2
mar
Seneste opdatering: 3/3-10 kl. 0618
57 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi omtalte programmet i forgÄrs. Det blev sendt i aftes. Kitman TV var pÄ pletten da  Europas bedste dokumentarredaktion sendte. DR 2 Udland behandlede det engelske valg. Det er ikke smÄting man kan slippe for at fÄ at vide pÄ DR.

Dispatches investigates a fundamentalist Islamic group headquartered in Britain, and its claims to have placed its ‘brothers’ in positions of political power here. Using undercover recordings, investigative journalist Andrew Gilligan reveals the group’s ambitions to create a worldwide ‘Islamic social and political order,’ and the concerns of a mainstream party that they are being ‘infiltrated’; and talks to the Muslims who want to stop it. Channel Four. (Islamic radicals ‘infiltrate’ the Labour Party, Extremist Muslims have ‘wormed their way into Labour Party’ minister warns, East London Mosque &  Muslim Community Radio (MCR). (Update: reaktioner i britiske medier idag.)

En borgmester i oplĂžsning

I en delt by i oplĂžsning. Det siger sig selv, at nĂ„r man gĂžr en by 30 % muslimsk, sĂ„ fĂ„r man jĂždehad. Der kan borgmesteren hverken gĂžre fra eller ret meget til. Men det er ikke det debattĂžrerne skĂŠndes om, det er for fĂžlsomt. Reepalu kunne  i det mindste holde sin kĂŠft, og ikke sige som i dansk TV igĂ„r: “Det er Israel lobbyen er opfinder historier om mig,” en ret klam omgang at hĂžre pĂ„. Nu kan de skĂŠndes videre, det gĂžr heller ikke fra eller til hvad angĂ„r jĂždehadet, som er et faktum etableret af samtlige partier i byen. Den eneste forskel er, at byens revolution nu begynder at ĂŠde sine egne bĂžrn. OgsĂ„ det er lidet overraskende.

NĂ€r Resume.se fĂ„r tag pĂ„ Malmös kommunalrĂ„d, Ilmar Reepalu, Ă€r han mycket omskakad efter de senaste dagarnas hĂ„rda kritik frĂ„n medierna. Han lever just nu under bĂ„de press och hot.”Hotbilden Ă€r allvarligare Ă€n nĂ„gonsin efter Weylers utspel mot mig och pĂ„minner nu mycket om mĂ„naden innan Olof Palme mördades.De skickar bilder med Magnumrevolvrar och skriver att min sista dag Ă€r kommen och jag fĂ„r brev dĂ€r avsĂ€ndaren beskriver att jag vill utplĂ„na judarna.””Jag har blivit utsatt för ett karaktĂ€rsmord.” (“KaraktĂ€rsmord förutsĂ€tter vĂ€l en karaktĂ€r?” skriver en kommentator pĂ„ ResumĂ©.)

“Berlinmurens fall var en traumatisk upplevelse för mig”

Att vara kulturchef pĂ„ Aftonbladet Ă€r bĂ€sta sĂ€ttet att förĂ€ndra vĂ€rlden, just nu. Berlinmurens fall var en traumatisk upplevelse för mig. Jag kommer frĂ„n en slĂ€kt dĂ€r alla i mĂ„nga generationer varit kommunister. Jag Ă€r aktivist och vill förĂ€ndra vĂ€rlden. Att vara kulturchef pĂ„ Aftonbladet Ă€r bĂ€sta sĂ€ttet att förĂ€ndra vĂ€rlden, just nu. ABs kulturchef Åsa Linderborg:  “Kultursidorna ska vara livsfarliga”.

Livsfarlige kultursider? Comme Ci, Comme Ça. De yderst fĂ„ lĂŠserbreve der er i svensk presse, mĂ„ i al fald ikke vĂŠre “livsfarlige”. Her er en alvorlig svipser, der dog forsvandt med det samme igen. Det kan vĂŠre svĂŠrt at “komme fast sammen” med et totalitĂŠrt tankesĂŠt som kommunismen. Jeg havde en fjern bekendt der rĂžg pĂ„ den lukkede afdeling, da den faldt. Linderborg rĂžg pĂ„ Aftonbladet, der fĂ„r man dog lĂžn for at opholde sig. Gode, sunde fortrĂŠngninger er “ett mĂ„ste” hvis man vil flyde ovenpĂ„.

Alfred Hitchcock 1956: “The Muslim religion allows for few accidents”

Et glimt fra tiden fĂžr den store fornĂŠgtelse sĂŠnkede sig. Dengang en spade var en spade, et drab i Marokko blev begĂ„et med en krum kniv, og, ja, tilslĂžrede marokkanske kvinders mĂŠnd i en Hollywoodproduktion blev spillet af glatbarberede skuespillere. Men prĂžv at se dette magelĂžse klip, isĂŠr fra omkring tre minutter inde. Det er lige ved at eksplodere i velkendt hysteri og krĂŠnkelse – eksotisk dengang, ulideligt trivielt i dag (LFPC).

Thomas Nydahl anmelder Wafa Sultan

i det seneste nummer af Axess, hvor konvertitten og den senere frafaldne Pernilla Ouis ogsĂ„ har artiklen “Halal-hippiens paradokser.

A God Who Hates (St. Martins Press, New York, 2009, 244 sidor).

Efter 17 Ă„r i amerikansk exil skriver Syrienfödda psykiatrikern Wafa Sultan sin bok A God Who Hates. Den blir bĂ„de en naken sjĂ€lvbiografi och ett slags pamflett mot den totalitĂ€ra ideologi och religion som hĂ€rskar i islams vĂ€rld. Redan bokens inledning klargör Ă€rendet, den Ă€r tillĂ€gnad hennes brorsdotter Mayyada som tog sitt liv för att slippa ifrĂ„n ett Ă€ktenskap som sharia-lagstiftningen tvingade henne att stanna i. Sultan menar att man med henne i minnet ocksĂ„ kan inspireras att bekĂ€mpa ”den orĂ€tta och omoraliska behandlingen av kvinnorna i den muslimska vĂ€rlden.

Sultan föddes 1958 i den syriska byn Baniyas och utbildade sig till psykiatriker. Direkt efter ankomsten till USA 1989 börjar hon arbeta pĂ„ en bensinstation. Hennes man hade Ă„tta mĂ„nader tidigare rest dit, sjĂ€lv anlĂ€nde hon med parets tre barn och nĂ„gra hundra dollar pĂ„ fickan, fortfarande skrĂ€ckslagen av bylivet i Syrien, som hon beskriver som en tillvaro ”trĂ€ngre Ă€n hĂ„let i en synĂ„l”. Parallellt med jobbet pĂ„ macken började hon skriva texter som ifrĂ„gasĂ€tter mullornas makt. Hennes liv utvecklas pĂ„ tvĂ„ plan, det ena för familjens vĂ€lbefinnande och det andra för att sjĂ€lv befrias frĂ„n ”odjuret” (hon anvĂ€nder konsekvent begreppet ”the ogre”, ett slags troll eller mĂ€nniskoĂ€tande odjur som i hennes berĂ€ttelse Ă€r synonym med islams gudsbild).

Hennes internationella genombrott som kritiker av och debattör kring islam och med religionen nĂ€rliggande frĂ„gor kom, nĂ€r hon den 21 februari 2006 medverkade i tv-kanalen al-Jazeeras program The Opposite Direction. Enligt New York Times sĂ„gs det av dryga miljonen tv-tittare och har de senaste Ă„ren kunnat ses pĂ„ nĂ€tet. Det anmĂ€rkningsvĂ€rda var att Sultan hĂ€r krĂ€vde att mĂ€nnen, inklusive programledaren, skulle vara tysta medan hon talade, att de skulle respektera hennes rĂ€tt att yttra sig och det hon hade att sĂ€ga. Det ansĂ„gs oerhört att en muslimsk kvinna stĂ€llde sĂ„dana krav. Hennes budskap var inte heller lĂ€ttsmĂ€lt för al-Jazeeras publik, hon kritiserade den muslimska vĂ€rldens behandling av icke-muslimer och krĂ€vde ett erkĂ€nnande av det judiska och andra icke-muslimska folk, ”eftersom vi drar nytta av deras vĂ€lstĂ„nd och tekniska framsteg.”

Wafa Sultan anser att det nu pĂ„gĂ„r en kamp”mellan moderniteten och det muslimska barbariet”, och hennes understatement om att ”ingen jude har hittills sprĂ€ngt sig sjĂ€lv i luften pĂ„ nĂ„gon tysk restaurang” har gjort henne ytterst kontroversiell i den muslimska vĂ€rlden, men ocksĂ„ lett till att hon bjudits för föredrag och debatter, bĂ„de i USA och Europa.

Om sig sjĂ€lv sĂ€ger hon ”Jag Ă€r muslim, men tror inte pĂ„ islam”, en klyvnad i identitet och sjĂ€lvbild som Ă€r vĂ€l sĂ„ talande för de avhoppare som frĂ„n sin exil i vĂ€stvĂ€rlden kritiserar det teologiska och ideologiska tankegods som styr deras forna hemlĂ€nder. Hon anser att islam, förutom att vara en religion, ocksĂ„ Ă€r en politisk ideologi som predikar och vill genomdriva sitt program med vĂ„ld. Mordet pĂ„ hennes professor Yusef al-Ysef, vid universitet i Aleppo, dĂ€r Wafa Sultan studerade medicin, fick henne att brutalt vakna till insikt om islam. Mordet utfördes av Muslimska brödraskapet inför ögonen pĂ„ henne. Medan kulkĂ€rven trĂ€ffade professorn skrek mördarna det vĂ€lbekanta ”Allahu akbar/ Gud Ă€r stor”. ”I det ögonblicket”, sĂ€ger Sultan, ”förlorade jag allt hopp om deras gud, det blev vĂ€ndpunkten i mitt liv”.

Viktigast Àr kanske ÀndÄ den bÀrande livsberÀttelsen i hennes bok, den som handlar om uppvÀxt och fostran i Syrien, om familjens historia och de minnen hon bÀr med sig frÄn studieÄren. Gripande Àr berÀttelsen om hennes bildningsvÀg. Som ung brukade hon lÀgga beslag pÄ urrivna tidningssidor som man haft mat i. NÀr hon torkat bort matresterna kunde hon insupa kunskap om vÀrlden, frÄn liberala libanesiska dagstidningar som pÄ den tiden var ett slags kopior av vÀsteuropeisk press. Hon vÀxte upp i en anda av pan-arabism, som hade starkt stöd i familjen. Den allt starkare arabiska nationalkÀnslan var det viktiga och man förenadas i optimism kring den. I skolan blev det hennes litteraturlÀrare som framför allt stödde och uppmuntrade henne och hon började sjÀlv skriva.

Sedan hon lÀmnat Syrien för vÀst tog det politiska engagemanget hela hennes tid, och boken kommer dÀrför att handla huvudsakligen om de frÄgor och problem hon stÀlldes inför.

Sultan vittnar om sin praktiktid hos en gynekolog i Syrien. Eftersom hon studerade medicin pĂ„ fjĂ€rde Ă„ret vĂ€lkomnades hon som assistent hos honom. Ofta uppsöktes han av mödrar eller mormödrar till unga flickor som skulle giftas bort. Deras Ă€rende var i första hand att försĂ€kra sig om den unga flickans oskuld, men gynekologen kunde ofta konstatera att de inte bara förlorat oskulden, utan att de ocksĂ„ var gravida. BĂ„de mödrar och mormödrar visste att deras flickor inte haft nĂ„gra pojkvĂ€nner, och att de bara kunde ha gjorts gravida av sina fĂ€der, bröder eller manliga slĂ€ktingar. ”I mĂ„nga fall hade flickorna just haft sin första menstruation, nĂ€r de blev gravida” skriver Sultan.


I februari 2008 yttrade hon vid en konferens om kvinnans roll i islam orden som faststĂ€llde hennes egen position: ”Jag har bestĂ€mt mig för att bekĂ€mpa islam. Hör nu vad jag sĂ€ger: att bekĂ€mpa islam, inte politisk islam, inte militant islam, inte radikal islam, inte wahabitisk islam, utan sjĂ€lva islam. Islam har aldrig missförstĂ„tts, islam Ă€r sjĂ€lva problemet.” I sin bok berĂ€ttar hon att hon ofta fĂ„r frĂ„gan varför det finns sĂ„ mycket hat mot kvinnor bland muslimer, och att hon pĂ„ den alltid svarar: ”DĂ€rför att islams gud, Allah, hatar”. Mohammed, hans apostel, tillĂ€gger hon, var inte en tĂ€nkare utan en krigare. I juni 2009 framförde hon i en artikel kritik mot president Obamas tal till den muslimska vĂ€rlden, och sa att hans vĂ€rldsbild Ă€r ”obegripligt prĂ€glad av naiva önskningar”. Obamas tal innebar att han ”försummade att stĂ€lla upp för de frihetsĂ€lskande individerna, befriade araber som jag sjĂ€lv. ”

Sultan Àr en av grundarna av Former Muslims United, som kritiserar det faktum att islam förvandlats till en totalitÀr statsideologi vars rÀttsapparat kontrollerar individens hela liv. Vid sidan av Sultan finns bland frontfigurerna ocksÄ muslimer frÄn Egypten, Pakistan och Iran samt den forne PLO-aktivisten Walid Shoebat frÄn Betlehem, som nu Àr amerikansk medborgare.

En passage i boken Àr sÀrskilt minnesvÀrd, Sultan sÀger nÀmligen att hennes egna döttrar mer kommer att likna Margaret Thatcher Àn den egna mormodern. Med det menar hon inte att döttrarna ska bli brittiska premiÀrministrar, utan fria, sjÀlvstÀndiga kvinnor. I Sverige Àr jag rÀdd att ett sÄdant uttalande bara skulle tolkas som beviset pÄ ett reaktionÀrt, i bÀsta fall mycket konservativt, förhÄllningssÀtt. Jag blir inspirerad av att se vilka referenser hon anvÀnder, eftersom de helt saknar den europeiska rÀddhÄgsenheten.

Är dĂ„ Sultans bok och budskap ett angrepp pĂ„ den enskilda muslimen? Nej, jag skulle hellre sĂ€ga att hon uttrycker ett medlidande med alla de vanliga muslimer som hon delade öde med, men att hennes skarpa kritik mot islam riktas mot dess predikanter, ideologer och apologeter. Kvinnor som Wafa Sultan, och före henne somaliskfödda Ayyan Hirsi Ali, betecknas ibland som extrema och har kallats ”yttrandefrihets-fundamentalister”. Vem skulle ha sagt nĂ„got sĂ„ oförskĂ€mt om de mĂ€nniskor som slogs emot Hitlers eller Stalins mordiska regimer? Problemet torde istĂ€llet vara den ideologiska och religiösa grunden för övergrepp, mord och terror inom islam, som Sultan, Hirsi Ali och mĂ„nga med dem bekĂ€mpar med sina ord. Att lĂ€sa Sultans bok Ă€r i den meningen ett övertygande argument för att de behöver allt stöd de kan fĂ„.  Occident
0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

57 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Nu er Dispatches igen blevet 'Europas bedste dokumentarredaktion'! Kan hĂžnsene nu bestemme sig? Snaphanen 3 marts 2010 – Channel 4 Dispatches: Britain’s Islamic republic […]

trackback

[…] back from the cliff edge – just (kommentarer er vĂŠrd at lĂŠse. Kun The Mail og Telegraph omtaler programmet i engelsk presse […]

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Eller skulle de mon vĂŠre borgerlige fascistoide i forklĂŠdning?

René
René
10 years ago

Channel 4 videoen kan hentes her http://eztv.it/ hvis man har et torrent program – 700mb ialt

Direkte link
http://torrent.zoink.it/Ch4.Britain.s.Islamic.Republic.PDTV.XviD.AC3.%5BMVGroup.org%5D.torrent

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  RenĂ©

Send den pĂ„ DVD eller CD til Frank Jensen, Anne Vang, Klaus Bunddum & co. 😉 –
og til alle Folketingspolitikerne, sÄ de kan fÄ en forsmag pÄ, hvad der er i vente, hvis ikke
de skulle have opdaget det endnu.

Den kan ogsĂ„ downloades direkte her – eller hos Kitman-TV / sevenload – vha. Orbit Downloader
( NB. Grab Pro – delen ! – standarddelen virker ikke rigtigt pt. ) eller med Internet Download Manager,
og den fylder sĂ„ “kun” 301 MB.

http://kitmantv.blogspot.com/2010/03/britains-islamic-republic.html
http://en.sevenload.com/videos/3DoEQKD-Dispatches-britains-islamic-republic

Emeritus
Emeritus
10 years ago

Jeg mĂ„ gĂžre afbigt for: ‘…Fascismen? – Den skjuler sig i dag blandt anti-fascisterne…’ Det lyder godt, men er selvfĂžlgelig mere indviklet. Fascismen har aldrig haft patent hverken pĂ„ vold, militarisme eller enighed. Arbejderne er for en stor del borgerliggjort. Deres efterkommere er dog stadig i opposition til dem, de er blevet en del af. NĂ„r de bliver voldelige, tĂŠver de derfor Kim MĂžller, fordi han er borgerlig (hĂžjreorienteret). Hvad er de voldelige selv? anti-fascister eller Svinene i ‘Kammerat Napoleon’?

Med venlig hilsen

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
10 years ago

Tack Bjovulf, det var den jag menade. Det var mÄnga Är sedan jag sÄg den senast.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Tack sjĂ€lv 😉

Jeg er sikker pÄ, at jeg ogsÄ har set den fÞr, men den kommer
jo sikkert ikke pĂ„ TV forelĂžbig i det nuvĂŠrende PK-klima – hehe.

Fandt titlen ved bare at “google” “Woody Woodpecker” & “veil”,
ogsÄ var den jo nem at finde pÄ YouTube.

Nu funderer jeg sĂ„ bare over, hvad “socko” betyder pĂ„ amerikansk 🙂
Sikkert noget slang fra 40’erne?

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Aha 😀

http://www.merriam-webster.com/dictionary/socko

Main Entry: socko
Pronunciation: \ˈsĂ€-(ˌ)kƍ\
Function: adjective
Etymology: sock
Date: 1938
: strikingly impressive, effective, or successful : outstanding

Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Bjovulf
Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Christina

…och apropos fugler…

“Jag vill inte pĂ„stĂ„ att jag Ă€r ornitolog, det vore att gĂ„ för lĂ„ngt. Men jag tycker vĂ€ldigt mycket om att titta pĂ„ fĂ„glar”

http://www.youtube.com/watch?v=45b4-i98cao

😆

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Citat fra filmen: “The Muslim religion allows for few accidents” 😀

You can say that again – way to go, Alfred!

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

TĂžger er ikke engang klar over, hvem det er han har sagt undskyld til – nu viser det sig sĂ„, at det er de er de forkerte, sĂ„ der kommer sikkert en undskyldning – eller 10? – mere fra TĂžger & co. 😉 http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/03/02/223750.htm Politiken undskylder til forkerte 02. mar. 2010 22.44 Indland Én af de muslimske organisationer, som Politiken har givet en undskyldning for krĂŠnkelserne ved genoptrykningen af Muhammedtegningerne, har slet ikke klaget over de omstridte karikaturer. Da avisen fredag offentliggjorde forliget om en undskyldning, hed det, at det var en organisation kaldet Niqabat al-Ashraf med 70.000 medlemmer, der… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
10 years ago

NÀr jag var barn sÄg jag en film med Woody Woodpecker dÀr han demaskerar en kvinna med slöja. Om nÄgon lyckas hitta den pÄ internet skulle jag vara ytterst tacksam.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Det mĂ„sta vĂ€l vara denna, Robin 😉 http://www.youtube.com/watch?v=8ZkxEfaISf0 http://en.wikipedia.org/wiki/Socko_in_Morocco Deep in the dessert, Woody Woodpecker is a member of the Foreign Legion. He must protect the voluptuous Princess Salami [ROFL] who Sheik El Rancid portrayed by Buzz Buzzard wants to kidnap to add to his harem which already consists of 750 wives. Woody falls in love with her after seeing the hour glass figured woman Belly dance. So does Buzz Buzzard. Woody dances with her and soon after Princess Salami falls for him and starts to kiss him on his beak. Buzz kidnaps her and takes him to his palace.… Read more »

Henrik JĂžrgensen
Henrik JĂžrgensen
10 years ago

Det nuvĂŠrende pas blev indfĂžrt i 1997 under den davĂŠrende socialdemokratiske justitsminister Frank Jensen. Det kan i den forbindelse undrer, at den driftige forretningsmand Karsten Riise Kristensen fra Roskilde har klaget til Justitsministeriet over, at den korsfĂŠstede Jesus er afbildet i danske pas. Manden har altsĂ„ rejst rundt i verden med dette pas i 13 Ă„r, formentlig uden at have fĂžlt sig stĂždt pĂ„ sine ikke-religiĂžse manchetter, dvs. lige indtil idag, mystisk, meget mystisk. NĂŠh, lur mig om ikke der stĂ„r en pengestĂŠrk muslimsk organisation bag, hvorfor skulle denne Karsten Riise dog investere en hulens masse tid og penge i… Read more »

Pk
Pk
10 years ago

@ prudentius…13.22….
LĂŠste at muhammed skabte islam for muhammed.

Prudentius
10 years ago
Reply to  Pk

Og det er er efter min mening den sande lĂŠsning, om end ikke den ortodokse!

🙂

Anna Lyttiger
10 years ago

WordsSpeaker: Det er IKKE et Churchill-citat.

WordsSpeaker
WordsSpeaker
10 years ago
Reply to  Anna Lyttiger

Du ser ud til at have ret, jeg har ikke kunnet finde det, men jeg fandt dog dette: Not only was Churchill a hero of his day but many of his speeches are just as relevant today. Churchill warned against the dangers of ‘Islamisation’ back in the 1890s. He predicted problems with multi-culturalism long before Powell. He also predicted that the next time fascism reared its ugly head it would be called ‘anti fascism’. In short, today he would also be a hero for speaking the truth, but he would probably find himself on the receiving end of today’s ‘hate… Read more »

Universalgeni
10 years ago

AltsÄ hvis de to indavlede forÊldre kommer fra hver sin indavlede familie. SÊfÞli. ForÊldrene mÄ ikke vÊre i familie.

Universalgeni
10 years ago

PS: det er ikke generne sĂ„ sĂ„dan, der fejler noget. Det er den manglende genspredning, der er Ă„rsagen. To indavlede kan eksempelvis sagtens fĂ„ raske bĂžrn sammen. SĂ„ selvom der er tale om arvelige tilstande, er udviklinger reversibel. Det tror folk ofte ikke…

Erling
Erling
10 years ago

Og jomfruer virker jo kun een gang. SĂ„ hvis vi nu antager at evigheden f.eks. er 72.000 Ă„r, taler vi om en knald hver tusinde Ă„r.

Erling
Erling
10 years ago

Jeg er ret skeptisk overfor den rosin-historie. Hvis det var mig, der skulle digte en religion, ville det nÊppe vÊre rosiner jeg valgte at lokke de rettroende med; uanset hvor ussel og primitivt et samfund jeg prÞvede at konvertere, ville jomfruer nok slÄ rosiner med adskillige banelÊngder.

Okay, her i vores depraverede nutidsdanmark, ville veltrĂŠnede ludere nok sĂŠlge bedre end jomfruer, i hvert fald hvis man spĂžrger mig.

Universalgeni
10 years ago

Det er infantilt at fokusere pÄ vores katolske fortid og gÞre den jellingesten fra vikingetiden til genstand for sin fornÊrmelse. Folkekirken, der jo er protestantisk, kunne med en vis rimelighed gÞre det samme. Men folk aner ikke hvad historie er nu om dage.

Prudentius
10 years ago

Raymond Ibrahim fanger, i sin sĂŠdvanligt underspillede stil, en altafgĂžrende pointe!

Nemlig at muslimerne har udskiftet naturlig moral med Muhammeds eksempel.

Moral er alsÄ hvad Muhammed gjorde og sagde, ikke hvad ens samvittighed i de fleste tilfÊlde hvisker en i Þret.

Muslimen er sÄledes endt i en blindgyde hvorfra det er umuligt at undslippe som rettroende muslim.

Den indre jihad, er sÄledes en kamp IMOD ens medfÞdte medfÞlelse og solidaritet med ens (vantro) medmennesker.

Dette mÄ, som Ali Sina pÄpeger, skabe sindssyge i den muslimske sjÊl.

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Prudentius

Samvittighedsbegrebet er i vid udstrĂŠkning et kulturfĂŠnomen. Kannibalisme, slaveri, hudfletning er bare nogle eksempler pĂ„, hvad folk kommer op med, hvis de overlades til egen hittepĂ„somhed. Vi har vĂŠret heldige med protestantismen. Max Weber havde ret. Den protestantiske etik og kapitalismens Ă„nd er det, der har drevet Vesten frem til succes. Protestantismen, konfucianismen, og jĂždedommen har de kulturer, der klarer sig bedst. Taberkulturerne er bla. katolicismen, den ortodokse kirke og fremfor alt islam. Lidt interessant af se, at hinduismen tilsyneladende ogsĂ„ rummer de kulturelle vĂŠrdier, der skal til. De er ganske godt pĂ„ vej. Interesserede kunne sĂžge efter artikler af… Read more »

Prudentius
10 years ago
Reply to  Universalgeni

“…et kultur fĂŠnomen…” Jeg er ikke enig. Jeg mener man kan pĂ„pege en naturmoral som kulturerne i mere eller mindre succesfuld grad tilnĂŠrmer sig. Det er en indviklet omgang “to get the right things right”, men alle samfund (om end nogen uendeligt langsomt) skrider imod dette mĂ„l. Islam er en psykose og en “closed circle” og ikke mindst en afviger af dimensioner. JĂždedommen og Hinduismen ejer bestemt ikke islams morderiske vanvid, men de er fejlslagne som moralske og Ă„ndelige systemer. Begge har imidlertid vĂŠret istand til at drage stor nytte af kontakten med kristenheden, hvilket Ă„benlyst har vĂŠret umuligt for… Read more »

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Prudentius

Det er jo sÄ en holdning, du har ret til at have. Men det jeg skrev, er pÄvist empirisk af blandt andre Lawrence E. Harrison.

Prudentius
10 years ago
Reply to  Prudentius

“…en holdning du har ret til at have.”

Tak, tak, mange tak! 🙂

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Prudentius

😆 Jamen, det var da sĂ„ lidt. 😎 SĂ„dan er vi sĂ„ venlige her i firmaet. :mrgreen:

WordsSpeaker
WordsSpeaker
10 years ago
Reply to  Prudentius

Muhammeds samtidige i Mekka var faktisk ganske forfÊrdede over mange af de ting Muhammed gjorde. Den arabiske kultur fÞr islam (Jahilia) kan med nogenlunde sikkerhed siges at have vÊret pÄ et hÞjere stadie end hvad Muhammed skabte.

Universalgeni
10 years ago
Reply to  WordsSpeaker

Det skyldes nok, at der var rester af jĂždisk kultur i Mekka og isĂŠr Medina. Indavl, flerkoneri og den medfĂžlgende pĂŠdofili har sammen med islam andre velsignelser gjort det af med MellemĂžstens formĂ„en. Og samvittighedsbegrebet. Det bestĂ„r nu af brĂŠndende biler, vold, mord, kvindendertrykkelse med videre. Halvdelen af den palĂŠstinensiske befolkning er under 15 Ă„r gammel. TĂŠnk hvad man kunne udrette, hvis der kom et forbud imod flerkoneri, pĂŠdofili og fĂŠtter-kusineĂŠgteskab. Det er den halve befolkning, der kunne fĂ„ et nyt udgangspunkt…

Anna Lyttiger
10 years ago

Undskyld Steen, men kan du ikke kade vĂŠre med at anbringe blockquote foran videoer? Det kommer til at se meget mystisk ud i Firefox…

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Anna Lyttiger

@ Sreen: du fÄr samme resultet ved at centrere videoen.

Liva
Liva
10 years ago

En Kristensen vil ikke have et kors i sit pas. SĂ„ mĂ„ han da ogsĂ„ hellere vĂŠlge sig et nyt navn. 🙂

Og sÄ mÄ det vÊre pÄ tide at vi kommer af med halal mad i offentlige institutioner, med hijabs samme steder, med bederum pÄ universiteter, med ramadan fester pÄ rÄdhuse, med hijab i pas, med islamisk bÞn i europÊiske gader etc.

Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Liva

“En Kristensen vil ikke have et kors i sit pas. SĂ„ mĂ„ han da ogsĂ„ hellere vĂŠlge sig et nyt navn.”

Antikristensen… 😀

Har nĂ„gon hĂ€r sett filmen förresten…?

http://www.youtube.com/watch?v=LO-TNfPzh_k

Bufast
Bufast
10 years ago
Reply to  Christina

Haha 🙂

morlille
morlille
10 years ago
Reply to  Liva

Hr. DirektĂžr Kristensen kan fĂ„ en rest grĂžn plasticmaling af mig. SĂ„ kan han male den “anstĂždelige” side i sit pas grĂžnt! Men vent med malearbejdet til nĂŠste gang du er udenfor landets grĂŠnser!

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  Liva

Glimrende, Liva – den havde jeg sgu helt overset ! 😀

Hehehe – jeg klukker stadig her.
Man burde nĂŠsten sende tossen en mail om det …

Og hvad med alle de byer og steder, der hedder noget lignende –
fx. Christiansborg, Christiania, Cristiansfeld, ….

http://www.krabsen.dk/stednavnebase/

Og skal vore gamle kirkesogne ikke ogsÄ nedlÊgges? Er de ikke ogsÄ en hÄn mod alle fremmede
og imod sĂŠrligt sarte personer med trang til selvpromovering?

Emeritus
Emeritus
10 years ago

‘…Et sted at vokse op. Et sprog at tale. Et folk at tilhĂžre. Et arbejde at mestre. Sin natur at vĂŠre tro”…’ – I MalmĂž? Hvor JĂždehadet blomstrer? Er det den udvikling, vi har fĂ„et tilbudt i stedet for det, vi havde? Folkshemmet og velfĂŠrdsstaten. – Nej. – Vi har fĂ„et tilbudt multikultur. – Og hvad fik vi? Øget kriminalitet, ghettoer, bandekonflikter, vanĂŠresdrab, jĂždeforfĂžlgelser, optĂžjer, gadens parlament, skyderier ved hĂžjlys dag, hĂžjre-venstre radikalisering og ikke mindst Islam i alle sine former. Lutter forstadier til alt det, der karakteriserer fejlslagne stater og Tyskland i Ă„rene fĂžr magtovertagelsen efterfulgt af Det Tredie… Read more »

WordsSpeaker
WordsSpeaker
10 years ago
Reply to  Emeritus

Churchill blev efter anden verdens krig spurgt om fascismen nogen sinde ville genopstÄ. Til det svarede Churchill: Ja! men nÊste gang vil den kalde sig antifascisme.

Vi kan jo se hvor ekstremt det egentlig er, nÄr sikkerheds tjenesten mÄ skride til arrestationer pÄ AFAs ledelse.

morlille
morlille
10 years ago

Karsten Riis Kristensen har i et afsindigt idiotisk forsÞg pÄ at fÄ opmÊrksomhed, set chancherne for en positiv udgang ved en evt. audition til X-factor, for meget ringe. Alene af den grund, at programmets ide er, at kandidaters chancher falder med graden af pigmentering: lys hÄrfarve, blÄ Þjne og bleg hud er en ulempe. Nu har lille-Karsten, direktÞr for sikkert et en-mands-firma fÄet den opmÊrksomhed ,han hungrer efter og, der skal da nok vÊre en eller 5 ensomme, der heller ikke blev udtaget til dette Ärs x-faktor, og derfor stÞtter op omkring lille-Karsten!

Gunnar Biering
Gunnar Biering
10 years ago
Reply to  morlille

Den Ă„ndssvage ikke-sag om Jellingestenen – med krucifiks – i passet var ogsĂ„ oppe for et par Ă„r siden, hvor bl.a. Arne Melchior, af alle, forsvarede Jellingestenen.

Krucifikset i passet er ikke en aktiv religiĂžs markering, ligesom korset i Dannebrog heller ikke er. I dag er det en historisk reference, som tilvandrede muslimer og medlĂžbende konsulenter bare skal holde fingrene fra.

Vi vil have kirketĂ„rne med klokkeklang, men ikke minareter med bederĂ„b – fordi vi siger det!

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Gunnar Biering

PrÊcis. Demokrati betyder, at flertallet bestemmer. Og at mindretallet indordner sig. Demokrati betyder ikke at enhver kan gÞre som det passer ham. Det fÊnomen hedder anarki og det har vi ikke her. Demokrati betyder heller ikke, at alle er lige. De fÊnomen hedder socialisme og det har vi heller ikke her. Det har det demokratiske flertal nemlig bestemt. Helt legitimt AltsÄ: assimiler eller skrid.

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago
Reply to  morlille

Han kan mĂ„ske stille op i “crucifiX-factor” i stedet ? 😉

Pk
Pk
10 years ago

Ved ikke hvad hans firma handler med , MEN hvis han Ăžnsker at udslette vores land og kultur,
udsletter jeg hellere hans firma.
Ikke i ondskab , men som nĂždvĂŠrge.
Ganske enkelt, det er vel tilladt at kĂŠmpe imod?

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
10 years ago

Ironiskt nog sÄ försvarades korset av en invandrad somalie-muslim pÄ nyheterna pÄ radion.

JensH
JensH
10 years ago

Dansk national identitet og kultur skal tilsyneladende nedbrydes med alle til rĂ„dighedstĂ„ende midler, herunder ogsĂ„ menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg. Nu er det symbolet med Jellingestenen i passet som en eller anden multikulturalist vil gĂ„ hele vejen til menneskerettighedsdomstolen for at fĂ„ fjernet dette nationale symbol fra de Danske pas. Fjolset udtaler: “Danske pas lĂŠgger papir til et motiv af den korsfĂŠstede Jesus – et motiv, der stammer fra den store Jellingsten. Men et kristent symbol hĂžrer ikke hjemme i et pas, som ogsĂ„ ikke-kristne borgere er afhĂŠngige af for at kunne rejse uden for landets grĂŠnser.” http://www.berlingske.dk/danmark/klage-over-jesus-motiv-i-danske-pas Den argumentation kan naturligvis… Read more »

Universalgeni
10 years ago
Reply to  JensH

Aha. Ingen religiÞse symboler i pas. SÄ fra nu af er det af med hijabben pÄ pasfoto. NÄ ikke?

Bjovulf
Bjovulf
10 years ago

Ja, det mĂ„tte jo lizzom bare komme, ikke? 😉 En Karl Smart-direktĂžr fra Roskilde – Ă„benbart uden noget fornuftigt at tage sig til – vil nu have fjernet motivet med Jellingstenen (Danmarks dĂ„bsattest!) – & den korsfĂŠstede Jesus / sejrende Hvide Krist !!! – fra de danske pas, da han mener, at ikke-kristne og ikke-religiĂžse borgere kan fĂžle sig stĂždt af det. Det nĂŠste bliver vel sĂ„ korset i Dannebrog og i kongekronen pĂ„ passet, mĂžnterne, frimĂŠrkerne og i logoerne pĂ„ statslige institutioners brevpapir etc., ikke sandt, Karsten? Og hvad sĂ„ med alle kirkerne og de kristne kirkegĂ„rde overalt i… Read more »

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Godt brþlt, Bjovulf. 🙂

Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Bjovulf

“jeg ikke selv har bil”

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/44/Coraz%C3%B3n.svg/200px-Coraz%C3%B3n.svg.png

Ps. Steen, varför finns det inga ‘heart gifs’ pĂ„ ‘Snaphanen’…? Det fĂ„r du se till att fixa…:D

Snowball
Snowball
10 years ago
Reply to  Bjovulf

Hov, hvad er det:

http://pakistantimes.net/2005/01/10/r1463446208.jpg

Det pakistanske pas med stjerne og halvmÄne! En dyb krÊnkelse af de kristne pakistanere, ring efter Karsten Riise Kristensen, en eller anden!

Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Bjovulf

“Og hvad sĂ„ med alle kirkerne og de kristne kirkegĂ„rde overalt i det danske landskab, hvor man ogsĂ„ kan se masser af kors ?”

O Crux Ave Spes Unica!

PeterK
PeterK
10 years ago
Reply to  Bjovulf

“Change manegement” eller “forandringsledelse” var et hot emne omkring 2003. Nu er det so…. yesterday, pardon my french. Der er s’gu da ingen der kan leve at at indfĂžre change management idag, de fleste der prĂžvede det har forladt det igen. Og nu da det Ăžkonomisk strammer til, vil det nĂŠste der forsvinder blive “Det grĂžnne Regnskab”. Det eneste man vil vĂŠre interesseret i om det er grĂžnt eller ej, er tallet pĂ„ bundlinien. Men han kan sikkert fĂ„ lidt PR i de sĂ„kaldt anstĂŠndige kredse pĂ„ sit idiotiske stunt. Han stĂ„r ikke pĂ„ min liste over kommende konsulenter. Hvorfor… Read more »