18
apr
Seneste opdatering: 19/4-10 kl. 0106
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Hedegaard: Væk med krænkelsesparagrafferne

Krænkelsesparagrafferne er blevet en trussel mod demokratiet og friheden. Derfor skal de væk. Trykkefrihedsselskabet og Fri Debat går sammen i kampen for at få afskaffet straffelovens paragraf 140 og 266b. Paragrafferne åbner nemlig for magtfulde og pengestærke kræfter, der vil beskære vores frihed.

I for√•ret 2008 kunne man i en r√¶kke danske aviser l√¶se en annonce indrykket af en saudisk organisation med det indviklede navn ¬ĽDet globale program til at g√łre barmhjertighedens profet kendt¬ę. Den omtalte profet var dog ikke just ukendt, idet der var tale ingen ringere end Muhammed. Til geng√¶ld havde danskerne tydeligvis ikke helt forst√•et, hvor barmhjertig han var. Det ville Muhammeds marketingsafdeling nu r√•de bod p√• – og med ganske sl√•ende argumenter. Det skulle v√¶re slut med at g√łre grin med barmhjertighedens profet, fremgik det af annoncen, der havde overskriften ¬ĽYtringsfrihed for enhver pris?¬ę – og som i sin tone og ops√¶tning havde en sl√•ende lighed med det ¬ĽOprop til Danmarks soldater og Danmarks folk¬ę, der 9. april 1940 blev smidt ud fra tyske flyvemaskiner. […]

Saudierne savnede en ¬Ľformel afstandtagen over for genoptryk af de forh√•nende tegninger [dvs. dem der stod i Jyllands-Posten 30. september 2005, LH] fra relevante myndigheder. Vi er overbevist om, at en afstandtagen vil kunne medvirke til at forhindre yderligere gentagelse af s√•danne ulykkelige tiltag.¬ę Om der med de kryptiske ord ¬Ľulykkelige tiltag¬ę mentes flere tegninger eller flere terroranslag og mordfors√łg p√• fr√¶kke vesterl√¶ndinge, fremgik ikke, men under alle omst√¶ndigheder, kunne man d√•rligt opfatte opr√•bet som andet end en floromvunden trussel mod den danske ytringsfrihed: ‘G√łr I ikke, som vi siger, kan vi ikke svare for f√łlgerne, for s√• ligger I, som I har redt!’ S√•dan kunne man sammenfatte annonc√łrernes budskab. G√•r man ind i opr√•bets tekst, vil man se, at den rummer en direkte forh√•nelse af den kristne tro, idet Jesus beskrives som en profet p√• linje med Muhammed og Moses, selv om kristne jo opfatter ham som en del af den treenige Gud – Faderen, S√łnnen og Hellig√•nden. Det er faktisk kristendommens mest centrale trosl√¶rdom.

S√•dan set er annoncen derfor p√• kanten af straffelovens blasfemiparagraf, ¬ß 140, der fastsl√•r, at man kan f√• b√łde eller f√¶ngsel i indtil fire √•r, hvis man offentligt ¬Ľdriver spot med eller forh√•ner noget her i landet lovligt best√•ende religionssamfunds trosl√¶rdomme eller gudsdyrkelse¬ę. Og den danske folkekirke er un√¶gteligt et s√¶rdeles lovligt religionssamfund.¬†Man kunne ogs√• argumentere for, at ¬ĽDet globale program til at g√łre barmhjertighedens profet kendt¬ę g√łr sig skyldig i en overtr√¶delse af straffelovens anden kr√¶nkelsesparagraf, ¬ß 266b – den s√•kaldte racismeparagraf. Den vil straffe dem, der ¬Ľophidser til had mod en gruppe af den danske befolkning p√• grund af dens tro, afstamning eller statsborgerforhold¬ę. Hadet i annoncen er ganske vist godt pakket ind, men alligevel umiskendeligt, n√•r den lader forst√•, at diverse terrorhandlinger er ¬Ľf√łlgevirkningerne af de danske karikaturer¬ę.¬†Lars Hedegaard: V√¶k med kr√¶nkelsesparagrafferne, (¬†St√łt Ytringsfriheden √łnsker en oph√¶velse af begge paragraffer for at styrke friheden til at ytre sig, skriv under.)

Findes Nordisk Råd endnu?

Sverige uddelte i 2009 29 525 statsborgerskaber til ikke vestlige borgere. Nogle √•r har antallet tildelinger v√¶ret over 50.000. Det synes evident, at Sveriges hastige vej bort fra den vestlige kulturkreds, samt den betydelige, grove spill-over kriminalitet K√łbenhavn allerede har fra de folkeslag, der koloniserer Sverige – udtrykket er valgt helt fors√¶tligt – ,vil med tiden udhule det nordiske samarbejde til en saga blot. Udviklingen bare i Malm√ł vil g√łre problemet akut af sig selv. (SE ogs√• S√łren Espersen: “Sverige √§r problemet i Norden.”)

Ville Niinist√∂ (Gr√∂na f√∂rbundet, Finland), formand for Medborger- og Forbrugerudvalget i Nordisk R√•d, er meget bekymret over denne praksis hvor nordiske statsborgere udvises fordi de ikke kan fors√łrge sig selv..¬†Udvisninger af nordiske statsborgere p√• grund af behovet for sociale ydelser bekymrer flere nordiske politikere. Det viser sig at der hovedsageligt er tale om en dansk praksis.
‚Äď I Norden har vi for det meste ret til at bos√¶tte os hvor vi vil. Det er meget bekymrende at ikke alle de nordiske lande overholder den nordiske konvention, og at nordiske statsborgere udvises fordi de har behov for sociale ydelser. Det er i strid med de nordiske regler, siger Niinist√∂.¬†Ogs√• danske Hanne Agersnap (SF) fra Medborgerudvalget er kritisk over for udviklingen.Medborger- og Forbrugerudvalget spurgte i januar de nordiske regeringer om hvilken praksis de forskellige lande har i forhold til udvisninger af nordiske statsborgere. Af svarene fremgik det at b√•de Danmark og Sverige kan udvise nordiske statsborgere hvis de udg√łr en social belastning. Men tallene viser at det kun er Danmark som praktiserer dette. Danske udvisninger bryder nordiske regler. Historien er ganske overraskende hovednyhed p√• svensk P 1: Dansk invandringspolitik drabbar nordbor.

Forladte steder

Fotografen Jan J√łrnmarks enest√•ende samlig af fotografier, fra det industriland der forsvandt endegyldigt i √•rene omkring 1992.¬†√Ėvergivna Platser.

New-found-land

DE f√łrste spadestik tages til den saudiske mosk√© i G√łteborg. F√∂rsta spadtaget f√∂r mosk√© p√• Hisingen. Saudiska staten bygger G√∂teborgsmosk√©. Der er dags dato 16 stormosk√©er i Sverige og flere hundrede mindre.

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
JensH
JensH
11 years ago

Jaja, p√• DR’s P1 progam ‘Orientering’ havde de ogs√• sidste uge et forarget indslag om, at Danmark udviste nordiske statsborgere ‘blot’ fordi de har behov for sociale ydelser. DDR journalisten gjorde meget ud af at forklare, at det kun drejede sig om 10 Nordiske statsborgere, som havde haft behov for sociale ydelser, (undeforst√•et: hvor sm√•ligt et land vi er blevet), men √•benbart kunne denne kvindelige DR P1 journalist slet ikke forholde sig til, at tilstr√łmningen af ‘Ny-Svenskere’ til de Danske socialkasser kunne eksplodere voldsomt, n√•r f√łrst Sverige for alvor for problemer med at finansiere ‘multikulti-festen’.

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  JensH

Sverige har overtaget rollen som “Europas bl√łde bug”. Statsborgerskaber – og l√¶geautorisationer – udstr√łs med mild h√•nd, og har man f√łrst et af disse papirer, er vejen ind i resten af EU vid√•ben. Vi skal g√łre 3 ting: 1. Opsige pasunionen med Sverige. Det Sverige, den er indg√•et med for snart 60 √•r siden, eksisterer ikke mere. 2. Komme ud af EU hurtigere end hurtigt. Der g√•r 2 √•r efter at vi i henholdt il Lissabon traktatens artikel 50 har afleveret et brev om udtr√¶delse til Europar√•dets formand, til vi igen er et frit land. Vi kan ved samme lejlighed… Read more »

Universalgeni
11 years ago
Reply to  PeterK

Det Schengen-aftalerne, der st√•r i vejen. Overordnet set. Oph√¶velse af pasunionen er ligegyldig, s√•l√¶gne Schengen-reglerne k√łrer.

PeterK
PeterK
11 years ago
Reply to  Universalgeni

Du har ret. Der forest√•r et stort oprydningsarbejde. Det er det s√¶dvanlige: Det tog kun en nat at br√¶nde Dresden af, det tog 10 √•r at bygge den op igen. Denne gang er det ikke s√• meget fysisk som moralsk skade der er for√łvet, og den slags tager tid.

Helle og Willy er ikke en del af l√łsningen som nogle fejlagtigt tror, de er i h√łj grad en del af problemet, og det er den s√•kaldt borgerlige regering ogs√•.

Robin Shadowes
Robin Shadowes
11 years ago

Jag √§r v√§l ocks√• okunnig d√• jag ej heller har l√§st ens halva denna “heliga bok” och jag t√§nker inte l√§sa f√§rdigt heller ty den √§r tr√•kig s√• klockorna stannar. Fast d√• har f√∂rst√•s ingen r√§tt att uttala mig om islam heller. T√§nker jag b√∂rja h√•lla k√§ften? Vad tror ni?

Skåning
11 years ago

Det √§r ju f√∂rst√•s r√§tt trist att Pat Condell i det h√§r inl√§gget visar prov p√• ett m√•tt av okunnighet som en k√§nd debatt√∂r i hans kaliber inte borde ha. Suran “De otrogna” h√§rstammar fr√•n Muhammeds tid i Mecka och √§r d√§rmed, enligt en mycket central tes i islam, √∂verskriven av senare suror fr√•n Medina, som √§r mycket tydliga med att otrogna ska konverteras, sl√•s ihj√§l eller undertryckas med beskyddarpengar. Detta tycker man att Condell borde k√§nna till. Medan kristendomen i det nya testamentet levererar en mycket mildare version av den gamla “lagen”, som genom att vara nyare √∂vertrumfar de… Read more »

Victor
Victor
11 years ago