26
mar
Seneste opdatering: 27/3-10 kl. 1311
43 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Her kommer den en gang til for prins Knud. Egentlig tror jeg ikke Magnus Ranstorp selv tror pĂ„ det, han her er citeret for: at Sverige kan kĂžre pĂ„ Muhammed- fribillet. Det mĂ„ vĂŠre noget han siger for at berolige  pressen. Som man kunne hĂžre adskillige gange i SVT Debatt forleden, synes det hĂžjeste gode at vĂŠre, at leve i et samfund “hvor ingen skal behĂžve at fĂžle sig krĂŠnkede.” Selv i Sverige prĂŠ-islam ville det have vĂŠret temmelig naivt, men nu ? KrĂŠnkelserne vil blive talrige som grĂŠshopper i Egypten, kan man godt love Ranstorp. Det det handler om, er  at lĂŠre at omgĂ„s dem fredeligt, og ikke mindst i Sveriges tilfĂŠlde, skal det gĂ„ stĂŠrkt.

Magnus Ranstorp har granskat de fall av terrorism som skett i Europa under 2000-talet. Hotet om terrordĂ„d Ă€r nĂ€rvarande i Danmark dĂ€r flera terroristceller har avslöjats pĂ„ senare Ă„r.I Danmark finns helt andra stĂ€mningar Ă€n i Sverige. DĂ€r rĂ„der en hĂ€tsk inrikespolitisk debatt om invandring, och det Ă€r ett tonlĂ€ge som Ă€ven medierna driver pĂ„. Han ser dock inget överhĂ€ngande hot mot Sverige.– “Vi har inte haft nĂ„gon Jihadproblematik hĂ€r. Vi Ă€r gynnade av att vi har ett mĂ„ngkulturellt och tolerant samhĂ€lle. Sedan Ă€r vĂ„r utrikespolitik inte kontroversiell, och vi har varit kĂ€nda som moralens vĂ€ktare internationellt. Men det klart att det finns individer som SĂ€po har under uppsikt.” DĂ€rför Ă€r Sverige fredat frĂ„n terror, Jihad Jane-terrorister blir vanligare. Malaysias utrikesministe krĂ€vde i gĂ„r att Sveriges regering vidtar Ă„tgĂ€rder mot de tre tidningar. “Long live Islam” and “Down with Sweden”.

Helle Thorning (S): “BĂžrn med tĂžrklĂŠder provokerer mig ĂŠrlig talt”

“Personligt har jeg stadig svĂŠrt ved at forstĂ„, at ogsĂ„ kvinder skal skjule deres hĂ„r.” Det provokerer til gengĂŠld Marianne Jelved, der siger: “Man skal favne Danmark i sin mangfoldighed.” SkolelĂŠrer Jelved mener nok “dets mangfoldighed”,  alternativt sin egen……..

Netop i forhold til islam lagde Helle Thorning-Schmidt ikke skjul pĂ„ sin undren over muslimske kvinders brug af tĂžrklĂŠde. “Det er lidt mĂŠrkeligt med tĂžrklĂŠde, fordi det er meget fremmed i forhold til dansk kultur”, sagde Helle Thorning-Schmidt og tilfĂžjede, at hun til sine bĂžrn har svĂŠrt ved at forklare baggrunden for nogle kvinders brug af tĂžrklĂŠde. “NĂ„r mine bĂžrn spĂžrger “hvorfor gĂ„r folk med tĂžrklĂŠde?”, sĂ„ har jeg meget svĂŠrt ved at forklare det. Jeg synes, det er vigtig, hvordan vi – eller mange mennesker – ser pĂ„ det: Vi synes, det er en begrĂŠnsning af kvinder”, lĂžd det fra Helle Thorning-Schmidt, der isĂŠr var skeptisk overfor bĂžrns brug af tĂžrklĂŠde. “NĂ„r jeg ser en 13-Ă„rig pige med tĂžrklĂŠde, mĂ„ jeg ĂŠrligt sige, at det provokerer mig,” sagde Helle Thorning-Schmidt i Debatten pĂ„ DR2. Helle Thorning: BĂžrn med tĂžrklĂŠder provokerer mig, se DR 2 Debatten.

NĂ„r lederen af oppositionen gĂ„r ud og meddeler sin ‘undren’ i prime time, er det selvfĂžlgelig ikke et spontant udbrud fra en fortravlet politiker der er nĂždt til at improvisere en mening her og nu. Det er et nĂžje kalkuleret signal om hvordan et parti med en splittet vĂŠlgermasse prĂžver at finde sine fĂždder. For os andre er det altsĂ„ et pejlemĂŠrke om hvor prĂŠcis grĂŠnsen mellem anstĂŠndigheden og virkeligheden gĂ„r lige nu. Og der gĂ„r den altsĂ„: Den evige undren. I det konstant hypede informationssamfund har oppositionslederen altsĂ„ ikke prĂžvet at finde svar der kunne afhjĂŠlpe hendes undren – der er sĂ„mĂŠnd ikke noget som helst mystisk, det er faktisk et sĂŠrdeles velbeskrevet omrĂ„de, og havde vi Thornings opmĂŠrksomhed, kunne vi foreslĂ„ navne som Ayaan Hirsi Ali, Chadortt Djavann eller Robert Spencer. Thorning-Schmidt behĂžver faktisk ikke engang anskaffe sig bĂžger om emnet, men nĂžjes med at tĂŠnde for den bĂŠrbare pĂ„ sine rejser rundt i landet. Men sagen drejer sig selvfĂžlgelig ikke om viden. MĂ„ske ved Helle Thorning-Schmidt godt hvad dette drejer sig om. Det drejer sig om at sandheden er for ubehagelig til at ytres Ăžverst i mainstreams fĂždekĂŠde, og at S ikke aner deres levende rĂ„d. Der stĂ„r vi altsĂ„ nu: MĂ„ben for Ă„ben skĂŠrm, som intet vil rykke (Steen/LFPC).

No can do speak

TEACHERS have begged for help after revealing 70% of pupils in some schools cannot speak English.The immigration explosion means many children do not have our native tongue as their first language.He said at Guston Primary in Dover, Kent, 70% of pupils speak English as their second language. Thousands of pupils don’t speak English.

Jalving uden cigar og klamydia

Med sin bog Mig og Muhammed tager Mikael Jalving endegyldigt afsked med det gode selskab

af Lars Hedegaard

– Som du selv fremstiller det i bogen, levede du indtil for ganske fĂ„ Ă„r siden en privilegeret tilvĂŠrelse som fremstormende intellektuel med hĂžj cigarfĂžring, europĂŠiske rundrejser og klamydia. Hvad fik dig til at forlade dette beskyttede vĂŠrksted? Du kunne jo have levet lykkeligt til du var 92, hvis du var svĂžmmet videre sammen med resten af den danske meningselite.

“Det var virkeligheden, der kaldte. Man sĂžger en mening med tilvĂŠrelsen, og tilvĂŠrelsen bankede pĂ„ min hoveddĂžr. Jeg levede i livets overhalingsbane som ubekymret luksusstudent uden stĂžrre anfĂŠgtelser. Til at begynde med slog jeg alle dĂ„rlige nyheder hen. Jeg ville hellere score hende den sĂžde derovre eller cykle lidt rundt i Toscana. En dag i 1999 sad jeg i lufthavnsbussen og faldt i snak med en midaldrende mand, der kunne have vĂŠret min far, og som udtrykte stor bekymring over konsekvenserne af den muslimske indvandring. Det blev et mĂžde mellem to verdener, men fĂžrst efter den 11. september 2001 mĂ„tte jeg erkende, at noget var alvorligt galt.”

– Du har Ă„benbart oplevet det, som psykologerne kalder kognitiv dissonans, eller – mere mundret – en uforenelig modsĂŠtning mellem det, du troede om verden, og verden som den faktisk findes. Hvordan kommer et sĂ„dant brud i stand?

“Jeg levede i et slags parallelsamfund, i en boble, hvor alle havde de rigtige meninger, og hvor man ikke interesserede sig for virkeligheden, thi den var for fĂŠl og populistisk. Men efter 11. september gik det op for mig, at jeg mĂ„tte til at lĂŠse om islam og sĂŠtte mig ind i sagerne. NĂ„r de mennesker, der sprĂŠngte bomber og arbejdede pĂ„ at ĂždelĂŠgge Vestens frihed, Ă„benbart havde et anliggende med mig, sĂ„ mĂ„tte jeg ogsĂ„ have et anliggende med dem.”

Pseudokristendom

– Hvorfor er der sĂ„ fĂ„ andre, der gĂžr det – sĂŠrligt nĂ„r vi taler om de hĂžjtuddannede? De skulle jo have de bedste forudsĂŠtninger for at lĂŠse, forstĂ„ og tage ved lĂŠre?

“Alle har travlt med deres karriere og skrabe penge sammen til huslĂ„n, skattefar og luksusforbrug. TidsĂ„nden, dette uhĂ„ndgribelige vĂŠsen, er ikke til skepsis eller kritisk refleksion, er du rigtig klog? I Ăžvrigt er vi blevet en slags ”liberalister” alle sammen, idet vi har meget svĂŠrt ved at forestille os, at vi har fjender, ideologiske fjender. Fjender er noget, kun de onde har, eller noget vi nyder at se i Star Wars eller svenske krimier. I stedet ligger vi under for en usagt enighed om nogle pseudokristne plusord – tolerance, respekt, forstĂ„else – og en forestilling om, at alle kulturer er lige gode. Vi bliver opdraget og uddannet til at tysse problemerne ihjel, og hvis nogen kommer og siger, at der er noget galt, sĂ„ vender vi front mod budbringeren. Det skal jo ikke hedde sig.

Vi skal huske, at de intellektuelles indsats i det 20. Ärhundrede ikke har vÊret nogen succeshistorie, tvÊrtimod. Der er ingen ende pÄ de uhyrligheder, som intellektuelle har legitimeret, og de lÞgne, de har vÊret med til at udsprede. TÊnk bare pÄ de totalitÊre ideologier, der har hentet deres retfÊrdiggÞrelse hos intellektuelle, filosoffer, kunstnere, videnskabsmÊnd, journalister. Intelligens eller hÞj uddannelse er ingen garant mod fanatisme og ekstremisme. Det er bare noget, vi, de uddannede og den snakkende klasse, tror.

Hvor banalt det end lyder, sĂ„ er intellektuelle ikke anderledes end andre mennesker, nĂ„r det gĂŠlder det mest elementĂŠre. OgsĂ„ de mĂ„ f.eks. spĂžrge sig selv, hvor nĂŠste lĂžncheck skal komme fra, og hvis de bevidst eller ubevidst skĂžnner, at fremtiden i en eller anden forstand tilhĂžrer islam, sĂ„ vil de vĂŠre tilbĂžjelige til at lave en ordning med de kommende magthavere eller deres nuvĂŠrende vestlige hĂ„ndlangere.”

Vi har glemt kulturarven

– Hvad tror du, der er galt med den vesterlandske kultur, siden den frivilligt og med begejstring lader sig overtage af en tilbagestĂ„ende kultur?

“Der er det galt med vores kultur, at vi ikke lĂŠngere bĂŠrer den i os. Vi er holdt op med at undervise i den. Vi kan ikke lĂŠngere vores historie. Vi kender ikke til de hĂžjdepunkter i vestlig frihedstĂŠnkning, som du og jeg har givet eksempler pĂ„ i bogen Frihedens vĂŠsen. I dag regnes det nĂŠrmest som nĂžrdet at vide noget om den historie, der har bragt os derhen, hvor vi er i dag. Det betragtes – ogsĂ„ pĂ„ universiteterne og i kultureliten – som “gammel” viden. Hvilket er det samme som at sige, at den er ubrugelig.

Men nĂ„r vi ikke ved, hvor vi kommer fra, sĂ„ ved vi heller ikke, hvor vi skal hen, og vi bliver nemme at snĂžre. Herfra er der ikke sĂ„ langt til at indrette sig efter den fremtid, andre har pĂ„tvunget os. De intellektuelle og kultureliten lĂŠgger formentlig mĂŠrke til de demografiske tendenser og kan se, hvad vej vinden blĂŠser andre steder, hvor islam er tungt til stede – f.eks. i MalmĂž, Bradford, Rotterdam eller Marseille. SĂ„ finder de en niche, hvor de mener at kunne overleve og arrangere sig med fremtidens herskere, mens de skĂŠlder andre ud for racisme eller uanstĂŠndighed.”

– Hvorfor er det blevet “hĂžjreorienteret” at slĂ„s for friheden og bekĂŠmpe religiĂžse fanatikere?

“Det spĂžrger jeg ogsĂ„ mig selv om hver eneste dag. Det er da hĂžjst mĂŠrkvĂŠrdigt, ogsĂ„ nĂ„r man tĂŠnker pĂ„ erfaringerne fra 2. Verdenskrig. VenstreflĂžjen falder mere og mere sammen og har tilsyneladende opgivet at forsvare friheden. SĂ„ vidt, at det i dag kan opleves som et adelsmĂŠrke at vĂŠre hĂžjreorienteret, takket vĂŠre venstreflĂžjen.”

– Hvordan vil det ende? Hvem tror du vinder kampen? Frihedens tilhéngere eller frihedens fjender?

“Hver anden dag er jeg pessimistisk og hver anden dag optimistisk. Det stĂ„r og falder med, om vi vil, kan og tĂžr besinde os pĂ„ forsvaret af den vestlige civilisation – og ikke pĂ„ hvor mange eller fĂ„ muslimer, der kommer til landet. Det handler i mine Ăžjne mere om kultur end om demografi. Uden en kulturel selvbesindelse kan vi ikke vinde kampen. Hvis vi f.eks. ikke vil indse, at bandeoptĂžjer ikke kan forklares med de sĂŠdvanlige fraser om fattigdom og udstĂždelse, men mĂ„ ses i sammenhĂŠng med islams kamp for politisk herredĂžmme og kulturel mandhaftighed, har vi ikke en chance.”

Ud af boblen, Sappho hvor man kan kĂžbe Mikael Jalving nye bog

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

43 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Emeritus
Emeritus
14 years ago

‘Jalving uden cigar og klamydia’

Hvis denne trĂ„ds lĂŠsere synes godt om LH’s interview med Jalving, bĂžr de unde sig den fornĂžjelse ogsĂ„ at lĂŠse Anders Raahauges interview med tyskeren, GĂŒnther Walraff i JP’s KULTUR – sektion.

Hvis ikke interviewet dukker op pĂ„ JP’s hjemmeside, er lĂžrdagsavisen vĂŠrd at investere i – alene pĂ„ grund af G. Walraff interviewet, som prĂŠsenterer en modig mand, der har rygrad nok til at sĂŠtte sig mellem to stole.

Med venlig hilsen

Liva
Liva
14 years ago

steen, tak for linket til Irma Thomas. Hende kendte jeg ikke. Hold da helt op det er go’ musik! 🙂

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  Liva

Her er en anden med en fantastisk stemme, som du sikkert heller ikke kender endnu, Liva (?) –
jeg er lige blevet anbefalet hende af en bekendt i England – en amerikaner, endog med et delvis dansk navn 😉 –
Beth Nielsen Chapman.

http://www.youtube.com/watch?v=zL_6d0wHR4A “That’s the Easy Part”

http://www.youtube.com/watch?v=M5ZxU-q0B68 “Sand & Water”

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago
Reply to  Bjovulf

Den her kan man vist hurtigt fĂ„ pĂ„ hjernen 😉

http://www.youtube.com/watch?v=cPvDQBeOAgs BNC – “Happiness”

Liva
Liva
14 years ago

li Ja, det er et guldkorn den socialdemokratiske kvindelige parti leder har fundet. Men ikke bare det – vil hun sĂžrge for at hun selv – som kvinde – og alle andre kvinder kan bevare frihedsrettigheder og -muligheder her i landet og i det Ăžvrige Vesten, sĂ„ mĂ„ hun vise at hun kan frigĂžre sig af islam og ikke mindst af de islamiske kvindeuniformer og andre religiĂžse stupide krav til kvindekĂžnnet. Det bliver interessant at se om hun kan stĂ„ distancen, som Pia K. har kunnet. Godt at DF har holdt fast i sin vĂŠrdipolitik. Det nytter – og det… Read more »

Bjovulf
Bjovulf
14 years ago

“Oliver” kommer pĂ„ banen 😀 Hvordan skal det dog gĂ„ med et samarbejde mellem S pĂ„ den ene side (nĂŠsten), og sĂ„ det mest af SF samt de Radigale og Enhedslisten pĂ„ lad-stĂ„-til-siden? Det snotforvirrede og uklare budskab fĂ„r de nok meget svĂŠrt ved at sĂŠlge danskerme, nĂ„r det folketingsvalget for alvor nĂŠrmer sig – uanset hvad meningsmĂ„lingerne sĂ„ siger her lidt over halvvejs inde i den aktuelle valgperiode. http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2010/03/26/092553.htm SF-ordfĂžrer: Thorning er indskrĂŠnket 26. mar. 2010 09.33 Politik Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt er provokeret, nĂ„r unge piger bĂŠrer tĂžrklĂŠde, fortalte hun i Debatten i gĂ„r. Det provokerer til gengĂŠld… Read more »

JensH
JensH
14 years ago

Okay, Steen. Jeg foretrĂŠkker nu Stones’ version af ‘Time is on my side’. Men kan vi sĂ„ (i det mindste) blive enige om, at ‘Jumpin’ Jack Flash’ er et af de bedste rock-numre der nogensinde er blevet lavet??

tavsen
tavsen
14 years ago
Reply to  steen

Down memory lane. Da Rolling Stones kom med denne, vidste jeg, de ville blive store. KĂžbte deres fĂžrste 2 lp’er. Begge lavet i USA. De ville have den rigtige lyd, og kors hvor det swingede. Derefter toppede de med Aftermath. Efter det kom der ikke rigtig nogle helstĂžbte lp’er. Brian Jones flotte guitar pĂ„ Last time er der lidt af pĂ„ dette fantastiske live nummer med Alison Krauss og Robert Plant. En spilleglĂŠde langt ud over scenekanten. 2:47 you got me http://www.youtube.com/watch?v=aH_p7h-Q-ow Irma Thomas var et dejligt genhĂžr med lyden fra 1960. Der er kommet en del, der rammer den… Read more »

tavsen
tavsen
14 years ago
Reply to  tavsen

skulle ogsÄ lige hÞre bogmÊrkede Stones Milan 1967 The last time. Kan nÊppe vÊre live
http://www.youtube.com/watch?v=6s1sA9BFAlk

og en anden gemt og skattet. Albert Lee i Heads Hands & Feet. Men ham kender I jo 😉 Dejligt seventease outfit
http://www.youtube.com/watch?v=rRhjFGGjEL0

tavsen
tavsen
14 years ago
Reply to  tavsen

Jeg mener, at RS under indspilning i USA, stĂždte pĂ„ Muddy Waters. Der gik som fejemand i studiet. De fik ham i sving igen. Han kvitterede med en suverĂŠn version af Let’s spend the night together

The best lets spend cover on planet earth?
http://www.youtube.com/watch?v=N7JJg46e_pE

Stagger Lee by Lloyd Price
http://www.youtube.com/watch?v=ZtmvvarZLwg

leadbelly – house of the rising sun
http://www.youtube.com/watch?v=y5tOpyipNJs

Ricky Nelson playing drumsâ™Ș
http://www.youtube.com/watch?v=pcf3ddio8Fw

JensH
JensH
14 years ago

@Sreen Jeg ved et er OT, man du plejer jo at skrive herinde at Rolling Stones ‘dĂžde’ efter 1968, (sĂ„vidt jeg husker). I sĂ„ fald sĂ„ prĂžv ige at check denne optagelse med Stones fra 1966 med Stones. Numret er ‘Time is on ny side’, og er fra Tyske N3, og det (believe or not) med Bill Wyman som er ‘back up’ til Mick Jagger pĂ„ omkvĂŠdet: http://www.youtube.com/watch?v=rIE2GAqnFGw&feature=related Fedt nummer. Og de tilstedevĂŠrendes kvinders ‘reaktion’ er nĂŠrmest ubeskrivelig, men som jeg lĂŠste et andet sted, (fra en mand som havde oplevet tiden), sĂ„ skabte de an ‘electric atomesphere’, (selvom man… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
14 years ago

Beklageligvis ikke pÄ dansk, men god opfÞlgning af Jalving & Hedegaard interviewet:
http://frontpagemag.com/2010/03/26/the-wrong-way-to-stand-against-jihad/

li
li
14 years ago

Det skal ikke vĂŠre nogen hemmelighed, at jeg foragter socialDDRkrater-pamperne og de Radigale ser jeg gerne gĂ„ sammen med SF den lige linje ud, sammen med muhammedanerne, som betyder AD HELVEDE TIL..som lĂžwndal selv anbefaler! Men papegĂžre helle HAR fundet et enkelt guldkorn, nemlig, hvorfor har vi hovedaffaldssĂŠkke klĂŠdte kĂŠllinger og undertrykte unge pigebabyer( journalist sprog for “muhammedanere der ikke selv kan gĂžre for det!”) Se, det et godt spĂžrgsmĂ„l, hvorfor ifĂžrer de sig dette muhammedaner undertrykkelses symbol her i Danmark!? Er de bogstavstro muhammedanere, der virkelig mener jĂžder er svin og vantro skal forfĂžlges og disse aber og vantro… Read more »

Benjamin
Benjamin
14 years ago

Igen et politisk selvmĂ„l af Thorning, som viser at hun simpelthen ikke har politisk timing og intuition nok til at begĂ„ sig pĂ„ Christiansborg. For ved at kritisere muhamedanismen mister hun jo muhamedanernes stemmer. Muligt at de sĂ„ ender hos et andet venstreflĂžjsparti, men alligevel vil f.eks. Ø jo aldrig komme i regering. SĂ„ nogle stemmer mistes. Utroligt at de rĂžde samarbejds-partier er sĂ„ inkompetente, som de er. Hvis de havde vĂŠret mere effektive, var Danmark mĂ„ske allerede nu et muslimsk land. De fĂ„r serveret alting pĂ„ et sĂžlvfad og bagefter ĂždelĂŠgger de det for dem selv. Se bare pĂ„… Read more »

Universalgeni
14 years ago
Reply to  steen

Qureshi har altsÄ ikke nogen doktorgrad. Han har gemmenfÞrt medicinstudiet pÄ KÞbenhavns Universitet og er derfor cand.med. med ret til at kalde sig lÊge. Imidlertid mÄ man ikke udÞve lÊgegerning uden obligatorisk efteruddannelse. Den ved jeg ikke om han har.

Universalgeni
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Tak for rettelsen. 😀

Benjamin
Benjamin
14 years ago
Reply to  Universalgeni

Desuden fik han den jo kun ved at snyde, men det er sÄ en anden sag.

Benjamin
Benjamin
14 years ago
Reply to  steen

Ja: Ganske interessant at oppositionen har en svag fĂžring lige i Ăžjeblikket. Men det ville den jo nok ikke have hvis journalisterne ikke stemt rĂždt i stor udstrĂŠkning, og hvis pĂŠdagoger og lĂŠrere ikke tilhĂžrte den “intellektuelle” venstreflĂžjselite, der ser det som deres opgave at opdrage danske bĂžrn til smĂ„ identitets- og kulturlĂžse verdensborgere, undskyld verdensmarxister mener jeg selvfĂžlgelig. Heldigvis har jeg ikke fjernsyn men selv hvis jeg havde, ville jeg ikke have tortureret mig selv med at hĂžre pĂ„ kamelens frĂŠkheder. Det er svĂŠrere at fĂ„ en kamel til at forstĂ„ begrebet “gensidighed” end det er at fĂ„ en… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
14 years ago

Mikael Jalving sĂ€ger i intervjun med Lars Hedegaard: Vi skal huske, at de intellektuelles indsats i det 20. Ă„rhundrede ikke har vĂŠret nogen succeshistorie, tvĂŠrtimod. Der er ingen ende pĂ„ de uhyrligheder, som intellektuelle har legitimeret, og de lĂžgne, de har vĂŠret med til at udsprede. TĂŠnk bare pĂ„ de totalitĂŠre ideologier, der har hentet deres retfĂŠrdiggĂžrelse hos intellektuelle, filosoffer, kunstnere, videnskabsmĂŠnd, journalister. Intelligens eller hĂžj uddannelse er ingen garant mod fanatisme og ekstremisme. Det er bare noget, vi, de uddannede og den snakkende klasse, tror. Till hans ekonomiska, kulturella och sociala perspektiv vill jag foga ett psykologiskt. Högutbildade, intellektuella… Read more »

Nordbo
14 years ago
Reply to  Julia Caesar

Bra analys. Jag hÄller med helt och hÄllet.

Nordbo
14 years ago
Reply to  Julia Caesar

Jag tog mig friheten att citera din analys pÄ min blogg. Hoppas det Àr okej.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
14 years ago

Jalving: »Det handler i mine Ăžjne mere om kultur end om demografi. Uden en kulturel selvbesindelse kan vi ikke vinde kampen. Hvis vi f.eks. ikke vil indse, at bandeoptĂžjer ikke kan forklares med de sĂŠdvanlige fraser om fattigdom og udstĂždelse, men mĂ„ ses i sammenhĂŠng med islams kamp for politisk herredĂžmme og kulturel mandhaftighed, har vi ikke en chance.”« Det handlar om kultur OCH demografi, och vi har inte glömt kulturarvet. Det har berövats oss medvetet. Vilka Ă€r det som förser oss med de MEDVETET falska förklaringarna om rasism, segregation och fattigdom och vilka har MEDVETET fört ett intensivt propagandakrig… Read more »

Prudentius
14 years ago

Jalving er fin, men hans analyse lugter lidt af historiker prut. Historikere, som andre akademikere/intellektuelle, synes altid den almindelige befolkning er en stor skuffelse. Enten er the commoners ikke kulturbĂŠrende-konservative nok, eller ogsĂ„ forrĂ„der de revolutionen, osv. osv. Sandheden er at folk hellere vil hĂžre pĂ„ P3 eller se fodbold end at trĂŠkkes med Jalving og hans slags evige utilfredshed. Hvis man vil se et studie i kulturselvmord skal man kigge pĂ„ islam. Her er tale om et rĂ„dnende lig. Dette lig skal begraves og her er det igen og igen at vores “elite” trĂŠkker tiden ud fordi langt de… Read more »

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Prudentius

Ski’ da hul i om hans analyse lugter af historiker prut. Bare det er en fri og demokratisk sindet prut, sĂ„ er det fint med mig. Han gĂžr et rigtig godt stykke arbejde, gutten Jalving.

Prudentius
14 years ago
Reply to  Liva

Ha-ha-ha 🙂

Ja, ja, jo, jo.

Det er ogsÄ rigtigt!

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Prudentius

Ja, ik’. Og sĂ„ er det ret skĂžnt nĂ„r han ruller med sine historie videns muskler. 🙂 Lige sĂ„ nĂ„r Lars Hedegaard ruller sig ud, i Ăžvrigt. Det samme gĂŠlder ogsĂ„ for Winkel Holm.

Benjamin
Benjamin
14 years ago

Tja, ytre sig ansvarligt: Det gĂŠlder tilsyneladende kun den ene vej (som sĂŠdvanligt): Nu er det af FN blevet officielt forbudt at kritisere islam. Kritik af kristendommen og jĂždedommen er, naturligvis, stadigvĂŠk tilladt.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2010/03/25/144416.htm?rss=true

Ikke alene tilladt, FN opfordrer jo ligefrem til det og gĂžr det selv i stor udstrĂŠkning.

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Benjamin

Med det indhold koranen har, er det den der skulle kigges efter i sĂžmmene. Det er et politisk problem at koranen fredes for kritik samtidig med at vestlige lande i stigende grad islamiseres.

Liva
Liva
14 years ago
Reply to  Liva

M.h.t. FN, sÄ mÄ vi ud af det forÊldede foretagende der er i demokratisk underskud.

PeterK
PeterK
14 years ago
Reply to  Benjamin

Det kan kun gÄ for langsomt, med at komme ud af det korrupte foretagende FN har udviklet sig til. En organisation der ikke engang formÄr at smide medlemmer ud, der er i direkte aktiv kamp mod organisationens fundamentale principper, har ingen fremtid.

EU skal vi ogsÄ se at komme ud af, hellere i gÄr end i dag. Det tager 2 Är ifÞlge Lissabon traktatens artikel 50, og sÄ er vi igen herrer i eget hus

Robin Shadowes
Robin Shadowes
14 years ago

“Jeg sĂ„ engang en film, hvor vi fulgte hovedpersonen ind i en mere og mere mareridtagtig verden. Hvor eneste lĂžsning syntes at vĂŠre – lad mig vĂ„gne af dette mareridt – og sandelig, det gjorde han, og sĂ„ udviklede det sig endnu vĂŠrre end fĂžr, til han igen vĂ„gnede. Og sĂ„dan fortsatte det – hele tiden vĂŠrre.”

TÀnkte du pÄ den hÀr?

http://www.youtube.com/watch?v=u5dVQfzjDS4

Julia Caesar
Julia Caesar
14 years ago

Ett rent önsketÀnkande av Magnus Ranstorp. Han försöker dela ut Valium till folket.
Det Ă€r bara en tidsfrĂ„ga innan Sverige fĂ„r uppleva ett islamistiskt terrordĂ„d – inte trots att Sverige Ă€r ett mĂ„ngkulturellt samhĂ€lle utan pĂ„ grund av det. En ansvarslös massinvandringspolitik sedan Ă„rtionden erbjuder utmĂ€rkta förutsĂ€ttningar för manifestationer av politiska och religiösa extremister.

Universalgeni
14 years ago
Reply to  Julia Caesar

I har jo allerede terrorhandlinger nÊsten dagligt. Skolebrande, bilbrande og andre brande. Bomber sÄgar.

Varmt Konservativ (kr)
Varmt Konservativ (kr)
14 years ago
Reply to  Julia Caesar

Ja, det Ă€r ett politiskt korrekt önsketĂ€nkande att tro att vi skulle vara skyddade för att vi har varit snĂ€lla, till skillnad frĂ„n “stygga Danmark”. Skulle vi vara skyddade av nĂ„gonting Ă€r det för att vi Ă€r vĂ€rldens bĂ€sta basomrĂ„de, dĂ€r en terrorist kan fĂ„ fritt boende, kontantbidrag utan motprestation och all tid i vĂ€rlden för att vila upp sig efter en svĂ€ng till fronten och planera nĂ€sta dĂ„d – det Ă€r t.o.m. fritt fram att ta för sig av jungfrurna, IRL sĂ„ att sĂ€ga! Magnus Ranstorp Ă€r förstĂ„s inte sĂ„ korkad som han lĂ„ter, men det Ă€r pinsamt att… Read more »

BĂžrge
BĂžrge
14 years ago

Jeg sĂ„ engang en film, hvor vi fulgte hovedpersonen ind i en mere og mere mareridtagtig verden. Hvor eneste lĂžsning syntes at vĂŠre – lad mig vĂ„gne af dette mareridt – og sandelig, det gjorde han, og sĂ„ udviklede det sig endnu vĂŠrre end fĂžr, til han igen vĂ„gnede. Og sĂ„dan fortsatte det – hele tiden vĂŠrre. SĂ„dan vil Jalving ogsĂ„ komme til at opleve sit liv. VĂŠrre og vĂŠrre vil det blive, til han en dag soleklart erkender, at det er os selv, der har hele skylden, og at det kun er os selv, der kan lĂžse problemet –… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
14 years ago

Her til morgenkaffen saa jeg et videoklip af Pink Floyd ‘s “We dont want no edukation” …. Hvorefter jeg laeste om Jalvings udsagn om hvordan uddannelses systemet ,eller dem som har dirigeret det, har produceret af retfaerdiggoerelse af den truende selvdestruktion. De to ting blev koblet sammen i mit hoved , og OUTPUT blev at Pink floyd’s klassiker SKRIGER efter en “REMAKE” , en ny udgave af klippet hvor skolelaereren som hjernevasker boernene ikke er en gammel stiv og sur liguster-facist men derimod en ung cool paedagog type med alle de rigtige holdninger stilfuldt repraesenteret i sin veldesignede overflade-personlighed. Stykket… Read more »

Ulla Lauridsen
14 years ago

Den her fĂ„r Hedegaard og Jalving lige i nakken igen, vil jeg tro: “TĂŠnk bare pĂ„ de totalitĂŠre ideologier, der har hentet deres retfĂŠrdiggĂžrelse hos intellektuelle, filosoffer, kunstnere, videnskabsmĂŠnd, journalister. Intelligens eller hĂžj uddannelse er ingen garant mod fanatisme og ekstremisme. Det er bare noget, vi, de uddannede og den snakkende klasse, tror.”

Men velkommen til virkeligheden.

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x