28
apr
Seneste opdatering: 29/4-10 kl. 0947
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Et gyldent TV-√łjeblik. √Čt enkelt pletskud i Browns krudtkammer, en torpedo under vandlinjen sat ind ved hj√¶lp af den 66 √•rige pensionist og enke Gillian og en lille glemt mikrofon. Der er n√¶sten en poetisk retf√¶rdighed i, at det er en “livslang Labour-v√¶lger”, som er den David, der eksponerer Goliath.¬†Alle, – n√¶sten alle, – elsker det. Kun synd at Blair n√•ede at smutte inden til historiens heppekor med en slags “√¶re” i behold. Man skulle tro Brown havde set Condells seneste og t√¶nkt: “Kan vi ikke g√łre det lidt v√¶rre?” og det ku¬īhan!¬† S√• inderligt¬†gerne ville Brown have magten, da Blair ikke havde mere parfume p√•¬†flakonen, og s√• n√łdigt vil den have ham:

A row of unremarkable, three-bedroom houses in the Shawclough area of Rochdale, will for ever be remembered as the Prime Minister‚Äôs Via Dolorosa, the scene of his greatest pain and humiliation. – PM gets in car and the mask slips ‚Äď ‚Äúthat was a disaster‚ÄĚ, ‚Äúshould never have put me with that woman….She¬īs just the sort of bigotted woman. that said she used to be Labour, I mean, it¬īs just ridiculous.” [min. 4:45].¬†Gordon Brown eats humble pie with Gillian Duffy. How a granny exploded politicians’ censorship of any election debate on mass immigration… and was demonised by Brown. Labour‚Äôs contempt for the white working class.

When grandmother Gillian Duffy suggested immigration was a problem in Rochdale, she was swiftly dismissed as a ‘bigot’ by Gordon Brown.¬†But the Prime Minister was betraying not only his real feelings about the worries of millions of Britons, but also his ignorance of what has been going on in the northern town – which provides an acute case study of issues afflicting the whole nation.¬†For ethnic populations in Rochdale, ten miles north of Manchester, have been rising so fast that the Home Office has been warned it is at risk of race riots, and the council has had to draw up a special housing plan for minorities. Rochdale under pressure: How the Home Office was warned Gillan Duffy’s town is at risk of race riots.

Live‚Äô fra Gordon Browns lever: Danske aviser overs√¶tter meget venligt “bigotted” til sn√¶versynet, men det har rigtignok indbygget “indskr√¶nket, intolerant, sm√•borgerlig og fordomsfuld” i sig, hvis man rigtigt vil forst√•, hvordan Brown har eksponeret sine fordomme og sin uvidenhed.Det er s√•danne tekniske svipsere man skal v√¶re taknemmelig for, for de giver et helt ubesmykket kig ind bag facaden: Har Labour indset deres forr√¶deri mod den britiske befolkning efter den uoprettelige √•bning af sluserne for indvandring? Har det v√¶ret oprigtigt n√•r ledende partifolk har indr√łmmet at tilsviningen af kritikere af denne politik som ‚Äėracister‚Äô har v√¶ret skadelig? Kan man i tilf√¶lde af en sejr til Labour ved det kommende parlamentsvalg forvente et ‚Äėnu-nu‚Äô Labour, som m√•ske endda pr√łver at rette op p√• et √•rtis mis√®re? Svaret p√• alle sp√łrgsm√•lene er nej. De har intet fattet, intet l√¶rt, de tror faktisk selv p√• sm√¶derierne om ‚Äėbigotteri‚Äô siden de bruger betegnelsen internt. Et stort, stort mysterium at s√• mange alligevel stadig vil stemme p√• dem. (Brown undskylder “hvis jeg sagde s√•dan,” “misforst√•elsen” osv.) (LFPC/Steen).

Honecker & Sohn

To totalit√¶re SF √©re:¬†Forhenv√¶rende formand Gert Petersen var organiseret nazist i ti m√•neder som 13 √•rig. Det ville ingen naturligvis l√¶gge ham til last, dengang det kom frem.¬†SF¬īs nuv√¶rende gruppeformand Ole Sohn var formand for Danmarks Kommunistiske parti indtil Sovjetstaten sank i grus om √łrerne p√• ham. Da var han 35 √•r gammel. Vil man l√¶gge ham det til last ? Ja, det mener jeg afgjort man vil, selvom der endnu er delte meninger om om Sohns trov√¶rdighed. Ingen f√•r revideret deres fortid s√• hurtigt og dygtigt som venstretotalit√¶re. Sohn er bare √©t eksempel, men han kan v√¶re minister i Danmark om f√• √•r. ¬†SF burde forholde sig til det, inden andre for alvor begynder at g√łre det. I dag er Sohn en lille sten i S-SF¬īs sko, men det er en sten med et uberegneligt v√¶kstpotentiale. Ser de den komme? ¬†(Form√¶ndene Sohn og Honecker i DDR, 15 december 1988)

Kommunismen har mindst lige s√• mange liv p√• samvittigheden som nazismen, og derfor er det rimeligt at tage et opg√łr med kommunismen, mener statsminister Lars L√łkke Rasmussen (V).¬†“Vi har taget et historisk opg√łr med nazismen. Vi mangler p√• mange m√•der at tage et tilsvarende opg√łr med kommunismen,” siger han.Statsministeren reagerer p√• en opfordring fra Dansk Folkepartis udenrigsordf√łrer, S√łren Espersen, der har kr√¶vet, at SF’s gruppeformand, Ole Sohn, undskylder sin kommunistiske fortid, hvis han en dag bliver minister.¬†S√łren Espersen har ogs√• sammenlignet Ole Sohn med den danske nazif√łrer Fritz Clausen. Lars L√łkke Rasmussen vil ikke kommentere sammenligningen.Mangler opg√łret med kommunismen?

Ayaan Hirsi Ali og de hovedl√łse h√łns

Navne som Wafa Sultan, Ibn Warraq, Ali Sina, Walid Phares, Walid Shoebat eller Nonie Darwish er ikke just hyppigt optr√¶dende i danske mainstreammedier. Ayaan Hirsi Ali er lidt sv√¶rere at komme udenom, for via sine b√łger, sin veltalenhed og et fotogent ydre har hun opn√•et eksponering og en platform til at sige ting der til forveksling ligner hvad man kan h√łre fra f. eks. Geert Wilders og Lars Hedegaard. Hvad skal p√¶ne mennesker gribe og g√łre i n√•r hun kommer til landet og udtaler sig om kontroversielle lokale emner som mosk√©byggeri? Ja, s√• kan man alts√• ikke spille p√• DF/fremmedfrygt/sure gamle m√¶nd/national selvtilstr√¶kkelighed/racisme, men m√• v√¶lge at patronisere hende og klappe hende forst√•ende p√• hovedet: Stakkels lille Ayaan som har haft nogle uheldige oplevelser i sit liv. Det er faktisk helt us√¶dvanligt perfidt, og at s√• mange mennesker kan slippe afsted med at sige intet¬† siger desv√¶rre i sidste ende at der er v√¶lgere og aviskunder der gerne vil lyves for, for sj√¶lefredens skyld.

Naser Khader, med speciale i postulering af s√¶rlige moderate islamtolkninger uden n√¶rmere uddybning (for de findes nemlig ikke, alle fire store sunniretsskoler fastholder islams endelige verdensherred√łmme) f√•r ogs√• flettet flere debatklicheer ind: Den gamle l√łgn om det idylliske Al-Andalus; fundamentalismekortet – ‘hun er jo selv fundamentalist’; hun skaber selv flere fundamentalister; det skader integrationen.

¬ĽDet er meget unuanceret og fundamentalistisk, at sige s√•dan. Jeg sympatiserer meget med hendes kamp, men i forhold til det Ayan Hirsi Ali siger der, s√• er jeg meget uenig¬ę,[…] ¬ĽDet er et meget urealistisk og fundamentalistisk l√łsningsforslag, der for mig at se er meget en√łjet og begr√¶nset. Der findes flere former for islam, og mange forskellige fortolkninger af koranen. Jeg er selv tilh√¶nger af en moderne og humanistisk fortolkning¬ę. […]

Kamal Qureshi bruger ‘tu quoque’ – afledning ved fremmaning af kristen amerikansk fundamentalisme:

¬ĽN√•r man lytter til hendes udtalelser i dagspressen, lyder hun som de kristne grupper i USA, der siger, at der kun findes en fundamentalistisk form for kristendom. Det er meget useri√łst¬ę, siger Kamal Qureshi. ¬ĽJeg synes, det er √¶rgerligt, at en person, som startede med at komme med en berettiget kritik af islam, faktisk ender med at g√• hen og blive ekstrem i sine udtalelser. Hun er ligesom dem, som hun selv kritiserer¬ę, uddyber SF¬īeren.

Manu Sareen bruger s√łr’me ogs√• tu quoque, og opl√łser i radikal √•nd muligheden for at en beskyttet gruppe kan t√¶nkes at v√¶re bad guys. En radikal sidder jo p√• et oph√łjet stade og deler karakterer ud til begge parter:

¬ĽAyan Hirsi Ali skaber fundamentalister p√• begge sider. Hun bekr√¶fter fordomme i begge lejre. Jeg ved ikke, hvad der sker for hende, men det meget forkert¬ę. […] ¬ĽDet er frygteligt det, som hun har oplevet ‚Äď men det er ikke n√łdvendigvis den virkelighed, som flertallet af muslimske kvinder lever med. Hun nedg√łr islam ud fra subjektive oplevelser, som hun har haft og g√łr det til noget universelt.

Kathrine Lille√łr viger forskr√¶kket tilbage:

¬ĽJeg er uenig i, at der ikke findes moderate og demokratiske muslimer i vores samfund. Det har Ayan Hirsi Ali ikke ret i. Men p√• en m√•de har hun lov til at v√¶re unuanceret og langt fra saglig, fordi hun har oplevet det p√• egen krop. Det er derfor, jeg tager hende s√• alvorligt¬ę, siger Kathrine Lillel√łr. Tarek Omar: Danske politikere tager afstand fra Islam-kritiker

Dette er hvad der g√•r for at v√¶re journalistik i dag – ikke en eneste udtalelse der redeg√łr for postulerede moderate tolkninger, eller angiver faktuelle fejl i Hirsi Alis analyse. Ingen pr√¶cisering som i blogverdenen af at individer kan v√¶re moderate p√• trods af ikke-moderat dogmatik – og at vi har et problem fordi vi ikke kan udskille √¶gte moderate, eller reformere dogmatikken. Medierne kan roligt udelade det, for det tages for givet at det handler om personlige konfrontationer, ikke facts. Journalist Omar kan s√•ledes her opstille resultatet af et regnestykke: Hirsi Ali besejret af et flertal (LFPC). Overskriften her siger alt der er at sige: Somaliere: Wammen provokerer (“Somaliske talsm√¶nd er vrede over, at borgmesteren i √Örhus st√łtter Ayaan Hirsi Ali”).

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
tavsen
tavsen
11 years ago

“Gert Petersens nazi-fortid” Det fuldst√¶ndige t√•belige bestod i, at han stod frem med billede i BT sammen med sin advokat. Og fortalte om den svinske l√łgn, s√• nu ville journalisten Erik Haast f√• et sagsanl√¶g p√• halsen. Men der skete INTET. Efter et √•rs venten anlagde Erik Haast sag om beklikkelse af hans √¶re som journalist. F√łrst da m√•tte Gert Petersen krybe til korset og indr√łmme. Aff√¶ren ville have v√¶ret intet, hvis den store leder havde indr√łmmet det med det samme. I stedet for den offentlige ben√¶gtelse. Men han vidste jo, at han havde medierne med sig. De skulle nok… Read more »

Victor
Victor
11 years ago

Amigos – det her var under niveau. Hvis man skriver om Gert Petersens nazi-fortid – og det er rimeligt nok – s√• b√łr man nok ogs√• lige tage med, hvor han opholdt sig fra efter√•ret 1944. Nemlig i Fr√łslev. N√•r det g√¶lder Sohn – s√• har han jo skrevet en del glimrende b√łger om stalin-tidens forbrydelser. Hvorn√•r ser vi de borgerlige tage et lige s√• dybtg√•ende opg√łr med deres egen flirt med islamisterne? Jeg mener det virkelig alvorligt: Schl√ľter-regeringen kastede danske pas i grams til ledende mujahediner (hvorn√•r siger Uffe mon undskyld for den brug af danske diplomatpas han gav… Read more »

Steen
Steen
11 years ago
Reply to  Victor

@ Victor: Gert Petersens tid i Fr√łslev er n√¶vnt p√• linket. M√•ske skulle jeg have n√¶vnt det, m√•ske ikke. Vi kan uikke rutte med pladsen her p√• Tora rullen. Mht Sohn¬īs soning: Jeg h√łrte ham for nylig o P1 (http://www.dr.dk/P1/Krause/krause.htm). Det var da meget p√¶nt og rimeligt, m√•ske lidt halvhjertet. Om man sybnes man vil have tillid til en kommende minister Sohn, det er en smagssag. Jeg tvivler p√•, at jeg kan have tuillid til ham. Allerede da han blev f√łdt (1954), var Stalins forbrydelser kendte og folk forlod partiet. De andre du n√¶vner – ja, det er jo en… Read more »

Victor
Victor
11 years ago
Reply to  Steen

Steen – b√•de og. Jeg er helt p√• det rene med, at – dele af – den gamle venstrefl√łj b√łr tage et opg√łr med deres egne holdninger under den kolde krig. Men – der er sgu mange lig i lasten i Danmark. Venstres ageren under 2. Verdenskrig er skammelig (her har jeg langt mere respekt for de konservative). Og jeg mangler virkelig en selvransagelse p√• dele af h√łjrefl√łjen, n√•r det g√¶lder dens ageren i og omkring Afghanistan. Jeg kan, kvalitativt, ikke se nogen forskel mellem at st√• p√• tribunen sammen med Honecker og alle de gamle m√¶nd og p√• at… Read more »

steen
Editor
11 years ago
Reply to  Victor

@ Victor: Bare for en ordens skyld: Formuleringen “Det ville ingen naturligvis l√¶gge ham til last, dengang det kom frem.” – betyder ogs√•, at jeg heller ikke bebrejder Petersen noget i anledning.

@ tavsen: Tak for detaljerne. Det må have været i 70 erne, så jeg husker ikke andet end vagt at han kluntede noget med det.

JensH
JensH
11 years ago

Appropos Ole Sohn’s fortid som DKP-formand og ddet deraf f√łlgende varme forhold til kammerat Honnecker, s√• er der faktisk et ganske l√¶sv√¶rdigt blog-indl√¶g p√• Berlingske.dk skrevet af Lars hvidberg med overskriften “Venstrefl√łjens landsbytosser”:

http://hvidberg.blogs.berlingske.dk/2010/04/28/venstrefl%c3%b8jens-landsbytosser/#comment-1224

JensH
JensH
11 years ago

“En radikal sidder jo p√• et oph√łjet stade og deler karakterer ud til begge parter”

Ja, det er meget pudsigt, at de Radikale i egen selvforst√•else befinder sig ‘i midten’, som de fornuftige der kan udskamme ekstremister til begge sider. Sandheden er, at de radikale idag er et skstremist-parti, som p√• mange omr√•der ligger helt ude ved Enhedslisten.

z
z
11 years ago

@ Steen / LFPC

Vær opmærksom på at Politikens artikel om Ayaan Hirsi Ali er skrevet af islamist / journalist Tarek Omar.

Limewoody
Limewoody
11 years ago

Rochdale under pressure: How the Home Office was warned Gillan Duffy’s town is at risk of race riotsBy Neil Sears Last updated at 1:31 AM on 29th April 2010 Comments (0) Add to My Stories When grandmother Gillian Duffy suggested immigration was a problem in Rochdale, she was swiftly dismissed as a ‘bigot’ by Gordon Brown. But the Prime Minister was betraying not only his real feelings about the worries of millions of Britons, but also his ignorance of what has been going on in the northern town – which provides an acute case study of issues afflicting the whole… Read more »

Pk
Pk
11 years ago

Mangler opg√łret med kommunismen st√•r der.
Det bliver nok ikke nemt, når det at være kommunist, at være uddannet i Moskva og have undervist
i DDR, er noget , der hj√¶lper n√•r der s√łges job i Danmarks Radio.
Danmarks Radio er et af flagskibene for demokrati og den danske stats bevarelse.