1
mar
Seneste opdatering: 2/3-10 kl. 2319
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Idag er det  200 ĂĄrs dagen for Frederic Chopins fødsel, alt stĂĄr i hans tegn i det stolte, selvbevidste Polen. I 1849 døde Chopin efter længere tids sygdom, tuberkulose. Han er i dag begravet pĂĄ Père Lachaise kirkegĂĄrden i Paris, mens hans hjerte er muret inde i en søjle i en kirke i barndommens Warszawa. Hvis nogen synes at Jim Morrisons grav er et romantisk valfartssted, – jeg er ikke blandt dem – har de ikke været forbi Chopins grav samme sted. Evig og evigt ung. En anden eksileret, Vladimir Horowitz, spiller Polonaise op. 53 ved sin Moskva koncert i 1987, hvor han for første gang i 61 ĂĄr er tilbage i sit fødeland Rusland, en stærkt bevæget begivenhed under Glasnost, ogsĂĄ for et delvist tĂĄrevædet publikum. – Chopins appel er  bred, hans Marche Funebre har været spillet har været spillet fra forbryderen Stalins (!) over Brezhnevs til John F. Kennedys begravelser.

The city of Warsaw opened a museum devoted to Frederic Chopin Monday amid nationwide celebrations marking the 200th anniversary of the Polish composer’s birth. “We must show the world our identity, because our identity is not only battles, or the story of economic failures and successes, but also culture,” said President Lech Kaczynski at the opening ceremony of the Mueum of Frederic Chopin, housed inside a remodeled baroque palace. Earthtimes.

Politiken interviewer Kim Møller/Uriasposten

I Danmark bliver toneangivende bloggere interviewet i TV og aviser. I Sverige bliver de overvĂĄget af myndighederne:

»Truslen mod min person er faldet med 50 procent«.Det vurderer historikeren Kim Møller, der er skibenten bag Uriasposten, en blog, der har været lagt for had blandt medlemmerne af den yderste venstrefløj. Vurderingen kommer efter politiet har ransaget og anholdt flere personer på den ekstremistiske venstrefløj. [..]

Tvunget til at få hemmelig adresse: Blogskribenten har længe langet ud efter den yderste venstrefløj.

»Det er vigtigt at sætte fokus på de antidemokratiske elementer. Men efter min mening får de venstreorienterede lov at gå længere end højrefløjen, før medierne skriver om dem«, mener han.Kim Møller har i dag fået hemmelig adresse for at undgå angreb i sit private hjem. Offer for ekstremistvold lettet over PET-aktion. Uriasposten: PET slår ned på venstreradikale. Hovedmanden i Antifascistisk Aktion fængslet for gennem flere år at have deltaget i vold mod højreorienterede, for ulovlig registrering og dataindbrud og brud på våbenloven.

En Fredriks försvarstal

Er der en oversætter tilstede ?

Med en valrörelse som kommer att handla om välfärden, jobben och statens finanser, minskar utrymmet för Sverigedemokraterna, konstaterar statsministern. Men alltför ofta använder de etablerade partierna Sverigedemokraterna som slagträ mot varandra. Jag frågar Fredrik Reinfeldt om inte det är att göra precis vad Sverigedemokraterna vill.
– Absolut. Hoppas du har noterat att jag inte gör det. Jag tänker inte vara i deras reklambransch. De behöver synas. Det är deras överlevnadsmöjlighet. Och ju mer de syns på temat att de bara nämns, utan granskning, desto bättre. Han själv tänker inte ställa upp på någon debatt med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, i varje fall inte som läget är just nu.

“Jag önskar att jag kunde säga att samhällsdebatt alltid vinner, att det bästa som skulle kunna hända är om jag och Jimmie Ă…kesson möts i Aktuellt och har 30 minuters debatt där jag pĂĄ punkt efter punkt försöker kämpa ner honom med goda argument.Det är bara det att jag inte kan vinna den debatten – om han inte kommer full och börjar slĂĄss i studion. SĂĄ länge som han säger nĂĄgonting som är begripligt, har han ju överraskat. HĂĄller bara tre procent av befolkningen med honom och 97 procent med mig sĂĄ är det ändĂĄ ett dĂĄligt resultat. Jag har kommit fram till att ĂĄtminstone inte jag ska ge honom det reklamutrymmet.” Moderaten som försvarar skatter

“Vores indre fjender”

Mayors are not expected to make spice political statements, but Albert van den Bosch broke with this doctrine Friday. The conservative (VVD) mayor characterised Moroccan criminals as the “internal enemy”.The VVD mayor urged special legislation to put a stop to intimidation by Moroccan youths. “The people are fed up. Do something about it as government!” he said in the civil servants’ journal Binnenlands Bestuur.

“I am fed up with how Iraq and Afghanistan have been discussed for months, while nothing is done about a much bigger problem. (…) I do not understand that so many billions are being put into purchasing JSF fighter aircraft if you could also have very many extra police officers for this money. Who is our enemy? Do we need an expensive airforce for vague wars in far places, or is the enemy within, in the Netherlands?” Mayor: Moroccan Teenage Criminals are “Internal Enemy”.

Politiken og TV 2 opdager chikanen af jøder i Malmø

Politiken har en udmærket kommentar og “jødespørgsmĂĄlet” for den anden ende af broen. “Malmøs jøder gĂĄr uden kippa,  Københavns søsterby er blevet farlig for et religiøst mindretal,” af Peter Wivel, korrespondent i Berlin (!) (ikke online). Den trækker pĂĄ alle relevante kilder. Det er nærved to ĂĄr siden vi begyndte at skrive om det. Det er  et ĂĄr siden vi havde en reportage derfra med video og fotos. NĂĄr man tænker pĂĄ, at der fra RĂĄdhuspladsen 37 til Centralen i Malmø er  30 minutter, sĂĄ havde mĂĄske været rimeligt at sende en praktikant derover og interviewe de  involverede? – En erfaren svensk iagttager kalder i dag overfor os det der sker i Malmø og fordrivelserne i Södertälje “att vi nu kommit in pĂĄ “upploppet” – det mĂĄngkulturella projektet.”  TV2Lorry her kl.19,30 er jødeforfølgelser i Malmø og interview med lederen af den jødiske menighed. Update: Reepalus udtalelser spreder sig i svensk presse: Nu skyller Reepalu pĂĄ “den israeliska lobbyn”.

MPs ‘bullying Christianity out of UK in name of political correctness,’ claims Lord Carey

Former Archbishop of Canterbury Lord Carey today accused politicians of trying to bully Christianity out of public life. He complained of a ‘strident and bullying campaign’ to marginalise Christianity in the name of political correctness.

Lord Carey said: ‘We have reached the point where politicians are mocked for merely expressing their faith. ‘I cannot imagine any politician expressing concern that Britain should remain a Christian country. That reticence is a scandal and a disgrace to our history.’ […]

The Archbishop of York said last month that some people wanted to relegate the church to a place only in the private lives of its members. They wanted to censor the phrase ‘church schools’ and replace it with ‘faith schools’.

The Archbishop said this was ‘a process of ghetto-ization at work in a ferocious and insidious way.’ Dr Sentamu singled out as an example of attempts to wipe out Christianity the growing official campaign against any state recognition of Christmas. The Archbishop complained that advocates of equality laws would replace Christmas with bland substitutes like ‘Winterval’. […] MPs ‘bullying Christianity out of UK in name of political correctness,’ claims Lord Carey

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Prudentius
11 years ago

Reepalu ligner Emils far.

“EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMMiiiiiiiiiiiiLLLLLLL” !

Det næste på brølemenuen bliver vel:

“Takhbir” “Allah u Akbar” og “Kaybar, Kaybar e Yahud” !

Befolkningssammensætningen i Malmø dikterer det.

Nye tider, nye brøl.

Anonymous
Anonymous
11 years ago

Chopin = <3