14
feb
Seneste opdatering: 15/2-10 kl. 0043
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det svenske gymnaisum er ikke som det danske, bare almendannende og studieforberedende. Det er beregnet til, at alle skal kunne klare at gÄ der, kommende astonomer sÄvel som damefrisÞrer. Det er lighedstanken fÞrt i bund, men virkeligheden har spillet tankerne et puds. NÄr 31 % af en Ärgang nu ikke kan kvalificere sig til sÄ beskedne krav, er deres skolekundskaber endog sÊrdeles ringe og deres fremtidige anvendelighed svÊr at fÄ Þje pÄ. Sverige er heldigt hvis dette kommende storproleratiat vil nÞje sig med blot at vÊre en social dÞdvÊgt.

I Sverige ligger alle de “gymnasiale uddannelser”, som man kan lĂŠse efter folkeskolen under den sĂ„kaldte gymnasieskole. De er ikke som i Danmark spredt ud pĂ„ forskellige uddannelser som f.eks. HF og HHX. PĂ„ en svensk gymnasieskole finder man sĂ„ledes bĂ„de praktiske vĂŠrkstedslinier og mere teoretiske og studieforberedende linier som f.eks. samfundsfag.I alt har den svenske gymnasieskole 17 linier, som kaldes for “nationella program”. 13 af de 17 programmer er direkte erhvervsorienterede. Andre “programmer” er mere alment dannende, som f.eks. samfundsfag eller naturvidenskab. Disse programmer minder meget om linierne pĂ„ et dansk gymnasium, og retter sig mod studerende, der planlĂŠgger at videreuddanne sig.

Politisk flertal fordobling af straf for voldtĂŠgt

MĂ„ vĂŠre af interesse for vores svenske venner med nu totalt 14.06 gange flere anmeldte voldtĂŠgter (5.879) end Danmark.

Straffen for fuldbyrdet voldtÊgt skal fordobles til fem Ärs fÊngsel. SÄdan lyder det fra Venstre, der mener at den nuvÊrende »normalstraf« pÄ cirka to Är og tre mÄneder er alt for mildt. Og et bredt politisk flertal er klar til at gÄ med pÄ de strengere straffe. Sidste Är blev 418 tilfÊlde af voldtÊgt meldt til politiet. Udover straffordoblingen indebÊrer Venstres udspil at alle dÞmte sexforbrydere skal mentaltestes. BÄde K, SF og DF taler varmt for strengere voldtÊgtsstraffe. Venstre vil fordoble straf for voldtÊgt

MedielÄget pÄ Sverigedemokraterna igen

Först ser man [medier og politikere] till att SD inte mer nĂ€mns, inte finns med pĂ„ den politiska dagordningen.Sedan skördas resultat, i form av denna nedgĂ„ng för SD.NĂ€r Dagens Nyheter nyligen skulle lĂ„ta lĂ€sarna partirösta fanns sĂ„ledes bara de sju med, inte SD. DĂ€r fanns ett alternativ ”NĂ„got annat parti”, och det fick 15% av rösterna. ”NAP” blev det nĂ€st största partiet


T.o.m. nĂ€r Agenda i ett tidigare program hade SD som Ă€mne för diskussion hölls partiets egna företrĂ€dare borta frĂ„n TV-studion. Partiets motstĂ„ndare – dĂ€ribland Mona Sahlin och Maud Olofsson, som bĂ„da mosats av Jimmie Åkeson de gĂ„nger de mött honom i debatter – fick vara med, men inte Åkesson. Man talade om SD, inte med SD.Vad som nu uppenbarligen stĂ„r pĂ„ agendan Ă€r att helt försöka förtiga Sverigedemokraterna. Man har inte för avsikt att lĂ„ta SD vara med heller fortsĂ€ttningsvis i TV:s valdebatter. Helt pĂ„ tvĂ€rs mot hur man i tidigare valrörelser behandlat bĂ„de det pyttelilla Feministiskt Initiativ och Junilistan. Klart Ă€r hur man hĂ€r mĂ€ter med olika mĂ„tt, men med detta kan man komma undan – vilka skulle kritisera media? Knappast media sjĂ€lva. Jan Milld: Hade jag fel?

DIIS, Auschwitz-dagen og flad moraliseren

Valget af temaet »Farlige forestillinger« indbyder til en sĂ„dan flad moraliseren. Sagt pĂ„ en anden mĂ„de: PĂ„ Auschwitz-dagen talte Georg Metz i Odense, der var en af de kun seks byer, hvor der var stĂžrre officielle arrangementer. Jeg behĂžver ikke have hĂžrt Georg Metz’ tale for at vide, at den har indeholdt fordĂžmmende referencer til fĂžlgende nĂžgleord: Jesper Langballe, SĂžren Krarup, Pia KjĂŠrsgaard, Dansk Folkeparti, regeringens udlĂŠndingepolitik, fremmedhadet i Danmark. Valget af Auschwitz-temaet »Farlige forestillinger« indbyder til, at man trĂŠkker eller antyder en parallel mellem nazisternes politik over for jĂžderne og en nutidig dansk udlĂŠndingepolitik, som man er uenig i. Man dĂŠmoniserer sine modstandere og dramatiserer konsekvenserne af en demokratisk legal udlĂŠndinge- og integrationspolitik. Dette sker nĂŠsten hver dag i aviser som Politiken og Information. Det er dette lave niveau, DIIS understĂžtter med sit tema. [..]

Man mĂ„ skelne mellem jĂždeforfĂžlgelsen i Tyskland og i de besatte lande. I de besatte lande blev myrderierne gennemfĂžrt uden hensyn til, hvad befolkningerne mĂ„tte mene, men man udnyttede i betydeligt omfang den historiske antisemitisme i landene. Dette skete ogsĂ„ i Norge, hvor antisemitismen – ligesom i Ăžvrigt i Sverige, men ikke i Danmark – i forvejen var ganske udbredt, ikke mindst i statspolitiet. Det var hovedĂ„rsagen til, at over halvdelen af de norske jĂžder omkom i Auschwitz-Birkenau. [..]

Det, man kan bruge Auschwitz-dagen til, er derfor at stille spÞrgsmÄlet: Hvordan kunne en sÄdan morderbande erobre den totale magt i Europas stÞrste land? Hvad sker der, hvis man gÄr pÄ kompromis med retsstaten? Hvad kan der ske, hvis man lader parallelsamfund (nazistpartiet dannede med bl.a. SA et parallelsamfund med egen retsorden) vokse sig for store? Hvordan skal vi forholde os til udenomsparlamentarisk aktivitet, og er civil ulydighed virkelig sÄ romantisk og humant et fÊnomen, som det gÞres til i disse Är? Eller mulige konsekvenser af ungdomsdominans (gennemsnitsalderen i SS var under 30 Är!). Claes Kastholm, kronik: Brug og misbrug af historien. (JÊvnfÞr med svenske jÞders situation idag, og politikene manglende vilje og evne til at forsvare dem effektivt mod tilvandret pÞbel overhovedet. How Long Before Malmö is Judenrein? )

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Prudentius
14 years ago

“vil nĂžje sig med blot” Der bliver ingen “nĂžjen”, hverken herhjemme eller pĂ„ den anden side af sundet, eller i resten af Europa. De muslimer der er rykket til Vesten vil, efter min overbevisning, vise sig at vĂŠre de mest militante i det lange lĂžb. De er klemt sammen i fjendeland, er hysterisk klar over hvor “haram” kuffarens levevis er og har meget at vinde ved fortsat at klynge sig til islam (sĂ„ lĂŠnge multikultiregimet har greb i tĂžjlerne). I mellemĂžsten og resten af den muslimske verden vil frafaldenheden tage til efterhĂ„nden som den islamiske vĂŠkkelse taber krĂŠfter og moralsk… Read more »

Emeritus
Emeritus
14 years ago

‘…NĂ„r 31 % af en Ă„rgang nu ikke kan kvalificere sig til sĂ„ beskedne krav, er deres skolekundskaber endog sĂŠrdeles ringe og deres fremtidige anvendelighed svĂŠr at fĂ„ Ăžje pĂ„…’ I firserne viste det sig, at man for KĂžbenhavns vedkommende kunne pege pĂ„, at op til 25% af de elever, der forlod Folkeskolens ĂŠldste klasser set over to Ă„r, hverken var i arbejde, havde hĂ„b om at fĂ„ et arbejde eller evne til at fĂ„ gang i en videregĂ„ende uddannelse. En katastrofemelding. Man skal dog lĂŠgge mĂŠrke til udtrykket ‘op til’, der selvfĂžlgelig ikke er det samme som et middeltal… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
14 years ago

http://www.israelnationalnews.com/Radio/Player.htm#2#504
Gert Wilders pÄ radio, All along the watchtower med Hendrix i baggrunden i starten og slutningen.

boppo
boppo
14 years ago

Lars Olsen, som lige nu er aktuel med sin nye bog ”Eliternes triumf”, har tidligere skrevet “Det delte Danmark” og “Den nye ulighed”. Jeg husker ikke, i hvilken han skrev om underklassens uddannelse eller mangel pĂ„ samme i Danmark. Det var ikke om indvandrere. Han skrev, at det var ikke mĂŠrkeligt, at de unge droppede ud pĂ„ stribe. Fx skulle sygeplejerskeelever beskĂŠftige sig med franske filosoffer, PĂ„ designskolen kom de nĂŠppe i nĂŠrheden af nĂ„l, trĂ„d, pensel eller lĂŠrred. Undervisningen var helt anderledes intellektuelt tilrettelagt. I bogen beskyldte Lars Olsen Danmarks LĂŠrerforening for at vĂŠre “totalt passiv i debatten om… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 years ago

Jeg giver ikke noget for det svenske system. PĂ„ et tidspunkt syntes danskerne, at der skulle valfartes til – hed det HĂžjby – men hurtigt er det blevet glemt. Godt for det. Lars Olsen, som lige nu er aktuel med sin nye bog “Eliternes triumf” skrev i sin forrige fremragnende bog “Den nye ulighed” om vores underklasse, der slet ikke fik nogen uddannelse. Det drejede sig ikke om indvandrere. Hele uddannelsessystemet var i den grad sporet ind pĂ„ intellektuelle idĂ©er, sĂ„ledes at vore ungdommer’e droppede ud. Det var rystende lĂŠsning. Efter hukommelsen skrev Lars Olsen fx, at pĂ„ sygeplejerskeuddanelsen skulle… Read more »

PeterK
PeterK
14 years ago
Reply to  Anonymous

For ganske fĂ„ Ă„r siden, sendte et stort KĂžbenhavnsk hospital rutinemĂŠssigt nyuddannede sygeplejersker pĂ„ kursus – for at lĂŠre at lave forbindinger. Akademisering af en uddannelse er et gammelt kendt kneb, specielt indenfor det offentlige. Kan man flytte en uddannelse fra at vĂŠre HK-agtig til at vĂŠre DJØF-agtig, skĂŠpper det godt i lĂžnningsposen. Det gĂ„r ikke rigtigt i det private, her ser man lidt mere pĂ„ hvad folk kan og hvis muligt deres tidligere resultater. For nybegyndere pĂ„ hvad potentialet er. Et papir pĂ„ at have tilbragt et antal timer pĂ„ en uddannelsesinstitution tages ikke uden videre for gode varer.… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x