10
mar
Seneste opdatering: 11/3-10 kl. 1817
37 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det såkaldt borgerlige Svenska Dagbladets kulturchef befinder sig indsigtsmæssigt der, hvor Politikens hattedamer befandt sig i foråret 2006. “Havde han bare ytret sig pænt og i en pæn avis og hvis Rondell-hunden havde været malet a la Cezannne eller Matisse. Åbner rundkørselshunde overhovedet vores syn på verden? Tjener de et agtværdigt formål udover at forhindre bilsammenstød?” Nu er han selv ude om det, selvom han naturligvis har sin frihed til selv at være ude om det. – Nu har vi ingen nyere tradition for at slå kunstnere ihjel, vi ikke kan lide. Sikken et blodbad ellers. Jeg har en hemmelig ønskeliste……

Lars Vilks har förstått det där. Och han har förstått att ska man slå igenom brett som konstnär – om man nu vill det, Vilks verkar vilja det – är det inte i marginalen man ska befinna sig. Då ska man hellre bryta mot en norm. De fallen dyker upp då och då. Konstnärer som får stor massmedial uppmärksamhet eftersom de lyckas hitta ett fortfarande rådande tabu att bryta mot.

Lars Vilks är en skicklig varumärkesbyggare, det medgav han själv i onsdagens Efter tio i TV4, där vi båda satt i en panel som diskuterade frågan. Han har till och med skrivit en bok om hur man blir samtidskonstnär på tre dagar. Med varumärkestänkandet följer en fokusering på konstnären framför konstverket. Någon estetisk diskussion om Vilks rondellhund förekommer ju överhuvudtaget inte. Är den bra eller dålig konst? Öppnar den eller stänger den vår syn på världen? I samband med den berättigade nyhetsrapporteringen om de oacceptabla mordhoten mot Vilks är det självklart att slå fast konstens absoluta frihet. Men när Lars Vilks på nyhetsbilder poserar med en yxa i högsta hugg, som en del av hans ständigt pågående varumärkesbyggande, finns det också anledning att påpeka att konstnären har ett ansvar för vad han gör med sin frihet.Vad gör Lars Vilks med sin frihet?

(Mette Winge: Dansk forfatter af guvernanteromaner, der ikke blev nær nok kendt for det synspunkt, at Muhammed karikaturerne havde været i orden, hvis det havde været Politiken, der havde offentliggjort dem. Hvad så en vis saudisk advokat ville have sagt til det i dag.) Vilks er ikke bare en intellektuel kunstner, det skal man være, men han er noget sjældnere: han er elementært morsom. Det kan man høre her, hvor Uwe Max Jensen indleder Lars Vilks´tale, video minut.: 5:00 til min. 17:18. Humor betyder “væde, fugt, kropsvædsker”, måske især dem der strømmer ud af øjnene. Det tager ikke kegler på SvD´s selvhøjtidelige, knastørre redaktion. Muhammed selv var ikke ligefem nogen Chaplin, Groucho Marx eller Storm P. Sossen Nalin Pekgul tar avstand fra Vilks, han “sparker nedad,” også i såkaldt borgerlige Svenska Dagbladet. Pekgul godtgører ikke hvor 500.000 muslimer i Sverige er “en svag gruppe.” Men hvis nogle af dem føler sig så svage, at de ikke kan leve i Sverige, så er der kun en løsning, og det er at rejse til et samfund, hvor de selv er i majoritet. Der er ingen nyhed i, at en herskerkultur som den muslimske, ikke kan finde sine fødder i minoritet, men det gør ikke af sig selv, at majoriteten har uret, når den udøver sine uvoldelige sædvaner. De sårede må derfor alvorligt overveje at rejse, fremfor at  gøre nyttesløse forsøg på at gennemtvinge deres normer overfor den majoritet, de er gæster hos. Alternativet kan enhver tænke sig til. Tilstøder der Vilks noget, kan man få syn  for sagn. Det må på det stærkeste frarådes “den svage minoritet” at mobilisere et overvældende svensk flertal imod sig. Alle kendte spor skræmmer. Det farlige ligger i, at minoriteten forveksler Riksdagspolitikernes udtalelser med virkeligheden. Virkeligheden er den opsparede vrede, der ligger  i det svenske folk over at blive påtvunget en fremmedpolitik mod sin vilje. Her findes brændstoffet, der for enhver pris ikke skal antændes.

Vil minoriteten forstå det ? Desværre tyder intet på det i dag. Vil det gå galt ? Det mener jeg helt afgjort, det vil. Ikke bare som kulturpessimist, men også som en noget mere end almindeligt informeret iagttager. Om 10-25 år vil Sverige  befinde sig i en form for kronisk krig, den vi bare aner konturerne af nu. Indtil da vil politikerne minde om brandkorpset i Göteborg: de vil fare fra slukning af den ene containerbrand til den anden, uden nogensinde at turde nævne den større sammenhæng. Deres brandslukninger er effekten af noget der skete for 25 år siden. Jeg vil hellere end gerne have  uret, men hvis ikke jeg får det, vil jeg gerne have vendt min ryg mod øst til den tid.

Nalin Pekgul – krænket per stedfortræder-  debatterer mod Lars Vilks

Ljudklipp: Den avslöjade mordkomplotten mot konstnären Lars Vilks har än en gång riktat strålkastarljuset mot karikatyren på profeten Muhammed som rondellhund. Nalin Pekgul menar att rondellhunden har spelat extremisterna i händerna och försvagat muslimer som slåss för yttrandefrihet och demokrati. Debatt mellan Nalin Pekgul, ordförande för S-kvinnor och konstnären Lars Vilks, konstnär. SR Studio Ett.2010-03-10. Og TV 4

Kunst og politik i prime-time: 26 minutter

Med  Nalim Pekguls åbenbart ualmindeligt tilbagestående, men demokratiske mor i en hovedrolle.

EUROGENDFOR: Lissabontraktatens væbnede arm

EUROGENDFOR (European Gendarmerie Force) eksisterer, og er ikke et fantom udtænkt af paranoide bloggere og eurofober. Det er vel ukontroversielt at fastslå, at ordenshåndhævelse i almindelighed er en god ting, og at kun ekstremister eller folk hvis interesser kan fremmes af lovløshed og anarki i gaderne vil begræde statslig indgriben i kritiske situationer. Fremtiden i Europa kan meget vel vise sig at omfatte sådanne situationer hvor en handlekraftig statslig instans er langt at foretrække for alternativerne. Alligevel er der grund til alarm over netop EUROGENDFORs eksistens. Født i en overstatslig struktur – Lissabontraktatens nye virkelighed – uden demokratisk ansvar over for de befolkninger der på en eller anden måde skal gribes ind i forhold til, ligner EUROGENDFOR mere end noget et Orwell’sk mareridt i sin begyndelse.

Det siger sig selv at når en paramilitær enhed med ret til voldsudøvelse mod europæere kan etableres uden transparens eller for den sags skyld opmærksomhed overhovedet (EUROGENDFOR er ikke nævnt én eneste gang i danske medier jfr. Infomedia pr. dags dato), så er der grund til at være bekymret, meget bekymret. Skal denne enhed sættes ind mod vitterlige samfundsfjender som f. eks. i en intifada-lignende situation i ghettoer – eller kan den også sættes ind mod oprindelige europæere der i en ubestemt fremtid går til modstand mod netop truslen fra parallelsamfundene, eller insisterer på bevarelse af deres ytringsfrihed? Kan EUROGENDFOR sættes ind mod lande der som Danmark ikke direkte deltager i den? Er dødsstraffen med EUROGENDFOR genindført pr. fodnote?  Svaret ser ud til at være ja til alle spørgsmål.

Mainstreammedierne vil forblive tavse, i hvert fald indtil EUROGENDFOR har aflivet den første europæer, måske under kommende optøjer i Grækenland. Synes man at fænomener som fremtiden, paramilitære korps – og egen situation vis-a-vis disse, er relevante og interessante, har Gates of Vienna en fin oversigt og introduktion til EUROGENDFOR. Blot nogle korte citater her (LFPC).

[…] EUROGENDFOR is nothing else but a paramilitary police unit which in times of crisis can be deployed instead of the regularly army, so as not to raise the impression that an army of the country itself would fire on its own citizens. To that purpose the secret unit EUROGENDFOR exists. The European Gendarmerie Force could theoretically be deployed anywhere the EU sees a crisis — for example, when an EU country does not ratify the Lisbon Treaty, or against the will of the central government in Brussels wants to leave the EU. It’s in the Lisbon Treaty, which regulates the deployment of EUROGENDFOR.

The unit may on request, or after a decision by the EU, be deployed. In Article 4 of the establishing treaty, the duties of the unit are described as follows: “Protecting the population and property and maintaining the public order during activities of public unrest”.

During deployment, the troops of this paramilitary EU unit must indeed commit to the laws of the state in which they are stationed and deployed, but: all premises and terrain that are seized by the troops are immune even to authority of the state for which the troops operate, and not accessible. Accordingly, the EU juggernaut also suspends national law to combat uprisings. Whether or not the citizens want that. […] Udo Ulfkotte: Will the special EU-unit be deployed in Greece? i The Armed Enforcers of the Fascist European Superstate

Som om EUROGENDFOR ikke var nok: EU-anklagemyndighed under opsejling

Man kan kun håbe at Brussels’ kontinentale hybris vil blive mødt af nemesis i samme skala (LFPC).

The Spanish EU Presidency, backed by France and Germany, announced that it is going to propose the creation of an EU European Public Prosecutor next month using powers under the Lisbon treaty. The move is regarded as “extremely worrying” and is seen as a further attempt to transfer powers from London to Brussels.

It would mean that British people could face prosecution through a justice system the UK Government has made no contribution to setting up. […] European prosecutor could prosecute Britons without Government’s permission

“Bridezilla” ser rødt

Men husk nu: I USA har de helt anderledes velintegrerede muslimer fordi man der respekterer folks religion, og kun tager cremen af hårdtarbejdende og veluddannede emner ind. Disse her skulle dog stamme fra “the hills of Iraq”, og mønsteret med at tilkalde familiær hjælp virker godt nok som noget vi også har oplevet herhjemme (LFPC). Bridezilla erupts in wedding shop; A Culturally Enriched Wedding Brawl

Genoptælling af stemmer i Rotterdam

Hvilket selvfølgelig ikke vil kunne rette op på eventuelle uregelmæssigheder under selve valghandlingen (LFPC).

Rotterdam Mayor Ahmed Aboutaleb decided yesterday to order a recount of all the votes cast in his city during the local elections of 3 March, following increasing pressure on him to do so. Aboutaleb will ask qualified civil servants to supervise the recount of all the votes cast. As in other municipalities, they had been counted initially by volunteers of the various polling stations.

Aboutaleb’s predecessors, Ivo Opstelten and Bram Peper, both urged the recount yesterday morning. “It is a matter of the confidence that the voter has to have in the voting process,” said Opstelten. Peper endorsed this. “In elections, every trace of doubt must be removed to guarantee impartiality”. Despite the abuses at various polling stations, Aboutaleb saw no cause last week for a recount or for declaring the election invalid. They would not have had any influence on the ultimate division of the seats, he reasoned. […] Full Rotterdam Vote Recount

“Hej Hitler”

“Ända sedan jag kom hit har folk skrikit ‘jävla jude’ och ‘Heil Hitler’ efter mig”, säger rabbinen Shneur Kesselman i Malmö. Allt oftare syns klotter med ett hotfullt budskap mot den judiska minoriteten. Angreppen mot synagogan och judiska kyrkogården i Malmö har också ökat, och på Latinskolan i Malmö hällde tre personer ut bensin på skolgården i form av ett hakkors och tände sedan eld. Värst var den gången någon försökte köra över mig.Antal anmälningar som klassats som antisemitiska hatbrott i Skåne under 2009

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

37 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Om “Influenca teorien” … : Hvis man generaliserer og kalder det en SYGDOMSTEORI , og saa foerestiller sig ,at der er tale om en slags virus der som AIDS paa en eller anden maade er i staand til at angribe dele af organismens FORSVARSMEKANISMER , saa begynder teorien at have noget der minder om forklaringskraft . I denne parallel er den muslimske indvandring kun et SYMPTOM ,som paa en indirekte maade er blevet foraarsaget af at nationalisme-forsvarsmekanismen er angrebet af den livstruende PC-virus. Organismen har imidlertid flere forskellige slags slags forsvarsmekanismer (HAABER VI !!! ) ; en af dem er… Read more »

Peter Andersen
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Problemet er vel også, at multikultur-ideen trives i alle de vestlige lande og hvem skal være den første til, at frasige sig den? Østrig blev lagt for had og Danmark ligeså. England ligefrem indførte den og Frankrig er så langt ude, at det er for sent. Holland vil sikkert være et skridt derhenne, men Wilders bliver jo fuldstændig ignoreret og stigmatiseret. Så måske vi bare må vente til de pågældende lande, samt Sverige er så meget i opløsning, at problemet Islam for alvor kommer på dagsordnen. Og med deres hidtidige dødsforagt, kan det jo godt ta’ nogle år. Idag siger… Read more »

JensH
JensH
10 years ago

@LFPC “ikke engang Labours historiske forræderi mod den britiske befolkning ved organiseret masseimport af indvandrere kan garantere at de bliver væltet ved det kommende valg.” Nej, det er faktisk utroligt. Jeg hørte sidste uge at Labour faktisk havde vendt meningsmålingerne, og nu kun var 2 procent bagefter Tory’erne. Men David Cameron og Tory’erne har altså ogspå nærmest været en parodi på en opposition i forbindelse med denne historiske afsløring af Labours forræderi. De har fuldstændig ignoreret disse horrible afsløringer af den siddende regerings fordækte politik. En sådan epokegørende afsløring af en regering burde i jo være som sendt fra himlen… Read more »

Universalgeni
10 years ago
Reply to  JensH

Det siger mere om de konservative kandidater end det siger om englænderne. Tory’erne mangler talenter…

Universalgeni
10 years ago

Jo, men den taktik bygger jo netop på influenza-tænkning: problemerne går over, tror de. De tror i ramme alvor, at muslimer vi være med til at opbygge et fint Labour-samfund en skønne dag.

Universalgeni
10 years ago
Reply to  LFPC

Ja. Som værn imod alternativet: et retsopgør med de ansvarlige og hjemsendelser. Måske endda tvungne hjemsendelser. Jeg er meget spændt på at se den hjemlige 117.000-kroners-ordning i praksis. Hvis der skal betales skat af de penge, falder ordningen til jorden…

@ Snaphanen: Slet lige det, der røg i spamfilteret…

Universalgeni
10 years ago

Jeg kan ikke huske, hvem der skrev, at mange beslutningstagere ser problemerne med multikultur som en slags influenza, – altså som noget, der går over af sigselv. Men den formulering rammer plet. Influenza-synsmåden er en forsvarsmekanisme, som den ansvarlige beslutningstager (bureaukrat, politiker) bruger. Den rigtige erkendelse er også umenneskelig: “hold kæft, jeg har taget helt fejl: Multikultur er en fiasko. Jeg er skyld i talrige mord over hele Europa. Hver dag! Mennesker dør i hobetal pga. min naivitet. Jeg er medskyldig. Dette projekt kan aldrig lykkes.”

PeterK
PeterK
10 years ago
Reply to  LFPC

De leger med ilden. En dag får vi selvtægtsgrupper, der ordner det politiet ikke vil eller magter – eller måske ikke må for EU. Når det handler om EU, er ingen teori for langt ude.

Prudentius
10 years ago

Det er mig umuligt længere bare at forstå EU projektet.

En grisk magtelite er igang med at gafle alt hvad der gafles kan. Magt, penge, ALT.

Samtidig fortsætter destabiliseringen igennem maseindvandring og islamisering.

Hvad er planen her?

Vejen lige lukt i helvede ligger forude af den rute der er udstukket fra “ledelsens” side.

Er de mere end almindeligt dumme? Eller mere end almindeligt grusomme?

Noget tyder på det.

Dem guderne vil ødelægge gør de blinde.

JensH
JensH
10 years ago

“Vi må lære mere om Islam”

Det sker allerede via den daglige lære-proces som Europæerne gennemgår i disse år. Jeg er bare ikke sikker på, at disse nye hårdt tillærte ‘erkendelser’ er noget der får Europæerne til at blive mer epositive overfor islam.

Marius
Marius
10 years ago

Lars Vilks er en hædersmand. Jeg deler Morlille’s oplevelse af TV-debatten som fuldstændigt afsporet.
Nalim Pekgul kører en ren tilståelsessag uden at blive foreholdt dette. Hendes anvendelse af ‘indret dig efter min undertykkers lov eller bliver jeg mere undertrykt’ – altså undertrykkelse by proxy – så vi sidst i Danmark ifbm. Holbergskolesagen.
Interessant at man i Sverige nu åbent benytter sig af indirekte trusler om terror til at underbygge angreb mod ytringsfriheden.

morlille
morlille
10 years ago

“Kunst og politik i Prime Time”. Hvor må Lars Vilks føle sig ensom i den rundkreds af sminkebarbie-dukker, Ken-modeller og en enkelt usexet kone på eksplosionspunktet. Det var jo helt surealistisk at se den næsten halve times total-tosse-TV. Den usexede (ja ikke fordi de andre 2, som jeg med en vis besvær identificerede som kønsopererede hunkønsvæsner) fik nok den halve taletid med edder og svovl,. Lars Vilks fik med beskeden fra- studievært(inden?) “ganske kort!”- nok lov til ca. 3-4 ganske korte sætninger med afbrydelser fra svovl-kællingen! Lars Vilks kom til Danmark! Flygt vestpå! Brænd broen efter dig!

Peter Andersen
10 years ago
Reply to  morlille

Ja, det er fuldstændig surrealistisk. Man kommer til, at grine af det her om 10 år.
“Vi må lære mere om Islam” siger hun… Ja, vi godt på vej. At ingen kan se, de er taget som gidsler af selv samme “religion” er da helt fantastisk! Men selv svenskerne vågner op snart.

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  morlille

Ja, Lars Vilks til Danmark! 🙂 Trykkefrihedsselskabet må gøre noget for at skabe nogle rammer – evt. udstillinger – for de efterhånden mange kunstnere/journalister/politikere, der har det tilfælles, at de ikke kan få lov til at sige sin mening – uden at de får religiøse, sure fanatikere på nakken. Noget andet, er, at lige nu på DR2 står der en gammel kvindelig radikal politiker og kræver homobryllup i folkekirken – fordi hun mener at homoseksuelle er ligeværdige. Jeg er helt enig med hende i denne sag – helt enig – men hvordan kan det være at vi ikke ser de… Read more »

Liva
Liva
10 years ago

Hvor er det en herlig videooptagelse af Vilks og Uwe Max, som snaphanerne linkter til. To skønne, vestlige mænd med en god portion humor og spræl. Muhammedkrisen (eller hele sagen om den hellige rundkørsel hund) som musical. Det må da laves på et tidspunkt.

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
10 years ago

“Själv har inte ens någon mobiltelefon. Det har jag aldrig haft.”

Då är vi två stycken svenskar då. Tänker aldrig skaffa nån heller.

Vagn Henning
Vagn Henning
10 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Det er nu ellers en fantastisk opfindelse. For DKr 7,50 pr. måned (Telmore’s administrationsgebyr) kan du altid bare ringe. Eller blive ringet til, uanset hvor du er.

Og når man ikke har lyst til at blive ringet op, kan den slukkes.

Henrik Jørgensen
Henrik Jørgensen
10 years ago

Med hensyn til EU, domstole osv., Kasper Støvring har en rigtig god artikel:

http://blogs.jp.dk/borgerligtvagtskifte/2010/03/10/domstolene-%c3%b8del%c3%a6gger-folkestyret/

Christina
Christina
10 years ago

Själv har inte ens någon mobiltelefon. Det har jag aldrig haft.

Victor
Victor
10 years ago

Så er Yvonne Ruwaida på banen igen. Nu har hun snakket i mobiltelefon for næsten 45 mille!!! Det kræver sgu sin kvinde – jeg snakker for godt 100 kr – i kvartalet!

http://www.dn.se/sthlm/ruwaidas-telefonrakning-44575-skattekronor-1.1058893

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
10 years ago

“Vi skal ud af EU. Konstruktionen er et misfoster….”

Det är ju just sådant som EGF är tillför. Tydligen är det strictly verboten för ett land att lämna EU. Försöker dom ändå göra det så kommer EGF och sparkar in dörren. Godnatt Europa…

WordsSpeaker
WordsSpeaker
10 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

Ja jeg tror ikke Lissabon traktaten indeholder nogen udmeldelses procedure. For den sags skyld tror jeg heller ikke andre af EUs traktater har det.

Kommer til at tænke på Island her. Mon de ved hvad det er de er på vej til, at melde sig ind i?

PeterK
PeterK
10 years ago
Reply to  WordsSpeaker

Der findes faktisk en helt klar udmeldelsesprocedure i Lissabontraktaten. Man skriver til har-glemt-hvem, og indenfor et år skal EU så have forhandlet en samarbejdsaftale på plads. Jeg tror de er artikel 50, men i disse tidlige morgentimer er jeg ikke sikker. Checker det lige.

WordsSpeaker
WordsSpeaker
10 years ago
Reply to  PeterK

Det lyder da ok så. Så kan vi slippe for, at havne i en krig ala USAs i 1860erne

Universalgeni
10 years ago
Reply to  PeterK

Som det er nu, skal man have tilladelse af samtlige øvrige medlemslande, læste jeg et eller andet sted. Men Grønland kom da ud.

Vagn Henning
Vagn Henning
10 years ago

At “pacificere” har jo et spektrum af betydninger afhængig af hvor hårdhændet man går til værks for at gøre objektet fredeligt…

Skal vi ikke enes om at oversætte Stormtroppernes logo “Loven undertrykker”? Så kan vi i det mindste grine når de kommer og tager os 🙂

Vagn Henning
Vagn Henning
10 years ago
Reply to  Vagn Henning

Eller eventuelt deres “motto”…

Universalgeni
10 years ago

Det er jo nok der, sagen står: enten skal Danmark ud af EU eller også skal danskerne ud af Danmark. Vi kan ikke leve her ret meget længere. EU skal opløses for at redde de europæiske folkslag. United we fall, divided we stand. Hvert enkelt land skal have sin frihed til at afvikle multikulturen som de nu bedst kan. De overstatslige konventioner og traktater står i vejen. Så dem må vi melde os ud af. Der er ikke andre veje. Brussel kan ikke redde projektet. Centrale EU initiativer vil lide af samme svagheder, som de plejer: utilsigtede følgevirkninger i de… Read more »

Universalgeni
10 years ago

Vi må du af Europa. Her kan man ikke bo…..

Victor
Victor
10 years ago
Reply to  Universalgeni

Tja – de lidt ældre af os kan vel levende huske, hvordan vi blev forsikret om at

1) Der aldrig ville komme en europahær
2) Der aldrig ville komme et europæisk politikorps
3) At tyske betjente aldrig ville operere i Danmark
4) Der aldrig ville komme en europæisk grundlov
5) Eller en europæisk udenrigstjeneste

Og at os, der hele tiden har været imod, bare var en flok paranoide kommunister.

WordsSpeaker
WordsSpeaker
10 years ago
Reply to  Victor

Unionen er STENdød.

Poul Schlüter – 1992

HelgeD-H
HelgeD-H
10 years ago

Tyrkiet ønsker at blive fuldgyldigt medlem af EUROGENDFOR, men indtil videre har Frankrig modsat sig at Tyrkiet bliver medlem af EUROGENDFOR. Prøv at forestille jer tyrkisk militærpoliti i EU i kamp mod danere
som har krænket profeten. Der bliver ikke taget med fløjlshandsker.

Universalgeni
10 years ago

Vi skal ud af EU. Konstruktionen er et misfoster….

37
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x