19
jan
Seneste opdatering: 19/1-10 kl. 2035
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Se del 1 nedenfor

√Öh nej, vi kapitulerer

Jeg skal ikke g√łre mig til dommer over bladredakt√łrers manglende mod i forhold til reelle trusler, men som et minimum m√• man kunne kr√¶ve af dem at de kalder en spade for en spade, og ikke pr√łver at pakke svigtet ind i udenomssnak (“alle har set de tegninger mange gange”), og ulden tale. Allerbedst ville det v√¶re hvis de benyttede kapitulationen som et springbr√¶t til at kigge fremad: Nu er vi alts√• n√•et dertil at vi er s√• kuede at vi ikke t√łr trykke en harml√łs tegning. Hvad kan dette give anledning til af overvejelser mht. fremtidige situationer, hvor europ√¶iske lande uds√¶ttes for langt mere alvorlige trusler, f. eks. omfattende intifada i ghettoerne, eller trusler og afpresning fra et nukleart Iran?

Hegnsp√¶le bliver muligvis flyttet i debatten, men andre flyttes i modsat retning i form af resignation og accept af religi√łst tyranni. Medierne vil med garanti ikke begynde at kigge fremad, og dette er det v√¶rste. Det varsler ikke godt for fremtiden – og findes der en ‘Lex Hedegaard’ lyder den, at fremtidsscenarier er det farligste og mest tabubelagte emne¬† overhovedet (LFPC).

[Ansvarhavende chefredakt√łr p√• Morgenavisen Jyllands-Posten] J√łrn Mikkelsen forklarer, hvorfor avisen ikke har genoptrykt Kurt Westergaards tegning i denne omgang: ¬ĽTegningen er velkendt af alle her i landet, og vi vil gerne have debatten videre. […]Vi har ogs√• sagt, at vi erkender, at der er en ny sikkerhedssituation, og at det betyder noget i overvejelserne.¬ę. […]

[Lisbeth Knudsen:] ¬ĽAlle har set de tegninger mange gange, og alle b√łrn i Danmark kender i dag Kurt Westergaards tegning. Derfor er der ikke nogen grund til at bringe den igen som dokumentation.[…]. Vi m√• tage et ansvar p√• os og ikke bringe tegningen som en demonstration og som en provokation.¬ę […] Vi g√•r ind for ytringsfrihed, men… [Jyllands-Posten 19.1.2010, ikke online]

24 timer til W-dag

I morgen onsdag begynder den ulyksalige retssag mod Geert Wilders, der er en usk√łn blanding af misforst√•et menneskerettighedsjura og beskidte politiske tricks med mange ubekendte, en sag der kan blive fatal for enhver af de involverede parter og for hele Holland. En af de ubekendte er, om Wilders overhovedet overlever en √•ben rettergang medkun sine livvagter, en disposition fra systemets side, der ligner en tanke. Et par √•r som en “sitting duck”. Van Goghs morder Mohammed Bouyeri blev retsforfulgt i justitsministeriets sikkerhedbunker!¬†I dagens anledning bringer Gates of Vienna et h√łjinteressant ¬†interview med Wilders¬ī 1000 Euro-i-timen-stjerneadvokat Bram Moszkovic, der ikke kunne st√• for fristelsen til at g√• over i historien. Det er det eneste gode man kan sige om denne sag, den bliver ikke kedelig. Indsatserne er h√łje og der er meget der kan spinne ud af kontrol, selvom Wilders rent juridisk efter fagbed√łmmere, burde kunne vinde den med h√¶nderne bundne p√• ryggen.

Did you doubt whether or not you should take on this case?

‚ÄúI doubted for a short moment, because it imposes a significant drain on my time, but those doubts quickly vanished.‚ÄĚ

Why?

‚ÄúIt is a challenge. Whoever wins or loses, this case will go down in history as one of the important trials for freedom of expression.‚ÄĚ

Pulling Out the Stops Against Geert Wilders, Har man sikret sig også at læse Leggers Shrugging off Spinoza, er man godt klædt på fra start. Se også Daniel Pipes Why I Stand with Geert Wilders.

Kurder tiltalt for modtrusler mod Sveriges migrationsminister

Så här skrev han, enligt säkerhetspolisen, i ett brev den 20 juni 2007:

‚ÄúVi kan f√•nga er. Har adress, foto, bilnummer, jobbrum, i vilken stol ni sitter, men vill inte‚Ķ Vi ska problem som krig. Ska d√∂da diplomatiska personer som Eliasson, Billstr√∂m och annat personer i alla plats sedan vi g√• tillbaka till Irak f√∂r ni gjort svek‚Ķ. Vi kan ocks√• hota er‚Ķ F√•nga era diplomatiska personer som minister eller advokater, men vi vill inte krig mellan oss‚Ķ Tv√• veckor sedan vi kunde ha d√∂dat era ministrar l√§tt i Malm√∂ men vi sagt l√•ta bli det problem. M√•ste det b√§ttre ni g√∂ra bra beslut, gamla irakiska flyktingar vill stanna utan problem.‚ÄĚ

I ett annat brev, poststämplat i Malmö 27 mars förra året, skriver 39-åringen, enligt Säpo:

‚ÄúH√§r idiot Tobias du kan sitta i hemmet det √§r b√§ttre till dig eftersom du g√∂ra problem och krig med folk, d√§rf√∂r vi lova och tusen g√•ng lova vi skall d√∂da dig i alla fall du vet hundra procent eftersom vi k√§nner dig du √§r fienden emot oss‚Ķ och om du byta inte det beslut till de 1700 personer tidigare har bott i Sverige som stanna h√§r att permanent uppeh√•llstillst√•nd och sedan tills fredag vi tr√§ffa dig som ska d√∂da dig kan och vi lova lova lova lova vi ska d√∂da dig sedan vi tillbaka och vi betala till en person mycket pengar bara ska d√∂da dig i alla fall och varje dag vi ser p√• dig och lyssna p√• dig.‚ÄĚ Tobias Billstr√∂m skulle m√∂rdas ‚Äď idag startar r√§tteg√•ngen

Man kommer til at t√¶nke p√• Hans Holm√©rs helkiksede “kurderspor”, som han indledte Palmeefterforskningen og spildte dyrbar tid med, men det er desv√¶rre for Holm√©r 24 √•r for sent. Se filmen om hans ven, den homoseksuelle, middelm√•dige bogforl√¶gger Ebbe Carlson med smag for magtfulde m√¶nd og dyre biler, der fik en justitsminister, en rigspolitichef og en S√ĄPO-chef fyret, inden han kort efter d√łde af AIDS. En farce for fantastisk til at nogen kunne hitte p√• den. Ebbe – the movie.

Den j√łdiske flugt fra Sverige

Numerisk er problemet ikke stort, men som man vil huske fra 2009, er bekymringen stor, is√¶r i Malm√ł. Det er dog stort nok til at man bem√¶rker det fra Israel. “JSS ber√§knar att det sker ett hatbrott per dag riktat mot judar i Sverige. Extremv√§nstern √§r numera ett st√∂rre hot √§n extremh√∂gern, h√§vdar den nationella organisationen Judisk s√§kerhet i Sverige.” Vi mangler at se nogle danske j√łder, der forholder sig til de svenske tilstande. Aliyah = udvandring til Israel, hebraisk. :

2009 may prove to be a peak year for immigration from Sweden, according to Jewish and Christian Zionist officials involved in facilitating this immigration, which they say may be connected with anti-Semitism and Israel-hatred in Sweden. “We are seeing an upward trend in interest in aliyah (immigration to Israel) from Sweden, possibly owing in part at least to various attacks on Jews,” said Howard Flower, director of aliyah for the International Christian Embassy Jerusalem. According to Aryeh Jacobson, who represents the Jewish Agency in Sweden, 24 immigrants from Sweden finalized their aliyah during the first eight months of 2009 ? exceeding the total of 16 during all of 2008. This figure also tops the average number of Swedish immigrants per year, totaling 19 new arrivals.

“There is suspicion that there maybe an increase in aliyah because of the events in Malmo,” said Flower, “but also because of other attacks by Islamic fundamentalists in Sweden and their non-Muslim Swedish sympathizers.Anti-Semitism may be spurring wave of aliyah from Sweden, Dec. 2009: Kraftig √∂kning av hatbrott mot judar, April 2009: Unga judar v√§ljer bort Malm√∂.

De molekylære borgerkrige

pibler i det sm√• mange steder og er ¬†sandsynlig del af fremtidens Europa, n√¶rmest uundg√•elig s√• viseligt som politikerne nu har lagt kortene op. Det er ikke en dystopi, men en ekstrapolering ud af allerede indtrufne begivenheder, raceopt√łjerne i England, s√¶rligt ¬†siden Bradford i 2001 og Paris i 2005. Det er kun et √•r siden Roseng√•rd i Malm√ł var i undtagelsestilstand i flere uger. Imellem de spektakul√¶re begivenheder, synker ¬†tidligere fredelige lande som England og Sverige for hvert √•r apatisk dybere ned i en sump af daglig kriminalitet og anarki uden at befolkningerne synes s√¶rligt opsatte p√• at g√łre deres ledere ansvarlige for den irreversible √łdel√¶ggelse af deres lande. – Derimod er det uvist, hvem der i fremtiden vil for alvor vil bekrige hvem, selvom er kvalificeret g√¶t er, at fredens religion vil v√¶re den ene part i alle tilf√¶lde. I S√∂dert√§lje jagede kristne irakere muslimske irakerne ud af byen. I England gik muslimer og indf√łdte l√łs p√• hinanden i 2009. I Holland bek√¶mper muslimske marokkanere kristne molukker. Stadigv√¶k:

Police in the central Dutch town of Culemborg have arrested two people in the Terweijde district. One of them was carrying a baseball bat, while the other refused to leave the area when requested to do so. Terweijde is still subject to the emergency regulations and a ban on large public gatherings brought into effect in the wake of the recent increased tension between Dutch-Moluccan and Dutch-Moroccan youths. On Friday, a call to form a Moluccan civic patrol appeared on the internet. The call received answers from all over the country. Police have since informed the originator of the call that such a patrol is unacceptable. Read more about the unrest in Culemborg here. Fresh arrests in troubled Dutch town. (Muslimer flyr Södertälje efter hot, Södertälje: Muslims attacked by Assyrians.)

I 2050, n√•r de der er 20 √•r idag er 60, og n√•r hver 6 indbygger i Danmark er indvandrer eller efterkommer, er landet m√•ske stadig fredeligt, sk√łnt jeg ikke tror det, men det vil v√¶re et s√•rbart og labilt land, de er udleveret til. Forestiller politikerne sig hvordan befolkningen havde reageret p√• et “vellykket” mord p√• Kurt Westergaard? Eller p√• en “vellykket” terrorhandling, og ikke de fire st√łrre fors√łg, der er forhindret ? De 20 √•rige har √©n tr√łst: Danmark vil til den tid ikke v√¶re n√¶r s√• labilt som Sverige, Holland og England der efter mit sk√łn har passeret et point of no return for adskillige ¬†√•r siden.

Dalrymple: Haiti’s Apocalypse

This week’s earthquake adds a nightmarish chapter to a tragic history.The news from Haiti is always terrible; when there is no Haitian news, it does not so much suggest that the news is good as that the long, slow catastrophe that is Haitian history is merely continuing as usual. But this week’s apocalyptic earthquake makes Haiti’s recent past seem almost like a golden age. No one who has been to Haiti ever loses his interest in the country. It is one of those places that, because of its history, because of its culture, because of its torments, captures the imagination and never lets it go. You respond to it not with tough, but appalled love. The American writer, Herbert Gold, summarized the country in the title of his wonderful memoir of his experiences there: The Best Nightmare on Earth.Theodore Dalrymple, a physician, is a contributing editor of City Journal.

Oriana Fallaci: ¬† ‚ÄėIo Trovo Vergognoso‚Äô

“I find it disgraceful”.¬†Oriana Fallci foredrager sin ber√łmte ¬†Panorama-artikel fra april 2002 som var den et digt eller en monolog fra Hamlet eller ¬†Julius Ceasar, Markus Antonius¬ī”For Brutus is an honourable man.”

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten - - -
11 years ago

Vi ved ikke, hvad Ramb√łll-unders√łgelsen fort√¶ller, n√•r vi ikke kender sp√łrgsm√•let.

Er de adspurgte imod genoptrykkelse af tegningen ? Eller synes de blot det ikke er den optimale reaktion ? Vi ved det ikke, f√łr vi kender sp√łrgsm√•let, man har sparet p√•.

Men nu ved vi da, at Ramb√łll har stillet et sp√łrgsm√•l. S√• har vi mulighed for med tiden at f√• oplyst hvilket.

– – –

Morten - - -
11 years ago
Reply to  Morten - - -

“Sparet” var lige ordet ūüôā

Men der skulle nu have stået svaret.

– – –

PeterK
PeterK
11 years ago

Desv√¶rre har jeg ikke ta√¶lentet, men hvorfor skal det v√¶re Westergaards tegning? Muhammeds bryllup med bruden i klapvogn? S√• er vi helt fri for alt med copyright. Problemet er logistikken. Der m√• man misunde venstrefl√łjen, det kan de bare. Men s√• er talentet ogs√• brugt op.

Universalgeni
11 years ago

Vi har helt desperat brug for de klisterm√¶rker! ūüĎŅ Hvordan g√łr vi? Westergaard skal give tilladelse og nogen skal s√¶lge online….

ole burde
ole burde
11 years ago

Naar man ser paa hvor stor eller lille den joediske emigration fra Sverrige (eller andre europaeiske lande) til Israel er ,er der en lille detalje man lige skal have med . Israel kommer om kort tid til at leve under truslen af iranske atombomber ,altsaa ovenpaa alle de andre slags trusler som allerede ER en del af dagligdagen. Saa dem som kommer hertil alligevel , udtrykker maaske en mening om , at Sverrige er mer GROTESKT end summen af alle problemerne og faremomenterne ,som er en del af livet i Israel…

Liva
Liva
11 years ago

Ja, man kan sp√łrge: Skal den vestlige kultur og verden til at have l√¶ndekl√¶de – i overf√łrt betydning – p√• eller ej? Skal den til at have burka p√• eller ej? Skal Vesten til at af med sin kulturelle, ytringsfrihedsm√¶ssige og kunstneriske synlighed og tradition? Skal den vestlige verden til at forbyde spiser eller ej? Skal Vesten turde st√• fast p√• sin √•bne, mangfoldige og tolerante kultur og v√¶rdier eller ej? Skal den turde at bruge humor eller ej? Skal den tillade den vestlige mand (f.eks. Westergaard og Hedegaard og deres holdninger) at v√¶re synlige (og dermed ogs√• den vestlige… Read more »

Asger Trier Engberg
11 years ago

Off topic: DEN GRIMME √ÜLLING For et par hundreder √•r siden var min tip, tip, tip oldefader redakt√łr p√• Berlingske Tidende. Ja faktisk er han en slags grundl√¶gger af avisen. Mendel Levin Nathanson var en fantastisk herre, intelligent, dygtig og en meget central skikkelse i den danske guldalder. Ja, der h√¶nger et billede af Eckersberg p√• nationalmuseet som hedder “Den Nathansonske familie”. Guldalderens m√¶cen. Der var bare et enkelt lille aber dabei med Nathanson. Han br√łd sig ikke om H.C. Andersen. H.C. Andersen var ogs√• s√•dan en irriterende fyr, som hele tiden mente at hans talent kr√¶vede en ekstra opm√¶rksomhed,… Read more »

Universalgeni
11 years ago

I virkeligheden er det venstrefl√łjen, der udg√łr den st√łste hindring, n√•r det g√¶lder hj√¶lp til ulande som eksempelvis Haiti. De placerer fejlagtigt ansvaret og skylden hos os. Vesten. S√•l√¶nge, de ikke erkender sandheden, vil at hj√¶lp v√¶re utilstr√¶kkelig. Sandheden er, at manglende udvikling er de ber√łrte befolkningers egen skyld. Det handler om kultur. Citat fra New York Times 14. jan. 2010: L√¶sehj√¶lp: capricious = lunefuld ¬§ futile = nyttesl√łst ¬§ child-rearing = b√łrneopdragelse ¬§ harsh retribution = h√•rd straf (geng√¶ldelse) As Lawrence E. Harrison explained in his book ‚ÄúThe Central Liberal Truth,‚ÄĚ Haiti, like most of the world‚Äôs poorest nations,… Read more »