4
apr
Seneste opdatering: 5/4-10 kl. 0105
33 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Spiegel TV viser overraskende Ă„bent, hvad der sker i Hamburg distriktet Billstedt: Zoner hvor politifolk kun vover sig ind i meget store grupper. Spillover-kriminalitet med en allerede skĂ„nselslĂžs brutalitet mod politiet. Unge mĂŠnd med indvandrerbaggrund, der er komplet ligeglade med vĂŠrdier som demokrati, tolerance og integration og lige  sĂ„ uberĂžrte af deres ofres lidelser. forsĂžger Et kvarter, hvor politiet prĂžver at genvinde magten pĂ„ gaden. (PI – Snaphanens oversĂŠttelse, video tysk, utekstet.)

Ny bog: Den danske syge

Besindigt og prisvĂŠrdigt interview med Erik Meier Carlsen, der  kun skylder at forklare, hvorfor han fĂžler behov for at bruge ordet “nationalpopulismen” om DF og SD fem gange i interviewet. Er der ikke  andre populister i Folketinget og Riksdagen, og hvad skal vi nu til at kalde Villy SĂžvndal og Lars Ohly ?

Journalisten og forfatteren Erik Meier Carlsen har sammen med den borgerlige debattÞr Markus Uvell skrevet bogen Folkhemspopulismen. En bok om Sverigedemokraterna . Sverige har fÄet sit Dansk Folkeparti i blÄ-gule farver, og det er vitamintilskud, mener Meier Carlsen. [..]
Carlsens halvdel af bogen, der hedder »Den danska sjukan«, er en beretning om danskernes erfaringer med »det nationalpopulistiske Dansk Folkeparti«, som Carlsen betegner DF. Hans lokkende pointe er, at partiet har vĂŠret med til at befĂŠste velfĂŠrdssamfundet – eller folkhemmet, som svenskerne historisk og hĂžjstemt kalder denne samfundsmodel.

»Ja, det kan du godt sige. ‘Den danske syge ‘ afspejler den dĂŠmoniserings- og stigmatiseringsstrategi, som har vĂŠret pĂ„ spil over for den nye skandinaviske nationalpopulisme. Men jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti, det norske Fremskrittspartiet eller Sverigedemokraterna er nogle tilfĂŠldige uheld, som har meldt sig i den politiske debat. De er demokratiske sundhedstegn, som har en klar sammenhĂŠng med den skandinaviske velfĂŠrdsmodel,« mener Carlsen som tilfĂžjer, at han ikke selv deler den fremgangsrige strĂžmnings samfundssyn. »Den skandinaviske folkehjemspopulisme drĂžmmer om tiden fĂžr opbruddet i 1960erne. Det er for sentimentalt, men jeg anerkender dens legitime rolle i dagens politik. Der er intet grundlag for at hĂŠvde, at udviklingen i Danmark med den Ă„bne,og delvis brutale debat om indvandringen, med den voksende stĂžtte til Dansk Folkeparti og DF’s position gennem snart ti Ă„r som sĂŠrdeles indflydelsesrigt stĂžtteparti for den borgerlige regering skulle have fĂžrt til Ăžget intolerance endsige fremmedhad. Snarere tvĂŠrtimod.« Carlsens vurdering er, at DFs indflydelse ikke har vĂŠret den »benzin pĂ„ fremmedhadets bĂ„l«, som mange frygtede. Carlsen tager dermed afstand til forfatterne af en anden ny bog om Sverigedemokraterna , Slaget om svenskheten (2009).

Erik Meier Carlsen & Markus Uvell: Folkhemspopulismen. En bok om Sverigedemokraterna . Forlaget Timbro. Udkommer 21. april. (Weekendavisen 31.03.2010 , ikke online,) Timbro 21 april Sverigedemokraterna – som folk Ă€r mest? Boklansering: Folkhemspopulismen – berĂ€ttelsen om Sverigedemokraternas vĂ€ljare

PĂ„skefarver

HesselĂž Bugt v. Tisvilde. Klik f. helskĂŠrm.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

33 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bugt ved Tisvilde. Samme 2010. 2 kommentarer » Spring til […]

trackback

[…] finde en passende titel, nĂ„r man har lĂŠst teksten. (Se  ogsĂ„ : Blindt had mod tysk politi, Hamburg-Billstedt: En bydel tipper, “Det er vores bydel. Vi er arabere!”, “Angstrum” – no-go zoner i […]

trackback

[…] I de gode gamle dage hylede man “fascist”, nĂ„r man ikke kunne artikulere sig, men bare ville udtrykke almindeligt mishag. I dag siger man “populist”, uden at det er  blevet mere  prĂŠcist af den grund. Hvorfor kan Ulvell og Meier Carlsen ikke  bare forholde sig neutralt observerende til en fuldstĂŠndig legitim politisk bevĂŠgelse? Der gĂžres reklame for bogen, der kommer den 21. Meier  Carlsen blev interviewet i Weekendavisen d. 31.3. […]

Liva
Liva
10 years ago

Igen apropos kultur. Det er IKKE en tilfĂŠldighed at det er i et vestligt land nordpĂ„ – med vestlig kultur og frihedsvĂŠrdier – at en kvinde KAN, KRÆVER og MÅ skrive sĂ„dan her. SkĂžnne kvinde: “DET ER EN FORNÆRMELSE mod demokratiet, at vi gĂ„r baglĂŠns af angst for repressalier fra nogle middelalderlige mĂžrkemĂŠnd. Vi skal tage kampen op og sige vores mening i stedet for at bilde hinanden ind, at de der sĂžde mennesker dernede ikke skal sĂ„res pĂ„ deres religiĂžse fĂžlelser. Vi er midt i et korstog, hvor tempelridderne rider den forkerte vej.” h t t p://ekstrabladet.dk/nationen/article1324444.ece Hvis vi… Read more »

Liva
Liva
10 years ago

Apropos kultur. Det bliver interessant at se om FIFA kan finde ud af at holde pĂ„ vestlige frihedsvĂŠrdier – og lade kvinder spille uden religionspolitisk og kĂžnsapartheid islamisk hijab. Eller om FIFA islamiseres, som sĂ„ meget andet.

“Det internationale fodboldforbund har modtaget en klage fra Irans olympiske komite, fordi FIFA ikke vil tillade kvinder at spille fodbold med nijab til ungdoms-OL”

h t t p://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/international_fodbold/article1324627.ece

Prudentius
10 years ago

“og lige sĂ„ uberĂžrte af deres ofres lidelser”…

“I, der tror! BekĂŠmp dem af de vantro, der er i nĂŠrheden af jer! Lad dem finde jer skĂ„nselslĂžse!” Koranen Sura 9, vers 123

Lige efter bogen. Igen og igen!

Liva
Liva
10 years ago

“Men jeg tror ikke, at Dansk Folkeparti, det norske Fremskrittspartiet eller Sverigedemokraterna er nogle tilfĂŠldige uheld, som har meldt sig i den politiske debat. De er demokratiske sundhedstegn, som har en klar sammenhĂŠng med den skandinaviske velfĂŠrdsmodel,« Ja, de er forfriskende stemmer i den demokratiske debat og det er yderligere en forfriskende kamp for forskellighed i europĂŠisk/vestlig regi. Mere fransk kultur, tak. Mere italiensk kultur, tak. Mere svensk kultur, tak. Mere spansk kultur, tak. Mere engelsk kultur, tak. Mere irsk kultur, tak. Mere amerikansk kultur, tak. Mere tjekkisk kultur, tak. Mere polsk kultur, tak. Det er skĂžnt med den mangfoldighed… Read more »

Prudentius
10 years ago
Reply to  Liva

Hej Liva Til helvede med “sĂŠregne”, “vestlige” kulture og vĂŠrdier! Man skal bekĂŠmpe islam fordi det er et ondsindet, morderisk mareridt af en ugudelig ideologi! Ikke fordi det er “fremmed” eller ikke “vestligt”. Vores tĂ„belige udenrigsminister har just ifĂžrt sig slĂžr i Afghanistan ud fra devisen om skik fĂžlge eller land fly – Hvilket er er en brĂžler af karat og viser hvor lidt intellektuelt potentiale de konservative, hvis ikke hele regeringen besidder – Sandheden er jo nemlig at islam er lige katastrofalt i Ăžsten som i vesten! Islam er forkert igĂ„r, idag og imorgen, i Ăžst og i vest,… Read more »

Prudentius
10 years ago
Reply to  Prudentius

“intellektuelt potentiale” er en dĂ„rlig formulering!

Per Stig besidder sikkert et stort intellektuelt potentiale og det har intet hjulpet ham.

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Prudentius

Per Stig er bare en habil akademiker, der har skrevet lidt i sin fritid. Resten er reklame. Samme gĂŠlder for Lene Espersen.

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Prudentius

Det er nu bevidst at jeg sĂ„ ofte skriver om vestlig kultur og vĂŠrdier – og ikke mindst det vestlige blik. Det gĂžr jeg for at sĂŠtte fokus pĂ„ at vi – ogsĂ„ du og jeg – bĂ„de taler og skriver og agerer og tĂŠnker med vores baggrund – som er vestlig kultur og historie – primĂŠrt i hvert fald. Vores primĂŠre og tungest vejende bagage er vestlig. Og det er rigtig mange andres ogsĂ„. Kultur betyder en hel masse – mikro makro. For den enkelte og for vores samfund som helhed. Den vestlige kultur betyder en masse. I rigtig… Read more »

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Prudentius

Hvad angÄr Lene Espersen, sÄ svigtede hun netop den vestlige verden og vÊrdier ved at tage islamisk klud pÄ hovedet.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

Tack Julia. I dessa dystra tider pluggar jag gĂ€rna ett av mina favorit-band frĂ„n Holland. En av grundarna, trummisen Pim Koopman avled sĂ„ sent som i höstas nĂ„n gĂ„ng. Han hoppade av och kom tillbaka i olika omgĂ„ngar. Han var dock inte med pĂ„ Phantom Of The Night, albumet dĂ€r lĂ„ten First Signs Ă€r hĂ€mtad ifrĂ„n. Kayak tillhör genren progressive rock men Ă€r inte lika tunga som band som Yes, ELP, King Crimson och Gentle Giant. Dom kanske framstĂ„r som lite mer lĂ€ttviktiga men Ă„ andra sidan sĂ„ kan dom sĂ€kert tilltala Ă€ven en publik som Ă€r mer mainstream dĂ„… Read more »

Julia Caesar
Julia Caesar
10 years ago

Tack Robin, den var fin.
HÀr Àr en riktig gammal goding som passar till Steens fantastiska bilder av stranden vid Tisvilde:

http://www.youtube.com/watch?v=fd_nopTFuZA

La mer med Charles Trenet.
En storslagen hyllning till havet som alltid fÄr mig att rysa av vÀlbehag.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
10 years ago

En av dom vackraste ballader jag vet, First Signs Of Spring. http://www.youtube.com/watch?v=oXuBfR3QACw Bird of all seasons you’ve heard many stories The wind whispers many a tale in your ear Come sit beside me, I’ll sing you a song All about a love that’s gone So far from here Bird of all seasons can you keep a secret Carry my dreams to the one that I miss Then sit beside her and sing her my song May she ask where it is from Then tell her this: “You’ll know if you come along” I’ve been waiting all winter Across the sky… Read more »

Liva
Liva
10 years ago

OT. Socialdemokraterne vil nedlÊgge det kongelige teater pÄ Kongens Nytorv. Typisk socialdemokratisk negativitet overfor dansk kultur.

“S vil nedlĂŠgge den gamle scene”

h t t p://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/04/04/04105627.htm

Liva
Liva
10 years ago

Sikke nogle skĂžnt behĂ„rede billeder, steen. 🙂 Pragtfulde billeder.

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Liva

Med andre ord – billederne er skĂžnt sanselige.

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Liva

Her er nogle andre ‘siv’ der duver i vinden. Vind der skabes af pragtfuld og Ă„ndfuld musikalitet.

http://www.youtube.com/watch?v=Fs9A9Tos85U&feature=related

Lone NĂžrgaard har for nyligt begĂ„et en fin artikel om lĂŠsning af koranen, hvor der bl.a. stĂ„r at islam fordrer at kvinder vogter det skjulte. F… det!

Lad os her i Vesten fortsĂŠtte med at vogte det synlige. Og IKKE gemme skĂžnhed og ynde og talent vĂŠk i grimme stoffer og religiĂžs intolerance.

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Liva

MagelĂžst.. prĂžv at se det i helskĂŠrm…

http://www.youtube.com/watch?v=9TwjDGIdZ5A

Henrik JĂžrgensen
Henrik JĂžrgensen
10 years ago
Reply to  Liva

Det er ikke noget at tale om, du skulle bare se mig pĂ„ vej ud til mit morgen toilette, efter en vĂ„d aften! 😀

li
li
10 years ago
Reply to  Liva

Smukt, er der noget jeg ogsÄ holder af, sÄ det ballet. Meget interessant bÄde at se pÄ og lÊse om, forstÄr godt Dronningens og H.C. Andersens betagelse af ballet verden.
Sjovt nok siger! opera mig ikke noget, det har nok noget med tonen! at gþre 😉

Netop sÄ smukke ting som ballet, kan gÞre mig glad og meget negativ indstillet overfor idelogien i slam, som ikke ejer fornemmelsen for disse vÊrdier, men fandens ondskabsfuldt pakker det ene kÞn i smagslÞse affaldssÊkke som kun herefter kan udtrykke sig som en sÊk nÞdder!

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Liva

I ballet skþrt? Det ville jeg godt se. thi hi 🙂

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Liva

hov, den var til Henrik.

Liva
Liva
10 years ago
Reply to  Liva

li

SkĂžn kontrast at du synes om ballet samtidig med at du drĂžner rundt pĂ„ motorcykel. 🙂 Det sidste har jeg se tat du har skrevet om pĂ„ Uriasposten. High-5 !

Nils
Nils
10 years ago

Skagensmalerne kan slĂ€nga sig i vĂ€ggen. 🙂

Universalgeni
10 years ago
Reply to  Teknikken

Er blogget for flere uger siden. Nederst i posten: http://snaphanen.dk/2010/03/07/diana-west-om-geert-wilders/

Julia Caesar
Julia Caesar
10 years ago

TACK för underbara bilder, Steen! Havet, det oĂ€ndliga, som vaggar oss till sömns. Havet som har sköljt mot vĂ„ra strĂ€nder i hundratals miljoner Ă„r. Ingenting förvĂ„nar havet. Havet har sett och hört allt. Havet vet allt. Havet betraktar vĂ„r samtid med upphöjt lugn, liksom det har betraktat alla tiders samtid med samma lugn. Havet sĂ€ger “So what?”. Till havet kan jag söka mig om jag Ă€r ledsen, glad, upprörd, arg, uppfylld av sorg eller kĂ€rlek – vad som helst. Havet skvalpar in mot stranden med upphöjt lugn och ger oss oĂ€ndlighetens perspektiv. Mitt hav finns runt Gotland. Men det Ă€r… Read more »

Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack för dina vackra ord, Julia och tack för fantastiskt fina bilder, Steen.

Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Christina

Nick Drake – Northern Sky

http://www.youtube.com/watch?v=vtyLL_BE-oo

Christina
Christina
10 years ago
Reply to  Christina

Hildegard von Bingen- O vis Aeternitatis

http://www.youtube.com/watch?v=9eFPJa95qQE