16
mar
Seneste opdatering: 16/3-10 kl. 1230
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

SVT refererer 4 af de nye udlændingebstemmelser, der dog er noget mere omfattende, ikke mindst for fuskere og kriminelle og mennesker uden integrationsvilje. Lovenmå ses som udtryk for en stigende erkendelse af, at det lille Danmark ikke har en chance for at afhjælpe alverdens nød indefor vore grænser, og som et forsøg på at skaffe os mennsker,der kan viderbygge på landet i stedet for at ligge det til last. Den er derfor en nødvendig og velkommen investering i fremtiden. Aftale, Word.doc 4 sider.

Carsten Jensen: »Invadér os«

Jensen græder ud i Sydsvenskan, der kalder ham “En av Danmarks största författare.” Undskyld, har vi andre ?

I en anti-Carsten Jensen-kampanj ledd av tidningen Politiken, med hundratals inlägg, kallades han landsförrädare, ynkrygg, hycklare, en dansk Knut Hamsun. Han uppmanades att flytta till ”självcensurens Sverige”. Dansk tv påstod att han redan var bosatt i Sverige…..En tidning som jag trodde att jag stod nära! säger han med ett skratt.

Vad betyder Pia Kjærsgaard?

– Hon har begåvningen att kunna tala som en arg mamma. Populism handlar om känsla, och hon har en enorm populistisk känsla. När man ser många av de andra politikerna med examina och träansikten så framstår hon som levande. Samtidigt får man inte glömma att trots att hon har ett så stort inflytande är det bara var åttonde väljare som röstar på henne.

Är Danmark ett rasistiskt land?

– Nej, det handlar inte om rasism utan om rädsla för andra kulturer. Rasism slutar i Auschwitz. Kulturella skillnader åtgärdas i uppfostrings­läger som Gulag. De andra ska bli som vi, Muhammed ska bli herr Olsen.

Var kommer rädslan ifrån?

– Traumat från Dybbøl och närheten till Tyskland, svarar Carsten Jensen.

Vad hoppas du av framtiden?

– Räddningen är väl att vi invaderas av ett demokratiskt grannland. Som Sverige eller Tyskland. Ha, ha, ha!

Carsten Jensen: ”Danmark är ett land i djup splittring”

Weekendavisen: Sverige har meget at takke Lars Vilks for

[..]   Sverige har meget at takke Lars Vilks for. Det var Vilks , der i en solidarisk erklæring med sine danske kolleger i 2007 skabte den tegning, som bragte det officielle Sverige og den svenske offentlighed ud af den moralske magtfuldkommenhed og ind i den aktuelle virkelighed. Hvor den politiske offentlighed i Sverige var mindre end halvhjertet i støtten til Jyllands-Posten og daværende statsminister Anders Fogh Rasmussens ord om, at et demokrati ikke undskylder ytringsfriheden, bragte Vilks sagen hjem til Sverige to år efter, og gjorde den nærværende. Statsminister Fredrik Reinfeldt og den øvrige politiske og kulturelle offentlighed stod dengang og står i dag fast på ytringsfriheden og på de kunstneriske og demokratiske rettigheder. Hvor der tidligere var delte meninger om Vilks ‘ initiativ, synes nationen nu at stå sammen ud fra devisen om, at i et demokrati er en trussel mod det enkelte individ en trussel mod alle. Der er ingen, der siger undskyld. I forbindelse med de aktuelle mordplaner imod Vilks har størstedelen af den svenske presse genoptrykt hans tegning af Muhammed som hund, ligesom fordømmelsen af denne intimidering af en svensk borger har været stærk, konsekvent og entydig. Svenske medier lader sig ikke skræmme af kriminelle og totalitært tænkende. De protesterer.

DANMARK har også meget at takke Lars Vilks for. I kraft af hans solidariske gestus, men også i kraft af hans eksempel. Manden har med et generøst overskud brugt de konkrete trusler imod sin person som skabende drivkraft. Han betragter mindst af alt sig selv som offer, og sit liv med kunsten som en tragedie. Han insisterer i stedet på den store potentielt forløsende humor. Det kræver en mand af civilcourage og mod, men også en mand af munterhed. Han er hverken indebrændt eller udbrændt, han er levende. HENRIK WIVEL, kulturredaktør, i leder i Weekendavisen,  12.03.2010, ikke online

Konstexperten Jan Guillou


Konstnären och konstteoretikern Lars Vilks satirteckning av profeten Muhammed som Rondellhund har återigen blivit föremål för en häftig, offentlig diskussion. I en TV-debatt mellan Lars Vilks och Jan Guillou i Agenda (söndagen den 14/3) hävdade Guillou, sin vana trogen på ett överlägset sätt, att riktiga konstnärer, såsom Leonarda da Vinci, dom behövde minsann inte gömma sin konst bakom kravet på yttrandefrihet. Det var bara sämre konstnärer, som Lars Vilks, som behöver skydda sin dåliga konst bakom lagar om yttrandefrihet. Men faktum är att Leonardo da Vinci var det sämsta exemplet Guillou kunde ha valt i detta sammanhanget.

Ty, Leonardo om någon, var den konstnär i historien som verkligen hade behövt stöd av en lag om yttrandefrihet. Han ägnade sig nämligen åt att bland annat studera människokroppens organ och dess mekanik. För att kunna göra det var han tvungen att på olika skumma vägar få tag på lik att dissekera. Leonardo da Vinci såg nämligen människokroppen som en levande maskin och han drömde om att utifrån sina inträngande naturstudier kunna göra en robot. Gissa om detta var förbjudet på den tiden då katolska kyrkan i stort sett var allenarådande!

Leonardo vågade inte ens skriva ner sina iakttagelser och forskningsresultat på vanligt sätt utan gjorde texten spegelvänd så att ingen förhoppningsvis skulle kunna läsa den. Trots det så hotades han till livet för sin forskning och fick husarrest under långa tider. Om han inte haft turen att få skydd av några höga furstar, vilka var mest intresserade av hans militärtekniska uppfinningar och måleri då hade det gått illa för honom, det kan jag garantera.

Lars Vilks hade alltså helt rätt när han i Agenda bara lugnt kunde konstateraa att Jan Guillou borde läsa på bättre innan han yttrar sig så tvärsäkert om konst.  Ord mot Ord

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Christina
Christina
11 years ago

Universalgeni…Laisse tomber les filles… 😉

http://www.youtube.com/watch?v=rMhO0Kfl5Ck

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Christina

Nå nej. Det tåler de damer jo ikke. Høflighedsbetændelse, flinkeskole, fornærmelsesparathed og så videre…

Liva
Liva
11 years ago

Her til aften viste TV2 i øvrigt Westergaards profet tegning. Så er der da nogen medier med kugler tilbage i det ganske land. Og samme TV-avis viste et interview med Westergaard. Han burde have ridderkorset, ham Westergaard. Hvis det altså ikke opfattes som en fornærmelse. 🙂 Gad vide for resten hvornår der er nogen der tager sig sammen til at male et portræt af ham? Kunstnere burde kæmpe om at få lov til at male hans portræt. Westergaard har i den grad formået at sætte dette lille land på verdenskortet. Og ikke mindst vores moderne demokrati. Tak, Westergaard. 🙂

Liva
Liva
11 years ago

Skønt at snaphanerne inddrager hvilke kunstnere/kunstværker der har oplevet censur i tidens løb. Der er faktisk ret mange. F.eks. den helt fantastiske roman Madame Bovary af Flaubert måtte igennem en retssag. Digtsamlingen Blod af Broby Johansen blev forbudt og det gjore Baudelaires Syndens blomster også. Måske er Guillou blot misundelig.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Måske Carsten Jensen lige så. Klassens duks som han fremstår som.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Her er en lille liste over bøger der i gennem tiden har været for vovede til den offentlige mening:

h t t p://www.litteratursiden.dk/node/64419

Tegner Westergaard skriver sig med sin profet tegning ind i en flot kongerække. 🙂

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Læg i øvrigt mærke til at det primært er mænds bøger der forbydes..

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Liva

Kvinder skrev ikke mange bøger i gamle dage. Og nutidens femikrimier er PK-litteratur. Det er kvindelige forfattere generelt – de er halalhippier.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Halalhippier? Det er en selvmodsigelse. Enten halal eller hippie. 🙂 Jeg foretrækker det sidste – hvis det skal være.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Liva

Uni

Netop fordi kvinder først sent har fået mulighed for at udgive bøger i eget navn (og i det hele taget) – og ikke som Karen Blixen har måttet udgive bøger i en mandenavn – bør kvinder – også kunstnere – gøre lidt mere for at vi har ytringsfrihed i Vesten. Og hjælpe med at der bliver det samme i ikke-vestlige lande. Vi skulle jo nødigt opleve at kvinders ytringsfrihed blot bliver en parantes i Vestens kultur- og kunsthistorie…

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Liva

Enten er man halal eller eller også er man hippie. Virker logisk, men forklar dem lige det! :mrgreen:

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Liva

@ Liva: det kan du godt droppe. Kvinder har opfundet janteloven og mænd har opfundet hierarkiet. I praksis betyder det, at kvinder vil have, at alle skal være ens og lige. De vælger job og uddannelse efter den ide. Sygeplejersker, socialrådgivere, børnehavepædagoger, folkeskolelærere er alle eksempler på stillinger, hvor kvinder klæder sig (nogenlunde) ens og laver det samme. De søger simpelt sammen for at være kopier af hinanden – som flokdyr. I noget der nærmer sig hundredetusindvis. En vis varians tolereres af kvindelige forfattere for kvindelige forfattere, men PK-reglerne kan ikke fraviges. Der skal man henvende sig til Politiken-segmentet. Det… Read more »

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Liva
Casper | Borgerlig bums

Steen, jeg ved ikke om du allerede har opfanget denne her: http://nyheter24.se/maktkamp24/326077-s-politikern-vill-legalisera-incest

Det diskuteres nu i ramme alvor at legalisere incest, på den typiske svensk-liberale filosofiske måde uden jordforbindelse, som minder om debatten i en politisk ungdomsorganisation. De fleste svenskere ser dog – trods alt – ud til at være imod.

Svensk presse har vist tidligere sat fokus på de pakistanske fætter-kusine-ægteskaber, men den debat døde ud hver gang.

JensH
JensH
11 years ago

OT

Ikke nok med at de har fået sharia-domstole i multikulturalismens Storbritannien. Nu er slaveriet også gen-indført ovre på de tågede øer:

http://jp.dk/udland/europa/article2011578.ece

JensH
JensH
11 years ago

@Superman “Jeg må imidlertid have overset kritikken af ham i Politiken, som jeg af selvindlysende årsager ikke læser så tit.” Tjah, du kan jo starte med at læse kommentarerne til Politkens artikel i.f.m. at Carsten Jensen havde fået Oluf Palme prisen for sin evindelige kritik af Danmark i al almindelighed og DF i særdeleshed. Politken.dk gav artiklen overskriften “Carsten Jensen får 400.000 kr. for at kritisere Danmark”, (så er linjen ligesom lagt, ikke sandt??): http://politiken.dk/kultur/boger/article890411.ece Efter denne artikel fulgte Politken.dk op med artiklen “Læsere koger af vrede over Carsten Jensen”. Artiklen starter således: “»Med 400.000 kroner er der råd til… Read more »

Superman
Superman
11 years ago

Tak for linket til Carsten Jensen i Sverige.

Det er jo så grotesk fra ende til anden, at man tror der er tale om en vittighed, en 1.april eller lignende.

Jeg må imidlertid have overset kritikken af ham i Politiken, som jeg af selvindlysende årsager ikke læser så tit. Hvem kritiserede ham deri (hr. og fru danmark læserbreve, kommentatorer fra politiken, professor-indlæg eller hvem ??
I hvilket omfang var der en kampagne eller i hvilket omfang leger han offerrolle / martyr ??
Hvad kritiserede de ham for, og med hvilken tone ??

JensH
JensH
11 years ago

“Prøv at nyd de svenske kommentarer om Danmark her idag”

I sandhed en nydelse at læse disse Svenskeres kommentarer. Man bliver jo helt stolt af at være Dansk mens man læser dem. Måske man skulle sende det link til Carsten Jensen.

polinos
polinos
11 years ago

“En af Danmarks største forfattere”! Fantastisk udsagn. Jeg indrømmer, at jeg med interesse læste hans klummer og essays i 80’erne, da han rent faktisk var interessant, selv om det vist var Politiken, der kom for skade at sammenligne ham med Kierkegaard (hvilket bare beviser, at allerede dengang havde avisen mistet jordforbindelsen). Siden er hans essay-samlinger, samfundskritik, eller hvad man nu skal kalde det, blev monomant gentagende, og kan kun have interesse for Politiken-segmentet eller masochisisk indstillede nationalkonservative. Og hvad angår hans romaner? Tja, jeg har faktisk forsøgt at kæmpe mig vej gennem “De druknede og de frelste”. Alt hvad jeg… Read more »

Gunnar Biering
Gunnar Biering
11 years ago

Den nye aftale om justeringer af udlændingelovgivningen er endnu et lille skridt på den lange vej mod normalisering efter Gammeltoft Hansen-katastrofen i 1983. En af de mest provokerende ting i den lovgivning var, at påståede flygtninge rejste uhindret frem og tilbage til det land, de påstod at være forfulgt i, både efter og sågar før de havde fået asyl her i landet. Da det kom frem i 90’erne, reagerede Georg Metz ved at forlange politianmeldelse af den bankbestyrer i Nordjylland, der havde nævnt forholdet offentligt. Marianne Jelved konstaterede blot triumferende, at det var i fuld overensstemmelse med FNs flygtningekonvention!!! Men… Read more »

JensH
JensH
11 years ago

Gad vide hvad de Svenske læsere og seere mener om et tågehorn som Carsten Jensen, og alle hans hadske udfald mod Danmark i de Svenske medier?? Tror de virkelig på alle hans udgydelser om Danmark??

Universalgeni
11 years ago
Reply to  steen

Tja. Jeg tænker sommetider, at Danmark bør løsne båndene til Sverige. Hvad har vi til fælles med deres mellemøstlige kultur? Ikke engang fortiden kan de lade være i fred. De fusker med historieskrivningen for at tilpasse den den nye virkelighed. Det er jo halvislamisk samfund…

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Næh, fame nej. Vi skal da ikke lade svenskere i stikken. 🙂

Universalgeni
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Vi bliver nødt til at have en fordeling. Vi kan støtte gammelsvenskere og ikke-muslimske indvandrere, der har assimileret sig derovre. Men de andre må sejle i deres egen sø. EUs åbne grænser er en megastor trussel. Vi kan ikke lukke hvad som helst ind i Danmark, bare fordi vedkommende kalder sig svensk. Det dækker jo over så meget, efterhånden.

Liva
Liva
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Uni

Vi må altså også have tiltro til at vores kultur – og vi – kan modstå noget – og skabe noget. For det kan vi i den grad. 🙂

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Vi bør opsige pasunionen. Sverige er, qua lempelige – for nu at sige det mildt – regler for opnåelse af statsborgerskab, storleverandør af mennesker, der med et svensk pas i hånden kan slå sig ned her. Det Sverige vi indgik det nordiske samarbejde med for over 50 år siden, eksisterer ikke mere. Genforhandling, og paskontrol midt på Øresundsbroen. Til gengæld har jeg ikke spor imod, hvis Medelsvensson der har fået nok, flytter herover. Der arbejder masser af unge svenskere i Danmark, jeg tror en hel del af dem bliver her. Selvom den såkaldt borgerlige regering berettiget kan skældes ud for… Read more »

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  steen

“Prøv at nyd de svenske kommentarer om Danmark her idag”

…och hela kören av ‘the usual suspects’ sjunger som vanligt med i samma refräng. Inte direkt vad jag associerar med ‘politisk inkorrekthet’. För mig personligen så har begreppet ‘politiskt inkorrekt’ helt förlorat sin ursprungliga kraft. Det har degraderats till en urvattnad och tom floskel. Härmed dödförklarar jag begreppet och stryker det helt ur min vokabulär.

“It’s a beautiful thing, the destruction of words”

😉

Skalman
Skalman
11 years ago
Reply to  JensH

Jens: Steen har helt rätt. De som tror på de här dumheterna i Sverige är de redan frälsta, dvs motsvarigheterna till Radikale och de andra lallande dårarna på vänsterkanten som upptäcker verkligheten först när de känner halalkniven skära av strupen på dom.
De allra flesta svenskar VET att det som görs i Danmark är rätt och önskar ofta att samma regler skulle införas i Sverige.

Asger Trier Engberg
11 years ago

OFF TOPIC: Globalfascisterne har det problem at de ikke er særlig kvikke. De kaster om sig med ord, begreber og vendinger de ikke har forstand på. Da Lars Hedegaard, og indirekte jeg, blev angrebet for at sige sandheden, så blev vi harmdirrende beskyldt for at “generalisere”. Lad os lige se hvad Hegel har at sige om den sag: “Culture and its laborious emergence from the immediacy of substantial life must always begin by getting acquainted with general principles and points of view, so as at first to work up to a general conception (Gedanke) of te real issue, as well… Read more »

Robin_Shadowes
Robin_Shadowes
11 years ago

Vad skulle vi invadera med? Dom enda trupper vi har befinner sig ju i Afghanistan…

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Robin_Shadowes

“Vad skulle vi invadera med”

Kärlek… 😉

http://www.youtube.com/watch?v=3QfEiDO9opg

Christina
Christina
11 years ago
Reply to  Christina

Army of Lovers… 😆 😉

http://www.youtube.com/watch?v=jAJjIDcucZ8

Marius
Marius
11 years ago

Det morsomme ved Jensen forhåbninger om invasion fra nabolandet Sverige er, at den uhyggelige vision om invasion deles af Søren Espersen(DF), der for længst har advaret mod konsekvenserne af Sverige uhæmmede indvandringspolitik for det nordiske samarbejde. Vores filantropiske indstilling overfor svenske studerende og kontanthjælpsmodtagere kan naturligvis ikke forventes at fortsætte med Sveriges voksende problemer in mente.