i England, Frankrig, Holland, Belgien og Sverige end i Danmark, ¬†g√łr den ikke mindre vigtig at diskutere ligefremt her i landet. Hedegaard siger i √łvrigt ikke noget, der ikke st√•r i hans bog og som adskillige andre historikere ikke har sagt f√łr ham. Hvis det falder ind under 266 b, s√• har vi et problem, der ligner det Holland har p√•draget sig med Wilders-sagen, nemlig at det bliver kriminelt at beskrive eksisterende, politiske konflikter. – Og her til vores tyrkiskkyndige l√¶sere. Vi aner ikke hvad der ¬†st√•r, men man kan k√łre den gennem en Google Translate. Danimarka’dan √ßok ańüńĪr hakaret, Nazileri bile solladńĪ,¬†Danimarka’da ‘ifade √∂zg√ľrl√ľńü√ľ’ kńĪlńĪflńĪ hezeyanlar devam ediyor. Vi noterer os at Haber ogs√• stj√¶ler vores fotos.

Naser Khader og grundpræmissen

Lars Hedegaards beklagelse er ikke god nok, for han accepterer stadig ikke grundpræmissen om, at man må skelne mellem islam og islamisme. Islam er en religion, hvorimod sidstnævnte er en farlig ideologi, vi må bekæmpe, siger Naser Khader. JP.DK

Det er ikke den grundpr√¶mis, vi ser. Den er, at der findes moderate muslimer, men ingen moderat islam. Khaders skelnen vinder ikke genklang hos fremtr√¶dende ¬†muslimer, og Khader burde om nogen vide, at det ideologiske og religi√łse ikke kan skilles ad, s√• er det i al fald ikke islam, man st√•r tilbage med. For eksempel har Erdogan adskillige gange sagt, at der kun er √©n islam, den der er nedf√¶ldet i skrifterne. For ganske f√• dage siden skar Wafa Sultan ud i pap, at “islamisme” er en vestlig konstruktion. Det er v√¶rd at h√łre: Wafa Sultan: There is only one Islam.

Backlash’et der udeblev – igen

Snaphanen er p.t. br√¶ndpunkt i en standende konflikt om den relative vigtighed af hhv. grusomheder i virkelighedens verden (k√łnsleml√¶stelse, institutionaliseret kvindehad, voldt√¶gt – den slags), og mulige nederdr√¶gtige motiver og hensigter hos dem der omtaler disse ugerninger. Ligger der skjulte genocidale planer klar til iv√¶rks√¶ttelse? Kan overdreven generalisering ligefrem fremskynde en s√•dan – formodet – dagsorden? Nogle mener at upr√¶cist ordvalg hos i √łvrigt fredelige og skikkelige debatt√łrer rummer forf√¶rdelige potentialer for grusomheder p√• stor skala – engang i fremtiden. Og s√• er der ligesom ikke rigtigt tid og overskud til at besk√¶ftige sig med hvad der m√•tte foreg√• lige her og nu.

Denne hypotetiserende debatfl√łj har en naturlig alliancepartner i netop den gruppe hvis liv de mener at beskytte ved at udskamme de farlige debatt√łrer. Denne gruppe betjener sig af n√łjagtigt samme retorik, blot er det dem selv den angivelige bekymring drejer sig om. Googler man ‘backlash against muslims’ f√•r man syn for sagn: Megen, rigtig megen, angivelig frygt, og ikke s√• meget der bekr√¶fter frygtens berettigelse. Heller ikke en sag som Major Nidal Hasan Maliks massakre p√• landsm√¶nd og kolleger i Fort Hood kunne aff√łde noget ‘backlash’, selv om den angivelige frygt n√•ede uanede h√łjder. Det er bl. a. i dette perspektiv man skal se den aktuelle sag om generaliserende ords mulige konsekvenser i en hypotetisk fremtidssituation. Vestlige mennesker bliver bare ikke i st√łrre m√•lestok vrede p√• denne m√•de l√¶ngere, ikke en gang p√• den positive m√•de der handler om krav om lovgivningsmagtens indgriben over for et vitterligt eskalerende problem. Offerrollemass√łrer m/u f√łlsomme briller kan sove trygt i deres senge. Via Jihad Watch (LFPC):

[…] In fact, in the immediate aftermath of each of the dozen attacks by Muslim Americans since 9-11, the conversation has been dominated by predictions of inevitable violence toward Muslims by bigoted Americans unable to control their rage. And each time a backlash has been virtually nonexistent. Our journalistic and political elites have become terrorism’s unwitting domestic enablers, perceiving religion-based violence where there is none, while ignoring it where it is widespread and intensifying.

After Hasan’s terrorist attack, an Associated Press headline read, “Another attack leaves U.S. Muslims fearing backlash.” A Christian Science Monitor story was titled, “Fort Hood Shootings: US Muslims feel new heat.” […]

But the data show that America’s more than two million Muslims have little to fear from their fellow citizens. According to crime statistics compiled by the Federal Bureau of Investigation, the number of hate crimes against Muslim Americans increased in the immediate aftermath of 9-11. But it declined precipitously after that, and has remained low ever since.

Of 6,832 religion-based hate crimes reported between 2002 and 2006, 4,627, or 68 percent, were committed not against Muslims but against Jews, while 744, or 11 percent, were committed against Muslims. In 2007 there were 1,477 reported offenses motivated by religious bias. Again, 68 percent were committed against Jews, and only 9 percent against Muslims. Reported hate crimes against Catholics and Protestants accounted for 8.4 percent. […] The Myth of the Anti-Muslim Backlash

Caldwell: ‘It’s Much Better If Things Are Discussed Openly’

SPIEGEL ONLINE: Mr. Caldwell, Switzerland recently banned minarets in a referendum. What was your first thought when you heard the news?

Caldwell: The most stunning thing about it is the gap between the clear rejection of the ban in public opinion polls and the clear approval given in the actual vote. It means there is an official discussion of Islam and that there is a subterranean discussion. That should worry Europeans.
SPIEGEL ONLINE: Are you suggesting there is no open discussion about Islam in Europe?

Caldwell: I think these things are getting much more openly debated than a few years ago. In the Netherlands and Denmark you do have a contentious debate. I think a lot of Danes and Dutch aren’t really proud of the way their populist parties are discussing the issue of immigration, but it’s generally much better if things are discussed openly. Spiegel Online

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

46 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hans Erling Jensen
Hans Erling Jensen
11 years ago

Man kan med gl√¶de konstatere, at 2008-2009 var √•r, hvor blogverdenen overtog journalistikens rolle for alvor. Den dovne politisk korrekte journalist overv√•ger verdensbegivenheder som “Vild med dans”, mens bloggerne afsl√łrer IT-Factory-svindelnumre og fotograferer Lars Hedegaard kritikere omfavnende Iranske diktatorer. Det er i blogverdenen nyhederne om samfundet, samfundsstr√łmninger og samfundsskandalerne i fremtiden bliver presenteret og penetreret. Den success som lige nu er i emmeingen kommer at gribe om sig. Der kommer mange nye, der b√•de er hurtigere og voldsommere med aftr√¶kkeren. Den politisk korrekte journalist ligger p√• gravens kant! Her i Sverige, hvor jeg bor g√•r der 10 eller 15 reality… Read more »

Henning
Henning
11 years ago

Den video med Wafa Sultan: “This video has been removed due to terms of use violation.”

JensH
JensH
11 years ago

@Liva “Har de l√¶rt at undg√• religionskritik ‚Äď magtkritik ‚Äď p√• journalisth√łjskolen?” Det ved jeg ikke. Men det er et faktum, at det store flertal af journalister stemmer p√• R√łd Blok, og som s√•dan har de en tilb√łjlighed til at se de muslimer som ‘ofre for Danskernes rascisme’, og derfor en gruppe man skal undg√• kritik af for ‘at ikke g√• Pia Kj√¶rg√•rds √¶rinde’. Men tidligere DR journalist og Konservativ Folketingskandidat, Paula Larrin, har tidligere v√¶ret inde p√• emnet om de (alt for) mange venstreorienterede journalister, og mere specifikt den venstredrejning der helt oplagt findes p√• DDR: “Da mange journalister… Read more »

Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff
11 years ago

Ja, hvad det ang√•r, har I min sympati – hvor uenige vi ellers m√•tte v√¶re …

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Der var noget galt, hvis vi ikke var uenige, nej tak til katekismusser.

Nogle kan blot ikke forstå, at argumenter påkræves og shaming ikke er det samme som argumenter.

Nutidens Edmund Burke skal man til udlandet for at finde.

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Jeg har mine reaktioner til trods, p√• specielt “en br√łkdel” af hvad jeg uenig i, aldrig m√łdt en person, som jeg var helt uenig med.

Individet og synspunktet for sig.

JensH
JensH
11 years ago

@Erwin Neutzsky-Wulff

“N√• s√• fik I √łrerne i maskinen!”

Arh, det har vi nu pr√łvet f√łr. Som du ved af egen erfaring, s√• skal man ikke tr√¶defor meget udenfor de holdninger den lille provensielle og indspiste Danske medie-elite nu engang har vedtaget er god latin.

Liva
Liva
11 years ago

Hvor godt hvis alle journalister turde diskutere religion ‚Äď ogs√• islam. Hvor godt hvis journalister ikke opf√łrte sig s√• kuede og febrilske overfor religion og religi√łs udbredelse i det danske samfund. N√•r det ikke forholder sig s√•dan, er det s√• fordi de er borgerligt opdraget til at – religion ikke er noget der problematiseres? Det holder man fingrene fra? S√•dan har det f√łrhen v√¶ret reglen i borgerlige hjem. Religion er et tabuomr√•de? Begge journalister – OBO og Krause – er da ogs√• ansat p√• borgerlige aviser. Hvordan er det g√•et til at danske journalister – mange m√¶nd faktisk – over… Read more »

Asger Trier Engberg
11 years ago

For mig at se har vi vundet en sejr. Det man jo k√¶mper for i debatten er det moralske overtag. Alts√• hvem er “good guys” og hvem er “bad guys”. At barylerne fra Berlingske falder over Lars Hedegaard fordi han forsvarer muslimske pigers ret til et v√¶rdigt liv, det ser ikke s√• godt ud. S√• kan man selvf√łlgelig spinne historien s√•ledes at det ser ud til at Hedegaard hader alle muslimer, men det dur heller ikke s√• godt n√•r folk kan h√łre interviewet selv. At medierne klipper noget ud af samtalen og disker det ud bliver jo, i √łvrigt, hurtigt… Read more »

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Hvor meget jeg end √łnsker, du har ret, s√• virker den her slags karaktermord, p√• specielt personer som ikke udtrykker sig klart, men befinder sig vidensm√¶ssigt og abstraktionsm√¶ssigt p√• et andet plan, end l√¶seren – Tag S√łren Krarup foreksempel – et langt vellykket karaktermord – uden de f√¶rreste har gjort sig den ulejlighed at faktisk l√¶se ham. Snaphanen har mange l√¶sere for en blog, men ud af 5.5 millioner mennesker er det f√• som kommer forbi. Og hvis de g√łr, som man kan se p√• nogle af kommentarerne, rokker det ikke ved positionerne p√• den manik√¶iske skala. Men stille og… Read more »

ole burde
ole burde
11 years ago

Hele begivenhedsforloebet omkring BAGHOLDSANGREBET paa trykkefrihedsselskabet viser tydeligt , hvor noedvendigt det er at staa sammen i modgang,specielt i modgang og aller mest i modgang . Lad bare rotterne forlade det, som de opfatter som en synkendde skude . Saa ved man hvor man har dem.
Hvis modstanden mod Islaam skal faa nogen betydning blir det foer eller siden noedvendigt for hver enkelt individ at frigoere sig for det selvskabte krav om ALTID at vaere i en moralsk overlegen position.
Eller med andre ord danne lidt haard hud paa “samvittigheden” , eller sjaelen om man vil .

Erwin Neutzsky-Wulff
Erwin Neutzsky-Wulff
11 years ago

N√• s√• fik I √łrerne i maskinen! Men selvf√łlgelig skal folk da have ret til at sige, hvad de mener.

Censur har aldrig f√łrt noget godt med sig. Det g√¶lder ikke mindst den lidt mere snedige udgave, hvor dagblade med stor cirkulation udspreder l√łgne og overlegent ignorerer dementier, og der er de politiske yderfl√łje vist lige gode.

Da jeg i sin tid redigerede Faklen, blev jeg som bekendt kaldt for nazist, fordi jeg mente, at nazister – ligesom alle andre – burde have ytringsfrihed. Ak ja.

Anna Lyttiger
11 years ago

√ėrerne i maskinen? Hvad tror du vi er? Selvf√łlgelig kommer der da reaktioner mod sandheden, specielt hvis den er ubehagelig for “the establishment”.

Hvordan g√•r det i√łvrigt med Satan for tiden?

JensH
JensH
11 years ago

Kholghi mener S√łren Pind og Naser Khader opf√łrer sig som teenagere:

http://politiken.dk/indland/article867538.ece

Vivi Andersen
Vivi Andersen
11 years ago

Khader må snart til at finde ud af at de vantro vesterlændinge IKKE bider på den der med at skelne mellem islam og islamisme.

For efterhånden er vi qua studier af islam helt på det rene med at islam er islamisme og islamisme er islam.

De 2 ting kan ikke skilles ad.

De vi kalder for islamister er de muslimer der f√łlger Koranen og Hadiths bogstaver !

Og da det pr√¶cist er det Allah kr√¶ver af hans slaver de g√łr, s√• er det alts√• fors√łg p√• manipulation det Khader foretager sig.

Vi k√łber ikke disse usandheder l√¶ngere, Naser Khader.

Kometen
Kometen
11 years ago

Haber er vist en dansk avis. Det skulle være snildt at afkræve dem kompensation for misbrugt copyrighted materiale.

Anna Lyttiger
11 years ago
Reply to  Kometen

Haber er Politikens Hus’ islamiske tyrkerspr√łjte.

Proclus
11 years ago

“islam er en religion, hvorimod…” Er l√łgnen Naser Khader k√¶mper med n√¶b og kl√łer for at bevare! Og det er l√łgnen der m√• og skal g√łres op med hvis vi skal kunne forsvare os. Grundlovens forst√•else af religion bygger p√• en privat og personlig gud, mens islam derimod f√łrst og fremmest m√• betegnes som et system af regler. Staten eller magten er derfor central for muslimerne, der simpelthen ikke kan praktisere fuldt f√łr de er istand til at ud√łve de foreskrevne sanktioner der er forbundet med regelbrud. Reglernes egentlige indhold er ligegyldigt, s√•l√¶nge de bliver fuldt. Shariaen er et miskmask… Read more »

Universalgeni
11 years ago

Det aburde er, at 60 pct. af alle verdens muslimer bliver tvangsgift med en sl√¶gtning. Typisk f√¶tter/kusine. Selv de radikale har udtalt, at det er voldt√¶gt. Hedegaard har jo ret. Han har jo ikke engang generaliseret ud over hvad virkeligheden kan b√¶re. Citat vedr. mulimsk familievoldt√¶gt fra Det Radikale Venstre om forhold i Danmark: Familierne bag tvangs√¶gteskaber skal straffes, siger Det Radikale Venstres integrationsordf√łrer Elsebeth Gerner Nielsen til Information. – Hvis en dansk far organiserede sin egen datters voldt√¶gt, s√• ville han garanteret komme for en domstol, men n√•r en far med anden etnisk baggrund g√łr det samme, s√• kan… Read more »

Zonka
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Alts√• enten smider DRV Elsebeth Gerner Nielsen ud eller ogs√• melder jeg mig ud, n√• nej, jeg er ikke medlem… om igen…
Alts√• enten smider DRV Elsebeth Gerner Nielsen ud eller ogs√• melder jeg mig ind, hvad er det jeg siger det er DRV vi taler om… om igen…
Alts√• enten smider DRV Elsebeth Gerner Nielsen ud eller ogs√•… n√• ligemeget ūüôā

Egtvedpigen
Egtvedpigen
11 years ago

Lars Hedegaard er altså blevet politianmeldt af Yilmaz Evcil.
Det er vel den samme Yilmaz Evcil, der var/er n√¶stformand i det fam√łse integrationsr√•d, der var med til at sende b√łrn p√• permanent islamistisk genopdragelse i Somalia??

polinos
polinos
11 years ago

-> Egil. Enig, Lars Hedegaard begik en taktisk br√łler, der spillede bolden lige over i f√łdderne p√• hans modstandere. Ingen tvivl om, at han mener “islam” som ideologi, men som ordene faldt, kan hans udtalelser forst√•s som m√łntet p√• “muslimer” som enkeltpersoner, og dermed l√¶gger han sig √•ben for angreb og p√•stande om racisme. Underligt, at han ikke kunne indse det, is√¶r set i lyset af den udm√¶rkede analyse, som -> Historyman skriver. Jeg har ogs√• bem√¶rket, at de mest alvorlige angreb p√• Trykkefrihedsselskabet er kommet fra borgerligt hold. Mest interessant og velunderbygget (ikke at jeg er enig i deres… Read more »

Mette
Mette
11 years ago

Egil. Jeg kan ikke se andet, end at islamkritikken allerede i vid udstr√¶kning praktiseres netop p√• den m√•de, som du beskriver. Ellers ville fx jeg ikke gide l√¶se og skrive her. Sommetider kan der komne noget godt ud af noget mindre godt, og det skulle ikke undre mig, om det sker i dette tilf√¶lde. Husk, at vi her befinder os i en yderzone i den danske islamkritik, et forum hvor id√©er og meninger afpr√łves i andres selskab. Og godt selskab vil jeg mene, fordi det er et sted, hvor vidende og meget forskellige mennesker ytrer sig. Politikerne har sikkert brug… Read more »

Egil
Egil
11 years ago
Reply to  Mette

Hej Mette, Enig, islamkritik ud√łves i det store og hele p√• en sober og v√¶rdig m√•de uden nedvurdering af andre kulturer eller racer. Min pointe er at vi til stadighed m√• holde os form√•let med vores kritik for √łje, Islam skal afsl√łres og √łdel√¶gges, og ikke bel√łnne vore modstandere med billige points. Universalgeni: Der er intet odi√łst i at holde folk anvarlige for deres holdninger. Det skal bare g√łres overfor personer og ikke overfor befolkningsgrupper. Der er mange som opfatter sig som muslimer, men som ikke kunne dr√łmme om at f√łlge koranen, ligesom der er mange som kalder sig kristne… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Egil

Man kan ikke sammenligne islam og kristendom. Selvom kristne ikke vender den anden kind til, er det ikke det samme, som n√•r ikke alle muslimer √łnsker at dr√¶be de vantro. S√•l√¶nge man bekender sig til islam, er man en del af det f√¶llesskab, der opretholder islams voldsteologi.

Kulturkristne har afgjort ikke samme problem.

Egil
Egil
11 years ago

Det er trist at Lars Hedegaard kan beg√• den dumhed at rette et angreb mod muslimerne som gruppe. Som Pat Condell s√• rigtig bem√¶rker, s√• kan man v√¶lge betydningen af ordet muslim efter situationen og til det form√•l man √łnsker at fremme. Vores opfattelse af ordet muslim som en som bekender sig til Islam, er kun delvis d√¶kkende, og selv om det er indlyende at det er denne betydning LH sigter til i sine udtalelser, s√• er det blevet udlagt som et angreb p√• muslimer som kultur og s√•gar som race. LH eksponerer sig derved for anklager om intolerance racisme.… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Egil

Jeg g√łr det samme. Jeg anklager muslimerne som gruppe, fordi de bekender sig til islam. Jeg foragter enhver, der tror p√• islam. Moderat s√•vel som ikke moderat. Og det g√łr jeg uden at skelne til hudfarve, etnicitet, kultur, race, nationalitet og lignende. Jeg har samme foragt for andre grupper, eksempelvis fascister. Moderate s√•vel som ikke moderate. Og det har jeg uanset hudfarve, etnicitet, kultur, race, nationalitet og lignende. Hvad er der i vejen med det? Enhver har ret til at v√¶re modstander af islam, fascisme eller andre menneskefjendske ideologier. Og enhver har ret til at foragte mennesker, der har valgt… Read more »

Mette
Mette
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Som Dennis N√łrmark skrev, da han han blev angrebet for sin d√•rlige anmeldelse af Lars Hedegaards og Mogens Camres nye bog, b√łr muslimerne tage ansvaret for deres religion.

Det er jeg helt enig i. Bekender man sig til islam, m√• man tage ansvaret for at g√łre det.

I går læste jeg også en dansk artikel, der stillede krav om, at muslimer får ryddet op blandt egne ekstremister, det kan vi så glæde os til. Eller hur?

Det strammer til omkring “nogen”.

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Mette

Et eller andet sted har mange sv√¶rt ved at skelne mellem muslimer og mennesker af mellem√łstlig oprindelse.

Mark
Mark
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Det er ikke let at skulle argumentere imod et “universalgeni”, men jeg vil alligevel pr√łve… Magen til idioti skal man efter min mening lede l√¶nge efter. Personligt mener jeg at du, og for den sags skyld Hedegaard, ikke har nogen som helst indsigt i islam, n√•r i kommer med s√•danne udtalelser. I min bog er i m√łrker√¶de…. Her ikke sagt at det er noget med hudfarve at g√łre. Folk derer m√łrker√¶de er folk der er bange for det ukendte og anderledes. Dette mener jeg er et urinstinkt fra dengang mennesker stadig gik rundt i afrika og skulle k√¶mpe for deres… Read more »

Jannik Thorsen
Jannik Thorsen
11 years ago
Reply to  Mark

@Mark
Du udstiller dig selv, med de substansl√łse anklager og den lette ironiseren. Universalgeniet er ganske konsekvent i sine udtalelser. Men du har et problem med at han helt og aldeles tager afstand fra islam i alle dens afskygninger. Det er muligvis en h√•rd pille at sluge, men det g√łr ikke n√łdvendigvis en person til “bange for det ukendte”. Tv√¶rtimod kan frygt v√¶re baseret p√• viden, hvilket jeg bestemt mener er tilf√¶ldet med islam.

Morten - - -
11 years ago
Reply to  Mark

Hej Mark – du m√• undskylde, men jeg genkender alts√• den endnu voksenstyrede teenager i din over-teoretiske argumentation. Jeg vil ikke lyde arrogant. Forts√¶t, for s√•dan udvikler man sig nu engang – det g√¶lder hver og en af os. Men forbliv √•ben, og lad dig aldrig lokke af den sociale konsensus, der lokker med f√¶lles t√łjstil, jargon, og udvendig solidaritet. For tro mig – din tidlige bogl√¶rde tilgang vil skulle testes mod virkeligheden. V√¶r evigt sandhedss√łgende!

Jeg er ikke m√łrker√¶d i hverken reel eller overf√łrt forstand ūüôā

– – –

Thomas Bolding Hansen
11 years ago
Reply to  Mark

Islam er slet ikke s√• farlig som du tror? Fint hvor mange muslimske samfund, lande kan du pege p√•, som er demokratier, k√łnsligestillede, med fuld respekt for pluralisme, hvor vantro ikke myrdes, fordi de er vantro? Hvis vi overf√łrer ideologiers indflydelse p√• samfund til marxismen, vil du s√• ben√¶gte at marxismen i gentagne tilf√¶lde har resulteret i diktaturer, undertrykkelse, endda folkemord, men ellers d√łdebringende elendighed? Hvad er forskellen p√• Nord og Sydkorea, bortset fra det ideologiske input og den for at bruge en marxistisk frase “herskende ideologi”? Jeg syntes selv Islam var ufarlig, indtil jeg begyndte at l√¶se om den.… Read more »

Thomas Bolding Hansen
11 years ago
Reply to  Egil

Nej, hvad der er virkelig synd, er at der sidder personer derude og leder ethvert citat de kan fordreje, fremfor at forholde sig til substantielle. Det er synd og konsekvenserne i det lange l√łb er langt fra ufarlige, efter som man undlader at tage en debat om nogle virkeligt alvorlige problemer.

Generalisering er mainstream og problemfrit i andre sammenh√¶nge –

Kig efter headlines som de her:

“Danskerne er utro”

“Danskerne spiser for meget k√łd”

osv.

Det er generaliseringer, som er almindelige, toldfrie, fordi enhver godt ved, at der ikke menes alle danskere, den MOTIVANALYSE bringes ikke ind i foretagenet.

Thomas Bolding Hansen
11 years ago

Grundl√¶ggende drejer det sig om at spolere og √łdel√¶gge en debat. Der kan vi s√• at pragmatiske √•rsager v√¶re mere pr√¶cise i vores sprogbrug, hvilket ikke er let, ikke engang n√•r man skriver og endnu mindre n√•r man taler.

Vi kan f√łje os de vilk√•r, og bruge timer p√• at skrive disclaimere og uddybninger. Men det bliver s√• netop at f√łje sig, for nogle spilleregler, som folk der ikke √łnsker denne debat har sat.

Liva
Liva
11 years ago

“..at man m√• skelne mellem islam og islamisme..”

Kunne der ikke pr√łves at g√łre det i koranen og hadith? Skelne mellem islam og islamisme. Luge islamismen ud?

Universalgeni
11 years ago
Reply to  LFPC

Der er n√¶sten ingenting tilbage af koranen, hvis man fjerner passager, der er i strid med f.eks. menneskerettighedserkl√¶ringen. Islam er islam er islam. Enten er man muslim eller ogs√• er man ikke. Jeg kan ikke se, at en skelnen mellem moderate og ikke-moderate giver mening. Muslimer, der tror p√• ikke-vold er selvf√łlgelig bedre end deres mods√¶tninger, men s√• l√¶nge det er islam, man vil fremme eller bare tror p√•, er der noget galt. For moderat islam eksisterer ikke. Der er kun den samme koran og den er ikke moderat.

JensH
JensH
11 years ago

@Historyman

Du er inde p√• noget der. Alle tre der under stort rabalder, (Lill√łr, Khadar og Pind), er alle tre bloggere p√• Berlingske.dk. Det skal blive sp√¶ndende at se hvem der nu melder sig ind i Jacob Mchangama’s ‘ytringsfriheds’-selskab.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  JensH

Midt i hele balladen, s√• er det godt at se at der er s√• stor interesse for frihedstanken – for den vestlige frihedskamps vugge og historie – og ikke mindst redskaber. For oplysningstankens betydning i Vesten. Det er noget af en ren√¶ssance den f√•r nu. Bedre sent end aldrig. Det p√¶ne borgerskab – biedermeier segmentet – vil ikke kendes ved Hedegaard, men det er dog ham – og JP – der i DK har g√łdet jorden for at Danmark igen finder sine solide ben – sin friheds vugge – og redskaber – som alt for mange af os har taget… Read more »

Historyman
Historyman
11 years ago

Det kan godt v√¶re, at jeg er en smule paranoid, men “OBO/Hedegaard-gate” er i min opfattelse bare en brik i et l√¶ngere varende angreb p√• Trykkefrihedsselskabet, som kredse omkring Berlingske Tidende/CEPOS/180 Grader/ Saxo-bank har iv√¶rksat. Navnlig kan jeg ikke g√łre mig fri af kronologien. I weekendavisen i oktober m√•ned √•bnede Frederik Stjernfeldt, og Jacob Mchangama op i angrebet i mod Trykkefrihedsselskabet og specifikt imod Hedegaard og dennes st√łtte til Wilders. ( P.S. jeg var inde og h√łre Wilders i sommeren 08,og her ekspliciterede Hedegaard netop, at Trykkefrihedsselskabet ikke st√łttede Wilders Koran forbud, men at man i det mindste, ville h√łre… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Historyman

Pr√¶cis. Jeg har haft samme tanke. Det er en voldsom politiseren, dette her…

kimpo
kimpo
11 years ago
Reply to  Historyman

Enig med Historyman. S√• beh√łver jeg ikke finde ordene selv til min blog. Det handler om den alternative forening og kampen om magten.

Thomas Bolding Hansen
11 years ago
Reply to  Historyman

Historyman “Det kan godt v√¶re, at jeg er en smule paranoid, men ‚ÄúOBO/Hedegaard-gate‚ÄĚ er i min opfattelse bare en brik i et l√¶ngere varende angreb p√• Trykkefrihedsselskabet, som kredse omkring Berlingske Tidende/CEPOS/180 Grader/ Saxo-bank har iv√¶rksat. Navnlig kan jeg ikke g√łre mig fri af kronologien.” Man kan ogs√• bare sige at DF, med Trykkefrihedsselskabet og nogle enkelte bloggere, er de f√• navigationspunkter, man kan v√¶lge i landskabet n√•r man skal t√¶ppebombe med sin politiske korrekthed og manifeste godhed. De er s√• heldige, at der er s√• f√• m√•l at g√• efter, hvorfor; de f√• som t√łr og vil m√• st√•… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Det er nok for sent i √•r; men send lige en vnlig tanke til skolel√¶rere, b√łrnehavep√¶dagoger medlemmer af for√¶ldrebestyrelser – og andre – rund omkring i den vestlige verden. De vil helt sikkert f√• mere ballade n√¶ste efter√•r.

Grunden: Hans eminence, goe gamle Yousuf Al-Qaradhawi har lige udsendt en ny fatwa. Det er nemlig helt haram for muslimer at fejre julen.

Memri har hans fatwa her:

http://www.youtube.com/watch?v=w8dkOR5pH1I&feature=player_embedded

Spiegel har en artikel her:

http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,druck-668258,00.html